اخباروگزارشات کارگری9اسفند1393
– کانون صنفی معلمان: پیاده نظام هیچ جریان سیاسی نیستیم- تجمع اعتراضی10اسفندبرگزارمی شود
– اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق به یک هفته رسید
– باردیگرکارگران معدن طزره دراعتراض به عدم پرداخت 2ماه حقوق،حق بیمه وعیدی دست به اعتصاب زدند
– شرایط دردناک کاری وعدم پرداخت 6ماه حقوق کارگران شرکت نمکزدایی پتروپارت هفتکل
– عدم پرداخت ۳ ماه حقوق کارگران صنایع پیشرانه ساری در آستانه سال نو
– پاسکاری بازنشستگان صنعت فولاد بجای پرداخت حقوق عقب افتاده شان
*بازنشستگان صنعت فولاد کرمان دو ماه حقوق معوقه دارند
*ارجاع مشکلات صندوق بازنشستگی فولاد به کمیسیون تلفیق
*پیشنهادالحاق صندوق بازنشستگان فولاد به صندوق صنعت و معدن و تجارت
– بسته های تهدید به جای عیدی برای کارگران کارگاه های کوچک
– تجمع اعتراضی دانشآموزان شینآبادی مقابل وزارت آموزش وپرورش
– غذای کارگران عسلویه در آشپزخانههای غیر بهداشتی تهیه میشود
– برق جان کارگر شهر هویزه را گرفت
– گلولهی سپاه در مرز ربط، جان کولبرجوانی را گرفت
کانون صنفی معلمان: پیاده نظام هیچ جریان سیاسی نیستیم- تجمع اعتراضی10اسفندبرگزارمی شود
دبیرکل کانون صنفی معلمان با تائید برگزاری تجمع مسالمتآمیز فرهنگیان در میدان بهارستان، به ماده 27 قانون اساسی مبنی بر آزادی برگزاری تجمعات اشاره کرد و گفت: ما پیاده نظام هیچ جریان سیاسی نیستیم.
به گزارش 9اسفندآنا، وضعیت نامناسب معیشت معلمان سالهای متوالی نقل محافل مختلف است. بعضی از فرهنگیان میگویند؛ در تامین نیازهای اولیه زندگی خود درماندهاند و زیر خط فقر به سر میبرند. آنها معتقدند این وضعیت به منزلتشان آسیب رسانده است و انگیزههای شغلی را از آنها گرفته است.
بدنه آموزش و پرورش جلوتر از تشکل های صنفی است
اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان با اشاره به اینکه بدنه آموزش و پرورش جلوتر از تشکلهای صنفی از روزهای پایانی بهمنماه یک سری اعتراضاتی را شروع کردند گفت: برخی از کلاسهای درس در بعضی از نقاط کشور تعطیل شد و تجمعاتی را در شهرهای مختلف همچون مریوان، شاهرود، کرمانشاه و قزوین شاهد بودیم. علاوه بر آن بیانیههایی تقلبی از طرف کانون صنفی منتشر شد.
وی تاکید کرد: تجمع مقابل مجلس به عنوان اولین تاکتیک ما نبوده است. ما در گذشته با کمیسیون تلفیق، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و همینطور آقای فانی وزیر آموزش و پرورش دیدارهای مختلفی داشتیم.
عبدی با تاکید بر اینکه وضعیت نامناسب معیشتی معلمان دامنه خشونت در مدارس را افزایش داده است، گفت: این اعتراضات فقط مرتبط با این دولت نیست و البته اعتراض ما به این دولت هم نیست. اعتراض ما به نگاهی است که از سالها پیش به آموزش و پرورش وجود داشته است. ما پیادهنظام هیچ جریان سیاسی در کشور نیستیم و تنها به دنبال دریافت مطالبات صنفی خود هستیم.
وی تاکید کرد: ما توقع داشتیم در بودجه تغییر چشمگیری را ببینیم. هم اکنون معلمان با لیسانس و بیست سال سابقه کار معدل حقوقشان یک میلیون و سیصد هزار تومان است. معلمان اولین گروهی بودند که نسبت به اجرا نشدن قانون در دولت نهم اعتراض کردند اما بعد از اینکه قانون با پا فشاری معلمان و کانونهای صنفی تغییر کرد آنها توقع داشتند به عنوان اولین گروهی که اعتراض کردند در ردیف حقوقی خود تغییری را ببینند که چنین نشد.
