اخباروگزارشات کارگری22آذر1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

karegaran3

– تجمع اعتراضی کارکنان آتش نشانی تهران مقابل شهرداری و شورای شهر پایتخت با سرو روی بسته!؟

– اعتراض کارگران صنایع پتروشیمی به خصوصی سازی ها وسکوت مسئولین!

– تجمع کارگران حمل و نقل پالایشگاه آبادان دراعتراض به فشار کارفرما برای عقد قرار داد کار جدید!

– تجمع بازنشستگان دانشگاه‌ها مقابل مجلس در اعتراض به تبعیض‌ درپرداخت حقوق و مزایای خود!

– شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس

– اعتراض کارکنان اداره ورزش و جوانان  کردستان به پایمال شدن حقوق خود

– گزارشی از اوضاع دردناک کارگران شرکت پیمانکاری متروی تهران!

اعتراض مساوی است با اخراج!

– بختک بیکاری بالای سر کارگران نساجی بروجرد !

– عدم پرداخت 5ماه حقوق ومزایای نیروهای حجمی شهرداری رشت !

– پیشنهاد پیش‌نویس برنامه ششم:

افزایش سن بازنشستگی و محاسبه حقوق بازنشستگی  براساس میانگین حقوق 5 سال آخرخدمت!

خشم فروخورده‌ کارگران عسلویه به مثابه بمبی آماده انفجار!

تجمع اعتراضی کارکنان آتش نشانی تهران مقابل شهرداری و شورای شهر پایتخت با سرو روی بسته!؟

امروز22آذر،جمع زیادی از آتش نشانهای تهران، در مقابل شورای شهر و شهرداری پایتخت تجمع کردند تا نسبت به مسایل شغلی خود از جمله قوانین سخت و زیان آور بودن و بازنشستگی شان اعتراض خود را نشان دهند.

آنها با وجودی که لباسهای فرم خدمت به تن داشتند، ترجیح دادند با بستن سر و صورت خود، کار شناسایی چهره شان را برای مسئولان شهرداری مشکلتر کنند تا احتمالا پس از این تجمع برایشان مشکلی پیش نیاید.

به گزارش22آذر خبرآنلاین، تجمع آتش نشان های تهران در مقابل شهرداری و شورای شهر، امروز صبح باعث شد تا نگاه مردم به سمت لباسهای سرخ این کارکنان، خیره شود.

امروز22آذر،جمع زیادی از آتش نشانهای تهران، در مقابل شورای شهر و شهرداری پایتخت تجمع کردند تا نسبت به مسایل شغلی خود از جمله قوانین سخت و زیان آور بودن و بازنشستگی شان اعتراض خود را نشان دهند.

آنها با وجودی که لباسهای فرم خدمت به تن داشتند، ترجیح دادند با بستن سر و صورت خود، کار شناسایی چهره شان را برای مسئولان شهرداری مشکلتر کنند تا احتمالا پس از این تجمع برایشان مشکلی پیش نیاید.

به گزارش امروزمهردرهمین رابطه، مجتبی عبدالهی با اعلام این مطلب که آتش نشانان در تجمع امروز به دنبال بازنشستگی پیش از موعدشان هستند گفت: در سال ۹۲ بازنشستگی پیش از موعد مورد تصویب هیات دولت رسید و به شهرداری تهران ابلاغ شد.

عبدالهی در ادامه افزود: براساس این قانون و مصوبه؛ آتش نشانانی که پنجاه سال سن و  بیست سال سابقه دارند، می توانند از مزایای مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.

عبدالهی با بیان این که درخواست آتش نشانان این است که سن بازنشستگی به زیر ۵۰ سال تقلیل یابد و یا سقف سن مطرح نباشد در صورتی که این مصوبه دولت است و از عهده شهرداری نیز خارج است گفت: ما نمی توانیم راسا در این زمینه تصمیم گیری کنیم و نیازمند تصویب مجلس و دولت هستیم.

درهمین رابطه:

کارکنان آتش نشانی تهران روز22آذردست به تجمع اعتراضی خواهندزد!

تهدید به اخراج ،ایجاد جو ارعاب وگرفتن تعهدکتبی برای جلوگیری ازبرپایی این تجمع اعتراضی!

بنابر اعلام آتش نشانان معترض، قرارست که تجمعی در روز یکشنبه ۲۲ آذرماه برگزار شود. اما متاسفانه  این اعلام باعث شده که بسیاری از آنان مورد تهدید به اخراج و ارعاب قرار بگیرند. حتی بنابر فرمی که نمونه آن در دسترس ما قرار گرفته از پرسنل آتش نشانی خواسته می شود که کتبا اعلام کنند در تجمع روز ۲۲ آذر ماه امسال شرکت نخواهند کرد!

