– گسترده ومستحکمتر باد همبستگی کارگران:
*پیام همبستگی کارگـران شلاق خورده معدن طلای آقدره با کارگران معدن زمستان یورت آزادشهـر
*دبیر کل اتحادیه بین الملل کارگران صنعتی خواستار بهبود وضعیت ایمنی محیط های کار در معادن ایران شد
– کارگرمعدن زمستان یورت آزادشهر: مسببان اصلی این حادثه بدون تردید همان کسانی هستند که سالها به ما کارگران ظلم کردند
– بازهم درباره مسئولیت های ایمنی در معادن!
گسترده ومستحکمتر باد همبستگی کارگران:
*پیام همبستگی کارگـران شلاق خورده معدن طلای آقدره با کارگران معدن زمستان یورت آزادشهـر
کارگـران شلاق خورده معدن طلای آقدره: سهم ما شلاق بود و سهم شما زندهبهگوری… .
جمعی از کارگران معترض معدن طلای آقدره که سال گذشته محکوم به تحمل شلاق شدند،با انتشار پیامی همبستگشان را با کارگران معدن زمستان یورت آزادشهـر وخانواده هایشان اعلام کردند.
متن پیام همبستگی کارگـران شلاق خورده معدن طلای آقدره با کارگران معدن زمستان یورت آزادشهـر:
انگار تقدیرمان را به بهار گره زدهاند. روزهای آخر فروردین ۹۵ بود که تنها به خاطر اعتراض به فصلی بودن قراردادهای کار، در معدنی که از برق طلاهایش تنها بیماری و رنج نصیبمان شده، رد شلاق بر پیکرمان نشست.
یک سال است به خودمان دلداری دادیم و گفتیم شاید بعد از اینکه شلاقمان زدند، برگشتیم سرِ کار! رؤیا بافتیم برای بهاری بهتر که دوباره فصل کار است. اما زِهی خیال باطل… خواب آشفته ما را فریاد و شیون زنان و کودکان آزادشهری آشفتهتر کرد. درست وقتی که به خودمان میلرزیدیم نکند امسال هم مثل سال قبل باشد، خبر رسید که، زیر آوار تونل استخراج زغالسنگ، زندهزنده دفن شدهاید…
دیدن اشکهای مادران و دوستانتان دوباره داغ شلاقها را تازه کرد. آتش گرفتیم… حالا فهمیدیم هیچ بهاری سرِ آشتی با ما ندارد، چه معدن طلا باشد چه زغال سنگ… سالهاست که ما را محکوم به زندگی سخت و زیانآور کردهاند. وقتی قرار نیست آب از آب تکان بخورد چه فرقی میکند آقدره باشد یا آزادشهر! حالا میفهمیم سهم ما شلاق بود و سهم شما زندهبهگوری… .
*دبیر کل اتحادیه بین الملل کارگران صنعتی خواستار بهبود وضعیت ایمنی محیط های کار در معادن ایران شد
دبیر کل اتحادیه بین الملل کارگران صنعتی در نامه ای به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، خواستار بهبود وضعیت ایمنی محیط های کار در معادن ایران شد.
این نامه درپی انفجار و ریزش معدن ذغال سنگ در آزادشهر در استان گلستان نوشته شده است. در این حادثه، ۴۳ معدنچی کشته شده اند و جستجو برای یافتن کشته شدگان احتمالی در این معدن ادامه دارد.
والتر سانچز، دبیر کل اتحادیه بین الملل کارگران صنعتی، در این نامه از دولت ایران خواسته است تا سریعا مقاوله نامه ۱۷۶ سازمان بین المللی کار در مورد اصول بهداشتی و ایمنی در معادن را تصویب کند و در عین حال، مواد و قوانین این سازمان برای تامین امنیت و بهداشت در معادن زیرزمینی را به اجرا در آورد.
وی در عین حال در نامه خود به حسن روحانی از آمادگی اتحادیه بین المللی کارگران صنعتی برای همکاری فنی در جهت بهبود شرایط ایمنی در معادن ایران خبر داد.
دبیر کل اتحادیه بین الملل کارگران صنعتی همچنین اشاره کرد که به دلیل رعایت نشدن کامل اصول بهداشت و ایمنی در ایران طی ۸ سال گذشته، حوادثی در معادن روی داده است که در جریان آنها بیش از ۳۰ کارگر جان خود را از دست داده اند.
برگرفته از سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران
کارگرمعدن زمستان یورت آزادشهر: مسببان اصلی این حادثه بدون تردید همان کسانی هستند که سالها به ما کارگران ظلم کردند
کارگر معدن زمستان یورت آزادشهربا بیان اینکه کشته شدن و فوت کارگران اتفاق تازهای در این معدن نیست، اظهار کرد: برادرم در ۱۲ مرداد سال گذشته در این معدن کشته شد ولی هیچکس رسیدگی نکرد و بعد از اینکه از مدیران معدن شکایت کردیم من را نیز اخراج کردند.
وی با تاکید بر اینکه به من گفتند بروید شکایت را پس بگیرید تا دوباره به معدن برگردید، خاطرنشان کرد: ما بارها مطالب را فریاد زدیم و به مسوولان منتقل کردیم ولی کسی به دادمان نرسید.
علیخانی درگفتگوبا خبرنگاری با اشاره به اینکه امروز صدها خانواده در حادثه انفجار معدن زمستان یورت داغدار شدهاند، افزود: مسببان اصلی این حادثه بدون تردید همان کسانی هستند که سالها به ما کارگران ظلم کردند.
وی با بیان اینکه کشته شدن و فوت کارگران اتفاق تازهای در این معدن نیست، اظهار کرد: برادرم در ۱۲ مرداد سال گذشته در این معدن کشته شد ولی هیچکس رسیدگی نکرد و بعد از اینکه از مدیران معدن شکایت کردیم من را نیز اخراج کردند.
