اخباروگزارشات کارگری۱۷آبان۱۳۹۴

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

kargaran02– جعفرعظیم زاده برای اجرای حکم شش سال حبس به زندان رفت
– تجمع کارگران مجتمع کارخانجات عرف ایران مقابل ساختمان شورای شهر تهران دراعتراض به عدم پرداخت۲ماه حقوق ،۶ماه حق بیمه،قرارادادهای یک ماهه واخراج!
– پیام تسلیت واحد سیده بمناسبت مرگ کوروش بخشنده
– تهدید امنیت شغلی کارگران شیشه آبگینه بدنبال قطع گازکارخانه!
– عدم پرداخت۲ماه حقوق وماه ها حق بیمه کارگران شهرداری لوشان!
– اخراج ۳۳ کارگرن فضای سبز شهرداری قوچان!
– وعده رسیدگی به مطالبات کارگران پیمانی شرکت نفت گچساران !
– عدم پرداخت۱۷ماه حق اولادکارگران فضای سبز شهرداری بجنورد!
– پای حرف کارگران کفاش!
– کارنامه نیمسال اول دولت در بازار کار- خطر انفجار ۴ برابری بیکاری
– تجمع ۱۰۰ سویاکار مقابل کارخانه سویابین گرگان در اعتراض به نخریدن محصولشان!
– تجمع اعتراضی اهالی اهرم مقابل فرمانداری تنگستان!
– تبرئه ضارب علی چراغی از اتهام قتل عمد تبرئه ؟!
– نفوذ آب به داخل کوره ذوب باعث مرگ کارگر فولاد یزد شد
– مصدومیت شدید یکی دیگر از کارگران ساختمانی در فاز ۱۹ عسلویه بر اثر سقوط از ارتفاع!
جعفرعظیم زاده برای اجرای حکم شش سال حبس به زندان رفت
بر اساس ابلاغیه شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای ناحیه ۳۳ اوین، جعفر عظیم زاده دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز یکشنبه ۱۷/۸/۹۴ ساعت ده صبح برای تحمل شش سال زندان به دادسرای مستقر در زندان اوین رفت.
علیرغم عدم اطلاع رسانی عمومی درمورد حضور آقای عظیم زاده برای تاریخ امروز ، با این وجود تعدادی از دوستان و کارگران همراه ایشان وتعدادی نیز قبل از حضور وی بمنظور اعتراض و دیدار با این کارگرمبارز سرشناس در محوطه زندان اوین حضوریافتند.
این کارگران که از نقاط مختلف از جمله سنندج، اصفهان، کرج و تهران برای مشایعت و قدرشناسی از این فعال کارگری که به جرم بیش از یک دهه تلاش های پیگیر در طرح مطالبات کارگران بویژه افزایش مزد وبعنوان صدای رسای اعتراض کارگری اینک راهی زندان شده بود، در فضایی از اندوه و خشم و اعتراض وانزجار برای مدت کوتاهی گردهم آمدند تا این چهره خوشنام کارگری را همراهی کنند.

جعفر عظیم زاده نیز ضمن تشکرازحضوردوستان وهمراهان ، سخنان کوتاهی را ایرادکرد و گفت:
“در بیش از یک دهه فعالیت ما که بطور علنی وقانونی انجام وتماما” روی سایت ما منعکس ومنتشر شده، چیزی جزدفاع از منافع کارگران وارتقاء سطح زندگی ومعیشت آنان و همچنین تلاش برای ایجادتشکل های مستقل کارگری بعنوان پایه ای ترین حق طبقه کارگر ، نبوده است. ودرهرشرایطی براین خواسته ها پای میفشاریم.
کیفرخواست من وامثال من صدای اعتراض کارگران علیه تعرض بی وقفه نهادهای سرمایه بر شرایط زیست و زندگی کارگران بوده است.”
حضور این دوستان و فعالین نه تنها سمبل اعتراض به این فشارها ومحدودیت ها به چهره های سرشناس کارگری که اخیرا” شدت بیشتری گرفته ست، بلکه نشان از عزم راسخ آنان برای ادامه راه نمایندگان زندانی خود در دفاع از سطح زندگی و معیشت کارگران درمقابل تعرض دایم مدافعان سرمایه است.
زنده باد اتحاد وهمبستگی طبقه کارگر
اتحادیه آزاد کارگران ایران
۱۷ آبان ۹۴
تجمع کارگران مجتمع کارخانجات عرف ایران مقابل ساختمان شورای شهر تهران دراعتراض به عدم پرداخت۲ماه حقوق ،۶ماه حق بیمه،قرارادادهای یک ماهه واخراج!
صبح امروز ۱۷آبان،جمعی از کارگران مجتمع کارخانجات عرف ایران دراعتراض به عدم پرداخت۲ماه حقوق و۶ماه حق بیمه مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.
به گفته کارگران،پیش از این قرار دادهای کاری هر کارگر بر اساس سوابق شغلی از سه ماه تا یکساله تنظیم می‌شداما از ابتدای سال جاری کارفرما قرار داد همه کارگران را یک ماهه بسته است.
به گزارش۱۷آبان ایلنا،این کارگران در خصوص علت برپایی این تجمع گفتند: حدود ۶۰ نفر هستیم که درشرکت عرف ایران به ساخت علائم فنی وترافیکی مشغولیم اما در نتیجه جابجایی مدیران این شرکت بابت ۲ ماه مزد و شش ماه حق بیمه از کارفرما طلبکاریم.
یکی از کارگران بابیان اینکه مدیریت شرکت عرف ایران از چهار سال پیش تاکنون به تعاونی شهریار (از شرکت‌های زیر مجموعه شهرداری تهران) سپرده شده است، افزود: مشکلات ما نیز درست از همین زمان آغاز شده است.