ماجرای تلخ آتش نشانان ، از نامه سرگشاده به شهردار تهران تا متن یک تعهدنامه اجباری!+ سند

به گزارش18آذر بهاران، به دنبال اوج گرفتن اعتراض آتش نشانان تهرانی، متن نامه ای مفصل به شهردار تهران در اختیار این سایت قرار گرفته که اغلب موضوعات مورد اعتراض پرسنل خدوم و فداکار آتش نشانی در آن بازتاب یافته است. اما متاسفانه به دلیل رعایت موازین قانونی ویژه ی رسانه های عمومی؟!، انتشار متن کامل آن ممکن نیست. ولی با توجه به محتوای این نامه تلاش می شود تا مهم ترین نکات آن، به اطلاع رسانده شود.

در نامه ای که آتش نشانان خطاب به محمدباقر قالیباف نوشته اند ضمن انتقاد شدید از عملکرد مدیران سازمان آتش نشانی به بیان نکات ذیل پرداخته شده است:

سوء استفاده از موقعیت های شغلی (عمدتا توسط مدیران)

اعمال نظر غرض ورزانه در قردادهای مالی

توجه نامناسب به سرمایه های انسانی

ایجاد تنش و فشار روانی در پرسنل

زیر سوال بردن شخصیت اجتماعی و کاری پرسنل

عدم وجود برنامه های درون سازمانی در جهت اهداف سازمانی

استفاده از رانت جهت استخدام پرسنل با کارایی پایین

وجود هیئت مدیره غایب در جلسات

انتصاب مدیران فاقد تخصص و کارایی

در این نامه ی سرگشاده، انتقاد از عملکرد مدیریت سازمان در بندهای مختلف و سطور میانی به طوری آشکار و بی پرده ادامه یافته است.

بنابر این خبر، متن کامل نامه ی فوق برای شهردار تهران ارسال شده است.

تجمع ۲۲ آذرماه/ از تلاش برای ارعاب و اخراج آتش نشانان تهرانی تا اخذ تعهد از آنان!

 بنابر اعلام آتش نشانان معترض، قرارست که تجمعی پیرامون این مشکلات از سوی آتش نشانان در روز یکشنبه ۲۲ آذرماه برگزار شود. اما متاسفانه  این اعلام باعث شده که بسیاری از آنان مورد تهدید به اخراج و ارعاب قرار بگیرند. حتی بنابر فرمی که نمونه آن در دسترس ما قرار گرفته از پرسنل آتش نشانی خواسته می شود که کتبا اعلام کنند در تجمع روز ۲۲ آذر ماه امسال شرکت نخواهند کرد!

آیا با چنین برخوردهایی می توان صدای انتقاد و اعتراض به عملکردها را خاموش کرد؟

اعتراض کارگران صنایع پتروشیمی به خصوصی سازی ها وسکوت مسئولین!

اعتقاد کارگران بر این است که دولت با مصوبه ای پنهانی رابطه استخدامی شرکت های واگذار شده پتروشیمی به بخش خصوصی را با وزارت قطع کرده و به دنبال آن پاداش بهره وری ۲ ماه پیش نفت به این دسته از کارکنان تعلق نگرفته است.

به گزارش22آذر نفت ما ،نزدیک دو ماه پیش بود که موج اعتصاب غذا و تجمع گسترده کارگران پتروشیمی های ماهشهر که طرف قرار داد شرکت هلدینگ خلیج فارس هستند، با نشست و انجام توافقاتی؛ شکسته شد اما این پایان کار نبود.

از آغاز این هفته مجددا کارگران این پتروشیمی ها دست به اعتصاب غذا زده اند و البته اینبار تاکید دارند که اگر در این مدت مشکلات برطرف نشود در هفته آینده زنجیره انسانی را اطراف شرکت هایشان تشکیل می دهند.

مخاطب اصلی این اعتراضات، وزارت نفت است که به عقیده کارگران هیچ توجهی به وضعیت شغلی این حداقل ۶ هزار نیرو بعد از واگذاری به بخش خصوصی ندارد.

کارگران زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس به چند مورد بیشتر اعتراض دارند:

اول اینکه با خصوصی سازی های انجام شده ارتباط استخدامی آنها با وزارت نفت قطع شده و در نتیجه قدرت نقل و انتقال برایشان از بین رفته است.

اعتقاد کارگران بر این است که دولت با مصوبه ای پنهانی رابطه استخدامی شرکت های واگذار شده پتروشیمی به بخش خصوصی را با وزارت قطع کرده و به دنبال آن پاداش بهره وری ۲ ماه پیش نفت به این دسته از کارکنان تعلق نگرفته است.

دوم عدم شفافیت درباره آینده شغلی  و عدم پرداخت سود سهام است.

