اخباروگزارشات کارگری7خرداد1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری7خرداد1394

– تجمع کارگران صنایع پوشش ایران مقابل کارخانه دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات، بروزدرگیری وزدوخورد ودخالت نیروهای انتظامی

– تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه نورد نوشهر مقابل اداره کار

– تجمع کارگران رسمی قند کامیاران در اعتراض به خلف وعده کارفرما درپرداخت مطالبات معوقه!

– روایتی از سه سال دوندگی کارگران کارخانه آجر شیل برای دریافت حقوق

– ساختار تشکیلاتی و اهداف اتحاد بین المللى در حمایت از کارگران در ایران

تجمع کارگران صنایع پوشش ایران مقابل کارخانه دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات، بروزدرگیری وزدوخورد ودخالت نیروهای انتظامی

دیارمیرزا بتاریخ 7خرداد،ازتجمع کارگران صنایع پوشش ایران مقابل کارخانه دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان،ایجاد درگیری وزدوخورد ودخالت نیروهای انتظامی،خبرداد.

براساس این گزارش،جمعی از کارگران کارخانه صنایع پوشش ایران برای دریافت مطالباتشان اقدام به برگزاری تجمع مقابل کارخانه می کنند که در نهایت این اجتماع با زد و خورد و ضرب و شتم مدیران این شرکت توام می شود.

 صمدی مدیرعامل شرکت پوشش می گوید: «تجمع کنندگان به دنبال مطالبات نیستند و اهداف دیگری را دنبال می کنند.این افراد از سوی دستگاه هایی مانند فرمانداری حمایت می شوند. کارگران می گویند که مصوبه ای در فرمانداری وجود دارد که ما را به عنوان مدیران مجموعه پوشش به رسمیت نمی شناسد.»

سیدعیسی مهدوی فرماندار رشت در واکنش به اتهامات مدیرعامل پوشش می گوید:فرمانداری طرف هیچ کسی نیست و از هیچ چیزی جز قانون حمایت نمی کند. فرماندار شهرستان رشت می افزاید:دو گروه خریدار و فروشنده در جریان فروش این کارخانه به اختلاف خورده اند و هم اکنون دعوی خود را به نهادی مستقل بنام قوه قضائیه انتقال داده اند و دستگاه قضا نیز هم اکنون مشغول بررسی پرونده است.

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه نورد نوشهر مقابل اداره کار

روزچهرشنبه6خرداد کارگران اخراجی کارخانه نورد نوشهردست به تجمع اعتراضی  مقابل اداره کار زدند وخواستارحق سختی کارشدند.

به گزارش6خرداد نوشهرآنلاین، کارگران اخراج‌شده کارخانه نورد نوشهر روز6خرداد در مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشهر به علت عدم مشکل رفع سختی کار تجمع کردند و خواستار حق‌وحقوق سختی کار خود از مسئولین شهرستان نوشهر شدند.

 نماینده کارگران معترض در این تجمع با بیان اینکه در حدود 18سال است این کارخانه در زمینه تولید میله گرد فعالیت دارد، اظهار داشت: در کارخانه نورد نوشهر حدود 90کارگر مشغول به فعالیت بودند که سرمایه‌گذار این کارخانه به مرور با اخراج کارگران، این واحد بزرگ صنعتی را تعطیل کرد.

 وی با اشاره به اینکه تولید میله‌گرد جزء مشاغل سخت و زیان‌آور است، علت دیگر تعطیلی این کارخانه را تبدیل این واحد صنعتی به واحد‌های مسکونی و تجاری دانست و افزود: زمین‌های این کارخانه در نقطه مناسبی از شهر واقع شده است که کارفرما به راحتی می‌تواند از طریق ساخت و ساز واحد‌های مسکونی و تجاری سود زیادی نصیبش شود.

وی بیان کرد: حقوق کارگران زحمتکش این کارخانه همواره با تاخیر پرداخت می‌‌شد و با توجه به اینکه در سالیان گذشته یک کشته و چند نقص عضو که همگی خانه‌نشین شده‌اند، داشته است، همه کارگران اخراج شدند و کارفرما تعهد خود را در قبال حق و حقوق آنان پرداخت نکرده است.

 وی توجه و رسیدگی مسئولین شهرستان را نسبت به وضعیت کارگران این کارخانه ضعیف عنوان و اذعان داشت: برای حل این مشکل به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان و استان، فرمانداری و استانداری، امام جمعه و نماینده مجلس نوشهرهم مراجعه کردیم ولی هیچگونه رسیدگی صورت نگرفت.

