اخباروگزارشات کارگری9مهر1393
– اعتصاب بیش از500کارگر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به طرح جدید طبقه بندی مشاغل
– اعتصاب کارگران کارخانه واگن پارس برای پنجمین روز متوالی
– لغواخراج دو کارگر کارخانه کاشی گیلانا در پانزدهمین روز اعتصاب
– کارگران اعتصابی سنگرود پس از چهار روز تجمع اعتراضی در تهران، به معدن بازگشتند
– تجمع کارگران پایانههای غرب تهران دراعتراض به اعمال فشار برای امضای قرارداد جدید
– تبعیض مزدی منجر به دو دستگی کارگران موقت و پیمانی شده است
– سقوط کارگر ساختمانی در رشت
– سقوط مرگبار کارگرجوان از طبقه هفتم درجهرم
اعتصاب بیش از500کارگر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به طرح جدید طبقه بندی مشاغل
کارگران نیشکر هفت تپه نسبت به بازنگری غلط و ضد قوانین کاربه طبقه بندی مشاغل این مجموعه تولیدی دست به اعتصاب زدند. 20 سال است که در این مجموعه تولیدی طبقه بندی مشاغل صورت نگرفته بود و یکی از خواسته های کارگران نیشکر هفت تپه از سالها پیش این بوده است. متاسفانه مدیر عامل قبلی آقای کاظمینی که هفته ای یکبار به این مجموعه سر می زده و اصلا هیچ گونه حرکت مثبت در رابطه با مدیریت صحیح برای این مجموعه جهت بیرون آمدن از بحران و بهبود شرایط تولید برنداشته بود در یک عمل ضد کارگری زیر این طبقه بندی مشاغل را امضا کرده و پس از به تایید رساندن به اداره کار شوش از کارخانه رفته است. مدیر عامل جدید هم نمی دانیم خبری از این کار دارد یا نه؟
شورای اسلامی کار که با تقلب به سرکار آمده و همگی کارمند می باشند طرفدار این طبقه بندی هستند چرا که با افزایش حقوق روزانه تا 11000 تومانی روبرو شده اند. در این بین کارگران با افزایش 1000 تا 3000 تومانی روبرو هستند. البته یکی از شاهکار ی آقایان این بوده که حتا بسیاری از کارگران را از گروه 12 به گرو10 تنزل دادند تا افزایش دستمزد کمتری نصیب کارگران شود.برای مثال کارگری با 16 سال سابقه و مدرک دیپلم با افزایش 2000 تومانی روبرو شده است و یا کارگری با 18 سال سابقه فقط 2400 تومان.بعضی از کارگران را هم عنوانی شغلی دیگری داده اند مثلا استادکار جوشکار را در این طبقه بندی کارگر ساده فضای سبز نام داده اند. در صورتی که کارمندان با دوسال سابقه و مدرک لیسانس 8000 تومان افزایش دستمزد داشته است. این گونه طبقه بندی کردن که در راستای ضایع کردن حقوق کارگران با همکاری مدیرعامل قبلی و شورای اسلامی کارکه همگی کارمند هستند مانند مهندس سواری و مهندس کیارسی و با همدستی اداره کار شوش صورت گرفته.در این طبقه بندی ضد قانون کار ملاک فقط مدرک تحصیلی قرار گرفته نه سابقه کاری.
تنها در طبقه بندی مشاغل نیست که کارمندان بیشترین حقوق و مزایا را می گیرند. هروقت برای کارگران امتیازی تعلق بگیرد آنان هم سهم می برند در آخر سال عیدی و پاداش مانند کارگران می گیرند . آما اگر دولت به کارمندان امتیاز بدهد اینان آن امتیاز را برای کارگران منظور نمی کنند.
کارگران نیشکر هفت تپه ضمن مردود شمردن این گونه طبقه بندی، خواستار طبقه بندی طبق قانون کار هستند. اخبار تکمیلی را به محض رسیدن منتشر خواهیم کرد.
روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک
1393/07/09
ساعت 10 صبح
درهمین رابطه:
بیش از ۵۰۰ کارگر صنعتی کشت و صنعت نیشکر هفت تپه (واقع در شهر شوش از شهرهای شمالی استان خوزستان) صبح امروز (چهارشنبه ۹ مهر) در اعتراض به آنچه پدید آمدن شکاف عمیق حقوقی و مزدی در پی بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل میخواندند، دست از کار کشیدند.
