خباروگزارشات کارگری26فروردین1394
– فراخوان تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان
– دو فعال کارگری در سنندج به ۵ ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند
– بازداشت آرام وفواد زندی دو برادر و فعال کارگری توسط نیروهای لباس شخصی
– شاپور احسانی راد: پیش به سوی برگزاری با شکوه اول ماه مه یازده اردیبهشت روز جهانی کارگر با فریاد ” معیشت ، منزلت “
– کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورود دیشب هم در مقابل وزارت کار خوابیدند
– دومین تجمع اعتراضی کارگران نساجی قائمشهر طی هفته جاری
– تجمع کارگران معدن گل گهر مقابل فرمانداری دراعتراض به اخراج وبیکاری!
– تجمع کارگران کارخانه صابون سازی خرمهشر مقابل فرمانداری در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و تعویق مطالبات
– بلاتکلیفی و اخراج کارگران گیربکس سازی میانه همچنان ادامه دارد
-۳۶ کارگر کارخانه آجر ماشینی سازمایه بیکار شدند
– بیکاری120هزارکارگر بدنبال تعطیلی شش هزار و 200 واحد صنعتی
– اخراج 600 کارگر واحدهای تولیدی قائمشهر در سال گذشته
– ریزش آوار در تهران جان یک کارگر را گرفت
فراخوان تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان
زمان:27فروردین ماه1394 از ساعت 9:30 لغایت 12
مکان: تجمع همکاران در مراکز استانها مقابل اداره کل و در شهرستانها مقابل اداره آموزش پرورش آن شهرستان می باشد.
جمعی ازفرهنگیان سراسرکشورطی اطلاعیه ای همکارانشان را به برپایی تجمع سکوت فراخواند ند.
بخش هایی از این اطلاعیه بقرارزیراست:
با درود وعرض تبریک سال نو خدمت تمامی همکاران بزرگوار
دوستان و همدلان عزیز: باتوجه به تحصن سراسری سوم اسفند، تجمع سراسری دهم اسفند و تجمع های همکاران اغلب استانها در اواخر اسفندماه امید میرفت که دولت و مسئولین نظرشان درمورد آموزش و پرورش تغییر کرده و نسبت به ارتقاء جایگاه و سطح معیشت فرهنگیان اقدامات ویژه و درخور شان معلمان و متخصصان تعلیم و تربیت کشور انجام می داد.
حال با توجه به احکام صادره و شانتاژ خبری رسانه ملی و تنویر افکار عمومی در مورد فرهنگیان محترم وهمچنین عدم توجه دولت و مسئولین به اوضاع وخیم مدارس،معیشت فرهنگیانی که کارد به استخوانشان رسیده است و آینده فرزندان این مرز و بوم و در راستای احقاق حقوق فرهنگیان زحمتکش باتکیه بر اصل 27 قانون اساسی در مورخه پنج شنبه 94/01/27 از ساعت 9:30 لغایت 12 “تجمع سکوت” طبق شرایط ذیل برگزار میگردد.
– تجمع همکاران در مراکز استانها مقابل اداره کل و در شهرستانها مقابل اداره آموزش پرورش آن شهرستان می باشد.
– تجمع صرفا صنفی بوده و فرهنگیان فهیم اجازه هیچ حرکت سیاسی و موج سواری به سیاسیون را نمی دهند.
– پلاکاردهایی به رنگ سیاه تهیه کرده و شعارهای در خور شان فرهنگیان بر روی آن نوشته می شود.
لازم به توضیح است چون کانون صنفی معلمان براساس بیانیه 22 اسفند به دولت و مسئولین تا اردیبهشت و هفته معلم فرصت داده و نمیتواند خلف وعده نماید لذا این تجمع کاملا خود جوش بوده و فقط در راستای اهداف صنفی فرهنگیان میباشد.