این خانواده داغدار حادثه انفجار معدن آزادشهر با تاکید بر اینکه به من گفتند بروید شکایت را پس بگیرید تا دوباره به معدن برگردید، خاطرنشان کرد: ما بارها مطالب را فریاد زدیم و به مسوولان منتقل کردیم ولی کسی به دادمان نرسید.
علیخانی با اشاره به اینکه من با ۲۳ سال سابقه کار در این معدن تنها هفت سال بیمه دارم، ادامه داد: البته از این هفت سال دو سال آن نیز مربوط به بیمه بیکاری است و مدیران معدن در آن نقشی ندارند.
وی با ابراز تاسف برای شرایط پیش آمده تاکید کرد: امروز که برای خرید لوازم برای منزل به مغازه محل رفتم تا به صورت نسیه مقداری خوراکی برای فرزندانم بخرم در پاسخ به من گفتند که دیگر به شما جنس نمیدهیم چون بدهکار هستید و از این پس هم معدن تعطیل است و قطعا تا مدتها پولی نخواهید داشت.
این کارگر معدن زمستان یورت آزادشهر گفت: من سالهاست در این تونل کار میکنم و بارها گفتهام که تهویه مناسبی ندارد ولی کسی به حرف ما گوش نمیکند.
علیخانی با بیان اینکه از حدود یک هفته قبل از وقوع حادثه انفجار کارگرها مدام حالت تهوع داشته و با سرگیجه و استفراغ روبه رو میشدند، اضافه کرد: متاسفانه هیچ کدام از مدیران معدن به تذکرات و اعتراضات کارگران برای وجود گاز در معدن توجهی نکردند.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهم به رئیس جمهور یک جمله بگویم باید از او بپرسم خانوادههای ما از کجا باید نان بخورند و چه کسی به فکر آنهاست؟
بازهم درباره مسئولیت های ایمنی در معادن!
«قانون معادن چیزی به عنوان پیمانکار نمیشناسد و تمام مسئولیت از نظر قانون متوجه بهره بردار است. زمانی که پروانه معدنی به نام یک شخصیت حقوقی یا حقیقی باشد و اگر حادثه ای پیش آید متولی بخش معدن فقط بهره بردار را می شناسد و او باید پاسخگو باشد. اما در برخی موارد بهرهبرداران پیمانکاران و تناژکارانی را طی قراردادی در اختیار می گیرند تا فرایند تولید را برای بهره بردار انجام دهد.»
بی تردید کار در معدن یکی از مشاغل با درجه سختی بالاست که نیاز به امتیازات ویژه مشاغل سخت دارد. این در حالی است که در مواردی شاهد این هستیم که کارگران معدن از برخی حقوق اولیه کارگری هم بیبهره هستند؛ به طوریکه گاهی مواردی حیاتی مانند بیمه و محیط کار ایمن نیز از آنها سلب میشود.
نمونه بارز این بی انصافی در حق کارگران معدن، کار در معدن زغال سنگ زمستان یورت بود که بعد از انفجار، سیاهی تخلفات کارفرما در حق کارگران آنجا بیرون زد تا خطراتی که از سر قصور مدیریتی در محیط کار، امنیت جانی آنها را نشانه گرفته بود، اعماق زمین آزادشهر را تبدیل به مدفن آنها کند.
گاهی نیز کارگران معدن نه فقط مورد ظلم از طرف کارفرما هستند بلکه حتی تحت مظلومیتی قرار میگیرند که رانتهای قدرتمندتر مالکان باعث میشود حتی نهادهای قانونی و ناظر هم به سراغ کارفرما برای حسابکشی نروند تا این چرخه به سود مالکان و به ضرر کارگران ادامه داشته باشد.
کامران وکیل – دبیر اتحادیه صادرکنندگان محصولات معدنی – با اشاره به وضعیت کارگران در این معدن در این باره اظهار کرد: این معدن متعلق به یکی از نهادها است که استانداردهای سختگیرانه از آنها خواسته نشده است. آنها نیز معدن را فقط با هدف استحصال مواد معدنی به یک پیمانکار سپردند و پیمانکار معمولا پول خود را بابت هر تن استخراج میگیرد و سرعددی مثلا ۱۰۰ هزار تومان در هر تن با مالک توافق میکند و این نحوه توافق باعث میشود مالک دیگر کاری به چیزی نداشته باشد و پیمانکار برای این که برای خود صرفه اقتصادی ایجاد کند ممکن است از هزینههای مختلف بکاهد یا نسبت به موضوعات ایمنی بیتوجهی کند و حتی حقوق کارگران خود را پرداخت نکند تا حاشیه سود را بالا ببرد.
وی افزود: وقتی فعال اقتصادی یا پیمانکار عادی با رقمی چند میلیونی به سازمان تامین اجتماعی بدهکار شود، نه تنها حسابهای بانکیش مسدود می شود بلکه ممنوعالخروج میشود و با هزار شیوه نظارتی باید بدهی خود را پرداخت کند. در حالیکه اطلاعات و اظهارات مسئولان مشخص کرده است پیمانکار معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر رقمی معادل پنج میلیارد تومان بدهی به سازمان تامین اجتماعی داشته و کار میکرده که فقط همین مورد نشان میدهد این مجموعه تحت نگاه خاصتری از جانب مسئولان بوده و این وسط بیش از هر چیز کارگران متضرر شدند.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان محصولات معدنی همچنین با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی معدن متصدی ایمنی معادن است، گفت: ایمنی موضوعی است که باید از طرف سازمان نظام مهندسی معدن و کارشناسان آن مورد نظارت و تایید قرار گیرد ولی ساز و کار نظارتی این سازمان نیز از نقص های اساسی بر خوردار است.
