– روایت فرزند آخرین کارگرجان باخته معدن زمستان یورت آزادشهر از حادثه۱۳اردیبهشت!
– کارگران بازنشسته زمستان یورت هم از کارفرما شکایت کردند
روایت فرزند آخرین کارگرجان باخته معدن زمستان یورت آزادشهر از حادثه۱۳اردیبهشت!
او در مورد آخرین روزها و هشدارهایی که کارگران معدن به مسئولان داده بودند میگوید:« پدرم ۳ روز مانده به این حادثه به ما گفت که من نمیرم تونل چون خیلی خطر دارد به مسئولان گفتیم که اینجا گاز دارد نمیشود کار کرد ولی مسئولان در جواب گفتند اگر کار نمیکنید به سلامت».
پس از گذشت ۱۰ روز از انفجار در معدن یورت پیکر «مراد کمالی وطن»کارگر قربانی حادثه از زیر آوار بیرون کشیده شد. گفته میشود سستی دیوارههای معدن و ریزش تونل باعث شده بود تا دسترسی به این پیکر به دشواری و با تأخیر ممکن شود.
مهدی کمالیوطن فرزند بزرگ این قربانی معدن که پیکرش از زیر آوار بیرون آمده از ساعات اولیه حادثه در محل حضور داشت و در مورد این روزها و زندگی خود و خانوادهاش میگوید.
او ماجرا را اینگونه روایت میکند: «این ماجرای پسری است که پدرش روزهای زیادی توی تونل مانده و هر لحظه چشم به راه او بوده است. تا آنجایی که من اطلاع داشتم یک هفته قبل از این حادثه یکی از مسئولان معدن به پدرم گفت باید جمعهها هم بیایی سرکار پدرم قبول نکرد ۲ یا ۳ روز او را از کار اخراج کردند ولی پدرم چارهای نداشت به معدن رفت تا به کارش ادامه دهد».
او در مورد آخرین روزها و هشدارهایی که کارگران معدن به مسئولان داده بودند میگوید:« پدرم ۳ روز مانده به این حادثه به ما گفت که من نمیرم تونل چون خیلی خطر دارد به مسئولان گفتیم که اینجا گاز دارد نمیشود کار کرد ولی مسئولان در جواب گفتند اگر کار نمیکنید به سلامت».
او در پاسخ به این سوال که چرا پدرش و دیگران با این وجود به کار در معدن ادامه میدادند میگوید: «مردمان ساده روستا از ترس کار میکردند که بیرونشان نکنند، به گفته چند نفر از معدنچیانی که روز حادثه آنجا حضور داشتند به مسئولان ایمنی کار گفته بودند که موتور خاموش شده و اگر باتری وصل کنیم و جرقه بزند ممکن است منفجر شود ولی مسئولان گفته بودند اگر این کار را نمیکنید به سلامت. مردم ساده روستایی هم جز سکوت و عمل کردن به حرف آنها چارهای نداشتند».
او همچنین در مرد شرایط کار در معدن هم میگوید: «خودم شاهد بودم که برای کارگران بیمه آرایشگری، کتابخانه و نانوایی رد میکردند. به خدا ۶ ماه تا ۱۰ ماه حقوق ندادند، این آخرهاهم با منت حقوق میدادند».
مهدی که پسر بزرگ خانواده است در مورد تلاش کارگران برای رسیدن به حقوق معوقهشان میگوید: «نمیدانم چند ماه پیش بود که کارگران معدن رفتند جلوی فرمانداری تا بگویند چند ماه است حقوق نگرفتهاند، حتی پول نان ندارند ولی فرماندار و دیگر مسئولان برخورد بدی کردند».
روایت مهدی از روز حادثه اینگونه است: «۱۳ اردیبهشت بود که من از طرف روستا رفتم بخشداری برای اینکه سر صندوقهای رای باشم برای ما کلاس آموزشی گذاشتند که پشت سیستم کار کنیم حدود ساعت ۱۰ بود که دلشوره گرفتم. بعد جلسه اول کلاس را ترک کردم و برگشتم روستا، بعد تلگرام روشن کردم توی کانال دیدم که نوشته انفجار معدن زمستان یورت ۴۰ نفر زخمی داد. نمیدانم خودم را چه جوری رساندم آنجا. با موتور رفتم بالای معدن. دیدم کارگرهای معدن هر کی جایی افتاده و گریه میکند من تا حالا گریه نکرده بودم. ولی آن صحنه را که دیدم گریهام گرفت به من خبر دادند که بابای من هم توی تونل مانده. روی موتور (لوکوموتیو) بود، از هرکس که میپرسیدم جواب درستی نمیداد. آن شب آنجا ماندم ساعت ۲ بامداد بود که از چادری که در آن مانده بودم آمدم بیرون، فکر کنم همان موقع بود که اولین اجساد را که ۱۶ نفر بودند بیرون آوردند».
