اخباروگزارشات کارگری23فروردین1395

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

160411170919_drivers_bandarabas_640x360_ugc_nocredit

پرونده قضایی9کارگرمعترض معدن سنگ آهن بافق مختومه باید گردد

– کارگران اخراجی خشمگین نساجی بروجرد وارد کارخانه شده وبا خاموش کردن تمامی ماشین‌آلات ، خطوط تولید را متوقف کردند!

– اعتصاب کارگران مجتمع مس میدوک درسکوت خبری تا دیروزادامه داشت!

دیروزفرماندارشهربابک تهدید به اعتصاب شکنی با بکارگیری کارگران جدیدکرد!

-24کارگرمعترض معادن شرق گلستان درلیست اخراج قرارگرفتند!

عدم پرداخت10ماه حقوق،مطالبات و3ماه حق بیمه کارگران این معادن!

– تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس!

– پایان اعتصاب درمجتمع نیشکرهفت تپه بدنبال پرداخت بخشی از مطالبات کارگران!

اخراج26راننده سازمان اتوبوسرانی اهواز درایام نوروز!

– کارگران بارگیرخانه کارخانه سیمان قاین با حقوق ماهیانه500هزارتومانی ،بدون عیدی وحق وحقوق دیگر کارمی کنند!

تداوم بلاتکیلفی کارگران کارخانه تبریز کف

– عدم پرداخت مطالبات 257کارگر بیکارشده معدن چشمه پودنه!

– تاخیرچندماهه درپرداخت حقوق کارگران شهرداری زابل!

– عدم پرداخت10ماه حقوق کارگران شرکت عمران اندیش گیلوار!

– عدم پرداخت 5 ماه دستمزد 120کارگر شهرداری سی سخت

– کارگران تعاونی تاکسیرانی حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند

ادامه بلاتکلیفی استخدامی کارکنان شرکتی یا پیمانی دستگاه های دولتی!

– بیکاری 25 هزار کارگر صنعت سنگ طی 2سال گذشته!

– تجمع اعتراض آمیز کامیون‌داران در پایانه بار یزد

مزد کارگران در دوران روحانی؛ تفاوت دروغ و ناآگاهی

برگزاری جلسه رسیدگی به اتهام قتل عمد در پرونده چراغی

کارگران اخراجی خشمگین نساجی بروجرد وارد کارخانه شده وبا خاموش کردن تمامی ماشین‌آلات ، خطوط تولید را متوقف کردند!

روز22فروردین، کارگران اخراجی خشمگین نساجی بروجرد پس از تجمع اعتراضی مقابل اداره کاروشنیدن سخنان رئیس مبنی اینکه اخراج وسیع کارگران این واحد تولیدی را بدون اطلاع مسئولان صورت گرفته و اخراج در این وسعت نیاز به ارائه طرح داردبه نساجی بروجرد مراجعه و در اقدامی غیرمنتظره دست به شکستن شیشه‌ها و ممانعت از ورود دیگر کارگران به کارخانه زده و با ورود به این واحدتولیدی و با خاموش کردن تمامی ماشین‌آلات ، خطوط تولید را متوقف کردند.

به گزارش23فروردین تسنیم،با اوج گرفتن بی‌خبری کارگران از سرنوشت مبهم خود برای ادامه امرار و معاش و فعالیت کاری در این کارخانجات روز گذشته 483 کارگر اخراج شده از نساجی بروجرد با تجمع مقابل اداره کار این شهرستان و به همراه داشتن برگه‌های اخراج از کاری که کارخانه به دست آن‌ها داده بود فریاد اعتراض خود را سر داده و خواستار استیفای حق خود و بازگشت به کار شدند.

در این میان کامران فرشید رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی که پیش‌ از این تعلیق و یا تعدیل نیرو در این واحد کاری را بدون اطلاع مسئولان دانسته و گفته بود: تعدیل نیرو در این وسعت نیاز به ارائه طرح دارد که این طرح پس از بررسی در ستادها و کمیته‌های استانی و تصویب آن با انجام هماهنگی‌های لازم آن‌هم نه در این وسعت اجرایی شود، به کارگران اطمینان خاطر می‌دهد که اخراجی در کار نیست.

همین امر مقدمه حضور کارگران برای تجمع مقابل نساجی بروجرد شده تا در اقدامی غیرمنتظره دست به شکستن شیشه‌ها و ممانعت از ورود دیگر کارگران به کارخانه زده و با ورود به این کارخانجات تمامی ماشین‌آلات کارخانه را خاموش کرده و خطوط تولید فعال را از کار بیندازند.

اما حضور اعتراض‌آمیز کارگران نساجی بروجرد مقابل این کارخانه عکس‌العمل مدیران عامل آن را برانگیخته نکرده تا آن‌ها هم‌چنان در سکوت کامل به اقدامات خود برای ادامه حیات این کارخانه مهم غرب کشور ادامه دهند.

این در حالی است که کارگران نساجی بروجرد از ابتدای فروردین‌ماه امسال از ادامه فعالیت کاری در این کارخانجات به بهانه توسعه و بهسازی خطوط تولید معلق مانده و در تجمعات خود خواستار مشخص شدن ادامه فعالیت خود در این واحد کاری شده‌اند.

گفتنی است کارخانجات نساجی بروجرد 1040 کارگر دارد که در اقدامی غیرمنتظره بدون هماهنگی با مسئولان استانی و شهرستانی مدیران این واحد اقدام به اخراج حدود 500 کارگراز ابتدای امسال کرده‌اند.

به گزارش امروز بازتاب بروجرد در همین رابطه،از یک سو اداره کار بروجرد بعد از 23 روز از لغو قرادادها تازه خبر داده که زیر بار تعدیل نیرو در نساجی بروجرد نمی رویم و از سوی دیگر کارگران هنوز نه امید به بازگشت کار دارند و نه خبری از برقراری بیمه بیکاری آنها شده است.

حالا بعد از گذشت حدود یک ماه این کارگران همچنان بلاتکلیف هستند تا این که  کاسه صبر این کارگران از کار بیکار شده سرانجام لبریز شد و خود وارد عمل شدند تا اعتراضات خود را به گونه ای دیگر بیان کنند.

گرچه تا کنون کارگران نساجی بروجرد چندین بار در مقابل این کارخانه تجمع کرده اند و خواستار تعیین تکلیف خود شده اند اما این بار کارگران در تجمع اعتراضی خود در مقابل نساجی بروجرد  وارد این کارخانه شدند و در اوج نگرانی خواستار رفع این مشکل شدند.

طبق گفته ها و شنیده ها امروز شیشه های واحد نگهبانی این کارخانه شکسته شد و تعدادی از این کارگران وارد سالن های تولید شدند و برای تعیین تکلیف جلوتر رفتند .

البته بعد از اتمام این ماجرا و خونسردی برخی از مسئولین و بازهم صبرکنید، این ماجرا پایان یافت و برخی از مسئولین شکستن شیشه های واحد نگهبانی را به دلیل محکم بسته شدن این در عنوان کردند نه به دلیل اعتراض کارگران.

این اعتراض کارگران حدود دو ساعت طول کشید و سرانجام در ساعت 16 خاتمه یافت اما هنوز خبری از تعیین تکلیف این کارگران نشده است.

بعد از پایان یافتن این تجمع اعتراضی کارگران نساجی برخی از مسئولین یا گوشی های همراه خود را خاموش کرده بودند و یا آنها هم اظهار بی اطلاعی می کردند.

این در حالی است که برخی دیگر از مسئولین هم گفتند ماهم مثل شما شنیده ایم و خبر دقیقی نداریم.

حالا در این میان هر کسی حرف خود را می زند و هر یک از افراد محکم روی حرف خود ایستاده اند و باید منتظر ماند تا شاید فرصتی رسید و مشکل نه یکی دو تا کارگر بلکه 500 کارگر از کار بیکار شده نساجی بروجرد در دستور کار قرار گیرد.

اعتصاب کارگران مجتمع مس میدوک درسکوت خبری تا دیروزادامه داشت!

دیروزفرماندارشهربابک تهدید به اعتصاب شکنی با بکارگیری کارگران جدیدکرد!

عصر روز گذشته (یکشنبه بیست و یکم فردوین ماه) کارگران پیمانکاری مجتمع مس میدوک بدنبال وعده رسیدگی خواسته هایشان ازجانب کارفرما به اعتصابشان خاتمه داده وبسرکارشان بازگشتند.

به گزارش23فروردین ایلنا، کارگران پیمانکاری مجتمع مس میدوک که خواهان برخورداری از برابری مزایای شغلی هستند از عصر روز گذشته (یک‌شنبه بیست و یکم فردوین ماه) به اتفاق به کار خود بازگشتند.

تعدادی از این کارگران گفتند: براساس تصمیمی که به اتفاق اکثریت کارگران گرفته شد همه ما از عصر روز گذشته به فعالیت سابق خود در مجتمع مس میدوک بازگشتیم.

آنها یادآور شدند که این تصمیم را در اجتماع مشترکی که روز گذشته در یکی از اماکن عمومی شهربابک برگزار کرده‌ بودند براساس وعده‌هایی که کارفرما برای رسیدگی به خواسته‌های آنها داده است، اتخاذ کرده‌اند.

به گزارش دیروز بابک خبر درهمین رابطه،روز22فروردین محمدرضا شریفی فرماندار شهربابک بابیان اینکه ما اجازه زیاده خواهی به کسی نخواهیم داد،افزود: در رابطه با تجمعات اخیر در چند شرکت اقماری مس میدوک، با مرکز استان مکاتباتی صورت گرفته است که در صورت عدم بازگشت نیروهای سابق به کار، شرکت های پیمانکاری نیروی جدید جایگزین خواهند کرد. لذا اجازه نخواهیم داد تولید تعطیل شود.