وی ادامه داد: اشکال سیستماتیک سازمان نظام مهندسی طوری است که وقتی یک کارشناس سازمان نظام مهندسی معدن برای نظارت به یک واحد معدنی مراجعه میکند نه تنها باید پولش را کارفرما پرداخت کند بلکه قبل از اینکه گزارش وضعیت معدن را ارائه کند ارزیابی که کارفرما نسبت به او باید به وزارت صنعت، معدن و تجارت فرستند را شخصا تحویل میگیرد و به وزارتخانه می برد که همین موضوع باعث ایجاد محتوای غیر واقعی در هر دو گزارش میشود و نشان دهنده رخنههایی در این ساز و کار است.
مهرفروشی ناظران در معادن!
وکیل با اشاره به موضوع مهرفروشی نیز ادعا کرد کرد: حتی مساله دیگری که در مورد ناظران مطرح است بحث مهرفروشی است، چراکه من به شخصه معادنی را سراغ دارم که مهر ناظران را در کانکسهای خود آویزان دارند و هرجا به مشکلی برمیخوردند خودشان اقدام به تنظیم گزارش میکنند!
از طرف دیگر محمدرضا بهرامن – رییس خانه معدن ایران- با اشاره به نحوه تقسیم مسولیت بین مالک و پیمان کار معدن گفت: قانون معادن چیزی به عنوان پیمانکار نمیشناسد و تمام مسئولیت از نظر قانون متوجه بهره بردار است. زمانی که پروانه معدنی به نام یک شخصیت حقوقی یا حقیقی باشد و اگر حادثه ای پیش آید متولی بخش معدن فقط بهره بردار را می شناسد و او باید پاسخگو باشد. اما در برخی موارد بهرهبرداران پیمانکاران و تناژکارانی را طی قراردادی در اختیار می گیرند تا فرایند تولید را برای بهره بردار انجام دهد.
وی ادامه داد: در این حالت نیز پیمانکار و مالک بر اساس قراردادهایی که به صورت فی مابین بسته میشود می توانند تقسیم مسئولیت و تعهد کنند و این روشی است که خیلی از معادن به کار میگیرند که از جمله آن میتوان به معادن بزرگی مثل انگوران، میدوک و سرچشمه اشاره کرد که آنها بهره بردار دولتی دارند اما عملیات جابجایی را به شرکت های خصوصی دادند.
این فعال معدنی درباره مسئولیت های ایمنی در معادن عنوان کرد: مسائل ایمنی در اختیار صاحب پروانه است و قابل واگذاری هم نیست و اگر در نظارت های دوره ای سازمان نظام مهندسی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر نهادهای ذیربط در صورت مشاهده ایراد اخطارها متوجه صاحب پروانه بهره برداری است و حتی ممکن است این اخطارها بسته به میزان ریسکی که شناسایی میشود به منزله توقف موقت با تعطیلی باشد که در صورت تعطیلی کامل نیز با نظر نهاد قانونی تا زمان ایمن و استاندارد سازی هیچ کس توان باز کردن آن را ندارد.
رییس خانه معدن ایران همچنین با اشاره به سختی فعالیت معدنی و اهمیت نیروی انسانی در این حرفه تصریح کرد: کار در معدن از جمله مشاغل سخت و زیان آور است و اعتقاد داریم نیروی انسانی ما قلب تپنده هر واحد معدنی است که نمی توان بدون آنها کارکرد مناسبی داشت و باید گفت امروز نسبت به ۳۵ سال قبل وضعیت معدن کاران اصلا قابل مقایسه نیست، چراکه در آن زمان مالکان معدن در ایران واقعا استثمارگر بودند.
وی با تاکید بر این که معدنکاران باید خود را نسبت به داشتن بیمه و رعایت قانون ملزم کنند، گفت: امروز هر کارفرمایی که نیروی انسانی خود را بیمه نمیکند دیوانه است، چرا که حادثه در دل معدنکاری است؛ کسی که بیمه نمیکند اصلا درک فعالیت اقتصادی را ندارد و یک فعال معدنی همیشه باید برای خود ضمانت های لازم را داشته باشد تا آسیب پذیری او کمتر شود.
– رونمایی قطره چکانی سطح دستمزد ووضعیت بیمه ای فارغ التحصیلان دانشگاهی در طرح های کارورزی وکاج!
– اعتصاب کارگران خدمات شهری شهرداری سیرجان دراعتراض به عدم پرداخت حقوق ودیگرمطالباتشان!
– تجمع کارگران اخراجی کارخانه کاشی جم بروجرد برای بازگشت بکارمقابل فرمانداری!
– گزارشی از آخرین وضعیت اسماعیل عبدی معلم زندانی در گفتگو با وکیل ایشان
– مشخص شدن دادگاه اعاده دادرسیِ اسماعیل عبدی
– کمپین حمایتی معلمان از ” اسماعیل عبدی و محمود بهشتی لنگرودی”
– عدم پرداخت مطالبات کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان!
– مصدومیت یک کارگر کارخانه ماشین سازی اراک درحادثه انفجار و آتش سوزی!
– جان باختن یک کارگر ساختمانی در شهرک اندیشه تبریزبراثر سقوط از ارتفاع!
– مرگ کارگرجوان حفاری شمال روی سکوی نفتی
رونمایی قطره چکانی سطح دستمزد ووضعیت بیمه ای فارغ التحصیلان دانشگاهی در طرح های کارورزی وکاج!
اخباروگزارشات کارگری:در طرح کارورزی بیمه تامین اجتماعی مدنظر نیست بلکه کارورزتحت پوشش بیمه حوادث قرار میگیرد.
