اخباروگزارشات کارگری۱مهر۱۳۹۵

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد

– بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مناسبت فرا رسیدن سال تحصیلی جدید

– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:کارگران و آغاز سال تحصیلی جدید

– سومین روزاعتصاب کارگران قراردادی شرکت ارسا ساختمان دراعتراض به عدم پرداخت حقوق!

– دومین روزاعتصاب کارگران شرکت پتروشیمی ایلام دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق!

پرداخت یک ماه حقوق این کارگران بدنبال اعتصاب!

– تجمع اعتراضی دوباره دستفروشان مرکزشهر اهوازنسبت به بلاتکلیفی معیشتی!

– کارگران اشی مشی، دستمزدهای معوقه و شیوه های نوین استثمار

– توخالی درآمدن وعده مسئولین وعدم بازگشت بکار483 کارگرکارخانه نساجی بروجرد!

– ارسال کارگران شرکت فراپتروساز بندرعباس به مرخصی اجباری با 3ماه حقوق معوقه!

– تخلف ٩‌‌میلیاردی و ازدست‌رفتن حق بیمه ٢٧‌هزار راننده تاکسی!

– درگذشت نصراله فتحی

– جان باختن کارگرپتروشیمی لرستان درحین کار براثربرق گرفتگی!

– دسترنج آموزش در خدمت مبارزات معلمان کره جنوبی

– گزارشی درباره وضعیت پناهجویان افغان درایران،پاکستان واروپا!

– کشته وناپدید شدن بیش از200پناهجوبدنبال غرق شدن قایقی در شمال مصر!

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مناسبت فرا رسیدن سال تحصیلی جدید

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه آغاز سال تحصیلی  جدید را به کلیه دانش آموزان، خانواده های کارگری و معلمان تبریک گفته و سالی سرشار از موفقیت و سرافرازی را برای کلیه دانش آموزان و دانشجویان سراسر کشور آرزومند است.

رانندگان و کارگران شرکت واحد تهران و حومه و کلیه کارگران حمل و نقل شهری در سراسر کشور بخشی از مجموعه وسیع خدمات رسانی به محصلین و خانواده های آنان هستند. برای ما همچون معلمان و مجموعه کارکنان بخش آموزش و پرورش خدمت به کودکان، نوجوانان و جوانان کشور افتخار و تعهد بزرگی است که لحظه ای از آن کوتاهی ننموده ایم. اما متاسفانه شاهد بوده ایم که مسئولین دولتی نه تنها ارزشی برای ما کارگران و حق و حقوقمان قائل نبوده اند بلکه حتی در ناحقی و ظلم نسبت به آموزگاران کشور نیز کوتاهی نکرده اند.  بسیاری از معلمان با مشکل دستمزدهای ناچیز و ناامنی شغلی دست به گریبان هستند و هر گاه نمایندگان آ‌نها تلاش کرده اند که نسبت به دریافت حقوق اولیه خود کوشا باشند مورد غضب حاکمیت قرار گرفته و بازداشت و زندانی شده اند. اذیت و آزار نمایندگان معلمان و بطور مشخص فعالین کانون صنفی معلمان ایران در سالهای اخیر به اوج خود رسیده است. در عین حال پرونده سازی و سرکوب بخشهای مختلف کارگری از جمله نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحد بی وقفه در سالیان اخیر ادامه داشته است.  این در حالیست که وضعیت مدارس کشور، واپسگرایی و سیاستهای خصوصی سازی در نظام آموزشی بطور فزاینده ای گسترش پیدا کرده و تبدیل به یک بحران لاینحل در نقاط مختلف کشور شده است.  در عین حال، هر ساله دهها هزار کودک بدلیل این سیاستهای مخرب و فقر و فلاکت و نابسامانی خانواده هایشان از مدارس بیرون رانده شده اند، به نحوی که بنا بر آمار رسمی تعداد کودکان کار و بازمانده از تحصیل در ایران بیش از سه میلیون نفر است.

تصور نکنید که در ایران امکانات مالی و مادی وجود ندارد! این کشور آنقدر ثروت دارد که بتواند کلیه کودکان کار را به مدارس بازگرداند، والدین آنها را با دستمزدهای مناسب به اشتغال درآورد و یا مشمول بیمه بیکاری نماید، به معلمان دستمزدهای شایسته پرداخت نماید و امنیت شغلی را برای کلیه کارگران و معلمان و پرستاران و زحمتکشان کشور تامین کند. اما سرمایه داران و اختلاس گران و چپاول و غارت اموال عمومی توسط آ‌نها و حامیان دولتی شان اجازه نمی دهد کارگران و خانواده های کارگری از چنین امکانات ابتدایی و حق و حقوق اولیه ای برخوردار گردند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن تبریک مجدد به مناسبت فرا رسیدن سال تحصیلی  خواهان برخورداری تمام کودکان کشور از آموزش و پرورش رایگان و با کیفیت برابر بوده و تاکید می کند که نه تنها کار کودکان باید ملغی گردد بلکه وضعیت معیشتی آنها و خانواده هایشان می بایست در الویت جامعه و در راس برنامه های دولتی قرار گیرد. سندیکای کارگران شرکت واحد همچنین خواهان توقف اذیت و آزار و تعقیب و بازداشت کارگران و معلمین می باشد. تشکل یابی مستقل و تامین معیشت با استانداردهای رفاهی شناخته شده بین المللی برای کارگران، معلمان و پرستاران کشور حق مسلم ما می باشد و باید به رسمیت شناخته شود. ما همچنین ضمن تبریک روز تکریم بازنشستگان در ۶ مهرماه،خواهان بهبود وضعیت معلمان و کارگران بازنشسته کشور هستیم.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱مهر ۱۳۹۵

