خباروگزارشات کارگری15اردیبهشت1394
– تجمع اعتراضی کارکنان پالایشگاه شازند مقابل دفتر مدیرعامل بدنبال حوادث کارسریالی اخیر
* تعداد مصدومین گاز گرفتگی پالایشگاه شازند به 8 نفر رسید – حال 2 نفر وخیم است
* شمار قربانیان حادثه قبلی پالایشگاه شازند به دو تن رسید
– در محکومیت ادامه بازداشت فعالین کارگری که در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر بازداشت شدند
– تداوم تهدید و فشار نیروهای امنیتی بر فعالان کارگری و فعالان ایجاد تشکل سراسری
– بازداشت،اعمال فشارواذیت وآزار پرستاران معترض بجای پاسخگویی به مطالباتشان!
– احضار60معلم ازطرف اداره اطلاعات بوکان درآستانه تجمع اعتراضی سراسری17اردیبهشت!
– گزارش تکمیلی : تجمع اعتراضی کارگران نورد و لوله صفا در مقابل فرمانداری ساوه
– برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در روستای آویهنگ از توابع سنندج
– اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به روز نهم رسید
– اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری هفتکل نسبت به تضییع حقوقشان
– گزارشی درمورد اعمال هرچه بیشترفشارها و سیاستهای ضدانسانی وضدکارگری در شرکت بانتا آبیدر
– دو سال مقاومت کارگران «گنبد سلطانیه» در برابر امضای قرارداد موقت کار
– تأخیر در پرداخت دستمزد کارگران کارخانه سرامیک البرز پس از خصوصیسازی
– تعویق ۷ ماهه حقوق و بیمه کارگران کارخانه آونگان اراک
– کارگران خدماتی شهرداری طبس ۲ ماه حقوق نگرفتهاند
– اخراج 11کارگر کارخانه ستبران تاکستان
– بیکاری 56کارگر درپی تعطیلی کارخانه آجرسازی آذین پاراچین
– گزارش پیام سندیکا از ایران خودرو
– نگاهی به وضعیت کارگران ایران خودرو
– ویژه نامه تشکلهای مستقل کارگری به مناسبت اول ماه مه
– حفر چاه درشهر ایور جان 2کارگرمقنی وصاحبخانه را گرفت
– بدنبال اعتصاب رانندگان خطوط راه آهن آلمان بیش از نود درصد سفرهای ریلی لغوشد!
– تظاهرات در شهرهای ایتالیا در اعتراض به اصلاحات آموزشی
تجمع اعتراضی کارکنان پالایشگاه شازند مقابل دفتر مدیرعامل بدنبال حوادث کارسریالی اخیر
عصرامروز،پس از حادثه گازگرفتگی 5 نفر از کارکنان پالایشگاه شازند اراک در ساعت 13 و 30 دقیقه عدهای از کارکنان و متخصصان فعال در پالایشگاه شازند در مقابل دفتر مدیرعامل این پالایشگاه تجمع کردند.
به گزارش 15اردیبهشت فارس،پس از حادثه گازگرفتگی 5 نفر از کارکنان پالایشگاه شازند اراک در ساعت 13 و 30 قیقه عصر امروز که در پی دو حادثه اخیر رخ داد، عده ای از کارکنان و متخصصان فعال در پالایشگاه شازند در مقابل دفتر مدیرعامل این پالایشگاه تجمع کردند.
پس از حوادث سریالی اخیر در پالایشگاه شازند که منجر به مصدوم شدن عده ای و مرگ 3 نفر از کارکنان این پالایشگاه شده است، کارکنان این پالایشگاه نسبت به امنیت جانی خود احساس نگرانی می کنند.
در هفت روز گذشته پالایشگاه اراک 3 بار دچار حادثه شده است و حوادث سریالی در این پالایشگاه در یک سال اخیر هر دو یا سه ماه یکبار اتفاق افتاده است.
شنیده شده حراست این پالایشگاه از مدیرعامل و معاون پالایشگاه در یک اتاق در پالایشگاه محافظت می کند.
درهمین رابطه:
تعداد مصدومین گاز گرفتگی پالایشگاه شازند به 8 نفر رسید – حال 2 نفر وخیم است
مدیر روابط عمومی پالایشگاه شازند با بیان اینکه تعداد مصدومین گاز گرفتگی پالایشگاه شازند به 8 نفر رسید، گفت: حال دو نفر از مصدومان حادثه امروز وخیم است.
به گزارش15اردیبهشت فارس،عباس سلیمانی اظهار داشت: ظهر امروز و در هنگام تعمیر واحد RCD (واحد تصفیه تهمانده برج تقطیر) که یکی از بزرگترین واحدهای این پالایشگاه است، در زمان بازسازی و تعمیر(اورهال) این بخش از پالایشگاه حادثهای رخ میدهد که طی آن هشت نفر دچار گاز گرفتگی و مصدوم میشوند.
وی تصریح کرد: بر اثر این حادثه هشت نفر دچار گازگرفتگی شدند که از این تعداد دو نفر در آی سی یو، یک نفر در سیسییو و پنج نفر دیگر در اورژانس تحت درمان قرار گرفتند که متاسفانه حال دو نفر از آنان وخیم است.
