اخباروگزارشات کارگری27اسفند1393

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

 

اخباروگزارشات کارگری27اسفند1393

– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

افزایش بی عدالتی علیه کارگران و زحمت کشان ایران را محکوم می کنیم

– در محکومیت ادامه بازداشت کوروش بخشنده و تداوم احضار ، شکنجه و بازداشت دیگر فعالین کارگری

– پیام نوروزی واحد سیده و یوسف آبخرابات فعالین کارگری زندانی از زندان مهاباد

– اخراج کارگران شرکت تعاونی پره درصورت اعتراض

– تجمع کارگران کارخانه تبریز کف مقابل فرمانداری بدنبال توخالی درآمدن وعده ها

– کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود با پنج ماه حقوق معوقه سال نو را آغاز می‌کنند

– عدم پرداخت 3ماه حقوق کارگران  معدن زمستان یورت

– سال نو وعدم پرداخت21ماه حقوق220کارگربیکارشده کارخانه آجرجیل

-۴ماه بی‌حقوقی کارگران کارخانه فرش باستان یزد در آستانه سال نووبی توجهی اداره کار یزد

– کارگران کارگاه های شرکت مترو تهران در ایام عید تعطیل نیستند

– سال93برای کارگران،سال سقوط آزاد از خط فقر، اعتراضات کارگری و احضار قضایی!

– تجمع فرهنگیان اسلام آبادغرب مقابل فرمانداری

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

افزایش بی عدالتی علیه کارگران و زحمت کشان ایران را محکوم می کنیم

به اعتراف همه مسئولان گوناگون دستگاه های حکومتی و غیرحکومتی آمارهای معیشت و رفاه اقتصادی کارگران و زحمت کشان عموما در حال کاهش و به قول معروف هر سال دریغ از پارسال می شود.

با نزدیک شدن اسفند ماه و رسیدن روزهای تعیین دستمزد برای سال جدید مراکز و نهادهای کارگری حکومتی و غیرحکومتی و بیش از یازده میلیون کارگر و نزدیک به سه میلیون بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی که با احتساب جمعیت خانوادهایشان بیش از پنجاه درصد جمعیت ایران را تشکیل می دهند. در تب و تاب فراگیر تعیین دستمزد عادلانه کارگری لحظه شماری می کنند.

با توجه به این موج بزرگ اجتماعی، مسئولان مختلف دستگاه های حاکمیتی مربوط و صاحبان قدرتمند اقتصادی بخش های خصوصی و غیرخصوصی با پیش کشیدن توجیهات برنامه ریزی شده همچون کمک به رونق اقتصادی و خروج از رکود و بحرانی بودن وضعیت اقتصادی و دیگر بهانه های اینچنینی و چشم پوشیدن بر معیشت میلیون ها کارگر و زحمت کش این سرزمین و عموم دستمزد بگیران قانون را زیر پا گذاشته با ایجاد جوی خاص به نفع خود و علیه کارگران مقاصد عدالت شکنانه خود را پیش می برند.

تعیین دستمزد کارگران برای سال ۱۳۹۴ نیز از این قاعده کلی پیروی کرده و بی توجه به سیر افزاینده جنبش درخواست دستمزد عادلانه کارگری باز هم حداقل دستمزد کارگران یک سوم خط فقر تعیین شد و همچنان باید شرایط معیشت سخت تری را تحمل کنند.

پیوسته در تبلیغات غیر واقعی و بدور از حقیقت ادعا می شود با پیروی از اصول سه جانبه گرایی و رعایت حق چانه زنی سرنوشت کارگران و از جمله تصمیم مهم تعیین حداقل دستمزد کارگران با این روش انجام می شود اما همه آگاهان منصف امور کارگری می دانند که در غیبت نمایندگان واقعی میلیون ها کارگر صاحب منصبان سرمایه و قدرت های اقتصادی کارفرمایی و دستگاه های حکومتی دست بالا را در تصمیم گیری ها داشته و جانب کارگری به دلیل عدم ارتباط با بدنه کارگری و نداشتن تشکیلات منسجم سندیکایی سراسری در آغاز روند تعیین دستمزد با دادن شعارهای نمایشی آنچنانی و در پایان تسلیم جلسات نامتعارف و چون امسال در نیمه شبان شده و باز هم حق کارگران پایمال می شود.

سندیکای کارگران شرکت واحد متحد و هم فریاد با میلیون ها کارگر همیشه خواستار دستمزدی عادلانه بوده و تاراج نیروی کارگران را خلاف عدالت و دادگری می داند و به این ساز و کار ناحق و ناروا و قانون شکنانه تعیین دستمزد کارگری معترض و آنرا محکوم می کند. این سندیکا به وسع توان خود بعنوان مشتی نمونه از میلیون ها کارگر معترض تلاش کرده و با حضور اعتراضی در برابر وزارت کار به این بی عدالتی ها اعتراض کرد.