مطالباتی که فردا پنجشنبه 16/04/2015 برابر با 27 فروردین در تجمع معلمان طرح خواهد شد:
در این راستا ما معلمان سراسر کشور خواهان برآورده شدن مطالبات زیر هستیم:
1-ترمیم و اصلاح حقوق و و دستمزدها٬ هماهنگ با سایر کارکنان دولت از ابتدای سال 1394
2-ساخت بیمارستان های تخصصی فرهنگیان در مراکز استان ها و فوق تخصصی فرهنگیان در کلان شهرها تا پایان 1398
3-احیای بانک فرهنگیان برای گشایش مالی و اعطای تسهیلات ارزان قیمت به فرهنگیان تا خرداد 1395
4- ساخت و خرید هتل و مراکز اسکان قابل قبول در شان معلم و خانواده های آنان در شهرهای مشهد٬ قم٬ کرانه های دریای خزر و خلیج فارس ٬ جزایر کیش و قشم و تمام شهرهای بزرگ کشور که خود فرهنگیان می توانند با خرید سهام آنها بخشی از سرمایه و نقدینگی مورد نیاز آن را تامین نمایند ٬ این کار می تواند به تدریج تا سه سال آینده کاملا محقق شود
5- نظارت بیشترو حسابرسی دقیق تر بر صندوق ذخیره فرهنگیان و هدایت بخشی از سرمایه فرهنگیان عضو این صندوق در پروژه هایی که نام برده شد.
6-دخالت تشکل های مستقل معلمان در تدوین کتاب های درسی
7-اختصاص بودجه لازم و ساخت و استاندارد کردن محیط های آموزشی مطابق با استاندارد های بین المللی
8-اجرای ماده 51 برای فرهنگیان جانباز و ایثارگر
9-اعطای مجوز فعالیت به کانون های صنفی فرهنگیان
10 تبدیل وضعیت نیروهای حق التدریسی و پیمانی به رسمی
11-لغو هر نوع محکومیت فعالان صنفی فرهنگیان اعم از زندان ٬ انفصال از خدمت ٬ تبعید و ….که تنها به سبب فعالیت صنفی صادر شده است و جبران خسارت وارد شده بر این عزیزان.
12- پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان به طور کامل و بلافاصله بعد از بازنشستگی و پرداخت حقوق بازنشستگان عزیز هماهنگ با سایر کارکنان دولت و عدم حذف رتبه شغلی ایشان .
13-برخوردای ار آموزش برابر٬ رایگان وبا کیفیت و حق همه است با خصوصی سازی و واگذاری مدارس٬ این موهبت را از کودکان فقیر نگیرید.
14-ارایه لایحه بهبود سطح معیشت فرهنگیان در اسر ع وقت ٬ چرا که نظام رتبه بندی نظامی تکمیلی است و به هیچ وجه سطح معیشت فرهنگیان را متناسب با خط فقر و دریافت های دیگر ارگان ها افزایش نمی دهد .
از طرف فرهنگیان کل کشور
دو فعال کارگری در سنندج به ۵ ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند
دو تن از نمایندگان قانونی کارگران نانواییهای سنندج به تحمل ۵ ماه حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند. محکومیت این دو فعال کارگری به ۵ سال حبس تعلیقی تبدیل شده است.
به گزارش 26فروردین ایلنا، آقایان «یدالله صمدی» و «اقبال شبانی» که به ترتیب دبیر و بازرس انجمن صنفی کارگران خبازیهای سنندج و حومه هستند در ابتدای بهمن سال گذشته به اتهام «اخلال در نظم» در دادگاه انقلاب و جزایی سنندج محاکمه شدهاند.
رای محکومیت این دو فعال کارگری در پایان اسفند سال گذشته ابلاغ شده اما تاکنون در اختیار آنها قرار نگرفته است.
به گفته آقایان صمدی و شبانی، دادستان پس از تجمع گروهی از مردم سنندج در تاریخ ۱۶ مهر سال گذشته در حمایت از مقاومت مردم کوبانی در سوریه علیه حملات گروه داعش، از آنها شکایت کرده است.
بر اساس این گزارش، دادستان در روز محاکمه مدعی شده است تصاویری در اختیار دارد که نشان میدهد این دو فعال کارگری در تجمع یاد شده حاضر بودهاند اما تصاویر ادعا شده در دادگاه به نمایش درنیامدهاند. از طرفی آقایان صمدی و شبانی مدعی شدهاند همزمان با تجمع یاد شده به همراه سایر اعضا در جلسه هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خبازیهای سنندج و حومه شرکت کرده بودند و برای اثبات این ادعا حداقل چهار شاهد دارند که در آن جلسه حاضر بودند.
آقای صمدی در این باره گفت: بار اولی که به منظور بازجویی احضار شده است گمان برده دلیل احضارش شرکت در تجمعات اعتراضی کارگران نانوا است.
او در عین حال گفته برخورد ماموران در جلسات بازجویی «ناشایست» بوده است.
رای دادگاه بدوی آقایان صمدی و شبانی پس از اولین جلسه محاکمه و بدون احضار شاهدان صادر شده است. این دو فعال کارگری قصد دارند به رای صادر شده اعتراض کنند.
