اخباروگزارشات کارگری20اردیبهشت1394
– تسویه حساب کارفرما با ۱۵۰ کارگر اعتصابی قطار شهری وتجمع اعتراضی همکارانشان!
– دهمین روز بازداشت و بلاتکلیفی ابراهیم مددی و داوود رضوی
– پیام تبریک به مناسبت آزادی نظام صادقی ، عثمان اسماعیلی و رضا امجدی
– گزارشی از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر بانه
– اقدامات مزدورانه خانه کارگر در هم سوئی و همکاری با کارفرما برای در هم شکستن اعتصاب متحدانه کارگران نورد لوله صفا را قویا محکوم میکنیم
– تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی در دفتر مدیرعامل
– تجمع کارگران رسمی پتروشیمی خوزستان دراعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و قطع مزایا
– تجمع کارگران تراکتورسازی کردستان برای افزایش حقوق
– در جلسه بررسی مشکلات کارگران معادن زغال سنگ رامیان چه گذشت؟
کارگران از این جهت که حضور آنها در جلسه منجر به اخراجشان شود وحشت دارند
-۶۰ کارگر کارخانه فولاد قزوین در نوبت اخراج قرار گرفتند/ بیکاری ۱۲۰ کارگر از ابتدای امسال
– بازنشستگی ۴۰ کارگر معدن «زمستان یورت» به تأخیر افتاده است
– تجمع جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن قضات مقابل مجلس
– دریافتی ماهیانه ۹۰ میلیون تومانی برخی مدیران!
– چکیده نتایج طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر سال92منتشرشد!
– سایه روشنهای یک چشم انداز
– شمارکارگران جان باخته پالایشگاه شازند به ۴ نفر رسید/ احتمال مرگ ۲ کارگر دیگر
– تظاهرات علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت کامرون در لندن
تسویه حساب کارفرما با ۱۵۰ کارگر اعتصابی قطار شهری وتجمع اعتراضی همکارانشان!
همزمان با چهاردهمین روز از شروع اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز، کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون مانع ورود ۱۵۰ نفر از کارگران بخش حفاری (TBM) به محل کارشان شد. کارگران نیز در واکنش در مقابل درب ورودی کارگاه تحصن کردند.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا،بعد از ظهر روز گذشته پس از پایان سیزدهمین روز از اعتصاب بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران قطار شهری اهواز، واحد اداری شرکت پیمانکاری کیسون (مجری پروژه قطارشهری اهواز) طی تماس تلفنی به حدود ۱۵۰ نفر از کارگر بخش حفاری پیغام داده است فردا (۲۰ اردیبهشت) برای تسویه حساب به واحد اداری شرکت کیسون مراجعه کنند.
بنا بر این گزارش، صبح امروز، طبق روال هر روز که ۱۵۰ کارگر بخش حفاری همچون سایر کارگران قصد ورود به کارگاه را داشتند، ماموران بخش حراست کارگاه قطار شهری مانع ورود آنان به محل کارشان شدند. به همین دلیل اعتراض کارگران بخش حفاری وارد فاز جدیدی شده است واین کارگران با حمایت سایر کارگران مقابل درب وردی ساختمان موتوری دست به تجمع اعتراضی زدهاند.
طبق اظهارت کارگران؛ در حال حاضر جمعی از کارگران با در دست داشتن پارچه نوشتههایی در مقابل درب موتوری اجتماع کردهاند.
کارگران معترض میگویند از لحظاتی پیش با در خواست کارفرما، ماموران انتظامی در محل اجتماع کارگران حاضر شدهاند.
یادآوری:حدود ۶۰۰ نفر از کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز که تحت مدیریت شرکت پیمانکاری «کیسون» فعالیت دارند از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) تاکنون در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی ۴ ماه اخیر دست از کار کشیدهاند. گفته میشود مطالبات تعدادی از کارگران به دلیل معوقات پراکنده در سال گذشته بیش از ۴ ماه است.
در دهمین روز اعتصاب کارگران شرکت پیمانکاری کیسون، به نقل از کارگران گزارش داده بود کارفرما بدون توجه به خواسته شان با بکار گیری کارگران پیمانکاری، اعتصاب کارگران را شکسته و اجرای بخشهایی از پروژه را آغاز کرده است.
