اخباروگزارشات کارگری19فروردین1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

– سریال اخراج کارگران معترض: اخراج ۲۲ کارگرمعترض کارخانه تبریز کف!

– کارگران معترض اخراجی معدن کوشک بافق به بیمه بیکاری هم معرفی نمی شوند

– یوسف آبخرابات برای ۵ روز به ‌مرخصی درمانی آمد

– تجمع کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در برابر ساختمان وزارت کار

– نامه سرگشاده کارگران بلاتکلیف کارخانه فولادآذربایجان به وزیراقتصاد

– اخراج بیش از 300 نفر از کارگران شرکت های هواپیمایی ماهان و آسمان

– عدم پرداخت 3ماه حقوق و2سال عیدی وپاداش 300کارگر کارخانه الگانت سمنان

– پرداخت حقوق ماهیانه ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزارتومانی به کارگران!

– اظهارات ضدونقیض مسئولان وادامه بلاتکلیفی کارگران بیکارشده کارخانه پتروشیمی هگمتانه!

– چرایی اعتراض معلمان به احکام حقوقی، طرح رتبه‌بندی و عملکرد صدا و سیما

– اعتراضات شدید کارگران برزیل به طرح جدید قوانین کار در این کشور

– اعتصاب کارمندان برج های مراقبت سفرهای هوایی در فرانسه برای افزایش دستمزد ودراعتراض به افزایش سن بازنشستگی!

سریال اخراج کارگران معترض: اخراج ۲۲ کارگرمعترض کارخانه تبریز کف!

لغو موقت اخراج ۲۲ کارگرمعترض کارخانه تبریز کف پس از تجمع حمایتی همکارانشان در محوطه کارخانه

۲۲ کارگرکارخانه تبریز کف که حداقل ۴ تن از آن‌ها رسمی [قرارداد دائمی] هستند روز یکشنبه (۱۶ فروردین) از طریق کارگزینی از اخراج‌ خود با خبر شدند.

کارگران کارخانه تبریز کف همان روز در اعتراض به این اخراج‌ها در محوطه کارخانه تجمع کردند که این تجمع حمایتی-اعتراضی به لغو موقت اخراج این ۲۲ کارگر منجر شد.

به گزارش19فروردین ایلنا،کارگران می‌گویند کارفرما به قصد «زهر چشم» گرفتن از کارگرانی که در ماه‌های پایانی سال گذشته در تجمعات اعتراضی مقابل فرمانداری و در محوطه کارخانه شرکت می‌کردند این ۲۲ کارگر را اخراج کرده است.

نماینده کارگران در این باره گفته «این ۲۲ کارگر برای تحقق مطالباتشان در تجمعات پیش از عید شرکت می‌کردند و چنانچه بخواهند آن‌ها را اخراج کند باید هر ۲۱۰ کارگر کارخانه را اخراج کنند».

اما«هوشنگ فاخر»، مدیرعامل تبریز کف گفته این کارگران را به دلیل کارکرد نامطلوب هنگام تولید اخراج کرده است!؟

فاخر در عین حال گفته «من نمی‌توانستم به این کارگران حقوق اضافی پرداخت کنم و نمی‌خواستم قراردادشان را تمدید کنم. البته در حال حاضر گفته‌ام چند روز دیگر به طور موقت در کارخانه باشند تا ببینم عملکردشان بهتر می‌شود یا نه».

او در ادامه دلیل اخراج ۴ کارگر رسمی تبریز کف را «توهین به مدیر داخلی کارخانه» و «انجام حرکات ناشایست» اعلام کرده است؟!

مدیرعامل تبریز کف در بخشی دیگر از صحبت‌هایش گفته «حرکات کارگران در سه سال گذشته هزینه‌های هنگفتی برای کارخانه داشته است و ادامه کار اینگونه نمی‌شود و باید کارخانه را ساماندهی کنیم که این به نفع کارگران خوب؟ است. همیشه یک عده کارگر بیخود(بخوان معترض) مانع کار کارگران خوب! هستند».

کارگران تبریز کف سال گذشته در اعتراض به تعویق ۶ ماه حقوق بار‌ها مقابل فرمانداری یا در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند. بسیاری از کارگران تبریز کف علاوه حقوق عقب افتاده، مبلغی بین ۱۰ تا ۱۶ میلیون تومان را از سال‌های دورتر طلبکارند.

کارفرما در روزهای پایانی سال گذشته مبلغی بالغ بر یک و نیم میلیون تومان را به کارگران پرداخت کرد. این در حالی است که او وعده داده بود بین ۴ تا ۵ میلیون تومان از مطالبات کارگران را تا پایان همان سال پرداخت کند.

