بهرام رحمانی
گروه ارتجاعی و وحشی بوکو حرام، در تلاش است تا قوانین دوره پیامبر اسلام و شریعت ۱۵۰۰ سال قبل را بر این منطقه از جهان حکم کند. گروه بوکو حرام، با اتکا به سنت های اسلامی، اول این که تحصیلات و آموزش برای دختران را حرام می دانند و معتقد که دختران فقط باید در خانه بمانند و به امور خانه رسیدگی کنند و در ثانی پسران نیز فقط حق دارند در مدارس شریعه که بر اساس قوانین اسلامی مبتنی بر سلفی گری است درس بخوانند…
(بخش ششم)
جهان امروز بیش از هر زمان دیگری از تاریخ بشر، برای ساکناش ناامن شده است به طوری که یک گروه اسلامی، ۳۰۰ دختر مدرسه را می رباید اما متاسفانه آب از آب تکان نمی خورد. چرا که گروهی که این کودکان را ربوده یک گروه مذهبی است و در دین شان تجاوز به دختربچه ها و فروختن آن ها به عنوان برده و خدمتکار مجاز است. به عبارت دیگر، آن ها سنت محمد پیامبر اسلام شان را به جا می آورند و کار «غیرشرعی» انجام نمی دهند. چراکه خدا و قرآن و محمد، برای کسانی که در راه آن ها جنگ و جهاد می کنند همه نوع جنایت را مجاز دانسته اند از جمله به گروگان گرفتن زنان و بچه ها و تقسیم آن ها بین خود هم چون غنایم جنگی و هم چنین تجاوز به دختربچه ها. بنابراین، اگر درباره جنایت های این گروه اسلامی حرفی زده شود به قبای اسلام و اسلامیون برمی خورد و خدا و پیامبر و امام زمان به حدی خشمگین می شوند که آن ها را یک راست به جهنم حواله می دهند و از حوری و قلمان و نعمات بی کران «بهشتی» محروم می کنند. حتی آن جایی هم که برخی ها اظهارنظر کرده اند به شدت مواظبند که مبادا به ایدئولوژی اسلامی و سنت محمدی شان لطمه ای بخورد.
اکنون حدود سه هفته از ربودن دختران نیجریه ای می گذرد اما جامعه جهانی و حکومت و ارتش و پلیس نیجریه، اقدام جدی برای آزاد آن ها به خرج نداده اند. در حمله شبه نظامیان یک گروه اسلامی به نام « بوکوحرام»، به یک مدرسه شبانه روزی در شمال شرقی نیجریه در روز دوشنبه ۱۴ آوریل ۲۰۱۴ برابر با ۲۵ فروردین ماه ۱۳۹۳، تعدادی دانش آموز ربوده شدند. دختران ربوده شده سن شان بین ۱۲ تا ۱۵ است.
«امانوئل سم»، یکی از مقامات آموزش و پرورش محلی به خبرنگاران گفت: «مردان مسلح با کاروانی از خودرو، با خشونت به مدرسه هجوم برده و تعداد زیادی دختر دانش آموز را ربوده اند.»
به گفته شاهدان عینی این حادثه، سربازانی که برای تامین امنیت امتحانات نهایی به محل فرستاده شده بودند، نتوانستند جلوی این مردان مسلح را بگیرند.
پلیس نیجریه، گزارش داد که دختران از مدرسه ای در « شیبوک – Chibok»، در حاشیه جنگلی که مخفی گاه شورشیان است ربوده شدند، اما بعضی از آن ها توانستند فرار کنند.
یکی از دانش آموزان گروگان گرفته شده که از دست گروگان گیران گریخته و نمی خواهد نامش برده شود، به خبرنگاران گفته: «ما همه خواب بودیم که مردان مسلح به خوابگاه ریختند و سراغ انبار مدرسه را گرفتند.»
وی افزود: «آن ها سپس مواد غذایی انبار را به کامیون ها منتقل کردند و به عده ای دختران هم دستور دادند سوار یک اتوبوس و دو کامیون بشوند، یکی از کامیون ها حامل مواد غذایی و دیگری حامل بنزین بود.»
به گفته این دختر، پس از گذشتن از سه روستا، کامیونی که او سوارش بوده به دلیل نقص فنی، سرعتش را کم کرده بود؛ به همین دلیل او و ده پانزده دختر دیگر توانسته اند از کامیون بیرون بپرند و پشت بوته های کنار جاده مخفی شوند.