کارورزان مبلغی به عنوان دستمزد دریافت میکنند که بخشی از حقوق توسط دولت پرداخت میشود و مابقی را کارفرما میپردازد که پیشبینی شده مبلغی در حدود ۴۰۰ هزار تومان باشد.
درطرح کاج (کارانه اشتغال جوانان) هم که بخشی از طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی است ،جوانان تحصیلکرده دانشگاهی در سنین ۲۵-۳۴ سال پس از طی کردن فرآیند اتصال به واحد کسب و کار و توافق با کارفرما، میتوانند دوره کارورزی را به مدت شش ماه در کارگاهها بگذرانند که در این حالت مشمول پرداخت یک سوم حداقل دستمزد به علاوه پوشش بیمه حوادث از سوی دولت میشوند.
آذرماه سال گذشته در جلسه کمیسیون تخصصی اشتغال شورای عالی اشتغال، پنج دستور زیر برنامههای ملی اشتغال بررسی شد که یکی از آنها زیر برنامه ملی اشتغال با عنوان “طرح کارورزی”بود.
چندی بعد شورای عالی اشتغال نسبت به تهیه پیشنویس آییننامه نظام هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی اقدام کرد.
پیشینه طرح کارورزی:
ناگفته نماند در پنجمین جلسه شورای عالی اشتغال دولت نهم نیز، دستورالعملی تحت عنوان” طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی” به پیشنهاد وزارت کار و امور اجتماعی وقت به تصویب رسیده بود که بر اساس تعریف صریح این دستورالعمل “کارورز” به آن دسته از دانش آموختگان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گفته میشد که دارای مدرک کاردانی یا بالاتر در کلیه رشتههای تحصیلی به جز رشته های علوم پزشکی بودند.
به موجب این مصوبه حداکثر ۵۰ درصد حداقل دستمزد تعیین شده از سوی شورای عالی کار به عنوان کمک هزینه کارورزی مجری طرح برای پرداخت به کارورزان به واحدهای پذیرنده پرداخت میشد و چنانچه واحد پذیرنده تمایلی به استخدام کارورز نداشت، موظف بود ۵۰ درصد هزینه پرداخت شده به کارورز را به مجری طرح پرداخت کند.
همچنین بر اساس این طرح، تمامی واحدهای پذیرنده موظف به انعقاد قرارداد با کارورز بودند و کلیه کارورزان طی دوره کارورزی توسط وزارت کار تحت پوشش بیمه حوادث قرار میگرفتند. در نهایت به منظور سنجش مهارت کارورزی، مجری طرح موظف بود پیشبینی لازم برای آزمون کسب مهارت فرد را در پایان دوره از طریق مراکز فنی و حرفهای مرتبط با فعالیت واحد پذیرنده فراهم کند.
سال گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین دستورالعمل طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی خبر داد.
در جریان تدوین لایحه برنامه ششم توسعه و به پیشنهاد وزارت کار، دولت طرح کارورزی را تحت عنوان معافیت بیمهای کارفرمایان در صورت جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی در لایحه گنجاند و نمایندگان مجلس نیز در جلسه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه ششم توسعه و در بخش اصلاح مواد ارجاعی از کمیسیون تلفیق برنامه، ماده ۸۶ برنامه را به شکلی به تصویب رساندند که بر طبق آن برای ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی، آن دسته از کارفرمایانی که نسبت به جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی، به صورت کارورزی اقدام کنند از پرداخت سهم بیمه کارفرما برای مدت دو سال از تاریخ شروع به کار معاف میشوند.
اما طرح کارورزی چیست و چه هدفی را دنبال میکند؟
درهمین رابطه،عیسی منصوری ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار ، در پاسخ به این پرسش به ایسنا میگوید: در طرح کارورزی، جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی که تمایل دارند برای کسب مهارتهای لازم فنی و کارآفرینی و شناساندن توانایی خود به کارفرمایان در دورههای کارورزی شرکت کنند از کمک هزینه بهرهمند میشوند.
او میافزاید: در این طرح معافیت بیمهای وجود ندارد بلکه برای کمک به تامین بخشی از هزینههای بیمه نیروی کار و کاهش هزینه بیمه نیروی کار جدید الورود مشوقهایی پیش بینی شده است.
آنطور که منصوری میگوید در این طرح بیمه تامین اجتماعی مدنظر نیست بلکه فرد تحت پوشش بیمه حوادث قرار میگیرد اما میتواند در یک فرایند مشخص و در صورت استمرار فعالیت در بنگاه اقتصادی و رضایت کارفرما به مرحله بیمه تامین اجتماعی برسد.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، در بحث کارورزی فرد کار رسمی انجام نمیدهد و خدمات کامل ارائه نمیکند به همین دلیل پس از اتمام کارورزی و در صورت استمرار کار نزد کارفرما، مشمول بیمه تامین اجتماعی میشود.
او درباره پیشبینی حقوق و مزایای کارورزان میگوید: فارغ التحصیلانی که از طریق طرح کارورزی مشغول کار شوند، مبلغی به عنوان دستمزد دریافت میکنند که بخشی از حقوق توسط دولت پرداخت میشود و مابقی را کارفرما میپردازد که پیشبینی شده مبلغی در حدود ۴۰۰ هزار تومان باشد.
طرح کاج (کارانه اشتغال جوانان)چیست؟
هفته گذشته وزیر کار در یک نشست خبری از آغاز اجرای طرح “کاج” (کارانه اشتغال جوانان) خبر داد و اعلام کرد که پرداخت کارانه با یارانه متفاوت است؛ این طرح در حقیقت بخشی از طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی است که به موجب آن جوانان تحصیلکرده دانشگاهی در سنین ۲۵-۳۴ سال پس از طی کردن فرآیند اتصال به واحد کسب و کار و توافق با کارفرما، میتوانند دوره کارورزی را به مدت شش ماه در کارگاهها بگذرانند که در این حالت مشمول پرداخت یک سوم حداقل دستمزد به علاوه پوشش بیمه حوادث از سوی دولت میشوند.