به گزارش 9مهرایلنا، کارگران اعتصابی میگویند طرح جدید طبقه بندی مشاغل به شکاف عمیق حقوقی میان کارگران، کارمندان، سرپرستان کارگاهها و مدیران کارخانه دامن زده است و خواهان تجدید نظر کلی در این طرح شدهاند، شکافی حقوقی که بنا به گفته کارگران گاه به بیش از ۵۰۰ هزار تومان میرسد.
بنابهمین گزارش،کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در فصل تعمیرات و نگهداری به سر میبرد و اعتصاب کارگران به توقف کامل فرایند تعمیرات منجر شده است.
احتمال میرود با طولانی شدن اعتصاب کارگران، زمان بهره برداری مجدد از این واحد تولیدی که ابتدای آبان امسال اعلام شده است به تاخیر بیافتد.
گفتنی است طرح طبقهبندی مشاغل در پی اعتراضات کارگران در ماههای گذشته و بعد از ۲۲ سال تاخیر از ابتدای شهریور امسال اجرا شده است، آنهم در حالی که طرح طبقه بندی مشاغل در واحدهای تولیدی باید بر اساس قانون هر ۴ سال یکبار بازنگری شود.
در همین رابطه، یکی از کارگران که خواسته نامش فاش نشود گفته است: عوامل کارفرما و اعضای شورای اسلامی کار طرح طبقه بندی مشاغل را به صورت ناعادلانه بازنگری کردهاند به گونهای که به جای امتیاز دادن به سابقه کار، به تحصیلات امتیاز دادهاند، آنهم در شرایطی که ۸۵ تا ۹۰ درصد کارگران این واحد صنعتی، تحصیلاتی کمتر از دیپلم دارند.
این کارگر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با اشاره به نارضایتی کارگران از شیوه بازنگری این طرح، افزوده است: اداره کار به دلیل موافقت شورای اسلامی کار، طرح جدید طبقه بندی مشاغل را تایید کرده است.
او در ادامه بیان کرده است: ما در هفت تپه با دو قانون کار میکنیم. قانون نظام هماهنگ که شامل مدیران و سرپرستان میشود و قانون کار که برای کارگران است.
او افزوده است: احتمال میرود کارخانه در آینده نه چندان دور خصوصی شود و در این صورت، مدیران و سرپرستان نیز مشمول قانون کار خواهند شد. اینان طرح طبقه بندی مشاغل را طوری نوشتهاند که اگر این اتفاق افتاد، باز هم حقوقشان از سایر کارگران به مراتب بالاتر باشد چرا که سطح سوادشان بالاتر است.
این کارگر معترض در عین حال گفته است: جالب آنجاست که سه نفر از اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل از جمله نماینده حسابداری، مدیر امور اداری و مسئول کمیته طبقه بندی مشاغل، کارمند و مشمول قانون نظام هماهنگ بودند. دو نفر دیگر هم عضو شورای اسلامی کار و به اصطلاح نمایندگان کارگران بودند که یکی از آنها سطح تحصیلات بالایی داشته است.
گفتنی است بیش از ۱۵۰۰ کارگر در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه کار میکنند که نزدیک به ۷۰۰ نفر از آنان در بخشهای کشاورزی و نگهبانی و سایرین در بخش صنعتی این واحد تولیدی مشغول به کار هستند.
همچنین بیش از ۷۰۰ کارگر نیبر به صورت فصلی در این واحد تولیدی به کار تخصصی بریدن ساقههای نیشکر اشتغال دارند. کارگران نیبر همزمان با بهره برداری مجدد کارخانه و از ابتدای آبان ماه آغاز به کار میکنند آنهم در شرایطی که گفته میشود آنان علاوه بر برخی مطلبات حقوقی، به این موضوع که مشمول طرح طبقه بندی مشاغل نشدهاند نیز معترضاند.
اعتصاب کارگران کارخانه واگن پارس برای پنجمین روز متوالی
اعتصاب نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق به پنجمین روز متوالی وارد شد.
به گزارش 9مهرایلنا، کارگران اعتصابی واگن پارس که از ابتدای تیرماه امسال حقوق نگرفتهاند از قول مدیران کارخانه برای پرداخت یک ماه از حقوق عقب افتادهشان در روزهای آینده خبر دادند.
این در حالی است که فرمانده قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء به عنوان سهامدار اصلی این کارخانه با کارفرما و نمایندگان کارگران در روزهای گذشته تشکیل جلسه داده بودند، اما جلسه یاد شده بدون نتیجه خاصی پایان یافته بود که به بروز درگیریهایی در کارخانه در روزهای بعدی منجر شد.