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:کارگران و آغاز سال تحصیلی جدید

سال تحصیلی جدید در حالی آغاز می شود که بار سنگین مشکلات اقتصادی و معیشتی،فشار خُردکننده ای را بر گرده توده های کارگر و زحمتکشان جامعه وارد نموده و زندگی را برای آنان سخت و طاقت فرسا کرده است. فقر و فلاکت و تنگناهای اقتصادی، همراه با  بیکارسازی های گسترده، دیگر به بخشی جدایی ناپذیر از زندگیِ مردم کارگر تبدیل شده و تصویری یکسره مبهم و ناروشن از آینده را پیش ِ روی آنان باز کرده است. تعمیق و گسترش شکاف های طبقاتی و تقابل ِ ثروت بی کران و افسانه ای اقلیتی سرمایه دار با فقر و خانه خرابی عنان گسیخته و روزافزون اکثریتی از کارگران ، بیش از پیش زندگی را بر بخش عظیمی از فرودستان و محرومان جامعه سخت کرده و امکان تحصیل فرزندانشان را از آنان گرفته است. نظام سرمایه داری و دولت حامی آن اوضاع و شرایط جامعه را به شکلی رقم زده اند که دیگر ذوق و شوقی برای دانش آموزان و خانواده های کارگری، از آغاز سال تحصیلی و شروع کلاس های درس باقی نمانده است.  فاصله طبقاتی در همه عرصه ها با سرعت درحال افزایش است. در یک سو مدرسه هایی با شهریه های گزاف و میلیونی و در سوی دیگر اماکنی که حتی از حداقل امکانات ایمنی و رفاهی محرومند در همه جای کشور خودنمایی می کنند. خبر تحصیل دانش آموزان یکی از روستاهای اطراف ایذه دریک طویله تنها “به عنوان مشتی از خروار” مدارس غیراستاندارد کشور و در مقابل وجود برخی مدارس به اصطلاح غیر انتفاعی و غیر دولتی با شهریه هایی سرسام آور، خود تنها نشانه هایی از تضاد و نابرابری  طبقاتی را آشکار می سازند. وضعیت تحصیلی در کشور ما ایران، امروزه به گونه ایست که جای شور و نشاط ناشی از شروع به کار مدارس و دانشگاه ها، دیدار دوباره دوستان و همکلاسی ها و کسب علم و دانش، دلهره و نگرانی ناشی از تأمین مخارج گزاف و کمرشکن تحصیلی نشسته است. شهریه های مدارس و هزینه های آموزش و تحصیل دانش آموزان و دانشجویان امروزه به حدی افزایش یافته است که بسیاری از خانواده های کارگری و طیف وسیعی از زحمتکشان و تهیدستان جامعه از عهده تأمین آن ها برنمی آیند.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2785:1395-07-01-08-15-56&catid=14:1389-12-23-23-57-18&Itemid=27

سومین روزاعتصاب کارگران قراردادی شرکت ارسا ساختمان دراعتراض به عدم پرداخت حقوق!

حدود 70 کارگر قراردادی شرکت ارسا ساختمان، یکی از پیمانکار آزاد راه تهران شمال 3 روز است که به علت عدم دریافت مطالبات مزدی سال 95 (فرودین تا شهریور) خود دست از کار کشیده‌اند.

به گزارش1مهرایلنا،این کارگران گفتند که از روز سه‌شنبه دست از کار کشیده‌اند. اعتراض این کارگران به جهت عدم دریافت مطالبات مزدی سال 95 و اضافه‌کاری و سنوات سال 94 است.

این 70 کارگر شرایط معیشتی خود را ناگوار توصیف کرده‌اند و می‌گویند که باتوجه به آغاز سال تحصیلی جدید توان تامین مایحتاج اولیه تحصیلی فرزندانشان را ندارند.

تعدادی از این کارگران نیز به دنبال عدم دریافت مطالبات مزدی خود نتوانسته‌اند اجاره خانه‌هایشان را پرداخت کنند.

کارگران قراردادی شرکت ارسا ساختمان همچنین گفتند که از عدم تامین امنیت شغلی خود گلایه‌مند هستند.

کارگران تاکید دارند که با وجود کار در تونل و حجم عظیم گرد و غبار کارشان مشمول قانون سختی و زیان‌آور  محسوب نمی‌شود که همین موجب شده از شرایط روحی مناسبی برخوردار نباشند.

دومین روزاعتصاب کارگران شرکت پتروشیمی ایلام دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق!

پرداخت یک ماه حقوق این کارگران بدنبال اعتصاب!

بیش از 300 نفر از کارگران چندین شرکت پیمانکاری پتروشیمی ایلام از دیروز (31 شهریور) در اعتراض به سه ماه معوقات مزدی  و عدم تحقق وعده‌های کارفرما در داخل دفاتر شرکت پیمانکاری  تجمع کرده‌اند.

یکی از نمایندگان کارگران پتروشیمی ایلام از پرداخت بخشی از مطالبات مزدی خود خبر داد.

به گفته وی، امروز ظهر مطالبات مزدی تیرماه کارگران این پتروشیمی پرداخت شد.