دبیر کل کانون صنفی معلمان تصریح کرد: معلمان حقالتدریس به وضیعت استخدامی خود اعتراض دارند. معلمان آزاد نیز که بدون بیمه ماهانه 300 هزار تومان حقوق میگیرند، معترضاند. البته موارد یاد شده مشکلاتی است که در قسمت استخدامی وجود دارد.
عبدی تصریح کرد: بند 5 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری، روی این موضوع صراحت دارد کسانی که لیسانس دارند، فوقالعاده شغلشان 1500 باشد و کسانی که فوق لیسانس دارند فوق العاده شغلشان 2000 محاسبه شود. در صورتی که آموزش و پرورش امتیاز هر دو گروه را 800 حساب میکند و این قانون صرفا برای گروههای ستادی اجرا شده است.
وی تاکید کرد: کانون صنفی معلمان وظیفهاش دفاع از تمام حقوق مادی و معنوی و از بین بردن اختلاف طبقاتی بین نیروهای ستادی و معلمان است و نیت سیاسی و جناحی در رسالت ما جایی ندارد.
اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق به یک هفته رسید
کارگران معدن کوشک صبح امروز با تجمع در مقابل درب ورودی معدن برای دومین بار طی یک هفته ای که از شروع اعتصابشان گذشته است، خواستار بازگشت به کار ۱۷ کارگر اخراجی این معدن و رسیدگی به مطالباتشان شدند.
به گزارش 9اسفند ایلنا، در پی موافقت نکردن کارفرما با بازگشت به کار ۱۷ کارگر اخراجی معدن کوشک بافق که به دلیل اعتراضات قرارداد کارشان در ابتدای اسفند ماه تمدید نشده بود، صبح امروز (شنبه ۹ اسفند ماه)، نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران این معدن که در شمال شرقی شهرستان بافق واقع شده است، برای هفتمین روز متوالی در مقابل درب ورودی این معدن تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض معدن کوشک امروز گفت: در پی تجمع امروز، چند نفر از کارگران حاضر در تجمع، از سوی فرمانداری فراخوانده شدند تا مذاکرات جهت از سرگیری کار در معدن با آنها صورت بگیرد. به گفتهٔ کارگران، مسولین فرمانداری وعدههایی جهت پیگیری مطالبات کارگران کوشک به آنها دادهاند و از آنها خواسته اند به اعتصابشان پایان دهند.
باردیگرکارگران معدن طزره دراعتراض به عدم پرداخت 2ماه حقوق،حق بیمه وعیدی دست به اعتصاب زدند
صبح امروز (۹ اسفند ماه) کارگران معدن طزره، از معادن زغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به پرداخت نشدن بیش از ۲ ماه حقوق و همچنین دریافت نکردن حق عیدی دست از کار کشیده و در محوطه معدن تجمع کردند.
به گزارش9اسفندایلنا،در تجمع امروز حدود ۵۰۰ نفر از مجموع ۱۴۰۰ کارگر این واحد معدنی در اعتراض به وصول نشدن مطالبات چند ماههشان دست از کار کشیدند و در محوطه معدن تجمع کردند.
کارگران معدن طزره میگویند طی یک سال گذشته هر ماه ما چند تجمع اعتراضی در محوطه معدن و خارج از آن در اعتراض به معوقات حقوقیشان انجام دادهاند اما کارفرما به این اعتراضات بیتفاوت است و واکنش خاصی از خود نشان نمیدهد.
به گفته این کارگران علاوه بر تعویق بیش از دو ماه حقوق در ماهای دی و بهمن، پرداخت نشدن حقوق اسفند ماه و عیدی، در آستانه سال جدید کارگران را نگران تامین مخارج نوروز کرده است.
کارگران میگویند همچنین حق بیمه ۱۴۰۰ کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت میشود و در حال حاضر ۲ماه است که حق بیمه کارگران معادن البرز شرقی پرداخت نشده و به تبع آن دفترچههای درمانی تعدادی از خانوادههای کارگری فاقد اعتبار شده است.
به گفته کارگران معدن زغال سنگ طزره در تجمع امروز مدیر معدن طزره از جانب مدیر عمل معادن البرز شرقی وعدههایی به کارگران داده است.