در همین رابطه:
اعضای شورای اسلامی کار کارخانه واگن پارس اراک باکارگران اعتصابی وخشمگین درگیرشدند!
در چهارمین روز اعتصاب کارگران کارخانه واگن پارس، کارگران برای به نمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به مذاکرات بی نتیجه دیشب، قصدتظاهرات درخارج از محوطه کارخانه داشتند. اعضای شورای اسلامی کار کارخانه ضمن ایجادمانع با کارگران خشمگین درگیرشدند وظاهرا رئیس شورای اسلامی کار کارخانه غش کردو به بهداری کارخانه منتقل شد.
به گزارش 8مهرایلنا، اعضای شورای اسلامی کار ساعاتی پیش در کارخانه حاضر شدند و نتیجه مذاکرات دیشب با کارفرما و سهامدار اصلی (قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء) را به کارگران گزارش دادند.
آنطور که اعضای شورای اسلامی کار این کارخانه برای کارگران روایت کردهاند، تصمیم خاصی در مذاکرات دیشب گرفته نشده و زمان جلسه صرفا به گفت و شنود طرفین گذشته است.
بر اساس این گزارش، کارگران از توضیحات اعضای شورا قانع نشدند و قصد داشتند از کارخانه خارج شوند تا اعتراضشان را با تجمع بیرون از محیط کار ادامه دهند اما اعضای شورا مانع از خروج کارگران شدند.
براساس این گزارش، رئیس شورای اسلامی کار بر اثر درگیری با کارگران معترض که میخواستند از کارخانه خارج شوند، دچار «ضعف جسمانی» شده و به بهداری کارخانه منتقل شده است.
بنا بر این گزارش، اکنون نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس به اعتصابشان دراعتراض به سه ماهه پرداخت نشدن حقوق را در محوطه کارخانه ادامه میدهند.
گفتنی است فرمانده قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء، مدیرعامل، مدیر حراست، اعضای شورای اسلامی کار، مسئول انجمن اسلامی و فرمانده بسیج واگن پارس دیشب (دوشنبه ۷ مهر) در قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء (واقع در تهران) برای رسیدگی به مطالبات کارگران تشکیل جلسه داده بودند.
لغواخراج دو کارگر کارخانه کاشی گیلانا در پانزدهمین روز اعتصاب
همزمان با پانزدهمین روز از آغاز اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا، کارگران معترض از موافقت سرپرست موقت این واحد صنعتی برای بازگشت به کار دو کارگری خبر میدهند که چندی پیش و با شروع اعتراض کارگران، اخراج شده بودند.
به گزارش9مهرایلنا،یکی از کارگران کارخانه کاشی گیلانا گفت: براساس توافقی که روز گذشته میان نمایندگان کارگران و سرپرست موقت کارخانه صورت گرفت آقایان «مهدی کاظمی» و «احمد میرزایی» از عصر روز گذشته در محل کار خود حاضر شدند.
وی یادآور شد: توافق برای بازگشت به کار کارگران اخراج شده پس از آن صورت گرفت که روز گذشته ۱۶۰ کارگر این واحد صنعتی در حمایت از همکاران اخراجی خود در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند.
به گفته این کارگر کاشی گیلانا، آقایان کاظمی و میرزایی که به ترتیب در واحد لعاب و پرس مشغول به کار بودند به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود در تاریخ ۲۵ شهریور ماه توسط کارفرما اخراج شده بودند که به دلیل مخالفت کارفرما تلاشها برای بازگشت به کار آنها تا دیروز بینتیجه مانده بود.
این کارگر کاشی گیلانا در عین حال از ادامه اعتصاب کارگران این واحد تولیدی خبر داد و گفت: به دلیل محقق نشدن مطالبات صنفی کارگران از جمله ۱۶ ماه پرداخت نشدن حقوق در فاصله سالهای 88 تا امروز؛ کارگران همچنان در محل کار حاضر شده اما از کار کردن خودداری کردهاند.
وی همچنین از دیدار مشترک نمایندگان کارگران و سرپرست موقت کارخانه با فرماندار رودبار در روز گذشته خبر داد و گفت: گفته میشود در این نشست مشترک که در حاشیه دیدار مردمی فرماندار رودبار برگزار شده، درباره قیمت کارشناسی کارخانه صحبت شده است.