بازداشت آرام وفواد زندی دو برادر و فعال کارگری توسط نیروهای لباس شخصی
بنا به گزارش رسیده روز سه شنبه 25 فروردین 94 آرام و فواد زندی دوفعال کارگری در شهر سنندج ،ساعات 12 ظهر با یورش ماموران لباس شخصی به منزل مادری نامبردگان بازداشت و به مکان نامشخصی انتقال داده شدند.
تا لحظه در یافت این خبر علت بازداشت این دو فعال کارگری مشخص نبوده و مادر نامبردگان از وضعیت فرزندان خود بی خبر می باشد .
کمیته هماهنگی ضمن محکوم کردن دستگیری این دو فعال کارگری خواستار آزادی این دو برادرو دیگر کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد .
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
25 فروردین 94
شاپور احسانی راد: پیش به سوی برگزاری با شکوه اول ماه مه یازده اردیبهشت روز جهانی کارگر با فریاد ” معیشت ، منزلت “
اول ماه مه، یازده اردیبهشت امسال از جهات زیادی برای کارگران ایران قابل اهمیت و تعین کننده می باشد اهمیت این روز و بویژه در سال 94 از این رو می باشد که اعتراضات، اعتصابات و تجمعات کارگری هم قبل و هم بعد از توافقات لوزان ابعاد گسترده و بهم پیوسته ای را نشان میدهد و پروسه ی حرکت این جنبش مطالباتی ” معیشت و منزلت ” همبستگی و اتحاد طبقاتی طیف های مختلف کارگری اعم از بازنشستگان، معلمان، پرستاران و همه مزد بگیران را در مقابل یورش وحشیانه سرمایه داری نوید میدهد. اگر در اواخر سال 93 اعتصابات قدرتمند کارگران و تجمعات پرشکوه پرستاران و معلمان فریاد معیشت منزلت را سر دادند و افزایش دستمزدها را خواستار شدند، اعتصابات و تجمعات کارگران و معلمان از اولین روزهای کاری 94 به روشنی می گوید ما زحمتکشان ” معیشت و منزلت ” مان را به هیچ وجه به آینده شکننده توافقات لوزان و سیاست های صبر و انتظار گره نخواهیم زد. نکبت و مصبت با شروع تحریمها بر طبقه کارگرنازل نشده است که با لغو آنها پایان یابد بنا براین همه حقوق بگیرانی که به دستمزدهای زیر خط فقر، به حقوق های معوقه، به حکم شلاق و زندان کارگران، به بیکاری و اخراج، به تبعیض و نابرابری، به قوانین ضد کارگری و به همه حقوق پایمال شده انسانی خود اعتراض دارند باید یازده اردیبهشت روز جهانی کارگر را به جنبشی با شکوه برای مطالبات خود بدل کنند و با قاطعیت اعلام کنند یازده اردیبهشت روز جهانی ما کارگران است روز اعتراض ما به تمامی حقوق پایمال شده ماست و هیچ مقام و منصبی حق ندارد این روز جهانی را از ما بگیرد. ما در این روز به خیابان می آییم و با صدای بلند فریاد بر می آوریم در زمانی که در این مملکت کسانی ماهیانه یک میلیارد تومان درآمد دارند شما حق ندارید دستمزد کارگر را 712 هزار تومان اعلام کنید، درآمد میلیاردی آنها از استثمار وحشیانه ماست و صریحا اعلام می کنیم کسانی که به نمایندگی از کارگران در شورای عالی کار این دستمزد حقارت آمیز را تصویب کردند مزدروان و جیره خواران سرمایه داری هستند ما به تصویب این حداقل دستمزد ( 712 هزارتومان ) شدیدا معترض هستیم و خواهان تجدید نظر فوری آن می باشیم. ما با صدای بلند فریاد بر می آوریم در هیچ جای دنیا، کارگر را به جرم دفاع از دستمزدش به شلاق و زندان محکوم نمی کنند، شلاق و زندان لایق کارخانه دارانی است که حقوق و دستمزد کارگران را ماه ها نمی پردازند، زندان و شلاق لایق و شایسته ، بانکداران، سرمایه داران، زمین خوران، اختلاس گران و دزدانی است که به قیمت بیکاری، فقر و گرسنگی میلیونها انسان غارتگری میکنند، ما فریاد بر می آوریم شما حق ندارید هر روز نان این قوت لایموت زحمتکشان را گران کنید شما حق ندارید هر روز اجناس را گران کنید. ما فریاد بر می آوریم اعتراض، اعتصاب، تجمع و تشکل و برخورداری از یک زندگی مطابق با استانداردهای زندگی امروزی بشر حق مسلم ماست و ما در دفاع از تمامی این خواستهایمان لحظه ای از پای نخواهیم نشست و قاطعانه در دفاع از معیشت و منزلت خود با تمام توانمان ایستادگی خواهیم کرد.