مجموعه گزارشات اعتصاب کارگران مجتمع مس میدوک از15فرورودین تا22فروردین جهت یادآوری:

تجمع کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق مقابل مجتمع میدوک شهربابک!

صبح امروز15فروردین، کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق دست به تجمع مقابل مجتمع میدوک شهربابک،زدند.

به گزارش 15فروردین بابک خبر،صبح امروز کارگران چند شرکت اقماری با تجمع مقابل درب ورودی مجتمع میدوک شهربابک اولین اعتصاب کارگری در سال 95 را رقم زدند.

کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه که از عدم برابری حقوق خود با دیگر کارگران مس ناراضی بودند، وقتی بعد از نامه نگاری با مسئولین مربوطه به جایی نرسیدند،از ساعات ابتدایی صبح امروز(یک شنبه) مقابل درب ورودی مجتمع میدوک تجمع کردند.

گفتنی است کارگران معترض خواستار برخورداری از حقوق و مزایای نیروهای 2430 می باشند.

گزارشی درباره تجمع کارگران معادن مس شهربابک برای تبدیل وضعیت استخدامی!

ساعت ۸ صبح دیروز یکشنبه (۱۵ فروردین) حدود ۸۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری معادن مس شهربابک در اعتراض به شرایط نابرابر مزدی که میان آنها و دیگر همکارانشان وجود دارد ، مقابل درب ورودی مجتمع میدوک تجمع کردند.

به گزارش16فروردین ایلنا،یکی از این کارگران گفت: حدود ۸۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های معادن مس «میدوک» و «چاه فیروزه» شهربابک استان کرمان هستیم که صبح دیروز( یکشنبه ۱۵فروردین) نسبت به عمل نکردن مسئولان به وعده‌های داده شده مبنی بر همسان سازی حقوق ومزایای کارگران قرارداد موقت با دیگر کارگران تابع قرارداد موسوم به« ۲۴۳۰» مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کردیم.

این کارگر افزود: همه ما از طریق شرکت‌های پیمانکاری مانند مبین، اولنگ و چاه فیروزه در استخدام مجتمع مس هستیم اما شرایط نابرابری که در پرداخت مزایای مزدی ما و دیگر کارگرانی که در نظام اداری مجتمع مس قرارداد آنها تبدیل وضعیت یافته و در حال حاضر تحت عنوان ۲۴۳۰ شاغل هستند، ناراضی هستیم.

از قرار معلوم این کارگران برای پیگیری‌ این خواسته خود در سال گذشته با مسئولین اداری استان کرمان مکاتباتی داشته‌اند که تا این لحظه نتیجه مشخصی به همراه نداشته است.

به گفته این کارگران ، از ماه‌ها پیش کارفرمایان این شرکت‌ها به کارگران خود وعده تغییر وضعیت از قرارداد موقت به وضعیت امن ۲۴۳۰ را داده بودند ،اما با گذشت بیش از دوهفته از سال ۹۵ تحقق این وعده‌ها مسکوت مانده است و همچنان آنها قرارداد موقت سه ماه بسته می‌شود.

دست کم 15کارگر معترض معادن مجتمع مس میدوک بازداشت شدند!

از روز گذشته تاکنون تعدادی از کارگران معترض معادن مجتمع مس میدوک بازداشت شدند.

از قرار معلوم دستگاه قضایی براساس شکایتی که از سوی کارفرما مطرح شده است برای تعدادی از کارگران این احکام را صادر کرده است.

به گزارش17فروردین ایلنا،براساس اطلاعاتی که از طریق منابع خبری ادر منطقه شهربابک استان کرمان بدست آمده است، ظاهرا جلب و بازداشت این کارگران با اعتراضات اخیر کارگران شاغل در مجتمع مس میدوک در ارتباط بوده است.

در جریان این تجمع اعتراضی که در روز ۱۵ فروردین (یکشنبه) مقابل مجتمع مس می‌دوک برپا شده بود، حدود ۸۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری معادن مس شهربابک در اعتراض به شرایط نابرابر مزدی که میان آن‌ها و دیگر همکارانشان وجود دارد، معترض شده‌ بودند.

گفته می‌شود بازداشت شدگان که شمار آن‌ها تا این لحظه دست‌ کم به ۱۵ نفر رسیده است از جمله کارگرانی هستند که از طریق سه شرکت پیمانکاری «مبین»، «چاه فیروز» و «اولنگ» در معادن مس مجتمع میدوک مشغول کارند.

از قرار معلوم دستگاه قضایی براساس شکایتی که از سوی کارفرما مطرح شده است برای تعدادی از کارگران این احکام را صادر کرده است.

آخرین اخبار ازادامه اعتراضات کارگران مجتمع مس میدوک،بازداشت وآزادی کارگران معترض!

امروز18فروردین،کارگران مجتمع مس میدوک برای دومین بار دراستادیوم ورزشی دست به تجمع زدند.

بازداشت شدگان که شمار آن‌ها تا این لحظه دست‌کم به ۱۵ نفر رسیده است از جمله کارگرانی هستند که از طریق دو شرکت پیمانکاری «مبین»، و «اولنگ» در معادن مس مجتمع می‌دوک وچاه فیروزه مشغول کارند امروز همه آنها آزاد شده اند .

به گزارش18فروردین آرمان کرمان،یکی از کارگران معترض درباره تجمع امروزشان گفت: هم اکنون  دوباره در استادیوم ورزشی متحصن شده ایم اما هیچ کدام از مسئولین برای پاسخگویی حاضر نشده اند .

وی درباره تجمع روز15فروردین ماه افزود،تجمع اعتراضی روزیکشنبه ما ساعت 7 شروع شد و7و30دقیق به پایان رسید این تجمع نه به کسی ضربه زده است و نه راه را بر کسی بسته است بلکه ما یک تجمع کرده ایم واز خودمان عکس گرفته ایم .حال اینکه چرا مسئولان شرکتی ما را به شرکت پیمانکاری وپیمانکار به شرکت مس پاس می دهند برای ما هم جای سئوال است ما  حتی در مذاکرات گفتیم که تمام زحمات معدن وحتی تولید مال ماست اما حقوق مزایای ما نابرابر است لذا به آنها گفتیم که مزایای ۶ میلیونی که برای کارکنان مس هست و قرار داد ۲۴۳۰ را هم نمی خواهیم بلکه  تنها خواسته ما یک قرار داد درست یک ساله و دریافت حداقل  ۲ میلیون از ۶ میلیون ، اما مسئولین دوشرکت قبول نمی کنند .

لذا در حال حاضر هم اکنون  دوباره در استادیوم ورزشی متحصن شده ایم اما هیچ کدام از مسئولین برای پاسخگویی حاضر نشده اند .

این کارگرکه خود اززمره کارگران معترض بازداشتی دیروز مجتمع مس میدوک است ویک شب را دربازداشت بسربرده است در خصوص بازداشت تعداد ی از کارگران  گفت : بازداشت شدگان که شمار آن‌ها تا این لحظه دست‌کم به ۱۵ نفر رسیده است از جمله کارگرانی هستند که از طریق دو شرکت پیمانکاری «مبین»، و «اولنگ» در معادن مس مجتمع می‌دوک وچاه فیروزه مشغول کارند و امروز همه آنها آزاد شده اند .

وی افزود : از قرار معلوم دستگاه قضایی براساس شکایتی که از سوی کارفرما مطرح شده است برای تعدادی از کارگران این احکام را صادر کرده است وخود بنده هم نیز یک شب را در بازداشت بودم .

این کارگرمعترض ادامه داد: درلیست بازداشتی های دیروز کسانی بودند که حتی در اعتراض هم حضور نداشتند وتعدادی هم در مسافرت هستند وحتی دو نفر از آن ها نگهبان بودند که روز تجمع سر کار بودند واصلا در اعتراض حضور نداشتند لذا نمی دانیم بر چه اساسی این شکایت صورت گرفته است .

اما احمد عسکرپور دادستان عمومی وانقلاب شهرستان شهربابک برای لاپوشانی خبر منتشر شده در برخی رسانه ها مبنی بر بازداشت تعدادی از کارگران مجتمع مس میدوک را تکذیب کرد.

به گزارش امروزبابک خبر،وی گفت: تاکنون هیچ فردی در رابطه با تجمعات اخیر کارگری در میدوک بازداشت نشده است و خبر منتشر شده در برخی از رسانه مبنی بر بازداشت کارگران تجمع کننده صحت ندارد.

وی افزود: شرکت مس به اتهام تحریک کارگران برای تخریب اموال شرکت مس و تعطیل کردن کارخانه؛ از ۷ نفر از این کارگران شکایت کرده است.

دادستان شهربابک گفت: در این رابطه متهمین به دادسرا احضار شدند که دادسرا بر اساس دلایل و مستندات موجود در پرونده کار تفهیم اتهام را صورت داد و از آنها قرار تأمین گرفت.

وی افزود: بلافاصله بعد از صدور قرار قبولی تأمین، متهمان از دادسرا خارج شده اند و هیچ گونه بازداشتی تاکنون در این رابطه صورت نگرفته است.

اما مدیر روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه گفت : این اعتراضات مربوط به کارگران  دو شرکت پیمانکاری «مبین»،  و «اولنگ» که در معادن مس مجتمع می‌دوک وچاه فیروزه فعالیت دارند ،است  وارتباطی با شرکت مس ندارد .

میر افضلی ادامه داد : پیمانکارانی که با شرکت ملی مس ارتباط دارند قرارداد حجمی می بندند بر این اصل که بر اساس مقدار حجم خاک حاوی مسی که استخراج می کنند و باید طبق قرارداد حجمی را جابجا و تحویل مس دهند،  لذا شرکت مس نمی تواند در قبال حقوق کارگران به پیمانکاران امرونهی داشته باشد زیرا پیمانکاران برای کاری که متقبل می شوند نیز به دنیبل سود هستند بی شک جایی که قرار باشد ضرر بدهد را ترک می کند .