 نماینده کارگران معترض با بیان اینکه طبق تعرفه کارخانه باید 400 نیرو در آن مشغول به فعالیت باشند، خاطرنشان کرد: صاحب کارخانه از مجموع سه سال تولید میله گرد اردیبهشت 93 شروع به فروش کرد تا سود بالایی به دست بیاورد و سرآخر هم کارخانه را تعطیل کرد.

وی خواستار سختی کار برای کارگران این کارخانه شد و گفت: ما خواسته ناچیزی از مسئولین شهرستان داریم و فقط می‌خواهیم سختی کار کارگری را که با مشقت‌های فراوان و با تمام سختی‌ها در این کارخانه کار کرده است را پرداخت کنند.

یکی دیگر از کارگران معترض با بیان اینکه با اطلاعاتی که ما داریم این سرمایه‌گذار در چند سال گذشته چهار کارخانه در نوشهر، تاکستان، کاشان و تهران را خریداری کرده و بعد از سوددهی آنها را تعطیل کرده است، از مسئولین شهرستانی و استانی خواست تا به دنبال اهداف این کار باشند.

 وی ادامه داد: صاحب کارخانه به مدت 3سال محصولات تولید شده را نفروخت و از اردیبهشت سال 93 شروع به فروش محصولات کرد و ظرف مدت 6ماه کل کارخانه‌ را خالی کرد.

کارگری دیگرهم بیان کرد: از سال 1370 در این کارخانه مشغول به فعالیت هستم و با توجه به اینکه خودم دارای 8 مدرک فنی معتبر هستم و اکثر کارگران هم دارای مدارک فنی هستند، اما اداره بیمه همه را به صورت کارگر ساده حساب کرد، سوال ما این است که رئیس اداره بیمه از این موضوع اطلاع ندارد و یا حتی تا اکنون نشده است که رئیس اداره کار نوشهر به سالن کارخانه سرکشی کند؟

 وی با بیان اینکه خود من فقط 4بار چشمهایم را عمل کردم، برخی کارگران دچار دیسک کمر و ناراحتی‌های چشمی شدند اما با این وجود در روزهای تعطیل و غیر تعطیل فعالیت داشته و هیچ حقی دریافت نکردند.

 وی ادامه داد: همه کارگران و حتی کارگری که ناراحتی اعصاب داشت، فقط برای راه‌اندازی خط 3 یا 4 شیفت به طور کامل در این کارخانه کار کردند، اما اکنون می‌گویند کاری وجود نداشت، از مسئولین مربوطه سوال کنید میزان تولیدی که در این کارخانه می‌شد چقدر بود؟ 

 وی گفت: تک تک کارگران این کارخانه در بهترین شرایط سنی به این کارخانه آمدند و حالا که به این سنی رسیدند که باید از آنان حمایت شود آنها را اخراج می‌کنند؟

 این کارگر معترض با اشاره به اینکه به حکم اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران باید سختی کار به کارگران این کارخانه تعلق می‌گرفت، خاطرنشان کرد: کارفرما سختی‌کار را قبول کرده، اما زمانی که از میزان بدهی مطلع شد زیر قول و قرارها زده است.

 وی در پایان ابراز داشت: خواسته کارگران دریافت حق وحقوق سختی کار در طول این مدت چند سال کارگری است.

تجمع کارگران رسمی قند کامیاران در اعتراض به خلف وعده کارفرما درپرداخت مطالبات معوقه!

صبح امروز 30 نفر از کارگران رسمی کارخانه قند کامیاران در اصفهان، در اعتراض به بدقولی کارفرما درخصوص پرداخت حقوق معوقه‌شان مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.

به گزارش7خرداد ایلنا، کارگران معترض سپس با انتخاب نمایندگانی برای شکایت به اداره کار خمینی‌شهر اصفهان مراجعه کردند.

این منبع پیش از این از اخراج ۱۱۰ کارگر قند کامیاب در پی تعطیلی موقت کارخانه خبر داده بود.

این کارگران علاوه بر حق عیدی سال 93 (معادل دو ماه حقوق) دستمزد بهمن و اسفند سال گذشته و همچنین حقوق ماه‌های دی و بهمن سال 92 را نیز دریافت نکرده‌اند. آنان می‌گویند کارفرما پیش از این وعده داده بود تا روز 25 اردیبهشت ماه بخشی از معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند اما با گذشت 12 روز از موعد مقرر هنوز حقوق‌شان را دریافت نکرده‌اند.