منبع:سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران
کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورود دیشب هم در مقابل وزارت کار خوابیدند
دو شب است که در مقابل وزارت کار میخوابیم تا شاید برگزاری این جلسات ما را به نتیجه برساند اما هنوز آقایان از پذیرش مسولیت در قبال این کارگرانی که عمر خود را در راه تولید برای این کشور صرف کردهاند شانه خالی میکنند و همچنان ما را در بلاتکلیفی نگه داشتهاند. هیچکس هم صدای ما را نمیشنود.
حدود ۱۰۰ نفر از کارگران بیکار شده کارخانه فارسیت دورود که برای اعتراض به اخراجشان از لرستان به تهران سفر کردهاند، شب گذشته را در مقابل ساختمان وزارت کار سپری کردند و با طلوع خورشید، برای سومین روز در مقابل ساختمان این نهاد دولتی تجمع کردند. کارگران معتقدند دلیل طولانی شدن مذاکرات دو روز گذشتهشان با مقامات وزارت کار عدم موافقت مدیریت هلدینگ فارس خوزستان با درخواستهای مطرح شده از سوی کارگران بوده است.
به گزارش 26فروردین ایلنا، این کارگران که از لرستان به تهران آمدهاند، از روز دوشنبه ( ۲۴ فروردین ) در اعتراض به اعلام تعطیلی کارخانه فارسیت و بیکاری کارگران در مقابل وزارت کار تجمع کردهاند. به گفته ی کارگران، کارفرمای شرکت فارسیت با آغاز سال جدید از روز ۱۵ فروردین ۹۴ اجازه ورود حدود۲۶۰ کارگر به جا مانده از تعدیلهای گذشته به کارخانه را نداده است و اعلام کرده که به دلیل زیان دهی شرکت، قصد ادامهٔ فعالیت ندارد.
این در حالیست که پیش از این در روزهای پایانی اسفند ۹۳ از لرستان خبر رسید، اوضاع در کارخانه فارسیت روبه بهبود است و با پرداخت معوقات مزدی کارگران و کاهش تعداد نیروها از ۳۶۸ به ۲۶۰ نفر شرایط برای فعالیت مجدد شرکت فراهم است. پیش از این، اخراج گستردهٔ کارگران با توجیه کاهش نیرو برای بازگشایی مجدد کارخانه، باعث بیکاری نزدیک به ۱۳۰ نفر در ۴ ماه گذشته شده بود.
با وجود برگزاری جلسات مختلف طی دو روز گذشته بین معاونین وزیر، مدیریت هلدینگ فارس خوزستان و نمایندگان کارگران، هنوز مدیریت این مجموعه صنعتی حاضر به قبول شرایط کارگران نشده است.
بازگشایی مجدد کارخانه و پرداخت حقوق ماهیانه به کارگران و یا قبول پرداخت سنوات به ازای سابقهٔ کار هر کارگر از جمله مطالبات مطرح شده از سوی کارگران فارسیت دورود است.
به گفتهٔ یکی از کارگران، اکثریت کارگران فارسیت، بین ۱۳ تا ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند اما علی رغم موافقت ضمنی مسولین وزارت خانه و معاونین وزیر با درخواستهای کارگران، مدیریت این واحد صنعتی در مقابل بازگشایی کارخانه و درخواست پرداخت سنوات به کارگران مقاوت میکند.
این کارگر درباره دلایل مطرح شده از سوی مدیریت هلدینگ فارس خوزستان گفت: هنوز دلیل روشنی در این مورد به ما ارائه نشده و مرتب بحث مسولین این است که کارخانه زیان ده است و ادامه فعالیت آن ممکن نیست. این در حالیست که به گفتهٔ کارگران، شرایط کارخانه فارسیت برای تولید و در نهایت سفارشگیری مطلوب و به جهت برخورداری از مواد اولیه مورد نیاز برای ۸ ماه آینده مناسب است و نیازی به تعطیلی کارخانه نیست.