مدیر روابط عمومی پالایشگاه شازند بیان داشت: واحد RCD (واحد تصفیه تهمانده برج تقطیر) با 10 راکتور و 1500 تن شارژ کاتالیز پرفشارترین واحد پالایشگاهی است که تخلیه کاتالیزه آن باید تحت فشار مثبت ازت باشد تا از ایجاد حریق در هنگام بازسازی و تعمیر جلوگیری شود.
شمار قربانیان حادثه قبلی پالایشگاه شازند به دو تن رسید
یکی دیگر از کارگران مصدوم حادثه ۷ اردیبهشت در پالایشگاه شازند جان باخت.
به گزارش 15اردیبهشت ایلنا، رئیس بیمارستان امیرالمومنین اراک ساعاتی پیش از مرگ «علیرضا دهقانی»، یکی از پنج کارگر مصدوم حادثه ۷ اردیبهشت در پالایشگاه شازند خبر داد. با مرگ آقای دهقانی شمار قربانیان این حادثه به ۲ تن رسید.
محمد قزلو رئیس بیمارستان امیرالمومنین اراک در توضیح این خبر گفته است مصدوم جان باخته علیرضا دهقانی نام دارد که ۲۸ساله است و بر اثر مسمومیت با گاز سولفید هیدروژن دچار آسیب وسیع در بافتهای داخلی بدن، سیستم اعصاب و قلب و عروق شده و در کمای عمیق فرو رفته بود.
گفتنی است ۷ کارگر پالایشگاه امام خمینی شازند اراک صبح روز ۷ اردیبهشت بر اثر نشت گاز در واحد آب ترش این مجتمع صنعتی به بیمارستان امیرالمومنین منتقل شدند. دو تن از این کارگران همان روز به صورت سرپایی مداوا شدند اما ۵ کارگر دیگر به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شدند.
از این ۵ کارگر تاکنون دو تن جان باختهاند، یکی در بخش سیسییو بستری است و در کمای عمیق به سر میبرد و دو کارگر دیگر از بیمارستان مرخص شدهاند.
اطلاعیه شماره ۴۷ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
در محکومیت ادامه بازداشت فعالین کارگری که در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر بازداشت شدند
کارگران ، تشکلهای کارگری ، انسانهای شریف و آزاده
همانگونه که اطلاع دارید از چند روز مانده به اول ماه مه روز جهانی کارگر بازداشت فعالین کارگری شدت بیشتری گرفت و ۱۰ تن از فعالین کارگری از تشکلات مختلف کارگری بازداشت شده و همچنان در بازداشت به سر میبرند ، محمود صالحی ، نظام صادقی ، پدرام نصراللهی ، حامد محمودی نژاد و کوروش بخشنده از اعضا کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ، داوود رضوی و ابراهیم مددی از سندیکای شرکت واحد ، عثمان اسماعیلی فعال کارگری و سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد و همینطور آرام و فواد زندی از فالین کارگری شهر سنندج این ۱۰ فعال کارگری میباشند که در بازداشت به سر برده و همچنان وضعیت آنها نا مشخص است .
قابل ذکر است عثمان اسماعیلی سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد به دلیل شرایط سخت کاری که داشت و سالیان متمادی به کار نقاشی ساختمان مشغول بود و به همین جهت دچار بیماری آسم شده است ، محمود صالحی دیگر فعال کارگری بازداشتی چند سالی است که با مشکل کلیه و قلب دست و پنج نرم میکند و همواره باید تحت مراقبت پزشک باشد و دارو مصرف کند و کوروش بخشنده هم چندی پیش تحت عمل جراحی قلب قرار گرفت و زمانی که در خانه مشغول استراحت بعد از عمل جراحی بود بازداشت شد و ۲ ماه است که در بازداشت به سر میبرد .
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن ابراز نگرانی نسبت به بازداشت این فعالین کارگری که دچار بیماری هستند و ضمن محکومیت ادامه احضار ، تهدید ، بازداشت و زندانی کردن کارگران و فعالین کارگری خواستار آزادی بدون قید و شرط فعالین کارگری بازداشتی اخیر و تمامی کارگران زندانی و فعالین کارگری زندانی میباشد .
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :
09182842451
چهاردهم اردیبهشت ۱۳۹۴
تداوم تهدید و فشار نیروهای امنیتی بر فعالان کارگری و فعالان ایجاد تشکل سراسری
در چند ماه اخیر تعدادی از فعالان ایجاد تشکل سراسری کارگری به انحای مختلف تحت فشار و تهدید قرار گرفتهاند که از آن جمله میتوان افراد زیر را نام برد:
1- فردین میرکی پس از بازداشت یکماه اکنون به 9 ماه زندان محکوم شده است
2- ریبوار عبدالهی دوران محکومیت یکساله خود را میگذراند
3- یدی صمدی به 5 ماه حبس و 30 ضربه شلاق محکوم شده است.