سوم اینکه کارگران اعتقاد دارند با این خصوصی سازی انجام شده، آنها از صندوق بازنشستگی نفت و سایر خدمات وزارت به کارکنان زیر مجموعه خود خارج می شوند.

شاید بتوان این ها را دلایل اصلی اعتراض کارگران دانست ولی مواردی مانند عدم پرداخت حق شیفت، عدم انعقاد قرار داد کتبی با تعدادی از کارگران، ابهام در وضعیت بعد از واگذاری و مصوبه عدم تعدیل مدرک تحصیلی از سایر نکاتی است که کارکنان به آن ها معترض هستند.

به گزارش امروز ایلنا درهمین رابطه،فعالان کارگری پتروشیمی خلیج فارس، می‌گویند اقدام اعتراضی که هفته گذشته از سوی کارکنان رسمی پتروشیمی خلیج فارس در قالب خودداری از خوردن غذای کارخانه صورت گرفته بود پس از پنج روز بدون دستیابی به نتیجه مشخصی خاتمه یافت.

از قرار معلوم هنوز نارضایتی کارکنانی که در این اقدام اعتراضی شرکت کرده بودند هنوز پابرجاست.

ظاهرا نگرانی و نارضایتی این کارگرانی که در این مدت پنج روزه از خودرن غذای کارخانه خودداری کرده بودند به وضعیت نامشخص آنها بازمی‌گردد که از زمان واگذاری واحدهای زیر مجموعه این مجتمع پتروشیمی به بخش خصوصی آغاز شده است.

گفته می‌شود انتشار مجموعه ای از مکاتبات رسمی که در دو ماه گذشته توسط مقامات مسئول در وزارتخانه‌های نفت، کار و پتروشیمی پیرامون مشکلات این کارگران صورت گرفته در بروز نگرانی آنها شکل گیری اقدام اعتراضی اخیر موثر بوده است.

این فعالان به عنوان نمونه  از نامه های مراکز بهداشت و درمان شرکت نفت و بخش اتوماسیون اداری این سازمان مبنی بر قطع ارائه خدمات به کارکنان شرکت های واگذار شده به بخش خصوصی نام می برند.

تجمع کارگران حمل و نقل پالایشگاه آبادان دراعتراض به فشار کارفرما برای عقد قرار داد کار جدید!

نزدیک به ۸۵ کارگر بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان صبح امروز22آذردر اعتراض به شیوه تنظیم قراردادهای جدید کاری خود از سوی پیمانکار مقابل درب شماره ۱۸ این پالایشگاه تجمع کردند.

کارگران معترض می‌گویند: درمتن قرار داد‌های کار جدید موادی همانند تاریخ شروع و پایان  عقد قرار داد کار و همچنین میزان دستمزد دریافتی کارگران طبق قوانین کار مناطق آزادمشخص نشده وجای آن را سفید وخالی گذاشته شده است.

به گزارش22آذرایلنا،کارگران یاد شده که از طریق شرکت پیمانکاری  در بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان مشغول به کار هستند،میگویند که مدیران پیمانکاری در مقام کارفرما طبق قانون کار با آنها قرارداد منعقد نکرده است.

از قرار معلوم کارگران مورد نظر که خواستار به تایید رسیدن متن قرارداد های کاری خود از سوی رئیس اداره کار منطقه آزاد اروند هستند از صبح امروز در اعتراض به آنچه فشار کارفرما برای عقد قرار داد کار جدید عنوان شده است مقابل درب شماره۱۸ پالایشگاه آبادان تجمع کردند.

کارگران معترض می‌گویند: پیمانکار جدید پس از آنکه برای دومین سال در مناقصه بخش حمل ونقل پالایشگاه برنده شد، از ابتدای آذر ماه سال جاری فشار خود را به کارگران برای امضاء قرار داد‌های‌ که یکسویه وبصورت غیر قانونی تنظیم وتدوین شده است  بیشتر کرده است.

به گفته آنان درمتن قرار داد‌های کار جدید موادی همانند تاریخ شروع و پایان  عقد قرار داد کار و همچنین میزان دستمزد دریافتی کارگران طبق قوانین کار مناطق آزادمشخص نشده وجای آن را سفید وخالی گذاشته شده است.

کارگران می گویند علی رغم سابقه بالایی که در پالایشگاه دارند با قراردادهای جدید از بسیاری از حقوق خود محروم می شوند.

آنها یادآور می‌شوند در گذشته نیز تجربه انعقاد چنین قراردادهای کاری را داشته‌اند که در نتیجه آن مدیران پیمانکاری در مقام کارفرما توانسته بودند با سلب امکان هرگونه اعتراض از کارگران به راحتی مطالبات مزدی آنها را جابجا کنند.