کارگران میگویند «حالا که نمیخواهند کارخانه را باز کنند، حداقل فکری به حال بازخرید خدمت کارگرانی که سالها در این کارخانه زحمت کشدهاند کنند، تا بیش از این شرمنده خانوادههایمان نباشیم.»
این کارگران که شبهای گذشته را در خیابانهای اطراف وزارت کار گذراندهاند، میگویند روی بازگشت به خانه با دست خالی را ندارند. یکی از کارگرانی که شب گذشته را در مقابل وزارت کار گذرانده است در این باره میگوید: هرچقدر که لازم باشد اینجا میمانیم تا به نتیجه برسیم. با این وضعیت اصلا نمیتوانیم به خانه برگردیم. با ۱۶ – ۱۷ سال سابقهٔ کار دیگر کجا به ما کار میدهند که بخواهیم دنبال کار دیگری برای امرار معاش باشیم. هیچکس هم صدای ما را نمیشنود.»
بعضی از این کارگران که شبهای گذشته را در مقابل وزارت کار گذراندهاند ازبی توجهی وزارت کار برای اسکان موقت کارگران معترض گله میکنند. یکی از کارگران میگوید: دو شب است که در مقابل وزارت کار میخوابیم تا شاید برگزاری این جلسات ما را به نتیجه برساند اما هنوز آقایان از پذیرش مسولیت در قبال این کارگرانی که عمر خود را در راه تولید برای این کشور صرف کردهاند شانه خالی میکنند و همچنان ما را در بلاتکلیفی نگه داشتهاند.
گفتنی است، کارخانه فارسیت دورود که در پی قانون عدم استفاده از آزبست در کشور از سال ۹۰ به صورت تعطیل و نیمه تعطیل در آمده بود، با تامین مواد اولیه و با همکاری شرکت هلدینگ فارس خوزستان، قرار بود خرداد سال ۹۳ آغاز بهکار کند. در سه ماههٔ گذشته شرکت فارسیت دورود که در شرف بازگشایی مجدد قرارداشت به دلیل کمبود نقدینگی اقدام به تعدیل نیرو کرد که در نتیجهٔ آن از دی ماه ۹۳، ۱۳۰ کارگر پیمانی این شرکت که دارای سوابق کاری ۸ تا ۱۰ سال بودند، بیکار شدند. پیش از این اخراجها، تعداد کارگران این شرکت ۳۶۸ نفر بوده است و با تعدیل نیروی کار در آن مقطع زمانی قرار بود کارخانه تعطیل نشود.
گفتنی است، با تعطیلی کارخانهٔ فارسیت دورود که یکی از بزرگترین کارخانههای صنعت سیمان و جزء هلدینگ فارس خوزستان است، بیش از ۲۶۰ نفر با سوابق کاری بالا بیکار میشوند.
دومین تجمع اعتراضی کارگران نساجی قائمشهر طی هفته جاری
صبح امروز حدود ۲۵ نفر از کارگران نساجی قائمشهر در اعتراض به عدم دریافت حقوق اسفندماه و همچنین در واکنش به شایعاتی که درباره واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی مطرح شده است در مقابل استانداری مازندران تجمع کردند.
به گزارش26فروردین ایلنا، این کارگران روز یکشنبه (۲۳ فروردین) نیز در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان قائمشهر تجمع کرده بودند.
کارگران کارخانه نساجی قائمشهر میگویند؛ این واحد تولید کننده انواع پارچه که با مدیریت بخش دولتی (سازمان گسترش نوسازی) فعالیت دارد هم اکنون بدلیل نبود سرمایه در گردش و مواد اولیه تولید با مشکلات زیادی روبرو است.
به گفته آنان؛ حدود ۱۷ سال قبل کارخانه نساجی قائمشهر توسط سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذارشده بود که بعد از چند سال فعالیت به دلیل مدیریت ناکار آمد تعطیل اعلام شد.
طبق اظهارات کارگران معترض؛ کارخانه نساجی قائمشهر در آن زمان با پیگیری کارگران بازگشایی شد و مجددا به بخش دولتی بازگشت.
کارگران معترض دلیل مخالفت با خصوصی سازی مجدد این کارخانه را ترس از دچار شدن به سرنوشت کارگران نساجی مازندران اعلام میکنند.
تجمع کارگران معدن گل گهر مقابل فرمانداری دراعتراض به اخراج وبیکاری!