به گزارش 1مهرایلنا، یکی از کارگران به نمایندگی از دیگران گفت: این اعتراضات از بامداد دیروز آغاز شد و کارگران چندین شرکت پیمانکاری زیرمجموعه شرکت پتروشیمی ایلام در آن حضور داشتند، اما با حضور نماینده کارفرمای اصلی در جمع کارگران و نشان دادن چک  پرداخت مطالبات،  به کار بازگشتیم.

وی در توضیح مطالبات کارگران ادامه داد: قرار بود امروز (اول مهرماه) پرداختها انجام شود و کارفرمای مادر به جای واریز صورتحساب پیمانکار مطالبات کارگران را مستقیم به حساب آنها واریز کند اما تا این لحظه اقدامی صورت نگرفته و با این حساب کارگران امروز هم دست از کار کشیده اند.

برپایه اظهارات کارگران، پیش از این نیز در ماه‌های گذشته  تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران بارها منجر به اعتراضات آنها شده است.

تجمع اعتراضی دوباره دستفروشان مرکزشهر اهوازنسبت به بلاتکلیفی معیشتی!

روز چهارشنبه 31شهریور،برای دومین بار متوالی طی هفته اخیر، دستفروشان مرکزشهر اهوازدراعتراض نسبت به بلاتکلیفی معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند.

به گزارش31شهریورایرنا،حدود 60 دستفروش هسته مرکزی اهواز چهارشنبه با حضور مقابل استانداری خوزستان، حمایت مسئولان و حل مشکلات خود را خواستار شدند.

این دومین تجمع دستفروشان طی یک هفته اخیر است و سه روز پیش نیز این افراد مقابل استانداری خوزستان حضور یافته و حل مشکلات خود را خواستار شده بودند.

نماینده یکی از دستفروشان مرکز شهراهواز اظهار کرد:در این دو اجتماع اعتراضی هیچکدام از مسئولان حضور نیافته و حاضر نشدند به خواسته دستفروشان پاسخ دهند.

وی که خواست نامش فاش نشود افزود: دستفروشان هسته مرکزی شهر از ابتدای امسال و با جمع آوری بساطی ها از بازار مرکزی اهواز سرگردان و بیکار شده اند.

وی دستفروشی را تنها راه کسب معیشت برای این افراد دانست و اظهار کرد:دستفروشان هسته مرکزی شهر انسان های زحمتکش و شرافتمندی هستند که علاقه مند به کسب روزی از راه حلال هستند بنابراین آمادگی دارند با مسئولان شهری و استان برای اجرای طرح ساماندهی همکاری کنند.

این شهروند اهوازی اضافه کرد:شهرداری پیش از این پارک ربیع (واقع در منطقه آخرآسفالت) را برای انتقال دستفروشان هسته مرکزی شهر در نظر گرفته بود که این محل مشکلات زیادی اعم از نداشتن رونق، نبود روشنایی و مخالفت اهالی با استقرار دستفروشان دارد، از این رو به مسئولان پیشنهاد کردیم محل مناسبی برای ایجاد بازار دستفروشی پیش بینی کنند اما با گذشت حدود هشت ماه هنوز این مهم محقق نشده است.

وی با بیان برگزاری نشست جمعی از دستفروشان با شریعتی استاندار خوزستان، افزود:در این نشست قرار شد آمارگیری مجددی از دستفروشان انجام شده و راهکار جدیدی برای استقرار آنها اعلام شود اما یک ماه از ثبت نام گذشته و هیچ نتیجه ای حاصل نشده است.

وی تاکید کرد:با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید، دستفروشان که اغلب سرپرست خانوار هستند با مشکلات معیشتی روبه رو بوده و بسیاری از آنها قادر به ثبت نام فرزندان خود در مدرسه نبوده اند.

بنابهمین گزارش،یکشنبه هفته جاری نیز حدود 50 نفر از دستفروشان در مقابل استانداری تجمع کرده بودند.

راه اندازی بازار شب و اجرای طرح زوج و فرد در زمان تعطیلی مغازه های مرکز شهر، ساماندهی پارکینگ رفاه و یا بازار شب در خیابان نادری شرقی از جمله پیشنهاداتی است که این کاسبان به مسئولان پیشنهاد کرده اند.

علیرضا حلاج معاون خدمات شهری شهردار اهواز نیز پیش از این با اظهار بی اطلاعی از نشست دستفروشان و استاندار، گفته بود: تنها محلی که شهرداری اهواز برای ساماندهی دستفروشان در نظر گرفته، پارک ربیع است.

طرح ساماندهی دستفروشان هسته مرکزی اهواز با اعتراض کسبه خیابان نادری در آذر پارسال مصوب شد و در نهایت جمع آوری دستفروشان اردیبهشت امسال انجام شد.

بعد از آن چند تجمع در خیابان نادری و مقابل فرمانداری در اعتراض به محل پیش بینی شده (پارک ربیع در آخرآسفالت) صورت گرفت.

باتوجه به نرخ بالای بیکاری و حاشیه نشینی در اهواز، دستفروشی یکی از مشکلات این کلانشهر است که در سال های اخیر بر شدت آن افزوده شده است.

یکی از مشکلات مدیریت شهری در این سال ها پدیده دستفروشی بوده است، با این وجود هیچ گاه به صورت ریشه ای به این مساله پرداخته نشده و بیشتر برخوردها مقطعی و قهری و در یک بازه زمانی خاص، آن هم در قالب جابه جایی تخریب و انهدام بوده است.

به همین دلیل بعد از هر بار جابجایی، وضع به شکل سابق خود باز می گردد.

افزایش دستفروشان همیشه با واکنش و اعتراض کسبه بازار به ویژه در هسته مرکزی شهر روبرو بوده است.