او در مورد شرایط اجسادی که در نقاط مختلف معدن در روزهای دوم به بعد این حادثه از معدن بیرون آورده شدند نیز میگوید: «هر روز به معدن میرفتم . ۱۳ جسد را در قسمت استخراج پیدا کردند . گاز آنها را خفه کرده و از شدت گرما و بخار گرمایی که وارد شده بدنشان ورم کرده و قابل شناسایی نبودند. اجساد را تشییع و دفن کردیم من هرروز کارم این بود که صبح بروم معدن چشم به راه باشم هرروز به این کارم ادامه میدادم. ۱۱ روز منتظر خبری از بابام بودم که شنیدم آوردنش بیرون پیکرش سالم سالم بود کنار موتور (لوکوموتیو) افتاده بود فکر کنم گاز خفهاش کرده بود. اگر یک هواکش در تونل بود شاید ۲ یا ۴ نفر زنده میماندند. البته من در روزهای اول که اجساد آن ۱۳ نفر را بیرون آورده بودند تست دی.ان.ای دادم و مشخص شد پدر من در بین آنها نیست».
مهدی در پاسخ به این سوال که الان سرپرست خانواده چه کسی است و مخارج از کجا تامین میشود میگوید : «من ۲۱ سالهام و تا فوق دیپلم دانشگاه آزاد رشته نرمافزار، هر ترم به طور میانگین یک میلیون و ۱۰۰هزار تا یک میلیون و ۳۰۰هزار تومان خرج دانشگاه داشتم که همهاش را از شالیکاری و برنج فروشی دادم، ۱۹ خرداد تاریخ اعزامم به سربازی است. دو برادر کوچکترم یکی ۱۷ ساله است و دیگری دو سال دارد. الان فصل کشاورزی است، زمینی هست که مال خودمان نیست، صاحب آن یکی از هم روستاییهایمان است که خودش گرگان زندگی میکند و ما روی زمینش کارمیکنیم. محصول را نصف نصف تقسیم میکنیم بیشتر خرجی خانواده از فروش برنج که خودم کار میکنیم تامین میشود.هر خانوادهای برای خودش روی یک زمین کار میکند و گاهی به هم یکدیگر کمک میکنیم».
کارگران بازنشسته زمستان یورت هم از کارفرما شکایت کردند
در ادامه مراجعه کارگران معدن زغالسنگ یورت به ادارات کار و طرح دادخواست برای دریافت معوقات مزدی، حدود ۱۰۰کارگر بازنشسته این واحد معدنی نیز با طرح دادخواست مشابهی خواستار وصول مطالبات برزمین مانده خود شدند.
این کارگران که از سال ۹۴ و با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آوربازنشسته شده اندبه ایلنا گفتند: کارفرمای آنها قسمتی از مطالبات مزدی آن زمانشان را بابت هزینههای بازنشستگی پیش از موعد آنها هزینه کرده است.
از قرار معلوم کارگران یاد شده تا آنزمان نزدیک به ۱۲ ماه مطالبات مزد طلبکار بودند که ارزش ریالی آن بین ۱۸ تا ۱۹ میلیون تومان برآورد میشد اما کارفرمای آنها بین ۶ تا۸ میلیون تومان از این مبلغ را بابت بازنشستگی سخت و زیان آور آنها هزینه کرده است.
برابر مقررات مربوط به بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور، کارفرمایان مشمول باید بابت ایامی که برای کارگران آنها سابقه انجام کارهای سخت و زیان آور ثبت شده است، ۴ درصد بیشتر حق بیمه پرداخت کنند.
اگرچه مسئولیت پرداخت این هزینه به کارفرما سپرده شده است اما در مواردی مانند معدن زمستان یورت کارفرمایان مشمول دستکم پرداخت قسمتی از این هزینه را به عهده کارگران متقاضی گذاشتهاند.
– تجمع کارکنان موسسه ثامن الحجج دراعتراض به بیکاری و برای بازگشت بکارمقابل بانک مرکزی!