4- کوروش بخشنده قریب به 2 ماه است که در بیخبری از بستگان و دوستان در بازداشت به سر میبرد
5- محمود صالحی و عثمان اسماعیلی و پدرام نصرالهی که در آستانه روز جهانی کارگر دستگیر شدند
تمام این گیر و بستها و محکومیتها در سال گذشته در حالی صورت گرفته است که این فعالان کارگری بدون هیچ جرم و اتهام مشخصی بازداشت شده و محکوم گردیدهاند و از آنجا که آنان از فعالان سرشناس ایجاد تشکل سراسری بودهاند، در حقیقت نیروهای امنیتی خواستهاند با دستگیری و فشار بر آنان به سایر فعالان این حوزه اخطار دهند غافل از آنکه فعالان کارگری که در پی ایجاد تشکل سراسری هستند از این اعمال مرعوب نشده و به راهی که اعتقاد دارند ادامه میدهند. این واقعیت انکارناپذیر است که درجه رشد مبارزات کارگران و زحمتکشان به مرحلهای رسیده است که تشکلهای سراسری ضرورت تداوم آن است و نمیتوان با این گونه اعمال از این واقعیت جلوگیری کرد.
محافل ضدکارگری که در چند وقت اخیر تلاش کردهاند با تخریب چهرههای سرشناس ایجاد تشکل سراسری به هر ترتیب در راه پیشرفت آن سد و مانع ایجاد کنند و از آن ناکام ماندند، اکنون به گمان خود با ایجاد جو ارعاب میخواهند از پیشرفت آن جلوگیری کنند.
ما از همه نهادهای کارگری داخلی و بین المللی میخواهیم تا در برابر این تهاجمات جدید به فعالان کارگری، ساکت ننشسته و ضمن محکومیت این بازداشتها خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط کلیه فعالین کارگری و اجتماعی در بند از هر قشر و گروه هستیم.
فعالان ایجاد تشکل سراسری
بازداشت،اعمال فشارواذیت وآزار پرستاران معترض بجای پاسخگویی به مطالباتشان!
دبیرکل خانه پرستارطی نامه ای سرگشاده به وزیر بهداشت بتاریخ 15اردیبهشت ازبازداشت،اعمال فشارواذیت وآزار پرستاران معترض بجای پاسخگویی به مطالبات برحقشان پرده برداشت ازجمله:
– بازداشت غیرقانونی دو پرستار در بیمارستان امام خمینی تهران توسط عوامل حراستی
– برخورد زشت ونامناسب عوامل حراستی با همکاران خانم پرستار و تفحص در موبایل و ورود به حریم خصوصی پرستاران
– کسر کردن اضافه کار و کارانه پرستارانی که در تجمع اعتراضی مجتمع بیمارستان امام خمینی شرکت کردند.
– صدور حکم دستوری و ناعادلانه هیات تجدید نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران مبنی برتبعید نماینده صنفی پرستاران به اتهام شرکت در تجمعات اعتراضی
دربخش هایی از نامه سرگشاده محمد شریفی مقدم به وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مندرج درایلنا آمده است:
پیرو فرمایشات جنابعالی در مراسم روز ماما مبنی بر سیاسی کردن قضیه پرستاری و اینکه جامعه پرستاری را زورگو، تندرو و فاقد عقلانیت لازم معرفی نمودهاید، ضمن ابراز تاسف از این نحوه گفتار، لازم میدانم جهت تنویر افکار عمومی مردم عزیز و در دفاع از پرستاران مظلوم مطالبی را بشرح زیر عرض نمایم:
پرستاری بعنوان گروهی که بیشترین خدمات بهداشتی درمانی و مراقبتی را به مردم ارایه میدهند وعلی رغم تلاشهای بیشائبه و شبانه روزی، همواره مورد بیمهری و کم توجهی سیستم حاکم بر وزارت بهداشت قرار گرفته و با عنایت به نفش وتاثیر گذاری عمیق وگسترده در سیر درمانی بیمار و فرآیند سلامتی مردم متعجبانه کمترین نقش را در تصمیم گیرها، سیاست گزاریها و برنامه ریزیهای در نظام سلامت را داشتهاند در نتیجه این بیتوجهی باعث کاهش انگیزههای شغلی و بدنبال آن ترک شغلهای فراوان و تغییر شغلهای زیاد، مهاجرت به خارج از کشور و حتی خانه نشین شدن پرستاران، فشار بیامان به پرستاران شاغل و مستهلک شدن زودرس پرستاران ناشی از شغل و نهایتاً آسیب و خسارات جبران ناپذیر به بیماران و مردم شده است بطوریکه شاخصهای پرستاری قبلا در حد کشورهای پیشرفته بوده ولی بعد از ۴۰ سال تعداد تخت به پرستار تغییری ایجاد نشده و هم اکنون در حد کشورهای عقب افتاده و منطقه هستیم!
