اخبار و گزارش های کارگری 16 شهریورماه 1402

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

– کانون نویسندگان ایران:جان زندانیان سیاسی در خطر جدی است

– اقدام تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای جلب حمایت اساتید علی شریفی زارچی

– صدور حکم زندان، شلاق و تبعید برای ابوالفضل خوران در دادگاه‌های شعبه اول انقلاب و ۱۰۵ کیفری اراک

– احضار حسین‌واحدی و محمودصفدری از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی به دادگاه انقلاب

– ویژه خواری نورچشمی ها درشرکت مخابرات ایران

– بیانیه انجمن صنفی معلمان کرمانشاه  در مورد ضرورت درمان تخصصی جعفر  ابراهیمی

– بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، در اعتراض به اخراج شیواعاملی‌راد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نماینده‌ی پیشین این انجمن در شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

– «رکود علمی»، دلیل حذف پژوهشگر نمونه

– پاسخ جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران به اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه تهران در باب اخراج گسترده اساتید

– مرگ ومصدومیت 4 کارگردرحادثه انفجار مجتمع دفع زباله آراد کوه تهران

– جان باختن یک کارگرجوان در بوکان براثر سقوط دیوار رویش

– جان باختن یک کارگر را در شهرک صنعتی اشتهارد براثر برق گرفتگی

*******

*کانون نویسندگان ایران:جان زندانیان سیاسی در خطر جدی است

۱۳ زندانی سیاسی منتقل شده به زندان قزل‌حصار در اعتراض به وضعیت خود از پذیرفتن غذای زندان خودداری کرده‌اند و خواهان بازگشت به زندان اوین شده‌اند. سعید ماسوری، جعفر ابراهیمی، کامیار فکور، لقمان امین‌‌پور، افشین بایمانی، سپهر امام‌‌جمعه، زرتشت احمدی‌راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، احمدرضا حائری، رضا سلمان‌زاده و مسعودرضا ابراهیمی‌نژاد در روزهای اخیر به یکباره، بدون اطلاع قبلی و با دستبند و پابند از زندان اوین به زندان قزل‌حصار منتقل شدند. شرحی که برخی از این زندانیان یا خانواده‌ی آنان منتشر کرده‌اند از وضعیت وخیم آنان در زندان قزل‌حصار و نیز از شرایط هولناک این زندان خبر می‌دهد. در خبرها آمده است که این زندانیان اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان قزل‌حصار محبوسند، نامشان به عنوان زندانی این زندان ثبت نشده است، از تلفن و ملاقات محروم شده‌اند و در زندان به هیچ امکاناتی دسترسی ندارند.

در زندان‌ حاکمیت جمهوری اسلامی، جان زندانیان سیاسی و عقیدتی همواره در خطر بوده است. چه آن زمان که با فرمان قتل‌ عام، هزاران زندانی سیاسی سر از گورهای دسته‌جمعی در آورده‌اند و چه اکنون که «جنایت عمدی» یکی از شیوه‌ها‌ی به کام مرگ کشاندن زندانیان شده است؛ کشتار زندانیان سیاسی دهه‌ی ۶۰ از یاد نرفته است و هرگز از یاد نخواهد رفت، همچنان که قتل بکتاش آبتین را از یاد نبرده‌ایم و فراموش نخواهیم کرد. اکنون جان این ۱۳ زندانی در خطر جدی است و بیم آن می‌رود که «جنایت عمدی» دیگری رخ دهد. برخی از این زندانیان پیش از انتقال به زندان قزل‌حصار در شرایط جسمی وخیمی قرار داشته‌اند و خبرها حاکی از آن است که همچنان از رسیدگی پزشکی محروم مانده‌اند. بی‌تردید حفظ جان زندانیان وظیفه‌ی بی چون‌‌و‌چرای زندان‌بانان است و مسئولیت هر گزندی به سلامت آنان بر عهده‌ی حاکمیت خواهد بود.