کارگران اشی مشی، دستمزدهای معوقه و شیوه های نوین استثمار

کارگران مجموعه تولیدی اشی مشی، ماههاست که با تاخیر در پرداخت حقوق مواجه هستند. به نحوی که هم اکنون ودر پایان شهریور ماه هنوز حقوق خرداد ماه را دریافت نکرده اند.

کارگران این مجموعه تولیدی عظیم که از چندین کارخانه و شرکت بازرگانی تشکیل شده هنوز مزایای پایان سال94 را نیزدریافت ننموده اند. جالب اینکه پرداخت اضافه کاری کارگران نیز به شیوه ای عجیب انجام می شود به این ترتیب که تنها درصورت 16 روز اضافه کاری رایگان، از روزهفدهم مبلغ اضافه کاری محاسبه می گردد! همچنین گفته می شود که از ماههای آتی قرار است ترتیبی اتخاذ گردد که که با تقسیم کارگران در سه شیفت 8 ساعته به جای دوشیفت 12 ساعته اضافه کاری کارگران را قطع کنند و در واقع به این ترتیب اگرچه ساعت کار کارگران کاهش خواهد یافت اما بر شدت کارآنها اضافه خواهد شد و از طرف دیگر با قطع مبلغ اضافه کاری، دستمزدها نیز کاهش خواهند یافت.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

31 شهریور 1395

توخالی درآمدن وعده مسئولین وعدم بازگشت بکار483 کارگرکارخانه نساجی بروجرد!

6 ماه پیش 483 کارگرکارخانه نساجی بروجرد از کار بیکار شدند و قرار شد اول مهرامسال بازگشت به کار شوند اما مهر از راه رسید و کارگران اخراجی به کار بازنگشتند و کارگران اخراج شده باید چند ماه دیگر بی پولی و شرمندگی خانواده را تحمل کنند و این نمونه ای دیگر از وعده های توخالی بود که محقق نشد.

در طول این مدت کارگران نساجی از بیمه بیکاری استفاده کرده و اما بیمه بیکاری بسیاری از آنها بعد از 6 ماه قطع می شود و باز هم مشکلاتی به وجود می آید که برخی از مسئولین چشمان خود را بر روی حقیقت بسته اند و اقدامی برای رفع این مشکلات نمی کنند.

به گزارش1مهربازتاب بروجرد،بحران در صنایع شهرستان بروجرد بیداد می کند، از تعطیلی 50 درصدی صنایع گرفته تا نیمه فعال بودن واحدهای دیگر که نیمه جان نفس می کشند و در این میان کارگران بیشتر از همه رنج برده و کسی فریاد آنها را نمی شنود.

چند سالی است که حال و روز کارخانه های بروجرد مساعد نیست به طوری که کاشی جم و زاگرس خودرو از کارخانه های مهم این شهرستان هم اکنون به طور کامل  تعطیل شده اند و سامان کاشی هم با اندکی فعالیت کار می کند و نساجی بروجرد هم با نیمی از ظرفیت به کار خود ادامه می دهد.

دیماه سال 94 زمزمه های اخراج کارگران کارخانه نساجی بروجرد به دلیل اجرای طرح توسعه و نوسازی ماشین آلات شنیده می شد که همه مسئولین استانی و شهرستانی اخراج کارگران را منتفی اعلام کردند و قول می دادند که اجرای این طرح بدون اخراج کارگران اجرا شود.

دقیقا روز 29 اسفند 94 تعداد 483 کارگر نساجی با سابقه های مختلف کاری لغو قرارداد شدند که بازهم برخی از مسئولین چشمان خود را بر روی این مسئله بسته بودند و اظهار داشتند موضوع اخراج کارگران جدی نیست.

بعد از لغو قراردادها، کارگران نساجی چندین بار تجمع و اعتراضاتی را انجام دادند که بی نتیجه ماند و در پاسخ به آنها باز هم وعده سر خرمن دیگری داده شد که بعد از 6 ماه همه کارگران به کار باز می گردند.

حالا امروز اول مهر 95 دقیقا 6 ماه از این برنامه می گذرد و کارگران نساجی بازگشت به کار نشدند و این هم وعده ای دیگر از مسئولان که روی زمین ماند.

در طول این مدت کارگران نساجی از بیمه بیکاری استفاده کرده و اما بیمه بیکاری بسیاری از آنها بعد از 6 ماه قطع می شود و باز هم مشکلاتی به وجود می آید که برخی از مسئولین چشمان خود را بر روی حقیقت بسته اند و اقدامی برای رفع این مشکلات نمی کنند.

امید 483 کارگر نساجی بروجرد ناامید شد و باز هم بیکاری و ناامیدی سهم کارگرانی می شود که هیچ کسی به فکر آنها نیست.

در حالی که قرار بود 50 میلیارد تومان تسهیلات به نساجی بروجرد برای اجرای طرح توسعه و نوسازی اعطا شود اما هنوز از این تسهیلات خبری نیست ومسئولین استانی و شهرستانی هر بار فقط و فقط می گویند پیگیر هستند.

با توجه به این که استان لرستان یکی ازاستان های انتخاب شده به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی است اما به نظر می رسد سهم کارخانه های بروجرد برای جلوگیری از ورشکستگی و بی رونقی تقریبا هیچ است.

مهر ماه با هزینه های سنگین راهی کردن بچه ها به مدرسه فرا رسیده و گویا قرار است کارگران زیادی بازهم شرمنده فرزندان و خانواده شوند.