سندیکای کارگران شرکت واحد تصمیم شورای عالی کار در تعیین دستمزد ناعادلانه کارگران در سال ۱۳۹۴ را محکوم کرده و به دلیل عدم حضور نمایندگان واقعی کارگران در این شورا آنرا تصمیمی دو جانبه از سوی کارفرمایان و دولتیان و ناقض ماده ۴۱ قانون کار می داند و از اعتراض کارگران علیه این بی عدالتی ها حمایت و پشتیبانی می کند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

اطلاعیه شماره ۳۷ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

در محکومیت ادامه بازداشت کوروش بخشنده و تداوم احضار ، شکنجه و بازداشت دیگر فعالین کارگری

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

کوروش بخشنده یکی از اعضای هیات اجرایی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد و عضوکمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل کارگری روز 16 اسفند ماه از سوی مامورین امنیتی شهر سنندج بازداشت و علی رغم پیگیری های خانواده و دوستان تا به امروز اطلاعی از دلیل بازداشت وی و وضعیت نامطلوب جسمانی اش در دست نیست و کماکان در بلاتکلیفی بسر می برد.

دستگیری‌ها،ارعاب وتهدید کارگران وفعالین کارگری طی سال جاری در حالی شدت بیشتری به خود گرفته که دادستانی مهاباد با مرخصی یوسف آبخرابات وواحدسیده موافقت ننموده ومحمدجراحی،شاهرخ زمانی ورسول بداغی کماکان در حال سپری کردن دوران محکومیت خود هستند. بهنام ابراهیم زاده با اتهامات واهی و بی پایه و اساس در زندان به نه سال و نیم دیگر حبس محکوم شده و مهرداد امین وزیری و ریبوار عبدالهی  و جمیل محمدی بترتیب به پنج سال و سه ماه، یک سال و سه سال و نیم زندان محکوم شده اند. بر بستر چنین فشار و سرکوبی است که درنیمه شب 25اسفند ماه شعبده بازی سه جانبه شورای عالی کاربه پایان می رسد و دستمزدکارگران با تحمیل هفده درصدی افزایش دستمزدها، ابلاغ می گردد. افزایش ناچیز دستمزد کارگران در حالی است که کارگران در این سال بارها و بارها علیه سطح پایین معیشت ودستمزدوسطح بالای تورم وبیکاری اقدام به برپایی اعتراضات و اعتصابات نمودند.

در چنین شرایط سخت و دشوار معیشتی ،کارگران راهی جز مبارزه برای احقاق خواست و مطالبات و دفاع از هستی و موجودیت خود ندارد. به همین خاطر اعمال ضد انسانی و سرکوبگرایانه سرمایه داران و حامیانشان نمی تواند خللی در فعالیت و مبارزه روزانه کارگران و فعالین کارگری برای متشکل شدن کارگران،ایجاد نماید.

در پایان ما اعضای کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد بار دیگر ضمن محکوم نمودن بازداشت کوروش بخشنده خواهان آزادی بدون قید و شرط نامبرده و دیگر کارگران و فعالین کارگری و سیاسی در زندان های کشور هستیم.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

http://komitedemahabad.blogfa.com/

 بیست و ششم اسفند ۱۳۹۳

اطلاعیه شماره ۳۸ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

پیام نوروزی واحد سیده و یوسف آبخرابات فعالین کارگری زندانی از زندان مهاباد

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

آخرین روز‌های سال ۱۳۹۳ در حال سپری شدن است و این سال برای ما کارگران زندانی ، خانواده ما و خانواده دیگر زندانیان سالی‌ سرشار از مشکل و غم و رنج بود ، از تورم و گرانی در داخل و خارج زندان گرفته تا ایاب و ذهاب خانواده‌های ما و مشکلات دیگری از این دست ، اما در این بین دوستان و آشنایان و هم طبقه‌ای‌های عزیزمان در خارج از زندان همیشه کنار خانواده ما بودند و تمام سعی‌ و تلاش خود را کردند تا با توان و امکانی که دارند  کمک حال خانواده‌های ما باشند.

ما فعالین کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری مدت ۱۵ ماه است که در زندان مهاباد مشغول گذراندن حکم ضدّ کارگری زندانی هستیم که قوه قضائیه و مسئولان امنیتی برای ما صادر کرده و اجرایی کردند تنها به خاطر عضویت در کمیته هماهنگی‌ و دفاع از حقوق هم طبقه‌ای‌های خود ، اما در این مدت خانواده‌های ما همت دوستان و آشنایان همواره حمایت و پشتیبانی‌ شدند و همین امر باعث دلگرمی‌ ما شد که در ادامه مسیر محکم و استوار تر باشیم و از حقوق حقه خود دفاع کنیم که ما در همینجا مراتب تشکر و قدردانی خودمان را نسبت به تمامی‌ این عزیزان اعلام می‌کنیم و قدردان تمامی‌ زحماتی هستیم که برای ما و خانواده ما متحمل شدند.