گفتنی است از نزدیک به ۲۱۰ کارگر کارخانه کاشی سازی تبریز کف، ۱۲۰ کارگر رسمی و سایرین با قراردادهای موقت یک یا سه ماهه در این کارخانه کار می‌کنند.

کارگران معترض اخراجی معدن کوشک بافق به بیمه بیکاری هم معرفی نمی شوند

با گذشت چند هفته از اخراج ۱۷ کارگر معدن کوشک، این کارگران هنوز به بیمه بیکاری معرفی نشده‌اند.

به گزارش 19فروردین ایلنا، ۱۷ کارگر معدن کوشک بافق که در پایان بهمن ماه پارسال به دلیل شرکت فعال در اعتراضات برای احقاق حقوق حقه شان اخراج شده بودند علی رغم پیگیری‌هایی که انجام داده‌اند هنوز به بیمهٔ بیکاری معرفی نشده‌اند.

یکی از کارگران اخراجی پیش از این گفته بود زمانی که به فرمانداری و اداره کار مراجعه کرده‌ است مقامات محلی به او توصیه کرده‌اند که خود را به بیمه بیکاری معرفی کند.

وی صبح امروز چهارشنبه ۱۹ فروردین ماه درباره پیگیری‌های انجام شده برای معرفی به بیمهٔ بیکاری گفت: علی رغم گذشت چندین هفته از اخراجمان هنوز اقدامی از سوی اداره کار جهت معرفی به بیمهٔ بیکاری صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: علی رغم اینکه رییس اداره کار بافق وعده داده بود تا ۸ فروردین این مسئله پیگیری شود اما وقتی روز هشتم فروردین ماه به اداره کار مراجعه کردیم هیچکس پاسخگوی ما نبود. پس از آن به ما گفتند بروید و روز ۱۶ فروردین مراجعه کنید که متاسفانه در مراجعه مجدد هم متصدی مربوطه در مرخصی بود و کسی به کار ما رسیدگی نکرد.

به گفتهٔ این کارگر یک نفر از ۱۷ کارگر اخراجی که در واحد خدمات کار می‌کرد به کار بازگشته است و به صورت روزمزد مشغول به کار است اما وضعیت ۱۶ نفر دیگر هنوز مشخص نیست.

وی همچنین اضافه کرد: علی رغم اینکه ریس اداره کار بافق هم نسبت به بازگشت به کار مجدد کارگران خوشبین است اما طبق شنیده‌های ما مدیریت معدن چندان با این مسئله موافق نیست و مشخص نیست در ادامه آیا تصمیم گیری دیگر می‌شود یا خیر.

گفتنی است پس از اعتصاب ۴۰۰ کارگر در اعتراض به اخراج ۱۷ کارگر این معدن که از تاریخ ۲ اسفند آغاز شد، کارگران اخراجی به همراه سایر کارگران با وساطت فرمانداری در روز ۱۰ اسفند به کار بازگشتند اما دیری نپایید که مجددا اصرار کارفرما بر اخراج این ۱۷ نفر نتیجه داد و این کارگران برای دومین بار اخراج شدند.

لازم به یادآوری است که اجرایی نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، بی‌توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت نشدن حق سختی کار و حق پله و تونل، عدم پرداخت حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، افزایش پیدا نکردن مدت قراردادهای منعقده و موارد دیگر از جمله دلایل اعتراض کارگران معدن کوشک بافق است. کارگران علی رغم پیگیری‌های بسیاری که از طریق اداره کار شهرستان و استان، فرمانداری و سایر نهادهای مربوطه انجام داده‌اند هنوز به نتیجهٔ مطلوب نرسیده‌اند. این کارگران در مرحلهٔ اول اعتراضاتشان که در آذر ماه برگزار شد و با اعتصاب ۵ روزه همراه بود در نامه‌ای به دو وزیر صنعت و معدن و وزیر کار، خواستار رسیدگی به مطالباتشان شده بودند.

شایان ذکر است معدن کوشک بافق یک معدن با مالکیت خصوصی است که توسط شرکت معدن بافق (سهامی عام) اداره می‌شود و با بیش از ۳۵۰ کارگر در در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است.