وی بصورت مشخص بابت سه ماه آخر سال گذشته و سه ماه آغازین سال جدید هنوز حق بیمه آنها به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است، افزود: ما خواستار دریافت مطالبات معوقه و تضمین امنیت شغلی خود هستیم.
همچنین یکی دیگر از کارگران این واحد تولیدی گفت: یکی دیگر از عوامل نگرانی آنان نداشتن امنیت شغلی باتوجه به نوع قرار داد کارشان است. این واحد در گذشته حدود ۴۰۰ نیروی کار داشته که طی سه سال (سال ۹۱ به بعد) تعداد کارگران خود را به کمتر از ۸۰ کارگر تقلیل داده است.
کارگران عرف ایران در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند پیش از این قرار دادهای کاری هر کارگر بر اساس سوابق شغلی از سه ماه تا یکساله تنظیم می‌شداما از ابتدای سال جاری کارفرما قرار داد همه کارگران را یک ماهه بسته است.
آنان با بیان اینکه کم شدن اعتبار قرارداد‌ها دست کارفرما را برای اخراج کارگران باز می‌کند در ادامه افزودند: آخرین اخراج کارگران این واحد وابسته به شهرداری تهران مربوط به ۱۰ روز پیش است وقرار است تا پایان ماه جاری (آبان ماه) تعداد ۴۰ نفر از کارگران را تعدیل کند.
کارگران عرف ایران بایادآوری تجمع اعتراضی مشابهی که در اسفند ماه سال گذشته از سوی آنها در مقابل ساختمان شورای شهر تهران برگزار شد، افزودند: هرچند در نهایت آنزمان کارفرما بی‌اعتنا به خواسته کارگران قراردادهای جدید را یک ماهه منعقد و شماری از کارگران را اخراج کرد اما این بار امید واریم که با اجتماع امروز مسئولان شورای شهر به خواسته ما رسیدگی کنند.
پیام تسلیت واحد سیده بمناسبت مرگ کوروش بخشنده
اطلاعیه شماره ۶۵ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
پیام تسلیت بمناسبت مرگ کوروش بخشنده
از دردی گریسته ام که از آن من نیست
از لذتی جان گرفته ام که از آن من نیست
با مرگی جان می سپارم که از آن من نیست
خانواده محترم بخشنده، دوستان و هم طبقه ای های کارگر!
کوروش بخشنده چهره صادق و سیمای شناخته شده جنبش کارگری ایران برای همیشه دیده از جهان فروبست. با مرگ او همه ما بهت زده و داغ دار انسان مبارزی شدیم که جهان را عاری از هرگونه ظلم و استثمار انسان به دست انسان، می خواست و بنا نهادن جامعه ای آزاد و برابر را برای همه انسانها آرزو می کرد.قلب مهربان این فعال کارگری در حالی از تپش ایستاد که دیگر تحمل فشارها و محدودیتهای تحمیل شده را نداشت. بدون شک نام و خاطر کوروش برای همیشه بر تارک تاریخ خواهد درخشید. بدین وسیله مرگ نابهنگام و اندوه ناک دوست و همرزم عزیزم را به خانواده، دوستان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد و کل جنبش کارگری ایران تسلیت می گویم و خود را در غم آنان سهیم میدانم.
واحد سیده
زندان مرکزی مهاباد
آبان ۹۴
تهدید امنیت شغلی کارگران شیشه آبگینه بدنبال قطع گازکارخانه!
کارگران کارخانه شیشه آبگینه از قطع گاز این کارخانه به دلیل انباشت بدهی‌ها به اداره گاز شهر صنعتی الوند قزوین خبر دادند.
کارگران این کارخانه می‌گویند که با قطع گاز، بلحاظ فنی زیان غیر قابل جبرانی به کوره‌های کارخانه شیشه آبگینه وارد خواهد آمد و به تبع این زیان امنیت شغلی ۱۳۰ نیروی کار باقی مانده این واحد تولیدی تهدید خواهد شد.
به گزارش ۱۷آبان ایلنا، ماموران اداره گاز شهرک صنعتی الوند صبح امروز (۱۷ آبان) به دلیل انباشت بدهی‌ها وارد کارخانه شیشه آبگینه قزوین شدند و گاز این واحد تولیدی را قطع کردند.
بر اساس اظهارات کارگران، قطع گاز شیشه آبگینه به دلیل بدهی دست کم ۶ میلیارد تومانی این واحد تولیدی به اداره گاز الوند انجام گرفته است.
به گفته کارگران کارخانه شیشه آبگینه به دلیل آنکه سوخت جایگزین گاز موجود نیست، در صورت تداوم قطعی گاز طی چند ساعت آینده خسارت میلیاردی به کارخانه وارد می‌شود چرا که پس از سرد شدن کوره‌ها، امکان فروریختن آن‌ها وجود دارد و در نهایت منجر به تعطیل کامل کارخانه می شود.
عدم پرداخت۲ماه حقوق وماه ها حق بیمه کارگران شهرداری لوشان!
مشکلاتی که در زمینه پرداخت حقوق بوجود آمده باعث نگرانی کارگران شهرداری لوشان شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.
به گزارش ۱۷آبان ایلنا، منابع کارگری در لوشان می‌گویند: طی چند سال گذشته شهرداری لوشان به دلیل ناتوانی‌های مالی توان پرداخت بموقع هزینه‌های مزدی ۷۵ کارگر شاغل در بخش‌های مختلف این واحد خدماتی را ندارد اما روز گذشته (۱۶ آبان) با تامین شدن منابع مالی دو ماه از معوقات مزدی آن‌ها پرداخت شده است.