بدون شک در این مدت ۱۵ ماه که ما در بند هستیم خانواده و فرزندان ما در بیرون از زندان متحمل سختی و فشار‌های زیادی شدند و در سرما و گرما ساعت‌ها برای یک ملاقات چند دقیقه‌ای پشت درب زندان در انتظار نشستند هم ممنون و سپاسگزاریم ، ما دوست داشتیم در آغاز سال جدید در کنار شما باشیم اما استثمارگران و حاکمان کور دل سرمایه فقط و فقط به فکر انباشت سرمایه هستند و به جز انباشت سرمای‌ به هیچ چیز دیگر فکر نمیکنند و برایشان مهم نیست که شما و کودکان ما همچون بسیاری دیگر از زندانیان دیگر از هم جدا شده و یا همچون خیلی‌‌های دیگر برای همیشه از میان برداشته شوند ، آری واقعیت نظام سرمایه داری اینچنین است اما ما تمام تلاش خود را همچنان برای رهایی طبقه خود خواهیم کرد و به هیچ عنوان مرعوب این زندان‌ها شکنجه‌ها نخواهیم شد و آرزو می‌کنیم که فرزندان عزیز ما دیان ، دانا و هانا در مسیری درست و انسانی‌ گام بردارند و در راه از بین بردن طبقه‌ای که این کودکان را از دیدار پدرشان محروم کرده متحدانه پا به عرصه مبارزه بگذارند.

در پایان جا دارد که از تمامی‌ اعضای کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد هم که در این مدت ۱۵ ماه همچون دیگر فعالین کارگری و تشکلات کارگری و انسان‌های شریف آزاده در داخل و خارج کشور از حمایت و پشتیبانی‌ ما دریغ نکردند هم تشکر و قدردانی کنیم .

ضمن تبریک فرا رسیدن سال جدید به تمام هم طبقه ای‌هایمان چه در ایران و  جهان امیدواریم و آرزو می‌کنیم سال ۱۳۹۴ سالی‌ سر شار از شادی و پیروزی باشد و سالی‌ پر دستاورد در امر مبارزه طبقاتی برای طبقه کارگر ایران و جهان.

واحد سیده و یوسف آبخرابات فعالین کارگری زندانی از اعضای کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

زندان مهاباد

۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۳

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

http://komitedemahabad.blogfa.com/

 بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۳

اخراج کارگران شرکت تعاونی پره درصورت اعتراض

‌ اخراج بعد از اعتراض کارگران در بسیاری از شرکت‌های دولتی و خصوصی اتفاق می‌افتد.

به گزارش جام جم، یک شهروند هم از نکا گفته که شرکت تعاونی پره در کنار نیروگاه نکا، کارگران این شرکت را بیمه نمی‌کند و اگر کارگران اعتراض کنند، آنها را اخراج می‌کند.

تجمع کارگران کارخانه تبریز کف مقابل فرمانداری بدنبال توخالی درآمدن وعده ها

بدنبال توخالی درآمدن وعده های داده شده به کارگران معترض کارخانه تبریز کف،روز26اسفند مجددا جمع زیادی از کارگران در مقابل فرمانداری مرند تجمع کرده و خیابان مقابل ساختمان فرمانداری بسته شد.

به گزارش26اسفندپیام مرند،پس از اینکه کارگران کارخانه تبریز کف به مدت دو روز متوالی در مقابل استانداری تجمع کردند، با این وعده مسئولین که بخش اعظمی از مبالغ بزودی پرداخت خواهد شد این تجمع ها خاتمه یافت.

یکی از کارگران این کارخانه گفت: وعده ای که در پی تجمع در مقابل استانداری به ما دادند نیز عملی نشد و علی رغم اینکه مقرر شده بود یکی از بانکها مبلغی به حساب کارخانه واریز کند اما امروز به ما خبر دادند که بانک مذکور هنوز اقدام نکرده و گویا مشکلاتی پیش آمده است.

وی اظهار کرد: در پی این وعده های توخالی امروز سه شنبه ۲۶ اسفند ماه مجددا جمع زیادی از کارگران در مقابل فرمانداری مرند تجمع کرده و خیابان مقابل ساختمان فرمانداری بسته شد و در نهایت فرماندار مرند اعلام نمود که مشکل در حال پیگیری است.

بر اساس این گزارش امروز هوشنگ فاخر مالک کارخانه طی تماس تلفنی از کارگران خواسته است تا دست از کار بکشند اما نماینده کارگران ضمن مخالفت با این خواسته از وی دستور کتبی مبنی بر قطع تولید خواست که در پی آن، مالک کارخانه از اداره برق مرند قطع برق کارخانه را خواستار شده و در نهایت تولید قطع گردید.

براساس این گزارش،پس از قطع تولید و اعتراضات شدید به این موضوع و تجمع کارگران در مقابل فرمانداری مرند، تقی کرمی فرماندار شهرستان مرند طی تماس تلفنی با رییس اداره برق شهرستان خواست تا مجددا برق وصل شود.

لازم به ذکر است که با وجود تجمع ها و اعتراضات مختلف در ماهها و روزهای اخیر، شیفت کاری کارخانه هرگز تعطیل نبوده است.

کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود با پنج ماه حقوق معوقه سال نو را آغاز می‌کنند

منابع خبری در کارخانه فولاد و چدن دورود از پرداخت نشدن ۵ ماه حقوق و عیدی پایان سال کارگران شاغل در این کارخانه در واپسین روزهای باقیمانده از سال ۹۳ خبر می‌دهند.

به گزارش26اسفندایلنا،کارگران گفته‌اند، در حالی که حدود ۴ روز بیشتر به شروع سال ۹۴ باقی‌نمانده است، تشدید مشکل قدیمی کمبود نقدینگی، پرداخت مطالبات پایان سال کارگران این واحد صنعتی را با مشکل روبرو کرده است.