این کارگر کاشی گیلانا بابیان اینکه به احتمال قوی مسئله واگذاری سهام این واحد صنعتی به مدیرعامل جدید پس از پایان تعطیلات عید قربان مشخص خواهد شد، درباره مطالب نقل شده در این جلسه گفت: از قرار معلوم کارشناسان دادگستری نظر کارشناسی خود در مورد ارزش داراییها و اموال کارخانه را اعلام کردهاند و براین اساس شنیده میشود که این کارشناسان بدون در نظر گرفتن ارزش ریالی موجودی انبارهای فنی و ضایعات، ارزش کارخانه را تا مبلغ ۴۹ میلیارد تومان برآورد کردهاند و پیش بینی میشود که با احتساب ارزش ریالی انبارهای ارزشگذاری نشده قیمت تعیین شده تا ۵۳ میلیارد تومان هم افزایش یابد.
این کارگر در عین حال از اعتراض سهامداران کارخانه به نحوه ارزش گذاری کارشناسان دادگستری خبر داد و در توضیح آن گفت: در میان فهرست داراییهای کاشی گیلانا سند مالکیت دو واحد آپارتمان قرار دارد که محل استقرار دفتر مرکزی بوده است.
وی با بیان اینکه این آپارتمانها در برج ونوس خیابان میرداماد تهران واقع شده است گفت: اینطور شنیده میشود که کارشناسان دادگستری هر کدام از این آپارتمانها را به قیمت یک میلیارد تومان ارزش گذاری کردهاند که به باور سهامداران گیلانا ارزش واقعی هرکدام این واحدهای آپارتمانی بیش از مبلغ تعیین شده است.
این کارگر بابیان اینکه مجموع سهام کارخانه کاشی گیلانا به نسبت ۵۱ به ۴۹ درصد میان مدیرعامل سابق و سایر سهامدران این واحد صنعتی تقسیم شده است، افزود: از پیش از اتفاقاتی که در نهایت به دستگیری مدیرعامل پیشین کارخانه منجر شده بود سایر سهامداران گیلانا آمادگی خود را برای فروش سهام خود اعلام کرده بودند و در حال حاضر نیز شنیده میشود که در خصوص فروش سهام خود به مدیرعامل کنونی کارخانه جلسه مشترکی داشتهاند.
در همین رابطه یک منبع آگاه پیرامون وضعیت واگذاری سهام کارخانه به مدیرعامل جدید گفت: طبق شنیدهها کارشناسان دادگستری ارزش کارخانه را در حدود ۵۰ میلیارد تومان تعیین کردهاند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ارزش ریالی بدهیهای این واحد صنعتی تا حدود ۲۸ میلیارد تومان برآورد میشود، گفت: به نظر میرسد که ارزشگذاری کارشناسان دادگستری بیشتر از مقداری است که توسط مدیریت جدید کارخانه برآورد شده بود.
این مقام مطلع با یادآوری اینکه مدیر عامل جدید کارخانه گیلانا درصدد بود ابتدا ۵۱ درصد سهام متعلق به مدیرعامل پیشین را خریداری کند، گفت: هنوز مدیرعامل جدید هیچ واکنشی به قیمت تعیین شده نشان نداده است.
کارگران اعتصابی سنگرود پس از چهار روز تجمع اعتراضی در تهران، به معدن بازگشتند
کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) پس از چهار روز اقامت در تهران برای اعتراض به دریافت نکردن ۳ ماه حقوق و مصوبه انحلال معدن، بنا به گفته خود «با دریافت قول مساعد از وزیر صنعت برای بررسی این موضوع در جلسه امروز هیئت دولت» به محل زندگیشان در شهرستان رودبار بازگشتند اما ۳۰ نفر از نمایندگان آنان برای پیگیری مطالباتشان در تهران باقیماندهاند.
بنابه گزارش9مهرایلنا،در تجمع روز گذشته کارگران معدن سنگرود در مقابل ساختمان مجلس، ۲۵۰ کارگر با امضای نامهای خطاب به هیئت رئیسه مجلس مشکلاتشان را تشریح کردند و پس از طرح این نامه در کمیسیون صنعت و معدن مجلس، اعضای این کمیسیون از نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت دعوت کردند و وی نیز در ساعت ۳ بعد از ظهر در این کمیسیون حضور پیدا کرد.
نعمتزاده (وزیر صنعت) در این جلسه قول پی گیری و بررسی مشکلات معدن سنگرود را در جلسه امروز (۹ مهر) هیئت دولت داد.