درهمین رابطه:
متن طرح کارورزی اشتغال جوانان(کاج) منتشر باید گردد!
http://etehadbinalmelali.com/ak/harvarzi/
اعتصاب کارگران خدمات شهری شهرداری سیرجان دراعتراض به عدم پرداخت حقوق ودیگرمطالباتشان!
از صبح امروز۲۰اردیبهشت، کارگران خدمات شهری شهرداری سیرجان دراعتراض به عدم پرداخت حقوق ودیگرمطالباتشان دست به اعتصاب زدند.
یکی از این کارگران معترض به خبرنگاری گفت:الان مدت دو ماه است که ما (بیش از ۳۰۰کارگر)حقوق خود را نگرفته ایم و معوقات ما از ۳ سال قبل پرداخت نشده است .
رئیس شورای شهر که وارد جمع این کارگران شده بود مورد اعتراض قرار گرفت .
اما محمد معتمدی زاده معاون مالی شهرداری گفت : مشکل ما وابستگی به سنگ آهن گل گهر است که تاکنون عوارض ارزش افزوده را به حساب شهرداری واریز نکرده اما با رایزنی تا یکشنبه آینده فقط حقوق کارگران و پرسنل شهرداری که در ماه ۴ میلیارد تومان است واریز می شود .
سپس کارگران به محل کار خود بازگشتند و اعلام کردند “اگر یکشنبه حقوق را ندهید دوباره به سر کار نمی رویم”.
تجمع کارگران اخراجی کارخانه کاشی جم بروجرد برای بازگشت بکارمقابل فرمانداری!
ظهرامروز۲۰اردیبهشت،جمعی از کارگران اخراجی کارخانه کاشی جم بروجرد دراعتراض به بیکاری وبرای بازگشت بکار مقابل فرمانداری تجمع کردند.
به گزارش منابع خبری محلی،سال گذشته بود که کارخانه کاشی جم همه کارگران را اخراج کرد و خط تولید در این کارخانه متوقف شد.
گرچه حدود یک سال است این کارخانه تعطیل شده اما برخی از مسئولین می گویند تعطیل نیست، فقط خط تولید آن متوقف شده است.
کارگران کاشی جم امروز در مقابل فرمانداری تجمع کدند و خواستار رسیدگی به وضعیت این کارخانه بازگشت به کار شدند.
عبدالعلی گیوه کیرئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد با اشاره به تجمع امروز کارگران کارخانه کاشی جم بروجرد گفت: امروز حدود ۳۰ نفر از کارگران اخراجی این کارخانه در مقابل فرمانداری تجمع کردند و خواهان راه اندازی مجدد این کارخانه شدند.
وی اضافه کرد: کارفرمای کارخانه کاشی جم به دلیل بدهکاری به بانک نمی تواند تسهیلات لازم را دریافت کند و با توجه به این که تعیین تکلیفی در این راستا صورت نگرفته ، سیستم بانکی هم همکاری نمی کند.
به گفته وی این کارفرما باید ابتدا بدهکاری خود را به سیستم بانکی پرداخت کند البته این بدهکاری مربوط به واحدهای دیگر است و تا زمانی که بدهکاری خود را پرداخت نکند تسهیلاتی دریافت نخواهد کرد.
گیوه کی اظهار داشت: کارفرما درخواست ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات برای رونق مجدد در این کارخانه را داده که به دلیل بدهی، این تسهیلات پرداخت نشده است اما به نظر می رسد کارفرما تمایلی به راه اندازی این کارخانه ندارد.
به گفته وی از سویی کارفرما انبار کارخانه را توسعه می دهد و از طرفی می گوید به دلیل نبود بازار فروش و انباشت محصولات تمایلی به راه اندازی مجدد کارخانه ندارد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد اظهار داشت: این کارخانه سالها پیش با ۱۸۰ نیرو فعال بود که سال گذشته ۱۴۰ کارگر اخراج شدند و هم اکنون ۴۰ نفر در بخش های نگهبانی و اداری هستند اما عملا تولید در این کارخانه بیش از ۶ ماه است که متوقف شده است.
گزارشی از آخرین وضعیت اسماعیل عبدی معلم زندانی در گفتگو با وکیل ایشان
آخرین ملاقات شما با اقای عبدی مربوط به چه زمانی بود؟
دیروز سه شنبه مورخ ٩۶/٠٢/١٩ ساعت ١٢ ظهر در زندان اوین با موکلم اسماعیل عبدی ملاقات داشتم.
با توجه به اینکه آقای عبدی از دهم اردیبهشت در اعتصاب به سر می برند وضعیت جسمی و روحی ایشان با توجه به این ملاقات را چگونه ارزیابی می کنید؟
اسماعیل عبدی از تاریخ ٩۶/٠٢/١٠ با خواسته خروج روند پرونده از امنیتی به عادی که اهم مصادیق آن برخورداری از حق تماس با خانواده (امکان استفاده از تلفن) و امتیاز مرخصی است اعتصاب کرده است.
وی در زمان مراجعه مجدد به زندان در تاریخ ٩۵/٠٨/١٩ از شرایط جسمانی نسبتاً مناسب با وزن ١٠٢ کیلوگرم برخوردار بود که بواسطه شرایط روحی و خاص حاکم در زندان در زمان شروع اعتصاب ٩٣/۵ کیلوگرم بود که ظرف ١٠ روز با کاهش بیش از ۶ کیلو گرم و افت تدریجی چند درجه ای فشارخون و بازگشت مشکلات کلیوی روبه رو شده است.