به گفته کارگران، این مطالبات شامل ۵ ماه حقوق ماهای مهر، آبان، آذر، دی و بهمن به همراه عیدی و پاداش پایان سال و حق سنوات پایان قرارداد کارگران قرار دادی می‌شود.

بنا بر این گزارش، کارخانه فولاد و چدن دورود ۱۴۰ کارگر قرار دادی و ۴۰ کارگر رسمی دارد که علاوه بر تعویق ۵ ماهه مزد و حقوق پایان سال، حدود دو سال حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده بطوری که هر چند ماه یکبار دفترچه‌های درمانی کارگران با اعتبار و سفارش مدیر کل تامین اجتماعی تمدید می‌شود.

کارگران فولاد و چدن دورود پرداخت حق عیدی در روزهای پایانی سال را باعث کم‌ارزش شدن دریافتی کارگران دانسته و در این باره گفتند: هر روز که به عید نوروز نزدیکتر می‌شویم اجناس گرانتر می‌شوند و طبیعتا پولی که مردم برای اجناس می‌پردازند هم کم‌ارزشتر می‌شود.

به گفته کارگران، علی رغم وعده‌های داده شده در خصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران، هنوز هیچ اقدامی از سوی کارفرما جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و کارگران همچنان در روزهای واپسین سال ۹۳ منتظر دریافت مطالبات خود هستند.

عدم پرداخت 3ماه حقوق کارگران  معدن زمستان یورت

کارگران با بیان اینکه با دریافت یک ماه از مطالباتمان ، معوقات حقوقیمان  به سه ماه و نیم تغییر کرد افزودند:در حال حاضر عیدی‌های سال ۹۲ و ۹۳ کارگران بخش‌های شمال غرب و شرق پرداخت شده اما از پرداخت مطالبات معوقه‌مان خبری نیست.

در پی تجمعات متعدد کارگران بخش‌های شمال غرب و شرق معدن «زمستان یورت» در استان گلستان در یک ماه اخیر، سرانجام کارفرمای این واحد معدنی روز دوشنبه (۲۵ اسفند ماه) حق عیدی سال ۹۲ و ۹۳ کارگران را پرداخت.

به گزارش27اسفند ایلنا،بیش از ۷۰۰ نفر از کارگران بخش‌های شمال غرب و شرق معدن زغال سنگ زمستان یورت واقع در آزاد شهر استان گلستان از روز ۱۲ تا ۲۴ اسفند ماه در چندین نوبت متوالی در اعتراض به عدم دریافت نیمی از حقوق اردیبهشت ماه و پرداخت نشدن حقوق ماه‌های آبان، آذر، دی و بهمن سال جاری و همچنین عدم دریافت حق عیدی سال گذشته و سال جاری خود در محوطه معدن تجمع کرده و دست از کار کشیده بودند که در نهایت کارفرما  توانسته بود یک ماه حقوق آبان ماه کارگران را روز پنجشنبه (۲۱ اسفند) پرداخت کند.

کارگران با بیان اینکه با دریافت یک ماه از مطالباتمان ، معوقات حقوقیمان  به سه ماه و نیم تغییر کرد افزودند:در حال حاضر عیدی‌های سال ۹۲ و ۹۳ کارگران بخش‌های شمال غرب و شرق پرداخت شده اما از پرداخت مطالبات معوقه‌مان خبری نیست.

به گفته آنان قرار بود امروز چهارشنبه (۲۷ اسفند) کارفرما یک ماه حقوق آذر ماه کارگران را به حسابشان پرداخت کند اما تا این لحظه قول کارفرما عملی نشده است.

کارگران معدن زمستان یورت همچنین گفتند؛ کارگران با کارفرما توافق کردند بجای مطالبات مربوط به اردیبهشت ماه خود بن‌های خرید دریافت کنند. این در خواست کارگران از کارفرما در حالی مورد تایید کارفرما قرار گرفته است که کارگران بتوانند در دو مرحله از یکی از فروشگاهای زنجیره‌ای شهر خرید کنند.

به گفته کارگران، با توجه به نزدیک شدن به روز‌های پایان سال، پرداخت پرداخت حداقل بخشی از مطالبات معوقه کارگران بسیار ضروری است وکارگران منتظر دریافت آن هستند.

سال نو وعدم پرداخت21ماه حقوق220کارگربیکارشده کارخانه آجرجیل

منابع کارگری در کارخانه آجر جیل اعلام کردند: کارفرما از مرداد ماه سال گذشته تولید در این واحد صنعتی را بر سر اختلاف با دو سهام دار دیگرش متوقف کرده است به همین دلیل حدود ۲۲۰ تن از کارگران این کارخانه در ۲۱ ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده‌اند.

به گزارش27اسفند ایلنا،کارگران می‌گویند حدود ۲۱ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌ایم و بیمه‌هایمان نیز متوقف شده است. به هر مسئولی هم شکایت می‌کنیم فقط شنونده است و هیچ اقدامی نمی‌کند.

