اخباروگزارشات کارگری9آذر1393
– ادامه بازداشت فعالین کارگری در سنندج
– پیام تسلیت به مناسبت درگذشت مادر زینب کرمیانی
– صدور قرار منع تعقیب برای کارگران اخراجی معدن چادرملو
– صدور قرار منع تعقیب برای نماینده اخراجی کارگران چادرملو
– عدم پرداخت7تا10ماه حقوق کارگران پیمانی ورسمی کارخانه فارسیت دورود-درآستانه اخراج قرارگرفتن تعدادی ازکارگران
– اخراج۱۵۰ کارگر شهرداری مریوان بدون دریافت دو ماه حقوق
– تعویق ۳ ماه حقوق و ۵ ماه بیمه کارگران کارخانه قفل کار در قزوین
– کارگران ایرانی در پروژه های جام جهانی مشغول به کار خواهند شد؟
– دلار 3500 تومان شد
– مصوبه دولت برای افزایش30درصدی قیمت نان از فردا اجرا میشود
– مرگ یک کارگر درپامنار زیرآوار
– جان باختن یکی از تکنیسین های مکانیک شرکت جهان فولاد
– مسمومیت ۳۷ کارگر در عسلویه بر اثر خوردن سالاد الویه فاسد
– گازگرفتگی4نفرازکارکنان شرکت پوشین چاپ شهرک صنعتی درود فرامان کرمانشاه
– اعتصاب متخصصان معدن مس آنگلوامریکن در شیلی
ادامه بازداشت فعالین کارگری در سنندج
به دنبال دستگیری فردین میرکی ، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در صبح روز شنبه اول آذر ماه و انتقال وی به مکانی نامعلوم، همسر ایشان نیزکه جهت پی گیری وضعیت فردین به سازمانها و ارگانهای مختلف از جمله اداره اطلاعات مراجعه نموده بود به مدت چند ساعت بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفت!
همچنین طبق گزارشات دریافتی، منیژه صادقی فعال کارگری وفعال زنان و کودکان نیزدرروز چهارشنبه پنجم آذرماه به دنبال یورش مامورین لباس شخصی به منزل ایشان، دستگیر و به مکان نامعلومی انتقال داده شده است.
اعمال فشار به کارگران و فعالان کارگری ، به ویژه اعضا و فعالان این کمیته و احضار و بازداشت پی در پی آنان، در روزهای اخیر بیش تر به منظور ایجاد رعب و وحشت برای جلوگیری از اعتراضات به حق کارگران و مردم به جان آمده از ستم و استثمار سرمایه صورت می گیرد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکوم نمودن این گونه اعمال فشارها و به طور مشخص دستگیری و بازداشت فردین میرکی و منیژه صادقی، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این عزیزان و تمامی کارگران زندانی می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-08/09/1393
اطلاعیه شماره ۲۴ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
پیام تسلیت به مناسبت درگذشت مادر زینب کرمیانی
کارگران ، تشکلهای کارگری ، انسانهای شریف و آزاده
با کمال تاسف مطلع شدیم که روز شنبه مورخ هشتم آذر ماه ۱۳۹۳ مادر زینب کرمیانی ( دایه باجه) مادر گرامی واحد سیده فعال کارگری زندانی عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری به علت بیماری در بیمارستان شهر مهاباد برای همیشه از میان ما رفت.
ما اعضای کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن عرض تسلیت به واحد سیده و تمامی خانواده و بستگان این فعال کارگری زندانی درگذشت این مادر رنج دیده را به تمامی انسانهای آزاده و شریف در سراسر ایران و جهان تسلیت میگوئیم.
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، کوروش بخشنده:
09379960747
http://komitedemahabad.blogfa.com/
نهم آذر ۱۳۹۳
صدور قرار منع تعقیب برای نماینده اخراجی کارگران چادرملو
وکیل کارگران معدن چادرملو گفت: پروندهٔ شکایت از کارگران چادرملو در دست بررسی است و قرار منع تعقیب در بسیاری از اتهامات صادر شده است.
به گزارش9آذرایلنا،محمد علی جداری فروغی که وکالت تعدادی از کارگران معدن چادرملو را به عهده دارد در خصوص روند رسیدگی به پرونده شکایت کارفرما از این کارگران گفت: در حال حاضر بازپرس شعبهٔ اول دادسرای عمومی و انقلاب اردکان به پروندهٔ کارگران از جمله آقای بهرام حسنینژاد رسیدگی کرده و نسبت به بسیاری از اتهامات قرار منع تعقیب صادر کرده است. وی تاکید کرد، تا روشن شدن وضعیت کارگران چادرملو پیگیر مسائل حقوقی آنان هستم و با قطعی شدن قرار صادره در این مورد بیشتر اطلاع رسانی خواهم کرد.