فشارخون نرمال وی ١۵ بالا و ١٠ پایین بوده که به ١١بالا و ٧ پایین رسیده که در این روزها بواسطه فشار عصبی دچار نوسان بوده و امکان تعیین آن وجود نداشته است.
احتمال بروز خطر با توجه به شرایطی که ذکر کردید چقدر است ؟
اسماعیل عبدی بعنوان فعال صنفی که خواسته های مشروع معلمان و پیشرفت ساختارنظام آموزشی را مطالبه میکرده است در شرایط جسمی سختی قرار گرفته که حسب الاظهار و شواهد، احتمال بازگشت بیماری کلیوی “هیدرونفروز” وجود دارد.
درحال حاضر خواسته های اصلی آقای عبدی چیست و واکنس نهادهای مسیول نسبت به اعتصاب غذا چگونه بوده است ؟
خواسته وی امکان برقراری تماس با خانواده از طریق تلفن و برخورداری از امتیاز مرخصی است.
درحال حاضر ضابطین با اعطای مرخصی به وی موافقت کرده ولیکن دادستانی در شرایط حاضر می گوید که امکان اعطاء مرخصی وجود ندارد.
درپایان اگر نکته ای لازم هست اضافه کنید بفرمایید ؟
محسن عمرانی یکی دیگر از موکلانم است که در حال حاضر در اعتصاب است.
ایشان معلمی از استان بوشهر است که برای گذراندن ایام حبس به مدت یکسال به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام در زندان بوشهر می باشد. محسن عمرانی در حمایت از خواسته های اسماعیل عبدی و در اعتراض به دادنامه صادره شش روز است که در اعتصاب غذا به سر می برد.
وی ابتدائاً به تحمل شش سال حبس به اتهامات موضوع مواد ۵٠٠ و ۶١٠ از قانون مجازات محکوم شد و با تجدیدنظرخواهی وکلای ایشان (امیر رئیسیان،عادل مقدس، حسین تاج)، با تبرئه از اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی به به تحمل یکسال حبس به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم گردیده است .
منبع: کانال تلگرامی کانون صنفی معلمان
مشخص شدن دادگاه اعاده دادرسیِ اسماعیل عبدی
حسین تاج (وکیل اسماعیل عبدی) گفت: پرونده اسماعیل عبدی به شعبه ٣٣ دیوان عالی کشور ارجاع شده است.
درهمین رابطه حسین تاج امروز به ایلنا گفت: پرونده اعاده دادرسی اسماعیل عبدی (فعال معلمان) به شعبه ٣٣ دیوان عالی کشور مستقر در شهر قم ارجاع شدهاست؛ پیش از این حکم شش سال حبس عبدی در دادگاه تجدیدنظر تایید شده بود.
تاج در عین حال از وضعیت نامساعد جسمانی عبدی پس از ده روز اعتصاب غذا خبر داد و گفت: خواسته اصلی عبدی اعاده دادرسی و همچنین اعطای حق مرخصی از زندان است و امیدوارم با توجه به این که فعالیتهای موکلم همه در راستای دفاع قانونی از حقوق معلمان و دانش آموزان بوده، در جریان اعاده دادرسی حکم برائت او صادر شود.
کمپین حمایتی معلمان از ” اسماعیل عبدی و محمود بهشتی لنگرودی”
هموطن سلام
ما فقط معلمیم
از بیش از پانزده سال پیش تا کنون دغدغه ما تعلیم و تربیت رایگان فرزندان شما بوده و همواره خواهان فضای امن برای کودکان و نوجوانان چه از نظر ساختمانی و چه از نظر تعلیم وتربیت بوده و هستیم .
ما همواره خواهان اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی ایران در پرداخت حقوق حقه همکارانمان بوده ایم و در این راستا در تشکلی قانونی به نام کانونهای صنفی معلمان صدای اعتراضمان را به گوش دولتمردان رسانیده ایم.
اما دریغ از یک نگاه .
قوه قضاییه کشور به اتهاماتی ناروا و مبهم تعدادی از همکارانمان را در دادگاههایی با درب بسته و حتی در زمانی کوتاهتر از پنج دقیقه محاکمه و احکام زندان و تبعید دراز مدت را برای انان اعمال کرده.
اینک اسماعیل عبدی معلم ریاضی و دبیر کل کانون صنفی معلمین ایران خواهان لغو حکم خود و احکام صادره برای دیگر همکارانش دست به اعتصاب غذا در زندان اوین زده است.
او با حربه جانش درخواست دادخواهی دارد.
او با فدا کردن جانش فریاد براورده و خواهان اعاده دادرسی در دادگاهی مطابق با اصل ۱۶۸ قانون اساسی کشور مبنی بر دادگاه علنی و با حضور هیئت منصفه و حق داشتن وکیل را دارد .
ما معلمین کشور همگام با اسماعیل عبدی معتقدیم این حق ملت ایران است که بدانند معلمین معترض به دولتها در چند سال اخیر با چه هدفی فریاد بر میاورند .
آیا سپردن جگرگوشه هایشان به این معلمین و تربیت آنان توسط عبدی ها به صلاح است یا خیر ؟
برگزاری دادگاه علنی با حضور هیت منصفه و حق داشتن وکیل پدران و مادران نگران تعلیم و تربیت اولاد را اگاه و عالم میکند که ایا حق معلمین معترض به تضییح حقوق دانش اموزان و معلمین زندان است یا حضور سر کلاس درس .
از شمای هموطن انتظار داریم با پخش این نامه در فضای مجازی به اگاهی ملت با ما همراه شوید .
