ادغام تامین اجتماعی را نمی پذیریم
در این مراسم رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بابیان اینکه کارگران سالروز تصویب قانون کار را روز ملی میدانند، گفت: معتقدیم باید مشکلات جامعه کارگری در حوزههای مختلف درچنین روزی مطرح شود.
«حسن صادقی» به عنوان نخستین سخنران مراسم سالروز بیست و پنج ساله شدن تصویب قانون کار، گفت: جامعه کارگری بیدار است و تفاوت نمیکند از کدام دسته وگروه باشند چون همه باید منافع جامعه کارگری را پاسداری کنند. این منافع مربوط به هیچ دسته و گروهی نیست.
او به تاریخچه تصویب قانون کار اشاره کرد و ادامه داد: گرچه قانون فعلی حاصل تعدیل فراوان در رفت و برگشت بین مراجع قانونگذار است اما بعضی از مفاد قانون بین المللی کار در آن وجود دارد.
صادقی با اظهار تاسف از گنجانده شدن ماده ۷ و ۲ تبصره آن در قانون کار اظهار کرد: این ماده امروز بنیان کارگری و زندگی خانوادههای وابسته به کارگران را با خطر مواجه کرده است و موجب شده با قانونی بییال و کوپال مواجه باشیم.
او ادامه داد: چنین قانونی نیاز به چوب زدن ندارد بلکه باید حقوق اولیه انسانی رعایت شود اما متاسفانه به این هم قناعت نشده و بعضی پا را از این هم فراتر گذاشتند.
صادقی عنوان کرد: میخواهند حقوقی که پدران ما با عرق جبین و سالها زحمت به عنوان تامین اجتماعی روی هم گذاشتهاند از ما بگیرند.
او ادامه داد: جامعه کارگری ادغام بخش درمان سازمان تامین اجتماعی با سایر صندوقهای بیمهای را که ورشکسته هستند بر نمیتابد.
صادقی تصریح کرد: این تنها گوشهای از همت نیروی کار ایران است. ادعای تجمیع منابع سازمان حرف بیهودهای است. از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می خواهیم به جای چشم داشتن به منابع این سازمان، تخصیص سهم کارگراناز سرانهدرمان کشور را پیگیری کند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بخاطر نشان کرد: ما در سال ۸۹ دربرابر مجلس تجمع کردیم تا مالکیت تامین اجتماعی مستقل باقی بماند. دولت گذشته سه سال تلاش کرد و ما آنها را متقاعد کردیم که در خواستمان مبتنی بر قانون و روح حاکم بر قانون توسعه پنجم است.
او ادامه داد: ادغام منابع سازمان تامین اجتماعی و دیگر بیمههای ورشکسته برای تامین منابع درمانی از نگاه ما نشان دهنده سوء مدیریت است.
صادقی گفت: هیچ کجای جهان، پزشکان متولی مدیریت بخش سلامت نیستند بلکه یک اقتصاددان باید در این منصب حضور داشته باشد تا بتواند منابع را مدیریت کند. متاسفانه سوء مدیریت موجب شده است تا ۱۳هزار میلیارد تومان از منابع کشور به جیب برخی پزشکان فوق تخصصی برود که هر ماه یک هفته را برای دیدار خانواده و فرزندان خود به خارج از کشور سفر میکنند.
او ادامه داد: تامین اجتماعی بر اساس قانون مستقل است و ما خواستار رعایت قانون طبق گفته مقام معظم رهبری هستیم که فرمودند باید به قانون عمل شود نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش.
صادقی در پایان صحبتهای خود عنوان کرد: انتظار داریم سازمان تامین اجتماعی با مهر و الفت به کارگران بیمه شده توجه کند و درباره نحوه افزایش حقوق تجدید نظر شود. دوم؛ قوانین دست و پاگیری که کارگران ساختمانی و دیگر بخشها را از خدمات محروم میکند را کنار بگذارد.
پیام کارگران را دریابند
در بخش دیگری از این مراسم عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: تشکیل زنجیره انسانی در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی برای مسئولانی که قصد تجمیع بیمه ها را دارند دارای پیام است.
«عبدالرضا مصری» یه عنوان سخنران مراسم بیست و پنجمین سالروز تصویب قانون کار ضمن ابراز خرسندی از حضور پرشور کارگران در تمام عرصههای انقلاب گفت: حضور امروز کارگران در این مکان معنا و مفهومی دارد که باید مسئولان این معنا و مفهوم را درک کنند و بدانند که جامعه کارگری که بیش از ۴۰ میلیون نفر هستند که اجازه دستاندازی و تعرض به یک متر از اراضی متعلق به کارگران را نخواهند داد.
مصری افزود: کسانی که قصد دارند به سرمایههای قطره قطره جمع شده کارگران تعرض کنند بدانند جامعه کارگران در هر جایی که انقلاب نیاز داشته چه در جنگ هشت سال دفاع مقدس و چه در دیگر صحنهها اجازه تعدی به دشمنان را ندادند.