دهمین روز بازداشت و بلاتکلیفی ابراهیم مددی و داوود رضوی
در روز شنبه ۱۹/۲/۹۴ همسران آقایان ابراهیم مددی، نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد، و داوود رضوی، عضو هیئت مدیره سندیکا، برای سومین بار متوالی جهت پیگیری وضعیت نامبردگان و ملاقات با نماینده دادستان تهران به دادسرای شهید مقدس مستقر در زندان اوین مراجعه نمودند. بعد از ساعت ها انتظار در نهایت فرد جوانی از شعبه شش دادسرای اوین به حضور همسران بازداشت شدگان آمده و از وضعیت آنها توضیحاتی داد و اعلام کرد که مددی و رضوی تا چهارشنبه هفته گذشته در انفرادی بودند (یعنی هشت روز) و بازپرس از ادامه انفرادی آنها مخالفت کرده و در حال حاضر در بند عمومی امنیتی هستند. وی توضیح داد که وضعیت شان خوب است و بازپرس شعبه شش منتظر تحقیقات نهایی و گردشکار وزارت اطلاعات می باشد تا اقدامات لازم را در مورد آنها انجام دهد.
خانم مددی در مورد لب تاپ فرزندش و گوشی همراه خانم رضوی سوال کرد و گفتند که آقایان احتمالا ناخواسته اقدام به برداشتن وسایل شخصی کرده اند و در هر حال خواستار استرداد آن وسایل شدند؟ فرد حاضر در جمع آنها اعلام می کند که هیچ چیزی ناخواسته نبوده و هر کاری که کردند طبق دستور بوده، و گفت مطمئن باشید وقتی آزاد شدند آنها را با خودشان می آورند.
خانم رضوی در مورد وضعیت جسمی آقایان مددی و رضوی بخصوص در مورد بیماریهای پروستات و مرض قند آقای مددی نگرانی خود را ابراز نمود. او گفت در این مدت جز روز دوم بازداشت که یک تماس کوتاهی داشتند از آنروز تا کنون هیچ تماس تلفنی نداشتند و دخترشان نزدیک امتحانات آخر ترم نگران باباش هست و از لحاظ روحی بهم ریخته است. لذا برای دلداری دخترش و اطمینان از وضعیت سلامت آنها ما خواستار ارتباط تلفنی یا ملاقات با آنها هستیم.
فرد حاضر اعلام می کند که نگران وضعیت آنها نباشید و اضافه کرد که در بند ۲۰۹ دکتر و امکانات پزشکی و همه چیز محیا میباشد. همچنین اظهار کرد که درخواست همسران بازداشت شدگان را به بازپرس شعبه شش می رساند و با وجود اینکه آنها هنوز در مرحله تحقیقات هستند و امکان ارتباط تلفنی و ملاقات مقدور نیست خواسته آنها را مطرح خواهد کرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن بازداشت اعضای خود، خواستار آزادی بی قید و شرط آقایان ابراهیم مددی و داوود رضوی و دیگر بازداشتی ها و زندانیان کارگری میباشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۹اردیبهشت ۹۴
اطلاعیه شماره ۴۹ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
پیام تبریک به مناسبت آزادی نظام صادقی ، عثمان اسماعیلی و رضا امجدی
کارگران ، تشکلهای کارگری ، انسانهای شریف و آزاده
همانگونه که مطلع هستید ماه گذشته نظام صادقی فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در شهر سنندج بازداشت شده بود که بعد از گذراندن یک ماه بازداشت روز ۵ شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه با سپردن وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد ، همچنین امروز عثمان اسماعیلی فعال کارگری و سخنگوی کمیته دفاع از فالین کارگری مهاباد که در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر بازداشت شده بود با سپردن وثیقه ۷۲ میلیون تومانی آزاد شد ، رضا امجدی دیگر فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری هم که در آستانه اول ماه مه بازداشت شده بود امروز شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه آزاد شد.
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن تبریک به مناسبت آزادی این عزیزان خواستار آزادی بدون قید و شرط دیگر کارگران زندانی و فعالین کارگری زندانی است.