به گفته آنان، تعداد زیادی از کارگران این کارخانه با سوابق کار ۲۰ ساله در شرف بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور قرار دارند اما کسی برای اعلام ترک کار این کارگران به کارخانه نمی‌آید. حتی مستمری بیمه بیکاری این کارگران به دلیل عدم حضور کارفرما هنوز بر قرار نشده است.

به گفته یکی از کارگران کارخانه آجر جیل، عدم دریافت حقوق و پرداخت نشدن حق بیمه کارگران این کارخانه  با نزدیک شدن به سال جدید نگرانی‌های کارگران را دو چندان کرده است.

این کارگر می‌گوید، سه روز مانده به سال نو ما روی رفتن به خانه را نداریم، دغدغه همه این است که در این روز‌ها فرزندانشان را خوشحال کنند، اما در حال حاضر تنها دغدغه ما سیر کردن شکم‌ آنهاست.

این کارگر کارخانه آجر جیل وضعیت زندگی و تامین معاش کارگران بیکار شده کارخانه را نامناسب توصیف کرد و گفت: مسئولان موضوع احیاء کارخانه را پی گیری کنند چرا که کارگران این واحد بیش از این تحمل بی‌کاری و بی پولی را ندارند و در این میان صدمات جبران ناپذیری به زندگی خانوادگی آنان وارد شده است.

۴ماه بی‌حقوقی کارگران کارخانه فرش باستان یزد در آستانه سال نووبی توجهی اداره کار یزد کارگران کارخانه فرش باستان یزد در آستانه سال نو ۴ ماه دستمزد دریافت نکرده‌اند.

به گزارش27اسفند ایلنا، کارگران کارخانه فرش باستان در استان یزد درحالی سال نو را از آغاز می‌کنند که حقوق ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند و عیدی امسال را دریافت نکرده‌اند. این کارگران گفته‌اند، علی رغم وعدهٔ کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات تا ۲۵اسفند ماه هنوز تکلیف چهار ماه دستمزد معوقه کارگران مشخص نیست.

این کارگران که هم اکنون با اخراج گسترده نیرو‌ی کار در این واحد تولیدی در چند سالهٔ اخیر تعدادشان از ۱۸۰ نفر به ۱۹ نفر رسیده است یکی از دلایل وجود بحران در این کارخانه را قصد سهامداران مبنی بر فروش زمین کارخانه می‌دانند. به گفتهٔ آن‌ها قیمت بالای زمینی که کارخانه در آن قرار دارد باعث شده سهامداران در صدد فروش آن باشند و در این بین با فروش دستگاه‌ها و مواد اولیه قصد دارند کارخانه را به تعطیلی بکشانند. کارگران می‌گویند، مشخص نیست در این بین تکلیف حق و حقوق کارگران که مرتب به تعویق می‌افتد چه می‌شود.

کارگران گفتند تولید فرش ماشینی علی رغم تمام کمبود‌ها هنوز هم سودآور است اما سهامداران شرکت به سود آوری بیشتری که در نتیجهٔ فروش زمین کارخانه نصیبشان می‌شود فکر می‌کنند و بیکاری کارگران برایشان اهمیتی ندارد. یکی از کارگران در توضیح این مطلب گفت: چندی پیش در نمایشگاهی که در کارخانه برگزار شد، تعدای تخته فرش که به صورت تک موجود بود با قیمت نسبتا خوبی در فاصلهٔ کوتاهی فروخته شد. این نشان می‌دهد وضعیت فروش خوب است و فرش باستان به دلیل کیفیت مطلوبی که دارد با اقبال خوبی از سوی خریداران روبروست. بنابراین طرح این بحث که رکود فروش وجود دارد و مسائلی از این دست چندان قابل قبول نیست.

یکی از کارگران در ارتباط با وضعیت کنونی کارخانه فرش باستان گفت: بیشتر دستگاههای شرکت فروخته شده است و در حال حاضر تعدادی کارگر با قرارداد رسمی در شرکت فعالند اما عملا فرش باستان در آستانه تعطیلی است، کارگرانی که هم اکنون هم در شرکت فعال هستند با تاخیر چند ماهه حقوق خود را دریافت می‌کنند.

گفتنی است، تعویق در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران فرش باستان در حالی ادامه دار شده است که پیش از این مدیریت این کارخانهٔ صنعتی وعده داده بود که تا ۲۵ اسفند مطالبات کارگران پرداخت شود.

حسین اخوان اظهار امیدواری کرده بود که تا ۲۵ اسفندماه طی قراردادی که برای فروش بخشی از دستگاههای شرکت بسته می‌شود مطالبات پرسنل پرداخت شود.

وی در ارتباط با جزییات این توافق گفته بود، طبق توافق‌های انجام شده قرار است برای فروش ۴ مورد از دستگاه‌های کارخانه با سرمایه گذاران مذاکراتی را انجام دهیم که در صورت به نتیجه رسیدن آن بخش عمدهٔ دیون دولتی و مطالبات کارگران پرداخت می‌شود. وعده‌ای که به گفتهٔ کارگران هنوز عملی نشده است.

