اخباروگزارشات کارگری10اسفند1393(همراه باضمیمه ویژه اعتراض سراسری10اسفند معلمان)

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری10اسفند1393(همراه باضمیمه ویژه اعتراض سراسری10اسفند معلمان)

– جمیل محمدی  با رای شعبه 15 دادگاه انقلاب به سه و نیم سال زندان محکوم شد

– صبح امروز جعفر عظیم زاده در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران مورد محاکمه قرار گرفت

– اعتصاب گسترده کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندرامام در ماهشهر

– تجمعات دنباله دار بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان دراعتراض به عم پرداخت 3ماه حقوق

– پایان اعتصاب کارگران معدن کوشک و بازگشت ۱۷ کارگر اخراجی

– بیکاری ۱۵۰ کارگر کارخانه کاشی سمند پس از ۳ماه بی‌حقوقی

– رکود ساخت و ساز و کارگران منتظر

– کشته وزخمی شدن 4کارگر در معدن منگنز قم

جمیل محمدی  با رای شعبه 15 دادگاه انقلاب به سه و نیم سال زندان محکوم شد

 جعفر عظیم زاده فردا صبح مورد محاکمه قرار خواهد گرفت

صبح امروز جمیل محمدی به همراه وکیل خود در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران حضور پیدا کرد و رای دادگاه به وی ابلاغ شد. بر اساس این رای جمیل محمدی به اتهام واهی اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور با استناد به ماده 610 قانون مجازات اسلامی به تحمل 42 ماه حبس محکوم شده است. همچنین وی بر اساس ماده 19 قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات ماهواره ای ضمن ضبط دستگاه ماهواره به نفع دولت جمهوری اسلامی، به پرداخت 3 میلیون ریال جزای نقدی و نگهداری یک بطر مشروب به پرداخت 2 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است. این حکم امروز در حالی به جمیل محمدی ابلاغ شد که قرار است فردا صبح جعفر عظیم زاده با اتهامات واهی اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی خارجی، اخلال در نظم و آسایش عمومی، بر هم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی مورد محاکمه قرار بگیرد.

جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده  دو تن از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، نیمه شب دهم اردیبهشت ماه سالجاری با یورش گسترده مامورین امنیتی(20 نفر با انواع تجهیزات و …) به منازلشان بازداشت و به ترتیب مدت 21و 46 روز در بند 209 زندان اوین محبوس شدند. این بازداشتها بدنبال آن صورت گرفت که شورایعالی کار با زیر پا گذاشتن ماده 41 قانون کار در مورد تعیین حداقل مزد و تحمیل مزد چندین برابر زیر خط فقر بر کارگران، مورد اعتراض هماهنگ کنندگان و بخشی از امضا کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران قرار گرفت و آنان با دادن فرصتی به وزارت کار خواهان تجدید نظر در حداقل مزد تعیین شده برای سال 93 شدند اما بدلیل عدم توجه وزارت کار به این اعتراض و همچنین اعتراضات متوالی دو سال قبل این کارگران برای تعیین حداقل مزد بر اساس ماده 41 قانون کار، آنان طی نامه ای به وزیر کار اعلام کردند در اعتراض به این بی توجهی ها و تحمیل مزد چندین برابر زیر خط فقر بر کارگران در روز 11 اردیبهشت ماه دست به تجمع در محل وزارت کار خواهند زد. در پی این نامه از سوی هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران، مامورین امنیتی نیمه شب دهم اردیبهشت ماه سالجاری با هجوم به منازل جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی آنان را بازداشت و به بند 209 زندان اوین منتقل کردند.

جمیل محمدی عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، یکی از هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران در اعتراض به حداقل مزد و جزو شش نماینده هزار کارگری است که با وکالت دکتر خلیل بهرامیان شکایتی را علیه غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی مطرح کرده اند.

جمیل در حالی امروز به سه و نیم سال حبس محکوم شد که به عنوان یک کارگر هیچ جرمی جز تلاش برای افزایش حداقل مزد کارگران و شکایت علیه غارت کنندگان صندوق سازمان تامین اجتماعی مرتکب نشده است.