اطلاعیه شماره ۴۰ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

یوسف آبخرابات برای ۵ روز به ‌مرخصی درمانی آمد

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

همانگونه که مطلع هستید یوسف آبخرابات فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری که در زندان مهاباد مشغول گذراندن حکم ضدّ کارگری ۲ سال زندان بود مدت‌ها از ناحیه چشم رنج می‌برد و پزشک معالج یوسف سال گذشته اعلام کرده بود که یوسف باید خارج از زندان تحت مداوا قرار گیرد ، از همین رو و با پیگیری خانواده یوسف و مراجعه مکرر آنها به دادستانی بعد از مدت‌ها با ‌مرخصی درمانی یوسف موافقت شد و امروز چهار شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۴ بعد از ظهر یوسف برای ۵ روز به ‌مرخصی پزشکی‌ آمد.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکوم کردن ادامه بازداشت و زندان  دیگر کارگران و فعالین کارگری زندانی خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران و فالین کارگری زندانی است .

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

http://komitedemahabad.blogfa.com/

 نوزدهم فروردین ۱۳۹۴

تجمع کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در برابر ساختمان وزارت کار

شماری از کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی‌شان می‌خوانند، صبح امروز (۱۹ فروردین) با سفر به تهران در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند.

به گزارش19فروردین ایلنا،کارگران حاضر در تجمع امروز که تعدادشان ۵۰ نفر گزارش شده، در تشریح جزئیات مشکلاتشان گفتند: ۸۰ نفر از کارگران دائمی کارخانه «فولاد سازان فرآیند» در شهرستان ملارد که با اقدام ناگهانی کارفرما در روز ۲۵ فروردین ماه سال ۹۳ به شیوه‌ای که آنان توهین‌آمیز می‌خواندند اخراج شده بودند، با وجود شکایت در اداره کار و دریافت حکم بازگشت به کار و توقیف اموال، پس از گذشت حدودا یکسال بدون حقوق همچنان بلاتکلیفند. به همین دلیل صبح امروز جمعی از این کارگران به تهران آمده و با تجمع مقابل ساختمان وزارت کار از مسئولان این وزارت خانه خواستند به مطالباتشان رسیدگی شود.

به گفته کارگران معترض، کارفرمای کارخانه فولاد سازان فرآیند برای رهایی از کارگران رسمی کارخانه و پرداخت نکردن مطالبات معوقه‌شان، در روز ۲۵ فروردین ماه سال گذشته درهای کارخانه را به روی کارگران رسمی و قرار دادی بسته است.

کارگران فولاد سازان فرآیند گفتند همزمان با پرداخت نشدن حقوق، بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده است و دفترچه‌های درمانی کارگران و خانواده‌هایشان فاقد اعتبار شده است.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع با اشاره به وضعیت شغلی نامعلومشان گفت کارفرما به هیچ یک از دستورات مقامات دولتی برای روشن شدن وضعیت ما توجهی ندارد و کارگران اخراجی را بلاتکلیف نگه داشته است.

این کارگر معترض در ادامه گفت: بعد از تحمل یکسال بی‌پولی در نتیجه اخراج اجباری کارفرما، هنوز مقرری بیمه بیکاریمان به دلیل معوقات بیمه‌ای کارفرما به تامین اجتماعی برقرار نشده است. این درحالیست که این واحد تولید کننده انواع تجهیزات پالایشگاهی با استخدام نیروهای جدید فعالیت تولیدی خود را از سر گرفته و وضعیت خوبی دارد.

او در خاتمه تاکید کرد: اجتماع اعتراضی امروزمان در حالی حوالی ساعت ۱۲ ظهر خاتمه یافت که مسئولان این وزارت خانه برای بررسی این موضوع از کارگران احکام صادره اداره کار و سایر مستندات مراجع قضایی دیگر را خواسته‌اند که قرار است روز شنبه (۲۲ فروردین) تحویل داده شود.

نامه سرگشاده کارگران بلاتکلیف کارخانه فولادآذربایجان به وزیراقتصاد

بنابه گزارش منابع محلی،کارگران کارخانه فولادآذربایجان طی نامه ای سرگشاده بتاریخ 18فروردین خطاب به وزیراقتصاد،ضمن برشمردن عملکرد خریداران کارخانه و طرح مشکلات خود مبنی بربرنامه ریزی برای اخراج573کارگررسمی وپیمانی این کارخانه،عدم پرداخت بموقع حقوق وعیدی کارگران،حذف مزایای بن کارگری،وعده غذا و…….خواهان لغو واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی شدند.

کارگران طی این نامه سرگشاده با اعلام اینکه که کاردبه استخوان رسیده اتمام حجت کردند ودست زدن به اعتراض وبرپایی تجمعات را برای دستیابی به مطالباتشان راحق خود دانستند.