یکی از کارگران درباره پیگیری مطالبات حقوقی کارگران فرش باستان از اداره کار یزد گفت: متاسفانه اداره کار در پاسخ به درخواستهای کارگران در خصوص پیگیری مطالبات معوقه‌شان می‌گوید فرش باستان هیچگونه تخلفی انجام نداده است و کارگران اگر درخواستی دارند باید به صورت انفرادی شکایت کنند تا به مطالباتشان رسیدگی شود.

به گفتهٔ این کارگر، نیروی کار فرش باستان بار‌ها از طریق اداره کار پیگیر مطالباتشان بوده‌اند، مشکل این است که شرایط سنی کارگران شاغل در این شرکت به گونه‌ای است که نمی‌توانند بعد از این در جای دیگری مشغول به کار شوند.

کارگران کارگاه های شرکت مترو تهران در ایام عید تعطیل نیستند

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه گفت: پروژه های مترو تهران در ایام عید نوروز تعطیل نیست و فعالیت در کارگاه ها همانند دیگر ایام سال جریان دارد.

به گزارش27اسفند مهر ،هابیل درویشی با اشاره به ۲۰۰ کیلومتر پروژه خط مترو در دست احداث در تهران و حومه گفت: شرط پیشبرد پروژه های مترو مطابق برنامه زمان بندی، تزریق بودجه و فعالیت بدون وقفه است.

وی افزود: به مدیران پروژه های خطوط در دست ساخت مترو هم تاکید کرده ایم طوری برنامه ریزی کنند که کمترین وقفه ای در فعالیت کارگاه ها پیش نیاید .

سال93برای کارگران،سال سقوط آزاد از خط فقر، اعتراضات کارگری و احضار قضایی!

در سالی که گذشت، بخش قابل توجهی از اوقات کارگران به جای کار و تولید، صرف تجمع در برابر دفتر رئیس کارگاه و کارخانه یا گردهمایی در برابر مجلس، وزارت کار یا نهادهای ذیربط دیگر شد. در تازه‌‌ترین نمونه روز پنجم اسفند، گروهی از کارگران در برابر مجلس جمع شدند و دستمزد ۶۰۸ هزار تومانی و هزینه‌های بالای سه میلیون تومانی زندگی در تهران را به چالش کشیدند.

اعتصابات کارگری در سال ۱۳۹۳ در اعتراض به دستمزدهای نازل و معوقه، اخراج‌‌های گسترده و قراردادهای سفیدامضاء و شکننده، با تهدیدهای کارفرما یا محافل امنیتی همراه بود. این سال را می‌توان سال احضار قضایی و سال احتضار مالی کارگران نامید.

سه کارگر، فعال کارگری و پژوهشگر مسائل کارگران، طی گفت‌وگویی، به نمونه‌های معاش، اشتغال، سلامتی روحی و جسمی کارگران و عدول دولت، کارفرما و وزارت کار از حقوق مادی و معنوی آن‌ها پرداخته‌اند. نام یکی از این سه، به دلایل امنیتی محفوظ می‌ماند.

اخراج و تعدیل نیرو

تعدیل نیرو به بهانه‌هایی چون رکود اقتصادی، تحریم، کمبود مواد اولیه، افت تولید، کسری منابع مالی، نبود بازار و یا مازاد نیرو در واحدهای تولیدی انجام می‌گیرد. بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط که بنیه مالی محدودی دارند، در سه سال گذشته یا ورشکسته شده‌اند و یا پیشاپیش کارکنان خود را مرخص کرده و به کار خاتمه داده‌اند.

وزیر صنعت در تابستان سال ۹۳ از بازماندن ۱۴ هزار واحد کوچک و متوسط از ادامه کار خبر داد.

کارخانه قند ورامین در بهمن ۹۳ با ۴۰۰ کارگر به دلیل کمبود منابع اولیه تعطیل شد. در یک نمونه دیگر، کارخانه قند قهستان در خراسان جنوبی به دلیل خشکسالی‌های متوالی و تامین نشدن نقدینگی، از فعالیت دست کشید و ۲۸۰ کارگری که به صورت مستقیم با این کارخانه قرارداد کار داشتند بدون دریافت حقوق ۸ ماه بیکار شدند.

در سال ۹۳، واحدهای بزرگی چون واگن‌سازی پارس، لوله نورد صفا، سیمان سپاهان، کیان تایر، شیشه آبگینه قزوین و یا پروژه قطار شهری اهواز، بخشی از کارکنان خود را تعدیل کردند.

به اعتقاد علیرضا نوایی، پژوهشگر مسائل کارگری، تعدیل نیرو در واگن پارس که زیرنظر قرارگاه خاتم‌الاوصیا کار می‌کند، ناشی از سیاست‌های وارداتی است. او به دویچه‌وله می‌ٰ‌گوید: «کارخانه‌هایی مانند واگن پارس یا کشتی‌سازی صدرا، توسط نیروهای شبه‌دولتی اداره می‌شوند. موضوع به واگن‌های دست دومی باز می‌گردد که از کشورهای دیگر وارد کرده‌اند و خط تولید را تغییر داده است.»