حکم امروز شعبه 15 دادگاه انقلاب مبنی بر محکومیت سه و نیم ساله جمیل محمدی، نه صرفا حکمی بر علیه این فعال خوشنام جنبش کارگری ایران، بلکه حکمی با هدف تداوم تحمیل حداقل مزد خفت بار بر میلیونها کارگر  و حکمی بر علیه هر گونه اعتراض کارگران به ستم معیشتی است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران حکم صادره بر علیه جمیل محمدی را حکمی بغایت ظالمانه بر علیه حق اعتراض و حق حیات طبقه کارگر ایران ارزیابی میکند و بدینوسیله با توجه به گزارشات مغرضانه وزارت کار به مامورین امنیتی و دخالت مستقیم اش در دستگیری این فعال جنبش کارگری،  با رویکردی بشدت معترضانه با محکومیت جمیل  و محاکمه و محکومیت احتمالی جعفر عظیم زاده برخورد خواهد نمود و سازمان جهانی کار را با ارائه اسناد چهل هزار امضای کارگری برای تضمین مزدی عادلانه برای کارگران ایران و اسناد تجمعات و جوابیه ها و برخوردهای وزارت کار، در جریان صدور چنین حکم ظالمانه ای بر علیه جمیل محمدی و صدور هر گونه حکم ظالمانه ای بر علیه جعفر عظیم زاده قرار خواهد داد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – نهم اسفند ماه 1393

صبح امروز جعفر عظیم زاده در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران مورد محاکمه قرار گرفت

صبح امروز طبق احضاریه کتبی شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران، جعفر عظیم زاده به همراه وکیل خود در این دادگاه حضور پیدا کرد و به ریاست قاضی صلواتی مورد محاکمه قرار گرفت.

در این دادگاه که حدود دو ساعت طول کشید ابتدا نماینده دادستانی کیفر خواست تنظیم شده بر علیه این فعال کارگری را قرائت کرد و سپس جعفر عظیم زاده بصورت مکتوب به اتهامات وارده پاسخ گفت. در این کیفر خواست وی متهم به اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت ملی، اخلال در نظم و آسایش عمومی، بر هم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی با مصادیق شرکت در تجمعات غیر قانونی و ارتباط با رسانه های بیگانه و انعکاس لحظه به لحظه اخبار این تجمعات در فضای مجازی شده بود.

جعفر عظیم زاده در پاسخ به اتهامات وارده و مصادیق آنها با رد این اتهامات، مامورین امنیتی را به ارائه گزارشات کذب و گنجاندن آنها در پرونده اش متهم کرد و با دفاع از قانونی بودن اتحادیه آزاد کارگران ایران به تشریح فعالیتهای خود جهت افزایش حداقل مزد از طریق طومار چهل هزار نفری کارگران و شکایت از غارت صندوق سازمان تامین اجتماعی پرداخت و با غیر قانونی و مجرمانه خواندن عملکرد شورایعالی کار در تعیین حداقل مزد کارگران، اعتراض به شرایط فلاکت بار موجود را حق مسلم کارگران عنوان کرد و در ادامه  بر تداوم فعالیتهای تاکنونی خود تاکید نمود.

در این دادگاه قاضی صلواتی طی گفتگوئی شفاهی جمع آوری امضا برای افزایش حداقل مزد و تجمع در محل وزارت کار را مجرمانه تلقی کرد و جعفر عظیم زاده در پاسخ اعلام داشت: اگر ما کارگران برای دستیابی به حقوق خود دست به اعتراض نزنیم و شرایط معیشتی مان بهبود پیدا نکند آنوقت اگر من کارگر فردا به دلیل فقر و فلاکت دست به قتل و دزدی بزنم  شما مرا تبرئه خواهید کرد!؟ در پایان این دادگاه قاضی صلواتی بر عدم تداوم فعالیتهای جعفر عظیم زاده تاکید نمود و وی نیز متقابلا با قانونی خواندن فعالیتهایش، بر تداوم آن به عنوان حق مسلم خود و دیگر کارگران تاکید کرد.