*اقدام تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای جلب حمایت اساتید علی شریفی زارچی

تعدادی از دانشجوها با چسباندن گل و متن بر در اتاق اساتید از آن‌ها خواسته‌اند تا با حمایتشان از دکتر علی شریفی زارچی، مانع از حذف سرمایه‌های دانشگاه شوند.

*صدور حکم زندان، شلاق و تبعید برای ابوالفضل خوران در دادگاه‌های شعبه اول انقلاب و ۱۰۵ کیفری اراک

دادگاه بدوی ابوالفضل خوران فعال صنفی معلمان اراک، در پرونده مشترک با چند نفر به نام‌های؛ مریم بستانی، محمد سلطانی، رامتین ادریسی، مجید و مهدی نیک عهد، مجیدرضا عربی، مصطفی کمانی و محمدرضا اسدی برگزار شد و طی حکمی سنگین به  ۶ سال و ۸ ماه زندان تعزیری ،۷۲ ضربه شلاق، دو سال محرومیت از فضای مجازی و دوسال تبعید به شهر دلفان محکوم شده است.

لازم به ذکر است آقای خوران در تاریخ ۱۴ مرداد ماه توسط اطلاعات سپاه به مدت ۲۶روز بازداشت شد که با قید وثیقه‌ای یک میلیارد تومانی آزاد شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، تداوم سرکوب‌ها و ارعاب جامعه معلمان را محکوم می‌کند و تاکید دارد راه‌حل اصولی برای مواجه با مردم معترض توجه جدی به مشکلات بنیادی کشور و رسیدگی به مطالبات است و صدور این احکام و ارعاب مانع تداوم اعتراض‌ها و مطالبه‌گری مردم نخواهد بود 

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*احضار حسین‌واحدی و محمودصفدری از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی به دادگاه انقلاب

شعبه ۵ دادگاه انقلاب بجنورد طی دو ابلاغیه جداگانه این دو فعال صنفی معلمان را برای محاکمه احضار کرده است

محمود صفدری مسئول سازمان معلمان خراسان شمالی و حسین واحدی بازرس انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی است

پیش‌تر نیز دادگاه انقلاب پرونده‌هایی جداگانه برای زهراعوض‌زاده و  محمدرضارمضانزاده از اعضای هیات مدیره خراسان شمالی تشکیل داده است.

با تداوم خط سرکوب فعالین صنفی توسط نهادهای امنیتی و هیات‌های تخلفات به نظر می‌رسد حاکمان هیچ اراده‌ای برای حل مطالبات معلمان ندارند و صرفا بازتولید استبداد را در پیش گرفته‌اند

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*ویژه خواری نورچشمی ها درشرکت مخابرات ایران

شنیده می شود در برخی مناطق مخابراتی برای اندکی از کارکنان شرکتهای پیمانکاری مخابرات ( شسکام ولی خدمات اول ) پرداخت‌های نامتعارفی به صورت ویژه به عنوان دستمزد انجام می گیرد. این پرداختها در پوشش اضافه کاری و حق ماموریت‌های صوری اتفاق می افتد . به عنوان نمونه در یکی از مناطق مخابراتی برای یکی از کارکنان شرکتی که از نورچشمی های مدیر منطقه است 25 روز ماموریت درنظر گرفته شده این درحالی است که با احتساب تعطیلات جمعه و پنج شنبه و بدون در نظر گرفتن تعطیل های مناسبتی به ندرت روزهای کاری به 25 روز می رسد.

این ویژه خواری به صورت معدود در حالی در مناطق شکل می گیرد که معاونت کاهش هزینه حقوق( توسعه سرمایه انسانی مدیرعامل ) بخشنامه های متعددی درباره اعمال محدودیت برای اًضافه کار پرداختی به کارکنان و….. برای استانها ارسال کرده است و به طور عادی این ویژه خواری ها باعث ایجاد محدودیت بیشتر برای عموم کارکنان شرکتهای پیمانکاری و کوچکتر شدن سفره معیشتی آنها و دنبال آن کاهش بهره وری  می شود.

