اخباروگزارشات کارگری۱۹خرداد۱۳۹۵

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

صدای اعتراضمان را نسبت به شلاق زدن17 کارگرمعترض معدن طلای‌ آق‌دره رساتر کنیم

– صدور حکم شلاق و زندان بر علیه کارگران بافق را محکوم می کنیم!

– جزئیات پرونده کارگران معدن بافق!

– انتقال مصطفی غلام‌نژاد به زندان تبریز و صدور قراربازداشت موقت

– بیستمین روزاعتصاب کارگران کارخانه کمپروسور سازی تبریز دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق،حق بیمه ومطالبات دیگر!

– تجمع کارگران پیمانی فاز 19 عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت5ماه حقوق!

– خاتمه اعتصاب یک ماهه کارگران کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریزبدنبال پرداخت بخشی از مطالباتشان!

– تجمع بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش مقابل دیوان عدالت اداری

– بیم و امید کارگران کارخانه مخابرات راه دوراز شنیدن خبر بازگشایی کارخانه؟!

– سریال ادامه دار تجمع روستاهای منطقه در مقابل کارخانه سیمان آرتا اردبیل!

– علیرغم وعده و وعیدهای وزیر کار مطالبات معوقه بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت شده است؟!

– جوانمیر مرادی: چرا و تا کی فلاکت زدگان افغانستانی؟

– اعتصاب چندروزه کامیون داران درپایانه بوشهر!

– اعتصاب رانندگان خطی مسیر سرکلاته به کردکوی!

– تجمع اعتراضی مردم گلشهر رودبار در پی قطعی طولانی مدت آب

– شرایط محیط کار کارگران عسلویه کماکان ناایمن است!

– کارگران شیفتی بیشتر در معرض بیماری های قلبی قرار دارند

– جان باختن کارگری جوان زیر غلطک آسفالت درسنندج!

– جان باختن کارگر معلول کارخانه آسفالت شهرداری شیروان درحین کار!

– جام ملتهای اروپا در فرانسه، زیر سایه اعتصابهای سراسری

صدور حکم شلاق و زندان بر علیه کارگران بافق را محکوم می کنیم!

بر اساس خبری که روز گذشته انتشار یافت برای 9 نفر از کارگران معدن شرکت سنگ آهن بافق، حکم های زندان و شلاق صادر شده است. البته وکیل این کارگران گفته که در 20 روز آینده به این حکم، اعتراض خواهد کرد. آنها از مجموع 16 نفری بودند که اردیبهشت و مرداد سال 1393، به نماینده گی از حدود پنج هزار کارگر در اعتراض به خصوصی سازی معدن سنگ آهن دست به اعتصاب زدند. این کارگران در 27 اردیبهشت 93 اعتصاب خود را آغاز کردند و در چهلمین روز اعتصاب، یعنی در چهارم تیر، پس از اینکه مصوبه دولت در باره خصوصی سازی معدن، لغو گردید؛ به اعتصاب خود پایان دادند. کارگران بافق در حالی یکی از بزرگ ترین اعتصاب های گسترده و موفق سال های اخیر را سازمان دادند که در طول مدت اعتصاب با ترفندهای مختلف مقام های دولتی و هم چنین پلیس ضد شورش مواجه بودند. اما یک ماه و نیم بعد، به دلیل بی توجهی به خواست کارگران مبنی بر لغو خصوصی سازی معدن سنگ آهن بافق و بازداشت نماینده های آنها، بار دیگر در 28 مرداد، اعتصاب آغاز شد و پس از 16 روز، در 12 شهریور به پایان رسید. در نتیجه این اعتصاب دوم که خانواده های آنها و مردم شهر نیز همراهی شان کردند، همه کارگران بازداشتی آزاد شدند و مقام های دولتی اعلام کردند که واگذاری سهام به بخش خصوصی منتفی است.

امروز پس از گذشت حدود دو سال از اعتصاب و اعتراض کارگران معدن سنگ آهن بافق و در حالی که شلاق های خورده بر پیکر کارگران آق دره تکاب، هنوز بحث روز افکار عمومی و رسانه ای است؛ خبر حکم شلاق و زندان برای جمعی دیگر از کارگران اعلام گردید. این بار هم مقام های قضائی با بی توجهی به خواسته های کارگران و هماهنگ با دیگر نهادهای دولتی و انتظامی وظیفه خود را برای حفظ موقعیت صاحبان سرمایه به خوبی انجام داده اند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری حکم های صادره علیه کارگران معدن سنگ آهن بافق را محکوم می کند. ما بار دیگر اعلام می کنیم که اعتراض و اعتصاب و تجمع حق کارگران در برابر بی حقوقی و نابرابری موجود است و نباید هیچ کارگر معترضی را با عناوینی چون “اخلال در نظم عمومی” و یا “اقدام علیه امنیت ملی” محاکمه و به زندان انداخت و به شیوه ای غیر انسانی شلاق زد. اعتراض حق کارگران است و جای کارگر اعتصابی در زندان نیست.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – 18/03/1395

جزئیات پرونده کارگران معدن بافق!

هنوز مدت زیادی از اجرای حکم شلاق کارگران معدن آق‌دره نگذشته که خبری مبنی بر صدور حکم حبس و شلاق برای کارگران معدن سنگ آهن بافق در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

در حالی‌که اظهار نظرها در مورد کارگران معدن آق‌دره به اوج خود رسیده بود، شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری دو یزد در احکامی برای ۹ تن از کارگران معدن سنگ آهن بافق حکمی شامل حبس و شلاق صادر کرد.

کلیت صدور چنین حکمی به اعتراض‌های سال ۱۳۹۳ کارگران باز می‌گردد که حکم محکومیت تعلیقی برای آنها صادر شد.

دو سال پیش در چنین روزهایی بود که کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی شهرستان بافق در اعتراض به خصوصی‌سازی بخشی از سهام این شرکت از طریق بورس، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

اعتصابی که کارگران سنگ آهن بافق رقم زدند به واسطه طولانی شدن روزهای آن به بزرگترین اعتراضات کارگری تبدیل شد که حتی وزیر کار را هم به یزد کشاند.