به گفته این کارگران چنانچه اصرار کارفرما برای وادار کردن آن‌ها به انعقاد قرار داد کار یکسویه به نتیجه برسد، هیچ تضمینی برای رعایت حداقل‌های قانونی وجود ندارد.

تجمع بازنشستگان دانشگاه‌ها مقابل مجلس در اعتراض به تبعیض‌ درپرداخت حقوق و مزایای خود!

امروز22آذر،کارمندان بازنشسته دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در اعتراض به تبعیض‌های موجود در حقوق و مزایای خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش22آذر مهر، صبح امروز جمعی از کارمندان بازنشسته سال‌های گذشته دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

تجمع کنندگان نسبت به تبعیض‌های موجود در حقوق و مزایای خود با وجود یکسانی گروه و طبقه شغلی خود، با بازنشستگان فعلی اعتراض دارند؛ تجمع‌کنندگان همچنین اعلام کردند که تاکنون با وجود مکاتبه با دستگاه‌های اجرایی و مراجعه به مسئولان، مشکل آنان حل نشده و خواستار پیگیری این موضوع در مجلس هستند.

شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس

صبح امروز22آذر،مربیان پیش دبستانی برای چندمین بار در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش 22آذرخبرگزاری مجلس، مربیان پیش دبستانی صبح امروز (یکشنبه 22 آذرماه) در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان، مجلس شورای اسلامی چندی پیش در مورد وضعیت معلمان پیش دبستانی مصوبه ای را گذرانده که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است.

وی با تاکید بر اینکه معلمان تجمع کننده سابقه چندین سال فعالیت در حوزه پیش دبستانی را دارند، گفت: وزارت آموزش و پرورش با توجه به مصوبه مجلس هنوز آن را اجرایی نکرده است.

اعتراض کارکنان اداره ورزش و جوانان  کردستان به پایمال شدن حقوق خود

عدم پرداخت فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و مناطق مرزی به کارمندان ورزش و جوانان کردستان موجب اعتراض و نگرانی کارکنان این اداره شد.

به گزارش22آذر اورامانات، طبق بند 1 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و مناطق مرزی، از دی ماه سال 93 به تصویب رسیده  و این مقدار در فیش حقوقی اکثر کارکنان دولت این مناطق اعمال شده است.

براساس این گزارش،به دنبال پیگیری در خصوص تصویب پرداخت فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و مناطق مرزی کارکنان دولت در شهرستان های سقز، بانه، مریوان و سروآباد،  متوجه شدیم که در فیش حقوقی اکثر کارمندان ادارات به جز اداره ورزش و جوانان این فوق العاده اعمال شده است.

یکی از کارمندان ورزش و جوانان در این باره گفت: علارغم تصویب این فوق العاده در دی ماه 93، اما تا کنون این مقدار در فیش حقوقی ما اعمال نشده است.

این کارمند اداره ورزش و جوانان که نخواست اسمش را بگوید با بیان این موضوع که در مورد پرداخت حقوق کارمندان دولت تبعیض قائل شده اند ادامه داد: این مبلغ در فیش کلیه کارمندان ادارت شهرستان های مرزی اعمال شده اما وقتی در استان پیگیر این موضوع شدیم کمبود اعتبار و بودجه، پاسخ غیر مسئولانه آنها به ما بود.

وی با اشاره به اینکه در رده بندی میزان حقوق کارمندان دولت، از 30 اداره  در رده ی 28 ام قرار داریم و به نسبت سایر ادارت دولتی هم حقوق کمتری دریافت میکنیم تصریح کرد: آیا حق دادنی است یا گرفتنی؟ و آیا نباید مدیریت بودجه و اعتبار استانی و کشوری این مبلغ را از دولت بگیرد و اعمال کند؟

وی در پایان با یادآوری این موضوع که تا کنون هیچ اقدام و پیگیری از طرف هیچکدام از مسئولین شهرستانهای مرزی برای این موضوع نشده تصریح کرد: عدم اعمال و پرداخت این مبلغ توسط وزارت ورزش و جوانان که تاکنون با کمبود اعتبار و بودجه همراه بوده است باعث ضایع شدن حق ما شده و این مبلغ هیچگاه در بستانکار حساب کارمندان این اداره نخواهد رفت.

گزارشی از اوضاع دردناک کارگران شرکت پیمانکاری متروی تهران!

اعتراض مساوی است با اخراج!

محسن یکی از کارگران مترو گفت: به دلیل اینکه ماه‌ها حقوق نداده بودند شکایت کردیم که یکی از مدیران آمد و گفت، می‌خواهید همین جا دارتان بزنم که دیگر یادتان برود اعتراض کنید که بقیه افراد گفتند آمده‌اید مشکل را حل کنیم یا بدتر کنید.

وی ادامه داد: امنیت شغلی نداریم به محض اینکه حرف بزنیم پیمانکار ما را اخراج می‌کند.