درهمین رابطه:

کارگران ازکارمعلق شده کارخانه فولاد آذربایجان  ایام نوروزراباتجمع درکارخانه سرمی کنند

بنابه گزارش منابع محلی،کارگران ازکارمعلق شده کارخانه فولاد آذربایجان درایام نوروز هرروز برای روشن شدن وضعیتشان جهت  بازگشت بکارودریافت حقوق ومطالبات عقب افتاده خود،درکارخانه تجمع می کنند.

حقوق ومطالبات کارگران کارخانه فولاد آذربایجان  ازبهمن ماه93تاکنون پرداخت نشده است.

کارخانه فولاد آذربایجان در ۲۶ اردیبهشت سال ۹۳ توسط گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی خریداری شد، کارخانه فولاد میانه حدود ۵۷۳ کارگر دارد که از این تعداد حدود ۲۴۱ کارگر رسمی و حدود ۳۳۲ نفر کارگر قرارداد موقت هستند.

درقرارداد سازمان خصوصی سازی با خریداران تنها بر حفظ ۲۴۱ نفر کارکنان رسمی این مجموعه تاکید شده است.

۳۲ نفر از کارگران قراردادموقت کارخانه فولاد آذربایجان در آذر ماه سال 93با بهانه به کارگیری آنان در فاز ۲ (احیا) بدون دریافت حقوق و حق بیمه و با وعده بکارگیری مجدد در سال آینده از کار اخراج و از ورود آنان به کارخانه ممانعت به عمل آمد.

در ۲۷ بهمن سال گذشته نماینده خریداران کارخانه با اعلام شفاهی این موضوع که قرار داد ۳۰۰ نفر دیگر از کارگران این مجموعه از اسفند ماه سال جاری دیگر تمدید نخواهد شد، ضمن تاکید دوباره بر قرار داد منعقد شده و مسئولیت این شرکت تنها در قبال ۲۴۱ کارگررسمی، تمامی توافقات حاصله و مصوبات شورای تامین شهرستان مبنی بر حفظ اشتغال تمامی نیروهای این مجموعه را نقض و زیر سوال برد.

خریداران کارخانه با تاکید بر قرارداد منعقد شده این مجموعه صنعتی با سازمان خصوصی سازی همچنان بر ۲۴۱ نفر قید شده در این قرار داد پافشاری داشته و طی ماه های اخیر با اعلام شفاهی به تعداد ۳۰۰ نفر دیگر از کارگران بر تمدید نشدن قرار داد آنان سخن به میان آورده اند.

کارخانه فولاد آذربایجان به عنوان بزرگترین کارخانه فولاد شمال غرب کشور و تنها کارخانه تولید فولاد در آذربایجان شرقی به سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرق شهر میانه احداث شده است.

توقف تولید درکارخانه فولاد میانه پس ازواگذاری به بخش خصوصی،بلاتکلیفی شغلی کارگران وعدم پرداخت حقوق،عیدی ومطالباتشان!

پرداخت نشدن معوقات کارگران و بلاتکلیفی شغلی صدها نفر از کارگران کارخانه فولادمیانه آن‌هم در نزدیکی سال نو منجر به کلافه شدن و اعتراض آنها در محل کارخانه شده است.

به گزارش 22اسفند میانا، در حالی که اسفند متورم ۹۳ از نیمه گذشته است و اقشار مختلف مردم در پی خرید سال نو و ورود موفق و خوش‌یمن به فصلی تازه هستند، اما کارگران فولاد میانه نه‌ تنها امیدی به گرفتن عیدی ندارند، بلکه هنوز مشخص نیست که آیا معوقات‌شان پرداخت می‌شود یا خیر.

در حال حاضر روند مدیریتی کارخانه فولاد نیز بلاتکلیف باقی مانده و کارگران هر روز با حضور در محل کارخانه ای که هیچ گونه تولیدی ندارد از شرایط به وجود آمده در آستانه عید که می توانست بهترین زمان تولید و سود دهی باشد گلایه مند هستند.

در حال حاضر کارگران بدون اینکه مشغول هیچ گونه فعالیت باشند، صرفاً به خاطر حضور فیزیکی در کارخانه  همه روزه در محل مسجد این مجموعه صنعتی دور هم جمع می شوند.

۲۴۱ کارگر رسمی و ۳۳۰ کارگر پیمانی در کارخانه فولاد آذربایجان که در شهرستان میانه واقع شده است مشغول به کارند. این کارخانه علی رغم نگرانی ‌های کارگران در پایان آذر ماه به بخش خصوصی واگذار شده است.

از زمان واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی تعداد ۳۳۰ نفر از کارگران این مجموعه به حالت معلق از کار درآمده اند و وضعیت فعلی کارخانه به دلیل اختلاف بوجود آمده میان خریداران و سازمان خصوصی سازی  این مجموعه به حالت تعطیل کشانده است.