از دیگر سو مقابله با این ویژه خواری ها در مناطق با توجه به وجود سامانه های متعدد کنترلی امری سهل و آسان است و به نظر می رسد تنها نیاز به اراده در مدیریت هست .

برگرفته از شبکه های اجتماعی

*بیانیه انجمن صنفی معلمان کرمانشاه  در مورد ضرورت درمان تخصصی جعفر  ابراهیمی

روزجمعه 16 شهریور، انجمن صنفی معلمان کرمانشاه  بیانیه ای در مورد ضرورت درمان تخصصی جعفر  ابراهیمی منتشرکرد.دراین بیانیه از جمله آمده است:

جعفر ابراهیمی، کنشگر صنفی و بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، که همواره پیگیر محروم نماندن کودکان از حق آموزش بوده است، در بهار ۱۴۰۱ بازداشت و در «اوین» زندانی شد اما مدتی است به دلیل حاد شدن بیماری گوارشی و دیابت او و فقدان دسترسی به پزشک متخصص و داروی لازم، در شرایط  وخیمی به سر می‌برد.

صرف نظر از اتهامات ایشان که تحلیل آن، مقالی و مجالی دیگر می طلبد، حکم وی از طرف دستگاه قضا،« تحمل زندان است و بس.

در واقع، مقام قضایی به عنوان عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری، در رای صادره، بر آن نبوده است که تنگنای درمانی و دارویی بر محکوم علیه، تحمیل شود و جانش دستخوش رفتارهایی گردد که با منشورها و مولفه‌های قانونی، تعارض  و منافات دارد. از آنجا که سازمان زندان‌ها بخشی ازساختار دستکاه قضاست، این پارادکس عملکردی ناشی از چیست؟

در ماده ۶۴ منشور حقوق شهروندی، تصریح شده است: زندانیان حق دارند از حقوقی مانند: تغذیه مناسب، پوشاک، مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و … بهره‌مند باشند.

از طرفی، دادگستری حوزه این مقوله، نیک آگاه است که وفق اصل ۱۵۶ قانون اساسی، وظایف خطیری بر عهده دارد. از جمله: پشتیبانی از حقوق فردی، تحقق بخشیدن به عدالت، احیای حقوق عامه، کشف جرم، مجازات مجرمین، اقدام لازم جهت جلوگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین.

پرسش:

دادگستری استان تهران چه میزان به تعهدات و مسئولیت‌های ذاتی و قانونی مزبور در خصوص جعفر ابراهیمی پایبند بوده است؟

در هرحال، شرایط سخت بیماری این معلم زندانی، اقتضا می کند برای مداوای تخصصی و موثر، مدتی خارج از زندان، تحت معالجه جدی باشد

از طرفی، امکان اعطای مرخصی با اخذ ضمانت‌های لازم نیز در قانون پیش‌بینی شده است. پس دادگستری تهران با اختیاراتی که دارد، با تصمیماتی که اتخاذ می‌کند، مسئول حفظ سلامتی و جان جعفر ابراهیمی است

اگر مقامات ذیصلاح در این زمینه، اقدام بموقع و موثر انجام ندهند، هم عامدانه یا غیرعامدانه، قانون و ظرفیت‌های آن را حقیر جلوه داده‌اند، هم جان انسانی را بازیچه تصمیمات ناصواب خود قرار نموده‌اند و هم عملا زمینه اعتراضات معلمان به چنین رفتاری را فراهم کرده‌اند.

انجمن صنفی معلمان کرمانشاه، هرگونه قصور در این زمینه را در راستای ایجاد بحران در جامعه تلقی می‌کند و از مراجع ذیصلاح می‌خواهد در خصوص این معلم زندانی به قانون تمکین کنند و زمینه درمان تخصصی و بموقع ایشان را فراهم نمایند.

بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، در اعتراض به اخراج شیواعاملی‌راد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نماینده‌ی پیشین این انجمن در شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

مردم شریف ایران، دانش آموزان عزیز، معلمان و فرهنگیان شجاع و حق‌طلب

جنبش صنفی معلمان، بعنوان جنبشی پیشرو در این سالها توانسته است با طرح مطالباتی انسانی و عدالت‌خواهانه با همراهی جامعه معلمان و بسیاری از دیگر جنبش‌های مدنی، حضوری مداوم و موثر در خیابان داشته باشد و بخش عمده‌ای از جنبش مطالبه‌گری جامعه را به در خیابان عرصه کرده است.

بدون‌شک جنبش معلمان و دیگر جنبش‌های صنفی و کارگری در سراسر ایران، در شکل‌گیری یک جنبش آزادی‌خواهانه و عدالت‌طلبانه‌ی سراسری نقشی موثر داشته است. به‌هم پیوند خوردن این خواسته‌های صنفی و اقتصادی، با جنبش انقلابی ژینا، مدارس و جنبش معلمان سراسر کشور، و نیز معلمان کردستان را وارد مرحله‌ی جدیدی از مبارزه با بی‌عدالتی کرده است. جنبش اعتراضی ژینا نشان داد که زخم خورده‌های ستم‌های گوناگون جنسیتی، ملیتی و اقتصادی چنان با هم متحد و همرزم شده‌اند که هیچ ماشین سرکوبی قادر به ساکت کردن آن‌ها نیست.

در حالی‌ به آستانه‌ی سالگرد این قیام باشکوه با شعار محوری “ژن ، ژیان، ئازادی” نزدیک می‌شویم، که جمهوری اسلامی اراده و تمایلی برای حل مطالبات مردم به ستوه آمده را ندارد و هر صدای معترضی را به خصمانه‌ترین شکل ممکن سرکوب می‌کند.

جامعه‌ی معلمین آزادی‌خواه و عدالت‌طلب، به‌طور مداوم در چنبره نیروهای امنیتی بوده است، در یک سال اخیر به صورت بحرانی‌تری با انواع سرکوب دست و پنجه نرم کرده است. اکنون روزانه به صورت هماهنگ و همسو با نیروهای امنیتی، وزرارت آموزش و پرورش احکامی دهشتناک علیه جامعه معلمان صادر می‌‌کند و با گرو گرفتن معیشت فرهنگیان، به صورت مذبوحانه تلاش می‌کند تا اقتدار از دست رفته‌ی حاکمیت را به مدارس و جامعه بازگرداند. هیات تخلفات استان‌های مختلف از جمله گیلان، تهران، خوزستان، فارس، البرز و کردستان عملا به ماشین صدور احکام علیه معلمین تبدیل شده‌اند. صدور احکام انفصال دایم از خدمت برای بسیاری از فعالین چون خانم‌ها عاملی‌راد، انامی، سیاهپور و آقایان ملاکی، سعیدی، قاسم‌زاده، حبیبی و ….، بازنشستگی‌های اجباری، حذف رتبه‌بندی صدها نفر از معلمان تنها بخشی از همدستی این هیات با دستگاه‌های امنیتی است.  

صدور حکم اخراج خانم شیوا عاملی‌راد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نماینده‌ی پیشین این انجمن در شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، بیش از همه نشان از سرکوب عریانی است که علیه فعالین صنفی جامعه‌ی معلمین به کار بسته می‌شود. در حالی که این عضو انجمن صنفی معلمان کردستان در مرخصی بدون حقوق به سر می‌برد و عملا در مدرسه نبوده تا به زعم هیات تخلفات مرتکب تخلف شده باشد، طی حکمی، بدون اعمال مراحل قانونی، از کار اخراج شده است. تاریخ اجرای حکم اخراج خانم عاملی‌راد دقیقا مصادف با روزی است که ایشان بعنوان نماینده شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران، برای دریافت جایزه حقوق بشر گوانجو در کره جنوبی حضور یافته بود.  بدون هیچ تردیدی، حق تشکل‌یابی از حقوق پایه‌ای و اساسی نیروهای کار و از جمله معلمین است. حق تشکل‌یابی شامل ارتباط گرفتن با دیگر تشکل‌های صنفی و کارگری چه در داخل ایران و چه در سطح بین‌المللی است. هیچ امر غیرقانونی‌ در این نوع ارتباط گرفتن‌ها وجود ندارد و این حق مسلم جامعه‌ی معلمان است که با تشکل‌ها و انجمن‌های مشابه دیگر هم در داخل ایران و هم در خارج از کشور ارتباط داشته باشد

انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان، ضمن محکوم کردن صدور احکام هیات تخلفات که بی‌شرمانه و خلاف تمام موازین انسانی، معیشت معلمان را به گروگان گرفته‌است، اعلام می‌کند که جامعه معلمان در برابر صدور این احکام ساکت نخواهند ماند و از تمام پتانسیل خود برای متوقف کردن این رویه استفاده خواهد کرد. در آستانه‌ی سالروز قیام باشکوه ژینا، صدور این احکام غیرعادلانه و غیرقانونی، و به ویژه صدور حکم اخراج برای معلمی که قانونا در مرخصی بدون حقوق به سر می‌برد، فقط عزم ما معلمین را برای مبارزه برای احقاق حقوق خود، دانش آموزان‌ و جامعه را جزم‌تر می‌کند.

انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان

۱۵ شهریور ۱۴۰۲

*«رکود علمی»، دلیل حذف پژوهشگر نمونه

سمیه سیما استاد گروه مهندسی آب دانشگاه تربیت‌مدرس، از رد درخواست تبدیل وضعیت و عدم تمدید قرارداد پس از ۸ سال، خبر داد.

پس از انتشار این خبر، فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس مدعی شد که دلیل حذف ایشان عدم کسب هیچ‌یک از امتیازات تبدیل وضعیت است. در پاسخ به این مدعا، خانم سیما اسنادی را منتشر کردند تا موضوع تبدیل وضعیت ایشان شفاف‌سازی شود.

بر اساس نامه دبیر هیات جذب دانشگاه، علت عدم تمدید قرارداد خانم سیما، ضعف در تولیدات علمی و عدم کسب امتیازات لازم در بخش مقالات پژوهشی است. درحالی که جمع امتیازات ایشان در کمیسیون، بالاتر از حداقل لازم برای تبدیل وضعیت بوده است. همچنین ایشان برای دو سال متوالی پژوهشگر نمونه دانشگاه بودند و در سال ۱۴۰۱، طرح پژوهشی نمونه را ارائه کردند و مشخص نیست که کمیسیون چگونه پژوهشگر برتر دانشگاه را فاقد صلاحیت علمی دانسته است.

سمیه سیما از پژوهشگران شاخص و متخصص در حوزه مهندسی آب کشور است که در اعتراضات سال گذشته نیز بارها از دانشجویان در مقابل سرکوب حمایت کرده بود

*پاسخ جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران به اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه تهران در باب اخراج گسترده اساتید

روابط عمومی دانشگاه تهران امروز طی یک اطلاعیه به خبر‌ها در باب اخراج گسترده اساتید پاسخ داد. در این اطلاعیه آمده است که آنچه  اخراج اساتید نام گرفته در حقیقت عدم ارائه‌ی واحد درسی به مدرسین مدعو و حق‌التدریسی است. پیش‌تر رئیس و معاون آموزشی دانشگاه نیز طی مصاحبه‌هایی اعلام کرده بودند که هیچ استادی در دو سال گذشته اخراج نشده. در ادامه‌ این اطلاعیه با تاکید بر پیشینه‌ی مطلوب سعید حدادیان در تدریس دروس عمومی، انتقاداتی که در رسانه‌ها متوجه او و سایر تغییرات اخیر دانشگاه شده را هیاهوی رسانه‌ای دانسته.