پیشینه
۶ آذر ماه سال گذشته بود که ۸۰۰ کارگر معدن چادرملو در اعتراض به آنچه دستمزدهای ناعادلانه میخواندند و همچنین اخراج بهرام حسنینژادنماینده کارگران بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کردند. پس از آن در بهمن ماه ۹۲ بود که مدیرعامل مجتمع سنگ آهن چادرملو از طریق قوه قضاییه علیه تعدادی از کارگران شکایت کرد و این کارگران توسط پلیس امنیت احضار و سپس بازداشت شدند. همان موقع احمد کمالی، فرماندار اردکان ضمن بیان اینکه احضار و بازداشت نزدیک به ۲۰ کارگر معدن چادرملو به دلیل شکایت کارفرما از آنها صورت گرفته است ،تحریک کارگران به اعتصاب را یکی از اتهامات کارگران بازداشتی ذکر کرده بود.
عدم پرداخت7تا10ماه حقوق کارگران پیمانی ورسمی کارخانه فارسیت دورود-درآستانه اخراج قرارگرفتن تعدادی ازکارگران!
فرماندار شهرستان دورود با اشاره به مطالبات کارگران کارخانه فارسیت، گفت: کارگران رسمی این کارخانه 15 ماه و کارگران پیمانی 12 ماه حقوق دریافت نکرده بودند و در پی آن شاهد اعتراض این کارگران به وضعیت مطالبات آنها بودیم.
به گزارش9آذرفارس،ماشاءالله نعمتی گفت:کارگران رسمی این کارخانه 15 ماه و کارگران پیمانی 12 ماه حقوق دریافت نکرده بودند و در پی آن شاهد اعتراض این کارگران به وضعیت مطالبات آنها بودیم.
این مسئول با اشاره به جلسه رفع مشکلات کارخانه فارسیت دورود که با حضور استاندار و جمعی از مدیران ارشد استانی و شهرستانی در محل دفتر قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: این جلسه نتایج و مصوبات خوبی به دنبال داشت که یکی از این مصوبات پرداخت پنج ماه حقوق کارگران بود که خوشبختانه این موضوع محقق شد و همچنین مقرر شده است، تا پایان سال مابقی مطالبات کارگران پرداخت شود.
این مسئول با اشاره به دیگر مشکلات کارخانه فارسیت دورود، عنوان داشت: با توجه به ظرفیت این کارخانه و شرایط بازار بنا بر اظهار مدیران شرکت تعداد کارگران مشغول در کارخانه بیش از نیاز است و باید این کارخانه به تعدیل نیرو اقدام کند.
اخراج۱۵۰ کارگر شهرداری مریوان بدون دریافت دو ماه حقوق
کارفرما قصد دارد کارگران را با اخذ سفته تحت فشار بگذارد و امنیت شغلی ما را بیش از گذشته محدود کند، به خصوص در شرایطی که کارگران نزدیک به ۲ سال است هیچ قرارداد کاری با شهرداری امضاء نکردهاند.
نزدیک به ۱۵۰ کارگر فضای سبز شهرداری مریوان با اتمام قرارداد کاریشان در پایان ماه گذشته بیکار شدند.
به گزارش 9آذرایلنا، این کارگران فصلی که به مدت هفت ماه (از اواسط اسفند پارسال تا پایان آبان ماه امسال) با شهرداری مریوان قرارداد کار بسته بودند در روزهای گذشته بیکار شدهاند.
بر اساس این گزارش، در حالی که بیش از یک هفته از اخراج این ۱۵۰ کارگر میگذرد هنوز حقوق و اضافه کاری آنان در ماههای مهر و آبان پرداخت نشده است.
منابع کارگری در عین حال گزارش دادهاند که شهرداری مریوان با صدور فراخوان از همه کارگران خدمات شهری این مجموعه خواسته است که به بخشهای اداری و مالی مراجعه کنند و سفتههای ۱۰ یا ۱۵ میلیون تومانی در اختیار کارفرما قرار دهند.
این کارگران که شمار آنان به ۲۰۰ نفر میرسد یا رفتگر هستند یا راننده ماشینهای جمع آوری زباله و یا تعمیرکاران تجهیزات شهرداری.
یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود گفت: کارفرما قصد دارد کارگران را با اخذ سفته تحت فشار بگذارد و امنیت شغلی ما را بیش از گذشته محدود کند، به خصوص در شرایطی که کارگران نزدیک به ۲ سال است هیچ قرارداد کاری با شهرداری امضاء نکردهاند.
او در عین حال با انتقاد از کیفیت بسیار پایین لباس کاری کارگران خدمات شهری، افزود: در حالی که این لباسها به عنوان «بادگیر» و «ضد آب» در اختیار ما قرار گرفتهاند اما در برابر سرما و در برابر باران مقاوم نیستند و کافی است کمی باران ببارد تا از درون خیس شوند.
او در ادامه بیان کرد: البته کیفیت لباسها در سالهای گذشته نیز پایین بود اما کارگران آن لباسها را که به رنگ مشکی بود با جنسهای مرغوب موجود در بازار تعویض میکردند اما لباسهای جدیدی که در اختیار کارگران قرار گرفته نارنجی است و هیچ فروشندهای حاضر نیست این لباسها را از کارگران بخرد.
او افزود: از سوی دیگر این لباسها در یک اندازه تهیه شدهاند بنابراین برای بسیاری از همکاران یا تنگ هستند و یا گشاد.
این کارگر معترض با اشاره به قطع سهم شیر کارگران شهرداری مریوان از حدود ۱۵ ماه پیش، گفت: در گذشته به هر کارگر ۳۰ عدد شیر پاستوریزه با تاریخ مصرف طولانی مدت میدادند تا در طول ماه مصرف کنند اما مدت هاست که سهمیه شیر کارگران را قطع کردهاند.
او در ادامه مدعی شد شهرداری مریوان عنوان شغلی خدمات را در لیست بیمه تامین اجتماعی جعلی درج میکند و در حالی که شغل کارگران خدمات شهری سخت و زیان آور است، عنوان شغلی آنان کارگر ساده رد میشود.
این کارگر معترض در پایان با انتقاد از حق اضافه کاری ناعادلانه کارگران شهرداری مریوان، از اداره کار این شهرستان به دلیل ناکارآمدی و پاسخگو نبودن انتقاد کرد.
تعویق ۳ ماه حقوق و ۵ ماه بیمه کارگران کارخانه قفل کار در قزوین
پرداخت حقوق ۶۳ کارگر قراردادی و رسمی کارخانه قفل کارواقع در شهر صنعتی البرز قزوین، سه ماه به تعویق افتاده است. علاوه بر این پنج ماه حق بیمه این کارگران نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گزارش9آذرایلنا،منابع خبری در کارخانه قفل کار اعلام کردند که کارگران این واحد تولیدکننده قفل و یراق آلات دربهای چوبی با وجود آنکه چند ماهی است به صورت مرتب حقوق دریافت میکنند ولی دریافتیهای آنان مربوط به معوقات ماههای گذشته است.
بر اساس این گزارش، بینظمیهای پرداخت حقوق کارگران در سال ۸۹ باعث انباشت معوقات حقوقی کارگران طی چهار سال گذشته شده بطوری که حقوق پرداختی به آنان در ماه گذشته (آبان ماه) مربوط به کاری است که تیر ماه انجام دادهاند.
به گفته کارگران، علاوه بر تعویق سه ماه حقوق، پنج ماه حق بیمه کارگران مربوط به ماههای تیر، مرداد، شهریور، مهر و آبان نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
یکی دیگر از کارگران این کارخانه درباره تبعات ناشی از عدم پرداخت به موقع حق بیمهها برای کارگران گفت: مطالبات سازمان تامین اجتماعی از کارفرمای کارخانه «قفل کار» حدود ۸۰۰ میلیون تومان بر آورد میشود. به همین دلیل از دو ماه پیش تامین اجتماعی از تمدید دفترچههای درمانی کارگران و خانوادههایشان خودداری میکند.
او تعداد کارگران کارخانه قفل کار را حدود ۶۳ نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد ۱۳ کارگر رسمی و مابقی با قرارداد یک ماهه مشغول به کارند.
این کارگر شاغل در کارخانه قفل کار قزوین در ادامه سخنان خود در مورد مشکلات بازنشستگی همکاران خود اظهار داشت: تعدادی از کارگران این واحد که شرایط بازنشستگی پیش از موعد تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور را دارند به دلیل مغایرت عنوانهای شغلی ثبت شدهشان در اسناد سازمان تامین اجتماعی با احکام شغلی صادر شده امکان بازنشستگی ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره سایر مشکلات کارگران این واحد تصریح کرد: بخش دیگری از مشکلات کارگران این کارخانه مربوط به اقساط بانکی مربوط به کارتهای اعتباری کارگران به بانک توسعه تعاون است.