زمانی که حدود پنج هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق از ۲۷ اردیبهشت سال ۱۳۹۳ در اعتراض به واگذاری ۲۸.۵ درصد از سهام معدن به غیر یزدی‌ها تحصن کردند هرگز فکر نمی‌کردند که دفاع از حقوق کارگری مبنی بر افزایش بیکاری و اخراجشان در قالب این اعتصاب قرار است ۳۹ روز طول بکشد و در نتیجه منجر به صدور احکامی چون حبس و شلاق شود.

خواسته کارگران در این اعتراضات بر این بود که فرآیند خصوصی سازی متوقف شود و بجای اینکه این سهام به غیر بومی‌ها واگذار شود که نتیجه‌ای جز اخراج کارگران در پی نخواهد داشت، به خود کارگران و مردم بافق واگذار شود تا به این شکل بخش اعظمی از کارگران که دارای قرارداد موقت کار هستند از کار برکنار نشده و یا کاهش دستمزد نداشته باشند.

گرچه زمزمه‌های خرید این سهام از سوی خوزستانی‌ها به گوش می‌رسید اما کارگران معترض معتقد بودند واگذاری، منجر به کاهش دستمزد‌ها خواهد شد زیرا کارفرمای بخش خصوصی به دنبال افزایش تولید با هزینه کمتر و سود بیشتر است.

گرچه این اعتصاب کارگری که خواسته‌های دیگری همچون راه‌اندازی واحدهای جوار معدنی، واگذاری به مردم بافق، توسعه راه‌های مواصلاتی شهرستان بافق و بهره‌مندی از نعمت گاز را داشت اما با لغو موقت خصوصی‌سازی در چهارم تیرماه همان سال، تبعات آن به امروز کشید و صدور حکم حبس و شلاق را به دنبال داشت.

به دنبال اعتصاب کارگران، کارفرما اقدام به شکایت علیه کارگران کرد و با استناد به برخی مواد قانون با تکیه بر اینکه کارگران اغتشاش کرده‌اند شکایت خود را ثبت کرد که با دستگیری ۹ نفر از کارگران، اعتصابی دوباره در روزهای پایانی مرداد رقم خورد.

این اعتصاب و تعطیلی کار همانند اعتصاب قبلی طول نکشید و در همان روزها خاتمه یافت زیرا در دومین روز از شهریور ماه با ارسال نامه‌ای از سوی مدیرعامل معدن، انصراف از شکایت به ثبت رسید و درخواست آزادی کارگران اعلام شد اما شورای تامین توجهی به انصراف از شکایت نداشته و همچنان ۹ کارگر در بازداشت بودند.

شورای تامین بر این عقیده بود که انصراف کارفرما از شکایت موضوعی خصوصی است و شورای تامین در مورد جنبه عمومی اتهام کارگران تصمیم گیری خواهد کرد.

اعتصاب‌ها دوباره شدت گرفت و تا نیمه‌های شهریورماه ادامه داشت و در نتیجه با ورود مسئولان استان و مقامات کشور به این موضوع، کارگران از بازداشت آزاد شده و فعالیت دوباره معدن از سر گرفته شد.

بنا به گفته کارگران معترضی که با قول مسئولان فعالیت معدن را آغاز کردند، قرار شده بود خصوصی‌سازی معدن لغو شود همچنین ۱۵ درصد از سهام معدن ظرف چند ماه به مردم شهرستان بافق واگذار شود که تا به امروز هیچ خبری از قول مسئولان امنیتی در این باره نیست.

خروج شاکی خصوصی از پرونده نفعی برای کارگران نداشت چرا که کار در دست شورای تامین استان یزد بود و قرار بود به جنبه‌های عمومی پرونده رسیدگی کند و اکنون پس از دو سال نتیجه همه این تلاش‌ها و وعده‌های مسئولان استانی، پرونده‌ای شد که از سال ۱۳۹۳ تاکنون در جریان است و صدور حکم تعلیقی را به ارمغان آورده است.

بنا به رای صادره از سوی شعبه ۱۰۵ کیفری استان، ریاست شعبه ۱۰۵ کیفری یزد در دادنامه اول صادره، یکی از کارگران را که البته نام وی در اغلب شبکه‌های اجتماعی ذکر شده، را با استناد به مواد ۵۵۴ و ۶۱۸ از قانون مجازات مصوبه ۷۵ به تحمل ۱۱ ماه زندان تعلیقی و ۵۰ ضربه شلاق تعلیقی به مدت پنج سال محکوم کرده است.

متهم ردیف دوم نیز به چهار ماه حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم شده است.

در دادنامه دوم نیز هفت نفر دیگر از کارگران با استناد به ماده ۱۱۸ قانون مجازات به تحمل هفت ماه حبس تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق تعلیقی به مدت پنج سال محکوم شده‌اند.

وکیل کارگران معترض: به حکم اعتراض می‌کنیم

وکیل کارگران اعتراضات سال ۹۳ معدن بافق با تایید این احکام اظهار داشت: ریاست شعبه موکلین را از برخی اتهامات وارده در کیفر خواست تبرئه کرده که در صورت اثبات برخی از اتهامات، موکلین باید سال‌ها زندانی می‌شدند که خوشبختانه با اقدامات مذکور به طور کلی رد اتهام شده است.

محمدعلی جداری فروغی با بیان اینکه رای صادره ظرف مدت ۲۰ روز قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان یزد است، اظهار داشت: به اعتقاد من کارگران از نظر حقوقی جرمی مرتکب نشده‌اند لذا امیدورام در دادگاه تجدید نظر احکام تعلیقی غیر قابل اجرا شکسته و حکم تبرئه کارگران صادر شود.

با استناد به قانون ماده ۶١٨ مربوط به برخورد با اراذل و اوباش و افراد خطرناکی است که به تخریب اموال عمومی و محل سکونت مردم می‌پردازند و مجازات زندان و شلاق برای برخورد با این جرایم در آن جای دارد.