خبرهای رسیده حاکی از این موضوع است که خریداران و مدیرعامل این روزها در محل کارخانه حضور نیافته و این مجموعه صنعتی همچنان بدون قعالیت باقی مانده است.

نماینده کارگران کارخانه فولاد ضمن ابراز تاسف از روند طی شده در شش ماهه گذشته و از زمان شروع بکار بخش خصوصی با بیان این موضوع که ظرفیت اسمی تولید کارخانه فولاد میانه در سال ۵۵۰ هزار تن می باشد، خاطرنشان کرد: متاسفانه آمار تولید شش ماهه آخر کارخانه چیزی در حدود ۶۸ هزار تن بوده است.

وی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه سال نو، از پرداخت نشدن حقوق و پاداش کارگران کارخانه فولاد از ابتدای بهمن ماه سال جاری خبر داد و افزود : بلاتکلیف ماندن وضعیت شغلی ۳۳۰ نفر از کارگران و نبود امنیت شغلی و همچنین تاکید و پافشاری خریداران این مجموعه در قبال ۲۴۱ نفر قید شده از قرار داد، همچنان وضعیت معیشت  این افراد زیر سوال رفته است.

از این مسائل که بگذریم، بسیاری از ۳۳۰ نفر کارگر این مجموعه صنعتی  مستاجر و  صاحب خانواده و فرزند هستند و یا قسط خانه و اقساط دیگر را باید پرداخت کنند،که متاسفانه شرایط بوجود آمده باعث گردیده تا این کارگران از بهمن ماه سال جاری معوقات و عیدی خود را هم دریافت ننمایند و جیب خالی به استقبال عید نوروز بروند.

سوای از اینکه مسئولین شهرستان تاکنون چه اقداماتی کرده اند و مشخص شدن نتیجه آن چه مدت به طول می انجامد، و اینکه مسئولین این کارخانه با چه چیزی لج بازی می کنند، واقعیت این است که روزگار زمستانی کارگران اخراج شده کارخانه فولاد میانه مانند شب های بلندش تیره است و بار ضعف مدیریتی کارخانه و روند کند اقدامات انجام گرفته، بر دوش کارگران زحمتکش است و دود بی کفایتی ها به چشم کارگران می رود.

هنوز هم کارگران حتی بارقه امیدی برای بهبود وضعیت خود نمی بینند و از روی ناچاری منتظر نشسته اند و چشم به آینده نه چندان روشن دوخته اند.

خبر رسیده به ایمیل سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران: اخراج بیش از 300 نفر از کارگران شرکت های هواپیمایی ماهان و آسمان

با سلام

ضمن تبریک بمناسبت سال 1394

میخواستم در رابطه با اخراج بیش از 300 نفر از کارگران شرکت های هواپیمایی ماهان و آسمان در آخرین روزهای سال93 اطلاع رسانی نمایید.کارگرانی که درست در شب عید می بایست با دست خالی و باچشمانی نگران به همراه خانواده های خود برسرسفره هفت سین گردهم آیند.شاید شما از این طریق صدای مظلومان جامعه ایی باشیدکه هیچگونه تریبون و یا پشتیبانی برایشان فراهم نیست

باتشکر

عدم پرداخت 3ماه حقوق و2سال عیدی وپاداش 300کارگر کارخانه الگانت سمنان

۳۰۰ کارگر کارخانه الگانت در شهر سمنان در ۳ ماه اخیر دستمزد دریافت نکرده‌اند.

به گزارش19فروردین ایلنا،کارگران کارخانه الگانت گفتند:در ۳ ماهه انتهای سال ۹۳ (دی، بهمن و اسفند) ۳۰۰ نفر از آن‌ها دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند. همچنین هنوز عیدی و پاداش دو سال (۹۲ و ۹۳) به کارگران پرداخت نشده است.

کارخانه الگانت که با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایران وترکیه در شهر سمنان احداث شده و در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای فعالیت تولیدی دارد. این واحد سالانه دو میلیون مترمربع پارچه پرده‌ای آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن و اتاق‌های کودک تولید می‌کند که بخش عمده این محصولات را به کشورهای ترکیه، قزاقستان، ازبکستان و روسیه صادر می‌کند.

پرداخت حقوق ماهیانه ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزارتومانی به کارگران!

در حال حاضر آمار و ارقام دقیقی درباره نحوه پرداخت حقوق و دستمزد در بازار کار ایران وجود ندارد و مشخص نیست به صورت دقیق چند درصد از افراد حداقل بگیر هستند، چه تعدادی بالاتر از حداقل ها و در شرایط مناسب دریافتی قرار دارند و چند درصد از افراد دریافتی هایی حتی به اندازه مصوبات حداقلی شورای عالی کار نیز ندارند.