در حالی که از چند هفته پیش قرار بود کارگران نساجی بروجرد بازگشت به کار نشوند، شنیده هایی مبنی بر اخراج 200 کارگر دیگر مطرح شد.

این در حالی بود که همه مسئولین این موضوع را انکار می کردند، یکی از مسئولین بروجرد گفت این مسئله وجود داشته اما به مرگ گرفته شده تا به تب راضی شود به این معنا که کارگران اگر بازگشت به کار نمی شوند، حداقل 200 کارگر دیگر اخراج نشوند.

در سال 87 نیز 400 کارگر ازکارخانه نساجی بروجرد اخراج شد که بعد از سالها تعدادی از آنها به کار برگشتند اما اینکه آیا این تعداد کارگر به کار بازمی گردند، کسی نمی داند؟؟

ارسال کارگران شرکت فراپتروساز بندرعباس به مرخصی اجباری با 3ماه حقوق معوقه!

مطالبات مزدی کارگران شرکت فراپتروساز در بندرعباس از تیرماه پرداخت نشده است، این درحالیست که کارفرما این کارگران را به مرخصی اجباری فرستاده است.

به گزارش 1مهرایلنا، حدود 60 کارگر شرکت فراپتروساز در بندرعباس سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ دارند.

این شرکت پیمانکاری که یکی از زیرشاخه‌های شرکت نفت جی است و در اسکله رجایی بندرعباس کار تعمیر و نگهداری مخازن صادراتی نفت را انجام می‌دهد، دستمزد کارگران را از تیرماه پرداخت نکرده‌است.

از قرار معلوم، با خاتمه یک فاز از قرارداد شرکت، کارگران این شرکت از امروز (اول مهرماه) به مرخصی اجباری فرستاده شده‌اند.

این کارگران ضمن نگرانی از این مرخصی اجباری می‌گویند: به ما گفته شده چند روزی به مرخصی بروید و اگر قرار شد کار ادامه داشته باشد، با شما تماس می‌گیریم.

کارگران فرا پتروساز این مرخصی اجباری را به معنای بیکاری می‌دانند و می‌گویند: در روزهای گذشته برای پیگیری مطالبات مزدی خود به کارفرمای مادر یا همان شرکت نفت جی مراجعه کردیم، اما متاسفانه هیچ پاسخی دریافت نکردیم.

از قرار معلوم شرکت فراپتروساز عدم پرداخت صورت وضعیت‌ها توسط کارفرمای مادر را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران عنوان کرده است.

تخلف ٩‌‌میلیاردی و ازدست‌رفتن حق بیمه ٢٧‌هزار راننده تاکسی!

به‌هرروی با همه پیگیری‌ها و حرف‌ها و قول‌هایی که در این حدود شش ماه انجام شده، واقعه اصلی رخ داده و حق ٢٧‌ هزار راننده تاکسی به‌عنوان یکی از اقشار زحمت‌کش و کم‌درآمد و پردردسر خورده شده و هیچ احتمالی برای برگشت این ٩‌ میلیارد نیست.

