اخباروگزارشات کارگری4اسفند1393

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری4اسفند1393

– اعتصاب کارگران معدن کوشک در اعتراض به اخراج همکاران خود سومین روزراپشت سرگذاشت

– تجمع کارگران آبفای اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه مزد معوقه

– نیمه تعطیل شدن سنگبری های یزدبا150کارگر!

– نگرانی ۱۰۰ کارگر کارخانه نورد و پروفیل گل‌نرده از اخراج پایان سال/ ۸ نفر در بهمن‌ماه اخراج شدند

– شیب تورم بهمن‌ صعودی شد

– قیمت برق از اول اسفند ناگهان گران شد

– تحصن سوم اسفند، نقش تشکل ها، درس ها و امیدها

اعتصاب کارگران معدن کوشک در اعتراض به اخراج همکاران خود سومین روزراپشت سرگذاشت

اعتراض ۲۵۰ نفر از کارگران معدن کوشک بافق در حالی وارد سومین روز خود شده است که به گفتهٔ کارگران، از صبح امروز «دوشنبه، چهارم اسفند ماه» کار در بخش‌های مختلف معدن متوقف شده و کارگران دست از کار کشیده‌اند.

به گزارش4اسفندایلنا،کارگران معترض معدن کوشک که از دو روز گذشته در حمایت از همکاران اخراجی خود تولید را متوقف کرده و اجتماعات اعتراضی برپا کرده بودند، گفته‌اند: در  ادامه اعتراضات  دو روز گذشته، از دیشب (یکشنبه، سوم اسفند) دستگاه ثبت ورود خروج کارگران توسط عوامل کارفرما برداشته شده است تا روزهایی که کارگران معترض کار را متوقف کرده‌اند به عنوان غیبت برای آنان محسوب شود.

یکی از این کارگران در این باره گفت: یکی از دلایل اعتراض سه روز گذشته کارگران از یکسو واکنش به اخراج ۱۷ نفر از همکارانمان است و از سوی دیگر پاسخی به محقق نشدن وعده‌هایی است که توسط کارفرما در خصوص حذف غیبت‌های مربوط به اعتراضات دو ماه گذشته داده شده بود.

وی ادامه داد: دو ماه پیش، در روز‌هایی که کارگران معدن در واکنش به تعویق پرداخت مطالبات خود اعتصاب کرده بودند، واحد اداری این معدن برای تمامی کارگران ۴ روز آخر آذر و ۶ روز اول دی را غیبت محاسبه کرده است. این در حالیست که بنا بر ادعای این کارگر، کارفرما در جلسه شورای تامین وعده کرده بود که غیبت کارگران در روزهای اعتراضات را حذف می‌کند.

یکی از کارگران معدن کوشک گفت: اعتراض دسته جمعی کارگران معدن کوشک در واقع پس از اخراج ۱۷ نفر از کارگران صورت گرفت که ابتدای ماه جاری (اسفند ماه) توسط کارفرما از کار اخراج شدند.

به گفتهٔ کارگران از این ۱۷ نفر  از جمله ۱۲ نفر کارگرانی بودند که پس از اعتراضات در آذر ماه سال جاری ابتدا توسط کارفرما از کار اخراج  و مجددا به کار بازگشته بودند اما  همزمان با موج جدید اخراج‌ها ۵ کارگر دیگر نیز همراه  آنها اخراج شده‌اند.

این کارگران در معادن زیرزمینی و روباز در بخش‌های انتظامات، سنگ شکن و… مشغول به کار بودند. کارفرما با این بهانه که این کارگران در جریان اعتراضات کارگری آذر و دی ماه دست داشته و فراهم کننده زمینه اغتشاش و ناامنی در معدن بوده‌اند آن‌ها را اخراج کرده است.

به گفتهٔ کارگران، شرایط معدن کوشک اصلا مناسب نیست. هیچکدام از وعده‌هایی که با وساطت اداره کار در زمان اعتراضات آذرماه توسط کارفرما به آنها داده شده بود عملی نشده و وضعیت معدن هنوز به‌‌ همان روال قبلی دوماه پیش ادامه دارد.

کارگران می‌گویند یکی از مطالبات، کارگران معدن کوشک تشکیل انجمن صنفی بود؛ درخواست تشکیل انجمن صنفی به اداره کار رسید اما شنیده‌ها حکایت از این دارد که کارفرمای معدن کوشک راضی به تشکیل انجمن صنفی کارگران نیست و شدیدا با تشکل آن مخالفت کرده است.