آقای وزیر
جامعه پرستاری جزء مظلومترین گروهی هستند که علی رغم فشارهای فراوان، ظلمها زیاد، تبعیضهای بیامان و بیعدالتیهای گسترده به شیوهای بسیار نجیبانه مشکلاتشان را پی گیری نموده، بطوریکه پس از انتصاب جنابعالی به وزارت ۶ ماه صبر کردند تا درجریان مشکلات پرستاری قرار گیرید. بعد از آنکه خبری نشد از طریق مذاکرات و مکاتبات با روسای بیمارستانها دانشگاهها و بعد با ارسال طومار سعی کردند مشکلاتشان رابه مسئولان منعکس نمایند.
جامعه پرستاری انتظار داشت حداقل در تهیه و تدوین و چگونگی اجرای طرح نظام سلامت نظر اتشان را میگرفتید چون پرستاران به عنوان صاحب نظرترین گروه در مورد بیماران میتوانستند بسیار کمک کننده باشند و با توجه به تخصیص بیسابقه بودجه و افزایش تا ۴۰۰ درصدی تعرفههای پزشکی فکر میکردندحداقل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هم به موازات ان اجرایی میشد، که نکردید!
وعده دادید تعرفه گذاری را پایلوت کنید که در حد وعده باقی ماند، قول دادید که ۳۵۰ خدمت و سپس ۲۵۰ خدمت را در کنار حدود ۷۰۰۰ خدمت بقیه گروهها در کتاب ارزش نسبی اضافه کنید که به این وعده هم عمل نشد و…
آقای وزیر
جامعه پرستاری کشور ناامید از جنابعالی و مسئولین وزارت بهداشت مجبور به نگارش نامه سرگشاده به رئیس جمهور با بیش از ۴۵ هزار امضاء الکترونیکی در خصوص اجرای قانون شدو… ولی متاسفانه جنابعالی و مسئولین وزارت به جای تعامل و گفتگو سعی در خنثی و بیاثر کردن و قانع کردن دیگران پرداختید.
آیا پرستاران چارهای به جز اعتراض و تجمع داشتند من نمیدانم آیا این روند پی گیری زورگیری، تند روی یا سیاسی است؟!
و علی ایحال نمونههایی از عملکرد وزارت بهداشت درخصوص پرستاری وهم چنین رفتارهای پرستاری راجهت مقایسه اعلام نموده و قضاوت را بر عهده وجدانهای بیداروافکار عمومی واگذار خواهیم کرد:
الف: مواضع و اقدامات سیستم حاکم بر وزارت بهداشت:
تهیه و تدوین طرحهای ملی تحول نظام سلامت توسط تعدادی از انجمنهای پزشکی بدون مشارکت بقیه گروههای پزشکی وپرستاری، تصاحب تمامی پستهای ریاستی ومدیریتی وحساس از بیمارستانهاو دانشگاههای علوم پزشکی تا وزارت بهداشت،دریافتیهای دهها میلیون تومانی در بخش دولتی و صدها میلیون تومانی در بخش خصوصی برای گروهی خاص و اختلاف بیسابقه در پرداختها در مقایسه با سایر کشورها ومنطقه، دریافت حداقل ۵۰% حق العمل حتی بدون حضور بر بالین بیمار توسط گروهی خاص،بازداشت غیرقانونی دو پرستار در بیمارستان امام خمینی تهران توسط عوامل حراستی و معرفی به دادگاه که حکم برائت دال بر بیگناهی آنان میباشد،برخورد زشت ونامناسب عوامل حراستی با همکاران خانم پرستار و تفحص در موبایل و ورود به حریم خصوصی پرستاران،کسر کردن اضافه کار و کارانه پرستاران که در تجمع اعتراضی مجتمع بیمارستان امام خمینی شرکت کردند،صدور حکم دستوری و ناعادلانه هیات تجدید نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران در تغییر محل جغرافیایی نماینده صنفی پرستاران به اتهام شرکت در تجمعی که توسط مقام قضایی صنفی تلقی شده است،عدم تمکین وزرات بهداشت به فرصت دو ماهه کمیسیون اصل ۹۰مجلس شورای اسلامی در خصوص اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری،اعمال نفوذ در برنامههای در حوزه نظام سلامت در رسانه ملی و حذف منتقدین و القاء اینکه برنامههای در این حوزه باید مثبت باشد،لغو یک طرفه جلسه جنابعالی با هیات رئیسه مجلس و نمایندگان پرستاری در اسفندماه گذشته و..
ب-اما رفتار جامعه پرستاری در مقابل با سیستم حاکم بر وزرات بهداشت:
شکایت به دیوان عدالت اداری، انجام چند هزار شکایت به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم تهیه آئین نامه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری توسط وزرات بهداشت،مکاتبه و مذاکره با مسئولین بیمارستانی و دانشگاه، ارسال طومارهای فراوانی به مسئولین ذی ربط و انعکاس مشکلات پرستاری،ارسال دو نامه سرگشاده به رئیس جمهور با امضاء الکترونیکی حدود ۴۵ هزار پرستار،مکاتبه با دفتررهبری و انعکاس مشکلات پرستاری،مذاکره و مکاتبه با نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص اجرای قانون، تسلیم مستندانات درخصوص دریافتیهای چندده میلیون تومانی به مسئولین ذی ربط وبرگزاری تجمعات آرام در جنب ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی.