برپایه این گزارش،سایر وزارتخانهها و سازمانهای مربوطه موافقت خود را منوط به توافق وزیر صنعت و معدن کردهاند و با توجه به قول پیگیری وزیر، کارگران به محل سکونتشان اعزام شدند و تنها ۳۰ نفر از کارگران برای پیگیری در تهران ماندند.
گفتنی است، کارگران معدن سنگرود پس از شش روز اعتصاب و در واکنش به بیتوجهی مسئولان استانی به مطالباتشان، از روز یکشنبه ۶ مهر به تهران سفر کردند. این کارگران طی چهار روز اقامت در تهران تجمعات اعتراضی در مقابل ساختمان وزارت کار، ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن، و ساختمان مجلس برگزار کردند.
تجمع کارگران پایانههای غرب تهران دراعتراض به اعمال فشار برای امضای قرارداد جدید
کارگران معترض سازمان پایانهها و پارکسوارهای غرب تهران صبح امروز در مقابل ساختمان شورای شهر تهران دست به تجمع اعتراضی زدند اما با درخواست حراست این نهاد، کارگران به داخل ساختمان شماره ۲ شورای شهر وارد شدند.
به گزارش 9مهرایلنا، صبح امروز ۳۰ نفر از کارگران پایانههای غرب تهران بهدلیل آنچه که بیاعتنایی مذیرعامل به مطالباتشان خوانده میشود، در اعتراض به اعمال فشار برای امضای قرارداد جدید، دریافت سه ماه علیالحساب حقوق و دستمزد، سه ماه تعویق در پرداخت حق بیمه و نپرداختن حق اولاد شهریورماه در مقابل ساختمان شورای شهر تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.
یکی از کارگران درباره دلایل این تجمع اظهار داشت: پیمانکار هر روز ما را زیر فشار قرار میدهد که باید قراردادهای جدید را امضا کنید و گرنه همین رویه پرداختی ادامه خواهد یافت.
به گفته این کارگر پایانه غرب، پیمانکار سه ماه قبل قرارداد جدیدی را به کارگران پیشنهاد داد که بر اساس آن با تقسیم کار به روزانه و شبانه، حقوق دریافتی کارگران کاهش مییابد اما کارگران از امضای این قرارداد سر باززدهاند.
این کارگرگفت: مدیرعامل به تمامی کارگران معترض گفته است تا از هرگونه تجمع اعتراضی اجتناب کنند زیرا «با پلیس امنیت هماهنگ شده تا معترضان را دستگیر کند» اما طی تماس تلفنی کارگران با آقای هدایتی در پلیس امنیت، آنان از ما خواستند تا بهصورت آرام و در داخل ساختمان به گفتگو و مذاکره بپردازیم.
این کارگر پایانه ادامه داد: ما بهاین دلیل در اینجا گردهم آمدهایم تا بفهمیم مرجع رسیدگی به مشکل ما کیست و چه کسی باید پاسخگوی سه ماه تعویق حق بیمه و حقوق ما باشد.
بنابه گزارش همین منبع، در پی بینتیجه ماندن مذاکرات صبح امروز کارگران معترض پایانههای غرب تهران و مسئولان شهرداری، کارگران همزمان به دیوان عدالت اداری و وزارت تعاون، کار و رفاه شکایت کردند.
یکی از کارگران شرکتکننده در تجمع اعتراضی کارگران پایانههای غرب تهران ، اظهار داشت: «سجادی» مسئول بازرسی شهرداری مرکز در مذاکره با کارگران معترض تاکید کرده بهدلیل اجرای اصل برونسپاری بخشی از وظایف دولت به بخش خصوصی، کارگران میبایست قراردادهای خود را امضا کرده و به کار بازگردند.
بنا به اظهارات این کارگر، کارگران نیز با شنیدن این سخنان با اشاره به کاهش ۴۵۰ هزار تومانی حقوق و مزایای خود اظهار داشتند چنین قراردادی ظلم به کارگران بوده و باید پیمانکار تغییر کند.
این کارگر افزود: سجادی پس از شنیدن این سخنان کارگران با مسئولان بازرسی سازمان پایانهها و پارک سوار غرب، حراست سازمان پایانهها و رییس ترمینال غرب گفتگوهایی را در خصوص حل مشکل کارگران انجام داد اما باز گفتههای قبلی خود را مبنی بر بازگشت به کار و پذیرفتن شرایط حاضر تکرار کرد.
این کارگر معترض ادامه داد: کارگران نیز برای ادامه اعتراض خود به دیوان عدالت اداری و وزارت کار مراجعه و شکایتنامههای دیگری را تنظیم کردند.
