کارگران کشورمان مبارزه برای رسیدن به سقف و مرز خط فقر را زمین نگذاشته اند. هر روزه اخبار اعتراضات آنان در جراید منتشر میشود. گفتگو از بود و نبود آنهاست. موضوع نان شب آنان و خانواده شان است و اینکه در سفره های تهی شان نانی یافت شود. از اجاره خانه سرسام آور آنان گرفته تا تامین مخارج تحصیل فرزندانشان گفتگوست. چشم انداز موفقیت آنها در دستیابی به این خواسته برحق شان مه آلود است. راه بس دشوار است و نیازمند اتحاد و تشکل یابی کارگران است. سرکوب و قتل و شلاق زدن بر پیکر رنجدیده آنها در دستور کار مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی است. حاکمان بیش از هر تهدید نظامی و سیاسی از خارج از کشور از درون کشور می هراسند. با دشمنان خارجی خود هر گونه سازش و همراهی و همدلی می کنند اما دریغ از نرمشی خفیف در برابر کارگران و زحمتکشان و خانواده های آنها.
نان و نفت و زر و طلا و بودجه را با دشمنان برونمرزی حاکمیت خود تقسیم می کنند اما ذره ای در برابر مطالبات به حق کارگران کشور کوتاه نمی آیند. ابعاد سرکوب سیاسی و نظامی را افزایش می دهند. نمایندگان کارگران را در زندانهای مخوف خود می اندازند, بیکارشان میکنند, به تجمعات آنان هجوم می آورند و پاسخ هر اعتراضی را با بازداشت و احکام قرون وسطائی و ضد بشری خود می دهند.خبر تعیین بودجه سالانه مساجد و حوزه های علمیه از بودجه تهران منتشر شد. هزار و هفتصد میلیارد تومان به ان تخصیص یافته است.
علاوه بر این دولت حسن روحانی نیز در لایحه بودجه سال آینده حداقل ۲ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان اعتبار برای نهادهای مذهبی و حوزههای علیمه در نظر گرفته است.
نگاهی به ارقام نجومی خرج و دخل نهادهای مذهبی از جیب کارگران و مولدان سرمایه نشاندهنده بلعیده شدن بودجه ملی از سوی ارگان های مذهبی است که بتوانند نان و نمکی بدست آورند و فرهنگ مردم کشورمان را با قوانین قرون وسطایی خود بیامیزند و این تنها یکی از دلائل مهم بارها زیر خط فقر بودن دستمزد رنجبران ایران است.
گزارشگران
16.02.2017
*****
بر اساس جدول های پیوست لایحه بودجه برای نهادهای بالادستی حوزههای علمیه در مجموع یک هزار و ۶۸۴ میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است. سهم این نهادها در بودجه به شرح زیر است
- شورای عالی حوزههای علمیه ۳۶۷ میلیارد تومان
- شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران ۲۲۹ میلیارد تومان
- مرکز خدمات حوزههای علمیه ۷۰۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان
- دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ۱۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان
- جامعه المصطفی ۲۶۷ میلیارد و ۶۷۳ میلیون تومان
هیئت دولت همچنین ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار به بنیاد بینالمللی و فرهنگی امام رضا و ۵۸میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به کانون فرهنگی مساجد تخصیص داده است.
اعتبار برآورد شده دولت برای سازمان تبلیغات اسلامی ۳۷۷ میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. در بودجه سازمان تبلیغات اسلامی نیز ۳۵ میلیارد تومان به مرکز رسیدگی به امور مساجد اختصاص یافته است. همچنین ستاد اقامه نماز ۱۷ میلیارد تومان و شورای سیاستگذاری نماز جمعه ۳۹ میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان از بودجه تبلیغات اسلامی سهم میبرند.
سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی و اوقاف و امور خیریه دو نهاد مذهبی دیگر هستند که به ترتیب ۲۸۵میلیارد و ۱۳۸.۸ میلیارد تومان از بودجه سال آینده را به خود اختصاص دادهاند.
علاوه بر این در لایحه بودجه دولت نام برخی از حوزههای علمیه و نهادهای مذهبی در فهرست کمک بگیران حقیقی و حقوقی به چشم میخورد
همچنین شهرداری سایر شهرها نیز در بودجه سالانه اعتبارهای ویژهای را برای کمک به مساجد و هئیتهای مذهبی در نظر میگیرند.