وی با بیان اینکه  شرکت مس  همیشه به پیمانکاران توصیه می کند که امتیازهایی را که درشرکت مس به کارگران داده می شود را به نیروهای زیر دست خود بدهند ، ابراز کرد : پیمانکاران خودشان مسئول افزایش حقوق هستند لذا  اگر پاداشهای عمومی به نیروهای مس داده شده کارکنان این شرکتها هم از آن بهره مند شده اند. اما کارگران در خصوص حقوق وقرار داد باید با اداره کار شهرستان واستان ارتباط گرفته و مراتب اعتراض خود را به آن ها بگویند نه به شرکت مس .

وی در پایان خاطر نشان کرد :کارگران شرکت های پیمانکاری مس نباید سطح حقوق خود را با نیروهای پرسنلی مس و یا حتی دیگر شرکت ها مقایسه کنند لذا اگر اعتراضی به کمبود حقوق خود داشته اند باید به اداره ی کار و رفاه اجتماعی و نهادهای زیر ربط آن ارجا دهند زیرا این نوع قرار داد ها را این ادارات در سطح استان تعین می کنند  .

آخرین اخبار درباره اعتصاب وتجمعات کارگران مجتمع مس میدوک وکارگران بازداشتی معترض!

یکی از کارگران معترض مجتمع مس میدوک گفت : حکم بازداشت ۳۶ نفر از بچه هایی که در شرکت های النگ و مبین کار می کردند از سوی دادستانی کرمان به علت شکایت روءسای این دو شرکت صادر شده بود که تنها ۲۴ نفر بازداشت شدند و بعد از چند ساعت با قرار وثیقه آزاد شدند .

هفته گذشته درست در چنین روزی یک اعتصاب کارگری در مجتمع مس میدوک و چاه فیروزه از سوی کارگران شرکت خصوصی النگ و مبین رخ  داد، درخصوص جزئیات این اتفاق باید گفت؛ که ساعت ۷ صبح تعداد ۷۰۰ نفر از کارگران این مجموعه در مقابل درب ورودی این مجتمع  یک تحصن کوتاه و مسالمت آمیز انجام دادند.این کارگران بعد از تجمع نیم ساعته و گرفتن عکس به خانه های خود رفته و داخل خانه متحصن شدن و اعتراض خود را با نیامدن بر سر کار نشان دادند .

یکی از کارگران معترض گفت : حکم بازداشت ۳۶ نفر از بچه هایی که در شرکت های النگ و مبین کار می کردند از سوی دادستانی کرمان به علت شکایت روءسای این دو شرکت صادر شده بود که تنها ۲۴ نفر بازداشت شدند و بعضی ها هم که اسمشان در لیست بود از همین ۲۵ نفر خودشان را معرفی کردند و بعد از چند ساعت با قرار وثیقه آزاد شدند .

وی ادامه داد : حتی بعضی از افراد حکم  یک ماه زندان هم شامل آنها می شد که البته این اتفاق نیافتاد و ما بعد از آزادی دوباره در استادیوم ورزشی گرد هم جمع شدیم.اما مسئولین این دو شرکت حاضر نشدند اندکی از خواسته خود کوتاه بیایند.

بخشی ازیک گزارش کارگران کرمان بتاریخ22فروردین

24کارگرمعترض معادن شرق گلستان درلیست اخراج قرارگرفتند!

عدم پرداخت10ماه حقوق،مطالبات و3ماه حق بیمه کارگران این معادن!

پس از گذشت ۱۷ روز از سال جاری هنوز کار آغاز نشده است و در دیدار روز گذشته نمایندگان کارگران، مدیران معادن بر اخراج ۲۴ کارگر که در اعتصاب‌ها حضور داشتند تأکیددارند.

معدن زمستان یورت (قشلاق)، ملچ آرام و شمال شرق ازجمله معادنی هستند که بیش از ۱۰ ماه حقوق کارگران را پرداخت نکرده‌اند.

به گزارش23فروردین مهر،۳۰۰ روز کار بدون مزد در معادن شرق گلستان تعداد کارگران یک معدن را از حدود ۵۰۰ نفر به ۴۰۰ کارگر رساند و هم‌اکنون نیز شنیده می شود ۲۴ کارگر در لیست اخراج قرار دارند.

هر زمان صحبت از کار سخت و زیان‌آور می‌شود هر کس شغل خود را سختتر از سایرین می داند، اما مطابق قانون، کار در معدن جزو مشاغل سخت و زیان‌آور تلقی می‌شود. کاری که در آن نه از دستمزد خوب خبری هست و نه امنیت شغلی و رفاه مناسب و اگر مانند معدنچیان گلستانی معوق شدن ۱۰ ماه حقوق را به آن اضافه کنید نمی‌دانم چه انگیزه‌ای به‌جز اجبار برای به دست آوردن لقمه‌ای نان حلال و بیکار نشدن باقی می‌ماند.

صبح آخرین چهارشنبه دی‌ماه بود که تعدادی از کارگران معادن شرق گلستان و خانواده‌هایشان نه به نشانه اعتراض به‌سختی کارشان بلکه به دلیل معوق شدن حقوق و مزایای سنواتی و سه ماه رد نشدن لیست بیمه در مقابل فرمانداری رامیان و آزادشهر تجمع کردند.

تحصن و تجمعی که باهدف حل مشکل شکل گرفت و تا حدود یک ماه نه‌تنها از وسعت این حلقه کاسته نشد بلکه روزبه‌روز دایره آن گسترده‌تر شد. اکنون که از آغاز این اعتراضات کارگری، سه ماه می گذرد امید می‌رفت حداقل با وعده های اعلام شده مسئولان بخشی از مشکلات برطرف شده باشد. جواد صادقلو فرماندار رامیان در همان مقطع اعلام کرد که مقرر شده اداره تامین اجتماعی شهرستان، پیگیر مطالبات بدهی گذشته بیمه کارگران معدن نباشد و تمامی دفترچه های بیمه تامین اجتماعی کارگران معادن تمدید شود و تعویض دفترچه ها منوط به پرداخت هفت درصد جاری بیمه کارگران شود. او معادن شهرستان را هم موظف کرده بود حقوق جاری معدنچیان را تاپایان سال پرداخت کنند.

حال به سراغ یکی از کارگران معادن شرق گلستان که جزو نخستین تجمع ‌کنندگان در مقابل فرمانداری آزادشهر بود رفتیم تا از آخرین وضعیت این معدنچیان آگاه شویم. او که به گفته خودش از افرادی است که نامش در لیست اخراجی هاست، از بیان فامیل خود خودداری کرد، و گفت: طبق قانون کار کارگران مشاغل سخت باید از حقوق و مزایای بیشتری نسبت به سایر کارگران برخوردار باشند، قانونی که در مورد کارگران معادن گلستان صدق نمی‌کند.

علی ادامه داد: مطابق ماده ۵۲ قانون کار این کارگران نباید بیشتر از ۶ ساعت در روز و ۳۶ ساعت در هفته کار کنند درحالی‌که هم‌اکنون روزانه بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنیم و حقوق و مزایای ما پرداخت نمی‌شود.

وی به نبود امکانات رفاهی و بهداشتی در معادن گلستان اشاره و اضافه کرد: نبود مباحث ایمنی در کارگاه‌های معدن به‌گونه‌ای است که احتمال بروز حوادث ناشی از کار و حتی مرگ بسیار زیاد است.

این کارگر که بیش از ۲۰ سال سابقه کار در معادن شرق استان دارد، تصریح کرد: در کنار مشکلات و معضلات موجود کار، بیشتر از ۱۰ ماه است که حقوق و مزایای سنوات خدمت را دریافت نکرده‌ایم و حق بیمه سه ماه گذشته ما نیز پرداخت‌نشده است.

وی بابیان اینکه هیچ‌کس پاسخگوی کارگران معادن گلستان نیست، خاطرنشان کرد: بارها حدود ۴۰۰ کارگر و به همراه خانواده‌هایمان در مقابل فرمانداری رامیان و آزادشهر تحصن کرده‌ایم، اما هیچ گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات ما وجود ندارد.

او از تجمع های پی در پی کارگران مقابل استانداری گلستان و فرمانداری های رامیان و آزادشهر خبرداد و اظهار کرد: مقرر شد ۶ ماه حقوق معوق سال ۹۴ و بخشی از سنوات سال ۹۳ پرداخت شود اما تنها بخشی کمی از معوقه‌ات پرداخت شد و همچنان ۱۰ ماه حقوق و سنوات طلبکار هستیم.

علی ادامه داد: هم‌اکنون نیز پس از گذشت ۱۷ روز از سال جاری هنوز کار آغاز نشده است و در دیدار روز گذشته نمایندگان کارگران، مدیران معادن بر اخراج ۲۴ کارگر که در اعتصاب‌ها حضور داشتند تأکیددارند.

وی تصریح کرد: مشکلات مالی، حقوق و مزایای معوق و دیگر مشکلات موجود تعداد کارگران را از حدود ۵۰۰ نفر به ۲۰۵ نفر رسانده که از این تعداد تنها ۴۸ نفر بازنشسته شده‌اند و تعدادی از آن‌ها همچنان دچار مشکلات برای دریافت حقوق بازنشستگی هستند.

وی با اشاره به اینکه هیچ یک از مدیران معدن پاسخگوی کارگران نیستند، خاطر نشان کرد: متاسفانه مدیران حتی حاضر به دیدار با کارگران و شنیدن صحبت های ما نیستند.

این معدنچی اضافه کرد: با شرایط موجود ما همچنان حاضر به ادامه فعالیت هستیم زیرا چاره ای نداریم اما از همین الان، اعلام شده تا 4 یا 5 ماه آینده حقوقی پرداخت نخواهد شد.