بیش از شش ماه از تخلف حداقل ٩‌ میلیاردی یک شرکت تعاونی که با واسطه و معرفی سازمان تاکسی‌رانی، حق بیمه رانندگان تاکسی را پرداخت می‌کرد و روزهای متعدد تجمع رانندگان تاکسی در مقابل این تعاونی می‌گذرد. چندین‌هزار راننده تاکسی که در این مدت برای حقشان تجمع و اعتراض کردند بالاخره بعد از چند ماه دیدند کسی به کسی نیست و دراین‌میان حق و حقوق آنها بود که بال درآورد و رفت و اگر در پرداخت این چند ماه تأخیر، بیش از این دست روی دست بگذارند، جریمه بیشتری را باید پرداخت کنند. این‌گونه بود که سه ماه حق بیمه پرداخت‌شده همراه با جریمه و کارمزدش را دوباره پرداخت کردند. اما اینکه رانندگان تاکسی پول حق بیمه خودشان را برای دومین‌بار پرداخت کنند و دیگر اعتراضی نباشد یعنی همه‌چیز حل شده و نباید پاسخ‌گویی باشد؟ واقعیت این است که در این مدت و پس از خوابیدن صدای اعتراض رانندگان تاکسی دیگر هیچ مسئولی در هیچ موقعیتی درباره این حق و حقوق بربادرفته و خورده‌شده حرفی نزد و مشخص نشد که آن شرکت تعاونی که نه وزارت تعاون و نه تاکسی‌رانی تخلفش را گردن نگرفتند، چه سرنوشتی داشت و آن حدود ٩‌میلیارد تومان پول ٢٧‌هزار راننده تاکسی چه شد؟ این شرکت تعاونی ازجمله تعاونی‌های خصوصی بود که مشتریانش رانندگان تاکسی بودند که از سوی سازمان تاکسی‌رانی معرفی می‌شدند، اما در ساختار و شکل اداری خود به‌عنوان یک تعاونی طرف حساب سازمان تأمین اجتماعی بوده است. رانندگان تاکسی مبالغ بیمه‌ای خود را در ماه مورد نظر یا چندماه جلوتر به این شرکت پرداخت می‌کردند. طبق گفته رانندگان متضرر، از آبان‌ ‌٩۴ در روند پرداخت حق بیمه‌ها اختلال و عقب و جلو وجود داشته و در نهایت پرداخت‌ها قطع می‌شود، اما در ادامه با اعلام سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت‌نکردن حق بیمه و پیام‌هایی که برای دیرکردها ارسال می‌شد، رانندگان متوجه این وقفه بودار می‌شوند. مبلغ بیمه رانندگان تاکسی که قرار بود حق بیمه آنها از این شرکت پرداخت شود، حدود ٩‌ میلیارد تومان است. در ادامه این ماجرا که به چندین هفته تجمع مقابل این شرکت تعاونی انجامید، سازمان تاکسی‌رانی اعلام کرد که این موضوع هیچ ارتباطی به این شرکت ندارد و این شرکت فقط نام شرکت تعاونی تاکسی‌رانان را یدک می‌کشیده است. تاکسی‌رانی نه قبل از این ماجراها، بلکه پس از بروز تخلف اعلام کرد که از همان سال گذشته (زمانی که تخلف در حال وقوع بود) شهرداری تهران در مکاتبات گسترده با وزارت تعاون نسبت به استفاده از نام تاکسی‌رانی و شباهت آرم این شرکت تعاونی با سازمان تاکسی‌رانی مراتب اعتراض خود را اعلام کرده است. تاکسی‌رانی تأکید دارد که این شرکت تعاونی از چند سال پیش مجوز فعالیت خود را از وزارت تعاون دریافت می‌کند و در حوزه‌های غیرتاکسی‌رانی هم سرمایه‌گذاری می‌کند، اما ماجرا این است که رانندگان تاکسی می‌گویند از سوی سازمان تاکسی‌رانی به این شرکت معرفی شده‌اند. اما محمدحسن‌ زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی، فروردین‌ماه؛ یعنی همان روزهای ابتدایی خبری‌شدن این ماجرا اعلام کرد که سازمان تأمین اجتماعی برای جلوگیری از تضییع حقوق رانندگان و تداوم خدمت‌رسانی به این عزیزان، اقدامات لازم را به عمل آورده است. وی اعلام کرد که شرکت تعاونی تاکسی‌رانی تهران، قرار بوده به‌عنوان کارگزار و واسط با اخذ حق بیمه، سهم بیمه‌شده و جمع‌آوری حق‌ بیمه‌های رانندگان تحت عضویت خود، نسبت به تنظیم و ارسال فهرست و پرداخت حق بیمه ماهانه سهم بیمه‌شده رانندگان مزبور در مهلت مقرر قانونی ماده ٣٩ قانون تأمین اجتماعی و حداکثر تا بیستم ماه بعد به سازمان تأمین اجتماعی اقدام کند، اما متأسفانه در ماه‌های گذشته شرکت تعاونی متعلق به سازمان تاکسی‌رانی تهران با سوءاستفاده از موقعیت و باوجود دریافت حق بیمه مربوط به ماه‌های دی، بهمن و اسفند ٩۴ از رانندگان از ارسال فهرست و پرداخت حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی خودداری کرده بود و این موضوع باعث بلاتکلیفی رانندگان در تداوم بیمه‌ای و همچنین تمدیدنشدن اعتبار دفترچه درمانی آنان شد. زدا قول داد که سازمان تأمین اجتماعی در درجه اول و در حداقل زمان ممکن نسبت به ‌اصلاح سیستم مربوطه اقدام کند به نحوی که رانندگان برای پرداخت حق بیمه و استفاده از خدمات تأمین اجتماعی مستقیما به واحدهای اجرائی این سازمان مراجعه کنند تا از تداوم سوءاستفاده شرکت تعاونی تاکسی‌رانی تهران جلوگیری به عمل‌ آید. درواقع با این

تخلف ٩‌‌میلیاردی و ازدست‌رفتن حق بیمه ٢٧‌هزار راننده تاکسی که باوجود قول زدا، جز یک ماه آن، مابقی برنگشت، این مجموعه بزرگ اجتماعی و اقتصادی متوجه حجم و دامنه تخلف شرکت‌های تعاونی شد و در نهایت سیستم را اصلاح کردند تا دیگر چنین تخلفی واقع نشود و از این به‌بعد رانندگان تاکسی حق بیمه خود را مستقیما از طریق واحدهای اجرائی این سازمان واریز کنند. در میانه اعتراضاتی که از سوی رانندگان تاکسی رخ داد، چند عضو شورا هم اعتراضشان را اعلام کردند و ابوالفضل قناعتی، عضو کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر تهران که درگیر این ماجرا بود، گفت که این شرکت تعاونی سابقه ۵٠ ساله داشته و این اقدامش عجیب است. وی آن زمان اعلام کرد که ایراد اصلی کار به مشکلات هیأت‌مدیره این شرکت برمی‌گردد و موضوع خرید یک زمین با پول حق بیمه رانندگان صحت دارد، اما کل مسئله این نیست. قناعتی دراین‌باره به برنامه دولت در قطع پرداخت سهم حق بیمه رانندگان تاکسی اشاره کرد و گفت که این شرکت پس از قطع این سهم حق بیمه ۵٠درصدی نتوانسته از پس این پرداخت‌ها برآید و چون با خرید این زمین هم‌زمان بوده، نتوانسته‌اند حق بیمه‌ها را پرداخت کنند. قناعتی درعین‌حال تأکید دارد که این شرکت مقصر بوده و درعین‌حال سازمان تاکسی‌رانی شهرداری تهران نباید منفعل عمل می‌کرد و باید به‌هرحال روی روال کار این شرکت‌ها که امورات رانندگان تاکسی را برعهده دارند، نظارت می‌کرد تا به نام تاکسی‌رانی هر کاری را انجام ندهند. حالا چندین ماه است که وقتی سر صحبت را با یک راننده تاکسی باز می‌کنی، دست روی در و دل طول و درازش نگذاری و به این ماجرا اشاره نکند و نگوید که «وسط همه بخوربخورها فقط حق راننده تاکسی‌ها را نخورده بودند که خوردند». بسیاری از این رانندگان تاکسی در همین روزها بابت افزایش نرخ بیمه خود اعتراض داشتند و وقتی درباره این موضوع سؤال می‌کنم، می‌گویند: «آن‌قدر همه شرایط اجباری است که نمی‌توانیم مقابله کنیم؛ هرروز یک‌جور از ما و حق و حقوق‌مان کم می‌شود، اما فرصت و امکان اعتراض نداریم. مگر همین چند ماه قبل، چند ماه حق بیمه را نخوردند و کسی هم نگفت چه شد و کجا رفتند؟ یک راننده تاکسی دستش به کجا بند است؟ اما من می‌گویم حق راننده تاکسی که ‌هزار تومان، ‌هزار تومان از کف خیابان روزی درمی‌آورد، خوردن ندارد». به‌هرروی با همه پیگیری‌ها و حرف‌ها و قول‌هایی که در این حدود شش ماه انجام شده، واقعه اصلی رخ داده و حق ٢٧‌ هزار راننده تاکسی به‌عنوان یکی از اقشار زحمت‌کش و کم‌درآمد و پردردسر خورده شده و هیچ احتمالی برای برگشت این ٩‌ میلیارد نیست.