به گفته آنان، کارفرمای این واحد قول داد فردا یکشنبه (۱۰ اسفند) یک ماه از معوقات حقوقی کارگران را پرداخت کند. همچنین وی وعده کرد «چند روز بعد» یک ماه دیگر از مطالبات معوقه کارگران را به همراه عیدی وپاداش پایان سال پرداخت کند.
بنا بر اطلاعات کارگران؛ طبق روال سالهای قبل حقوق اسفند ماه کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی فروردین ماه سال آینده پرداخت میشود.
شرایط دردناک کاری وعدم پرداخت 6ماه حقوق کارگران شرکت نمکزدایی پتروپارت هفتکل
ندای هفتکل بتاریخ9اسفند طی گزارشی بنقل ازیک مخاطبش ازشرایط دردناک کاری وعدم پرداخت6ماه حقوق کارگران شرکت نمکزدایی پتروپارت هفتکل،خبرداد.
براساس این گزارش،،یکی از مخاطبین با ارسال دل نوشته ای به سایت چنین نوشت:
باسلام
(اقتصاد مقاومتی از این بالاتر هیچ جاه ی دنیا نخواهید دید)
۱۰ کیلو متر از شهر هفتکل بطرف روستای چمن لاله به شرکت نمکزدایی پتروپارت یه سر بزنید که کارگران آن شش ماه حقوق نگرفته اند و حالا هم که نزدیک به عید هستیم…
شما که به قانون آشنا هستید آیا کارگری که ساعت ۵/۵ صبح صبحانه می خورد و بلند میشود بر سر کار میرود و تا ساعت ۱۲با بیل و کلنگ سر کار دارد به او اجازه صبحانه یا لقمه نانی که به عنوان چاشنی میل کند آن هم از جیب خودش را ندارد؟
به والله هیچ جایی دنیا ندیده اید دوربین مدار بسته بازدید بدنی در حین وارد شدن به شرکت و هنگام خروج فقط فقط برای جلوگیری از نیاوردن صبحانه به داخل شرکت آن هم برای کارگران بیل و کلنگی، و برای کارمندان اداری اشکالی ندارد.
۱- مشقت
۲- سازش با فشار اقتصادی
۳- سازش با زخم معده
۴- فشار روانی
۵- ترساندن از اخراج
۶- شرمنده خانواده………..
درهمین رابطه:
عدم پرداخت 4ماه حقوق کارگران درسال جاری – اخراج نمایندگان کارگران
در جریان اعتصابات کارگری سال گذشته کارگران شرکت نمکزدایی پتروپارت دراعتراض به عدم پرداخت 8ماه حقوقشان، دو تن از نمایندگان کارگران اخراج شدهاند. کارگران پروژه نمکزدایی شرکت «پتروپارت» در خوزستان حقوق و مزایای اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد سال جاری را دریافت نکردهاند.
به گزارش 14شهریورایلنا، کارگران پروژه نمکزدایی شرکت پتروپارت که ۷۰ کارگر رسمی و ۳۰ کارکر پیمانی هستند، امسال تنها حقوق فروردین ماه را دریافت کردهاند.
پیش از این، کارگران در سال گذشته نیز حقوق خود را با ۹ ماه تاخیر دریافت میکردند که در اعتراض اقدام به اعتصاب کرده بودند.
براساس این گزارش، کارفرمای پروژه نمکزدایی پتروپارت، در طول سالجاری بیش از ۲۰ کارگر اهل شهرستان هفتکل را بهدلیل اعتراض اخراج کرده است و بهجای برخی از ایشان از نیروهای غیر بومی استفاده میکند.
همچنین،وسیله رفتوآمد برای کارگران در نظر گرفته نشده و کارگران برای کار در روزهای تعطیل رسمی زیر فشار قرار میگیرند.
شرکت پتروپارت در سال ۸۷ در شهرستان هفتکل استان خوزستان راهاندازی شد و پروژههای اجرایی کارگاهی مانند ایستگاههای تقویت فشار در دست دارد؛ پروژه نمکزدایی یکی از پروژههای بزرگ نفت در حوالی روستای چمنلاله است.
رییس اداره کار رامهرمز در رابطه با تعویق در پرداخت حقوق و دستمزد کارگران شرکت پتروپارت گفت: کارگران پروژه نمکزدایی پتروپارت پارسال هشت ماه حقوق معوقه داشتند و به همین دلیل اعتصاب کرده بودند.