جعفر عظیم زاده از بنیان گذاران کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری، اتحادیه سراسری کارگران اخراجی وبیکار، اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران برای افزایش واقعی حداقل مزد و جزو شش نماینده 1000 کارگری است که با وکالت دکتر خلیل بهرامیان شکایتی را علیه غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی در شعبه 15 دادرسی کارکنان دولت مطرح کرده اند. وی سالهاست دوشادوش کارگران کارخانه هایی از جنوب تا شمال و غرب و مرکز کشور برای احقاق حقوق کارگران ایران مبارزه میکند و به عنوان نماینده کارگران تعدادی از کارخانه ها در هیاتهای حل اختلاف و تشخیص  در احقاق حق آنها بسیار موثر بوده است. اینها گوشه هایی از فعالیتهای جعفر عظیم زاده است که امروز بدلیل آنها در برابر دادگاه قرار گرفت و توسط قاضی صلواتی به محاکمه کشیده شد.

جعفر عظیم زاده امروز در حالی با انواع اتهامات امنیتی واهی مورد محاکمه قرار گرفت که دیروز حکم سه و نیم سال زندان برای جمیل محمدی در شعبه 15 دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی به وی ابلاغ شد. صدور حکم سه و نیم سال زندان برای جمیل محمدی و محاکمه و محکومیت احتمالی جعفر عظیم زاده، معنایی جز چنگ و دندان نشان دادن سرمایه داری ایران برای میلیونها کارگر و تلاش برای به تمکین واداشتن آنان جهت تن دادن به یک زندگی فلاکتبار ندارد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن محاکمه جعفر عظیم زاده و صدور حکم سه و نیم سال زندان برای جمیل محمدی اعلام میدارد عضویت در تشکلهای مستقل کارگری، برپائی چنین تشکلهایی و دفاع کارگران از حقوق انسانی شان از طریق طومار، تجمع، راهپیمائی و سازماندهی مبارزه ای قدرتمند برای افزایش واقعی حداقل مزد جزو بدیهی ترین حقوق اجتماعی آنان است و بی تردید صدور حکم زندان و بر پائی دادگاههای فرمایشی بر علیه فعالین جسور جنبش کارگری، نه تنها ما کارگران ایران را در دفاع  از حقوق انسانی مان ذره ای وادار به عقب نشینی نخواهد کرد بلکه ما را مصممانه تر از پیش به مصاف با وضعیت موجود خواهد کشاند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم اسفند  ماه 1393

اعتصاب گسترده کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندرامام در ماهشهر

اتحادیه آزاد کارگران ایران: از امروز صبح یکشنبه 10/12/93 کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندرامام درماهشهر بمنظور دستیابی به مطالبات خود دست از کار کشیدند.

این کارگران که تحت شرکتهای پیمانکاری در این مجتمع بزرگ کارمیکنند ازماهها قبل برای دستیابی به مطالبات عقب مانده خود با کارفرما کشمکش و مذاکره داشته اند. براساس توافقات و قول کارفرما، مقررشده بود که این مطالبات ازجمله مزایای قانونی: حق جذب ، بدی آب وهوا، حق کثیفی کار، حق کار در ارتفاع و سایرمزایای مرتبط با شغلشان همراه با عیدی امسال در دستمزدهای پرداختی در اسفندماه به حساب این کارگران واریز شود.

 اما بعد از دریافت دستمزد در این ماه، خبری از واریزکردن این مزایا و عیدی نبود، لذا کارگران شرکتهای زیرمجموعه پتروشیمی بندر امام بمنظور دستیابی به این مزایای قانونی توافق شده دست از کار کشیدند.

تلاش کارفرما برای متقاعد کردن کارگران در بازگشت بکار با واریزکردن مبلغی تحت عنوان “کارت هدیه” بجایی نرسید و این اعتصاب همچنان ادامه دارد.

کارگران شرکتهای پیمانکار اعتصاب کننده تصمیم گرفته اند فردا نیز با حضورمتحدانه تر و گسترده تر تا نیل به مطالباتشان به اعتصابشان ادامه دهند.

لازم بذکر است که وضعیت سخت ومشقت بار معیشتی این کارگران در شرایط  نامناسب  منطقه،  آنچنان عرصه زندگی را بر آنان تنگ کرده است که هفته گذشته 5/12/93 یکی از این کارگران بنام بهمن حاتمی 40 ساله دارای دو فرزند  در اعتراض به این وضعیت فلاکتبار ازطریق اس ام اس پیام کوتاهی منتشر کرده و سپس با خودکشی به زندگی اش پایان داد.

خشم کارگران از این حادثه دلخراش عزم آنان را در برخورد با این وضعیت، مصمم تر کرده است.