تبعیض مزدی منجر به دو دستگی کارگران موقت و پیمانی شده است
کارگران پتروشیمی بوعلیسینا (بندر امام خمینی) در اعتراض به پرداختهای حداقلی خود از طرف کارفرما تهدید به اخراج میشوند.
به گزارش9مهرایلنا،یکی از کارگران پتروشیمی بوعلیسینا که خواست نامش محفوظ بماند با بیان این مطلب گفت: اخیرا حقوق و دستمزد بیش از ۵۰ نفر از کارگران «قرارداد موقت» پتروشیمی بوعلیسینا افزایش پیدا کرد اما کارگران «قرارداد پیمانی» که بیش از ۴۰۰ نفر هستند هیچ تغییری در حقوق و دستمزدشان نداشتند و این موضوع حس تبعیض در بین آنان را تقویت کرده است.
این کارگر پتروشیمی اختلاف پرداخت حقوق با وجود انجام کار برابر را منجر به «دو دستگی» در بین کارگران دانست و ادامه داد: کارگران در اعتراض به این تبعیض به رییس امور پیمانهای پتروشیمی بوعلیسینا مراجعه کردند اما وی با بیان اینکه «حق اعتراض ندارید» و «باید تابع قانون کار عمل کرد» آنان را از هر گونه اعتراضی بر حذر داشت.
به گفته این کارگر پتروشیمی، کارگران محبورند تا با کار زیاد (اضافهکاری) این کمبود مزدی را جبران کنند، اما باز شاهد آن هستند که در وضعیت اصلی تغییری ایجاد نشده است.
وی خاطر نشان کرد: مجتمع پتروشیمی بوعلی در منطقه پتروشیمی بندرامام به پرداخت اندک شهره است.
سقوط کارگر ساختمانی در رشت
یک کارگر حلب کار که به منظور تعمیر شیروانی، بدون هیچ گونه وسیله ایمنی و حفاظتی در پشت بام یک آپارتمان چهار طبقه در خیابان سعدی رشت مشغول به کار بود از پشت بام سقوط کرد و در دم جان سپرد.
با شروع فصل سرما در گیلان حوادث اینچنینی بسیار به چشم می خورد. کارگران حلب کار که به صورت انفرادی کار می کنند معمولا فاقد بیمه تامین اجتماعی بوده و غالبا کارگران بیکاری هستند که به طور مقطعی و فصلی به این کار می پردازند.
کارگران حلب کاردر واقع بخشی از کارگران ساختمانی می باشند که به دلیل نداشتن هیچ تشکلی، بدون بیمه و وسایل ایمنی جان خود را به خطر می اندازند تا معاش خود و خانواده را تامین کنند.
کارگران ساختمانی برای بیمه شدن باید بعد از ارائه گواهی مهارت، کارت پایان خدمت، فتوکپی شناسنامه خود وخانواده و واریز مبلغی پول به حساب انجمن صنفی کارگران ساختمانی، آدرسی را به عنوان محل کار معرفی کنند و بعد از ثبت نام اینترنتی مدت طولانی منتظر بمانند و هرگاه نام آنها در سایت مربوطه درج شد برای مراحل بعدی مراجعه نمایند. این روند معمولا ماهها طول می کشد و از طرفی برای کارگرانی نظیر کارگران حلب کار که به طور انفرادی کار می کنند امکان معرفی آدرس محل کار وجود ندارد.
اگرچه کارگران ساختمانی برای بیمه شدن باید از هفت خوان بگذرند اما سقوط و مرگ انها در کمتر از چند ثانیه اتفاق می افتد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
7/7/93
سقوط مرگبار کارگرجوان از طبقه هفتم درجهرم
سقوط یک نصاب آسانسور از طبقه هفتم ساختمان در حال ساخت در شهرستان”جهرم” استان فارس، مرگ وی را رقم زد.
به گزارش9مهر پایگاه خبری پلیس، فرمانده انتظامی شهرستان “جهرم” در این خصوص گفت : در پی اعلام مرکز فوریت های پلیسی 110 مبنی بر سقوط یک نفر از ساختمان در حال ساخت در شهر جهرم ، بلافاصله ماموران در محل حاضر شدند.
سرهنگ “یوسف ملک زاده” افزود : در این حادثه یک نصاب آسانسور که جوانی 23 ساله بوده در حال کار در ساختمان از طبقه هفتم به پایین سقوط کرده که بر اثر شدت جراحات وارده فوت می کند.
نهم مهرماه1393