البته واضح و مبرهن است که اخراج از نقطه نظر حقوقی معنای مشخصی دارد، و فرق بین استاد مدعو و عضو هیئت علمی چیست. و البته می‌دانیم که تعلیق آذین موحد بدون حکم در حقیقت اخراج اوست. منع محسن برهانی از تدریس و پرونده‌‌سازی برای او یعنی اخراج از دانشگاه. قطع همکاری با مهام میقانی هم در حکم اخراج است. شاید اعضای هیئت علمی در دو سال گذشته اخراج نشده باشند اما اقدام برای بازنشستگی اجباری اساتید باسابقه‌ی فنی در حقیقت تلاش برای اخراج آنها از دانشگاه بود. اختصاص ندادن واحد‌ درسی به وحید عیدگاه، جواد بشری، حسین مصباحیان و سایر اساتید دانشکده ادبیات هم همان اخراج است. پیش‌تر از این مرحله، سنگ‌اندازی و فشار‌های درونی و بیرونی در فرایند جذب و ارتقاء اساتید هم اخراج محسوب می‌شود. ما معناب اخراج در معنی حقوقی کلمه را می‌دانیم؛ این را هم می‌دانیم که هیات یک استاد و استاد بودن او به کلاس درس وابسته است. گرفتن این محیط از او به هر شکلی همان اخراج است حال با نامی دیگر.

همچنین بخش عمده‌ای از اطلاعیه دانشگاه، به دفاع از تدریس سعید حدادیان اختصاص یافته است. استدلالات کودکانه دانشگاه، به هیچ عنوان پاسخی به تدریس ایشان در مقطع ارشد نیست، چراکه تدریس دروس عمومی چون انقلاب اسلامی و علی‌اظاهر توفیق در آن، نمی‌تواند دلیل موجهی برای تدریس یک درس تخصصی آنهم در مقطع ارشد باشد، درحالی که دانشجو درگیر پژوهش نیز هست. لازمه این امر، داشتن تخصص در رشته ادبیات، طی کردن مدارج تحصیلی در این حوزه، داشتن سابقه تدریس در مقطع کارشناسی درس و سابقه پژوهشی در این حوزه است که بررسی کیفیت همه اینها بر عهده اعضای گروه است و نه نظر شخصی رئیس دانشکده یا دانشگاه.

جدای از این صحبت کودکانه، سوال اصلی این است که چرا دانشگاه اینجنین از حضور این استاد مدعو دفاع می‌کند و‌ اطلاعیه رسمی در این خصوص منتشر می‌کند، اما در تمام این مدت کوچکترین واکنشی به اخراج یا تعلیق/قطع حقوق/ممنوع‌التدریسی اغلب غیرقانونی اساتید مطرح و اعضای هیات علمی و سرکوب‌های گسترده علیه دانشجویان در کمیته انضباطی و احکام غیرقانونی و تخلفات دانشگاه، نشان نمی‌دهد؟

جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران

*مرگ ومصدومیت 4 کارگردرحادثه انفجار مجتمع دفع زباله آراد کوه تهران

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 شهریور، 5 روز پیش زباله‌سوز مجتمع آرادکوه تهران منفجرشد و 2 کارگربراثر سوختگی شدید جان خودرا ازدست دادند و 2 کارگر دیگردر بیمارستان هفتم تیرتهران بستری شدند.

*جان باختن یک کارگرجوان در بوکان براثر سقوط دیوار رویش

روزپنج شنبه 16 شهریور،یک کارگر25 ساله متاهل و دارای یک فرزند حین کارساختمانی در منطقه شهرک فرهنگیان بوکان براثر سقوط دیوار رویش جان خودرا ازدست داد.

*جان باختن یک کارگر را در شهرک صنعتی اشتهارد براثر برق گرفتگی

روزچهارشنبه 15 شهریور، یک کارگر حین کار در یکی از کارخانه‌های شهرک صنعتی اشتهارد دچار برق گرفتگی شد وجان باخت .

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.