رضا محمدیراد افزود: بهدنبال اعتصاب سال گذشته کارگران طی گفتگو با شرکت مادر (شرکت ملی نفت) و مدیر پتروپات، معوقات پرداخت شد اما حقوق چهارماه (اردیبهشت تا مرداد) امسال کارگران پرداخت نشده است.
عدم پرداخت ۳ ماه حقوق کارگران صنایع پیشرانه ساری در آستانه سال نو
ایلنا طی گزارشی بتاریخ9اسفند از عدم پرداخت ۳ ماه حقوق کارگران صنایع پیشرانه ساری در آستانه سال نو،خبرداد.
براساس این گزارش،۶۵ کارگری که در این واحد تولید کننده کالاهای صنعت برق کار میکنند علاوه بر دریافت نکردن حق عیدی، در ماهای آذر، دی و بهمن نیز حقوقی دریافت نکردهاند.
این گزارش می افزاید،کارخانه پیشرانه سال گذشته بیش از ۱۰۰ کارگر داشت که تعداد زیادی از آنها بازنشسته شدهاند، با این حال در سال جاری کارفرمای این کارخانه بدون جایگزین کردن نیروی کار جدید میزان تولید محصولات را ۳۵ درصد افزایش داده است.
علاوه بر افزایش تولید که منابع مالی خوبی برای کارخانه بهمراه داشته کارفرما برای توسعه فعالیت تولیدی، سال جاری بیش از ۵ میلیارد تومان از بانکها وام اخذ کرده اما بیتوجه به مشکلات معیشتی کارگران در آستانه سال نو ۳ ماه حقوق کارگران را پرداخته نکرده است.
پاسکاری بازنشستگان صنعت فولاد بجای پرداخت حقوق عقب افتاده شان
*بازنشستگان صنعت فولاد کرمان دو ماه حقوق معوقه دارند
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان صنعت فولاد کرمان با اشاره به ایام تصویب بودجه سال 94 در مجلس، گفت: نمایندگان مجلس با پیشنهاد 2 هزار میلیارد تومانی پرداخت معوقه حقوق همکاری کنند.
به گزارش9اسفندایسنا،هوشنگ انکوتی با اشاره به اینکه بازنشستگان صنعت فولاد کرمان دو ماه حقوق معوقه دارند، گفت: مبلغ 2 هزار میلیارد تومان فقط برای پرداخت معوقه آنها لازم است.
وی با بیان اینکه 85 هزار بازنشسته صنعت فولاد در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود 15 هزار نفر در استان کرمان ساکن هستند، افزود: مسئولان برای ساعاتی خود را به جای این بازنشستگان بگذارند، آنها حتی پول نان شب خود را الان ندارند.
انکوتی تشریح کرد: بازنشستگان ذغالسنگ بدلیل کار کردن در شرایط سخت مانند بعضی از بازنشستگان وضعیت جسمانی خوبی ندارند که بتوانند شغل دیگری داشته باشند و همین علت اگر مستمری آنها به موقع پرداخت نشود خرج خانه آنها با هر کدام چند فرزند بر زمین است.
وی با اشاره به ایام تصویب بودجه سال جدید، گفت: ا نمایندگان با پیشنهاد 2 هزار میلیارد تومانی کانونهای بازنشستگی مستقل فولادی در کشور برای پرداخت معوقهها و عیدی بازنشستگان موافقت کرده و آن را تصویب کنند.
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان صنعت فولاد کرمان با بیان اینکه جریان تخلفات عدیده و حقوقهای میلیونی مدیر عامل، معاونان و مشاوران صندوق فولاد طی نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال شده است، افزود: کانونهای بازنشستگان مستقل فولادی و معدنی با توجه به نظر موافق تمامی بازنشستگان صندوق فولاد درخواست دارند ضمن موافقت با پرداخت مبلغ یادشده توسط مجلس، مقرر نمایند این مبلغ زیر نظر مستقیم ذیحسابی وزارت اقتصاد و دارایی کشور پرداخت شود.
وی خاطر نشان کرد: بازنشستگان ذغالسنگ هر روز وضعیت معیشتی آنان نابسامان تر شده و در این اواخر سال چشم امیدشان به پرداخت حقوق معوقه است تا بتوانند از خجالت خانواده بیرون بیایند.