به گفته کارگران، شهرداری لوشان هنوز دو ماه حقوق به کارگران بدهکار بوده و در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی کوتاهی کرده است به طوریکه گفته می‌شودمیزان معوقات بیمه‌ای آن به تامین اجتماعی حدود یک میلیارد تومان است.
به گفته کارگران با وجودیکه شهر لوشان در حال حاضر شهردار ندارد وبا سرپرستی اداره می‌شود، عامل پرداخت نشدن حقوق کارگران کاهش درآمد شهرداری و بودجه‌های دولتی عنوان می‌شود.
کارگران شهرداری لوشان می‌گویند مسئولان شهرداری لوشان برای تامین منابع مالی قصد دارند برخی از ماشین آلات مورد نیاز شهرداری را برای پرداخت حقوق کارگران به فروش برساند.
اخراج ۳۳ کارگرن فضای سبز شهرداری قوچان!
فارس طی گزارشی بتاریخ۱۷آبان فارس،از اخراج ۳۳ نفر از نیروهای فضای سبز شهرداری قوچان توسط پیمانکاران فضای سبز شهری این شهرستان،خبر داد.
شکایت‌های متعددی از سوی خانواده کارگران اخراجی صورت گرفته که شاید به مراجع قضایی نیز کشیده می‌شد، اما منجر به برگزاری جلسات متعدد با پیمانکاران و ارائه دلیل برای برطرف شدن این موارد شده است.
این گزارش با یادآوری اینکه برخی از این کارگران اخراجی دائمی بودند می افزاید،پیمانکاران دلایل عمده این اخراج‌ها را نارضایتی نسبت به کم‌کاری افراد سابقه‌دار می‌دانستند که افراد کم سابقه‌ای جایگزین آنها شدند و متأسفانه اسناد و مدارک مورد تأییدی برای این کم‌کاری‌ها تاکنون ارائه نشده است.
وعده رسیدگی به مطالبات کارگران پیمانی شرکت نفت گچساران !
نماینده کارگران شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران در شورای حل اختلاف اداره تعاون، کار و امور اجتماعی این شهرستان ازبحث وگفتگو درباره یکسان‌سازی حقوق، بررسی پرونده‌های برگشتی نیروهای پیمانی برای تبدیل وضعیت که تا فروردین ۹۲ داری شرایط بوده‌اند خبردادوافزود: پرداخت پاداش نیروهای پیمانکاری شرکت نفت گچساران نیز منوط به دستور وزیر نفت شده است.
به گزارش۱۷آبان فارس،وی گفت:جلسه بررسی مشکلات نیروهای پیمانی و قراردادی شرکت نفت گچساران با حضور نماینده گچساران و باشت در مجلس ، معاون وزیر و منابع انسانی وزارت نفت، مدیرکل طرح‌ها، تدوین روش‌ها و مقررات وزارت نفت و اینجانب به عنوان نماینده کارگران شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران در شورای حل اختلاف اداره تعاون، کار و امور اجتماعی این شهرستان برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه در خصوص مسائلی از جمله یکسان‌سازی حقوق، بررسی پرونده‌های برگشتی نیروهای پیمانی برای تبدیل وضعیت که تا فروردین ۹۲ داری شرایط بوده‌اند و مشکلات استخدامی فرزندان جانبازان و شهدا بحث و گفت‌و‌گو شد.
نماینده کارگران شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران در شورای حل اختلاف اداره تعاون، کار و امور اجتماعی این شهرستان تصریح کرد: در این جلسه همچنین استفاده از خدمات رفاهی از جمله استفاده از منازل سازمانی و امور مسافرت شرکت نفت گچساران مطرح شد.

وی با اشاره به پرونده‌های برگشتی نیروهای پیمانی واجد شرایط برای تبدیل وضعیت به قراردادی گفت: مقرر شد که اینجانب طی جلسه‌ای دیگر با تهیه لیست افراد واجد شرایط تبدیل وضعیت نیروهای پیمانی به قراردادی حضور یافته و پیگیر امور باشم.
وی با اشاره به طرح یکسان‌سازی حقوق نیز اظهار داشت: در این خصوص مقرر شده است تا از هر گروه شغلی تعدادی انتخاب و با بررسی میزان حقوق این افراد بر اساس طرح یکسان‌سازی حقوق مراتب را برای پیگیری و اجرای این طرح اعلام کنم.
اوبا بیان اینکه جلسه هفته آینده در دفتر مدیرکل طرح‌ها و تدوین روش‌ها و مقررات وزارت نفت با حضور نماینده مجلس ازگچساران و باشت برگزار می‌شود، افزود: امیدواریم به زودی مشکلات نیروهای پیمانی و قراردادی شرکت نفت گچساران برطرف و طرح یکسان‌سازی حقوق نیز اجرایی شود.
نماینده کارگران شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران در شورای حل اختلاف اداره تعاون، کار و امور اجتماعی این شهرستان افزود: پرداخت پاداش نیروهای پیمانکاری شرکت نفت گچساران نیز منوط به دستور وزیر نفت شده و در دست پیگیری است.
عدم پرداخت۱۷ماه حق اولادکارگران فضای سبز شهرداری بجنورد!
خبرکوتاه:
به گزارش۱۷آبان خراسان، ۱۷ماه است که حق اولاد کارگران فضای سبز شهرداری بجنورد پرداخت نشده است.
پای حرف کارگران کفاش!