حقوق معوقه

آماری از واحدهای کاری تعطیل شده یا ورشکسته وجود ندارد. پاره‌ای کارگاه‌ها و کارخانه‌ها نیز با دوسوم یا یک دوم ظرفیت حقیقی خود کار می‌کنند. حقوق معوقه کارکنان بسیاری واحدها گاه به شش ماه نیز می‌رسد. واحدهایی نیز هستند که مطالبات معوقه از دولت دارند و تادیه نشدن طلب خود را روی شانه کارگران سرشکن می‌کنند.

علیرضا نوایی می‌گوید: «بعضی‌ها هم پول دارند اما به جای پرداخت آن به کارگران، پول را در بازار به کار می‌اندازند تا سودش را ببرند. کارفرما وقتی با تاخیر چند ماهه دستمزد کارگر را می‌دهد، زیان دیرکرد را نمی‌پردازد اما خودش سود چند ماه گردش پول در بازار را برده است».

خاتم الاوصیا، پیمانکار واگن سازی پارس با ۹۰۰ کارگر، دو ماه حقوق به کارگران بدهکار بود که در دی ماه و پس از چند تجمع اعتراضی پرداخت شد. این کارخانه به دلیل تلاش کارفرما برای عدم تمدید قرارداد نماینده کارگران و جایگزینی یک نظامی بازنشسته به جای او، در دی ماه صحنه اعتصابات کارگری بود.

علیرضا نوایی تاکید می‌کند که بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی و خدماتی حقوق معوقه داشته‌اند و زمان معوقات نیز به نسبت سال‌های گذشته از دو ماه و سه ماه به پنج ماه و شش ماه رسیده است.

موج قراردادهای موقت

به گفته محافل کارگری، بیش از ۲۰ سال می‌شود که بسیاری از کارفرمایان در امضای قرارداد کار سراغ قانون کارنمی‌روند و با نظرخود قانون را اجرا می‌کنند.

جوانمیر مرادی، کارگر فلزکار و عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران می‌گوید: «اینجا کارگر حق هیچ انتخابی ندارد. از نومیدی و ناچاری به چنین قراردادهایی تن می‌دهد. ۹۹ درصد قراردادهای موقت، یک ماهه هستند. یعنی کارگر تنها یک ماه از فردای خود اطمینان دارد. گاهی حقوق همین یک‌ماه را هم کارفرما پرداخت نمی‌کند. بعضی وقت‌ها کارگران التماس می‌کنند برای تسویه حساب..»

جوانمیر مرادی عنوان می‌کند که اداره کار و یا خانه کارگر به شعارهای خود مشغولند و کوچکترین کاری برای حمایت از کارگران انجام نمی‌دهند.

دستمزد نازل و مطالبات حقوقی

اتحادیه آزاد کارگران که طوماری با ۴۰ هزار امضا در اعتراض به شرایط زیستی و شغلی کارگران تهیه کرده، شرایط میلیون‌ها خانواده کارگری را بدترین وضعیت معیشتی ممکن در تاریخ ۳۷ ساله اخیر خوانده است.

این اتحادیه می‌گوید: «موقعیت کنونی، نتیجه صرف بحران اقتصادی و یا تحریم‌ها نیست، بلکه حاصل رویکرد قانون شکنانه و ضد کارگری دولت‌های مختلف در برخورد به دسترنج و حق حیات کارگران بوده است».

معیشت کارگران به تاکید فعالان این حوزه، به سطح سه برابر زیر خط فقر سقوط کرده است. این وضعیت زندگی کسانی است که هنوز دستمزد و حقوقی دریافت می‌کنند. خیل پرشماری از کارگران به دلیل انسدادهای مالی و خوابیدن تولید، دستمزدهای معوقه دارند.

علیرضا نوایی می‌گوید: «در ۲۸ واحد تولیدی از جمله در ۷۰ درصد خودروسازی‌ها، افزایش دستمزد مسئله اصلی کارگران است».

برخورد امنیتی به معترضان

اخراج‌ و احضار کارگران معترض در سال ۹۳ تشدید شد. برای۹ کارگر اعتصابی معدن بافق، ۳۰ کارگر معدن چادرملو و ۸ کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان پرونده تشکیل شد. دادستان تکاب ۱۳ کارگر معدن آبدره را به خاطر شکایت کارفرما، احضار کرد و برایشان پرونده گشود. پلیس امنیت، ۸ کارگر کاشی گیلانا را احضار کرد.

در پتروشیمی رازی، چهار کارگر به اتهام «اخلال در نظم» و «توهین و تهدید» به شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم شدند.

نیروی انتظامی در این سال به محوطه کارخانه‌ها رفت تا اعتصاب یا تجمعات اعتراضی کارگران را مهار سازد. نمونه‌های این حضور، در پروفیل ساوه، در کاشی گیلانا، در معدن بافق و در واگن‌سازی اراک بود.

علیرضا نوایی می‌گوید بیش از ۲۰۰ کارگر در ۱۱ ماهه نخست سال ۹۳ به دلیل اعتراضات کارگری اخراج شده‌اند. او به دخالت قوه قضائیه در مسائل کارگری نیز اشاره می‌کند: «بیش از ۳۵ مورد بازداشت کارگران صورت گرفته در حالی که ضابط اختلافات کارگر و کارفرما مطابق قانون، اداره کار محل و وزارت کار هستند».