او گفت: سال ۸۹ به درخواست دولت کارتهای اعتباری به مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به کارگران واحدهای بحرانزده تعلق گرفت که کارگران باید بازپرداخت این کارتهای خرید را به صورت اقساطی با کسر از حقوق به بانک بازپرداخت میکردند.
به ادعای این کارگر کارفرما در سال ۸۹ رقم یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از مجموع مطالبات معوق شده کارگران را یکجا کسر کرد و قرار شد این رقم را به بانک توسعه تعاون بابت بدهی کارتهای اعتباری پرداخت کند.
وی با بیان اینکه بعد از گذشت ۴ سال هنوز بانک توسعه تعاون مدعی است هیچ پولی بابت بدهی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی ۶۳ نفر ازکارگران این واحد به بانک واریز نشده است در خاتمه افزود: با وجود آنکه بانک با افزودن جریمه هر ماه برای کارگران اخطاریه ارسال میکند اما کارفرما توجهای به این موضوع ندارد.
کارگران ایرانی در پروژه های جام جهانی مشغول به کار خواهند شد؟
وزیر کار قطر این هفته به ایران می آید و این فرصتی برای حضور کارگران ایرانی در پروژه های جام جهانی است
قائم مقاوم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حالی بعد از دیدار با سفیر قطر در تهران خبر از سفر وزیر کار قطر در هفته جاری به ایران داد که به اعتقاد کارشناسان علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دنبال استفاده از ظرفیت و پتانسیل بازار اشتغال کشور قطر برای حضور کارگران و مهندسان ایرانی در این کشور و پروژه های جام جهانی قطر است. کشور قطر به دلیل برگزاری بازی های جام جهانی سال 2020 به یک کارگاه بزرگ صنعتی، عمرانی و… تبدیل شده است و پروژه های متعددی در این کشور در حال ساخت است که می تواند زمینه کاری را برای فرستادن کارگران و کارشناسان ایرانی به این کشور فراهم کند.
حسینی قائم مقاوم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار خود با سفیر قطر در تهران گفت: «دو کشور جمهوری اسلامی ایران و قطر روابط برادرانه و دوستانه ای دارند و زمینه های همکاری زیادی بین دو کشور وجود دارد و رایزنی های مداوم بین دو کشور برای ارتقاء همکاری ها ضروری است.» همچنین مسئول امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با مهم خواندن سفر وزیر کار قطر به ایران، گف:« با توجه به ظرفیت های موجود انتظار می رود که در این دیدار زمینه های مناسبی برای ارتقاء سطح همکاری ها فراهم شود.»
البته وزیر کار قطر تنها مقام عالی رتبه اقتصادی این کشور نیست که در ماه های گذشته به ایران سفر می کند، بلکه پیش از این وزیر تجارت و اقتصاد این کشور نیز به ایران سفر کرده و با نعمت زاده و طیب نیا وزیران صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و دارائی ایران دیدار کرده بود. دیدارهای اقتصادی که بخشی از آن به جام جهانی و حضور شرکت های ایرانی در پروژه های جام جهانی اختصاص داشت. علی طیب نیا با اشاره به ظرفیت های موجود در قطر و برگزاری جام جهانی در این کشور به وزیر تجارت و اقتصاد این کشور، گفت:« شرکت ها و پیمانکاران بخشهای خدمات فنی مهندسی میتوانند در اجرای طرح های برگزاری این جام در کشور قطر همکاری کنند.» همچنین نعمت زاده نیز در دیدار خود با تاکید بر فرصت جام جهانی به وزیر اقتصاد و تجارت قطر گفت:« بخش خصوصی توانمندی در ایران وجود دارد که می تواند در تمامی بخشهای صنعت همچون فولاد، سیمان، مس، پتروشیمی، صنایع غذایی و صنعت خودرو با بخش خصوصی قطر همکاری همکاری کنند.»