موارد بسیار زیادی ازکارگران عنوان می کنند میزان دریافتی ماهیانه انها حتی به میزان مصوبات حداقلی شورای عالی کار نیز نیست؛ بنابراین وازدریافت حقوق۱۰۰ماهیانه تا ۲۵۰ هزارتومانی خبرمی دهند.

در برخی صنایع مانند پوشاک، بخش خدمات، کارگاه های کوچک و صنوف؛ تخلفات زیادی در پرداخت حقوق و دستمزد نیروی کار وجود دارد.ازجمله در یک کارگاه در بخش صنوف و واحدهای کوچک کارگران زن از صبح تا عصر تنها با ۲۵۰ هزارتومان حقوق ماهیانه کارمی کنند.

این درحالیست که طبق قانون کارپرداخت کمتر از مصوبات سالیانه شورای عالی کار به کارگران ممنوع و تخلف است و افراد می توانند در اینباره در هیات های حل اختلاف طرح شکایت کنند.

حدود ۴۳ درصد کل اقتصاد کشور در حال حاضر غیررسمی محسوب می شود و از طریق بانک های اطلاعاتی موجود امکان ردیابی و یا شناسایی وضعیت درآمدی این گروه ها وجود ندارد؛ بنابراین در اقتصادی که نیمی از آن در شرایط پنهان مشغول به فعالیت باشد امکان هرگونه تخلف در پرداخت حقوق و دستمزد نیروی کار نیز وجود دارد.

گوشه هایی ازیک گزارش مهربتاریخ19فروردین

اظهارات ضدونقیض مسئولان وادامه بلاتکلیفی کارگران بیکارشده کارخانه پتروشیمی هگمتانه!

روز 15 فروردین سال جاری بیش از ۸۰ نفر از کارگران پتروشیمی هگمتانه در همدان در مقابل کارخانه، اداره کارواستانداری به سبب عدم پرداخت حقوق و تعطیلی واحد پتروشیمی تجمع کردند‌ به طوری‌که می توان گفت پتروشیمی هگمتانه پیش از افتتاح تعطیل شده و تعدیل نیرو داشته است!

ساخت کارخانه پتروشیمی هگمتانه با هدف تولید پودر و گرانول PVC گرید پزشکی از سال 83 در همدان کلید خورد و عملیات اجرایی آن در سال 85 آغاز شد.

این شرکت با مشارکت ۵۷ درصدی بخش خصوصی، ۳۳ درصدی شرکت ملی پتروشیمی ایران و ۱۰ درصدی یک شرکت ایتالیایی در حال ساخت بوده و تاکنون 95 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

در طول سال‌های گذشته هر یک از مسئولان وعده‌های متعددی برای زمان اتمام این پروژه داده‌اند. به عنوان مثال استاندار همدان زمان افتتاح این پروژه را دی ماه 92 و فرماندار وقت همدان در این سال وعده افتتاح پروژه را پایان سال داده بود.

همچنین محمدناصر نیک بخت در تیر سال گذشته در جمع خبرنگاران و در دیدار با معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اعلام کرده بود که پتروشیمی هگمتانه با دستور وزیر نفت و انجام تعهدات شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در ابتدای پاییز به بهره‌برداری می‌رسد.

نیک بخت همچنین در اردیبهشت سال 93 در جمع اعضاء شورای شهر همدان وعده افتتاح واحد پتروشیمی هگمتانه را تا سه ماه دیگر داده بود اما تاکنون این پروژه به سرانجام نرسیده است.

پتروشیمی هگمتانه طبق پیش‌بینی‌های مسئولان این پروژه، قرار بود برای ۲۰۰ نفر بطور مستقیم و 2000 نفر غیرمستقیم شغل ایجاد کند. این درحالیست که در روز 15 فروردین سال جاری بیش از ۸۰ نفر از کارگران پتروشیمی هگمتانه در همدان در مقابل اداره تعاون، کار و امور به سبب عدم پرداخت حقوق و تعطیلی واحد پتروشیمی تجمع کردند‌ به طوری‌که می توان گفت پتروشیمی هگمتانه پیش از افتتاح تعطیل شده و تعدیل نیرو داشته است!

برهمین اساس گفتگویی با معاون برنامه‌ریزی استاندار همدان ترتیب دادیم تا از چند و چون مشکلات این پروژه مطلع شویم.