مطابق ماده ۴۱ قانون کار، دستمزد سالانه کارگران باید بر اساس نرخ تورم و وضعیت معیشت کارگران تعیین شود. اما نکته مهمی که همیشه مورد بی توجهی قرار می‌گیرد. معیشت است و معمولاً نرخ حداقل دستمزد فقط بر اساس نرخ تورم تعیین می شود. البته درباره این نرخ تورم هم اختلاف نظر‌ها بسیار است، عده ای معتقد هستند که این نرخ تورم واقعی نیست که از سوی مراجع رسمی اعلام می‌شود، نرخ تورم عددی فراتر از این موضوع است.
در حالی که بحث معیشت موضوع جدی در تعیین مزد کارگران است که این موضوع از نگاه شورای عالی کار دور است. در سال جاری که حقوق کارگران ۱۷ درصد افزایش یافت فاصله زیادی با میانگین هزینه های زندگی کارگران دارد. مرکز آمار ایران میانگین هزینه زندگی در شهرها را ۲ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان اعلام کرده است که با حداقل حقوق کارگران در سال جاری ۷۱۳ هزار تومان است حدود یک میلیون و ۴۶۷ هزار تومان و با دریافتی یک میلیون تومانی کارگران حدود یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان فاصله دارد.
پای حرف کارگران کفاش که بنشینی چیزی جز اینکه صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند دستگیرت نمی‌شود. کارگرانی که در حین درآمد اندک با عدم امنیت شغلی دست و پنجه نرم می کنند. در بهترین حالت ۱میلیون تومان دسترنج کارگران کفاش است.
موهای سرش کامل ریخته ، با چهره خسته لنگه کفش را روی زمین می گذارد.پشت دست چسبی‌اش را به صورتش می‌کشد. بعد کف دست خود را با پیش‌بندش پاک می کند و می گوید آخر و عاقبت من هم مثل دوستانم است. حدود۵ سال است که همکارانم بازنشسته شده اند اما چون با حقوق ۹۰۰ هزار تومانی نمی‌شود زندگی کرد مجبورند کار کنند. بازنشستگی برای پولدارها خوب است. برای بدبخت بیچاره ای مثل من بی فایده است.
اینها صحبت های مرد کفاش است. در کارگاه کفاشی، صدای ضربه های محکم چکش روی چرم و ماشین دوخت می آید. بوی چسب را حتی از فاصله چند متری هم به خوبی می‌توان حس کرد. محمد آقا که همکارانش او را ممد آقا صدا می‌کنند، حدود۵۵ سال دارد. اما از ابتدای فعالیت خود بیمه نبوده است. به همین دلیل با وجود اینکه باید تا کنون بازنشسته باشد هنوز مشغول کار است و تا بازنشستگی حدود ۱ سال فاصله دارد. با این سن و سال می‌گوید:«در حال حاضر ماهیانه یک میلیون تومان درآمد دارم و به خاطر این میزان هر روز از شهریار تا تهران کیلومتر‌ها را طی می‌کنم. تنها امیدم این است که بعد از بازنشستگی دیگر نیازی به کار کردن نداشته باشم.
این تنها ممد آقا نیست که زندگی اش دچار مشکل است بلکه بقیه کارگران این کارگاه کفاشی با سختی‌های زندگی دست و پنجه نرم می کنند. بیراهه نیست اگر بگوییم زندگی تمام کارگران در این روزگار اینگونه است.
پس از کاهش قدرت خرید مردم و به ویژه جامعه کارگری، تولید کارگاه ها و بنگاه های تولیدی روندنزولی داشته و سیاستی که بتواند رونقی را در این فضا فراهم کند مهیا نیست.
آقا ابراهیم کارگری است که انگشتان پینه بسته را به روی هم فشار می‌دهد تا خستگی دستانش به در رود. پس از اینکه انگشتانش خستگی اش به در رفت مشغول برش قطعات رویه کفش توسط پرس هیدرولیک و شابلون‌های برش می‌شود. این کارگر درباره شابلون‌ها می‌گوید، این شابلون‌ها تیغه ای و دو طرفه هستند و با برعکس کردن شابلون‌ها قطعه های لازم برای لنگه مخالف کفش برش می‌خورد.
وی بعد از این کار، بخش زیرین کفش‌ها را با سمباده مخصوص صیقل می‌دهد تا برای جاسازی پاشنه آماده می‌شود. آقا ابراهیم که ۶۵ سال دارد، می‌گوید ۴۰ سال کفش تولید می‌کنم. تا چند سال پیش کارگاه کفاشی داشتم، اما با افزایش هزینه، کارگاه برایمان صرفه اقتصادی نداشت، کارگاه را جمع کردم و اکنون برای فرد دیگری کار می کنم.
آقا ابراهیم مانند همکارش می‌ گوید: با وجوداینکه بازنشسته هستم اما باز هم کار می‌کنم . در حال حاضر تمام تجهیزات را فروختم، اگر ادامه کار برایم توجیه اقتصادی داشت، هیچ موقع کارگاه را جمع نمی‌کردم. اگر بخواهم با دریافت وام کارگاه تولیدی راه اندازی کنم، فایده ای ندارد چرا که از آن طرف بازار از کالای چینی و ترکیه ای پر شود.
در حال حاضر بنگاه‌های کوچک تولیدی کفش ایرانی یک به یک با واردات بی‌رویه از کشورهای مختلف، ناچار به تعطیلی هستند، و همین مسأله سبب شده است، وقتی پای درد دل تولیدکنندگان کفش که می‌نشینیم به این واقعیت تلخ پی ببریم که چینی‌ها بدون هیچ نگرانی پا در کفش ایرانی‌ها کرده‌اند و با این رویه، بیکاری روز افزون سهم کارگران ایرانی شده است.