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :
09182842451
نوزدهم اردیبهشت ۱۳۹۴
گزارشی از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر بانه
روز جمعه 11 اردیبهشت مراسم باشکوهی توسط 140 تن از کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی در بانه برگزار شد. در ابتدا مراسم با سرود انترناسیونال سرود همبستگی کارگران جهان آغاز گردید و به دنبال آن در گرامیداشت یاد جانباختگان راه رهایی طبقه کارگر یک دقیقه سکوت اعلام شد. سپس با قطعه شعری سکوت شکسته شد و در ادامه یکی از حاضرین تاریخچه روز جهانی کارگر را قرائت نمود. پس از آن یکی از حاضرین در رابطه با وضعیت کنونی سرمایه داری جهانی، ادامه بحران اقتصادی و دلائل آن، سیاست ریاضت اقتصادی برای گریز از بحران و ناموفق بودن این سیاست، ادامه روند تمرکز سرمایه و بیشتر شدن فاصله طبقاطی، حضور نیروهای ارتجاعی در خاورمیانه و نقش مخرب آنان، اتحاد مبارزاتی جنبش کارگری و تشکل یابی طبقه کارگر سخنانی ایراد کرد. در ادامه اشعار و مقالاتی توسط چند تن از حضار خوانده شد. همچنین قطعنامه مشترک نهادهای مستقل کارگری قرائت شد که بند به بند آن مورد تشویق قرار گرفت. به دنبال آن نمایشی توسط گروه تئاتر با مضمون مسائل کارگری و نشان دادن راه رهایی طبقه کارگر اجرا شد. مراسم با پذیرایی و رقص و شادی حاضرین به پایان رسید.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
19 اردیبهشت 1394
اقدامات مزدورانه خانه کارگر در هم سوئی و همکاری با کارفرما برای در هم شکستن اعتصاب متحدانه کارگران نورد لوله صفا را قویا محکوم میکنیم
صبح امروز در بیستمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا، خانه کارگر ساوه در اقدامی هم سو و هماهنگ با کارفرما، اقدام به ارسال اس ام اس به کارگران این کارخانه کرد. متن کامل این اس ام اس به شرح زیر است: کارگران عزیز لوله صفا سلام، با توکل به خدا و تعامل با کارفرما کار را آغاز، مسئولین پیگیر مشکلات شما هستند. با تشکر خانه کارگر
ارسال اس ام اس فوق به کارگران اعتصابی نورد لوله صفا از سوی خانه کارگر در شرایطی صورت میگیرد که این کارگران بدلیل عدم پرداخت مزدشان به مدت 4 ماه و عدم واریز حق بیمه هایشان به مدت 17 ماه در شرایط معیشتی بسیار مصیبت باری قرار دارند و در اعتراض به این وضعیت مدت 20 روز است دست به اعتصاب زده اند.
این کارگران بدلیل فقر شدید مالی حتی قبول کرده اند با دریافت یکماه از دستمزد معوقه خود، به اعتصاب پایان دهند اما علیرغم چنین خواست ناچیزی، کارفرمای نورد لوله صفا حاضر به پرداخت ریالی به کارگران نشده است و در این میان خانه کارگر ساوه، در طول بیست روز اعتصاب این کارگران، نه تنها هیچ اقدامی برای احقاق حق آنان نکرده است بلکه امروز در کمال بی شرمی و وقاحت اقدام به ارسال اس ام اس به کارگران نورد لوله صفا با هدف وادار کردن آنان به کار با شکم گرسنه کرده است.
این اس ام اس در حالی از صبح امروز به صورت گسترده از سوی خانه کارگر ساوه به کارگران اعتصابی نورد لوله صفا ارسال شده است که آنان با قاطعیت، امروز نیز مانع بارگیری و خروج لوله و مواد از کارخانه شده اند و در حال حاضر سه نفر از نماینده هایشان در تهران مشغول مذاکره با کارفرما هستند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال دریافت این اس ام اس از سوی کارگران اعتصابی نورد لوله صفا، موجی از خشم و نفرت از خانه کارگر و زمزمه تجمع در مقابل این لانه ضد کارگری در میان آنان شکل گرفته است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران، با هشدار به اقدامات ضد کارگری خانه کارگر، عملکرد مزدورانه و اعتصاب شکنانه این نهاد ضد کارگری را بر علیه کارگران اعتصابی نورد لوله صفا قویا محکوم میکند و بدینوسیله با فراخوان به کارگران نورد لوله صفا برای ایستادگی متحدانه در برابر مظالم و دسیسه های کارفرما و خانه کارگر و حمایت قاطعانه از اعتصاب آنان، خواهان پرداخت فوری و تمام و کمال دستمزدهای معوقه این کارگران و محاکمه همه کسانی است که با غارت و چپاول دسترنج کارگران نورد لوله صفا، شرایط به غایت مصیبت باری را برای آنان ایجاد کرده اند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – بیستم اردیبهشت ماه 1394
تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی در دفتر مدیرعامل
منابع خبری در کارخانه کنتور سازی ایران از ادامه اعتراضات کارگران رسمی این واحد تولیدی خبر میدهند.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا، کارگران رسمی کارخانه کنتور سازی ایران در قزوین که تعداد آنها ۴۰ نفر است از روز گذشته (۱۹اردیبهشت ماه) با اجتماع در دفتر مدیریت کارخانه خواستار دریافت معوقات مزدی خود و سایرهمکاران قرار دادی و پیمانی شدهاند.