۳ ماه است حقوق نگرفته‌. صورتش را با سیلی سرخ می کند. شرمنده خانواده است. پول خرید نان ندارد و اینقدر پول دستی گرفته که دیگر ….می‌گوید چاره ای نداریم.کسی صدای ما را از این دالان‌های تاریک مترو نمی‌شنود. هیچکس پاسخگو نیست.

تعدادی از کارکنان یکی از شرکت‌های خصوصی پیمانکاری مترو تهران نسبت به  عدم پرداخت حقوق و مزایای خود معترض‌اند.

رضا یکی از کارکنان باسابقه این شرکت پیمانکاری گفت: آخرین حقوقی که گرفتیم شهریور ماه بوده و الان دو ماه است که حقوق دریافت نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: باورتان نمی‌شود که من با مدرک لیسانس ما حدود 700 هزار تومان حقوق می‌گیریم و اگر  حدود 40 ساعت اضافه کار کنیم حدود 10 تا 15 هزار تومان دریافت می‌کنیم.

رضا گفت: مجبوریم که اضافه کاری کنیم چرا که اگر کارمان بماند و انجام ندهیم از کار اخراج می‌شویم.

احمد یکی دیگر از کارکنان این شرکت ، گفت: زن و بچه‌ام در شهرستان هستند حقوقم را ماهانه برای آنها می‌فرستم سعی می‌کنم کمتر به آنها سر بزنم چرا که هزینه رفت و آمد زیاد می‌شود و حقوقی که دارم کفاف نمی‌دهد ولی چاره‌ای ندارم کار نیست.

وی اضافه کرد: باورتان نمی‌شود به دلیل اینکه مترو دیر به دیر به ما حقوق می‌دهد حتی هزینه سوار شدن به اتوبوس را هم ندارم.

سعید یکی دیگر از کارگران گفت که شرمنده خانواده‌ام هستم؛ بچه مدرسه‌ای دارم و به خاطر عدم پرداخت حقوق پول نداشتم برایش کیف بخرم.

وی ادامه داد: وضع همه‌ کارکنان این شرکت همین است و اعتراض مساوی است با اخراج، پس مجبوریم حرف نزیم چون کار نیست.

سعید افزود: یکی از همکارانم که مرد میانسالی است حتی کرایه ماشین ندارد و معمولاً می‌آید از بقیه همکاران پول دستی می‌گیرد.

شهرام یکی دیگر از کارکنان این شرکت گفت: کار ما از این حرف ها گذشته است. مجبوریم از رئیس و روسا پول دستی قرض کنیم تا ماه مان بگذرد آخر این هم شد زندگی.

وی ادامه داد: هفته پیش بچه ام سرمای شدیدی خورده بود پول نداشتم او را به دکتر ببریم. حتی پول نداشتم یک کیلو شلغم بخرم. آخر دردم را به که بگویم.

علی یکی دیگر از کارکنان این شرکت گفت: قرار بود در بانک شهر حساب بانک باز کنیم تا شهرداری بر روی حقوقی که پیمانکار به ما می‌دهد نظارت کند اما پیمانکار این کار را نکرد و ما همچنان در بانک دیگری حقوق دریافت می‌کنیم البته اگر حقوقمان را پرداخت کنند!

وی افزود: ماه‌ها طول می‌کشد تا حقوق بدهند و وقتی هم که سر موعد پرداخت می‌شود به صورت قسطی پول پرداخت می‌شود.

علی بیان کرد:‌می‌دانم که کسی ترتیب اثر نمی‌دهد چرا که هیچ مسئولی نمی‌خواهد به مشکل ما توجه کند بارها اعتراض کرده‌ایم ولی کسی به روی خود هم نیاورده است.

محسن یکی دیگر از کارکنان مترو گفت: به دلیل اینکه ماه‌ها حقوق نداده بودند شکایت کردیم که یکی از مدیران آمد و گفت، می‌خواهید همین جا دارتان بزنم که دیگر یادتان برود اعتراض کنید که بقیه افراد گفتند آمده‌اید مشکل را حل کنیم یا بدتر کنید. چند روز طول کشید بعد تصمیم گرفتن حقوق بدهند باورتان نمی‌شود که تازه با وجود اینکه 4 ماه بود حقوق نداده بودند فقط حقوق یک ماه را پرداخت کردند.

وی با بیان اینکه اگر اعتراضی هم به مسئولان کنیم می‌گویند شرایط همین است اگر نمی‌خواهید به سلامت ادامه داد: ما نیز گرفتار هستیم و مجبوریم کار کنیم.

وی ادامه داد: امنیت شغلی نداریم به محض اینکه حرف بزنیم پیمانکار ما را اخراج می‌کند.