کارگر دیگر این کارگاه که خود را جواد معرفی می‌کند با گلایه از اینکه با وجود درآمد اندک، نگرانی از امنیت شغلی دارم. متأسفانه کفش های چینی و ترکیه ای جای کفش های ایرانی را گرفته اند. با وجود اینکه استحکام زیادی ندارند، اما خریدارها ترجیح می‌دهند به سمت خرید این این کفش‌ها بروند.
وی بیان می‌کند: برای گذراندن زندگی چاره ای جز چند شغله بودن ندارم و گرنه نمی توانم خرج زندگی خود و خانواده را تأمین کنم. سه ماه است که کار کارگاه کم شده و صاحب کارخانه به همه فقط ماهی ۵۰۰ تا۶۰۰ تومان به صورت علی الحساب می‌دهند. این قدر که کارگر صبح تا شب می دود، یک دونده دو ماراتن نمی دود.
احمد که یکی دیگر از کارگران در کارگاه های کفاشی است حدود ۴۰ سال دارد. او از میزان افزایش حقوق کارگران گلایه می کند و می گوید: حتی اگر دستمزد حدود ۲۰ درصد هم افزایش یابد. باز هم جوابگوی مشکلات زندگی نیستیم. اتحادیه نظارتی بر بیمه کارگران و دستمزد آنها ندارد. نمی داند که یک کارگر در طول مدتی که مشغول کار بوده چند سال بیمه بوده است.
این کارگر با تأکید بر اینکه کارگران این صنف قبل از اینکه به سن بازنشستگی برسند از کارافتاده می‌شوند می گوید: کارگران این صنف علاوه بر نداشتن امنیت شغلی، درآمد بسیار پایینی دارند و معمولاً‌ با فضای نامطبوع و کار کسل کننده ای که دارند زندگی رابا روزمرگی می گذرانند.
بزرگترین چالش این روزهای صنعت کفش کشور را معضل قاچاق دانست و اظهار داشت: افزایش هر ساله حجم قاچاق باعث شده تا شرایط کار برای تولیدکنندگان کفش داخلی هر روز سخت‌ترشود.
علی لشگری با اشاره به اینکه براساس آمار گمرک در سال گذشته حدود ۶.۸ میلیون دلار کفش واردات کشور شده است، افزود: این رقم در حالی عنوان می‌شود که مطابق آمارهای بین المللی صادرات کفش به ایران از ۱۵۴ میلیون دلار در سال ۲۰۱۳ با رشد قابل توجهی به ۴۹۲ میلیون دلار رسیده است.
رئیس جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران اضافه کرد: این آمار نشان می دهد حجم زیادی از کفش های وارداتی به کشور از مراجع غیر رسمی و به صورت قاچاق وارد کشور شده است که مسئولین باید برای مقابله با آن راهکار جدی را به کار گیرند.
لشگری با بیان اینکه دولت باید در شرایط پسا تحریم اول به بهبود فضای کسب و کار برای تولیدکنندگان توجه کند، تصریح کرد: اگرمسئولین شرایط داخلی را برای تولیدکنندگان مناسب نکنند و اول امتیازاتی به واردکنندگان بدهند آسیب‌های جدی به تولیدکننده داخلی وارد خواهد آمد.
وی افزود: در حال حاضر اکثر واحدهای تولید کفش با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند که این موضوع با توجه به پتانسیل بالای تولیدکنندگان تأمل برانگیز است.
بخشی ازیک گزارش تسنیم بتاریخ۱۷آبان
کارنامه نیمسال اول دولت در بازار کار- خطر انفجار ۴ برابری بیکاری
براساس پیش‌بینی مقامات دولتی باید در نیمه اول امسال دستکم ۲۰۰ هزار شغل جدید ایجاد می‌شد که با یک درصد رشد، این میزان نهایتا ۱۱۰ هزار مورد است که احتمالا طبق روال بازار کار نیمی از آن هم نابود شده است.
به گزارش ۱۷آبان مهر، کارشناسان می‌گویند بازار کار تنها زمانی می تواند از وضعیت بحرانی فعلی خارج شود که سرمایه گذاری‌های مناسبی در اقتصاد اتفاق افتاده باشد. نمی توان با دستور و ابلاغیه بیکاری را مهار و برای جوانان این مرز و بوم شغل ایجاد کرد.
هرچند شیوه دستوری و تلاش برای پرداخت تسهیلات به بنگاه ها و دارندگان طرح‌های اشتغال‌زایی تا پرداخت مستقیم پول به کارجویان در دستکم دو دهه اخیر تجربه شده ولی همگان دیدند که اعمال چنین روش‌هایی در بازار کار تنها جنبه تبلیغاتی برای دولت ها خواهد داشت و عملا چیزی عاید بازار کار نمی شود.
یک دوره ای وام‌های خُرد ۳ میلیون تومانی به جوانان جویای شغل دادند که نتیجه نداشت و وام‌ها سر از جاهای دیگری در آورد. دوباره آمدند و گفتند به طرح وام داده می شود و دیگر تسهیلات اشتغال زایی فردمحور نخواهد بود؛ این شیوه نیز در جنگ و دعوای بانک‌ها با وزارت کار و برخی دیگر از دستگاه ها نتبجه ای جز شکست نداشت.
اداره بازار کار به روش آزمایش و خطایی
حالا یکی دو سالی می شود که به هیچ یک از این گروه ها پولی پرداخت نمی شود. اصلا مقامات دولتی می گویند افت شدید درآمدهای نفتی باعث شده که پولی در بساط نباشد تا بتوان برای اشتغال زایی پرداخت کرد. حالا اگر این مسئله را در کنار اظهارات وزیر کار درباره بروز پدیده رشد اقتصادی بدون اشتغال قرار دهیم، باید نگران احتمال انفجار بیکاری در سال های آینده باشیم.