کارگران رسمی کنتور سازی ایران میگویند؛ با وجود آنکه طی دیروز و امروز در محل دفتر مدیریت کارخانه اجتماع کردهایم اما او واکنشی به اجتماع کارگران با سابقه کارخانه نشان نمیدهد.
کارگران معترض گفتند؛ در کارخانه کنتور سازی ایران حدود ۴۸۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی شاغلند که از این تعداد فقط حدود ۴۰ کارگر با قرارداد دائمی کار میکنند که قدرت بیان مشکلاتشان را دارند. مابقی کارگران که قرارداد موقت هستند به دلیل نداشتن امنیت شغلی قدرت بیان مطالبات خود را ندارند.
به گفته کارگران معترض فروردین ماه سال جاری، حدود ۱۷۰ نفر از کارگران قراردادی و پیمانی کارخانه کنتور سازی ایران به دلیل پی گیری مطالبات معوقه خود، پس از اتمام اعتبار قراردادهای کارشان، اخراج شدند.
به گفته کارگران این واحد صنعتی، اجتماع صورت گرفته در کارخانه کنتور سازی و احتمال استمرار آن در حالی است که صبح امروز مدیر یکی از بانکهای خصوصی مستقر در قزوین برای وصول مطالبات معوقه این بانک به دفتر مدیر کارخانه مراجعه کرده است.
تجمع کارگران رسمی پتروشیمی خوزستان دراعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و قطع مزایا
بعد از ظهر یکشنبه جمعی از کارگران پتروشیمی خوزستان در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی خود تجمع کردند.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا، این تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان اداری این واحد پتروشیمی برگزار شده است.
کارگرانی که در این تجمع اعتراضی حضور داشتند گفتند:که دلیل این تجمع اعتراضی وضعیتی است که از سوی مدیران پالایشگاه برای کارگران پدید آمده است بطوری که بخشی از مزایای شغلی کارگران قطع شده است.
این کارگران معترض که از نیروهای استخدام رسمی شرکت نفت هستند در توضیح ماجرا میگویند: زیان ده بودن ترازنامه اقتصادی پتروشیمی خوزستان باعث شدهاست تا مدیران پتروشیمی در مقام کارفرما بخشی از مزایای کارگران را بصورت سلیقهای پرداخت کنند.
براساس این اطلاعات بصورت مشخص هر زمان که کارگران پتروشیمی خوزستان با استناد به وضعیت مشابه همکاران خود در سایر مجتمعهای پتروشیمی دولتی یا خصوصی خواستار برخوداری از امتیازات شغلی شدهاند، کارفرما با این توجیه که پتروشیمی خوزستان یک مجتمع خصوصی و غیر دولتی زیانده است از تامین خواستههای آنها خودداری کردهاند.
همچنین به نقل از افرادی که تجمع امروز کارگران پتروشیمی خوزستان حضور داشتند عنوان میشود که در چند ماه گذشته مدیریت کنونی پتروشیمی خوزستان به استناد وضعیت زیانآور این واحد تولیدی از یکسو با تعدادی از کارگران قراردادی و پیمانکاری تسویه حساب کرده است و از سوی دیگر تلاش میکند تا کارگران استخدامی شرکت نفت را به دیگر واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی اعزام کند.
به گفته این کارگران، در پتروشیمی خوزستان بیش از ۶۰۰ کارگر مشغول کار هستند که از این تعداد حدود ۵۰۰ نفر طبق مقررات اشتغال مناطق آزاد در قالب استخدامهای مستقیم و پیمانکاری و حدود ۱۷۰ نفر از طریق مقرارات استخدامی وزارت نفت مشغول کارند.