فروغی در مورد استناد به این ماده و صدور احکام برای کارگران گفت: کارگران معدن بافق با توجه به ماده ۶۱۸ حکم زندان و شلاق گرفتند اما با ارائه دفاعایات خودشان و من در دادگاه ،منجر به صدور احکام تعلیقی شده که با توجه به زمان اعتراض به حکم امیدوارم که در دادگاه تجدیدنظر حکم برائت موکلانم صادر شود.

بنابر اظهار وکیل مدافع کارگران، کارگران معدن سنگ آهن بافق شاکی خصوصی ندارند از سویی کارفرما هم همان اوایل از شکایت خود صرفنظر کرد و در حالی که که به گفته وکیل آنها این کارگران جرمی به لحاظ حقوقی مرتکب نشده‌اند.

بخشی از گزارش مهربتاریخ19خرداد

انتقال مصطفی غلام‌نژاد به زندان تبریز و صدور قراربازداشت موقت

پس از دوازده روز بازداشت، در روز ۱۷ خرداد ماه، مصطفی غلام‌نژاد (فعال اجتماعی و کارگری) از بازداشت گاه اطلاعات به زندان تبریز منتقل شد.

به گفته خانواده اش برای او قرار بازداشت موقت صادر شده است. مدت قرار بازداشت معلوم نیست و احتمال دارد تا زمان دادگاه در بازداشت باقی بماند.

مصطفی غلام نژاد در جریان زلزله اهر و ورزقان، کمک های شایانی در زمینه اسکان، توزیع آذوقه، لباس و دارو در بین زلزله زدگان داشت. وی یک بار نیز در جریان این کمک رسانی به همراه عده ی دیگری از امدادگران بازداشت شده بود. در ماه های گذشته نیز این فعال اجتماعی و کارگری چندین بار از سوی مقامات امنیتی احضار شده بود.

منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر

بیستمین روزاعتصاب کارگران کارخانه کمپروسور سازی تبریز دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق،حق بیمه ومطالبات دیگر!

طی بیست روز گذشته بیش از 120کارگر کارخانه «کمپروسور سازی تبریز» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان دست از کار کشیده اند.

به گزارش19خردا ایلنا،منابع در کارخانه «کمپروسور سازی تبریز» واقع درشهرک صنعتی قراملک تبریز با اعلام این خبر می‌گویندکه دلیل اعتراض کارگران پرداخت نشدن دستمزد کارگران از اسفند ماه سال گذشته تا هم اکنون است.

به نقل از کارگرانی که در این اعتراض شرکت دارند گفته می‌شود،در کارخانه کمپروسور سازی تبریز حدود120 نفر کارگر رسمی وقرار دادی فعالیت دارند که کارفرما هنوز 40 درصد از دستمزد اسفند ماه و 50 درصد عیدی سال 94 و کل مزد ماه‌های فروردین واردیبهشت ماه سال  جاری  را پرداخت نکرده است.

همچنین گفته می‌شودکه حق بیمه کارگران چندین ماه به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده ودر حال حاضر اداره تامین اجتماعی تبریز راضی به تمدید دفترچه‌های درمان کارگران نمی‌شود.

به گفته کارگران ، درکارخانه کمپرسور سازی  تبریز  زمانی بیش از 700 نیروی کارگری دائم و قرار داد موقت  کار می کردند  اما بعد از آنکه مدیریت کارخانه به بخش خصوص واگذار شده است، مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز شده وتعداد کارگران به حداقل 120 نفر تقلیل یافت.

تجمع کارگران پیمانی فاز 19 عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت5ماه حقوق!

از بامداد روز دوشنبه (17 خردادماه) گروهی از کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 19 عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند که تا به امروز نیز ادامه داشته است.

به گزارش 19خرداد ایلنا، به گفته منابع خبری، کارگران و مهندسان شرکت گاما و نیروپژوه در اعتراض به مطالبات مزدی خود که از بهمن ماه سال گذشته پرداخت نشده است، اعتراض دارند.

بر همین اساس، کارگران با تجمع در محوطه اطراف محل کار خود خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.

لازم به یادآوری است که اعتراضات کارگری شرکت های پیمانکاری زیرمجموعه شرکت پتروپارس از سال گذشته ادامه داشته به طوری که هفته گذشته تنها یکی از این شرکت های پیمانکاری (ونوسان) توانست با 70 نفر از کارگران خود تسویه حساب کند.

خاتمه اعتصاب یک ماهه کارگران کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریزبدنبال پرداخت بخشی از مطالباتشان!

به دنبال تجمع یک ماه گذشته کارگران کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز در محوطه کارخانه ، صبح امروز19خردادماه،کارفرمای این واحد تولیدی دو ماه از مطالبات معوقه آنها را پرداخت کرد.

به گزارش19خرداد ایلنا،منابع خبری در کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز با اعلام این خبر گفتند: کارگران این واحد صنعتی صبح امروز(19 خرداد ماه) با دریافت دو ماه از مجموع  سه ماه از مطالبات مزدی معوقه خود به اعتراض خود خاتمه دادند.

کارگران می‌گویند، با وجودی که کارفرما ادعا می‌کرد منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران ندارد اما امروز دو ماه از مطالبات معوقه کارگران را که مربوط به حقوق  اسفند 94 وفروردین ماه  سال جاری می شد را یکجاپرداخت کرد.

به گفته کارگران، کارفرما هنوز دستمزد اردیبهشت ماه را به کارگران بدهکار بوده و از پرداخت  حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی  خبری نیست.

بنا بر این گزارش، کارگران کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز خواستار دریافت مابقی مطالبات معوقه خود هستند، اما کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به آنها نمی‌دهد.

به اعتقاد کارگران این کارخانه  مشکلات کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز تقریبا از  4 ماه پیش (اسفند ماه 94) به نسبت قبل  بدتر شده است که مسئولان سازمان خصوصی سازی این واحد دولتی را  بدون مطالعه وکار کارشناسی شده به یکی از صندوقهای بازنشستگی واگذار کرده است.

تجمع بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش مقابل دیوان عدالت اداری

امروز چهارشنبه ۱۹ خردادماه ۹۵ جمعی از بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش که تعدادشان به بیش از یکصد معلم باز نشسته از تهران، کرج و کرمانشاه می‌رسید، از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۴ در مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری تجمع کردند.