*ارجاع مشکلات صندوق بازنشستگی فولاد به کمیسیون تلفیق
به گزارش9اسفندماین نیوز، نمایندگان مجلس درجلسه علنی امروز در جریان بررسی بودجه با ارجاع تبصره الحاقی در مورد حل مشکلات صندوق بازنشستگی فولاد به کمیسیون تلفیق موافقت کردند.
در جریان بررسی تبصره 3 لایحه بودجه سال آینده، پیشنهادی برای الحاق یک متن به تبصره 3 ماده واحده لایحه بودجه مطرح شد که بر اساس آن دولت موظف می شد به منظور پرداخت مانده بدهی خود به موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد به مبلغ 197 هزار میلیارد ریال از محل منابع بندهای الف و ج تبصره 3 معادل 20 هزار میلیارد ریال به صورت نقدی مندرج در جدول شماره 8 و مبلغ 177 هزار میلیارد ریال مندرج در جدول شماره 18 به صورت تهاتری با اولویت از اموال و دارایی های وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار صندوق مذکور قرار دهد.
در این تبصره به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده می شد معادل سهام، سهم الشرکه، شرکت های و حقوق بهره برداری از معادن مربوط به انتقال صندوق بازنشستگی صندوق فولاد به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که بر اساس قوانین بودجه سال های 1389 تا 1392 مورد توافق وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته ولی قرارداد واگذاری آن منعقد نگردیده است را در سال 1394 به آن صندوق انتقال دهد و یا تسویه کند.
*پیشنهادالحاق صندوق بازنشستگان فولاد به صندوق صنعت و معدن و تجارت
به گزارش9اسفندایسنا،یکی دیگر از موارد مطرح شده در جلسه غیرعلنی امروزمجلس طرح پیشنهادی برای الحاق صندوق بازنشستگان فولاد به صندوق صنعت و معدن و تجارت است که دراین رابطه نظر کمیسیون تلفیق جهت اضافه شدن این طرح در بودجه اخذ شد.
بسته های تهدید به جای عیدی برای کارگران کارگاه های کوچک
همیشه با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، بحث عیدی، پاداش و مطالبات کارگری مطرح می شود و کارگران کارگاه های کوچک نیز با توجه به شرایط سخت اقتصادی، برای دریافت حق و حقوق واقعی از کارفرمایان خود منتظر می مانند. با این که قوانین پرداخت عیدی واضح و مشخص است، اما برخی کارفرمایان بدون توجه به قانون، پرداخت عیدی کارگران را به روزهای پایانی سال موکول و یا از پرداخت آن خودداری می کنند که این امر با توجه به رشد چشم گیر قیمت ها در شب عید، مشکلات اقتصادی را بر آن ها تحمیل می کند.
کاهش قدرت خرید
امانی فرد یکی از کارگران کارگاه جوشکاری که طی سال های فعالیتش عیدی دریافت نکرده است، می گوید: با این که کارفرمایان بر اساس قانون، مکلف به پرداخت عیدی به کارگران خود هستند، اما در بیشتر موارد، این افراد هیچ گونه مبلغی تحت عنوان عیدی به کارگران خود پرداخت نمی کنند.
وی می افزاید: بیش از 50 درصد کارگران کارگاه های کوچک عیدی نمی گیرند و این امر در حالی اتفاق می افتد که با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال قیمت بسیاری از اقلام و مایحتاج به میزان چشم گیری افزایش می یابد و قدرت خرید کارگران را به شدت کاهش می دهد.
نظارت مناسب وجود ندارد
یکی از کارگران موقت نیز در این باره می گوید: کارگران روزمزد، فصلی، موقت و نیمه وقت، همیشه نادیده گرفته می شوند و عیدی به آن ها پرداخت نمی شود که این امر اجحاف در حق آنان است.
باقری ادامه می دهد: نظارت درستی در زمینه پرداخت عیدی این افراد وجود ندارد و این قشر زحمتکش به دلیل ابقا در موقعیت شغلی خود، مجبور به سکوت و پذیرفتن شرایط هستند.
یکی از کارگران کارگاه مکانیکی که دستمزد ماهانه اش 400 هزار تومان است، می گوید: در شرایط فعلی، این میزان دستمزد، کفاف زندگی ام را نمی دهد و با نزدیک شدن به نوروز که زمان اوج مصرف و خرید است، اکنون نگران کمبود نقدینگی هستم.