گفته میشود بهرهبرداری از پتروشیمی خوزستان حدود ۱۲ سال پیش آغاز و در نهایت سهام این واحد صنعتی در اواخر سال ۹۰ از طریق بازار بورس به بخش خصوصی واگذار شد.
کارگرانی که در اجتماع امروز حضور داشتند میگویند اگرچه از بابت تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی مشکل محسوسی وجود ندارد اما پرسش ما این است که اگر ترازنامه اقتصادی پتروشیمی خوزستان از ابتدا زیانده بوده است پس چگونه سهام آن در بازار بورس عرضه شده است.
گفته میشود به دنبال این تجمع اعتراضی مسئولان اداری پالایشگاه به کارگران معترض وعده دادند که به زودی با حضور مدیریت پتروشیمی جلسهای را برای رسیدگی به خواستههای آنها تشکیل خواهند داد.
تجمع کارگران تراکتورسازی کردستان برای افزایش حقوق
کارگران تراکتور سازی کردستان عصر دیروز (شنبه ۱۹ اردیبهشت) با تجمع در سالن آموزش کارخانه، خواستار افزایش دستمزدهایشان شدند.
به گزارش 20اردیبهشت ایلنا، اصلیترین مطالبه نزدیک به ۱۲۰ کارگر تراکتورسازی کردستان که بنابه گفته یکی از همکارانشان «حداقل بگیر هستند»، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه است.
قطع بخشی از مزایای جانبی و حذف وعده ناهار از حدود یک سال پیش و نزدیک به دو سال ممانعت از تشکیل شورای اسلامی کار در این کارخانه از دیگر موارد اعتراض کارگران تراکتورسازی کردستان است.
کارگران ناراضی میگویند به دلیل حجم بالای کار در خط تولید ناچار میشوند تا ساعت ۷ غروب در کارخانه حضور داشته باشند و مقدمات تولید را برای فردای همان روز آماده کنند، اگرچه کارفرما اضافه کاری آنها را پرداخت میکند.
بنابه گفته کارگران، این حجم کاری از آن جهت دردسر ساز است که کارخانه تراکتورسازی کردستان بیش از ۱۵ کیلومتر با شهر سنندج فاصله دارد و رفت و برگشت آنها با مخاطره همراه است.
در جلسه بررسی مشکلات کارگران معادن زغال سنگ رامیان چه گذشت؟
کارگران از این جهت که حضور آنها در جلسه منجر به اخراجشان شود وحشت دارند
نماینده کارگران معدن البرزگان گفت: از آذر ماه حقوقی دریافت نکرده ایم و همچنین اعتبار دفترچه های بیمه تامین اجتماعی به پایان رسیده است.
بدنبال اعتصاب وتجمع کارگران معدن البرزگان دو روز بعد از روزجهانی کارگر مقابل فرمانداری واداره کار رامیان دراعتراض به عدم پرداخت 7ماه حقوقشان،جلسه ای جهت بررسی مشکلات کارگران معادن زغالسنگ رامیان با حضور معاون فرماندار و جمعی از مسئولین شهرستانی و مدیران عامل معادن زغالسنگ در محل معدن رضی رامیان برگزار شد.
به گزارش20اردیبهشت گل رامیان،بر همین اساس جلسه ای با حضور معاون فرماندار، بخشداران مرکزی و فندرسک، سرپرست معدن البرزگان، رئیس معدن رضی، قائم مقام مدیر عامل معدن شمال شرقی و نماینده کارگران البرزگان جهت بررسی مشکلات کارگران معدن زغالسنگ البرزگان در محل معدن رضی رامیان برگزار شد.
طبق گفته معاون فرماندارشهرستان رامیان، قرار بود در این جلسه از هر معدن، نماینده ای از کارگران حضور داشته باشند که فقط یک نماینده از کارگران معدن البرزگان درجلسه مشاهده شد .
“بهروز بای” رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان رامیان در خصوص عدم حضور نماینده کارگران در جلسه می گوید: کارگران از این جهت که حضور آنها در جلسه منجر به اخراجشان شود وحشت دارند .
در ادامه نماینده کارگران معدن البرزگان گفت: از آذر ماه حقوقی دریافت نکرده ایم و همچنین اعتبار دفترچه های بیمه تامین اجتماعی به پایان رسیده است.