محسن افزود:‌ پول خرید نان ندارم. فرزند خردسالی دارم که از پس مخارجش بر نمی آیم هیچکس به فریاد ما نمی‌رسد.

با نایبی مدیر عامل شرکت بهره‌برداری مترو تماس گرفته شد وپاسخ وی را در این زمینه جویا شد که وی پاسخ نداد.

احسان مقدم مدیر روابط عمومی شرکت بهره‌برداری مترو در این باره گفت: این افراد کارمندان بخش خصوصی هستند که محل کارشان در متروست و باید مطالبات خود را از شرکت مورد نظر پیگیری کنند.

وی ادامه داد: مترو با پیمانکار قرار داد بسته و باید پیمانکار پاسخگو باشد.

برپایه این گزارش،، کارگران بخش خصوصی مترو اوضاع خوبی ندارند و تاکنون چندین بار اعتراض کرده اند ولی به مشکل آنها رسیدگی جدی نشده است .

بخشی ازیک گزارش فارس بتاریخ22آذر

بختک بیکاری بالای سر کارگران نساجی بروجرد !

شنیده ها حاکی از توقف بخش ریسندگی نساجی بروجرد و وحشت کارگران از توقف تولید سایر بخش ها و در نهایت بیکاری آنهاست.

طبق گفته یک منبع آگاه قسمت ریسندگی این کارخانه در حال حاضر تعطیل و هیچ گونه فعالیتی در این بخش صورت نمی گیرد و کارگران این قسمت بیکار شده اند اما هنوز کلمه اخراج، تعدیل نیرو، تعطیلی و یا کلماتی از این قبیل شنیده نشده  تا تکلیف کارگران معلوم شود.

به گزارش 22آذربازتاب بروجرد، نساجی بروجرد یکی از واحدهای صنعتی است که سالانه تولیدات خود را به خارج از کشور نیز صادر می کند و به نظر می رسد وضعیت خوبی دارد ولی این روزها خبرهایی شنیده می شود که انگار نساجی هم از قافله تعطیلی نمی خواهد عقب بماند.

البته نساجی بروجرد در اواخر سال 87 تعداد زیادی از کارگران خود را اخراج کرد و با حداقل نیرو ادامه تولیدات خود را انجام داد و سپس به تدریج از نیروهای اخراجی دعوت به کار کرد و حالا بیش از یکهزار کارگر در این واحد در قسمت های مختلفی مشغول به کار هستند.

حالا پس از گذشت 7 سال از این ماجرا دوباره ساز تعطیلی و نیمه تعطیلی و اخراج کارگران در نساجی نواخته شده و نگرانی هایی در بین کارگران ایجاد شده است.

طبق گفته یک منبع آگاه قسمت ریسندگی این کارخانه در حال حاضر تعطیل و هیچ گونه فعالیتی در این بخش صورت نمی گیرد و کارگران این قسمت بیکار شده اند اما هنوز کلمه اخراج، تعدیل نیرو، تعطیلی و یا کلماتی از این قبیل شنیده نشده  تا تکلیف کارگران معلوم شود.

برخی از مسئولین هم تنها اظهار می کنند که باید صبر کنیم تا ببینیم وضعیت چه خواهد شد و اگر تعطیل شد ، فکری خواهیم کرد.

البته برخی از کارگران این واحد قراردادهای یکماه و برخی هم با 17 سال سابقه ، قرادادهای سه ماهه دارند و حالا همه منتظر هستند که آخر آذر ماه چه اتفاقی رخ می دهد.

اگر هم این واحد نیمه تعطیل و یا تعطیل شود خبر عجیبی نیست چرا که خبرهایی از این دست این روزها فراوان شنیده می شود اما تنها کارگران هستند که حالا برخی از آنها با حدود بیش از 16 سال سابقه کار بازهم در به در باید به دنبال کار باشند و خانواده های این کارگران در انبوهی از استرس و مشکلات غرق شوند.

عدم پرداخت 5ماه حقوق ومزایای نیروهای حجمی شهرداری رشت !

نیروهای حجمی شهرداری رشت شامل رفتگران، رانندگان، کارگران، سازمان‌های تابعه و… حدود پنج ماه حقوق و مزایای خود را نگرفته‌اند و به دلیل وحشت از اخراج، سکوت اختیار کرده‌اند.

به گزارش22آذر فارس درهمین رابطه،رانندگانی که به صورت حجمی در شهرداری رشت مشغول به خدمات‌دهی به مدیران شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر رشت هستند حدود پنج ماه است که مبلغی بابت حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند.

بنا بهمین گزارش،کارگران مذکور به دلیل تأخیر در پرداخت حقوق حتی توان پرداخت اجاره خانه‌های خود را ندارند.