مسئله بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و ناتوانی درصد بالایی از تحصیل کرده ها برای ورود به بازار کار، مسئله ای است که در طول سال های گذشته به دغدغه دولت ها و نوعی نگرانی در جامعه تبدیل شده است. اینکه شرایط به نحوی باشد که جوانان با مدارج حتی بالای علمی هم نتوانند شغلی ساده برای خود دست و پا کنند، اندکی تامل برانگیز و ادامه این روند نگران کننده است.
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اخیرا با بیان اینکه براساس گزارش‌های مرکز آمار در شش ماهه نخست سال ۹۴ اقتصاد کشور رشد مثبت یک درصد داشته است، گفته است: این رشد اگرچه نسبت به شش ماهه نخست پارسال مثبت است اما مطلوب نیست ولی در عین حال نسبت به رشد منفی ۶.۸ درصد دو سال گذشته مطلوب است.
نوبخت همچنین عنوان کرده است: تغییر روند از منفی به مثبت حاکی از این است که رشد اقتصادی در مسیر مثبتی قرار گرفته، اما برای اینکه مردم بتوانند آثار این رشد را احساس کنند، باید تلاش بیشتری صورت بگیرد. براساس بررسی‌ها در شش ماهه اول امسال رشد بخش کشاورزی ۵.۷ درصد، صنعت و معدن منفی ۱.۱ درصد و خدمات ۰.۹ درصد بوده است.
اگر هر یک درصد رشد اقتصادی را معادل ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزارشغل جدید قرار دهیم، عملکرد دولت در نیمه اول امسال در بازار کار کشور به میزان ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار شغل جدید بوده است که به هیچ وجه نمی تواند پاسخگوی درخواست‌های میلیونی اشتغال جوانان باشد.
۶ ماهه چقدر شغل ایجاد شد؟
بنابراین آنچه که پیش از این از سوی مقامات وزارت کار درباره پیش بینی ایجاد ۴۰۰ هزار شغل جدید در سال جاری مطرح شده بود، عملا در نیمه اول امسال اتفاق نیفتاده و نشانه های روشنی برای تحقق آن در نیمه دوم سال وجود ندارد.
هرچند می توان یک درصد رشد اقتصادی نیمه اول امسال را معادل ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار شغل جدید دانست اما آماری از ریزش و نابودی مشاغل در همین مدت وجود ندارد. اگر روند سال گذشته در این بخش طی شده باشد، ممکن است دستکم ۵۰ هزار شغل در همین دوره زمانی نابود شده باشد و عملکرد دولت چیزی حدود ۵۰ هزار شغل در ۶ ماهه ابتدایی امسال باشد.
حال اگر فرض آقای ربیعی درباره رشد اقتصادی بدون شغل را هم محتمل بدانیم که باید گفت امیدی به ایجاد همان ۵۰ هزار شغل جدید در ۶ ماهه ابتدایی امسال هم نیست، بنابراین براساس گزارش آقای نوبخت در نیمه اول امسال نه تنها هیچ شغلی در بخش صنعت و معدن ایجاد نشده، بلیکه بیش از ۱۰۰ هزار شغل نیز نابود و یا در خطر نابودی قرار گرفته است.
همچنین خدمات که نیمی از کل بازار کار ایران را تشکیل می دهد هم در نیمه اول امسال در سایه رکود شدید فعالیت‌ها، درجا زده و نمی توان سهم چندانی برای این بخش در اشتغال زایی قائل شد. تنها می توان گفت در بخش کشاورزی مشاغلی ایجاد شده است که آن هم احتمالا مربوط به مشاغل فصلی در بهار و تابستان در حوزه کشاورزی می شود که نمی توان خیلی از این گروه مشاغل انتظار حل ریشه ای مسئله بیکاری جویندگان کار فارغ التحصیل دانشگاه ها را داشت.
در تحلیلی که اخیرا از سوی مرکز پژوهش های مجلس درباره احتمال افزایش چند برابری تعداد کارجویان فارغ التحصیل دانشگاه ها ارائه شده است، بر این مسئله تاکید شده که حتی اگر اقتصاد ایران تا سال ۱۴۰۰، سالیانه ۵ درصد هم رشد مثبت اقتصادی را تجربه کند، تعداد بیکاران فارغ التحصیل دانشگاهی ۳ تا ۴ برابر میزان فعلی خواهد شد.
بیکاری فارغ‌التحصیلان چند برابر می‌شود!
این مسئله تامل برانگیز نشان می دهد که دولت چاره ای جز تغییر نگاه جامعه به تحصیلات دانشگاهی ندارد. یا باید تعداد ورودی ها به دانشگاه ها به شدت کاهش یابد، یا نیمی از کل کار آموزش دانشگاهی افراد به مهارت آموزی بگذرد و تاییدیه تحصیلی جوانان به یادیری تخصص ها و مهارت های بازار کار باشد و یا اینکه به جوانان بگویند لزوما با تحصیلات دانشگاهی نمی توانند شغلی شیک و اتوکشیده داشته باشند و مسئله تحصیل با شغل و بازار کار متفاوت است.
غیر از این، اگر روند ورود به دانشگاه ها به همین منوال باشد و سالیانه دستکم یک میلیون نفر وارد دانشگاه ها شوند، مراکز آموزش عالی همچنان به رقابت خود برای جذب دانشجو و پُر کردن صندلی ها ادامه دهند و حتی در رشته های تحصیلی نیز بازنگری نشود و بر اساس نیاز روز بازار کار کشور آموزش ارائه نکنند؛ احتمالا باید منتظر باشیم تا همانگونه که در جدول عنوان شده، تعداد بیکاران فارغ التحصیل افزایش و مشکلات کشور در این بخش تا چند سال آینده به چند برابر افزایش یابد.