روایتی از سه سال دوندگی کارگران کارخانه آجر شیل برای دریافت حقوق

کارگران اخراجی کارخانه آجر ماشینی شیل در کرستان از سه سال تلاش بی‌نتیجه برای دریافت مطالبات معوقه‌شان خبر می‌دهند.

به گزارش7خرداد ایلنا، 18کارگر قرار دادی کارخانه آجر ماشینی «شیل» که از سال 91 با تعطیلی کارخانه بیکار شده اند، با ادامه یافتن بلاتکلیفی‌شان تا به حال چندین بار به نهادهای استانی و شهرستانی مراجعه کرده‌اند اما تا کنون از این رایزنی‌ها نتیجه‌ای حاصل نشده است.

کارگران می‌گویند؛ پس از آنکه کارخانه آجر ماشینی شیل به دلیل مشکلات مدیریتی  تعطیل اعلام شد، 35 کارگر قراردادی و 150 کارگر فصلی بیکار شدند.

بنا بر این گزارش، پس از آنکه کارگران در نیمه دوم سال 91 به اداره کار سنندج شکایت کردند، کارفرما از حکم اداره کار برای پرداخت مطالبات کارگران تبعیت نکرد و پرونده به دادسرای سنندج ارجاع شد.

به گفته کارگران با ارجاع پرونده کارگران آجر شیل به دادسرای سنندج، بخشی از اموال کارخانه  در سال 92 به نفع کارگران مصادر شد اما بعد از یکسال کش وقوس17 نفر از کارگران قراردادی با فروش اموال کارخانه توانستند به مطالبات خود دست یابند اما در این میان هنوز تکلیف 18 کارگر دیگر مشخص نشده است.

کارگران می‌گویند در طول سه سال گذشته بارها در مقابل کارخانه تعطیل شده و نهادهای مختلف دولتی تجمع کرده‌اند و اما صدای‌شان به جایی نمی‌رسد و هیچ مقام مسئولی به مطالبات‌شان توجهی نشان نمی‌دهد.

گفتنی است کارخانه آجر ماشینی «شیل» در 5 کیلومتری جاده سنندج به کرمانشاه  واقع شده است.

ساختار تشکیلاتی و اهداف اتحاد بین المللى در حمایت از کارگران در ایران

مقدمه:  از ماه مه ۲۰۱۲، اتحاد بین المللی، تجدید و بازسازی ساختار تشکیلاتی و اهداف خود را در دستور کار قرار داد و پیشنهادات متعدد و کمک کننده ای در این مدت توسط  فعالین اتحاد بین المللی در کشورهای مختلف ارائه داده شد. کلیات ساختار ذیل ابتدا به صورت یک پیشنویس در جلسه عمومی اتحاد بین المللی به تاریخ ۱۵ فوریه ۲۰۱۵ مورد تایید قرار گرفت و در ۲۰ مه ۲۰۱۵ متن نهایی تصویب شد.  ساختار مصوب ذیل در پایان سال ۲۰۱۶ مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و در صورت لزوم تغییر داده خواهد شد.

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

مه ۲۰۱۵

نام و اهداف

نام تشکل “اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران” است که به اختصار “اتحاد بین المللی” خوانده میشود. اتحاد بین المللی از سال ١٩٩٩ فعالیت خود را آغاز و در ژانویه ٢٠٠٠رسما اعلام موجودیت کرد.

اهداف:

1-  اهداف عمومی اتحاد بین المللی عبارت است از: حمایت، تقویت و گسترش همبستگى بین المللى کارگرى با طبقه کارگر ایران، دفاع از حقوق طبقه کارگر ایران در سطح بین المللی، حمایت از تشکل یابی مستقل کارگری و ایجاد تشکلهای مستقل کارگران، و حمایت از مبارزات طبقاتی علیه مناسبات سرمایه داری و سیاستهای سرکوبگرانه و ضدکارگری جمهوری اسلامی ایران.

2- اتحاد بین المللی، حمایت از مبارزات طبقاتی جهت تحقق مطالبات و اهداف فوری و نهایی طبقه کارگر در ایران و افشای تمامی تشکل های وابسته حکومتی – نظیر خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار، مجمع نمایندگان و انجمن های صنفی کارگری، و دیگر تشکل های زیر شاخه  آنها –  را از وظایف اساسی خود می داند.