صبح امروز عده ای از کارگران معدن شماره ۲ گل گهر مقابل فرمانداری سیرجان دست به اعتراض زدند.
به گزارش 26فروردین سیرجان خبر، صبح امروز عده ای از کارگران معدن شماره ۲ گل گهر مقابل فرمانداری سیرجان دست به اعتراض زدند.
این دومین تجمع اعتراضی کارگران مجتمع گل گهر در این هفته است و به نظر می رسد اخراج بی رویه کارگران در این معدن تمامی ندارد.
یکی از معترضان در خصوص علت تجمع امروزگفت: ما به دلیل اخراج غیر منتظره تعداد زیادی از نیروهای این معدن اینجا تجمع کردیم که هنوز هیچکس حاضر به پاسخگویی به ما نشده است.
وی بیان کرد: مسئولان شرکت دلیل اخراج را تعدیل نیرو می دانند اما این همه کارگر به یکباره اخراج شوند این پاسخ مناسبی نیست و فرماندار و مسئولان دیگر نیز به بهانه های مختلف از پاسخگویی به کارگران سر باز می زنند.
این کارگر معترض ادامه داد: هر کدام از این نیرو ها حدود پنج الی شش سال است که در این معدن مشغول بکار هستند و این اخراج یک امر نامتعارف است که نماینده اداره کار و فرماندار نیز باید در مقابل این عمل مدیران معدن ۲ گل گهر پاسخگو باشند.
همچنین آذرپیرا رئیس اداره کار و رفاه اجتماعی سیرجان در خصوص اخراج کارگران این معدن گفت: معادن ۲ و ۴ گل گهر متعلق به آقای مهدی فر است که پروژه آنها در حال اتمام شدن است و اخراج کارگان هم به همین علت است.
وی ادامه داد: ما گفته ایم که مطالبات پیمانکار تا مشخص شدن تکلیف کارگان پرداخت نشود و امیدواریم یک پیمانکار سر به راه تری برنده مناقصه شود و طبق رایزنی های ما با مدیران مجتمع گل گهر و فرمانداری مقرر شده که حدود ۹۰ درصد از نیروهای پروژه جدید از کارگران اخراج شده انتخاب شوند.
این در حالی است که کارگران معدن شماره ۴ گل گهر نیز هفته گذشته به دلیل اخراج کارگران دست به اعتراض زدند و نیرو های شرکت جهاد نصر نیز روز شنبه هفته جاری در مقابل ادره کار به دلیل اخراج کارگران، عدم پرداخت سنوات و حقوق آنها اعتراض کردند.
تجمع کارگران کارخانه صابون سازی خرمهشر مقابل فرمانداری در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و تعویق مطالبات
صبح امروز حدود ۳۰ نفر از کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و تعویق مطالبات مزدی برای نخستین بار در سال ۹۴ مقابل فرمانداری تجمع کردند.
به گزارش26فروردین ایلنا، نزدیک به ۳۰ نفر از کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر صبح امروز در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی مقابل فرمانداری خرمشهر تجمع کردند.
یکی از کارگران این واحد صنعتی درباره علت تجمع امروز (26 فروردین) گفت: امروز نخستین باری است که در سال ۹۴ تجمع میکنیم؛ حدود سه سال از زمانتوقف فعالیت صابون سازی خرمشهر میگذرد و در این مدت تمامی پیگیریها برای تعیین تکلیف مطالبات کارگران بینتیجه بودهاست.
وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به یکصد کارگر در استخدام این واحد صنعتی هستند که دست کم بابت دو سال دستمزد و سه سال حق بیمه پرداخت نشده از کارفرما طلبکارند.
تجمع صبح امروز کارگران صابونسازی خرمشهر در مقابل فرمانداری خرمشهر در حالی است که پیش از این کارفرمای این واحد تولیدی از طریق گفتگو و ارسال توضیحات کتبی گفته بود این واحد صنعتی به منظور توسعه و بازرسازی ساختار فرسوده آن بصورت موقت تعطیل شده است.
بلاتکلیفی و اخراج کارگران گیربکس سازی میانه همچنان ادامه دارد
به گزارش 26فروردین میانا، پس از گفت و شنوده ها و وعده و وعید های مکرر نمایندگان و حضور آنان در مجموعه گیربکس سازی میانه، باد مخالف این بار هم بر این قطب صنعتی میانه وزیدن گرفت و کارگران این مجموعه را به اخراج و تعدیل نیرو سوق داد.