حال افکار عمومی باید قضاوت نماید کدام گروه زورگو، تندرو، سیاسی، قانون گریز و سلطه گر هستند!
جناب آقای دکتر قاضیزاده هاشمی
خواسته پرستاری کشور رفع تبعیض بیحد و حصر، برقراری عدالت همه جانبه در نظام سلامت و کاهش اختلاف در پرداختها مثل سایر کشورهای دنیا و منطقه از طریق اجرای بدون قید و شرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است .
اما حضرتعالی هرگز پرستاری را در حد واندازه واقعیاش ندیدید، شاید این ناشی از عدم شناخت نقش تاثیر گذار پرستار باشد و یا احتمالاً منابع اطلاعاتی، اطلاعات را گزینشی به استحضارتان میرساند ویاتحت تاثیر تفکرات همان گروه اقلیت ۷ درصدی قرار گرفته باشید و امیدوارم هوای نفس، کینه ناشی از اعتراضات باعث این بیتوجهی نشده باشد. به هر صورت دلیل هر چه باشد نتیجه این بیتوجهیها به این حرفه آسیب و خسارات به بیماران است ومردم گناهی ندارند که باید تاوان سیاتهای حاکم بر وزارت بهداشت را پرداخت نمایند.
آقای وزیر
پرستار امروز میفهمد و آگاه شده ودیگر زبان تحقیر، تهدید، تنبیه و تبعید را بر نمیتابد و تجربه یکسال گذشته حاکی از آن است که اینگونه سیاستها نخ نما شده وبر عکس باعث اتحاد و انسجام جامعه پرستاری و گستردگی دامنه اعتراضات در کشور شده است.
و در آخر اینکه:
آقای وزیر اگر کاری برای پرستار انجام ندادید و یا نمیخواهید انجام دهید حداقل نمک بر زخمهای پرستاری نپاشید، به هر صورت این دوران سخت و تاریک و غبار آلود بر پرستاران خواهد گذشت و تاریخ بدور از هیاهوهای تبلیغاتی از عملکردتان قضاوت خواهد کرد، امیدوارم در قضاوت تاریخی شرمنده مردم و جامعه پرستاری نباشید.
احضار60معلم ازطرف اداره اطلاعات بوکان درآستانه تجمع اعتراضی سراسری17اردیبهشت!
اعلام تجمع اعتراضی سراسری17اردیبهشت فرهنگیان در کُردستان و ایران، احضار ۶٠ تن از معلمان بوکانی را درپی داشت.
به گزارش 15اردیبهشت کُردپا، در حالیکه مقرر گردیده که بار دیگر معلمان ایران و کُردستان، روز پنجشنبه هفدهم اردیبهشتماه، اعتصاب سراسری را در مقابل ادارات آموزش و پروش برگزار کنند، اداره اطلاعات بوکان ۶٠ تن از معلمان مدارس بوکان را احضار نمود.
تجمع اعتراضی روز هفدهم اردیبهشتماه، در اعتراض به وضعیت نامطلوب و بحرانی حاکم بر آموزش و پرورش کشور و عدم پاسخ دولت روحانی و مجلس به اعتراضات اخیر معلمان برگزار میشود.
به گفته یک منبع مطلع، نیروهای وابسته به اداره اطلاعات، امروز سهشنبه و دیروز دوشنبه از طریق تماس تلفنی، این معلمان را احضار و تهدید کردهاند.
این منبع افزود: معلمانی که از رفتن به این اداره اطلاعات خودداری کردهاند، به کرات با آنها تماس گرفته شده است که در برخی موارد تعداد تماسها به 30 تماس رسیده است.
این منبع مطلع در ادامه اظهار داشت: تمامی معلمان احضار شده، مورد توهین و بیحرمتی با الفاظ رکیک نیروهای اطلاعاتی قرار گرفتهاند.
یکی از احضارشدگان اعلام کرده است که هدف از این احضارها و تهدید معلمین، ممانعت از شرکت در تجمعات اعتراضی میباشد.
از دیگر سو نیز، حراست آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی، با احضار شماری از معلمان درصدد ممانعت از برگزاری تجمع اعتراضی معلمان در روز پنجشنبه میباشد.
حراست آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی به معلمان مدارس اعلام کرده است: از شرکت در تجمع اعتراضی روز پنجشنبه خودداری کنند.
گزارش تکمیلی : تجمع اعتراضی کارگران نورد و لوله صفا در مقابل فرمانداری ساوه
بنا به گزارش رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران از ساعت 4 بعد ازظهر روز دوشنبه 14 / 2 / 1394 بیش از 150 کارگر به نمایندگی از 1000 کا رگر کارخانه، در مقابل فرمانداری ساوه تجمع اعتراضی برپا کردند. کارگران در این تجمع، خواهان 4 ماه حقوق عقب افتاده و واریز 17 ماه بیمه های خود شدند.