– دست نوشته ی اسماعیل عبدی معلم آزاده از زندان اوین درشانزدهمین روز اعتصاب غذا
– گفتگوی رادیو پیام با منیر عبدی درباره خواسته ها، اتهامات و وضعیت جسمی در اعتصاب غذای اسماعیل عبدی
– سخنان جعفر عظیم زاده دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران در همبستگی با اسماعیل عبدی
– کارگران پست های فشار قوی برق:از پاسکاری و بوروکراسی خستهایم
– گزارشی دیگرازتجمع اعتراضی کارگران وجوانان متقاضی کار همزمان با افتتاح کارخانه فولاد شادگان!
– تجمع اعتراضی دانشجویان پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران نسبت به واگذاری به بخش خصوصی!
– جان باختن یک آتش نشان در حادثه آتش سوزی فردوسیه شهریار!
– مرگ دلخراش کارگرجوان یک کوره آجرپزی در اثر سقوط در دستگاه خشت زنی
– فراخوان برای شرکت در چهارمین مجمع عمومی صندوق کمک و همیاری به کارگران ایران- دانمارک
تجمع کارکنان موسسه ثامن الحجج دراعتراض به بیکاری و برای بازگشت بکارمقابل بانک مرکزی!
امروزدوشنبه۲۵اردیبهشت،جمعی از کارکنان موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج بنمایندگی از طرف ۲۷۰۰نفر از همکارانشان در سراسر کشوردراعتراض به بیکاری و برای بازگشت بکار دست به تجمع مقابل بانک مرکزی زدند.
درهمین رابطه این کارگران به ایلنا گفتند:اگرچه در نتیجه تخلفات مدیران و صاحبان وقت موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج، فعالیت تمامی شعب این موسسه از پاییز سال ۹۴ در سراسر کشور متوقف شدهاست اما در نتیجه این اقدام اکنون تمامی آنها بیکار شدهاند.
آنها با یادآوری اینکه در نتیجه تحولاتی که بعد از انحلال محل کارشان به وجود آمد، مسئولیت این موسسه به بانک پارسیان سپرده و قرارشد که این بانک از میان آنها تعداد ۱۵۰۰ نفر را به وسیله آزمون استخدامی جذب نماید، گفتند: با وجود آنکه ماههاست که آزمون یاد شده برگزار شده است اما هنوز هیچ اتفاق تازهای نیفتاده است.
کارکنان موسسه مالی و اعتباری تعطیل شده ثامن الحجج افزودند: آثار تعطیلی شعب این موسسه و بیکاری همکارانشان در استانهایی نرخ بیکاری در آنها بالا اعلام شده است، مشهود تر است و باعث می شود تا همکاران بیکار شده خود در جمع اعضای خانواده بیشتر احساس سربار بودن را تجربه کنند.
دست نوشته ی اسماعیل عبدی معلم آزاده از زندان اوین درشانزدهمین روز اعتصاب غذا
گفتگوی رادیو پیام با منیر عبدی درباره خواسته ها، اتهامات و وضعیت جسمی در اعتصاب غذای اسماعیل عبدی
سخنان جعفر عظیم زاده دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران در همبستگی با اسماعیل عبدی
کارگران پست های فشار قوی برق:از پاسکاری و بوروکراسی خستهایم
کارگران پستهای فشار قوی برق میگویند با وجود پیگیری های بسیار، هنوز ابلاغیه کارگر دائم توسط وزارت نیرو امضا نشدهاست.
کارگران پستهای فشار قوی برق که روزگذشته(۲۴اردیبهشت) برای چندمین بار در ماههای گذشته به تهران آمده اند و تجمع برگزار کردهاند،باابراز نارضایتی از روند اموربه ایلنا گفتند: هنوز اجرای طرح کارگر دائم در هالهای از ابهام است و با وجود موافقت همه نهادهای مربوطه، وزارت نیرو در این زمینه تعلل میکند.
از قرار معلوم پس از تجمع دیروز به ااین کارگران گفته اند فعلا چارت خالی برای جذب وجود ندارد.
کارگران پست های فشار قوی برق هم میگویند از کاغذ بازی و بوروکراسی خستهایم و خواستار احقاق حق خود هستیم.
گزارشی دیگرازتجمع اعتراضی کارگران وجوانان متقاضی کار همزمان با افتتاح کارخانه فولاد شادگان!
