انتشارات خاوران – کارگروه فرهنگی قُقنوس (انجمن جمهوریخواهان ایران – پاریس)

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

 در آستانه هشت مارس روز جهانی زن، «دیدار و گفتگو با اهل قلم» به شریفه بنی‌هاشمی، نویسنده، بازیگر و کنشگر اجتماعی اختصاص دارد.

 

​​

در آستانه هشت مارس روز جهانی زن، «دیدار و گفتگو با اهل قلم» به شریفه بنی‌هاشمی، نویسنده، بازیگر و کنشگر اجتماعی اختصاص دارد.

ابتدا، نیلوفر دُهنی گفتاری کوتاه دارد درباره نقش زنان در ادبیات. سپس شریفه بنی‌هاشمی بخش‌هایی از کتاب اول و دوم «خرچنگ ها بر ساحل» را برای حاضران می‌خواند. در پایان بخش اول، نیلوفر دُهنی گفتگویی دارد با شریفه بنی‌هاشمی بر مبنای رمان «خرچنگ ها بر ساحل» و با او به بررسی جنبه های مختلف این کتاب می‌پردازد.

در بخش دوم برنامه، شریفه بنی‌هاشمی با حاضران دربارۀ تجربه ادبی و تلاش‌های فرهنگی اش در خارج از کشور به گقتگو می‌نشیند.

شریفه بنی‌هاشمی در بندرعباس متولد شده است. او پس از دیپلم متوسطه و گذراندن دوره کتابداری در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تهران، یک سال در کتابخانه کانون بندرعباس کار کرده است. در همین دوره، بازی در تئاتر را هم شروع می‌کند که منجر به تحصیل رشته تئاتر در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می‌شود.

کار سیاسی را پیش از دانشگاه در شهر زادگاهش شروع می‌کند. در سال‌های دانشجوئی دو بار دستگیر می‌شود، یک بار به خاطر کار با گروه رحمانی‌نژاد که پس از دو ماه بدون محاکمه آزاد می‌شود.  بار دوم، در سال 55 به خاطر فعالیت‌های سیاسی به دو سال زندان محکوم می‌شود.

پس از زندان، در سال 57 و در بحبوحه انقلاب به تحصیلش ادامه داده و پیش از انقلاب فرهنگی، دانشگاه را به پایان می‌رساند. در این دوره، در کنار بازیِ تئاتر به فعالیت‌های سیاسی اش ادامه می‌دهد. به همین دلیل، در خرداد 1362 مجبور به خروج از ایران شده و زندگی در تبعید را در آلمان آغاز می‌کند. در این کشور، به فعالیت و تحصیل در رشته تئاتر و ایران‌شناسی ادامه ‌داده و اولین گروه تئاتری ایرانی در برلین را به نام «صورتک»، با همکاری ژاله شعاری بنا می‌نهد.

در همین سال‌ها، در «مرکز فرهنگی تئاتر برای کودکان و نوجوانان» بازیگری، طراحی و کار روی لباس و نمایشنامه نویسی را نیز تجربه می‌کند.

شریفه بنی‌هاشمی نوشتن را از سال‌های برلینی با داستان‌های کوتاه و مقاله در سایت‌های مختلف شروع می‌کند. در «کارگاه نوشتن خلاق» زیر نظر شهروز رشید هم دو سال شرکت دارد.

او چند نمایشنامه دارد. «رکسانا و هفت خوان پرواز» به آلمانی ترجمه و با بودجه دولتی در برلین (سال 2005) و سپس در فستیوال شهر کلن به روی صحنه آمده است. همچنین دو پرفورمانس از او در فستیوال کلن و هانوفر اجرا شده است. 

در سال 2007، مجموعه داستان‌هایش به نام «یادداشت‌های خانم هله مان» توسط نشر باران، و در سال 2014 کتاب اول «خرچنگ‌ها بر ساحل» (روایت مهری) توسط انتشارات خاوران منتشر شده است.

درحال حاضر، او در بروکسل زندگی می‌کند و مشغول نوشتن کتاب دوم «خرچنگ ها بر ساحل» است که شامل دو روایت دیگر است: روایت فریده یا سُنَّت، و دفتر خاطرات لیلی.

 

یکشنبه یکم مارس 2015

از ساعت 17:00 تا 19:00

 

75 BD VINCENT AURIOL, 75013 PARIS

METRO CHEVALERET – LIGNE 6

 

انتشارات خاوران – کارگروه فرهنگی قُقنوس (انجمن جمهوریخواهان ایران – پاریس)

 

 

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.