برای کسب اطلاع بیشتر از تصمیمات مدیران، به سراغ مسئولان معدن رفتیم. ولی همانگونه که کارگران معدن اشاره کرده بودند، تماس های مکرر با مدیران معادن شرق استان بی ثمر ماند و این امر نشان داد، مدیران معادن گلستان نه تنها به کارگران پاسخ دقیق و روشنی نمی دهند، بلکه پاسخگوی اهالی رسانه نیز نیستند.

واگذاری غیرقانونی شرکت

ولی یک منبع آگاه در معادن شرق گلستان که نخواست نامی از وی ذکر شود، گفت: هم‌اکنون همه معادن شرق گلستان با مشکل مالی مواجه نیستند و همچنان یک وعده‌غذای گرم و حقوق کارگران پرداخت می‌شود.

وی افزود: معدن زمستان یورت (قشلاق)، ملچ آرام و شمال شرق ازجمله معادنی هستند که بیش از ۱۰ ماه حقوق کارگران را پرداخت نکرده‌اند.

وی به منشأ مشکلات پیش‌آمده اشاره و واگذاری معادن به ذوب‌آهن اصفهان را غیرمنطقی دانست و اظهار کرد: همان‌گونه که اصل ۴۴ قانون بر سیاست خصوصی‌سازی تأکید دارد، قانون اساسی نیز تأکید می‌کند، کارگاه‌های دولتی که زیان‌آور هستند، دولت باید نخست آن‌ها را به سود‌دهی رسانده و سپس به بخش خصوصی واگذار کند؛ حال پیگیری کنید که آیا شرکت‌های زغال‌سنگ گلستان سود ده بودند که واگذار شدند.

وی به وعده‌های داده‌شده در خصوص حل مشکلات پرداخت حقوق، سرویس حمل‌ونقل، سوخت، غذا و بیمه کارگران اشاره کرد و افزود: وعده‌ها تاکنون در حد حرف باقی‌مانده و کارگران در ۱۰ ماه گذشته ‌حتی حقوق ۷۰۰ هزارتومانی خود را نیز دریافت نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: در این مدت هرگاه کارگران اعتراض کردند از آن‌ها خواستیم به‌ کار خود ادامه دهند اما مسئولان بدعهدی کردند و امروز کارگران حتی قادر به تأمین مایحتاج ضروری زندگی خود نیز نیستند.

وی اظهار کرد: هنگامی‌که مسئولان شرکت به بند‌های ۱۱‌ گانه تعهدات خود و حتی مواردی چون پرداخت حقوق و بیمه تکمیلی کارگران همیشه در معرض خطر معادن عمل نمی‌کنند، ما مجبوریم به فرماندار، استاندار، نماینده مجلس و دیگر مسئولان برای نظارت و احقاق حقوق خود مراجعه کنیم.

وی ادامه داد: آیا مفهوم اجرای اصل ۴۴ و خصوصی‌سازی این بوده که پول‌های واریزی و درآمدهای شرکت صرف پرداخت بدهی و امور نامعلوم شود و حقوق کارگران ماه‌ها پرداخت نشود یا کارگران ما امروز حتی مواد لازم برای ادامه استخراج را در اختیار نداشته باشند.

کارگران از حقوق معوق و نبود امکانات رفاهی شغلشان گفتند و از وعده‌هایی که تاکنون محقق نشده است، برای شنیدن پیگیری‌ها و پاسخ رضا صابری، نماینده آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی چندین بار با وی تماس گرفته شد و تلاش‌ها درنهایت تا دقایق پایانی تنظیم گزارش بی‌ثمر ماند و صابری پاسخگوی سؤال ما و کارگران معادن نبود.

این موضوع را از معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار گلستان پیگیر شدیم و علی مرگدری در پاسخ گفت: استانداری به‌عنوان تسهیل‌کننده و پیگیر مسائل دستگاه‌های اجرایی و مردم، پیگیر حل مشکل کارگران معدن بوده و هست.

وی از برگزاری نشست کارگروه اشتغال با محوریت مشکلات معادن شرق استان در ماه‌های قبل خبر داد و افزود: مدیرعامل این شرکت در این جلسه حضور داشت و به جزییات مشکلات و معضلاتی که معادن استان با آن مواجه هستند اشاره کرد و مقرر شد مشکلات در استان حل‌وفصل شود.

وی ادامه داد: ما در حوزه سیاست‌گذاری و مدیریت ورود می‌کنیم اما جزییات این جلسه و پیگیری‌های انجام‌شده را می‌توانید از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان جویا شوید.

به خواسته معاون استاندار گلستان سراغ رئیس صنعت، معدن و تجارت استان گلستان رفتیم تا درباره مشکلات معدن کاران شهرستان آزادشهر و رامیان و پرداخت نشدن چند ماه از حقوق این کارگران پرس و جو کنیم. حسینقلی قوانلو ، از بررسی مشکلات این کارگران در کارگروه اشتغال خبرداد و اظهار کرد: مقرر شد از طریق تسهیلات یک و نیم میلیارد تومانی، ۲.۵ ماه از حقوق معوق کارگران معادن پرداخت شود. همچنین مقرر شد حدود ۲.۵ ماه از حقوق معوق کارگران معادن شرق از محل تولید زغال پرداخت شود.

قوانلو در شرایطی که کارگران از مشکلات فراوان در معدن گله داشتند گفت که از حدود سه ماه قبل تاکنون مشکلات حل‌شده و بخش اعظم معوقه‌ ها پرداخت‌شده است.

وی تصریح کرد: درگذشته دولت در این راستا کمک‌هایی انجام می‌داد اما اکنون این معادن خصوصی شده و دولت نمی‌تواند کمک چندانی داشته باشد. این مشکلات در بیشتر معادن زغال‌سنگ کشور وجود دارد و پائین آمدن قیمت جهانی زغال‌سنگ و افزایش هزینه‌های تولید آن در ایران از مهم‌ترین علت‌های مشکلات معادن در داخل کشور است.

وی اضافه کرد: مشکلات معدن کاران گلستان و پرداخت نشدن حقوق آن‌ها به علت مشکلات ذوب‌آهن اصفهان است و مسئولان پیگیر رفع این مشکلات هستند.

وی اظهار کرد: ۹۹ درصد تولیدات این معادن را ذوب‌آهن اصفهان خریداری می‌کند اما همین مشکلات و رکود ایجادشده در صنعت ساختمان سبب شده که کارخانه ذوب‌آهن در تأمین اعتبار با مشکل مواجه شود.

به گفته قوانلو به دلیل داشتن چک‌های برگشتی و بدهی سنگین به تأمین اجتماعی و دارایی پروسه دریافت تسهیلات کمی طول کشید و با پیگیری‌ها و رایزنی‌های انجام‌شده این تسهیلات پرداخت و حقوق معوق کارگران واریز شد.

وی همچنین اظهار کرد: تمام کارگران معادن شرق استان حقوق معوق ۱۰ ماهه ندارند بلکه به‌طور میانگین ۳ تا ۴ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان بابیان اینکه با این تسهیلات تنها حدود ۳ ماه از حقوق معوق کارگران باقی می‌ماند، گفت: این کارگران باید تحمل داشته و صبر کنند تا کارخانه ذوب‌آهن توانایی پرداخت داشته باشد و معادن هم بتوانند حقوق کارگران را پرداخت کنند.

قوانلو با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ کارگری در ماه‌های گذشته از معادن استان اخراج نشده است، خاطرنشان کرد: اما حدود ۴۰ نفر در آستانه بازنشستگی هستند که به دلیل مشکلات مالی و بدهی حدود ۴۰۰ میلیون تومانی به تأمین اجتماعی، مباحث اداری و حقوقی آن‌ها انجام‌نشده است.

وعده های مسئولان درباره پرداخت حقوق کارگران و اخراج نشدن آن ها در شرایطی است که تعدادی از کارگران بدون کار و کابوس اخراج شب خود را صبح می کنند و همچنان معدنچیان حقوق و مزایای فعالیت های طاقت فرسای خود را دریافت نکرده اند.

تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس!

امروز23فروردین،تعدادی از کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور در اعتراض به وضعیت استخدامیشان، شرایط نامساعد شغلی و بیمه‌ای واحتمال اخراج گسترده در ماه های آینده، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

بنابه گزارشات منتشره بتاریخ23فروردین، حداقل 300نفراز کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور در اعتراض به وضعیت استخدامیشان، شرایط نامساعد شغلی و بیمه‌ای واحتمال اخراج گسترده در ماه های آینده باتجمع مقابل مجلس وسردادن شعارهایی از قبیل عدالت، عدالت، استخدام کارگزار بار مالی ندارد، کارگزاران بیمه، خود بیمه ای ندارند، ما تا جواب نگیریم، از این مجلس نمی‌ریم و… خواستار رسیدگی به وضعیت استخدامی و بیمه خود شدند.

یکی از این تجمع کنندگان با بیان این که کارگزاران بیمه کشاورزی در کشور حدود چهار هزار نفر هستند که با مشکلات زیادی رو به رو شده اند، گفت: بیمه کشاورزی، تحت پوشش بانک کشاورزی است اما متاسفانه این بانک ما را بیمه نمی کند و به وضعیت استخدامی کارگزاران بیمه کشاورزی رسیدگی نمی کند.

گفتنی است؛چندی پیش تعیین تکلیف کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی در دستور کار جلسات علنی مجلس قرار گرفت که تجمع‌کنندگان امروز خواهان بررسی و رسیدگی مجدد وضعیت استخدامی‌شان هستند.

کارگزاران بیمه کشاورزی که تا پیش از این زیر نظر بانک کشاورزی مشغول رساندن خدمات بیمه ای به دامداران و کشاورزان سراسر کشور بودند می‌گویند حالا که بانک کشاورزی از استخدام ما ناتوان است دست کم دولت و مجلس زمینه استخدام شدنشان را از طریق وزارت کشاورزی فراهم کنند.