کارگران امروز پس از چهارده روز اعتصاب ، در محل سالن آربی تجمع کردند و در مجمع عمومی خود تصمیم گرفتند جواب بی محلی مدیریت کارخانه و مسئولین ذیربط، جواب تهدید به اخراج و فشار به کارگران در جهت شکستن اعتصاب و اتحاد کارگران را بدهند. کارگران در مجمع عمومی خود به این نتیجه رسیدند که برای احقاق حق خود باید تجمعات خود را به بیرون از کارخانه در مقابل فرمانداری یا مجلس و وزارت کار ببرند در این مجمع به پیشنهاد تعدادی از کارگران، شاپور احسانی راد به عنوان یکی از سخنگویان و نمایندگان کارگران برای تحقق خواسته ها و مذاکره با مسئولین معرفی شد که مورد موافقت حاضرین قرار گرفت. به محض اطلاع مدیریت از تصمیم کارگران مبنی بر رفتن به وزارت کار و مجلس، با دستپاچگی در میان کارگران حاضر شد و قول داد که سر هر ماه بموقع حقوق کارگران را پرداخت کند اما این وعده دیگر برای کارگران کارساز نشد و کارگران تصمیم گرفتند ساعت سه و نیم دسته جمعی به فرمانداری بیانند اما بدنبال این تصمیم قاطع کارگران، مدیریت کارخانه از ترانسپورت خواست که حق ندارند کارگران را به فرمانداری برسانند اما با این حال جمعی از کارگران باهر وسیله ای که توا نستند خود را به فرمانداری رساندند.
بنا بر گزارش رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران بنر بزرگی را که خط اول آن، گرامی باد اول ماه مه روز جهانی کارگر و خط دوم آن ” معیشت، منزلت ” و در انتهای آن کارخانه نورد لوله صفا و نورد و پروفیل ساوه نوشته بود در محوطه فرمانداری نصب کردند و برگ نوشته هایی حاوی حقوق و مطالبات شان را نیز در دست داشتند. که به شرح زیر است
معیشت، منزلت حق مسلم ماست
آیا اعتراض به سطح معیشتمان جوابش شلاق و زندان است
نه به فلاکت، نه به تورم
یک درصد تامین، نودونه درصد گرسنه گرسنه
مالیات بر ارزش افزوده، دزدی از سفره کارگران
کارگران به مدت نزدیک یک ساعت ضمن صحبت چند نفر از کارگران از مطالبات خود و چگونگی تحقق آنها با فریاد بلند شعارهای زیر را سر دادند
معیشت، منزلت حق مسلم ماست
کارگر اتحاد انحاد
حقوق معوقه پرداخت باید گردد
بیمه کارگر پرداخت باید گردد
کارگر میمیرد ذلت نمی پذیرد
سرمایه دار حیا کن مملکت را رها کن
سرمایه دار حیا کن کارگر را رها کن
در این میان شاپور احسانی راد در سخنان کوتاهی از کارگران خواست ضمن پافشاری ویژه برای خواسته به حق 4 ماه حقوق معوقه و واریز 17 ماه بیمه ، در مقابل تعیین حداقل مزد 712 هزار تومانی شورای عالی کار کوتاه نیایند و بر اتحاد و همبستگی کارگران وخواست بر حق کارگران برای ایجاد تشکل کارگری در کارخانه کارگران تاکید کرد. که مورد استقبال پرشور کارگران قرار گرفت .کارگران پس از لحظاتی شعار دادن، خشمگینانه خواهان جوابگویی فرمانداری به مطالبات شان شدند که آقای معمارنیا معاون سیاسی فرماندار از پشت درب بسته، حاضر به جوابگویی شدند
که مورد خوشایند کارگران نبود به قول کارگران ایشان فقط سخنان مدیر کارخانه صفا را تکرار میکرد و از دستگیری رستمی، صاحب کارخانه، نبود مواد اولیه و فروش می گفت و بطور کلی ایشان کارگران را به شکستن اعتصاب و شروع به کار دعوت کرد که کارگران ضمن رد تمام ادعاهای ایشان بر خواسته های خود پافشاری کردند یکی از کارگران به ایشان گفت من بعد از 25 سال زندگی مشترک، کارم به طلاق کشیده است مسبب این وضعیت کیست؟ همه کارگران دردهایشان را فریاد میزدندو هریک از درد و رنجی که طی این شش سال گریبانشان را گرفته بود ،سخن گفتند. بدنبال جواب های تکرای و کلیشه ایی معاون فرماندار، کارگران به ایشان گفتند ما برای توجیه این وضعیت و فقط صرف جوابگویی شما به اینجا نیامدیم ما برای حل مسئله مشخص، چگونگی پرداخت چهار ماه حقوق عقب افتاده و واریز 17 ماه حق بیمه به اینجا آمدیم و اکنون مشخص شد که این فرمانداری قادر به حل این مشکل نیست. کارگران با دلی پر از خشم فرمانداری را ترک کردند و در پارک مقابل فرمانداری مجمع عمومی خود را بر پا کردند در این تجمع تصمیم گرفتند فردا در سالن آربی گرد هم آیند و در مجمع عمومی بزرگ خود برای رفتن به مجلس یا وزارت کار یا دیگر اقدامات مقتضی تصمیم بگیرند. ساعت هفت این تجمع با شعارهای کوبنده کارگران بر پیگیری مبارزات خود تا نیل به مطالبات به حقشان به پایان رسید.