منبع:شرق-1مهر

درگذشت نصراله فتحی

بر اساس خبر ارسالی یکی از فعالین کارگری دهه  70 به نام نصرالله فتحی امروز درگذشت.

او در یک سال اخیر در خانه بستری بود و در شرایط مالی مناسبی به سر نمی برد و از درمان عاجز بود. وی اهل روستای نایسر از توابع سنندج بود که بر اثر بیماری کلیوی، دیالیز می شد.

نصراله فتحی درسال 1357 نیز فعال سیاسی بوده و  در دهه 60 دو سال ( سال 1361 تا 63 ) را در پشت میله های زندان گذرانده است، طوری که بر اثر اذیت و آزارهای جسمی، دچار بیماری  شد و کلیه های اش را از دست داه بود و از نظر روحی شرایط سختی را می گذراند.

ما درگذشت نصراله فتحی را به خانواده و دوستان اش تسلیت می گوییم.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – 1 / 7 / 1395

جان باختن کارگرپتروشیمی لرستان درحین کار براثربرق گرفتگی!

روزگذشته(31شهریور، کارگرپتروشیمی لرستان درحین کار دچاربرق گرفتگی شد وجان باخت.

به گزارش 1مهرایرنا،مدیر روابط عمومی شرکت پتروشیمی لرستان گفت: تاکنون علت دقیق برق گرفتگی تکنسین پیمانکار برق این مجموعه مشخص نشده و حادثه در دست بررسی است.

احمد پور کرمی روز پنجشنبه اول مهر افزود: این تکنسین 38 ساله و بومی لرستان روز گذشته در حین کار دچار حادثه شده و اقدامات اولیه امداد و نجات نیز در محل برای وی انجام شد.

وی اظهار داشت: پس از انتقال وی به بیمارستان رحیمی خرم آباد، به رغم تلاش کادر پزشکی، این فرد جان خود را از دست داد.

به گفته وی در این حادثه مشکلی برای واحد برق و یا مجموعه فعالیت پتروشیمی ایجاد نشده و فعالیت روزانه این واحد در حال انجام است.

پتروشیمی لرستان با حدود 630 نفر نیرو، سالانه 330 هزار تن پلی اتیلن سنگین و بوتن 1 تولید می کند.

گفتنی است با وقوع حادثه برای این تکنسین، شایعاتی در خصوص آتش سوزی در قسمت هایی از پتروشیمی و خلل در روند کار آن انتشار یافته بود که روابط عمومی مجموعه، این شایعات را تکذیب کرد.

دسترنج آموزش در خدمت مبارزات معلمان کره جنوبی

شهناز نیکوروان

“دولت کره جنوبی همچنان به انکار حقوق معلمان ادامه می دهد. بر اساس گزارشها و بیانیه های اتحادیه معلمان کره جنوبی در ۲۳ ژانویه ۲۰۱۶ دادگاه عالی کره جنوبی از تصمیم دولت برای غیرقانونی اعلام کردن اتحادیه معلمان و کارگران آموزش (KTU) حمایت کرد. معنی رای دادگاه این است که اتحادیه معلمان و کارگران آموزش وپرورش غیرقانونی خواهد بود و نخواهد توانست حق عضویت اعضا را جمع آوری کند ، مذاکره کند ، از حمایت های مالی دولت برخوردار شود یا اعضا تمام وقت داشته باشد… این آخرین بخش از حمله های دولت به حقوق زحمتکشان و دموکراسی در کره جنوبی است. در پایان سال گذشته تعداد بسیار زیادی از معلمان علیه بازنویسی جعلی تاریخ توسط دولت “پارک” (رئیس جمهور کره) در کتب تاریخ مدارس اعتراض کردند. تلاش دولت این است که اعتراضات و اندیشیدن انتقادی در باره گذشته کشور را متوقف کند. حمله به حقوق دموکراتیک اتحادیه های آموزش یکی از سلاحهای کلیدی زرادخانه اصلاحات آموزشی رئیس جمهور پارک است.”

لینک متن کامل: http://www.kanoonm.com/2467

گزارشی درباره وضعیت پناهجویان افغان درایران،پاکستان واروپا!