وی ادامه میدهد: پرداخت عیدی، پاداش و مزایا در روزهای منتهی به سال کمک بزرگی است که کمی از بار مالی تحمیل شده بر این قشر زحمتکش را میکاهد.وی با بیان این که مشکلات اقتصادی نفس کارگران را بریده است، عنوان می کند: هر روز شاهد افزایش قیمت ها هستیم به نحوی که یک روز نرخ اجناس از هزار تا 10 هزار تومان تغییر می کند و این در حالی است که دستمزد کارگران نه تنها افزایش نمی یابد که گاهی نیز به دلیل شرایط بد اقتصادی و بی قانونی برخی کارفرمایان کاهش نیز می یابد.
وی با بیان این که اقتصاد کارگران بیمار است، اظهار می دارد: با این که عیدی کارگران به نسبت حقوق و ماه های کاری آن ها پرداخت می شود، اما چون دریافتی کارگران توافقی و اندک است، عیدی پرداختی نیز اندک خواهد شد با این حال پرداختش بهتر از پرداخت نکردنش است.وی می افزاید: حد اقل قیمت هر کیلو پرتقال 3 هزار تومان و آجیل و شیرینی نیز هر روز در حال افزایش است با این روند و با حقوق 300 هزار تومانی به احتمال زیاد از خرید نوروزی باز خواهم ماند.
وی با بیان این که چرخ های صنعت استان با دستان کارگران می چرخد، عنوان می کند: امسال کام کارگران شیرین نخواهد شد زیرا مشکلات اقتصادی امان آن ها را بریده است.
تخطی برخی کارفرمایان
یکی از کارفرمایان می گوید: بسیاری از کارگاه های استان از کارگران موقت و پاره وقت استفاده می کنند و تعهدی هم برای پرداخت عیدی و پاداش ندارند.
یک کارشناس بازار کار با بیان این که تعداد زیادی از شاغلان کارگاه ها یا عیدی دریافت نمی کنند یا رقمی را می گیرند که کارفرما تعیین می کند، می گوید: بر اساس قانون مصوب سال 70، تمام کارگاه های مشمول قانون کار مکلف هستند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار، معادل60 روز آخرین دستمزد، عیدی و پاداش بپردازند و مبلغ پرداختی نیز نباید از معادل 90 روز حداقل دستمزد روزانه قانونی تجاوز کند.
وی می افزاید: بر اساس تبصره یک این ماده واحده، مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده اند باید به مأخذ 60 روز دستمزد و به نسبت روزهای کارکرد در سال، محاسبه شود و مبلغ پرداختی برای هر ماه، نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده موضوع ماده واحده این قانون، تجاوز کند.
وی با بیان این که برخی کارفرمایان، عیدی و آخرین حقوق پایان سال کارگران را پرداخت می کنند، ادامه می دهد: بسیاری از کارفرمایان نیز پرداخت عیدی را به تعویق می اندازند و تعداد زیادی از کارگران از دریافت عیدی باز می مانند. وی اظهار می دارد: نبود بازرسی و نظارت بر تنظیم قرارداد های مناسب، پرداخت نشدن عیدی و یا دریافت مبالغ اندک را موجب شده است.
کارگران تخلفات را اعلام کنند
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این باره می گوید: کارگران فعال روزمزد، فصلی، موقت و پاره وقت در کارگاه ها، بر اساس قانون کار از حقوق، مزایا و عیدی بهره مند می شوند.
«نوری» با بیان این که کارگران نیمه و پاره وقت و فصلی و حتی یک روزه به تناسب روزها و ماه های کارکرد عیدی دریافت می کنند، می افزاید: کارفرمایان موظف و مکلف به پرداخت حقوق و عیدی به کارگران خود هستند و چنان چه تخلفی در این زمینه انجام شود، کارگران با مراجعه به مراجع حل اختلاف مشکلات را بازگو و نسبت به رسیدگی اقدام کنند.
منبع:خراسان بخشی ازیک گزارش9اسفند
تجمع اعتراضی دانشآموزان شینآبادی مقابل وزارت آموزش وپرورش
دانش آموزان حادثه دیده شین آبادی صبح امروز به همراه خانوادههای خود در اعتراض به عدم همکاری لازم آموزش و پرورش برای درمان و تامین مخارج جلوی این وزارتخانه تجمع کردند.