برهمین اساس اکنون کارگزاران منتظرند تا مجلس از طریق تصویب طرحی این فرصت را برای کارگزارانی که حداقل چهارسال سابقه کار دارند فراهم کند و بر مبنای قانون خدمات کشوری آنها را جایگزین بازنشستگان جهاد کشاورزی کند.

دولت در رابطه با استخدام کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی معتقد است که این اقدام بار مالی دارد و نمی‌تواند آن را اجرا کند.

لازم به ذکر است ،این کارگزاران بیمه کشاورزی دارای مدارک دانشگاهی مرتبط با علوم کشاورزی و دامداری هستند.

پایان اعتصاب درمجتمع نیشکرهفت تپه بدنبال پرداخت بخشی از مطالبات کارگران!

با پرداخت بخشی از مطالبات کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه خوزستان چرخ تولید شکر در این کارخانه مجددا به حرکت در آمد.

به گزارش23فروردین ایرنا،کارگران شاغل در شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در شمال خوزستان از اواخر هفته گذشته با امتناع از حضور در محل کار بخش هایی از این کارخانه را در اعتراض به پرداخت نشدن عیدی و پاداش پایان سال 1394 تعطیل کردند.

با پرداخت بخشی از مطالبات کارگران از سوی هیات مدیره این شرکت بزرگ تولید شکر ، فعالیت در این کارخانه به حالت عادی بازگشت.

چند تن از کارگران شاغل در شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه روز دوشنبه گفتند:با پرداخت بخشی از مطالبات کارگران ، آسیاب نیشکر این کارخانه از که چند روز متوقف شده بود یکشنبه شب مجددا فعال گردیده و تولید شکر از سر گرفته شد.

آنان افزودند:کارگران سایر بخش های این شرکت نیز از روز دوشنبه در محل کار خود حضور یافته و فعالیت در این کارخانه به حالت عادی بازگشت.

این کارگران تاکید کردند:مابقی مطالبات کارگران این شرکت بابت عیدی و پاداش پایان سال 94 باید طبق قول داده شده از سوی هیات مدیره پرداخت گردد.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه پارسال از سوی سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شد.

کشت و صنعت هفت تپه ، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می گذرد.

این شرکت در 15 کیلومتری شهر شوش در شمال استان خوزستان واقع است.

اخراج26راننده سازمان اتوبوسرانی اهواز درایام نوروز!

یکی از رانندگان اخراجی اتوبوسرانی اهواز: در شب های نوروز سال جاری ۲۶ نفر از رانندگان اتوبوسرانی اهواز اخراج شدند و تاکنون نیز هیچگونه فعالیتی در راستای برگشت به کار آنها صورت نگرفته است.

به گزارش23فروردین مهر،عصردوشنبه یکی از رانندگان اخراجی اتوبوسرانی اهوازباشرکت در جلسه علنی شورای شهر اهواز عنوان کرد:  در شب های نوروز سال جاری ۲۶ نفر از رانندگان اتوبوس اخراج شدند و تاکنون نیز هیچگونه فعالیتی در راستای برگشت به کار آنها صورت نگرفته است. این مسئله باعث شده این رانندگان با مشکلات اقتصادی بسیاری دست و پنجه نرم کنند.بسیاری از این رانندگان دارای سابقه های هشت ساله هستند.

کارگران بارگیرخانه کارخانه سیمان قاین با حقوق ماهیانه500هزارتومانی ،بدون عیدی وحق وحقوق دیگر کارمی کنند!

ما تعداد حدود 25 نفر کارگر درقسمت بارگیری پاکتی سیمان قاین برای شرکت پیمانکاری کار می کنیم و مدت دوسال است که به صورت سه شیفت مشغول به کار هستیم ولی متاسفانه تنها ماهیانه پانصد هزار تومان حقوق میگیریم.در این سال ها همچنین این پیمانکار نه عیدی داده نه پاداش نه سنوات، زندگی ما کارگران متلاشی شده است لطفا به گوش آقای مدیر کل کار استان برسانید .

به گزارش 23فروردین نسیم قائن،به سراغ زنگنه مدیر اداره کار ،تعاون ورفاه اجتماعی قاین رفتیم تا راه حل مشکل کارگرانی را که با اینگونه بی عدالتی ها دست وپنجه نرم می کنند وگاها ممکن است به دلیل ترس از بیکاری ودر جهت دفاع از  حق وحقوق خود شکایتی هم از پیمانکار نداشته باشند را جویا شویم.

زنگنه دراین خصوص گفت: اعتراض  کارگران عزیز مربوط به پیمانکاری بارگیرخانه می باشد و ربطی به کارکنان شرکت سیمان قاین ندارد .

شرکتهای پیمان کاری بخش بارگیری کارخانه سیمان قاین درطول2سال گذشته به دلیل برخی از مشکلات نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند ولغو صلاحیت شده اند.

همچنین این شرکت پیمانکاری فضای سبز کارخانه را نیز برعهده دارد که  ایرادات پیمانکاربه شرکت سیمان قاین اعلام و با قرار مدت رفع مشکل اقدامی از سوی پیمانکار نشده که در مراحل لغو صلاحیت قرار دارد .

زنگنه بیان داشت به بازرس کار اعلام شده موضوع سریعا بررسی و در صورت عدم رعایت مقررات امره قانون کار ازسوی پیمانکار ، کارگران محترم میتوانند به مراجع حل اختلاف برای بررسی بیشتر و الزام به تعهدات و پرداخت حقوق و مزایای قانونی مراجعه نمایند .

و ی افزود:برابراسنادمصوبه سال85هیئت وزیران که گفته است دستگاههای اجرایی ونهادهای دولتی وغیردولتی موظف هستند برکارگران خود نظارت مستقیم داشته باشند موارد و ایرادات پیمانکار به شرکت سیمان قاین اعلام گردیده و در مراحل بررسی و تصمیم گیری نهایی می باشد .

مدیر اداره کار،تعاون ورفاه اجتماعی قاین  گفت: نزدیک به 150کارگرپیمانکاری درشرکت سیمان قاین کار می کنند که فقط  تعداد 24 نفر کارگران قسمت بارگیری با یک شرکت پیمانکاری  این مشکل رادارند وبقیه کارگران مشکلی ندارند وتمامی  حق و حقوق قانونی خویش را دریافت می دارند .

به گفته زنگنه  90درصدمشکلات ایجادشده از سوی شرکت های پیمانکاری است که قیمت مناقصه را پایین می زنند که بتوانند دراین مناقصه برنده شوندوبعدها برایشان مشکل ایجاد می شود.

وی افزود پیمانکار مذکور قیمت پاکت سیمان را پایین تر از قیمت سال گذشته زده است وبا افزایش14درصدی حقوق کارگران در سال 1395جای این سوال است که آیا  پیمانکاربه این موضوع فکر نمی کند که چگونه می خواهد حق وحقوق کارگران خودرا پرداخت کند ؟

وی با تاکید براین موضوع گفت:شرکت ها وپیمانکارانی که درزمینه قرارداد با کارگران طبق قانون کار عمل نکنند از طریق مراجع قضایی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

تداوم بلاتکیلفی کارگران کارخانه تبریز کف

یکی از کارگران کارخانه تبریز کف گفت: ماهها حقوق معوقه داریم و کارخانه نیز تعطیل است و با سیلی صورت خود را سرخ نگهداشته ایم.

وی افزود: الان با گذشته حدود ۳ هفته از سال جدید در مراجعه ما به مسئولین شهرستان هرکدام ما را به دیگری پاس میدهد.

به گزارش23فروردین پیام مرند، یکی دیگر از کارگران معترض گفت: آخرین تجمع کارگران سال گذشته، مقابل فرمانداری شهرستان مرند صورت گرفت، اما پس از آن هیچ گونه تجمعی نداشتیم و صبر کردیم چراکه ایام انتخابات بود و هرگز دوست نداریم در چنین ایامی حتی کوچکترین مشکلی در سطح شهرستان ایجاد شود اما مسئولان نیز باید کاری کنند.

گفتنی است  مدیرکارخانه نیز در پاسخ به مطالبات چندساله کارگران می گوید نقدینگی نداریم در آینده درست می شود اما آینده ای که از آن سخن می گویند، با گذشت چندین ماه هنوز نرسیده است.

شرکت تبریز کف به عنوان یک شرکت خصوصی در سال ۱۳۶۳ با هدف تولید سرامیک کف تاسیس شد که در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی بنا شده است.

عدم پرداخت مطالبات 257کارگر بیکارشده معدن چشمه پودنه!

با گذشت بیش از چهار ماه از تعطیل شدن معدن چشمه پودنه، 257 کارگر این معدن همچنان در انتظار پرداخت مطالبات مزدی خود هستند.

به گزارش23فروردین ایلنا،کارگران چشمه پودنه با اعلام این خبر یادآور شدند: پس از تعطیلی این واحد معدنی قرار شد که مطالبات پرداخت نشده 257 کارگر در سه نوبت پرداخت شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.

معدن زغال سنگ چشمه پودنه یکی از معادن شهرستان کوهبنان در استان کرمان است که در سال گذشته با وجود داشتن 257 کارگر به علت مشکلات مالی در آذر ماه سال گذشته تعطیل شد.

در زمان تعطیلی این واحد معدنی هرکدام از کارگران  مبلغی در حدود شش تا هفت میلیون بابت مزد ماههای (شهریور، مهر، آبان و آذر) و پایان کار ۹۳و ۹۴ و عیدی ۹۴ از کارفرمای خود طلبکار بودند.

