sizdehbedar_01

ثبت جهانی «سیزده به در» به عنوان کهن ترین روز جهانی بزرگداشت طبیعت

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

sizdehbedar_01

sizdehbedar_01دولت کنونی در ایران، علاوه بر بی اعتنائی به میراث تاریخی و فرهنگی پیش از اسلام ایرانزمین، در ارائه ی ثبت میراث فرهنگی (فیزیکی و معنوی) نیز دست به تبعیض های مذهبی و عقیدتی می زند. سازمان میراث فرهنگی جمهوری اسلامی نه تنها در کار ارائه ی میراث فرهنگی ـ ملی و غیر مذهبی ما و کوشش برای افزودن آن.ها به فهرست میراث جهانی غفلت می کند بلکه گاه راه را بر مطرح کردن آن ها نیز می بندد.

پیشنهاد بنیاد میراث پاسارگاد به یونسکو برای :

ثبت جهانی «سیزده  به در» به عنوان کهن ترین روز جهانی بزرگداشت طبیعت

عالیجناب، مدیرکل سازمان آموزشی، دانشی و فرهنگی

سازمان ملل متحد  (یونسکو)

پاریس، فرانسه

(رونوشت به سازمان های حقوق بشر، سازمان ملل و  سازمان های میراث جهانی)

موضوع: پیشنهاد ثبت «سیزده به در» در میراث معنوی جهانی Intangible Heritage

آقای عزیز

همانطور که بارها به سازمان یونسکو گزارش داده ایم، بار دیگر توجه جنابعالی را به این نکته جلب می کنیم که دولت کنونی در ایران، علاوه بر بی اعتنائی به میراث تاریخی و فرهنگی  پیش از اسلام ایرانزمین، در ارائه ی ثبت میراث فرهنگی (فیزیکی و معنوی) نیز دست به تبعیض های مذهبی و عقیدتی می زند. سازمان میراث فرهنگی جمهوری اسلامی نه تنها در کار ارائه ی میراث فرهنگی ـ ملی و غیر مذهبی ما و کوشش برای افزودن آنها به فهرست میراث جهانی غفلت می کند بلکه گاه راه را بر مطرح کردن آن ها نیز می بندد.

به جبران این غفلت عمدی، از سه سال پیش بنیاد میراث پاسارگاد تصمیم گرفت تا هر ساله پرونده های مربوط به آن دسته از میراث های فرهنگی و معنوی ایرانزمین را که سازمان میراث فرهنگی حاضر نیست فهرست شان را برای ثبت به یونسکو بفرستد تهیه کرده و آن ها را در اختیار سازمان شما و نیز مردمان ایران و جهان قرار دهد.

در دو سال گذشته ما پرونده های «یلدا» و «چهارشنبه سوری» را  برای شما فرستاده ایم و امسال مایلیم که پرونده ی «سیزده به در»  ـ که یکی از بزرگترین جشن های ملی و ایرانی است ـ را برای شما بفرستیم.

از آنجا که«سیزده به در» اولین روز بزرگداشت طبیعت در ایران و از کهن ترین روزهای گرامی داشت طبیعت در جهان  است ثبت آن می تواند کمک موثری نیز به توجه مردمان سراسر جهان به طبیعت و محیط زیست داشته باشد.

بار دیگر،  امیدواریم  که وجدان های بیدار شما و مردمان فرهنگدوست ایران و جهان اجازه ندهند که میراث های جهانی بشریت در کشور کهن سال ایران به دلیل تبعیض های سیاسی، عقیدتی، و مذهبی از ثبت شدن در فهرست میراث های جهانی محروم شوند.

با احترام و سپاس فراوان

شکوه میرزادگی

مسئول امور اجرایی بنیاد میراث  پاسارگاد

دکتر تورج پارسی

مسئول بخش ایرانشناسی بیناد میراث پاسارگاد

بیست و سوم مارچ ۲۰۱۰

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.