۱- سید حسین رییس زاده
۲- غلامرضاغلامی(شیراز)
۳- محمد علی زحمتکش
۴- بهنام محمدی
۵- منصوره کاشانی
۶- صداقتیان (سپیده امیدوار)
۷- صلاح آزادی
۸- رضا حکیم الهی
۹- زینب محمدی
۱۰- هادی برایی نژاد
۱۱- حمیرا ریاحی
۱۲-فرحناز حسینی
۱۳- هادی مشهدی
۱۴-شهین غلامی
۱۵- سمیه خوشبخت
۱۶_ لیلا سلیمی
۱۷_ محمود معصومی
۱۸_ مرمر نظر نژاد
۱۹_سکینه وامخواه
۲۰_ زینب سپهری
۲۱_ طیبه اصغریان
۲۲_مژگان طاهرخانی
۲۳_فریدون خوشبخت
۲۴_فرشته خوشبخت
۲۵_الهام بهاری اغمیونی
۲۶_حمیده رضایی فر
۲۷_حوریه فرج زاده طارانی
۲۸_ حمیده صبری
۲۹-اکرم اژدری
۳۰-محسن صمدی
۳۱-آذین ابراهیمی ساروی
۳۲- افسانه دشتی
۳۳ – عبدالرحمان ایران نژاد
۳۴ طیبه صلاحی
۳۵-فاطمه لطیف
۳۶-سیمین مالکی
۳۷-زهرا ابراهیمی
۳۸- شیرین رحمانی.
۳۹_ رحیم امیری
۴۰-سلیمان کاظمی
۴۱-کیانوش نوری
۴۲-حسینی
۴۳-عاقله کلیبری
۴۴_ علی لکی زاده
۴۵- هادی رسولی
۴۶-نسترن پور احمدی
۴٧- مهناز بهروزی
۴۸- عصمت عزیزی
۴۹- صدیقه کرمی
۵۰-عسکر راهنورد
۵۱- مرضیه سنگ سفیدی
۵۲- شهربانو کرمی
۵۳-فاطمه محمدیان
۵۴- عذری محمدیان
۵۵-کبری محمدیان
۵۶-زهرا گودرزی
۵۷_ احمد تقوی ابهر
۵۸_ شیدا حقیقی
۵۹_ فاطمه سلیمانیان
۶۰-رضا داودی
۶۱-سید حمید نجیبی
۶۲-حیدرامیری
۶۳-شهناز هاشمی
۶۴-مجتبی گودرزی
۶۵_ اسداله سیف
۶۶-محمدرضا مرادی
۶۷-سیما سلمانی
۶۸-مریم علی پور
۶۹-ولی بامری
۷۰_ میمنت ظریف
۷۱_ مریم ملایی
۷۲_ علی فروتن
۷۳_ عشرت بستجانی
۷۴_ فرهاد شکری
۷۵_ مرتضی الیاسی
۷۶_ سجاد فرجی
۷۷_ محمد جعفری
۷۸_ حسین خلیلی
۷۹_ صبیح ساعدی
۸۰_ رضا عظیما
۸۱_ معصومه فیروزمندی
۸۲_ عبدالله ناصری
۸۳_ الماس گرامی
۸۴_ فاطمه طلایی
۸۶_ ثریا نور
۸۷_ اکرم سیدپور
۸۸_ عباس سعادتمند
۸۹_ حاجی مراد خانی
۹۰_ حمزه بیگی (ایوان)
۹۱_ سهراب کشاورز
۹۲_ فرزانه ترابی
۹۳_ مهری رحمانی
۹۴_ زری طاهری
۹۵_ حیدری(ایلام)
۹۶_ بابک طهماسبی
۹۷_ همت عباسی نیا (ایوان)
۹۸_ هایده حاتم نیا(ایوان)
۹۹_ فرشته ذهبیون
۱۰۰_ عباس معارفی
۱۰۱_ عبدالرضا پاک سرشت صوفی
۱۰۲_ عفت طاهری
۱۰۳_ محمود امیری
۱۰۴_ عزیز محمدپور
۱۰۵_ حسین زمرد
۱۰۶_ محمد مهدی زمانی
۱۰۷_ فوزیه سالاری
۱۰۸_ مهین کشوری
۱۰۹_ بلقیس نقیب
۱۱۰_ مهین بنی اسدی
۱۱۱_ غلام عباس محمدی
۱۱۲_ عظیمه میر حسینی
۱۱۳_ زهرا نقیب زاده
۱۱۴_ رضا احمدی
۱۱۵_ سجاد فدائی
۱۱۶_ علی نیازی
۱۱۷_ علی اشرف یار احمدی
۱۱۸_ ناهید جباری
۱۱۹_ محمد حشمت نیا
۱۲۰_ سیمین جهاندیده
۱۲۱-فاطمه جعفری
۱۲۲_ شهناز افشاری پور
۱۲۳_ الیاس اسماعیلی
۱۲۴_رضا احمد پور
۱۲۵_ سعید صادقی
۱۲۶_ سید امین مدنی
۱۲۷_ وحید کریمی اصل
۱۲۸_ جواد نوبخت
۱۲۹_ کاظم علیزاده
۱۳۰_ منصور علیپور
۱۳۱_ سکینه مرادی
۱۳۲_ راضیه داعی
۱۳۳_ شیث رئیسی
۱۳۴_ محمد کاظمی
۱۳۵_ محسن کامبر
۱۳۶-کوثر رحیمیان
۱۳۷_ صادق لک معرفی
۱۳۸_ خدیجه شاهسون
۱۳۹_ محسن میرچولی
۱۴۰_ مجید گنودی
۱۴۱_ محمدرضا بهنام نژاد
۱۴۲_نرگس طباطبایی
۱۴۳_کورش مرادی
۱۴۴_حسین زارعشاهی
۱۴۵_علی جلیلی
۱۴۶_منصوره جعفری
۱۴۷_لیلا رضائی
۱۴۸_محمدجواد حسامی فر
۱۴۹_محسن کامبر
۱۵۰_کوثر رحیمیان
۱۵۱_صادق لک معرفی
۱۵۲_سعید فتاحی
۱۵۳_عباس غفاری
۱۵۴_آرمان رازفندی
۱۵۵_حمید رئیسی
۱۵۶_هاشم مهرکام
۱۵۷_آزاده شیرکوند
۱۵۸_محسن میرچولی
۱۵۹_ثمینه فرهام
۱۶۰_مرضیه ساقی
۱۶۱_محمد عباس زاده
۱۶۲_زهرا زارعی
۱۶۳_ناصر آوش
۱۶۴_ مهین نجاتی
۱۶۵_سمیرا بلاغی
۱۶۶_منیژه عرب
۱۶۷_لیلا ابراهیمی
۱۶۸_آذر شبانکاره
۱۶۹_محسن باقری
۱۷۰_مهین صفاری
۱۷۱_عباس مالدار
۱۷۲_طلعت اسحاق زاده
۱۷۳_سلیمان اسماعیلیان
۱۷۴_بشیر سپاهی
۱۷۵_تبسم ایلخاص زاده
عدم پرداخت مطالبات کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان!