اخبار رسیده حاکی از این موضوع است که اسامی ۲۵ نفر از کارگران که پیش از این برای تعدیل و تعلیق در برد گیربکس سازی میانه نصب شده بود با این مجموعه صنعتی خداحافظی کردند .
این ۲۵ کارگر ابتدا پس از چندین روز بلاتکلیفی برای تعیین تکلیف عازم نیرو محرکه قزوین شده و در آنجا حضور بهم رسانده به نتیجه ای نرسیدند و توسط مسئولین امر نیز مورد بی مهری قرار گرفتند .
و پس از بازگشت مجدد دست به دامن مدیریت مجموعه شده از وی یاری جستند. نهایتا 13نفر از این دوستان برطبق وعده مسئولین با میانرو قرار داد بسته عازم قزوین شدند تا در صورت خرید و اضافه شدن دستگاه به مجموعه میانرو بازگردند.
براساس این گزارش،کارگران ابراز داشتند که شرایط مطلوب مکانی و خوابگاهی در قزوین فراهم نبوده است.
در طی ماه های گذشته و از زمان بروز مشکلات این واحد صنعتی هم اکنون به گفته کارگران، ۱۲ نفر با مجموعه بطور کامل تسویه و خداحافظی کردند.مهندس چیذری مدیریت این مجموعه صنعتی قول خرید دستگاه های جدید برای شرکت فراخوان دوباره این افراد را داده اند.
اینطور که به نظر می رسد پرونده خط تولید گیربکس ماشین آریسان با عنوان تجاریpu1 تقریبا به طور کامل از میانه برچیده شده است و در حال حاضر در مجموعه نیرو محرکه قزوین هرچند به صورت حداقلی ولی در حال تولید می باشد و این موضوع با وعده ها و نامه های و مکتوب مدیرعامل این مجموعه به یکی از نمایندگان شهر تطابق ندارد.
حال سوال اساسی این است که این مقاومت مجموعه ای، هرمی یا مدیریتی چرا برخلاف اهداف و آرمان های مجموعه و پیشرفت آن قدم بر می دارد؟
انتظار می رود نمایندگان و مسئولین امر باید شفاف سازی کنند و پیگیر باشند.
لازم به ذکر است شرکت میانرو در سال ۱۳۸۳جهت ساخت قطعات انواع گیربکس با نام شرکت تولیدی قطعات گیربکس میانرو شروع به کار کرد.
این کارخانه با ۲۰ دستگاه ماشین تراش CNC مدل امکو و تولید سالیانه دو میلیون قطعه آغاز به کار کردو سپس با افزایش ماشین تولید خود را تا مرز یه میلیون و ۲۰۰هزار قطعه افزایش داد و در ماه های پایان سال ۱۳۸۹ مقرر گردید مونتاژ گیربکس وانت باردو از ایران خودرو به میانرو منتقل گردد.
بلافاصله اقدام به جذب نیرو از طریق آزمون و مصاحبه شد و ۵۰ نفر نیرو به همین منظور جذب و جهت آموزش های لازم به ایران خودرو و سپس به شرکت صنعتی نیرو محرکه اعزام شدند و از طرفی با شرکت های تخصصی قرار داد انتقال خط، منعقد و سپس تاسیسات و ابزار آلات مورد نیاز تهیه و خط مذکور در تاریخ ۱/۴/۹۰ راه اندازی و پس از طی دوره آزمایشی و تایید یک روز مونتاژخط توسط شرکت های ایران خودرو و ساپکو تولید انبوه آغاز و تا دی ماه بیش از ۶۰ هزار دستگاه گیربکس مونتاژ و به ایران خودرو تبریز منتقل و برروی وانت ها نصب و روانه بازار شد.
و الان نیز میزان نیروی این مجموعه با گذشت سالها به ۳۰۰ نفر افزایش و به ظرفیت چند برابر دست یافته است.
حال علاوه بر نامه ها و وعده و وعید مسئولین و نمایندگان مردم برای اخذ خط تولید گیربکس pu1متاسفانه این حرف تحقق نیافته و نیرو های این مجموعه به گفته مدیر عامل این مجموعه تعدیل خواهند شد.
کارخانه گیربکس سازی میانه توانایی تولید ۴۰۰ گیربکس در روز را دارد که با تولید وانت جدید ایران خودرو به جای وانت پیکان به علت پایین بودن میزان این خودرو ( ۳۰ عدد در روز) خط تولید کارخانه میانرو میانه عملا دچار رکود شده است.