رفتگرانی که در هوای سرد‌ و بارانی مشغول به خدمات‌دهی هستند همواره با تأخیر حقوق خود را دریافت می‌کنند.

پیشنهاد پیش‌نویس برنامه ششم:

افزایش سن بازنشستگی و محاسبه حقوق بازنشستگی  براساس میانگین حقوق 5 سال آخرخدمت!

پیش‌نویس برنامه ششم افزایش تدریجی سن و سابقه خدمت و محاسبه میزان حقوق بازنشستگی  براساس میانگین حقوق 5 سال آخر خدمت مشمولین تمام صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی، را پیشنهادمی کند.

تبصره 24 پیش‌نویس برنامه ششم:

به منصور جلوگیری از بروز بحران و کنترل و کاهش مشکلات صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی، دولت مکلف است اقدامات ذیل را در طول برنامه ششم توسعه به اجرا درآورد:

1-افزایش تدریجی سن و سابقه خدمت لازم برای مشمولین تمام صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی از سال اول برنامه هر سال به میزان 6 ماه، به حداقل سن و سابقه خدمت جهت احراز بازنشستگی

2-از تاریخ تصویب این قانون، بازنشستگی پیش از موعد مشترکین تمامی صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی، ممنوع خواهد بود.

3-حداکثر سنوات ارفاقی مربوط به شماغل سخت و زیان‌آور برای مشمولین صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری به مدت 3 سال و صندوق تامین اجتماعی به مدت 5 سال تعیین می‌گردد.

4-حداکثر حقوق بازنشستگی برای تمامی بازنشستگان صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی معادل 7 برابر حداقل حقوق قوانین موضوعه خواهد بود.

5-تمامی مشترکین صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی مجازند فقط از یک حقوق بازنشستگی و یا مستمری به انتخاب خود برخوردار شوند. (به استثنای دریافتی‌ها از صندوق‌های بازنشستگی خصوصی)

6-برقراری پوشش فراگیر افراد غیرمزد و حقوق‌بگیر فاقد پوشش بیمه اجتماعی پایه براساس آیین‌نامه‌ای که به تصویب دولت می‌رسد که استحقاق برخورداری از یارانه‌ها و مساعدت‌های اجتماعی را تعیین خواهد کرد در قالب صندوق‌ بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر انجام خواهد شد. این صندوق تحت عنوان صندوق بیمه فراگیر فعالیت خواهد کرد.

7-به منظور بهبود نظام کسب و کار و فضای رقابتی و ایجاد عدالت در برخورداری از منابع عمومی هر ساله دو درصد از میزان تقبل پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی، کارفرمایان موضوع قانون بخشودگی قسمتی از حق بیمه، بیمه‌شدگان و کارفرمایان مصوب  1358.9.24 شورای انقلاب و اصلاحات بعدی آن کاسته خواهد شد.

8-در تمامی صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی میزان حقوق بازنشستگی براساس میانگین حقوق 5 سال آخر خدمت به قیمت روز (با احتساب ضرایب حقوق سنوات مربوطه مصوب هیئت وزیران) محاسبه می‌گردد.

9-هرگونه اتخاذ تصمیم در حوزه بازنشستگی بیمه‌های اجتماعی و درمانی منوط به پیش‌بینی بار مالی طرح‌ها و لوایح مربوط براساس محاسبات فنی، بیمه‌ای (اکچوئری) با لحاظ تعهدات بین‌النسلی و رعایت حقوق مکتسبه بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران خواهد بود.

10- با توجه به اینکه تمامی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران نیروهای نظامی و انتظامی توسط دولت تامین می‌گردد. از تاریخ تصویب این قانون سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح منحل و تمام شرکت‌ها و اموال و منابع آن توسط سازمان خصوصی‌سازی واگذار و منابع حاصله به حساب درآمد عمومی خزانه واریز می‌گردد. پرداخت حقوق بازنشستگان تا تصویب قانون جدید بازنشستگی توسط نیروهای فوق‌الذکر انجام خواهد شد.

خشم فروخورده‌ کارگران عسلویه به مثابه بمبی آماده انفجار!

در پی انتشار اخبار مربوط به چندمورد خبر کشته شدن کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلیوه براثر وقوع درگیری در روزهای بیست وششم مهر و شانزدهم آذرماه، یک روان‌شناس صنعتی گفت: فقدان ابزارهای ابراز بیان از یک سو و وضعیت نامناسب امکانات و ساختارهای فرهنگی، اجتماعی در عسلویه دست به دست هم داده تا خشم فروخورده‌ای ایجاد شود که به مثابه بمب پنهان هر لحظه امکان انفجاردر قالب بروز تنش و درگیری وجود دارد.