مردم از شمال شرقی نیجریه، از ترس حملات بوکوحرام فرار می کنند. آن ها، دختران را می ربایند و از آن ها به عنوان آشپز و بردگان جنسی استفاده می کنند.
به گزارش رویترز، «ابوبکر شیکاو»، رهبر بوکو حرام، در یک پیام ویدئویی، گفته است: «من دختران شما را ربودم و آن ها را در بازار می فروشم، این خواست خداوند است.» ابوبکر شیکاو، در این پیام ۵۷ دقیقه ای از دخترانی سخن می گوید که گروه «بوکو حرام» حدود سه هفته پیش از مدرسه ای در شیبوک، واقع در شمال شرق نیجریه ربوده است. پیش از این گزارش هایی منتشر شده بود که بر اساس آن ها شماری از دختران ربوده شده در آن سوی مرز چاد و کامرون هر کدام با ۱۲ دلار (حدود ۹ یورو) به ازدواج اجباری وادار شدند. تاکنون ۵۳ دختر ربوده شده توانسته اند از دست ربایندگان بگریزند و به گفته پلیس ۲۲۳ نفر از آنان هم چنان در دست گروه «بوکو حرام» اسیرند.
شیکاو در این فیلم، هدف خود از این آدم ربایی را این گونه اعلام می کند: من یک دختر را از یک مدرسه غربی ربودم و شما مضطرب و نگران شدید. من گفته بودم که آموزش های غربی باید پایان یابند. دخترهای شما باید ترک تحصیل کرده و ازدواج کنند. او تاکید کرده است: «خدا به من دستور داد آن ها را بفروشم، آن ها اموال خدا هستند و من دستورات او را اجرا می کنم.»
«بوکو حرام» از سال ها پیش در شمال نیجریه که اکثریت آن مسلمان است برای برپایی یک حکومت اسلامی می جنگد و تاکنون ده ها عملیات علیه پلیس، ارتش و مقام های حکومتی، هم چنین دانش آموزان و مسیحیان این کشور انجام داده است. گروه «بوکو حرام» آموزش در مدارس را «غربی» و رفتن به مدرسه، به ویژه توسط دختران را حرام می داند.
تاکنون شایعات هولناکی درباره این دختران ربوده شده منتشر شده است. از جمله شایعات ترسناک این که ابوبکر گفته است خود با دو نفر از این دختران یکی ۹ ساله و دیگری ۱۸ ساله ازدواج خواهد کرد. برخی دیگر، از این گزارش ها حاکی از این است که برخی از دخترها را به زور به عقد گروگان گیرها درآورده اند و تعداد دیگری را در کشورهای چاد و کامرون به عنوان عروس به قیمت ۱۲ دلار (۹ یورو) فروخته اند.
با وجود انبوهی از اخبار و گزارشات در خصوص این آدم ربایی بزرگ در جهان، هنوز ارتش و پلیس نیجریه عملا اقدامی جدی در خصوص نجات جان این دختران انجام نداده اند.
گودلاک جاناتان، رییس جمهور نیجریه، با تاخیر چند روزه در مورد این واقعه اظهارنظر کرد و در یک سخنرانی زنده رادیو – تلویزیونی اذعان کرد که نیروهای امنیتی و ارتش هنوز نتوانسته اند اثری از گروگان ها پیدا کنند. جاناتان گفت نیجریه در روزهایی «دردناک» به سر می برد و وعده داد که دولت دختران ربوده شده را نجات دهد. رییس جمهور نیجریه، به خاطر تاخیر در واکنش به این واقعه در هفته های اخیر تحت انتقادهای زیادی قرار داشت.
کم کاری مشهود دولت و نیروهای امنیتی، سبب شده تا در یک ماه گذشته چندین تظاهرات توسط والدین این دختران جوان ربوده شده در شهر شیبوک و تظاهرات های دیگری از سوی صدها زن در مقابل پارلمان این کشور در ابوجا برگزار شود. انجمن «زنان برای صلح و عدالت» راه پیمایی یک میلیون زن بر علیه عدم موفقیت مسئولان در یافتن ردی از افراد ربوده شده را خواستار شده بود. مسئولان این تظاهرات وعده دادند اقدامات شان را تا زمان آزادی دختران ربوده شده ادامه خواهند داد. تظاهرات مشابهی نیز در ایالت های کانو و اویو در شمال و غرب نیجریه در این خصوص برگزار شد.