به نظر می رسد حالا بعد از طیب نیا و نعمت زاده این علی ربیعی باشد که به دنبال استفاده از بازار و ظرفیت های برگزاری جام جهانی در کشور قطر است. یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که دولت یازدهم با آن دست به گریبان است بیکاری و پیش بینی بالا رفتن نرخ بیکاری در سال های آینده است؛ بیکاری که هم در افراد تحصیلکرده و هم غیرتحصیلکرده وجود دارد و به اعتقاد بسیاری فرصت جام جهانی می تواند شرایط را برای اعزام کارگران ایرانی به قطر برای کار فراهم کند. در حال حاضر بیشترین کارگران خارجی که در پروژه های جام جهانی در قطر مشغول به کار هستند از کشورهای خارجی مانند کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا ( هند، پاکستان، فلیپین، ویتنام و…) و کشورهای آفریقایی در این کشور مشغول به کار شده اند.
اما در این بین موضوع مهم بی توجهی دولت قطر به کارگران خارجی و شرایط سخت زندگی آن هاست به اعتقاد کارشناسان اگر قرار است وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران با همتای قطری خود درباره اعزام کارگران و کارشناسان ایرانی به قطر بحث و گفت و گو کند بهتر است شرایط زندگی کارگران و کارشناسان ایرانی را نیز در نظر بگیرد. در ماه های گذشته بارها گزارش هایی از شرایط زندگی سخت کارگران خارجی در قطر منتشر شده است.
بخشی از گزارش9آذر صدای اقتصاد
دلار 3500 تومان شد
جدول قیمت انواع سکه و ارز در بازار در روز یکشنبه منتشر شد.
به گزارش 9آذرمهر، نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم در روز یکشنبه در بازار 955 هزار تومان، نیم سکه 483 هزارتومان، ربع سکه 280 هزار تومان و سکه گرمی 172 هزار تومان اعلام شد.
همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 97 هزار و 673 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی (روز گذشته) 1169 دلار است.
در همین حال، صرافان بازار ارز نرخ هر دلار آزاد را برای فروش 3500 تومان، هر یورو را 4300 تومان، هر پوند را 5350 تومان و هر درهم امارات را 930 تومان اعلام کردند.
جدول قیمت سکه و ارز در یکشنبه
(قیمتها به تومان)
نوع سکه |
قیمت بازار |
سکهتمامطرحجدید |
955000 |
سکهتمامطرحقدیم |
955000 |
نیم سکه |
483000 |
ربع سکه |
280000 |
گرمی |
172000 |
هر گرم طلای 18 عیار |
97673 |
نوع ارز |
|
دلار |
3500 |
یورو |
4300 |
پوند |
5350 |
درهم |
930 |
مصوبه دولت برای افزایش30درصدی قیمت نان از فردا اجرا میشود
مشاور معاون اجرایی رییسجمهور از اجرای مصوبه افزایش قیمت نان از فردا ۱۰ آذر خبر داد.
به گزارش 9آذرتسنیم، در حالی دولت افزایش 30درصدی قیمت نان را از اول آذر مصوب کرده بود که این مصوبه بنا به مصالحی قرار شد از فردا اجرایی شود.
بنا بتصویب هیئت وزیران در جلسه 14 آبان ماه ،”قیمت انواع نان از اول آذر ماه 1393، حداکثر بهمیزان 30 درصد جهت جبران تعدیل قیمت گندم و افزایش سایر هزینههای دو سال اخیر کارخانجات آسیابانی و نانواییها نسبت به قیمتهای رسمی و مصوب سال 1392 در سراسر کشور افزایش مییابد”.
براساس این گزارش،با این مصوبه، از فردا قیمت نان سنگک از 600 تومان به 780 تومان، نان بربری از 500 تومان به 650 تومان، نان لواش از 160 تومان به 208 تومان و نان تافتون از 300 تومان به 390 تومان افزایش مییابد.
مرگ یک کارگر درپامنار زیرآوار
صبح امروز در خیابان پامنار، کوچه صوفیانی تعدادی از کارگران در محل گودبرداری، مشغول کار بودند که ناگهان بخشی از دیوار فرو ریخت و دو نفراز کارگران افغانی در زیر آوار گرفتار شدند.
به گزارش9آذرپایگاه خبری125،آتش نشانان پس از ایمن سازی محل حادثه، عملیات نجات کارگران گرفتار در زیر آوار را آغاز کردند که پس از خاکبرداری، یکی از آنان را پیدا کرده و تحویل عوامل اورژانس داد.
وی ادامه داد: این کارگر توسط عوامل اورژانس مورد معاینات اولیه قرار گرفت که متاسفانه مرگ وی تائید و اعلام شد.