به گزارش22آذرایلنا،یک روانشناس صنعتی عقیده دارد فقدان دسترسی کارگران منطقه عسلویه به ابتدایی ترین امکانات رفاهی می‌تواند در مرور زمان به بروز تنش و درگیری در میان کارگران منجر شود.

در پی انتشار اخبار مربوط به چندمورد خبر کشته شدن کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلیوه براثر وقوع درگیری در روزهای بیست وششم مهر و شانزدهم آذرماه، یک روان‌شناس صنعتی گفت: فقدان ابزارهای ابراز بیان از یک سو و وضعیت نامناسب امکانات و ساختارهای فرهنگی، اجتماعی در عسلویه دست به دست هم داده تا خشم فروخورده‌ای ایجاد شود که به مثابه بمب پنهان هر لحظه امکان انفجاردر قالب بروز تنش و درگیری وجود دارد.

وی در تشریح علل بروز رفتارهای خشونت‌آمیز در بین کارگران ومهندسان عسلویه گفت: در شهرهای اقماری منطقه ویژه عسلویه برای کارگران شاغل در این منطقه شهرک‌هایی ایجاد کرده‌اند که صرفا یک خوابگاه (کمپ) است و بعضا ساکنان آن از ابتدایی‌ترین امکانات رفاهی لازم برای برقرار ی تعاملات اجتماعی محرومند.

این مددکار اجتماعی عامل دیگر بروز رفتارهای خشونت آمیز در این مناطق را، دوری کارگران ـ مهندسان از خانواده و شبکه‌های اجتماعی‌ای که از قبل داشته‌اند نامبرد.

وی دلیل سوم را آب و هوای به شدت گرم، شرجی و آلوده عسلویه عنوان کرد و ادامه داد: در این مناطق ۶ ماه از سال، هوا نامساعد است و میزان «تاب‌آوری» کارگرانی که در این شرایط بصورت روزانه تا بیش از ۱۲ ساعت مانند ربات کار می‌کنند، به مرور زمان به دلیل تکرار و عدم تنوع پایین‌ می‌آید.

براساس تجربیات پژوهشی این روان‌شناس صنعتی در منطقه عسلویه تاب‌آوری یک مهارت است که متاسفانه در کل کشور کار نشده‌است و در این منطقه خیلی آشکار و نمایان‌تر است.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری از بروز رفتارهای خشونت‌آمیز باید شبکه‌های اجتماعی در بین ساکنان منطقه و کارگران ایجاد کرد، افزود: با ایجاد این شبکه‌های اجتماعی مهارتهای ارتباطی افزایش یافته و در واقع زیربناهایی را ایجاد می‌کنیم به طور مثال ایجاد فرهنگسرا‌ها و خانه‌های محله که کارکردشان افزایش تعامل افراد با یکدیگر است از این نمونه است.

به اعتقاد این مددکار اجتماعی، با ایجاد چنین زیربناهایی تعامل موجب می‌شود هیجانات افرادبه صورت ملایم خارج شده و در ‌‌نهایت منجر به کاهش و کنترل خشم شود.

وی در خصوص هزینه‌بر بودن ایجاد چنین شبکه‌هایی در مناطق صنعتی گفت: نگاه مدیران در صنایع نگاه «تولید» است؛ از یک سو این رفتار درست است چون باید درآمد کسب شود اما باید به کمکاری مددکاران اجتماعی، جامعه‌شناسان و روان‌شناسان اشاره کرد که در این مناطق نقش کمرنگی دارند.

وی افزود: باید به این مدیران گفت نیروی کار سرمایه‌های اجتماعی شما هستند که از دلار و ریال بسیار ارزشمندترند چرا که اگر نیروی انسانی ماهر ناسالم باشد امکان افزایش بهره‌وری را نخواهیم داشت نیروی انسانی ناسالم به طور مستقیم می‌تواند با کاهش تولید و تخریب زیربنا‌ها هم معنا باشد.

این روان‌شناس صنعتی ادامه داد: حضور روان‌شناسان، ‌جامعه‌شناسان خوب یا مددکاران اجتماعی در مناطق صنعتی به عنوان یک کاتالیزور حد فاصل بین کارفرما یعنی مهندسان و کارگران را پر کرده و این امر هزینه ندارد و حتی به یک صدم یا یک هزارم درآمد این شرکت‌های بزرگ نفتی می‌رسد.

وی در پایان گفت: با ایجاد گروه‌های متمرکز صنعتی در عسلویه که یکی از کارکرد‌هایشان ایجاد فرصت ابراز برای افراد است بخش زیادی از هیجانات مثبت و منفی در آنجا تخلیه شده ولذا در رفتارهای عادی روزانه بروز پیدا نمی‌کند که این گروه‌ها در برخی از شرکتهای صنعتی عسلویه اجرا شده است.

بیست ودوم آذرماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.