انجمن گفتگو و دمکراسی
نشست هشتادوششم – بهار عربی
نقش و تاثیر قدرت های خارجی بر جنبش های مردمی خاور میانه
صبح روزی که یک جوان دستفروش تحصیل کرده ولی تهیدست تونسی ، در لحظاتی از خشم و ناامیدی خود را به آتش کشید ، و خبر این حادثه فجیع دهان به دهان ، تمام شهر و کشور را در نوردید، شاید هیچ کس نمی توانست حتی حدس بزند که شعله های این خشم در تمام منطقه خاورمیانه گسترده خواهد شد و برج و باروهای نظامات کهن ، فاسد و خودکامه را بلرزه خواهد انداخت.
اینک درست دو سال از بر افروخته شدن اولین شعله های این آتش سوزان می گذرد و تا کنون به سرنگونی رژیم های تونس ، لیبی ، مصر و یمن انجامیده است و شعله های آن اینک در خیابان های دمشق کاخ های استبداد را در محاصره خود دارد.
در این برآشفتگی منطقه ای کشورهای بزرگ جهان در غرب و شرق عالم دیپلماسی پر تحرکی اتخاذ کردند و کوشیدند بر روند این حوادث غیر منتظره مهر خود را بکوبند. براستی چه داوری و تحلیلی باید از این دیپلماسی پر تحرک داشت؟ این دخالت های آشکار و نهان چه تاثیری بر روند تحولات این جوامع گذاشتند؟
منافع ملی و استراتژیک قدرت های بزرگ چگونه با منافع شورشیان کشورهای خاورمیانه همسوئی یا هماوردی کرد؟
نشست هشتاد و ششم انجمن گفتگو و دموکراسی بحث و تبادل نظر درباره “بهار عربی ” را ، از خلال پرسش هائی از این دست هدف خود قرار داده است.
سخنرانان این جلسه و موضوع سخنرانی آنان بدین قرار است:
– فریدون خاوند استاد دانشگاه در پاریس : استراتژی غرب و “بهار عربی” تقابل یا تعامل ؟
– مجتبی طالقانی تحلیلگر مسائل خاورمیانه : موج سواری قدرت های بزرگ در جنبش های خاورمیانه بقصد مهار تحولات عمیق اجتماعی
– علی مهتدی تحلیلگر خاورمیانه : مناسبات اپوزیسیون جوامع شورشی عرب با کشورهای تاثیر گذار ، بقصد خدمت یا خیانت به منافع ملی .
– امی العلی الخلیفه روزنامه نگار اهل سوریه – سردبیر سایت الرای العربی : روابط گروهای مختلف اپوزیسیون سوریه با قدرت های خارجی
زمان : شنبه 26 ژانویه ساعت نوزده – هفت شب
75 ‘ Bd Vincent Auriol 75013 PARIS Metro Chevaleret ligne 8