وی افزود: همچنین از لحاظ بهداشت و غذا مشکل داریم و به هر کارگر ماهیانه 25 هزار تومان به عنوان غذای روزانه در حقوق لحاظ می کنند.
“جهانگیری” نماینده ای از معدن البرزگان در خصوص معوقات کارگران بیان کرد: ازپایان سال 92 معادن با مشکل جدی مالی مواجه شده و همچنان ادامه دارد و شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان مادر تمامی معادن با مشکل نقدینگی مواجه است و لذا مبلغی در ازای زغال های فروخته شده به ذوب آهن اصفهان دریافت نکرده ایم.
“سید علی اصغر حسینی” معاون فرماندار شهرستان رامیان از عدم حضور مدیرعاملان معادن در جلسه گله مند شدوگفت: علیرغم پیگیریها فقط 50 درصد از حقوق یکماه کارگران واریز شده است و مقرر شد در چند روز آینده مبلغی برای غذای کارگر بر حقوق ماهیانه آنان اضافه شود.
معاون فرماندار شهرستان رامیان گفت: مقرر شد شرکت با یکی از فروشگاههای سطح شهر هماهنگ شود تا هر کارگر به مبلغ 200 هزار تومان مایحتاج خود را خریداری نماید.
وی خاطرنشان کرد: مقرر شد شرکت البرزگان از طریق بانکهای عامل تسهیلاتی دریافت نمایند تا معوقات کارگران را پرداخت کنند.
۶۰ کارگر کارخانه فولاد قزوین در نوبت اخراج قرار گرفتند/ بیکاری ۱۲۰ کارگر از ابتدای امسال
در پی اخراج ۶۰ کارگر قرار دادی کارخانه «فولاد قزوین» در ۱۵ فروردین ماه سال جاری، کارفرما اسامی ۶۰ کارگر قرارداد موقت را با سوابق ۱۰ تا ۱۲ سال در لیست اخراجیها قرار داده است. این ۶۰ کارگر در ابتدای خردادماه پس از خاتمه قرارداد کارشان بیکار میشوند.
به گزارش20اردبهشت ایلنا، در کارخانه فولاد قزوین واقع در شهرستان تاکستان بیش از ۴۰۰ کارگر مشغول به کار بودند اما طی یک ماه گذشته به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، در مرحله نخست تعداد ۶۰ نفر از کارگران پیش از اتمام مدت قرار داد کارشان اخراج شدهاند. در مرحله دوم اسامی ۶۰ کارگر دیگر تا پایان ماه جاری و با اتمام قرارداد در لیست اخراج قرار گرفته است.
بنا به گفته کارگران فولاد قزوین، کارفرمای این کارخانه پایان اسفند ماه سال ۹۳ به قصد اخراج بخشی از نیروی کار، با تمامی کارگران قرارداد دو ماهه منعقد کرده است. علاوه بر آن با تغییر ساعات خروجی کارگران از ساعت ۱۷ به ۱۴، از یک هفته پیش کارگران علاوه بر آنکه از سرویس ایاب و ذهاب محروم شدهاند، یک وعده غذای گرم نیز با تعطیلی آشپزخانه به کارگران داده نمیشود.
به گفته کارگران این کارخانه، تمامی کارگران فولاد قزوین هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران اخراج هستند.
طبق اظهارات کارگران فولاد قزوین، کارگران شاغل در این کارخانه علاوه بر تعویق حقوق دو ماه گذشته، در زمینه بیمه تکمیلی نیز با مشکلاتی مواجهاند.
آنان در تشریح مشکلات بیمه تکمیلی خود گفتند: با وجود آنکه کارفرما همه کارگران را به اجبار تحت پوشش بیمه تکمیلی دانا قرار داده است و هر ماه مبالغی از حقوق کارگران بابت بیمه تکمیلی کسر میشود اما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی بهرهمند نیستند. گفته میشود حق بیمه کارگران به این شرکت بیمهگر پرداخت نشده است.
بازنشستگی ۴۰ کارگر معدن «زمستان یورت» به تأخیر افتاده است
حدود ۴۰ نفر از کارگران معدن زغال سنگ «زمستان یورت شمال غرب» که تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور امکان بازنشسته شدن دارند با افزایش سهم ۴ درصدی کارفرما در مشاغل سخت و زیانآور از آبان ماه سال ۹۳ امکان بازنشسته شدن نیافتهاند.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا،حدود ۴۰ نفر از کارگران این واحد معدنی از شش ماه پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل افزایش ۴ درصدی سهم کارفرما در مشاغل سخت و زیانآور و عدم پرداخت این مبلغ به تامین اجتماعی، این سازمان امکان بازنشستگی را برای آنان فراهم نمیکند.