آنان در این تجمع با حمل پلاکاردهایی خواستار همسان‌سازی حقوقشان با بازنشستگان سایر نهادها شدند. تجمع‌کنندگان همچنین خواستار بهبود وضعیت منزلت، معیشت و اجرای ماده‌ی ۱۲۵ بودند.

آنان پلاکاردکایی با شعارهای “خط فقر ۳ میلیون حقوق ما یک میلیون” ، “معیشت و منزلت حق مسلم ماست” ، “بیمه رایگان برای باز نشستگان” ، “خیانت نوبخت حمایت دیوان” و… در دست داشتند.

در ادامه‌ی تجمع مذکور به دعوت مسئولین سه نماینده از تجمع‌کنندگان جهت مذاکره با آنان وارد ساختمان دیوان عدالت اداری شدند و پس از بازگشت به جمع همکاران از مذاکراتشان گزارشی ارائه کردند و اظهار داشتند راه حل اصلی ؛ اجرایی شدن ماده ۱۲۵و از سه طریق قابل بررسی می‌باشد.

برگرفته ازسایت حقوق معلم و کارگر

بیم و امید کارگران کارخانه مخابرات راه دوراز شنیدن خبر بازگشایی کارخانه؟!

کارگران صنایع مخابراتی راه دور ایران در عین حال که از شنیدن خبر بازگشایی محل کار خود خوشحال شده‌اند خواستار تضمین چگونگی پرداخت شدن مطالبات معوقه خود شده‌اند.

به گزارش 19خردادایلنا، با وجود اعلام نتیجه جلسه‌ای که دو روز پیش از سوی کمیسیون کارگری استان فارس برای رسیدگی به وضعیت کارخانه صنایع مخابراتی راه دور شیراز برپا شده بود؛ کارگران پیشین این کارخانه هنوز در برچیدن چادرهای خود تردید دارند.

این کارگران که شمار آنها تا حدود 300 نفر هم گزارش شده است از زمان تعطیل شدن کارخانه I.T.I در سال 86 هنوز موفق به وصول مطالبات مزدی و سنواتی خود نشده‌اند و در اعتراض به همین وضعیت از چهارم خردادماه سال جاری در محوطه این کارخانه تعطیل شده چادرهایی را برپا کرده‌اند.

تردید کارگران سابق کارخانه صنایع مخابراتی راه دور شیراز در خاتمه دادن به این تحصن دو هفته‌ای در حالی است که پیش از این با اعلام نظر کمیسیون کارگری استانداری فارس مبنی بر حمایت بازگشایی کارخانه I.T.I موضوع فروش مزایده‌ای باقیمانده اموال این کارخانه منتفی شده است.

کارگران متحصن در محوطه I.T.I در عین حال که به نظر می‌رسد از بازگشایی محل کار سابقشان خرسند هستند با دیده تردید نسبت به عملی شده این مسئله نگاه می‌کنند.

یکی از این کارگران گفت: بدهی‌های بانکی معوقه کارفرما باعث نگرانی ما شده است، از یکسو خبر بازگشایی کارخانه‌ای که زمانی در آن مشغول کار بودیم به نوبه خود خبری خوشحال کننده است اما از سوی مقابل وقتی یاد بدحسابی‌های کارفرما می‌افتیم نسبت به این مسئله نگران می‌شویم.

وی یادآور شد: در تمامی این سالها هیچ سخنی از بازگشایی کارخانه بود اما همینکه خبر برگزاری مزایده‌ فروش باقیمانده اموال کارخانه منتشر شد به ناگهان بحث راه‌اندازی دوباره کارخانه قوت گرفته است.

وی ادامه داد: تا این لحظه هیچ مقام مسئولی حاضر نشده تا در خصوص اتفاقات جدید به صورت رسمی ما را مطلع کند؛ همه ما به یک اندازه  از راه‌اندازی کارخانه و دریافت مطالباتمان خوشحال می‌شویم و هر دو تای این موارد برایمان مهم هستند برای همین توقع داریم تا دست‌کم یکی از مقامات مسئول با حضور در جمع متحصنان در عین اطلاع رسانی پرداخت شدن مطالباتمان را ضمانت کند.

سریال ادامه دار تجمع روستاهای منطقه در مقابل کارخانه سیمان آرتا اردبیل!

اهالی روستای نوشنق از توابع بخش مرکزی شهرستان نمین با تهیه لیستی 60 نفره از بیکاران خود اعلام کرده اند که در مقابل کارخانه سیمان آرتا اردبیل تجمع خواهند کرد.

به گزارش 19خرداد شکوه فرهنگ، در ماه های اخیر بود که اهالی روستای گرده از توابع بخش مرکزی شهرستان نمین در اعتراض به بکارگیری و جذب نیروی غیر بومی در کارخانه سیمان آرتا اردبیل، اقدام به تجمع در مقابل کارخانه سیمان کردند.

در همین راستا اهالی روستای گرده از پیر و جوان گرفته تا زنان کهنسال روستا و با لباس های محلی با حضور در مقابل کارخانه سیمان تجمع کرده و از خروج کامیون های حامل بار سیمان خودداری کرده و موجب تعطیلی قسمت بارگیرخانه کارخانه شده بودند.

این در حالی است که در سال 92 طی جلسه ای با حضور مسئولان شهرستان نمین، مسئولان کارخانه سیمان و همچنین نمایندگان و شوراهای روستاهای گرده و نوشنق و برخی دیگر از روستاهای مجاور مصوب شده بود که هرگونه جذب نیروی کاری و متخصص با اولویت روستاهای گرده، نوشنق و دیگر روستاهای مجاور بوده و در صورت نبود نیروی مورد نیاز از نیروهای غیر بومی بکارگیری شود.

با تغییر مدیرعامل و مدیر کارخانه سیمان آرتا با عدم اطلاع مسئولان فعلی کارخانه از وجود چنین مصوبه ای، این امر مورد بی توجهی قرار می گیرد که آن هم اعتراض اهالی روستای منطقه را به همراه داشته است.