“خسرو سامری” معاون برنامه‌ریزی استاندار ، با اشاره به مشکلات پتروشیمی هگمتانه، گفت: مشکلات کارگران این مجتمع با تنظیم قرارداد جدید به زودی حل می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش دیگری از مشکل پتروشیمی هگمتانه مربوط به آورده سهامداران بخش خصوصی و پتروشیمی است که به زودی رفع خواهد شد.

سامری با اظهار بی‌اطلاعی از زمان دقیق افتتاح پروژه پتروشمی هگمتانه، اظهار کرد: امسال تا قبل از پایان سال مشکلات این پروژه رفع و پیگیری برای مباحث تکمیلی آغاز خواهد شد بنابراین پیش‌بینی می‌شود مشکلات پتروشیمی هگمتانه تا پایان سال 94 حل و فصل شود.

معاون برنامه‌ریزی استاندار در حالی از زمان دقیق افتتاح پروژه هگمتانه اظهار بی‌اطلاعی می‌کند که در حاشیه شورای اداری سال گذشته از افتتاح پروژه در 22 بهمن سال 93 خبر داده بود.

همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز چند روز پیش در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها اعلام کرد که این پروژه خرداد امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

صحبت‌های ضد و نقیض مسئولان استان در خصوص زمان افتتاح این پروژه ذهن‌ها را به سمت سرنوشت نامعلوم پروژه راه‌آهن همدان معطوف می‌کند که مردم همدان سال‌هاست در انتظار شنیدن صدای سوت قطار هستند.

منبع:ایسنا-19فروردین

چرایی اعتراض معلمان به احکام حقوقی، طرح رتبه‌بندی و عملکرد صدا و سیما

عضو کانون صنفی معلمان بر جایگزینی لایحه بهبود وضعیت معیشتی معلمان به جای طرح رتبه بندی آنها تاکید کرد.

به گزارش19فروردین ایلنا،مهدی بهلولی عضو کانون صنفی معلمان ، با اشاره به اعتراض‌های معلمان نسبت به وضعیت معیشتی‌شان، اظهار داشت: در حال حاضر اعتراض معلمان به احکام صادر شده برای فوق العاده شغل و افزایش حقوق آنهاست.

وی ادامه داد: قرار بود؛ این فوق العاده شغل که طی سال‌های گذشته به بی‌عدالتی اجرا شده بود، اصلاح شود؛ البته در حال حاضر اصلاح شده اما باز هم ناقص است. به طور مثال قرار بود؛ امتیاز فوق العاده شغل از ۸۰۰ به ۱۵۰۰ یا ۲۰۰۰ افزایش یابد که در حال حاضر به ۱۳۰۰ افزایش یافته است.

عضو کانون صنفی معلمان با بیان اینکه معلمان انتظار دارند؛ افزایش حقوقشان برابر با کارکنان سایر دستگاه‌ها باشد، خاطرنشان کرد: حقوق خود بنده امسال با ۲۳ سال سابقه تنها ۲۶۰ هزار تومان افزایش یافته که با کسر مالیات و… به ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد.

بهلولی تصریح کرد: در دستگاه‌های دیگر با احتساب افزایش ۱۴ درصدی حقوق، افزایش بیشتر از آن چیزی است که شامل کارکنان آموزش و پرورش شده است.

عضو کانون صنفی معلمان با اذعان به اینکه آموزش و پرورش انتظاراتی که معلمان از وزارتخانه دارند را برآورده نکرده است، اظهار داشت: وزیر آموزش و پرورش چند روز گذشته اعلام کرد که با رتبه بندی معلمان ۱۶۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به حقوق معلمان اضافه می‌شود؛ در حالی که طرح رتبه بندی خودش زیر سوال است و انتقادات زیادی نسبت به آن مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: در اینجا چند سوال مطرح می‌شود که این افزایش حقوق شامل چند درصد از معلمان می‌شود؟ در حال حاضر فرهنگیان معتقدند؛ بهبود وضعیت معیشتی آن‌ها می‌تواند از راههای آسان‌تر دیگری به غیر از طرح رتبه‌بندی دنبال شود. سوال دیگر این است که چند درصد از معلمان مدارک تکمیلی دارند که مقاله و یا کتاب چاپ کنند؟ و یا با این هزینه‌های سنگین مقاله ISI بچاپ برسانند؟