به گزارش رویترز، یکی از رهبران معترضان گفته است: همسر رییس جمهوری نیجریه، بانوی اول این کشور نسبت به این رویداد مشکوک است و گمان می کند که این آدم ربایی اصلا اتفاق نیفتاده است. آن ها، تاکنون تعداد زیادی از مدارس نوین را در نیجریه مورد حمله قرار داده اند و با بی رحمی تمام دانشآموزان این مدارس را قتل عام کرده اند. این گروه حتی به مسلمانان نیز رحم نمی کند و مسلمانانی را که حاضر به پذیرش عقاید سلفی و تحریم آموزش و مدرسه نیستند را قتل عام می کند.
از سوی دیگر، روپرت کولویل سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، به شبه نظامیان گروه تروریستی بوکوحرام هشدار داد که اگر تهدید رهبرشان برای فروش بیش از ۲۰۰ دختر نوجوان ربوده شده نیجریه ای به عنوان برده را عملی کنند، صدور حکم علیه آن ها مشمول مرور زمان نخواهد شد. کولویل، با اشاره به این که ایالت های محلی نیجریه از قدرت و کنترل بالایی بر قلمروی خود برخوردارند و مقامات ایالت بورنو عضو حزب سیاسی رییس جمهوری این کشور نیستند، گفت: «از این رو بسیار مهم است که همکاری نزدیکی برای آزادی این دختران وجود داشته باشد.»
در حالی سازمان ملل و دولت آمریکا و…، به گروه تروریستی بوکو حرام، هشدار داده اند که خودشان مستقیما هم فکران و برادران جهادی همین گروه را مسلح کرده و با حمایت های همه جانبه اقتصادی، سیاسی و نظامی خود، آن ها را وارد جنگ داخلی سوریه کرده اند. گروه های اسلامی را در افغانستان، عراق، لیبی و…، به قدرت و حاکمیت رسانده اند و… بنابراین، این
گروه اسلامی بوکو حرام، که نام رسمی آن به عربی «جماعه أهل السنه للدعوه والجهاد – جمعیت متعهد به اشاعه تعالیم پیغمبر اسلام و جهاد» است، بیش از یک دهه است که در شمال شرقی نیجریه و شمال کامرون و نیجر فعالیت می کند. دامنه اقدامات بوکو حرام به ابوجا، پایتخت نیجریه نیز کشیده شده است. ابوجا در ماه های اخیر صحنه چندین بمب گذاری بوده که در آن ده ها نفر کشته شده اند.
این گروه تروریستی، فعالیت نظامی خود را از سال ۲۰۰۹ آغاز کرد و سعی دارد در شمال نیجریه حکومت اسلامی برقرار کند. بوکو حَرام (Boko Haram)، در زبان محلی نیجریه ای یعنی تحصیل غربی حرام است؛ خواستار تعطیلی تمامی مدارس نوین و تحمیل قانون شریعت بر تمامی ۳۶ ایالت نیجریه است.
به نوشته ویکی پدیا، قوانین شریعت اسلامی از سال ۲۰۰۰ میلادی در شمال نیجریه اجرا می شود ولی گروه های مسلح اسلامی از جمله گروه طالبان نیجریه و گروه «بوکو حرام» خواهان اجرای قوانین اسلامی در سراسر نیجریه هستند. درگیری های این گروه ها با دولت نیجریه در ایالت های کانو، بورنو و یوبه در شمال نیجریه در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۹ صدها تن کشته شدند.
گروه بوکو حرام، در سال ۲۰۰۲ توسط محمد یوسف در مایدوگوری بنیان گذاری شد و در سال ۲۰۰۴ به کاما در ایالت یوبه نقل مکان کرد. این گروه در آن جا پایگاهی به نام «افغانستان» بر پا کرده است. محمد یوسف، به شدت با آموزش سکولار، دموکراسی و یادگیری علم و دانش جهان شمول مخالف بود. او سلفی ست و به شدت تحت تاثیر نظرات «ابن تیمیه» است. ابن تیمیه، مبنای نظری مکتب سلفی را تبلیغ می کند. محمد یوسف، حتی کروی بودن زمین را هم زیر سئوال برده است. با کشته شدن او در سال ۲۰۰۹، «ابوبکر شیکاو»، رهبر این گروه شد.
براساس گزارشی که وب سایت شبکه خبری سی.ان.ان از این آدم ربایی منتشر کرده دختران ربوده شده شامل مسلمانان و مسیحیان می شوند و کلا مدارسی که متعلق به سکولارها است اعم از مسلمان یا مسیحی مورد حملات گروه بوکو حرام قرار می گیرد. با این همه تعداد دقیق دختران مسلمان و دختران مسیحی ربوده شده در این آدم ربایی مشخص نشده است.