تجمع اهالی روستای گرده موجب شد تا طی جلسه ای مجدد با حضور مسئولان شهرستان نمین، مسئولان کارخانه سیمان و همچنین نمایندگان اهالی و شورای روستای گرده در محل فرمانداری برگزار شد. در این جلسه مسئولان کارخانه سیمان ضمن اظهار بی اطلاعی از مصوبات سال 92 و در زمان مسئولان وقت، قول مساعد نسبت به کارگیری و جذب نیروی کار مورد نیاز با اولویت روستای گرده و دیگر روستاهای مجاور دادند.

پس از گذشت مدتی از این امر، اهالی روستای نوشنق با مشاهده به نتیجه رسیدن اقدامات و خواسته های اهالی روستای گرده، با تهیه لیستی 60 نفره از بیکاران روستا و طی نامه ای به فرمانداری نمین اعلام کرده اند که در مقابل کارخانه سیمان آرتا اردبیل  تجمع خواهند کرد.

از سوی دیگر اهالی روستای اورنج از روستاهای مجاور کارخانه سیمان و اهالی عنبران نیز با مشاهده تجمع های سریالی در مقابل کارخانه سیمان و تحقق اهداف آنها تصمیم بر تجمع در مقابل کارخانه سیمان دارند تا نسبت به بیکاری جوانان خود و بکارگیری نیروی غیربومی در کارخانه اقدام کنند.

به گفته یک منبع آگاه به دنبال تجمع های اهالی روستای گرده در مقابل کارخانه سیمان، مسئولان کارخانه از عوامل تجمع کننده به دلیل جلوگیری از بارگیری سیمان، خروج کامیون های باری، تعطیلی بارگیرخانه و همچنین برهم زدن نظم عمومی شکایت کرده اند و قوه قضاییه طی دستوری به عوامل انتظامی خواستار شناسایی عوامل و رسیدگی به پرونده شده است.

کارخانه سیمان آرتا اردبیل در حال حاضر با 55 درصد نیروی بومی، 43 درصد نیروی غیر بومی خارج از شهرستان و 2 درصد نیز نیروی خارج از استان فعالیت می کند.

علیرغم وعده و وعیدهای وزیر کار مطالبات معوقه بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت شده است؟!

علیرغم وعده های وزیر کار مبنی بر پرداخت معوقات مزدی بازنشستگان صندوق فولاد،  تنها مستمری ماههای گذشته این بازنشستگان پرداخت شده است اما 85 هزار بازنشسته صندوق فولاد از سال 91 معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.

به گزارش19خردادایلنا،مستمری فروردین و اردیبهشت ماه بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت شده است. اما این بازنشستگان از سال 91 مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.

به گفته این بازنشستگان، این معوقات مزدی مربوط به حق مدیریت، حق سختی کار و ما به‌التفاوت افزایش مستمری ها از سال 91 است.

از قرار معلوم در پرداخت مستمری فروردین و اردیبهشت ماه نیز 12 درصد افزایش مزدی مصوب هیات دولت لحاظ نشده است و قرار است این افزایش از ماه جاری یا ماه آینده پرداخت شده و به حساب بازنشستگان واریز شود.

جوانمیر مرادی: چرا و تا کی فلاکت زدگان افغانستانی؟

هرگاه که فشار اعتراضات به بیکاری شدت گرفته مسؤلین مرتبط با اشتغال، کارگران فراری از جنگ و ناامنی و فلاکت موجود در افغانستان را به عنوان مهمترین عامل در کنار عوامل دیگری مانند جنگ، ضرورت سازندگی بعد از جنگ، تحریم و غیره بر وجود و حتی گسترش بیکاری در ایران آماج قرار داده و با اشاعه تبلیغات نژاد پرستانه علیه فلاکت زده ترین بخش طبقه کارگر ایران یعنی کارگران گریخته از جنگ و ناامنی افغانستانی، به دنبال یافتن منفذی برای گریز از به گردن گرفتن مسؤلیت مستقیم خود در ایجاد بیکاری چند میلیونی بوده اند.

در تازه ترین اظهار نظرات مقامات و کارشناسان عرصه اشتغال، دیگر هیچ عاملی برای وجود بیکاری در ایران را غیر از کارگران افغانستانی ای که در غیر انسانی ترین شرایط تن به کار می دهند، پیدا نشده است. جنگ و تحریم و غیره به گذشته سپرده شده و خاصیت بهانه شدنشان از دست رفته است.

احمد لطفی نژاد، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران می گوید: متاسفانه اشتغال اتباع بیگانه در مشاغل داخلی موجب لطمه به بازار کار و از دست رفتن فرصتهای شغلی برای جوانان و کارجویان کشور شده است. او ضمنا مشاغلی که مهاجرین مجاز به انجام آن هستند را از قبیل حفاری، باغبانی، ‌حمل و بسته بندی مصالح، سنگبری و سنگ‌ تراشی، کارهای مرتبط با دامداری و دامپروری و مرغداری،‌ چرم و سالامبور و برخی مشاغل ساختمانی عنوان می‌کند. غلامرضا عباسی، رییس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور می‌گوید: جای تاسف است که به اندازه تعداد اتباع بیگانه در کشور فارغ التحصیل بیکار داریم. و خبرنگار ایسنا هم می گوید: اکثر کارفرمایان، کار بیشتر، مزد کمتر، بیمه نشدن، عدم نیاز به دریافت عیدی و پاداش و مرخصی را از جمله دلایل به کارگیری نیروی کار خارجی عنوان کرده و می‌گویند اتباع بیگانه حرف شنوی بیشتری از ایرانیان دارند.  وی می افزاید: به نظر می‌رسد وجود چنین امتیازاتی سبب ماندگاری اتباع بیگانه فاقد مجوز در کشور شده و همین امر کارفرمایان را به استفاده از نیروی کار خارجی ترغیب کرده است.