این افسر آماده آتش نشانی همچنین در ادامه اظهار داشت: آتش نشانان در پی تلاش مضاعف در آواربرداری موفق شدند کارگر دوم را از زیر خروارها خاک زنده بیرون آورند و تحویل عوامل اورژانس دهند.
جان باختن یکی از تکنیسین های مکانیک شرکت جهان فولاد
ساعتی قبل ، یکی از تکنیسین های مکانیک شرکت جهان فولاد جان خود ر ا از دست داد.
به گزارش 9آذرسیرجان خبر، ساعتی قبل ، تصادف یکدستگاه خودروی آتش نشانی متعلق به شرکت جهان فولاد با یکی از کارگران (از تکنیسین های مکانیک شرکت مذکور )موجب جان باختنش شد.
این مهندس ۲۷ ساله که از تکنیسین های مکانیک شرکت جهان فولاد بود بر اثر شدت برخورد، در محل حادثه جان خود را از دست داد.
مرحوم محمد صالح پارسا مهندس مکانیک بود و تنها ۲۷ سال سن داشت.
مسمومیت ۳۷ کارگر در عسلویه بر اثر خوردن سالاد الویه فاسد
منابع خبری از مسمومیت غذایی ۳۷ نفر از کارگران شاغل در فاز ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی عسلویه خبر میدهند.
به گزارش9آذر ایلنا، شب گذشته (هشتم آذرماه) ۳۷ نفر از کارگرانی که گفته میشود در استخدام شرکت صافا بودهاند به دلیل مسمومیت غذایی ناشی از خوردن سالاد الویه فاسد به بیمارستان امام کنگان منتقل شده و بصورت سرپایی درمان شدند.
کارگران گزارش دادهاند که مسموم شدگان شب گذشته با اتوبوس به بیمارستان منتقل و پس از تزریق سرم و بهبودی توسط همان اتوبوس بیمارستان را ترک کردهاند.
بر اساس این گزارش تعداد تقریبی کارگران شاغل در شرکت صافا تا حدود ۶۰ نفر برآورد میشود و حدود نیمی از این کارگران را نیروهای بومی و مابقی آنها را نیروهای غیر بومی تشکیل میدهند.
بر این اساس، ۳۷ کارگری که شب گذشته بر اثر مسمومیت غذایی به بیمارستان کنگان منتقل شده باشند به احتمال قوی باید از کارگرانی غیر بومی باشند که به دلیل دور بودن از محل سکونت هزینهها و ملزومات خوردخوراک و اقامت آنها به وسیله شرکت پیمانکاری تامین میشود.
گازگرفتگی4نفرازکارکنان شرکت پوشین چاپ شهرک صنعتی درود فرامان کرمانشاه
مدیرعامل آتش نشانی کرمانشاه از مصدومیت4نفرازکارکنان شرکت پوشین چاپ در اثر وقوع یک آتشسوزی در شهرک صنعتی فرامان کرمانشاه خبر داد.
به گزارش9آذرمهرآتشپاد حجتالله جهانبخشی ، از وقوع یک حادثه آتش سوزی در شرکت پوشین چاپ شهرک صنعتی درود فرامان کرمانشاه خبرداد.
وی افزود: این حادثه غروب روز گذشته رخ داده و این حادثه تنها چهار مصدوم داشت که از کارکنان شرکت چاپ بوده و دچار گازگرفتگی شده بودند و توسط آتشنشانان از آتشسوزی نجات و تحویل فوریتهای پزشکی برای انتقال به بیمارستان شدند.
اعتصاب متخصصان معدن مس آنگلوامریکن در شیلی
متخصصان معدنی در معدن مس لس برونسس آنگلوامریکن واقع در مرکز شیلی روز جمعه پس از شکست مذاکرات 45 روزه برای شرایط کاری بهتر، دست به اعتصاب زدند.
به گزارش8آذر ماین نیوز، رادیو محلی یو سی وی گزارش داد برای نخستین بار است که مهندسان معدن، زمین شناسان و کارکنان دارای تحصیلات عالی در یک معدن خصوصی در شیلی دست به اعتصاب میزنند.
رهبر اتحادیه متخصصان معدنی این معدن مدیریت آنگلوامریکن را متهم کرد انعطاف پذیری و تمایلی به گفت و گوی بیشتر نشان نمیدهد.
این اعتصاب که از سوی 96 درصد اعضای اتحادیه تایید شد، احتمالا شش میلیون دلار به درآمد آنگلوامریکن ضرر خواهد زد.
نهم آذرماه1393