بهلولی در پاسخ به این سوال که هنوز جزئیات لایحه رتبه بندی معلمان که به تازگی در هیات دولت تصویب شده، مشخص نیست پس معلمان چرا و به چه چیزی اعتراض دارند، گفت: کلیات این طرح قبلا منتشر شده بود و دارای یک سری اصولی است که در این اصول تغییراتی ایجاد نشده، فرهنگیان معتقدند؛ این طرح حقوق حقه معلمان را افزایش نمی‌دهد و تنها با ایجاد یک رقابت نادرست در بین آن‌ها افزایش حقوق ناچیزی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه معلمان نباید برای قرار گرفتن در طرح رتبه بندی به مدرک گرایی روی بیاورند، گفت: این مسئله به بهبود آموزش نمی‌انجامد؛ البته حدود ۸۰ نفر از نمایندگان نسبت به جایگزینی لایحه بهبود وضعیت معیشتی معلمان به جای طرح رتبه بندی معلمان نظر مثبتی دارند و قرار است هفته آینده این موضوع را با وزیر آموزش و پرورش مطرح کنند که به نظر می‌رسد؛ این طرح ملموس‌تر و واقعی‌تر باشد.

وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در عدم پوشش صحبت‌های بحق معلمان گفت: در اعتراضات سراسری معلمان که در چند ماهه گذشته شاهد بودیم؛ یکی از پلاکارت‌های ما در این اعتراضات این بود که ۳۰ :۲۰ کجایی؟ فرهنگیان معتقدند؛ رسانه ملی در این زمینه منصفانه برخورد نمی‌کند.

بهلولی تصریح کرد: به طور مثال در یکی از برنامه‌های تلویزیونی در شب عید با پژمان آن دانش آموزی که به دلیل پخش شدن فیلمش ترک تحصیل کرده بود، مصاحبه‌ای انجام شد، ما معتقدیم معلمان فداکار زیادی خصوصا در یکسال اخیر داشته‌ایم، چرا این معلمان نباید در رسانه ملی مطرح شوند.

اعتراضات شدید کارگران برزیل به طرح جدید قوانین کار در این کشور

سه شنبه، دهها هزار تن از کارگران برزیلی دعوت سندیکاهای کارگری برزیل را اجابت کردند و در دوازده شهر مهم برزیل به خیابان آمدند. در این میان، برازیلیا، پایتخت برزیل شاهد یکی از خشونت بارترین این تظاهرات ضد دولتی بود.

سه هزار تن از کارگران در مقابل کنگره برزیل گردهم آمدند و اعتراض خود را به تصویب قوانین کاری که به گفته سندیکاهای کارگری علیه حقوق کارگران است، بیان کردند.

طی قوانین جدید پیمانکاران حق خواهند داشت قراردادهای کوتاه مدت بدون هیچ تعهدی با کارگران به امضا برسانند. قانونی ضد کارگران ساعتی و یا چند هفته ای که حق عضویت در سندیکاری کارگری را هم نخواهند داشت.

دیلما روسف، رییس جمهوری برزیل، حامی این قانون است. دولت وی طرح این قانون را، که در راستای اجرای سیاستهای سختگیرانه اقتصادی است، دادن اعتمادی دوباره به سرمایه گذاران و پیمانکاران می داند. این در حالیست که آخرین نظرسنجیها نشان می دهد که از هر ۱۰ برزیلی ۹ نفر مخالف این قانون است.

در صورت تصویب این قانون در روز چهارشنبه، قانون برای تصویب نهایی به سنای برزیل فرستاده می شود و سپس این قانون به اجرا گذاشته خواهد شد. سندیکاهای کارگری در اعتراض به این قانون خواستار تظاهرات بزرگ کارگری در دوازدهم آوریل شده اند.

اعتصاب کارمندان برج های مراقبت سفرهای هوایی در فرانسه برای افزایش دستمزد ودراعتراض به افزایش سن بازنشستگی!

اعتصاب کارمندان برج مراقبت در فرانسه بسیاری از پروازها در دو فرودگاه مهم پاریس، شارل دو گل و ارلی را مختل کرد.

به گزارش8آوریل یورونیوز،کارمندان برجهای مراقبت در این دو فرودگاه خواستار افزایش حقوق و مخالف قانونی هستند که سن بازنشستگی آنها را افزایش می دهد. دولت مانوئل والس نخست وزیر فرانسه قصد دارد قانونی را به تصویب برساند که در صورت اجرای آن، سن بازنشستگی کارمندان برج مراقبت از 57 سالگی به 59 سالگی افزایش پیدا می کند.

کمپانی ایرفرانس بزرگترین شرکت هوایی فرانسوی گفته است که اغلب پروازهای کوتاه و میان مدت این کمپانی بدلیل اعتصاب لغو خواهند شد. این شرک با این حال متعهد شده است که پروازهای طولانی بین قاره ای خود را طبق معمول انجام دهد.

نوزدهم فروردین ماه 1394

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.