اتحادیه آزاد کارگران ایران
سه شنبه 15 اردیبهشت 94
برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در روستای آویهنگ از توابع سنندج
روز جمعه 11 اردیبهشت 1394 جمعی از کارگران واهالی روستای آویهنگ از توابع شهر سنندج در اطراف روستا مراسمی رابه مناسبت اول ماه مه (11اردیبهشت)روز جهانی کارگر برگزار کردند .
بر اساس این گزارش ارسالی کارگران با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون تبریک اول ماه مه روز جهانی کارگر ولزوم مبارزه ی خستگی ناپذیر ومتحدومتشکل طبقه ی کارگر علیه نیروی سرمایه این روز راگرامی داشتند.گفتنی ست که این مراسم با دوساعت بحث وگفتگو حول مسائل جنبش کارگری وبررسی مشکلات زندگی کارگران ولزوم بالابردن سطح آگاهی کارگران برای شناخت نیروی واقعی وعظیم خود در برابر سرمایه داری ومسائل دیگری ازقبیل تعیین دستمزد زیر خط فقر(دستمزد 712000 تومانی کاگران توسط دولت)باتوجه به این گرانی وسطح تورم وهمچنین تاکید بر ایجادتشکل های مستقل صنفی وکارگری بعنوان تنها راه حل طبقه ی کارگر دربرابر مشکلات پیش رویشان وچندموضوع دیگر،همراه بود..شرکت کنندگان درپایان مراسم نیز دستگیری کارگران وفعالین کارگری توسط اداره ی اطلاعات وصدور احکام سنگین وناعادلانه ی زندان برای آنان را بشدت محکوم کردند واز “اعتراض” و”ایجاد تشکلهای مستقل کارگری وصنفی وعضویت وفعالیت در آن تشکل ها ” را حقی قانونی (اصل 26 و27 قانون اساسی وماده ی 131 قانون کار) کارگران و فعالین کارگری دانسته و این بازداشتها راغیرقانونی اعلام کردند و خواهان آزادی بی قیدوشرط کارگران وفعالین کارگری در بند شدند. در پایان قابل ذکر است که جمعی از فعالین کارگری از اهالی روستا یک شب قبل از 11 اردیبهشت تراکت های تبریک اول ماه مه را در کوچه های روستا پخش کردند .
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
اردیبهشت 94
اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به روز نهم رسید
با گذشت ۹ روز از اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز، هنوز خواسته این کارگران مبنی بر دریافت سه ماه حقوق معوقهشان محقق نشده است.
به گزارش15اردیبهشت ایلنا، بیش از ۶۰۰ کارگر تحت مسئولیت شرکت کیسون، پیمانکار پروژه قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه از ششم اردیبهشت ماه دست از کار کشیدهاند. با وجود آنکه با احتساب امروز (۱۵ اردیبهشت) ۹ روز از اعتصاب کارگران و تعطیلی کارگاههای قطار شهری میگذرد، تاکنون برای حل مشکل این کارگران اقدام عملی صورت نگرفته است.
به گفته یکی از کارگران معترض، هر روز حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کارگر پیمانی در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی ۴ ماه گذشته مقابل کارگاه مرکزی این پروژه عمرانی تجمع میکنند. همزمان با کارگران معترض سایر همکارانمان نیز در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا، فعالیت شغلی خود را متوقف کردهاند.
وی همچنین تصریح کرد: در سومین روز از اعتراض کارگران (۸ اردیبهشت) یک ماه حقوق آذر ۹۳ پرداخت شد و این در حالی است که این کارگران برای بازگشت به کار، هنوز بر خواسته خود که دریافت دستمزد معوقهشان است تاکید میکنند.
اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری هفتکل نسبت به تضییع حقوقشان
جمعی از کارگران روز مزد وتحت پوشش پیمانکار شهرداری هفتکل با مراجعه به این پایگاه خبری ،با برشمردن مطالباتشان واعتراض نسبت به تضییع حقوقشان،خواستارانعکاس صدایشان شدند.
به گزارش15اردیبهشت هفتکل نیوز ، کارگران فضای سبز شهرداری که بعضی ازآنان بیش از ۱۰ سال سابقه کاری دارند ازاینکه همچنان تحت پوشش پیمانکار هستند واما درکنار آنها افرادی با کمتر ازیکسال سابقه کار قرار داد معین شده اند بسیار شاکی بودند .
اهم مشکلات عنوان شده از سوی کارگران موارد زیر می باشد:
۱- عدم تبدیل وضعیت از روز مزدی به قرار دادی
۲- پیمانکار هیچ قرار دادی با آنان منعقد ننموده واطلاعی از شرایط قرار داد خود ندارند
۳- درطول چندسال گذشته فیش حقوقی برای کارگران صادر نشده است وکارگران هیچ اطلاعی از حق وحقوق خود ندارند .