این کارگران از زمان تعطیلی محل کارشان برای پیگیری معوقات مزدی خود چند نوبت تجمع اعتراضی برپا کرده بودند؛ در روز دوم اسفند ماه و در جریان برپایی آخرین تجمع اعتراضی این کارگران،استانداری کرمان با تشکیل جلسه‌ای ویژه در خصوص پرداخت معوقات مزدی و بازگشایی معدن چشمه پودنه تصمیماتی را اتخاذ کرد.

آنزمان گفته شد که در این جلسه به غیر از اعضای شورای تامین مدیریت معدن، پیمانکار معدن و نمایندگان کارگران و سازمان تامین اجتماعی نیز حضور داشتند که نهایتا مقرر شد مطالبات کارگران در سه نوبت زمانی چهارم اسفند سال 94 ( 40 درصد)، پانزدهم اسفند سال 94 (40 در صد) و بیستم فروردین سال 95 (20 در صد) پرداخت شود.

کارگران،صرف نظر از آنکه با گذشت دو روز از سررسید نوبت سوم کارفرما هنوز به تعهد خود در خصوص پرداخت 20 درصد باقیمانده طلب کارگران عمل نکرده است اما در عین حال یادآور می‌شوند که در نوبت‌های قبلی نیز کارفرما بصورت کامل مطالبات آنها را پرداخت نکرده است.

تاخیرچندماهه درپرداخت حقوق کارگران شهرداری زابل!

این روز ها که به دلیل شرایط اقتصادی کشور، حقوق بسیاری از کارمندان کفاف زندگی شان را تا پایان ماه نمی دهد حقوق کارگران شهرداری زابل هر چند ماه یک بار به سختی پرداخت می شود و آن هم فقط یکی از ماه های عقب افتاده واریز می گردد.

به گزارش 23فروردین عصرهامون، در ماه های جاری و سال اخیر کارگران شهرداری زابل بارها جهت عدم پرداخت حقوق تجمع و اعتراض کردند و حتی بارها جهت پیگیری تماس گرفته و این رسانه هم پیگیر مطالبات این کارگران بوده است و هر بار مسئولین وعده عدم تکرار این قصه را دادند و باز هم تکرار شد،  انگار کسی از مشکلات ریز و درشت زندگی آنها خبر ندارد و مشکلات این  زحمتکشان دیده نمی شود.

سختی و رنج های کارگران شهرداری بر کسی پوشیده نیست اما قصه پر غصه کارگران شهرداری آنقدر زیاد است که شاید توان گفتنش نباشد.

همسر یکی از کارگران شهرداری زابل با بیان اینکه 3 ماه از حقوق همسرم پرداخت نشده است، افزود: ما حتی برای خرید پنیر هم پول نداریم .

وی ادامه داد: فرزندم بیمار است و هر ماه باید برای شیمی درمانی به مشهد اعزام شود چرا مسئولین رسیدگی نمی کنند.

وی اضافه کرد: همسرم یک نگهبان ساده است تمام هزینه های زندگیمان قرض و وام شده است چرا شهرداری هزینه پرداخت بازیگران رادارد اما هزینه ای برای پرداخت حقوق همسرم ندارد.

در پایان باید گفت؛ معضل عدم پرداخت به موقع حقوق کارگران قصه ای است که سر دراز دارد و هر از چند گاهی کارکنان برخی از بخش های شهرداری زابل برای احقاق حق خود زبان به اعتراض می گشایند حال تصور کنید با مشکلاتی که امروزه هر شهروندی با آن دست و پنجه نرم می کند از هزینه های گزاف اجاره خانه ها، قبوض مصرفی، هزینه های تحصیلی و معیشتی و دیگر مخارج زندگی وقتی قرار باشد چند ماهی کارگران دستمزد هم دریافت نکنند چه بر آنها و خانواده هایشان خواهد گذشت؟

بدون شک علاوه بر تحمل بار این هزینه ها وقتی به موقع حقوق یکماهه دریافت نشود تا بتوان با آن گذران زندگی کرد از خلق و خوی افراد گرفته تا آرامش و روابط خانوادگی همه از هم گسسته می شود.

عدم پرداخت10ماه حقوق کارگران شرکت عمران اندیش گیلوار!

به تعویق افتادن 10 ماه حقوق کارگران شرکت عمران اندیش گیلوار، نشان دهنده وضعیت نابه سامان برخی شرکتها در شهرستان پارس آبادمغان است.

به گزارش 23فروردین آران مغان، اخبارهای رسیده حاکی از این است کارگران شرکت عمران اندیش گیلوار از سال 94 در دریافت به موقع حقوق دچار مشکل شده و تأخیر در پرداخت حقوق آنها به 10 ماه رسیده است. و در شرایطی که گفته می شود مسئولان محلی از مشکلات این شرکت باخبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ ها در خصوص پرداخت حقوق معوقه کارگران این شرکت ادامه دارد.

این شرکت که مجری پروژه های سامان دهی رودخانه ارس در بازه های اضطراری توپراق کندی و سلمان کندی شهرستان پارس آباد و طرف قرارداد با امور منابع آب مغان است، گفته می شود تنها مبلغ ناچیزی حدود دو میلیون تومان را به کارگرانش پرداخت کرده است.

این در حالی است که نادعلی یگانزاده رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان پارس آباد نیز با تایید خبر معوقه کارگران شرکت عمران اندیش گیلوار گفت: این شرکت در حالی در مرداد 94 تعطیل شده بود که حقوق کارگران این شرکت از تیرماه سال 94 پرداخت نشده است.

وی به این نکته هم اشاره کرد که حقوق معوقه پرداخت نشده کارگران این شرکت مربوط به سال 94 بوده و از ابتدای امسال خبری مبنی بر پرداخت معوقه حقوق کارگران این شرکت به دست ما نرسیده است.

به گفته یگانزاده، پیش تر پرونده دو شرکت متخلف در بخش پشتیبانی نیروی انسانی در این شهرستان برای بررسی به تخلفات آنها به دستگاه قضایی پارس آباد ارجاع شده است.

اما پرداخت حقوق و بدهی معوقه کارکنان در شرکت عمران اندیش باعث شده، تا خود مدیران این شرکت دست به کار شده و با ارسال نامه ای به مدیریت امور آب مغان اذعان کنند که کارکنان این شرکت از بهمن ماه 93 تا آذرماه 94 هیچگونه حقوقی از این شرکت دریافت نکرده و در امرار و معاش زندگی خود با مشکل مواجه شوند و گاها در جلوی دفتر شرکت تجمع نموده و مسوولین شرکت را تهدید نمایند.

عدم پرداخت 5 ماه دستمزد 120کارگر شهرداری سی سخت

بیش از 5 ماه از مطالبات معوقه حدود 120 کارگر شهرداری سی سخت که مربوط به سال93 می‌شود، تاکنون پرداخت نشده است.

به گزارش23فروردین ایلنا، این کارگران که در شهرداری آبادان و سازمان‌های واسطه به آن مشغول کارند؛ از آبان سال گذشته (94) حقوق دریافت نکرده‌اند. علاوه بر این کارفرما سنوات پایان سال 94 وعیدی سال 95 کارگران را پرداخت نکرده است.

به نقل از این کارگران که در دارای سوابق 8تا10ساله هستند، گفته می‌شود که آنان در طول 6 ماه گذشته تنها مبالغی در حدود 800 تا یک میلیون 200 هزار تومان را به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.

همچنین از قرار معلوم علاوه بر دستمزد، شهرداری سی سخت در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز کوتاهی کرده است .

بر پایه گزارش کارگران ،در آمد ماهانه شهرداری سی سخت در حدی نیست که بتواند هزینه‌های جاری شهرداری و مطالبات معوقه کارگران خود را در بخشهای مختلف را پرداخت کند، به همین دلیل شهرداری بدنبال افزایش اعتبارات و کسب در آمد است.

کارگران تعاونی تاکسیرانی حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند

تعدادی از کارگران شاغل در شرکت تعاونی تاکسیرانی تهران می‌گویند در سال گذشته کارفرمای آنها دست کم بابت پنج ماه حق بیمه پرداخت نشده به آنها بدهکار است.

به گزارش23فروردین ایلنا، این کارگران که شمار آنها دست‌کم از 100 کارگر بیشتر است در قسمت‌های مختلف شرکت تعاونی تاکسیرانی مانند دفتر مرکزی، تعمیرگاه و فرودگاه مشغول کارند بابت حق بیمه ماه‌های خرداد، مرداد، مهر، بهمن و اسفند سال گذشته بستانکار هستند.

در رابطه با این مسئله تلاش برای برقراری تماس با مسئولان مربوط تا لحظه انتشار این خبر بی‌نتیجه بوده است.

وضعیت پیش آمده در حالی است که در روزهای گذشته مشخص شد به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه تعدادی از رانندگان تاکسیرانی به سازمان تامین اجتماعی با مشکل تمدید دفترچه بیمه و استفاده از خدمات درمانی این سازمان مواجه شده‌اند.

ادامه بلاتکلیفی استخدامی کارکنان شرکتی یا پیمانی دستگاه های دولتی!

برای استخدام برخی از کارکنانی که به صورت شرکتی یا پیمانی با دستگاه های دولتی همکاری می کنند، کامنتهای متعددی از سوی کاربران نوشته شده.

برخی از کاربران سرویس مشکلات مردم نوشته اند برای استخدام مستقیم در دستگاه های دولتی مشکل دارند. آنها می گویند سالهاست به صورت پیمانی یا روزمزد با صاحبکار خود که دستگاهی دولتی است، در ارتباط کاری هستند ولی هنوز برای تغییر در وضعیت استخدامی آنها، اقدامی نشده است.