در جدولی که ارائه شده، این هشدار داده می شود که در صورت ثبت نرخ رشد یک درصدی اقتصادی تا سال ۱۴۰۰ تعداد بیکاران تحصیل کرده از یک میلیون و ۷۰۰ هزارنفر فعلی به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزارنفر افزایش خواهد یافت. این گزینه محتمل تر است، چرا که بسیار نزدیک به وضعیت اقتصادی کشور و رشد یک درصدی آن در سال جاری است.
براساس شرایط فعلی اقتصاد کشور، سخت است که بپذیریم اقتصاد ایران امسال تا سال ۱۴۰۰، مرتبا رشدهای اقتصادی ۵ درصدی را تجربه خواهد کرد که اگر چنین نیز بشود تعداد بیکاران فارغ التحصیل دانشگاه ها در آن سال حدود ۳ برابر میزان فعلی است، بنابراین وقتی که با یک تا ۵ درصد رشد اقتصادی، تعداد بیکاران دانشگاهی همچنان رو به افزایش خواهد بود، نشان می دهد که دولت باید به فوریت در سیاست‌های آموزش عالی و روش‌های فعلی که در دانشگاه ها اعمال می شود، بازنگری اساسی صورت دهد.
تجمع ۱۰۰ سویاکار مقابل کارخانه سویابین گرگان در اعتراض به نخریدن محصولشان!
حدود ۱۰۰ سویاکار گلستانی امروز در مقابل کارخانه محل خرید تضمینی تجمع کردند.علت این تجمع که از ساعت ۱۴ تا ۱۸ ادامه داشت، اعتراض به خرید نشدن محصول بود.
به گزارش۱۷آبان واحدمرکزی خبر، همچنین حدود ۶۰ دستگاه کامیون و تراکتور حامل سویا پشت در کارخانه منتظر تحویل دادن محصول بودند.
مدیر کارخانه سویابین گرگان علت نخریدن سویا را علت تغییر مباشر و نبود نماینده انجمن صنفی دانه های روغنی در کارخانه بیان کرد.
احسان اسماعیلی افزود: تا پیش از این اداره غله و دانه های روغنی مباشر خرید تضمینی سویا بودند اما از امروز انجمن صنفی دانه های روغنی به عنوان مباشر معرفی شده است.
وی گفت: از ساعت ۱۸ با حضور نماینده مباشر در کارخانه، کار خرید محصول از کشاورزان دوباره آغاز شده است.
قیمت خرید تضمینی سویا امسال یک‌هزار و۹۷۰ تومان اعلام شده است.
کشاورزان گلستانی محموله های دانه های روغنی خود را به کارخانجات روغن کشی سویا بین گرگان، طلای سفید گالیکش، یگانه خزر بندرترکمن و خاوردشت در شهرستان علی آباد کتول تحویل می ‌دهند.
از ۳۵ هزار هکتار سویا کشت شده در استان گلستان پیش‌بینی می‌شود امسال ۷۵ هزارتن سویا برداشت شود.
پارسال در استان گلستان بیش از ۴۲ هزار هکتار سویا کشت شده بود.
تجمع اعتراضی اهالی اهرم مقابل فرمانداری تنگستان!
جمعی از مردم محله آزادگان شهر اهرم در مقابل فرمانداری شهرستان تنگستان تجمع کردند و خواستار برطرف کردن و رسیدگی به مشکلات این محله شدند.
به گزارش۱۷آبان تنگستان نما، جمعی از مردم محله آزادگان شهر اهرم در مقابل فرمانداری شهرستان تنگستان تجمع کردند و خواستار برطرف کردن و رسیدگی به مشکلات این محله شدند.
تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکارت های خواستار پیگیری مسئولین برای رفع مشکلات کانال آب محله خود شدند .
این تجمع با حضور ۲۵ نفر از اهالی محله آزدگان مقابل فرمانداری تنگستان انجام گردید.
وجود کانال آب در نزدیکی محل زندگی خانواده هایی که فرزند کوچک و مریض دارند به محل و تجمع جانواران موذی و زباله های بسیار و فاضلابهای خانگی تبدیل شده است.
لازم به ذکر است این کانال به ارتفاع دو متر که چندین سال است باعث اتفاقات جانی و مالی از قبیل افتادن خودرو، راکبان موتور سیکلت و کودکان خردسال دبستانی که در این کانال شده است و موجب جراحت های جدی بر این افراد شده است.
با وجود پیگیری های مکرر اهالی این محله طی هفت سال گذشته اما متاسفانه هیچ اقدامی از طرف مسئولین مربوطه به عمل نیامده است.
البته پیش از این گفته شده بود تا پایان سال ۹۴ کانال آب در خیابان آزادگان و محله شهید ناصر عمرانی و شهید مصطفی صادقی در پوش گرفته می شود و اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
تبرئه ضارب علی چراغی از اتهام قتل عمد تبرئه ؟!
دادگاه رسیدگی کننده به پرونده قتل علی چراغی کارگری که مردادماه سال گذشته براثر جراحت برجای مانده از درگیری با ماموران گشت شهرداری تهران جان خود را ازدست داده بود، با صدور حکمی متهم اصلی این پرونده را از اتهام قتل عمد و مشارکت در نزاع دسته جمعی تبرئه کرد.