۴ -حق اولاد ، هزینه نوبت کاری و تعطیل کاری به کارگران داده نمی شود واین درحالی است که تمام ایام سال حتی روزهای جمعه ،عید نوروز،عاشورا و…درمحل کارحضور دارند .
۵- هزینه مرخصی استفاده نشده به کارگران پرداخت نمی شود (به ازای ۹ روزاز مرخصی استفاده نشده هزینه باید به کارگرپرداخت شود )
۶- تایم کاری کارگران فضای سبزاز ساعت ۷ صبح الی ۱۲ ظهر واز ساعت ۴ عصر الی ۸ شب می باشد وبااین شرایط تمام طول روز وقت کارگران گرفته می شود وهیچ زمانی برای بودن درکنار خانواده ورسیدگی به امورزندگی ندارند .
۷-بیمه برج ۱۱ سال ۹۲ کارگران پرداخت نشده وتاکنون پیگیری های کارگران نتیجه ای نداده است .
۸-تسویه حساب سال ۹۳ اعم از عیدی وپاداش و…پرداخت نشده است .
۹-سنوات چندین سال گذشته تاکنون به کارگران پرداخت نشده است .
۱۰-اضافه کار کارگران قطع شده درحالی که روزانه ۲ ساعت بیشتر ازتایم قانونی درمحل کارحضور دارند.
۱۱-بعضی از اعضای شورا درمحل کار کارگران حاضر شده وبه کارگران امرونهی می کنند که این موضوع هیچ ارتباطی به اعضای شورای ندارد وجزو وظایف آنان نمی باشد .
گزارشی درمورد اعمال هرچه بیشترفشارها و سیاستهای ضدانسانی وضدکارگری در شرکت بانتا آبیدر
بر اساس گزار شهای قبلی هنوزچندماهی از اعمال سیاستها وقوانین ضدانسانی واستثماربیرحمانه ی کارفرمایان شرکت بانتا آبیدر علیه کارگرانش درمحیط کار همانند اعمال اضافه کاری های اجباری وعدم پرداخت حقوق به موقع کارگران،اخراج های بی دلیل آنان ،تعیین چندین سرکارگر برای نظارت دائم برکارگران درحین کار و… نصب دوربینهای مداربسته بردیوارمشرف برسرویسهای بهداشتی کارگران برای کنترل هرچه بیشترآنان وچندین مورد ناشایست دیگرنگذشته که اخیرا” نیز شقاوت وبیحرمتی به شخصیت انسان را به حد انتهای خود رسانده و به خود اجازه داده اند تا گوشی های همراه کارگران را توقیف کنند واجازه ی استفاده از تلفن را به کارگران درداخل محوطه ی کارگاه ندهند؛به اینصورت که کارگران موقع ورود به شرکت باید گوشیهای همراه خود را به کیوسک نگهبانی دم درب کارگاه تحویل دهند . در غیر این صورت حق ورود به داخل کارگاه وکارکردن را ندارند وهرکارگری که درداخل کارگاه موبایل داشته باشد ازحقوقش روزانه 4 ساعت کسرمی گردد.اعمال این مقررات ضدانسانی برخلاف قوانین انسانی وحتی قوانین کار می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
14 اردیبهشت 94
دو سال مقاومت کارگران «گنبد سلطانیه» در برابر امضای قرارداد موقت کار
بیش از دو سال است که تمامی حقوق و مزایای مزدی ۲۲ کارگر مجموعه تاریخی و فرهنگی گنبد سلطانیه زنجان به دلیل اعمال فشار برای امضای قرارداد موقت کار قطع شده است.
به گزارش 15اردیبهشت ایلنا، کارگران یاد شده از حدود ۱۰ تا ۲۲ سال پیش به عنوان نگهبان، مرمت کار، سنگ تراش، نجار و کارگر کوره در مجموعه فرهنگی، هنری گنبد سلطانیه مشغول کارند و استخدام سایر کارگران این مجموعه از طریق عقد قرارداد شفاهی کار صورت گرفته است.
برپایه این اطلاعات ماجرای قطع شدن حقوق و مطالبات مزدی این کارگران زمانی آغاز شد که تلاش مسئولان سازمان میراث فرهنگی زنجان در مقام کارفرما برای راضی کردن آنها به امضای قرارداد موقت کار بینتیجه ماند.
در این رابطه به نقل از کارگرانی که تاکنون در مقابل امضا قراردادهای موقت مقاومت کردهاند گفته میشود: در ماههای پایانی سال ۹۱، کارفرما تلاشی را برای متقاعد کردن کارگران که تا آن زمان با قرارداد شفاهی کار می کردند به امضا قراردادهای موقت کار آغاز کرد که در نتیجه این اقدامات حدود ۳۶ نفر از کارگران با پذیرش شرایط جدید قراردادهای موقت را امضا کردند.
این کارگران میگویند: هرچند بطور مشخص هنوز وضعیت چگونگی محاسبه و پرداخت سنوات کارگران تبدیل وضعیت شده مشخص نیست اما هم اکنون مطالبات جاری مزدی همه آنها بصورت منظم ماه به ماه پرداخت میشود.
…