مثلا کاربری که خود را منصور دهقانیان معرفی کرده در این باره نوشته است: اینجانب به مدت 8.5سال است که در حراست مجتمع گاز پارس جنوبی مشغول به کار هستم و با داشتن 6 ماه و چند روز حضور در جبهه جنگ و سابقه همکاری با وزارت نفت به مدت 14 سال و اندی موفق به قرارداد مستقیم با مجتمع گاز نشده ام و طی درخواست از روحانی رئیس جمهور و ارجاع درخواست به ساختمان گاز تهران به بنده میفرمایند که نمیشه.آیا بنده که یک رزمنده جنگ هستم در اولویت نیستم ولی افراد دیگر واجد شرایط.

یا کاربری که گفته از طرف کارکنان روز مزد بیمه دانشگاه فردوسی مشهد اظهار نظر می کند، نوشته: ما جمعی از شاغلین در دانشگاه فردوسی مشهد کارگران روز مزد بیمه ای که همگی سابقه بالای 25 سال در دانشگاه را داریم و بعضا داری مدرک تحصیلی کارشناسی و پست کارشناسی می باشیم بصورت کارگری حقوق دریافت و علی رغم هیئت امناء ای بودن دانشگاه چون ما را تبدیل به کارمند طی این سالیان نکرده اند و در دیگر دانشگاهها منطقه چنین شاغلینی قبلا تبدیل شده اند ما را نادیده انگاشته و از هر گونه افزایش در هیات امناء محروم و کسانی که اکنون استخدام قرار دادی شده اند دارای همه گونه افزایش می باشند یعنی این حق ماست که کارآموزان ما حقوقی به مراتب بالا تر از ما دریافت کنند 90 درصد ما شاغلین فقط حداکثر تا 5 سال دیگر خدمت دارند لااقل همین چند سال حقوقمان را ترمیم کنید تا در بازنشستگی دیگر متضرر نشویم .

در گفتگویی کوتاه با محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مشکل این دسته از کارکنان را مطرح کردیم که در ادامه می خوانید.

دولت قصد دارد در سال جدید 36 هزار کارمند جدید استخدام کند، روند استخدامی این کارکنان به چه صورت است؟

این کارکنان از طریق آزمونهای استخدامی و بر حسب اعلام نیاز دستگاه ها جذب می شوند.

آیا برای تغییر در وضعیت استخدام کارکنانی که به صورت شرکتی یا قراردادهای روزمزد با بخشهای دولتی همکاری می کنند، برنامه ای دارید؟

قانون به صورت واضح هر گونه استخدامی را از طریق شرکت در آزمون استخدامی، قرار داده است. لذا این دسته از کارکنان نیز در صورتی که مایل به استخدام مستقیم در دستگاه های دولتی هستند باید در آزمون استخدامی شرکت کنند. البته ما در مراحل بعد از این آزمون، برای پذیرفته شدگانی که دارای سابقه همکاری هستند، امتیازاتی را قائل می شویم.

یعنی همکاری های شرکتی یا روزمزد باعث اولویت در استخدام رسمی این کارکنان می شود؟

پس از قبولی این اشخاص در آزمون استخدامی، امتیازاتی به آنها برای اولویت در استخدام تعلق می گیرد.

منبع:خبرآنلاین-23فروردین

بیکاری 25 هزار کارگر صنعت سنگ طی 2سال گذشته!

رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران گفت:طی 2سال گذشته حدود ۲۵ هزار کارگر در صنعت سنگ کشور بیکار شده‌اند.

محسن غیاثوند اظهار داشت: صنعت سنگ ارتباط مستقیمی با پروژه‌های عمرانی و ساختمانی دارد به‌طوری‌که وقتی صنعت ساختمان در کشور تعطیل می‌شود صنعت سنگ و مصالح نیز دچار آسیب می‌شوند متأسفانه اکنون علی‌رغم اینکه بزرگ‌ترین و دومین تولیدکننده سنگ دنیا هستیم اما در بازار جهانی جایگاهی نداریم.

وی با اشاره به اینکه کشور ایران دومین مصرف‌کننده سنگ در دنیا است افزود: هر زمانی که در بحث ساخت‌وساز اتفاقی می‌افتد و شرایط برای رونق ساخت‌وساز مهیا می‌شود، صنعت نیز جان می‌گیرد در غیر این صورت متأسفانه شرایط خیلی خوبی در صادرات نداریم و این صنعت زود متوقف می‌شود.

رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران با بیان اینکه در کشور نگاه برون‌گرایی به صنعت سنگ نشده است عنوان کرد: بازار داخلی  سنگ با رکود مواجه شده و متأسفانه با بازار خارجی نیز ارتباطی زیادی نداریم.

وی با بیان اینکه اکنون بیش از پنج هزار واحد سنگ‌بری در کشور وجود دارد بیان کرد: از دو سال گذشته تاکنون حدود 30 درصد واحدهای سنگ‌بری کشور تعطیل‌ شده و مابقی نیز زیر ظرفیت یعنی کمتر از 30 درصد ظرفیت کار می‌کنند.

غیاثوند تصریح کرد: از دو سال گذشته تقریباً به‌ طور میانگین ماهیانه حدود هزار نفر در حوزه سنگ‌بری تعدیل نیرو داشته‌ایم به طوری که طی این دو سال حدود 25 هزار نفر تعدیل نیرو شده است.

منبع:بخشی ازیک گزارش تسنیم بتاریخ23فروردین

تجمع اعتراض آمیز کامیون‌داران در پایانه بار یزد

جمعی از کامیون داران به نشانه اعتراض در پایانه بار یزد تجمع کردند.

به گزارش 23فروردین جوان،جمع کثیری از رانندگان کامیون و تریلر به نشانه اعتراض به میزان کرایه، نحوه توزیع بار و ضعف در نظارت و ارائه خدمات در پایانه بار یزد تجمع کردند.

اعتراض اصلی معترضین، نحوه توزیع بار اعلام شد،. برخی از رانندگان معترض با اشاره به توقف بیش از 20روز در محل پایانه و با بیان اینکه در طول ایام انتظار متحمل هزینه‌های گزافی شده اند اظهار داشتند: به طور مکرر شاهد اعلام بار توسط متصدیان پایانه بار بوده اند اما لیست اعلام شده با تعداد خودروهایی که بار دریافت کرده و از استان خارج می‌شوند همخوانی ندارد.

معترضین درخصوص نحوه توزیع بار بیان داشتند: نظارت درستی در اعلام بار وجود ندارد و برخی افراد سودجو با دریافت بخشی از بار اعلام شده اقدام به فروش نوبت بار با مبالغ متفاوت می‌کنند که سبب می‌شود عده زیادی  روز ها و هفته‌ها در صف دریافت باربمانند.

رانندگان معترض با اشاره به این که امروز با توجه به هزینه‌های جانبی، توقف طولانی مدت خودرو برای دریافت بار صرفه اقتصادی ندارد گفتند: باتوجه به افزایش هزینه ها، از سال گذشته تا کنون نسبت به افزایش کرایه بار اقدامی صورت نگرفته است.

بشیری مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان یزد حاضر به توضیح و پاسخگویی نشد و هرنوع پاسخ در این خصوص را مشروط به اجازه معاون عمرانی استاندار دانست.

پیش از این نیز در سال گذشته تجمعات اعتراضی در خصوص نحوه توزیح بار از سوی کامیون داران در یزد برگزار شده بود که بشیری حل مشکل را مشروط به همکاری صنف رانندگان اعلام کرده و گفته بود: نظرما این است که برای حذف دلال و ارائه بار به صورت بی واسطه باید شرکت های حمل ونقل تشکیل و به میدان بیایند و در این زمینه منتظر امضاء صورت جلسه توسط صنف رانندگان هستیم.

مزد کارگران در دوران روحانی؛ تفاوت دروغ و ناآگاهی

علی ربیعی وزیر کار دولت یازدهم اخیرا در یک سخنرانی عمومی مدعی شده است که نرخ رشد مزد از تورم پیشی گرفته است و این را عامل افتخار خود و وزارت‌ کار می‌داند. اما آیا دستمزد از تورم پیشی گرفته است؟

علی‌ربیعی به تازگی در یک سخنرانی عمومی آماری از افزایش دستمزد کارگران در دوران وزارتش اعلام کرده که شباهت زیادی به آمارسازی‌های اقتصادی دولت احمدی‌نژاد دارد. این شباهت بیش از هرچیز درباره کمیت اطلاعات غلطی است که از سوی وزیر اعلام شده‌اند و آنچنان که در ادامه خواهید دید کیفیت این آمارسازی‌ نازل‌تر از دروغ‌های اقتصادی دولت قبل است.

در دو جمله‌ای که از متن سخنرانی دهم فروردین وزیر کار جدا شده، سه اشتباه عامدانه به چشم می‌خورند:

«نرخ رشد مزد از تورم پیشی گرفته و به آن افتخار می‌کنیم، در سال اول روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، نرخ مزد ۳۰ درصد، در سال دوم ۲۱ درصد و امسال نیز ۱۴ درصد افزایش داشتیم.»

ربیعی می‌گوید در اولین سال دولت یازدهم نرخ مزد ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد. غلط است. بر اساس بخشنامه شماره ۲۰۶۷۷۴ وزارت کار، در سال ۹۳ حداقل دستمزد ۲۵ درصد (و سایر سطوح مزدی کمتر از ۲۲ درصد) افزایش یافت، یعنی ۵ درصد کمتر از رقمی که ربیعی در این سخنرانی اعلام کرده‌ است.

او ادامه می‌دهد [نرخ مزد] در سال دوم ۲۱ درصد [افزایش پیدا کرد]. این بار هم رقمی که اعلام می‌کند ۴ درصد بیشتر از مصوبه مزدی سال ۹۴ است. بر اساس بخشنامه شماره ۲۲۷۴۱۳ تمام سطوح مزدی کارگران در دومین سال دولت روحانی ۱۷ درصد افزایش پیدا کردند.