با رجوع به آمارهای رسمی و اعلام شده نرخ بیکاری، به سخن گفتن مقامات مختلف از سونامی بیکاری، از بیکارشدن 150 نفر در هر ساعت و اضافه شدن یک نفر در هر 5 دقیقه به جمعیت بیکاران کشور، به شرایط بحرانی تولید و ورشکستگی و تعطیلی روزمره کارخانه ها و کارگاهها که منتج به بیکاری کارگرانشان می گردد، دادن چنین تصویری از کارگران افغانستانی به عنوان عاملان و مقصران وجود بحران بیکاری، تقلائی فراتر از نخ نما بودن و به عبارتی مضحکه ای بیش به نظر نمی رسد.

به اعتراف چند مقام مذکور، کارگران افغانستانی غیر از اشتغال در کارهای طاقت فرسا که حتی فاقد هر گونه قرارداد و با دستمزد ناچیز و بدون مرخصی، عیدی، پاداش، بیمه و تسهیلات دیگر و قبول اعمال تحقیرآمیز کارفرما، حق کار کردن ندارند. تازه خبرنگار ایسنا منت سرشان می گذارد که کارگران افغانستانی به خاطر بهره مندی از این امتیازات حاضر به دل کندن از ایران نمی شوند!

این  کارگران، در واقع بخشی از بیکاران ایران هستند که مانند “کاه در باد” هر روز برای انجام پست ترین کارها جابجا می شوند، که به نظر غلامرضا عباسی اگر این بی حقوق ترین کارگران از ته چاه های فاضلاب، از زیر بار حمل سنگهای سنگبریها و از میان خاک و گلهای کوره های آجرپزی بیرون آورده شوند یا از سر مزارع و زیر آفتاب سوزان و از میان فضولات متعفن مرغداریها و دامداریها و مکانهای وحشتناک دیگر جمع آوری گردند و با طبق معمول مانند حیوان با کامیون به آن ور مرزهای ایران حمل کنند، آن وقت می توان دو سه میلیون فارغ التحصیل بیکار کشور که معادل تعداد افغانستانیهای مقیم در ایران هستند را در آن مکانها به کار گماشت و به این ترتیب مشکل بیکاری حل خواهد شد! تزویر و فریبکاری دیگر از حد گذشته است. به فارغ التحصیلان می گویند: کارگران افغانستانی ای که دائما در جستجوی چند ساعت کار کردن هر شرایط و تحقیری را تحمل می کنند و اتفاقا از نظر همین چاکران و صاحب کاران اصلا انسان به حساب نمی آیند، جای اشتغال شما را گرفته اند. آنچه که شغل به حساب نمی آید و مشمول قانون ضدکارگری قانون کار نمی گردند اما فراریان از جنگ افغانستان ناچارا مانند برده به آنها تن می دهند، وقیحانه زمان پاسخگوئی به خواست اشتغال بیکاران جامعه، شغل به حسابشان می آورند و هر نفر افغانسانی در ایران را اشغال کننده و رباینده یک فرصت شغلی معرفی می کنند.

 

از نظر این مسؤلین و کارشناسان، باید به بردگی کشیده شدگان افغانستانی را بیرون کرد و میلیونها بیکار و فارغ التحصیل دانشگاهی را بزور  به ته چاه های فاضلاب فرستاد یا  در میان فضولات حیوانات و غیره مجبور به کارشان کرد تا به قول خبرنگار ایسنا این امتیازات و این بهشت برینی که افغانستنیها از آن بهره مند هستند نصیب بیکاران و تحصیل کردگان بیکار خودی شود!

اما از نظر ما کارگران این جواب بیکاری میلیونها انسان بیکار و اخراجی نیست. کسانی که از جهنم افغانستان گریخته اند، به بهشت وارد نشده اند، چرا که ایران خود جهنمی برای کارگران، منتهی به درجه ای قابل تحمل تر از افغانستان آنهم به خاطر نبودن جنگ است. تبلیغات ضد افغانستانی، تقلایی عبث برای طفره رفتن است. هر انسانی می داند آنچه که گریختگان افغانستانی به ایران به آن تن می دهند هیچ گونه شباهت و قرابتی با کار انسانی ندارد. در نتیجه این انسانهای تحقیر شده نه شغلی را اشغال کرده اند و نه باعث بیکاری در ایران هستند در حالیکه باید انسان و شهروند به حساب آیند و مانند هر شهروندی در یک جامعه متمدن و مدرن از احترام و حق اشتغال مناسب برخوردار باشند. تبلیغات نژاد پرستانه علیه افغانستانیهای مقیم در ایران که آنها را باعث بیکاری می دانند، در عین حال تحقیر و بی احترامی به میلیونها بیکار موجود است که راه حل بیکاریشان به زعم مسؤلان ایجاد اشتغال، جایگزین شدنشان با فلاکت زدگان افغانستانی در چاه های فاضلاب و غیره است.

18 خرداد 95

برگرفته از سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران

اعتصاب چندروزه کامیون داران درپایانه بوشهر!

نحوه توزیع نوبت دهی حمل بار در پایانه بوشهر مشکلاتی ایجاد کرده است طوریکه هفته جاری برخی رانندگان با حمل نکردن بار نسبت به این وضعیت گلایه مندی خود را اعلام کرده اند.

به گزارش 19خردادبوشهرنیوز، آنان افزودند: اجرای طرح حذف سالن اعلام بار و نوبت دهی و اصرار بر اجرای این طرح با مشکلاتی که در پی داشته و ضعف نظارت باعث اجحاف در حق برخی از رانندگان و رواج پدیده زیر میزی در این بخش شده است.

یکی از رانندگان گفت: طرح حذف سالن اعلام بار و نوبت دهی در استان های معدودی از جمله بوشهر اجرا شده است.

وی یادآورشد: هرچند در نحوه توزیع بار قبل از اجرای این طرح نیز اشکالاتی وجود داشت اما اداره کل حمل و نقل و پایانه ها بجای اعمال مدیریت و تقویت نظارت کماکان اصرار بر طرحی دارد که مشکل آفرین شده است.

یک کارشناس حمل و نقل نیز گفت: طرح حذف سالن اعلام بار و نوبت دهی در پایانه بار بوشهر از ابتدا مبتنی بر داده های علمی نبود و هم اینک نیز تداوم آن علمی نیست.