اتحادیه ازاد کارگران ایران – دهم اسفند ماه 1393

تجمعات دنباله دار بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان دراعتراض به عم پرداخت 3ماه حقوق

پیش از ظهر امروز جمعی از بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق معوقه خود مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.

به گزارش 10اسفندایمنا،این تجمعات از روز گذشته (شنبه) مقابل ساختمان کانون بازنشستگان ذوب آهن اصفهان واقع در خیابان نشاط آغاز شده و در آن تجمع کنندگان از عدم پرداخت سه ماه حقوق معوقه شان انتقاد کردند.

البته این تجمعات برای نخستین بار نیست که اتفاق می افتد و طی ۳ سال گذشته بازنشستگان ذوب آهن بارها و بارها نسبت به عدم پرداخت حقوق معوقه خود اعتراضات مکرری داشته اند.

همچنین سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته بازنشستگان صندوق فولاد کشور در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان مقابل مجلس تجمع کردند که به دنبال این اعتراضات جمعی از نمایندگان مجلس با وزیر کار و همچنین مسئولان صندوق فولاد نشست هایی برگزار کردند و وعده داده شد حقوق دی ماه بازنشستگان نهایتا تا روز پنجشنبه پرداخت شود که تا این لحظه هنوز خبری از پرداخت حقوق آنها نیست.

پایان اعتصاب کارگران معدن کوشک و بازگشت ۱۷ کارگر اخراجی

اعتصاب کارگران معدن سرب و روی کوشک که طی یک هفتهٔ گذشته با برگزاری تجمع همراه بود صبح امروز با وعدهٔ فرمانداری بافق مبنی بر بازگشت به کار ۱۷ کارگر اخراجی معدن پایان یافت.

به گزارش10اسفندایلنا،در پی تجمع صبح امروز کارگران (که مانند روزهای گذشته در مقابل معدن حضور یافته بودند)، نمایندگان کارگران که روز گذشته با فرمانداری مذاکره کرده بودند به کارگران گفته‌اند  همهٔ کارگران به اضافهٔ ۱۷ کارگر اخراج شده می‌توانند کار در معدن را از سر بگیرند.

بنا بر این گزارش، در پی اعلام این خبر کلیهٔ کارگران به همراه کارگرانی که پیش از این اخراج شده بودند، در واحدهای خود حاضر شدند و فعلا کار را شروع کرده‌اند.

 پرداخت حقوق و مزایا در موعد قانونی، افزایش دستمزد، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت فوق العاده اضافه کاری، تشکیل انجمن صنفی کارگران، پرداخت حق سختی کار، حق پله و تونل و تامین امنیت شغلی از جملهٔ مطالباتی است که کارگران معدن کوشک به دنبال تحقق آن هستند.

یکی از کارگران معدن کوشک بافق امروز با بیان این مطلب که «با وجود پایان موقت این اعتراض، هنوز وضعیت مطالبات کارگران مشخص نیست» گفت: باید منتظر بمانیم و ببینیم شرایط در معدن کوشک چگونه پیش خواهد رفت.

وی اضافه کرد: با بازگشت به کار ۱۷ کارگر اخراجی که در راستای پیگیری مطالبات کارگران قرارداد کاریشان توسط مدیریت معدن از ابتدای اسفند ماه تمدید نشده بود، کارگران فعلا متقاعد شده‌اند که به معدن بازگردند.

شایان ذکر است، معدن کوشک بافق یک معدن با مالکیت خصوصی است که توسط شرکت معدن بافق (سهامی عام) اداره می‌شود و با بیش از ۳۵۰ کارگر در در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است.

بیکاری ۱۵۰ کارگر کارخانه کاشی سمند پس از ۳ماه بی‌حقوقی

حدود ۱۵۰ کارگر قرار دادی کارخانه کاشی سمند سمنان بدون دریافت سه ماه حقوق بیکار شدند.

به گزارش10اسفندایلنا،کارفرما اخیرا ۱۵۰ نفر از کارگران شاغل در بخش‌های سورت، فنی، تهیه لعاب، پرس، خط لعاب، بارگیری، تولید، کوره، کنترل کیفیت و بسته بندی را به دلیل عدم نیاز اخراج کرده است.

کارگران می‌گویند دلیل بیکاری کارگران این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.

به گفته کارگران، کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌داد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما نه تنها حقوق و بیمه کارگران برقرار نشد بلکه آنان شغلشان را نیز از دست دادند.