حالا به اولین جمله برمی‌گردیم. وزیر کار با استناد به دو عدد اشتباه، در شروع جمله یک نتیجه اشتباهی می‌گیرد:

«نرخ رشد مزد از تورم پیشی گرفته و به آن افتخار می‌کنیم».

قبل از آنکه با یک محاسبه ساده بفهمیم نرخ رشد دستمزد کارگران در دولت یازدهم از نرخ تورم جلوتر نیافتاده، لازم است در جریان باشید که ماده ۴۱ قانون کار معیار حداقلی (در تبصره دوم همین ماده یک معیار حداکثری هم هست) افزایش حداقل‌مزد را «نرخ تورم» مشخص کرده و این یک تکلیف قانونی است. عمل به معیار حداقلی قانون، نه کاری افتخارآمیز که یک وظیفه اداری است.

سال افزایش حداقل‌مزد/ درصد نرخ تورم*/ درصد تفاضل/ درصد

۱۳۹۳ ۲۵ ۳۴/۷ ۹/۷

۱۳۹۴ ۱۷ ۱۵/۶ ۱/۴+

۱۳۹۵ ۱۴ ۱۱/۹ ۲/۱+

۶/۲

*در محاسبات مزدی، نرخ تورم سال قبل ملاک تصمیم گیری برای سال بعد است.

در جدولی که می‌بینید با استفاده از نرخ تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی و میزان افزایش دستمزد کارگران طبق بخشنامه وزارت کار، روشن می‌شود در سه سالی که از عمر دولت یازدهم گذشته، مزد کارگران ۶/۲ درصد کمتر از تورم تعیین شده است. معنای این عدد کاهش ۶/۲ درصدی مزد کارگران در سه سال اخیر است و نشان می‌دهد دولت روحانی در موضوع تعیین مزد کارگران همچون دولت‌های هاشمی و احمدی‌نژاد (به استثناء دولت خاتمی) خلاف قانون عمل کرده است.

چند فرض

برای بررسی امکان کاهش اتهام دروغ‌گویی به اشتباه‌گویی، چند فرض را در نظر می‌گیریم. مثلا این که ربیعی افزایش «حقوق» را با افزایش «دستمزد» اشتباه گرفته و با جمع بستن پرداختی‌های جانبی، این ارقام اشتباهی را به عنوان «نرخ رشد مزد» اعلام کرده است. این فرض اشتباه است چون ربیعی در این سخنرانی تنها درباره میزان افزایش مزد سالهای ۹۳ و ۹۴ اشتباه کرده و افزایش ۱۴ درصدی حداقل‌مزد سال ۹۵ را به درستی اعلام کرده است.

فرض دیگر مربوط به محدوده زمانی ادعای «پیشی گرفتن مزد از تورم» است. همانطور که در جدول بالا می‌بینید در دو سال ۹۴ و ۹۵ حداقل‌مزد در مجموع ۳/۵ درصد بیشتر از نرخ تورم رشد داشته است. ادعای جلو افتادن مزد از تورم برای کسانی که از سازوکار و تاریخچه تعیین مزد بی‌اطلاعند گمراه کننده است و به نظر می‌رسد در هنگام ارائه این ارقام حساب ویژه‌ای روی این بی‌اطلاعی شده است. درست مثل اینکه شما به فردی بدهکار باشید و قرار گذاشته باشید هر ماه بصورت اقساط مبلغ مشخصی به او بپردازید*. شما می‌توانید یازده ماه به فرد طلبکار هیچ پولی ندهید و در ماه دوازدهم کمی بیشتر از یک قسط بدهید و بعد در سخنرانی عمومی با حضور خبرنگاران بدون اشاره به بدهی‌های تلنبار شده یازده ماه گذشته، ادعا کنید رشد پرداخت بدهی‌تان از قرار قبلی پیشی گرفته است.

فرض «اشتباه رسانه‌ای» در انتشار سخنرانی دهم فروردین هم با انتشار این خبر در سایت رسمی وزارت کار به سرعت از بین می‌رود.

این فرض را هم در نظر می‌گیریم که منظور ربیعی از افزایش ۳۰ و ۲۱ درصدی نرخ رشد مزد در سال‌های ۹۳ و ۹۴ نه حداقل‌مزد که سایر سطوح مزدی بوده است. این هم اشتباه است چون در سال‌های مورد اشاره وزیر، سایر سطوح مزدی یا کمتر و یا به اندازه حداقل‌مزد افزایش یافته‌اند.

فراموش‌کاری هنگام سخنرانی هم یکی دیگر از فرض‌ها است. اما در این مورد خاص، اتهام حواس‌پرتی بدتر از دروغ‌گویی است. ممکن نیست مسئول وزارتخانه‌ای با ابعاد «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» که مهمترین فعالیت کارگری وزارتخانه‌اش در طول سال «تعیین مزد» است، رقمی که جزء شاخص‌های اقتصادی محسوب می‌شود را فراموش کرده باشد. فراموشی این عدد در مقام وزیر کار به مهارت دیگری نیاز دارد.

شناختن شرم

پیداست که ربیعی عامدانه اطلاعات غلط می‌دهد. آدم‌ها معمولا از سر شرم دروغ می‌گویند. پس می‌توان امیدوار بود او لااقل متوجه شرم‌آور بودن ارقامی که به عنوان ‌مزد کارگران تعیین می‌کند هست. او در بسیاری از سخنرانی‌هایش درباره سابقه کارگری‌اش حرف می‌زند؛ اینکه خانواده‌اش سختی‌های نداشتن دفترچه بیمه را لمس کرده‌اند و با مشکلات زندگی مزدبگیری آشناست. ربیعی اگر زندگی مزدبگیری را تجربه کرده باشد باید بداند که هر دهم درصد حداقل مزد تاثیر مستقیمی بر سبد نیازهای اولیه خانواده‌های کارگران سطوح پایین مزدی دارد.

بخش عمده‌ای از مزد کارگران حداقل‌بگیر (که در فقدان آمار رسمی، شهودی می‌توان ادعا کرد اکثریت جامعه کارگران رسمی و زیرزمینی را تشکیل می‌دهند) صرف هزینه‌ مسکن و قبوض جاری می‌شود و مقدار پولی که در دومین روز از برج می‌ماند باید بین هزینه‌های خوراک، بهداشت، پوشاک، حمل و نقل، تحصیل فرزندان و در انتها رفاه تقسیم شود.

به این ترتیب هر چه رقم مزد از افزایش هزینه‌ها (تورم) جا بماند، خانواده مزدبگیر ناچار می‌شود از هزینه‌های غیراجباری کم و حذف کند. به این ترتیب وقتی می‌گوییم مزد کارگران در دولت روحانی از تورم به میزان ۶/۲ درصد عقب مانده، به این معنی است که کارگران ایرانی در سه سال اخیر مجبور به کاهش ۶/۲ درصدی هزینه‌های غیراجباری شده‌اند. این ۶/۲ درصد به ظاهر ناچیز و قابل تحریف، وقتی اهمیت واقعی‌اش را نشان می‌دهد که به یادبیاوریم دولت یازدهم پس از دوران فلاکت‌باری روی کار آمد که در آن قدرت خرید مزدبگیران به یک سوم کاهش پیدا کرده بود. کمترین وظیفه دولت در این شرایط می‌توانست وخیم‌تر نکردن اوضاع برای این بخش از جامعه باشد. تخیل تاثیر کاهش دو سوم و سپس ۶/۲ درصد از ارزش مزد خانواده حداقل‌بگیر بر کیفیت زندگی و منتهی شدن آن به حذف بعضی هزینه‌های لازم اما غیراجباری نباید کار چندان دشواری باشد و ممکن است از کسانی که زندگی مزدبگیری را تجربه نکرده‌اند هم برآید.

* مثال پرداخت اقساطی بدهی فقط مثال نبود. در سال‌های جنگ با وجود افزایش تورم دستمزد کارگران ثابت ماند. دولت میرحسین موسوی به نمایندگی از نهاد دولت در جمهوری‌اسلامی متعهد شد به جبران عقب‌ماندگی مزد از تورم در دوران جنگ، پس از پایان آن سالانه علاوه بر نرخ تورم تا سقف ۲۰ درصد بر دستمزد کارگران افزوده شود. البته که این قرار در هیچ کدام از دولت‌های پس از جنگ جدی گرفته نشد.

اسماعیل محمد ولی 

منبع: میدان-22فروردین

برگزاری جلسه رسیدگی به اتهام قتل عمد در پرونده چراغی

وکیل خانواده چراغی از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهم فتل عمد متهم پرونده ضرب و شتم علی چراغی در روز گذشته خبرداد.

به گزارش23فروردین ایلنا،علی ابراهیم پور امام وکیل خانواده چراغی از برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهام قتل عمد ضارب علی چراغی در روز گذشته (یکشنبه 21 فروردین ماه) خبر داد.

به گفته این وکیل دادگستری، جلسه روز گذشته که در شعبه 10 کیفری یک تهران برگزار شد، آخرین جلسه رسیدگی به پرونده ضاربین علی چراغی بود و حکم نهایی در روزهای آینده صادر خواهد شد.

وی ادامه داد: در این جلسه دادگاه که به اتهام ضاربان متهم به قتل عمد  رسیدگی شد، وکیل متهم و ورثه متوفی حضور داشتند.

ابراهیم پور امام افزود: رای دادگاه کیفری قبلی، تشخیص قتل غیر عمد بود که این رای با اعتراض اولیای دم در شعبه 29 دیوان عالی کشور نقض و مسئولیت ادامه بررسی به شعبه 10 کیفری یک تهران واگذار گردید.

این وکیل دادگستری در پایان ابراز امیدواری کرد که رای نهایی صادره بتواند رضایت خانواده مقتول چراغی را جلب نماید.

بیست وسوم فروردین ماه1395

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.