در سال گذشته میلادی و هم زمان با شدت گرفتن حملات شبه نظامیان در شمال شرق نیجریه، سازمان عفو بین الملل گزارش کرده دست کم ۱۵۰۰ نفر که نیمی از آن ها شهروندان غیر مسلح بوده اند در این ناحیه کشته شده اند. دولت اخیرا در این منطقه نیجریه وضعیت اضطراری اعلام کرده است. ارتش نیز نتوانسته مانع عملیات نظامی بوکوحرام شود.
اما سازمان های حقوق بشری فعال در نیجریه، هم زمان شبه نظامیان اسلامی بوکو حرام و هم چنین ارتش نیجریه را مسئول افزایش خشونت ها در این منطقه می دانند.
حرف های کلی از قبیل باز کردن پای غربی ها و از جمله آمریکا به نیجریه به بهانه نبرد با اسلام گرایان افراطی و ماندگار شدن آن ها در این کشور و یا تضعیف رییس جمهوری این کشور و تقویت و تجهیز گروه های مسیحی در برابر گروه بوکو حرام می توانند بخشی از اهداف پشت پرده و شایعات است. از جمله این که کنترل ایالت و منطقه ای که این ادم ربایی در آن واقع شده در اختیار حزب مخالف رییس جمهور نیجریه است.
به این ترتیب، گروه ارتجاعی و وحشی بوکو حرام، در تلاش است تا قوانین دوره پیامبر اسلام و شریعت ۱۵۰۰ سال قبل را بر این منطقه از جهان حکم کند. گروه بوکو حرام، با اتکا به سنت های اسلامی، اول این که تحصیلات و آموزش برای دختران را حرام می دانند و معتقد که دختران فقط باید در خانه بمانند و به امور خانه رسیدگی کنند و در ثانی پسران نیز فقط حق دارند در مدارس شریعه که بر اساس قوانین اسلامی مبتنی بر سلفی گری است درس بخوانند.
ابوبکر شکائو، سردمدار این گروه وحشی، به صراحت اعلام کرده که جای زنان و دختران تنها خانه است و بزرگ ترین کار آنان زاییدن فرزند است نه بیش تر. از این رو، او و گروهی که از وی پیروی می کند معتقدند دختران نباید به جای خانه داری و بچه داری و فرزند آوری به مدرسه بروند. در واقع سیاست ها و عملکردها و جنایات ابوبکر شکائو، تفاوتی با اعمال و سیاست های وحشیانه محمد، علی، عمر، عثمان، ملاعمر، شیخ های عربستان، مفتی الزهرا، خمینی، خامنه ای، روحانی، رفسنجانی، خاتمی، مالکی، مصباح، ولایتی، احمدی نژاد، برادران لاریجانی و… ندارد.
اهداف و سیاست جنایت کارانه گروه بوکوحرام را حکومت هایی چون حکومت اسلامی ایران و حکومت عربستان سعودی و…، تا آن جا که زورشان رسیده در سطح کلان به مرحله اجرا درآورده اند. هم چنین گروه های تروریستی اسلامی چون القاعده، طالبان و…، همگی در تلاشند سنت های ارتجاعی و وحشیانه و پوسیده حکومت علی و محمد را پیاده کنند. بنابراین، همه مذاهب به خصوص اسلام، دشمن درجه یک آزادی، برابری، عدالت، آگاهی و شادی و رفاه انسان ها هستند پس باید نقد را به عمق ایدئولوژی اسلام برد و از بنیاد افکار وحشیانه و قرون وسطایی اسلامی را افشا و طرد کرد.
شکی نیست که واقعه دزدیدن دختران و مساله فروش آنان به عنوان برده انسانی و جنسی، تنها یک واقعه نیجریایی نیست. این آدم ربایی و آدم کشی شرمساری بشریت قرن بیست و یکم است. از آن جایی که سیستم سرمایه داری جهانی و حکومت های سرمایه داری، به غیر از قدرت و کسب سود و استثمار انسان از انسان و رقابت هایشان به چیز دیگری نمی اندیشند، همواره جامعه جهانی را در معرض انواع و اقسام خطرات مذهبی، فاشیستی، ناسیونالیستی، جنگ و ترور، رعب و وحشت، آدم ربایی و تجاوز، شکنجه و اعدام، فقر و فلاکت قرار داده است.
پنج شنبه هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۳ – هشتم مه ۲۰۱۴
ادامه دارد…