کارگران می‌گویند علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از مطالبات کارگران مربوط به ۶ ماه حق بیمه است که طی سال جاری به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.

همچنین کارگران کاشی سمند می‌گویند بیکاری ۱۵۰کارگر قرارداد ی با چندین سال سابقه کار در آستانه پایان سال، شرایط زندگی را برای خانواده‌هایشان سخت کرده است.

به گفته کارگران، طی چند سال اخیر کارفرما به دلیل مشکلات نقدینگی حقوق کارگران را با سه الی چهار ماه تاخیر پرداخت می‌کرده است.

کارگران با اشاره به مشکلات معیشتیشان به دلیل تعویق ۳ماهه حقوق، افزودند: هر چند ماه یک بار کارفرما با با توجه به شرایط تولید تعداد کارگران را کم و زیاد می‌کند.

رکود ساخت و ساز و کارگران منتظر

باد سرد زمستانی مانند شلاقی بر صورت کارگران ساختمانی سرگذر نواخته می شود به محض این که مقابل آنها خودرویی توقف می کند همگی به سمت آن هجوم می برند ولی هر بار مایوس به جای خود برمی گردند.

یکی از کارگران جوان رو به همکار خود می کندو می گوید: 15 روز است هیچ کاری گیرم نیامده است مانده ام امروز با چه رویی به خانه برگردم ساخت و ساز راکد شده و کاری نیست که کارگر بخواهند قبلا روزی 3 کار اجاره ای می رفتم ولی این روزها کلا ساخت و ساز خوابیده است. در سطح شهر مشهد در هر محله، خیابان و میدانی کارگران ساختمانی دیده می شوند که صبح به امید کاری بیرون می آیند ولی از کار خبری نیست.

با این وضعیت باید چه کرد؟ آیا می شود این قشر زحمتکش در سرما و گرما در سرگذر حاضر شوند و اغلب بدون دریافت پولی مجدد به خانه برگردند. در آن سوی دیگر مادری همراه فرزندان انتظار همسر را می کشد که شاید امروز فرجی شود و او بتواند سرکار برود و شب با کمی پول به خانه بیاید که لااقل بتوانند نان و پنیر بخورند چون چوب خط سوپر محله هم پر شده است فکر نمی کنم دیگر جنس نسیه به آنها بدهد!

با رکود ساخت و ساز اغلب مشاغل وابسته نیز راکد شده است و صنعت ساختمان به خواب فرو رفته است.

اگر چه دولت توانسته است تورم را تا حدودی مهار کند اما رکود حاکم بر اقتصاد بسیاری از مشاغل را با مشکل مواجه ساخته است. کارشناسان معتقدند اگر بازار ساخت و ساز رونق یابد و حتی اگر تورم کمی هم بالا باشد اقتصاد رو به رشد خواهد بود ولی رکود ساخت و ساز مشکلی را برطرف نمی کند بلکه پیامدهای خاص خودش را به همراه خواهد داشت.

رکود ساخت و ساز بر 80درصد مشاغل تاثیر می گذارد همه صاحبان مشاغل، کارگران ساختمانی، فروشندگان مصالح ساختمانی، آهن فروشان و … نگاه شان به سال جدید است و امید دارند در سال جدید با رونق ساخت و ساز مواجه شوند آیا این گونه خواهد بود؟

منبع:خراسان-10اسفند

کشته وزخمی شدن 4کارگر در معدن منگنز قم

وقع حادثه در معدن منگنز قم عصر امروز دو کشته و دو مجروح بر جای گذاشت.

 به گزارش 10اسفند فارس از قم، در پی تماسی در ساعت 14 و 25 دقیقه امروز، وقوع یک حادثه در معدن منگنز قم گزارش شد.

در پی اعلام وقوع این حادثه نیروهای امدادی به سرعت به محل اعزام شده و نسبت به امدادرسانی اقدام کردند.

متاسفانه در این حادثه 2 نفر از کارگران این معدن جان خود را از دست دادند، همچنین دو نفر دیگر در این حادثه به شدت مصدوم شدند.

یکی از مصدومان این حادثه به وسیله بالگرد اورژانس به قم منتقل شده و فرد دیگر نیز که مشکل قلبی داشت توسط آمبولانس به بیمارستان‌های شهر انتقال یافت.

دهم اسفندماه1393

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.