تعدادی از فارغ التحصیلان بیکار با حضور در مراسم روشن شدن مشعل های ریفرمر کارخانه تولید آهن اسفنجی نسبت به وضعیت بیکاری در شهرستان شادگان اعتراض کردند.
کارگران فولاد شادگان هم در میان معترضین حضور داشتند که هنگام سخنرانی معاون وزیر صنعت اعتراض خود را درباره بیکاری مطرح کردند.
در حاشیه مراسم روشن شدن مشعل های ریفرمرکارخانه تولید آهن اسفنجی، تعدادی از فارغ التحصیلان بیکار این شهرستان با حضور در این مراسم نسبت به روند صعودی بیکاری در این شهرستان گلایه کردند.
یکی از فارغ التحصیلان بیکار می گوید: از هر۱۰ نفر شادگانی حدود ۷نفر بیکار هستند و هیچ کاری در این شهر به جز شرکت فولاد شادگان وجود ندارد.
کارگران فولاد شادگان هم در میان معترضین حضور داشتند که هنگام سخنرانی معاون وزیر صنعت اعتراض خود را درباره بیکاری مطرح کردند و گفتند: زمانی که پروژه ای در فولاد شادگان تمام می شود ما را اخراج می کنند، تا کنون ۱۳۰ نفر بیکار شده اند و با شروع پروژه های جدید بقیه کارگران هم بیکار می شوند.
تجمع اعتراضی دانشجویان پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران نسبت به واگذاری به بخش خصوصی!
روزگذشته(۲۴اردیبهشت)، دانشجویان پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی ،اجتماع کردند.
پس از تجمع روز گذشته (۲۴ اردیبهشت) دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، در اعتراض به آنچه واگذاری این پردیس به بخش خصوصی خوانده بودند، صورتجلسهای با امضای شاهین حیدری (رئیس پردیس هنرهای زیبا) و نمایندگان دانشجویی تنظیم شد.
روز گذشته دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در محل این پردیس تجمع کرده و نسبت به اقدام مسئولان این دانشگاه برای انتقال برخی رشتهها به خارج از فضای پردیس هنرهای زیبا معترض بودند. هرچند روز گذشته با امضای صورتجلسهای که نشان میدهد مسئولان پردیس با خواستههای صنفی دانشجویان بهطور کامل موافقت کردهاند اما هنوز نگرانیهایی مبنی بر موقتی بودن این تصمیم وجود دارد.
طی روزهای اخیر شورای صنفی دانشجویان پردیس هنرهای زیبا، بیانیهای منتشر کرده و از عملکرد مسئولان دانشگاه تهران در راستای «تنگ کردن عرصه بر دانشجویان» و «فروپاشی پردیس مرکزی» انتقاد کرده بودند؛ اعتراضی که درنهایت به تحصن دانشجویان در روز گذشته و امضای صورتجلسه منجر شد.
تاجبخش فنائیان (دانشیار دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی) در گفتگویی کوتاه با ایلنا، نگرانی دانشجویان این پردیس را بهجا دانست و با بیان اینکه اطلاع دقیق و کاملی از اتفاقات پیش آمده در اینباره ندارد، گفت: دانشجویان پردیس هنرهای زیبا به ویژه گروه تجسمی محل فعلی دانشگاهشان را دوست دارند و تمایلی به جابهجایی از این محل ندارند. تا جایی که اطلاع دارم روز گذشته موضوع این تجمع یعنی انتقال محل برگزاری کلاسها منتفی شده و قضیه فیصله پیدا کرده است.
در نامهای که متن صورتجلسه مشترک امضا شده بین نمایندگان دانشجوها با شاهین حیدری است، آمده:
۱-انتقال فضاهای موجود هر دانشکده در پردیس مرکزی: فضای خارج از پردیس صورت نخواهد گرفت مگر اینکه قرار باشد فضایی اضافه بر فضای موجود به آن تعلق بگیرد.
۲-هیچ رشته و گروهی از پردیس هنرهای زیبا به دانشکدهها و سایر پردیسهای دانشگاه تهران و مراکز خصوصی و جز آن، نه در حال حاضر و نه در آینده منتقل نخواهد شد.
۳-رئیس پردیس پیشنهاد برقراری یک جلسه عمومی با حضور روسای محترم دانشکدهها و معاونهای پردیس دارند و قول داده شد که این جلسه سه بار در سال تکرار شود.