به گزارش9اسفندمشرق،ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه، ۱۵ آذر ۱۳۹۱، یک کلاس درس مدرسه ابتدایی روستای شینآباد از توابع شهرستان مرزی پیرانشهر دچار آتش سوزی شد و از ۳۷ نفر دانش آموزان آن ۲۹ نفر دچار سوختگی شدند.
حادثه زمانی روی داده که بخاری نفتی این کلاس دچار آتشسوزی شد و تلاش سرایدار مدرسه برای خاموش کردن آن با استفاده از کپسول آتشنشانی موثر واقع نشد. سرایدار مدرسه وقتی نتوانست آتش را خاموش کند، اقدام به انتقال بخاری به بیرون از کلاس کرد که در این موقع بخاری منفجر شد و آتش به تمام سطح کلاس سرایت کرد.
حال که دو سال و سه ماه از این حادثه گذشته است و علی رغم تمام تبلیغات رسانهای دولت و آموزش و پرورش مبنی برخدمات ویژهای که برای بچههای شینآباد در نظر گرفته شده است، تجمع امروز صبح کودکان آسیب دیده و خانواده هایشان در وزارت آموزش و پرورش نشان از عدم رضایت و اعتراض آنها دارد.
پدر یکی از کودکان آسیب دیده عنوان کرد: در طی یکسال و دوماهی که از این حادثه گذشته است آموزش و پرورش نسبت به تعهداتی که به دانش آموزآن شین آبادی داده است، بی توجه بوده و اقدامات اندکی هم که نسبت به این دانش آموزان صورت گرفته خیلی لنگان لنگان و با سستی بوده است.
وی گفت: بحث درمانی هم قرار بود در بهترین بیمارستانهای کشور و در بخش خصوصی صورت بپذیرد ولی این بچه ها گاهی از صبح منتظر پزشک میمانند در حالیکه قرار بر این بود که این بچه ها به صورت ویژه درمان شوند. هم چنین قرار بود که مستمری مادام العمر برایشان در نظر گرفته شود و نیز بیمه بیکاری به این خانواده ها تعلق بگیرد که این موضوعات هیچکدام عملیاتی نشده است.
این پدر حادثه دیده افزود: بحث تحصیل دانش آموزان نیز مطرح است که آموزش پرورش به این موضوع نیز توجه خاصی نشان نداده است. یکی از این بچه ها الان حدود یکماه است که نه معلمی به آنها مراجعه کرده و نه کسی وضعیتشان را پیگیری کرده است، مراجعه به آموزش پرورش استان و وزارتخانه هیچ نتیجه ای در بر نداشته است این در حالیست که وزیر عقیده دارد که 40 هزار نیروی مازاد دارد که باید تعدیل نیرو شوند.
وی خواستار شد دولت به وعده هایی که داده عمل کند ما تا الان دهها تماس از خارج از کشور داشتیم که مردم خیری هستند که بخواهند این کودکان را درمان کنند اما به خاطر امیدی که به دولت آقای روحانی بسته بودیم همه این پیشنهادها را رد کردیم متاسفانه تدبیر این دولت هنوز نتیجه برای این بچه ها نداشته است.
آمنه راد یکی از دانش آموزان مدرسه شین آباد است که دچار سوختگی شدید شده است، وی که در این تجمع حضور داشته گفت: تا به حال برای ما کاری انجام نشده، الان هم که اینجا هستیم اجازه نمی دهند که وزیر را ببینیم بعضی از دوستان ما یکماه هست که معلمی به آنها سر نزده نه حق بیکاری پدر و مادرهایمان داده می شود و نه مستمری خودمان.
وی درباره وضعیت تحصیل خود و همکلاسی هایش گفت: درس خواندنمان جوری هست که انگار ترک تحصیل کرده ایم و درس نمی خوانیم چون هیچ نظمی در درس خواندمان وجود ندارد. درمانمان هم زیاد خوب پیش نمی رود دکتر فاطمی که پزشکمان بود تا الان رئیس بیمارستان بود و کارهایمان بهتر پیش می رفت از وقتی ایشان رفته اند دیگر وضعیت درمانیمان هم خوب پیش نمی رود.