کارکنان شاغل در بیمارستانها و مراکز درمانی علوم پزشکی گیلان میگویند که دانشگاه علوم پزشکی هنوز بابت مطالبات مربوط به اضافه کاری وکارانه پرداخت نشده با آنها تسویه حساب نکرده است.
تعدادی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان به ایلنا گفتند: بهصورت مشخص بیش از یکسال است که مزایای مزدی مربوط به اضافه کار ،کارانه، تعطیل کاری ،جمعه کاری و… دریافت نکردهایم.
به گفته آنان در مقابل این طلب مزدی، هر ماه به دفاتر مدیریتی بیمارستانها ودانشگاه علوم پزشکی گیلان مراجعه می کنیم اما متاسفانه علارغم وعدهای داده شده از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی همچنان معوقات مزدی ما پرداخت نشده باقی مانده است.
از قرار معلوم، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان طلب وصول نشده از سازمانهای بیمهگر را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی نیروی انسانی اعلام میکنند و میگویند تا زمانی که بیمه خدمات درمانی و سازمان تامین اجتماعی بدهیهای خود را وصول نکنند، قادر به پرداخت معوقات کارکنان خود نیستند.
مصدومیت یک کارگر کارخانه ماشین سازی اراک درحادثه انفجار و آتش سوزی!
مدیرعامل آتش نشانی اراک گفت: انفجار و آتش سوزی شب گذشته(۱۹اردیبهشت)در کارخانه ماشین سازی اراک، مصدومیت یک کارگر رابه همراه داشت.
مسعود آقازیارتی مدیرعامل آتش نشانی اراک در خصوص این حادثه گفت: با اعلام این حادثه به سامانه ۱۲۵ و درخواست کمک از آتش نشانی اراک، نیروهای عملیاتی ایستگاه ۱۲۰ و گروه امداد و نجات ۱۰۳ با هماهنگی ستاد فرماندهی سازمان، ساعت ۲۰:۰۱ دقیقه شب گذشته خود را به کارخانه ماشین سازی رساندند.
آقا زیارتی اظهار کرد: در یکی از کوره های کارخانه ماشین سازی اراک انفجار و آتش سوزی رخ داده بود و قبل از رسیدن نیروهای عملیاتی، آتش سوزی توسط آتش نشانان کارخانه مهار و خاموش شده بود.
وی با اعلام اینکه بر اثر موج انفجار یکی از کارگران که بر روی جرثقیل کرن کار می کرد مصدوم شده بود، افزود: نیروهای عملیاتی بی درنگ محل حادثه را ایمن سازی کرده و با استفاده از تجهیزات مخصوص امداد و نجات خود را به فرد مصدوم رسانده و به وسیله طناب و برانکارد تخصصی وی را به پایین منتقل کرده و تحویل عوامل اورژانس جهت انتقال به مراکز درمانی دادند..
جان باختن یک کارگر ساختمانی در شهرک اندیشه تبریزبراثر سقوط از ارتفاع!
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی گفت: یک کارگر ساختمانی در اثر سقوط از ساختمان دو طبقه در شهرک اندیشه تبریز جان خود را از دست داد.
وحید شادی نیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با گزارش این حادثه به مرکز اورژانس ۱۱۵ کاردان های این مرکز به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: کاردان های اعزامی مرگ کارگر ۵۵ ساله را به دلیل شدت جراحات وارده در محل تایید کردند.
مرگ کارگرجوان حفاری شمال روی سکوی نفتی
روز گذشته(۱۹اردیبهشت)، یک کارگر حدودا ۳۰ ساله بر اثر حادثه شغلی روی سکوی حفاری سحر یک جان خود را از دست داد.
کارگر جان باخته به نام رشید عالی پور حدودا ۳۰ سال سن داشت.
برپایه گزارشاتی که امروزرسانه ای شد،جریان حادثه به این شکل بوده که این کارگر روی سکوی حفاری سحر یک که مشغول حفاری در خلیج فارس بوده، بعد از اتمام عملیات کیسینگ، به علت دررفتن غلتک و لَگَد آچار هوا، گیر میافتد و جان خود را از دست میدهد.
از سوی دیگر همکار این کارگر جانباخته میگویند که هنوز دستمزدهای فروردین آنها کامل پرداخت نشده و با وجود سختی کار، روحیه بالایی ندارند.
بیستم اردیبهشت ماه۱۳۹۶
akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com