3- اتحاد بین المللی خود را در جبهه جهانی طبقه کارگر، در کنار جنبش ضد سرمایه داری و اکثریت مردم جهان، برای برقراری آزادی، برابری، سوسیالیسم و محو استثمار انسان از انسان می داند. فعالین اتحاد بین المللی درهرکشور از مبارزات مستقیم، روزمره و مستقل طبقه کارگر و دیگر مزدبگیران دفاع و درجهت تقویت همبستگی و همکاری بین المللی بین گردانهای طبقه کارگر و مزدبگیران تلاش می کنند.

ساختار:

از ماه مه ۲۰۱۵، فعالیت های “اتحاد بین المللی” از لحاظ ساختار از طریق دو بخش و در هماهنگی با هم پیش خواهد رفت:

واحد های کشوری و شورای نمایندگان واحد های کشوری

واحد های کشوری:  شامل شعبه هایی است که رسما به نام اتحاد بین المللی در کشورهای مختلف فعالیت می کنند. اتحاد بین المللی در هر کشور فقط یک شعبه خواهد داشت. هر شعبه کشوری چگونگی فعالیت در آن کشور و ساختار درونی اش را خود تعیین می کند. کلیه نمایندگان این شعبه ها از طریق جلسات و مجمع عمومی مستقیم اعضای آن واحد انتخاب می گردند. پذیرش اعضای جدید در هر کشور به عهده واحد کشوری است، اما براى حفظ شفافیت لازم است که یک لیست به روز شده از این فعالین، در دسترس “شورای نمایندگان واحد های کشوری” قرار داده شود.* 

شورای نمایندگان واحد های کشوری: هر واحد کشوری اتحاد بین المللی یک نفر را به عنوان نماینده ( و یک نفر نماینده جانشین ) براى یک دوره معین در “شورای نمایندگان واحد های کشوری” انتخاب و معرفی می کند. شورای نمایندگان واحد های کشوری وظیفه دارد که در موارد ضرورى (به دعوت حداقل دو واحد کشوری) و یا جهت به روز کردن و هماهنگ نمودن فعالیت های سراسری اتحاد بین المللی با هم مشورت کرده و حداقل چهار جلسه در سال را بطور مشترک برگزار نماید. کلیه اعضای واحدهای مختلف اتحاد بین المللی میتوانند در جلسات شورای نمایندگان واحد های کشوری شرکت نمایند، اما هر واحد کشوری تنها از یک حق رای برخوردار خواهد بود. واحد های کشوری اتحاد بین المللی در حال حاضر به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: آلمان، انگلیس، دانمارک، سوئد، سوئیس، فرانسه و کانادا.

 اصل کلی ناظر بر فعالیت های هر دو بخش اتحاد بین المللی، تعهد عملی به ساختار، اهداف، مبانی و قطعنامه های مصوب اتحاد بین المللی است.  

ایجاد شعبه های کشوری جدید منوط به  تصمیم و تایید شورای نمایندگان واحد های کشوری  است، که با توافق کلیه واحد های کشوری موجود رسمیت می یابد. لغو عضویت هر واحد کشوری تنها توسط کلیه واحدهای دیگر اتحاد بین المللی و به اتفاق آرا امکان پذیر است.  همکاران اتحاد بین المللی که در کشور خود شعبه ای ندارند، می توانند با انتخاب خود و تایید یک شعبه کشوری دیگر به آن شعبه بپیوندند.

شورای نمایندگان واحد های کشورى اتحاد بین المللى هدایت عمومی سایت فارسی اتحاد بین المللی را به عهده دارد و برای هر دوره یک جمع سه نفره را برای پیشبرد اینکار انتخاب میکند. واحد های انگلستان و کانادا، اداره و پیشبرد سایت و بولتن انگلیسی اتحاد بین المللی را بعهده دارند. واحد آلمان مسئول تهیه و انتشار بولتن آلمانی اتحاد بین المللی خواهد بود؛ و واحد فرانسه مسئول بولتن فرانسوی اتحاد بین المللی می باشد. اصل کلی ناظر بر فعالیت های هر دو سایت اتحاد بین المللی و بولتنهای آن، تعهد عملی و شفاف به ساختار، اهداف، مبانی، بیانیه ها و قطعنامه های مصوب اتحاد بین المللی است.