فوج عظیمی از پناهجویان افغان در ماه های اخیر بار دیگر به سوی کشورهای اروپایی روان شده‌اند که بسیاری از آنها را شیعیان هزاره تشکیل می‌دهند. سال‌هاست که این قوم افغان برای رهایی از فقر و تبعیضی که در افغانستان و ایران متحمل می‌شوند، تلاش می‌کنند تا خود را به خاک اروپا برسانند، به طوری که امروز چند هزار نفر از آنان تنها در سوئد/سویدن زندگی می‌کنند. اما آنها در کشورهای میزبان نیز رنج مضاعف می‌برند و به حاشیه رانده می‌شوند.

بسیاری از هزاره‌ها در زمان حکومت طالبان در فاصله سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰، به دلیل فشار و تبعیض حاکمان سنی مذهب مجبور به ترک موطن خود و مهاجرت به ایران و پاکستان شدند و در عین حال میزبانان خود را چه بسا نامهربان‌تر یافتند.

بنا بر آماری که خبرگزاری رویترز به نقل از گزارش سال ۲۰۱۵ سازمان ملل منتشر کرده، حدود ۹۵۱ هزار پناهنده افغان در ایران زندگی می‌کنند که بیشتر آنها را هزاره ها تشکیل می‌دهند. یک میلیون و ۵۶۰ هزار پناهنده افغان نیز در خاک همسایه دیگر، یعنی پاکستان به سر می‌برند.

رویترز به هم چنین به نقل از «کمیته سویدن/سوئد برای افغانستان» که دفتر آن در استکهلم قرار دارد می‌نویسد ۷۰ درصد پناهجویان افغان زیر ۱۸ سال و بدون همراه که به سوئد می‌روند، هزاره هستند. تعداد این افراد تنها در سال گذشته میلادی به بیش از ۲۳ هزار نفر رسید. در عین حال اداره مهاجرت سوئد آماری از پناهجویان و مهاجران افغان به تفکیک قومیتی در اختیار ندارد.

تعداد مهاجران هزاره در ایران که مدرک شناسایی ندارند، بسیار زیاد است. آنها همواره در خطر اخراج از ایران هستند و مأموران دولتی از آنها اخاذی می‌کنند و رشوه می‌گیرند.

بسیاری از این مهاجران نیز در کوره‌های آجرپزی در اطراف تهران و شهرهای دیگر مثل یزد و قم زندگی می‌کنند و معیشت حداقلی برای خانواده خود فراهم می‌آورند.

اسناد دیدبان حقوق بشر از موارد بیگاری، سوء استفاده مأموران پلیس و افزایش سختگیری ها برای تردد مرزی افغان ها در ایران حکایت دارد. دیدبان حقوق بشر همچنین در ابتدای سال جاری میلادی اعلام کرد ایران هزاران مهاجر افغان بدون اوراق هویت را با زور به مزدوری گرفته تا به نفع این کشور در جبهه سوریه بجنگند. به برخی از این افراد که زیر ۱۸ ساله بوده گفته‌اند که یا باید به نفع ایران بجنگند یا این که به افغانستان عودت داده می‌شوند. تاکنون چندین نفر از این افراد در قالب نیروهای موسوم به «مدافعان حرم» در نبرد سوریه کشته شده‌اند.

سقوط طالبان برای هزاره‌های افغانستان پیام آور امید بود، اما شرایط نامطلوب برای آنان در نهایت تغییری نکرد به طوری که روز دوم مرداد/اسد گذشته در حمله انتحاری داعش به تظاهرات گروهی از مردم هزاره در کابل، دست کم ۸۰ نفر جان خود را از دست دادند.

ورود هزاره‌ها همچون سایر پناهجویان افغان به اروپا روز به روز بیشتر می‌شود، اما الزاما امیدی به پذیرش همه آنها نیست. در سال ۲۰۱۳ درخواست پناهندگی حدود ۶۰ درصد (فیصد) پناهجویان در سوئد پذیرفته شد، در حالی که این آمار در سال جاری میلادی به تنها ۲۰ درصد رسیده است.

منبع:یورونیوز-22سپتامبر

کشته وناپدید شدن بیش از200پناهجوبدنبال غرق شدن قایقی در شمال مصر!

این قایق که نزدیک به ۴۵۰ مهاجر عمدتا مصری و سپس مهاجرانی از دیگر کشورهای آفریقایی و همچنین سوری را به همراه داشت، روز چهارشنبه در نزدیکی شهر بندری «رشید» در شمال مصر غرق شد.

تاکنون جسد ۴۳ مهاجر که شامل زن و کودک نیز می شود، یافت شده و ۱۶۳ نفر نیز نجات یافته اند اما از سرنوشت دیگر مسافران اطلاعی در دست نیست.

به گزارش22سپتامبریورونیوز،خانواده های مهاجران ناپدید شده در حادثه غرق قایقی در مصر، همچنان در ساحل در انتظار دریافت خبری جدید هستند.

مردی مصری که یکی از اعضای خانواده اش را از دست داده می گوید: «قایق سبزی که اکنون وارد بندر شد، حامل جسد ۱۲ تن از مهاجران غرق شده است. این اجساد توسط تورهای ماهیگیری جمع آوری شده اند. این قایق دوباره به همراه تعدادی از اعضای خانواده ها برمی گردد تا به جستجویش ادامه دهد. حتی ماهیگیران هم داوطلبانه در عملیات جستجو و نجات شرکت کردند.»

اول مهرماه1395

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.