این دانش آموز هم چنین در ادامه گله مندی اش از رسیدگی های دولت گفت: فقط دیه را به ما داده اند آن هم نه به همه بچه ها به بعضی ها هم نصف دیه را داده اند و می گویند زیاد است همه آن را نمی توانیم پرداخت کنیم. آقای حاجی بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش می گفت می فرستیمتان خارج اما الان همه ما مشکلات پوستی داریم وما را به خارج نفرستاده اند، آنجا کمتر از بیست روز خوب می شویم اما اینجا شش سال طول می کشد.
غذای کارگران عسلویه در آشپزخانههای غیر بهداشتی تهیه میشود
کارگران در منطقه پارس جنوبی از غیر استاندارد بودن محیط بسیاری از آشپزخانههای صنعتی خبر میدهند که در آنها غذای روزانه کارگران شاغل در پروژههای مختلف این منطقه تهیه میشود.
به گزارش9اسفندایلنا،براساس اطلاعات فعالان کارگری منطقه پارس جنوبی هم اکنون بسیاری از پیمانکارانی که مسئولیت تهیه غذای مصرفی کارگران این منطقه را برعهده دارند خود را نسبت به اجرای حداقل استانداردهای بهداشتی ملزم نمیدانند.
عکسهایی که در ارتباط با شرایط فعلی برخی از آشپزخانههای صنعتی منطقه پارس جنوبی توسط این گروه تهیه شده است نشان دهنده وضعیت بهداشت در آشپزخانههای صنعتی این منطقه است.
این وضعیت درحالی است که پیش از این چندین باراخباری از مسمومیت گروههایی از کارگران منطقه پارس جنوبی به دلیل مصرف غذای آلوده منتشرشده است.
فعالان کارگری منطقه عسلویه تاکید دارند مشابه چنین وضعیتی در آشپزخانههای صنعتی مجوز دار این منطقه نیز حاکم است.
براساس این اطلاعات سازمان منطقه آزاد موظف است تا هر شش ماه یکبار اسامی پیمانکاران مجازی را که شرایط آشپزخانههای آنها مورد تایید بازرسان مرکز بهداشت رسیده است را در کنار پیمانکار غیر مجاز منتشر کند تا کارفرمایان بتوانند در زمان اجرای پروژه برای تامین غذای بهداشتی برای کارگران، تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.
بنابهمین گزارش،هم اکنون در منطقه ویژه عسلویه شمار زیادی آشپزخانه صنعتی در وضعیت غیر بهداشتی فعالیت میکنند که کارگران امکان شکایت برای جلوگیری از فعالیت آنها را ندارند.
این وضعیت در حالی است که به موجب ماده سه و چهار مقررات اشتغال نیروی انسانی مناطق ویژه اقتصادی سازمان منطقه موظف است تا پس از شناسایی امکانات رفاهی ضروری کارگران از کارفرمایان بابت تامین آنها ضمانتهای لازم را اخذ کند.
برق جان کارگر شهر هویزه را گرفت
اتصال برق، جان کارگر شهر هویزه را گرفت.
به گزارش9اسفندفارس بنقل ازعضو شورای اسلامی شهر هویزه یکی ازکارگران بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
برپایه این گزارش،این کارگر مشغول به کار بوده که بر اثر اتصال برق چنین اتفاقی به وقوع پیوسته است.
گلولهی سپاه در مرز ربط، جان کولبرجوانی را گرفت
نظامیان حکومت ایران با تیراندازی به کاروان کولبران مرزی در شهرستان سردشت جوانی را از پای درآوردند.
به گزارش 9اسفندکُردپا، یک کولبر جوان به نام سیروان برزنجی فرزند لطیف در مناطق مرزی شهر ربط از توابع شهرستان سردشت توسط گلوله نیروهای مرزبانی ایران جان سپرد.
حادثه در شامگاه روز گذشته، هشتم اسفندماه روی داده است.
یک منبع مطلع از شهر ربط با تأیید این خبر گفت: نظامیان هنگ مرزی سپاه به هنگام عبور شماری از کولبران، بدون هیچگونه اخطار قبلی، اقدام به تیراندازی کردند که در این گلولهپراکنیها جوانی ٢۵ ساله در دم جان خود را از دست داد.
وی در ادامه افزود: نظامیان ایران برای کولبران کمین کرده و تیراندازی مداوم آنان، تلفشدن تعدادی از اسبهایبارکش متعلق به کاسبکاران را نیز در پی داشت.
همچنین تمامی وسایل و کالای همراه کولبران و کاسبکارن توسط این نظامیان ضبط شده است.
نهم اسفندماه1393