وی ادامه داد: مسئولانی که امروز پرچم ادغام را برافراشتهاند بدانند اگر میخواهند به قوانین عمل کنند باید نظام ارجاع و سطحبندی خدمات، خرید راهبردی خدمات و واگذاری تصدیگرها و دیگر وظایف خود را بهتر انجام دهند.
مصری تاکیدکرد: برخی امروز با فرافکنی میخواهند به اموال کارگران دستاندازی کنند. اما پیام این تجمع آن است که هیچ فردی این حق را ندارد که به اموال و داراییهای جامعه کارگری و منابع بخش درمانی کارگران دستدرازی کنند.
وزیر اسبق رفاه و تامین اجتماعی افزود: در تبصره ۲ماده ۳۸ قانون برنامه پنجم، به صراحت مالکیت و مدیریت و ارائه خدمات سازمان تامین اجتماعی در اختیار تامین اجتماعی قرار گرفته و از ادغام مستثنی شده است.
تلاش برای تکرار یک شکست
رئیس فراکسیون کارگری مجلس نیز در این مراسم با بیان این که مجلس، دولت یا هیچ نهاد دیگری حق تعرض به حقوق کارگران و اموال آنها را نداردگفت: طرح تحقیق و تفحص از وزارت بهداشت این هفته به مجلس تقدیم می شود.
«علیرضا محجوب» دبیر کل خانه کارگر و رئیس فراکسیون کارگری مجلس اظهار داشت: ما اینجا جمع شدیم تا از حقوق مصوب در قانون کار و از اموال کارگران حمایت کنیم. حقوق کارگران در فصول قانون کار به روشنی آورده شده است.
وی گفت: از همه کسانی که قانون کار را به عنوان میثاق کار به تصویب رساندند تشکر میکنم. شوراهای اسلامی و انجمنهای اسلامی در بحث تصویب این قانون تلاش بسیار زیادی داشتهاند.
محجوب با یادآوری تکلیفی که به موجب ماده 148 قانون کار برای بیمه اجباری کارگران پیش بینی شده است، گفت: براساس این ماده قانونی سازمان تامین اجتماعی وظیفه دارد تا با همکاری کارگران برای آنها پرونده بیمه تشکیل دهد.
دبیر کل خانه کارگر ادامه داد: با وجود این تکلیف قانونی هنوز بسیاری از کارگران تحت پوشش بیمه نیستند و به عنوان مثال هنوز کارگران ساختمانی، دچار مشکل بیمه هستند.
وی بابیان اینکه مشکلاتی که این روزها در خصوص تشکیل پرونده بیمه اجباری کارگران و به ویژه کارگران ساختمانی اتفاق افتاده است، به هیچ وجه قابل دفاع نیست؛ گفت: بصورت مشخص ماموران و کارشناسان سازمان تامین اجتماعی حق ندارند اجرای قانون را کنار گذاشته و براساس ارزیابی ارزش ماشین و منزل کارگران متقاضی برای آنها تشکیل پرونده بدهند.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس با تاکید براینکه در مورد مشاغل سخت وزیانآور ادعا و برداشت ما این است که عین قانون باید اعمال شود اظهار داشت: سطر به سطر قانون کار باید اجرا شود.
محجوب با تاکید بر حقوق قانونی کارگران و بازنشستگان گفت: سازمان تامین اجتماعی حقوق ملکی آنهاست و کارگران سهامدار سازمان هستند وکسی حق ندارد به حقوق افراد تجاوز کند. چرا که این حقوق دولتی ما نیست و این حقوق شخصی افراد است.
محجوب همچنین از تحقیق و تفحص مجلس از وزارت بهداشت خبر داد و گفت: من ، آقای مصری و ده نفر دیگر از نمایندگان در مجلس این طرح را امضا کردهایم که این هفته به مجلس تقدیم خواهیم کرد. در این تحقیق و تفحص محورهای متعددی مورد نظر ما است و ما گفته ایم که باید بررسی شود اعتباری که تاکنون به وزارت بهداشت داده شده کجا هزینه شده است.
دبیر کل خانه کارگر در ادامه خاطر نشان کرد: بنابراین ما خواستهایم نحوه محاسبه، تامین اعتبار و پرداخت حقالزحمه پرستاران وپزشکان بخش دولتی را روشن کنیم همچنین گزارش اثر بخشی و کنترل مالی این سیستم و نحوه ومیزان برخورد با پزشکان متخلف باید روشن شود.
وی ادامه داد: در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت، وزارت بهداشت باید گزارش هزینه کرد ارائه کرده و تکلیف هزینه های این نهاد را روشن کند و بعد به قصد مطالبه اموال خصوصی کارگران موضوع ادغام بخش درمان سازمان تامین اجتماعی را پیش بکشد.
محجوب با تاکید براینکه ما به هیچوجه موافق ادغام نیستیم اظهار داشت: کسانی که موافق این طرح هستند بدانند که کارگران طرف حساب آنها هستند و جامعه کارگری مقابل آنها خواهد ایستاد.
دبیر کل خانه کارگر ادامه داد: این مسیر یک بار در قبل از انقلاب امتحان شده و نمیدانم که چرا دوباره این راه رفته شکست خورده را تکرار میکنند.