۳۶ کارگر کارخانه آجر ماشینی سازمایه بیکار شدند
قرارداد کار ۳۶ کارگر قرار دادی و باسابقه کارخانه آجر ماشینی سازمایه پاکدشت در سال ۹۴ تمدید نشده است و به این ترتیب این کارگران بیکار شدهاند.
به گزارش26فروردین ایلنا،قرارداد کار ۳۶ تن از کارگران قرار دادی و باسابقه کارخانه آجر ماشینی سازمایه در سال ۹۴ به دلیل عدم نیاز تمدید نشده است و هم اکنون این تعداد کارگر فقط تواستهاند برای پیگیری این موضوع به اداره کار پاکدشت شکایت کنند.
کارگران بیکار شده کارخانه آجر ماشینی سازمایه گفتند:کارفرما مدعی است این واحد تولیدی در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و توان پرداخت به موقع حقوق حدود ۸۰ کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل کارفرما با اخراج۳۶ نفر از کارگران، فعالیت دو شیفت کاری این کارخانه را به یک شیفت کاری کاهش داده است.
این منابع کارگری همچنین میگویند رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کارخانههای آجر ماشینی لطمه وارد کرده و کارخانههای مستقر در شهرستان پاکدشت به ویژه سازمایه توان رقابت در این بازار را ندارند.
به گفته آنان؛ پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها اکثر کارخانههای تولید کننده صنعتی و نیمه صنعتی و سنتی آجر در استان دچار رکود شدهاند.
بیکاری120هزارکارگر بدنبال تعطیلی شش هزار و 200 واحد صنعتی
معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران گفت: 120هزارکارگر بدنبال تعطیلی شش هزار و 200 واحد صنعتی کوچک در شهرک ها و نواحی صنعتی ایران بیکارشده اند.
به گزارش26فروردین ایرنا،فرشاد مقیمی روز چهارشنبه در بجنورد اظهار کرد: تعطیلی 91 درصد از واحدهای صنعتی کوچک را ناشی از کمبود نقدینگی، فقدان بازار فروش و وابستگی آنها به تامین مواد اولیه از خارج کشور عنوان کرد.
وی افزود: تنها سه درصد از واحدهای صنعتی کوچک غیر فعال در شهرک ها و نواحی صنعتی ایران به دلیل فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات از فعالیت بازمانده اند.
وی تعداد واحدهای صنعتی دارای پروانه در شهرکها و نواحی صنعتی ایران را افزون بر 28 هزار واحد اعلام کرد که حدود 600 هزار نفر در این واحدها به کار مشغولند.
اخراج 600 کارگر واحدهای تولیدی قائمشهر در سال گذشته
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قائمشهر با اشاره به اینکه در سال گذشته یکهزار نفر از بیمه بیکاری استفاده کردند، گفت: 600 نفر از کارگرانی که به شکل قراردادی در واحدهای تولیدی مشغول بودند، اخراج شدند.
به گزارش 26فروردین فارس ، علی فلاح عصر امروز در جلسه کارگروه اشتغال این شهرستان ، با اشاره به اینکه در سال گذشته یکهزار نفر از بیمه بیکاری استفاده کردند و امسال این آمار به 942 نفر رسید، گفت: در سال گذشته 600 نفر از کارگرانی که که به شکل قراردادی در واحدهای تولید مشغول بودند، اخراج شدند.
ریزش آوار در تهران جان یک کارگر را گرفت
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از ریزش آوار در یک منزل قدیمی خبر داد و گفت: در این حادثه کارگر 20 ساله تبعه کشور افغانستان جان خود را از دست داد.
به گزارش26فروردین ایرنا،جلال ملکی افزود: ساعت 16:51 روز چهارشنبه حادثه ریزش آوار در یک منزل یک طبقه قدیمی در خیابان شهید رجایی بعد از بیمارستان هفت تیر به سامانه 125 اعلام شد که بلافاصله ماموران دو ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
وی بیان کرد: دو کارگر تبعه افغانستان در حال تخریب یک منزل قدیمی بودند که به یکباره ریزش آوار صورت می گیرد و یکی از کارگران زیر آوار می ماند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: آتش نشانان وارد عمل شده و با کمک کارگران ساختمانی این کارگر را از زیر آوار بیرون می آورند.
وی اضافه کرد: این کارگر تحویل عوامل اورژانس مستقر در محل می شود اما با توجه به معاینات پزشکی مشخص می شود این کارگر به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است.
بیست وششم فروردین ماه1394