به گزارش۱۷آبان ایلنا،در حکمی که به تاریخ هشتم شهریور ماه سال جاری از سوی شعبه دوم دادگاه کیفری تهران صادر شده است، متهم ردیف اول این پرونده که در زمان حادثه از ماموران واحد گشت شهرداری تهران بوده است در رابطه با ارتکاب قتل شبه عمد مجرم و به پرداخت دیه کامل محکوم کرد.
در این رابطه محمد چراغی (برادر علی چراغی) گفت: خانواده او در مقام اولیا دم و شاکیان این پرونده نسبت به حکم صادره معترض بوده و قصد دارند تا حق اعتراض قانونی خود برای تجدید نظر رای دادگاه استفاده کنند.
چراغی با بیان اینکه بر اساس دادنامه صادره از شعبه دوم دادگاه کیفری یک تهران، چهار متهم پرونده قتل برادرش تبرئه شده‌اند، گفت: متاسفانه قضات محترم شتابزده بدون مطالعه دقیق پرونده، حکم برائت متهمین را صادر کرده‌اند.
وی با یادآوری اینکه برخلاف ادعای متمهان درجریان حادثه، برادرم به هیچ وجه در حال نزاع نبوده است افزود: طبق اظهارت شهود آنزمان مقتول در حال برقراری تماس با پلیس ۱۱۰ بوده که به یکباره توسط متهمین مورد ضرب و شتم ناگهانی واقع شده که نهایتا این برخورد منجر به مرگ وی شده است.
برادر علی چراغی، در رابطه با علت فوت متوفی گفت: طبق گزارش پزشکی قانونی برادرم پس از آنکه مورد ضرب و شتم عمومی قرار گرفته است از سمت گیجگاه با زمین برخورد کرد و بر اثر برخورد گیجگاه با جسم سخت، شکستگی جمجمه و پارگی سر حادث شده است که در ‌‌‌نهایت فوت مقتول را دربر داشته است.
وی به شهادت شهود در خصوص همراه داشتن و استفاده از شیء سنگین در زمان ضربه زدن به سربرادرش اشاره کرد و گفت: یکی از متهمین اظهار کرده که ۱۰ سال در رشته ورزشی بوکس فعالیت داشته است. لذا چنین شخصی به خوبی می‌داند که نقاط حساس بدن که می‌تواند در برابر ضربه آسیب پذیر باشد کدامیک از قسمتهای سر و بدن خواهد بود، علاوه بر این چنین ضرباتی می‌تواند آثار مخرب داخلی داشته باشد و به خونریزی داخلی منجر شود تا جایی که حتی در گزارش پزشکی قانونی به آثار خارجی در ناحیه سر که ناشی از ضرب عمدی متهمین می‌باشد مستقیما اشاره شده است.
محمد چراغی در پایان گفت: براساس مستندات ثبت شده در پرونده قتل برادرم انتظار نداشتیم دادگاه جرم متمهان از قتل عمد به قتل شبه عمد تقلیل دهد خواسته خانواده برادرم دریافت دیه نیست و بنابراین از قضات دیوان عالی کشور که وظیه بازنگری رای صادر شده را دارند تقاضا داریم که با در نظر گفتن شرع و قانون و با مطالعه دقیق پرونده و گزارشات کالبدشکافی، پرونده را رسیدگی کنند.
نفوذ آب به داخل کوره ذوب باعث مرگ کارگر فولاد یزد شد
به گفته یک فعال کارگری در استان یزد در حادثه روز گذشته کارخانه فولاد یزد، مشکل فنی کوره ذوب فولاد باعث بروز انفجار سنگین و مرگ کارگر ۳۰ ساله شده است.
به گزارش۱۷آبان ایلنا،این مقام آگاه ادامه داد: از قرار معلوم در زمان حادثه آب به داخل کوره ذوب نفوذ کرده و با فولاد گداخته موجود در کوره ترکیب شده و در ‌‌نهایت انفجار صورت می‌گیرد.
وی بابیان اینکه شدت انفجار روز گذشته کارخانه فولاد یزد به حدی بود درب کوره به بیرون پرتاب می‌شود، افزود: از قرار معلوم مرحوم «جواد رفیعی» پس از این حادثه درجا فوت می‌کند.
این منبع خبری بابیان اینکه کارگر متوفی متاهل و دارای یک فرزند ۴ ماهه است، افزود: در حال حاضر، علت بروز حادثه، در اداره کار شهرستان یزد در حال بررسی است.
وی افزود: کارخانه فولاد یزد یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی استان یزد محسوب می‌شود که در آن نزدیک به هزار کارگر مشغول کارند.
مصدومیت شدید یکی دیگر از کارگران ساختمانی در فاز ۱۹ عسلویه بر اثر سقوط از ارتفاع!
در حادثه‌ای که حدود دو هفته پیش در فاز ۱۹ عسلویه اتفاق افتاد یکی از کارگران کنترل کیفیت در ساختمان ویوگالری (اتاق کنترل فاز) بر اثر سقوط از ارتفاع دچار مصدومیت شدید شده است.
کارگر مصدوم با هوشیاری زیر ۵ به بیمارستان بوشهر منتقل می‌شود و از آخرین وضعیت این بیمار هیچ اطلاعی در دست نیست.
به گزارش ۱۷آبان ایلنا،فعالان کارگری در عسلویه می‌گویند: این حادثه درست در همان محلی رخ داده است که پیش از این در تاریخ ۲۴ تیرماه امسال یکی دیگر از کارگران ساختمانی شاغل در عسلویه بر اثر نداشتن کمربند ایمنی از ارتفاع دو متری به پایان سقوط کرده و در دم جان می‌سپارد.
همچنین به‌گفته این فعالان کارگری، این سومین حادثه‌ای است که در محل یادشده به وقوع پیوسته است.
akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.