واحدهای کشوری و نیز شورای نمایندگان واحدهای کشوری در امور داخلی واحد های دیگر دخالت نخواهند کرد. در مواردی که نسبت به سیاست ناظر بر واحد های کشوری و سایت ها و رویکرد آن ها اختلاف نظر وجود داشته باشد، ابتدا در میان مسئولین مربوطه یا واحد مربوطه به آن رسیدگی شده و در صورت لزوم شورای نمایندگان واحد های کشوری به موضوع رسیدگی خواهد کرد.

تصمیات در شورای نمایندگان واحد های کشوری در تمام موارد ابتدا از طریق توافق جمعی و در صورت  نرسیدن به توافق جمعی، با رای موافق حداقل دوسوم کلیه اعضای این شورا رسمیت می یابد.

  چگونگی پیشبرد مباحث کتبی و سراسری : بولتن داخلی ظرف مناسب برای بیان و طرح مباحث، دیدگاهها و پیشنهادات در مورد هر جنبه از فعالیت های سراسری اتحاد بین المللی میان اعضای آن خواهد بود.  بولتن داخلی با توجه به حجم مطالب رسیده می تواند بطور ماهیانه و یا بصورت گاه نامه منتشر شود.  پیشنهادات برای قرار و قطعنامه ابتدا لازم است که به صورت کتبی از طرف حداقل یک واحد کشوری به شورای نمایندگان واحد های کشوری ارسال گردد. این شورا با توافق جمعی، برای برگزاری جلسات مشترک و عمومی تصمیم می گیرد و پروژه هاى مشترک را هماهنگ می کند. در صورت توافق در شورای نمایندگان واحدهای کشوری، یک هیئت تحریریه با شرکت حداقل پنج نماینده از واحدهای کشوری مختلف ایجاد خواهد شد. **

منابع مالی اتحاد بین المللی

منابع مالی اتحاد بین المللی در هر کشور عبارت است از: حق عضویت ماهیانه اعضا، کمک مالی داوطلبانه اعضا و همکاران در حد توانایی آنان، کمک مالی به صورت همبستگی طبقاتی کارگری توسط افراد حقیقی یا حقوقی اعم از کشوری و بین المللی.

کمک های مالی اعضا، همکاران و افراد حقیقی و حقوقی هیچگونه حق ویژه ای را برای آنان در ساختار و تصمیم گیریهای اتحاد بین المللی ایجاد نخواهد کرد.

 اتحاد بین المللی و واحد های آن از هیچ دولتی در دنیا، یا نهادهای وابسته دولتی و نیمه دولتی، یا تشکل های به ظاهر کارگری اما وابسته به دولتهای سرمایه داری و یا شرکتهای سرمایه داری هیچگونه کمک مالی دریافت نمی کند.

رابطه با احزاب و سازمانهای سیاسی:

اتحاد بین المللی به عنوان یک کارزار کارگری و بین المللی از نظر سازمانی و کلیه مکانیزمهای تشکیلاتی و تصمیم گیری، از سازمانها و احزاب سیاسی و کلیه نهادهای دیگر کاملا مستقل می باشد. واحدهای اتحاد بین المللی در صورت لزوم با نهادها، سازمانها و احزاب مدافع طبقه کارگر و چپ، به شرط عدم نقض اهداف و مبانی اتحاد بین المللی، همکاریهای موردی و اقدامات مشترک در چهارچوب فعالیتهای کمپینی و حمایت از مبارزات طبقه کارگر انجام خواهند داد. تصمیم گیری در رابطه با موارد فوق منوط به تایید حداقل دو سوم اعضای بخش مربوطه می باشد.

*تبصره یک: جهت تقویت و هماهنگی مؤثرتر فعالیتهای اتحاد بین المللی درکشورهای اروپایی، تا پایان سال 2015 این فعالیتها تحت پوشش یک فونکسیون سراسری بنام شورای اروپا سازمان خواهند یافت. حدود، حوزه و وظایف این فونکسیون توسط نمایندگان واحد های کشورهای اروپایی تدوین خواهد شد. 

**تبصره دو: سند “مبانی سیاست و فعالیت اتحاد بین المللی” مصوب ۸ مارس ۲۰۱۲، تا پایان سال ۲۰۱۶، مورد بازبینی و بازنویسی قرار خواهد گرفت. تا تصویب یک سند جدید، فعالیت های اتحاد بین المللی بر مبنای ساختار و اهداف مصوب ماه مه ۲۰۱۵ و سند مصوب ۸ مارس ۲۰۱۲ انجام خواهد گرفت.  

هفتم خردادماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.