وی افزود: اداره کل حمل و نقل استان بوشهر باید از طریق ایجاد سامانه هوشمند در ورود کامیون ها به پایانه بار نظارت جدی کند تا عدالت در احقاق حق رانندگان رعایت شود.

وی اظهارداشت:براساس آمارهای منتشر شده میزان جابجایی کالا در بندر بوشهر در سال 93 نسبت به 94 حدود یک میلیون تن کاهش یافته است .

وی تصریح کرد: باتوجه به اجرای برجام محدودیت پهلوگیری کشتی در بنادر رجایی و باهنر برطرف شده است و کشتی هایی که بواسطه تحریم بنادر یادشده قبلا در بندر بوشهر تخلیه و بارگیری می کردند هم اینک انجام نمی شود.

وی گفت:این امر باعث کاهش میزان ورودی کالا و نوبت دهی بار در بندر بوشهر شده است طوریکه برخی راننده ها بجای هر سه روز الان بیش از یک هفته نوبت بار برایشان انجام می شود.

این کارشناس یادآورشد: فقدان شهرک حمل بار در چهار بندر فعال استان بوشهر نیز باعث شده تا مدیریت حمل بار در این استان به درستی اعمال نشود.

وی افزود: هم اینک فقط در بوشهر و عسلویه شهرک (پایانه ) حمل بار وجود دارد و گناوه، دیلم، دیر، کنگان، جم و اهرم فاقد این مهم هستند.

یک راننده نیز گفت: هم اینک در برخی از استانها اولویت نوبت دهی برای جابجایی کالا به خودروهایی است که پلاک همان استان باشند.

وی افزود: این درحالی است که این مهم در استان بوشهر اجرا نمی شود و برخی داد و ستدهای غیرمتعارف بر تعیین میزان نوبت دهی بار حاکم است.

اعتصاب رانندگان خطی مسیر سرکلاته به کردکوی!

صبح امروز جمعی از رانندگان سواری خطی سرکلاته خرابشهر – کردکوی به نشانه اعتراض به نرخ کرایه دریافتی در این روستا تجمع کردند.

به گزارش رادکانا، اعتراض و تجمع رانندگان به علت مشخص شدن نرخ واقعی کرایه مسیر فوق از سوی مراجع قانونی بوده و به همین خاطر رانندگان از صبح امروز از انتقال مسافر به کردکوی و بالعکس خوداری کردند.

اما این موضع در صورتی است که نرخ واقعی از سوی دهیاری روستا به مبلغ 10000 ریال اعلام شده است.

رانندگان مبلغ تعیین شده از سوی دهیاری و دیگر مراجع را قبول ندارند و بنابه گفته خودشان به دلیل هزینه هایی که وجود دارد کرایه مسیر مذکور باید افزایش یابد.

گفته شده فرماندار و بخشدار صبح امروز جهت رفع این مورد به روستای سرکلاته خرابشهر می روند تا با این دسته از رانندگان در این رابطه جلسه ای برگزار کنند.

تجمع اعتراضی مردم گلشهر رودبار در پی قطعی طولانی مدت آب

در پی قطعی مکرر آب در شهرک گلشهر رودبار عده ای از روزه داران گلشهری که از نهادهای مربوطه قطع امید کردند صبح امروز با تجمع در دفتر امام جمعه شهرستان رودبار خواستار رسیدگی به این مشکل شدند.

به گزارش18خرداد رودبار ما، با شروع فصل گرما و آغاز ماه رمضان، واقعیت کمبود آب بیشتر خود را نشان داده است. این را می شود از قطعی چند ماهه آب در شهرک گلشهر رودبار و همچنین در دیگر روستاهای رودبار متوجه شد.

با ادامه قطعی آب در شهرک گلشهر رودبار زندگی عادی مردم مختل شده است. شهروندان گلشهری نیز که از نهادهای مربو طه در اعتراض به قطعی طولانی مدت آب این شهرک دست به اعتراض زده و با تجمع در دفتر امام جمعه شهرستان خواستار رسیدگی به این مشکل شدند.

البته هنوز کسی به طور دقیق اطلاع ندارد که این قطعی آب شرب به دلایل خرابی سیستم آبرسانی است یا کمبود آب و کاهش فشار آب، همچنین مسئولان آب و فاضلاب در این خصوص اطلاعاتی به شهروندان ارائه نکردندکه این قطعی آب در روستاهای رودبار آن هم در ماه مبارک رمضان برای مردم روزه‌دار از هیچ مسئول اجرایی پذیرفتنی نیست.

نا گفته نماند شهروندان نیز باید با مواجه شدن قطعی آب، بحران کم آبی را جدی بگیرند تا بلکه با صرفه جویی و مصرف صحیح آب بتوانند با کمبود و هدرفت آب مقابله کنند.

شایان ذکر است که شهرک گلشهر در ۳کیلومتری مرکز شهرستان رودبار جنوب واقع شده است.

شرایط محیط کار کارگران عسلویه کماکان ناایمن است!

منابع کارگری در عسلویه با ارسال تصاویری از وضعیت ناایمن کارگران و نادیده گرفتن اصول ایمنی در پروژه‌های در دست ساخت فاز 14 عسلویه خبر می‌دهند.

به گزارش19خرداد ایلنا، مسئله نادیده گرفته شدن مقررات مربوط به اصول ایمنی و بهداشت کار در محیط کار و اقامت کارگران شاغل در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه موضوع جدیدی نیست اما تصاویری که به تازگی توسط منابع خبری از شرایط کار این کارگر گرفته شده است نشان می‌دهد این مسئله دست کم هنوز در بخشی از فاز 14 عسلویه نادیده گرفته شده است.

به نقل از کارگرانی که در این محیط‌ها مشغول کارند گفته می‌شود با وجود انعکاس گزارش هر یک از موارد ناایمن از سوی مسئولان ایمنی (HSE) به پیمانکار و کارفرمایان اصلی اما همچنان وضعیت نامناسب شرایط ایمنی و بهداشت کار ادامه دارد و همین مسئله به عنوان یکی از تهدید‌های بالقوه سلامتی کارگران محسوب می‌شود.