سهم کارفرما در مشاغل سخت و زیانآور از تاریخ ۱۴ مهر ماه سال ۹۳ از ۴ درصد به ۸ درصد افزایش یافت.
کارگران با بیان اینکه از موعد بازنشستگی ۱۵ نفر از همکارانشان گذشته است در ادامه درباره شرایط سخت بازنشستگی شان میگویند: با افزایش سهم ۴ درصدی سهم کارفرما، کارمندان تامین اجتماعی شاهرود در استان سمنان بجای طلب هزینه بازنشستگی ۴۰ کارگر از کارفرما، تلویحا از کارگران میخواهد برای بازنششسته شدن سهم کارفرما را خود پرداخت کنند.
کارگران میگویند: کارفرما طبق قانون میبایستی سهم خود را از هزینه بازنشستگی، برای جبران سختی کار این کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز میکرد اما در حال حاضر بر اثر این بیقانونی، حدود ۴۰ کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور با سوابق کار بیش از ۲۰ سال امکان استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت را ندارند که با ادامه رویه فعلی، این مشکل در آینده برای کارگران بیشتری تکرار خواهد شد.
طبق اظهارات کارگران معدن زمستان یورت؛ کارفرمای این واحد معدنی به بهانه اینکه تامین اجتماعی بار مالی هنگفتی را با اجرای این قانون جدید به آنان تحمیل کرده از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری میکند.
تجمع جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن قضات مقابل مجلس
جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی و انقلاب تهران ظهر امروز در اعتراض به عدم واگذاری زمینهایشان از سوی این تعاونی، مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش 20اردیبهشت خبرگزاری مجلس، ظهر امروز (یکشنبه 20 اردیبهشت ماه) جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی و انقلاب تهران ظهر امروز در اعتراض به عدم واگذاری زمینهایشان از سوی این تعاونی مقابل مجلس تجمع کردند.
به گفته یکی از تجمعکنندگان در حال حاضر 2400 خانواده جزو مالباختگان تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی و انقلاب تهران بوده که 9 سال پیش برای خرید زمینهایی پول پرداخت کردند اما با گذشت این همه سال هنوز موفق به دریافت زمینهای خود نشدهاند.
دریافتی ماهیانه ۹۰ میلیون تومانی برخی مدیران!
طبق قانون، دریافتی امسال مدیران نباید از ۵ میلیون تومان در ماه بیشتر باشد و یک صندلی مدیریتی با مزایا بیشتر از ۱۰ میلیون تومان ارزش ندارد، اما دریافتی برخی مدیران به ۹۰ میلیون تومان در ماه هم می رسد.
به گفته برخی کارشناسان حقوقها در کشور از چارچوب مشخصی پیروی نمیکند و برخی به واسطه در اختیار داشتن کرسی های مدیریتی دریافتیهای زیادی می توانند به دست آورند.
آنها عضو هیات مدیره شرکتها و بخشهای مختلف میشوند و از این طریق پول دریافت می کنند که وجود این مسائل باعث می شود فاصله دریافتی های آنها با نیروی عادی کار کشور، دچار شکافی عجیب و غریب شود که در نهایت به افزایش اختلاف طبقاتی در کشور و توزیع ناعادلانه ثروت منجر می شود.
کارشناسان بازار کار معتقدند وضعیت دریافتی نیروی کار کشور در تمامی سطوح باید از یک تناسب منطقی ای برخوردار باشد و نمی توان پذیرفت که شکاف بین دستمزدها در کشور به نحوی باشد که حقوق یک نیروی کار زیر یک میلیون تومان و حقوق آن دیگری تا ده ها برابر بالاتر باشد.
مسئله اصلی درباره حقوق برخی مدیران این است که مدیران شاغل در بخش دولتی و زیرمجموعه های آن چقدر دریافتی دارند؟ در چند هیات مدیره عضویت دارند؟ و زمانی هم که وارد بخش خصوصی می شوند این سئوال مطرح می شود که چگونه توانسته اند رغبت بخش خصوصی را برای واگذاری و پیشکش کرسی های مدیریتی علاوه بر حضور در بخش دولتی جلب کنند؟
به عقیده کارشناسان بازار کار، میزان دریافتی یک مدیر شاغل در حوزه های اقتصادی نمی تواند بیش از ۷ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار باشد .