جوانمیر مرادی می‌گوید اعتراضات کارگری به دلیل فراگیر شدن مشکلات، عمومیت یافته‌اند. او تاکید می‌کند که با وجود از هم پاشیده شدن تشکل‌های کارگری، نوعی سازمان‌یافتگی غیرمستقیم نزد کارگران وجود دارد زیرا تنها دفاع و ابزار آن‌ها، جمع شدن در برابر کارفرماست.

زنان کارگر و ستم دوگانه

«م. م»، کارگر بخش خدمات می‌گوید بسیاری از کارفرمایان، کارگران مرد را از نیروی کار ارزان و بی‌دردسر زنان می‌ترسانند. به زن‌ها و دختران کار مردان را می‌دهند، اما با دستمزدی به مراتب کمتر. از زنان در کارخانه‌هایی استفاده می‌کنند که در ظاهر متروکه‌اند. ظاهر متروکه کارخانه برای آن است که کسی ناظر بر فعالیت آن نباشد و کارفرما برای کارگر بیمه پرداخت نکند.

او اضافه می‌کند که آمار خشونت‌‌های خانگی در خانوارهای کارگری نیز به دلیل تحت فشار بودن کارگران، بالا رفته است: «اخراج و تعدیل و بیکاری، آمار افسردگی، اختلالات عصبی و مشکلات خانوادگی کارگران را بالا برده است.

جوانمیر مرادی می‌گوید: خانوارهای کارگری از همه چیز می‌زنند. بهداشت و درمان و تفریح و پوشاک به چیزهای غیرضروری تبدیل شده‌اند. حتی از خورد و خوراک هم می‌زنند و مسئله به زنده ماندن تقلیل پیدا کرده است. اگر کارگری ماشین داشته باشد، به مسافرکشی روی می‌آورد و اگر نه دستفروشی می‌کند و حتی به فروش کلیه رو می‌آورد.

سوانح حین کار

آماری از آسیب‌های ناشی از سوانح حین کار در دست نیست. مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در پاییز سال ۱۳۹۳ از ۱۹۰ مورد مرگ ناشی از حوادث کار در چهار ماهه نخست سال و افزایش ۴۹/۶ درصدی این رقم به نسبت مدت مشابه سال گذشته خبر داد. سقوط از بلندی، سقوط آسانسور، اصابت جسم سخت و سوختگی از جمله مهم‌ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار در کشور ذکر ‌شده‌اند.

در تازه‌ترین مورد، هشت کارگر ساختمانی در یک مجتمع نیمه‌ساز در اصفهان بر اثر سقوط بالابر جان باختند. این در حالی است که به گفته معاون وزیر کار، تنها ۱۰ درصد فوت شدگان حوادث کاری سال ۱۳۹۲ در ایران بیمه بوده‌اند.

سهل‌انگاری کارفرما در تامین ضریب ایمنی محل کار از دلایل اصلی حوادث کاری عنوان می‌شود، علیرضا نوایی اضافه می کند: «حداقل حقوق ۶۰۹ هزار تومان است که کفاف ده روز یا هفته زندگی را می‌دهد. بسیاری از کارگران شغل‌های دوم و سوم دارند. روزی ۱۶ ساعت کار می‌کنند و چون با خستگی پشت دستگاه قرار می‌گیرند، خطرات بیشتری در کمین آن‌هاست.»

بخش هایی ازیک گزارش دویچه‌وله بقلم مهیندخت مصباح بتاریخ26اسفند

تجمع فرهنگیان اسلام آبادغرب مقابل فرمانداری

در این ماه شاهد چندین تجمع مسالمت آمیز معلمان اسلام آبادغرب جهت رسیدگی دولت به مشکلات این قشر فرهنگی بودیم.

به گزارش26اسفند اسلام آبادخبر، یکی از این تجمعات صنفی مسالمت آمیز در اول هفته جاری در مقابل فرمانداری شهرستان بود که حاضران در این تجمع هدف از برگزاری این چنین تجمعات را چنین بیان کردند:

 ما یک جامعه مدنی هستیم و قصد نداریم هیچ گونه مزاحمتی برای جامعه ایجاد کنیم و تجمع مسالمت آمیز ما در اعتراض به وضعیت معیشتی فرهنیگیان و در راستای رسیدگی دولت به مشکلات ماست.

 منزل ، منزلت،تحقق شعارهای جامعه مدنی ،افزایش حقوق و مزایا متناسب با وضعیت شغلی فرهنگیان و مدارج علمی ایشان، استخدام فرزندان فرهنگیان،  رسیدگی به وضعیت بیمه طلایی فرهنگیان (شامل درمان کامل) ، مشکل مسکن، هماهنگی حقوقی با توجه به طرح خدمات کشوری در آموزش و پرورش و رفع تبیعض با سایر ادارات دولتی از دیگر خواسته های این قشر معظم بود.

 گفتنی است در هفته گذشته تجمع دیگری در مقابل آموزش و پرورش با نصب پلاکارد انجام شد و فرهنگیان اسلام آبادغرب اعلام کردند که همگام با سایر همکاران در سراسر کشور تا رسیدن به خواسته های مدنی خود به این تجمعات صنفی ادامه خواهیم داد.

بیست وهفتم اسفندماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.