بنا به اظهارات این منابع، خطر خلا ایمنی موجود در محیط کار کارگران عسلویه هنگامی بالاتر می رود که به دلیل اصلاح نشدن این شرایط، کارگران به ناچار رفتار خود را با شرایط محیطی موجود وفق می‌دهند و در نتیجه پس از مدتی تکرار روزانه این رفتارهای پرخطر آنها به عادت تبدیل می‌شوند که قابل سرایت به طیف گسترده ای از  کارگران جدید را دارد.

19-03-95-119-03-95-219-03-95-319-03-95-419-03-95-519-03-95-619-03-95-7

کارگران شیفتی بیشتر در معرض بیماری های قلبی قرار دارند

طبق نتایج یک مطالعه، کمبود خواب و چرخه غیرعادی خواب ممکن است موجب افزایش ریسک بروز بیماری قلبی، مخصوصاً برای کارگران شیفتی، شود.

به گزارش 19خرداد مهر، دکتر دنیلا گریمالدی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه شیکاگو، عنوان می کند: «در انسان ها و همه پستانداران، تقریبا تمام فرایندهای فیزیولوژیکی و رفتاری، بخصوص چرخه خواب-بیداری، از ریتم شبانه روزی پیروی می کنند که از طریق ساعت درونی بدن واقع در مغز تنظیم می شود».

وی در ادامه عنوان می کند: «زمانیکه چرخه خواب-بیداری و تغذیه ما هماهنگ با ریتم ساعت درونی ما نباشد، اختلاف و ناهماهنگی در این ریتم ایجاد می شود».

نتایج مطالعه بیانگر این مطلب است که کارگران شیفتی به شدت در معرض این ناهماهنگی ریتمی قرار دارند و به طورکامل از تاثیرات مفید قلبی-عروقی ناشی از خواب شبانه، به خاطر شیفت های گردشی، بهره مند نمی شوند.

این مطالعه شامل ۲۶ فرد سالم با رده سنی ۲۰ تا ۳۹ سال بود که مجبور به ۵ ساعت خواب در طول مدت ۸ روز با ساعت خواب ثابت یا تاخیر ۸.۵ ساعته در چهار شب از هشت شب بودند.

ضربان قلب تندتر در طول روز در هر دو گروه مشاهد شد، و حتی شدت آن در شب با وجود کمبود خواب بیشتر هم می شد. همچنین در گروه دارای کمبود خواب و گروه خواب با تاخیر، افزایش سطح هورمون استرس موسوم به «نوراپى نفرین» مشاهده شد.

به گفته محققان، هورمون نوراپى نفرین موجب باریک شدن عروق خونی می شود، فشارخون را افزایش می دهد و لوله نای را منبسط می کند.

آنها همچنین اذعان داشتند که کمبود خواب و خواب با تاخیر با کاهش تغییرپذیری ضربان قلب به هنگام شب مرتبط است و موجب کاهش فعالیت عصب واگ در طول فاز خواب عمیق شده که طبیعتاً تاثیر نامناسبی بر عملکرد قلب دارد. به گفته محققان، تاثیر اصلی اعصاب واگ بر قلب، کاهش ضربان قلب است.

محققان توصیه می کنند کارگران شیفتی باید با پیروی از یک تغذیه سالم، ورزش منظم و خواب بیشتر از سلامت قلب شان محافظت کنند.

جان باختن کارگری جوان زیر غلطک آسفالت درسنندج!

مدیر عامل سازمان آتش نشانی سنندج گفت: یکی از کارگران آسفالت‌کار شهر سنندج در حین کار، زیر غلطک آسفالت رفته و قبل از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.

به گزارش19خرداد آفتاب دل،رامین اسد نژاد مدیر عامل سازمان آتش نشانی سنندج اظهار کرد: ظهر امروز ساعت 12 ظهر کارگر جوان سنندجی که در انتهای بلوار شبلی، میدان ظفریه سنندج مشغول آسفالت بودند متاسفانه زیر غلطک ماشین گیر کرد و جان خود را از دست داد.

 

 

وی گفت:  پس از اعلام این حادثه بلافاصله ماموران آتش نشانی سنندج برای بررسی موضوع و انجام وظایف محوله به محل حادثه اعزام شدند اما قبل از رسیدن به بیمارستان این کارگر جان خود را از دست داد.

جان باختن کارگر معلول کارخانه آسفالت شهرداری شیروان درحین کار!

روز گذشته(18خردادماه)کارگر معلول ناشنوا که در کارخانه آسفالت شهرداری شیروان مشغول به کار بود به سبب سقوط از قیف کارخانه در زیر حجم زیادی از ماسه این کارخانه مدفون شد و جان خود را از دست داد.

به گزارش19خردادفارس بنقل از شهردارشیروان،کارگری که جان خود را در واحد کارخانه آسفالت از دست داد از حدود هشت سال قبل در این محل کار می‌کرد.

جام ملتهای اروپا در فرانسه، زیر سایه اعتصابهای سراسری

چند روز مانده به آغاز رقابتهای جام ملتهای اروپا در فرانسه، بسیاری از خیابانهای شهر پاریس پر از زباله است. چرا که اعتصاب کارکنان بخشهای مختلف، باعث شده است که زباله ها بموقع جمع آوری نشوند.

در نزدیکی پایتخت فرانسه، کارکنان بزرگترین شرکت بازیافت زباله ها در اروپا، در اعتراض به اصلاحات جنجالی قانون کار تجمع کردند.

اعتصابها و اعتراضهای سراسری باعث شده است که خطوط حمل و نقل در پاریس هم مثل همیشه کار نکنند.

تلاشهای دولت برای متقاعد کردن اتحادیه های کارگری به دست کشیدن از اعتصاب بدون نتیجه مانده است.

این اعتراضها دو هفته قبل پمپ بنزینها در سراسر فرانسه را به حالت نیمه تعطیل درآورد.

پس از این که دولت فرانسه تصمیم گرفت، اصلاحات جنجالی قانون کار را با وجود اعتراضهای گسترده تصویب کند، بخشهای مختلف صنعت و اقتصاد این کشور شاهد اعتصابهای سراسری بوده اند.

منبع:یورونیوز-8ژوئن

نوزدهم خردادماه1395

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.