براساس مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد امسال مشمولان قانون کار ۷۱۲ هزارتومان است که ۷ برابر آن برای یک مدیر مشمول قانون کار ۴ میلیون و ۹۸۴ هزارتومان می شود و مدیران بر همین اساس نیز به تامین اجتماعی حق بیمه می پردازند.
با این وجود، میزان نهایی دریافتی یک مدیر می تواند به مراتب بیشتر از ۵ میلیون تومان باشد. در واقع آنچه که امروز به عنوان پاداش هیات مدیره و فوق العاده های اینگونه برای بخش مدیریتی کشور رواج دارد، برای نیروهای عادی وجود ندارد و این مسئله باعث می شود تا بعضا دریافتی های جانبی مدیران از دریافتی قانونی و اصلی آنها، بالاتر باشد!
جدول ۱۰ ساله تغییرات حقوق و دریافتی مدیران و کارگران
(ارقام به تومان)
سال |
حداقل دستمزد کارگران |
حداکثر دریافتی مدیران طبق قانون |
۸۵ |
۱۵۰۰۰۰ |
۱۰۵۰۰۰۰ |
۸۶ |
۱۸۳۰۰۰ |
۱۲۸۱۰۰۰ |
۸۷ |
۲۱۹۶۰۰ |
۱۵۳۷۲۰۰ |
۸۸ |
۲۶۳۵۲۰ |
۱۸۴۴۶۴۰ |
۸۹ |
۳۰۳۰۰۰ |
۲۱۲۱۰۰۰ |
۹۰ |
۳۳۰۳۰۰ |
۲۳۱۲۱۰۰ |
۹۱ |
۳۸۹۷۰۰ |
۲۷۲۷۹۰۰ |
۹۲ |
۴۸۷۱۲۵ |
۳۴۰۹۸۷۵ |
۹۳ |
۶۰۸۹۰۰ |
۴۲۶۲۳۰۰ |
۹۴ |
۷۱۲۴۲۵ |
۴۹۸۶۹۷۵ |
منبع:گوشه هایی ازیک گزارش مهر
چکیده نتایج طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر سال92منتشرشد!
مرکزآمارایران بتاریخ20اردیبهشت، چکیده نتایج طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر سال92رامنتشرکرد.
براساس این گزارش، در سال 1392 تعداد 14697 کارگاه 10 نفر کارکن و بیشتر به فعالیت صنعتی اشتغال داشتهاند که نسبت به سال 1391، 6 درصد کاهش دارد.
بیشترین تعداد کارگاههای 10 نفر کارکن و بیشتر کشور در زمینه «تولید سایر محصولات کانی غیرفلزی» فعال بوده و کمترین تعداد کارگاهها در «تولید محصولات از توتون و تنباکو و سیگار» فعالیت دارند.
همچنین بیشترین کارگاههای صنعتی به ترتیب در استانهای تهران (2379 کارگاه)، اصفهان (1725 کارگاه) و خراسان رضوی (1006 کارگاه) قرار دارند که در مجموع حدود 34.8 درصد کل کارگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر کشور را شامل میشود.
تعداد شاغلان این بخش در سال 1392، 1279577 نفر بوده که نسبت به سال 1391، 6.1 درصد افزایش داشته است. شاغلان «صنایع مواد غذایی و آشامیدنی» با تعداد 214639 نفر،صنایع «تولید سایر محصولات کانی غیرفلزی» با 174262 نفر و صنایع «تولید وسایل نقلیه موتوری و تریلر و نیم تریلر» با 131512 نفر کارکن رتبههای اول تا سوم را در زمینه اشتغال به خود اختصاص دادهاند.
از مجموع 1279577 نفر شاغلان کارگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بیشترین کشور، تعداد 402768 نفر کارگران ساده، 391942 نفر کارگران ماهر، 91607 نفر تکنسینها، 86962 نفر مهندسین و 306298 نفر شاغلان غیرتولیدی هستند.
لینک متن کامل گزارش:
http://www.amar.org.ir/Portals/0/Files/abstract/1392/ch_ntaaks10nkvb_92.pdf
سایه روشنهای یک چشم انداز
کانون مدافعان حقوق کارگر
…