۴-باتوجه به اهمیت اطلاع دانشجویان از بعضی تصمیماتی که موکول به دانشجویان است مقرر شد در این موارد به دانشجویان اطلاعرسانی شود.
با این حال هنوز نگرانیهایی ازسوی دانشجویان رشتههای مختلف پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران وجود دارد و باید منتظر ماند و دید این وعدهها چقدر عملی و پایدار خواهند بود.
جان باختن یک آتش نشان در حادثه آتش سوزی فردوسیه شهریار!
روزگذشته(۲۴اردیبهشت)،آتش نشان داود نجاتی در حادثه آتش سوزی یک خانه مسکونی در شهرک ثامن الئمه فردوسیه شهریار جانش را ازدست داد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی فردوسیه به خبرنگاران گفت : این حادثه در یک ساختمان در شهرک مسکن مهر فردوسیه روی داد ، و دود ناشی از آتش ساختمان منجر به مرگ یک آتش نشان و مصدومیت هفت تن دیگر شد.
یوسف زارعی افزود : ماموران آتش نشانی بلا فاصله اقدام به خارج کردن ساکنان ساختمان کردند.
وی گفت: سه نفر از ساکنان و ۳ تن از آتش نشانان که دچار خفگی ناشی از دود شدند فورا به بیمارستان منتقل شدند اما یک نفر از آتش نشانان بدلیل شدت خفگی جانش را ازدست داد.
وی افزود: هم اکنون برق ساختمان قطع شده و ۵۰ نفر از ساکنان سالم از محل حادثه خارج شده اند.
مصدومان حادثه به بیمارستان امام سجاد شهریار اعزام شده اند.
مرگ دلخراش کارگرجوان یک کوره آجرپزی در اثر سقوط در دستگاه خشت زنی
معاون عملیات آتش نشانی مشهد گفت : صبح امروز۲۵اردیبهشت یک کارگرجوان در حومه مشهد بر اثر سقوط در دستگاه خشتزنی کوره آجرپزی جان خود را از دست داد.
به گزارش۲۵اردیبهشت پایگاه خبری ۱۲۵مشهد،مقارن ساعت ۱۱:۵۱ امروز دوشنبه با اعلام حادثه گیر کردن کارگر کوره آجرپزی در دستگاه خشت زنی به آتشنشانی، نجاتگران ایستگاه هشتم این سازمان به همراه تجهیزات کامل روانه محل حادثه واقع در جاده ابلغ، روستای شترک شدند.
اتشپاد دوم « مهدی رضایی » در شرح وقوع این حادثه افزود : کارگر جوان در حالی که در ارتفاع حدودا یک و نیم متر از سطح زمین مشغول ریختن خاک به داخل دستگاه خشت زنی بود ٬ به ناگهان به داخل قیف این دستگاه سقوط کرده بود .
وی با اشاره به گیر کردن نیمی از بدن این کارگر ۲۵ ساله در داخل دستگاه ٬ اظهار کرد : متاسفانه وی در اثر شدت جراحات در دم فوت کرده بود.
به گفته وی ماموران اتش نشانی با حضور در محل حادثه ضمن برقراری ایمنی در محل ٬ جسم بی جان این جوان را پس از رها سازی ٬ از داخل دستگاه خارج و تحویل نیروی انتظامی دادند .
فراخوان برای شرکت در چهارمین مجمع عمومی صندوق کمک و همیاری به کارگران ایران- دانمارک
به اطلاع میرسانیم که چهارمین مجمع عمومی صندوق کمک و همیاری به کارگران ایران – دانمارک روز شنبه بیست و هفتم مى به صورت علنی برگزار میگردد.
ما اعضای صندوق از تمامی دوستداران و مدافعان طبقه کارگر و جنبش کارگری ایران که ساکن دانمارک هستند دعوت میکنیم تا با حضور خود در مجمع چهارم و پیوستن به این صندوق همگام با دیگر صندوق های مشابه بتوانیم کمکی هر چند ناچیز به جنبش کارگری و فعالین کارگری بکنیم.
زمان:شنبه ٢٧ مى ٢٠١٧ از ساعت ١٣ تا ١٧
مکان:
Solidaritetshuset,Griffenfeldsgade ۴۱,Nørrebro ,kbh.
آدرس وبلاگ صندوق:
http://sandoghdk.blogspot.dk
آدرس ایمیل صندوق:
sandogh.dk@gmail.com
بیست وپنجم اردیبهشت ماه۱۳۹۶
akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com