یکی از کارگران معد ن کوشک در همین رابطه گفت: یکی از خواسته‌های اصلی ما تشکیل انجمن صنفی برای کارگران بود و قرار بود انتخاباتمان هم در ۶ اسفند ماه برگزار شود اماچون بیشتر نامزدان شرکت در این انتخابات از کارگران اخراجی هستند، برگزاری انتخابات بعید به نظر می‌رسد. به گفتهٔ این کارگر، سنگ اندازی‌های کارفرما در راه تشکیل انجمن صنفی کارگری باعث شد تا به نتیجه رسیدن مطالبات  کارگران کوشک به تعویق بیفتد.

عمده‌ترین مطالبات کارگران معدن کوشک بافق اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و مواردی از این دست عنوان شده بود

کارگران می‌گویند نه تنها هیچ یک از این مطالبات به نتیجه نرسیده بلکه در برخی موارد اوضاع بد‌تر از قبل شده است. یکی از کارگران درباره به نتیجه نرسیدن پیگیری مطالباتشان گفت: قبل از جریان اعتراضات کارگران در دو ماههٔ گذشته، قرارداد‌ها سه ماه بسته می‌شد اما بعد از آن قرارداد‌ها را به صورت یک ماهه می‌بندند و حقوق و دستمزد کارگران هم، هم اکنون با تعویق دو ماهه مواجه است.

به گفتهٔ منابع آگاه این کارگران اخراجی از طریق اداره کار یزد و استانداری یزد و فرماندرای بافق و سایر نهادهای ذیربط پیگیر مطالباتشان هستند اما تاکنون هیچ واکنشی از سوی مقام‌های مسول جهت پیگیری خواسته‌های آنان صورت نگرفته است.

تجمع کارگران آبفای اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه مزد معوقه

حدود 70 نفر از کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز که ۵ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند صبح امروز در مقابل دفتر شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» واقع در خیابان کیان پارس اهواز تجمع کردند.

به گزارش4اسفندایلنا، امروز نیز کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز در ادامه اعتراضات ماه های گذشته تجمع کرده‌اند.

براساس اخباری که به نقل از کارگران منتشر شده است؛ برپایی تجمع امروز پاسخی به بی‌تفاوتی پیمانکار در خصوص پرداخت نشدن مطالبات ماهای مرداد، شهریور، آذر، اسفند و بهمن ماه کارگران بوده است.

به گفته کارگران معترض؛ از سال گذشته در این حدود ۳۰۰ کارگر شرکت آبفای اهواز تحت مسئولیت پنج شرکت پیمانکاری «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت می‌کردند و در عین حال بخشی از مطالبات این کارگران هنوز توسط پیمانکاران قبلی پرداخت نشده است.

کارگران پیمانکاری آبفای اهواز همچنین در مورد معوقات بیمه‌ای خود گفتند؛ به غیر از مزد پرداخت نشده در سوابق بیمه تامین اجتماعی آنها نیز مشکلاتی دیده می‌شود چنانچه بخشی از سوابق آنان به صورت نامنظم پرداخت شده است.

به نقل از معترضان گفته می‌شود که کارگران پیمانکاری اداره آبفای اهواز  علاوه بر تعویق ۵ ماه حقوق و ناقص بودن سوابق بیمه‌ای از بابت امنیت شغلی خود نیز نگران هستند چرا که به تازگی از طرف پیمانکار به تعداد ۲۵ نفر از کارگران گفته شده است در لیست اخراج قرار دارند و این در حالیست که در تاریخ ۲۰ دی ماه ۱۳ کارگر پیمانی شرکت آب و فاضلاب اهواز به دلیل «عدم نیاز کارفرما به آنان» اخراج شده بودند.

بنا بر این گزارش، کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار دریافت مطالبات معوقه هستند، اما نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیده‌اند.

به گفته آنان در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران پیمانی آب وفاضلاب با خبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ادامه دارد.

نیمه تعطیل شدن سنگبری های یزدبا150کارگر!

ایسنا طی گزارشی بتاریخ4اسفند از نیمه تعطیل شدن سنگبری های یزدبا150کارگر،خبرداد.

براساس این گزارش،بنقل از محمد علی امینی رییس اتحادیه صنف سنگبر استان یزد، در شهرک صنعتی مهریزیزد بیش از 14 واحد سنگبری با اشتغال‏‏زایی 150 نفر به صورت مستقیم مشغول به فعالیت هستند.

به گفته وی،به تازگی از سوی اداره راه و شهرسازی، مکانی برای تخلیه ضایعات مشخص شده است که به دلیل بعد مسافت برای واحدهای سنگبری به صرفه نیست و هزینه مالی زیادی را بر این واحدها تحمیل می‏‏‌کند و به همین خاطر هیچ کدام از پیمانکاران حاضر به جابه‌جای ضایعات به محل مشخص شده نیستند چرا که با توجه به رکود بازار و مشکلات زیاد بر سر راه صنعت، این هزینه کمرشکن خواهد بود.

وی افزود،چرا مسئولان متولی شهرک صنعتی در هنگام واگذاری مکان کارخانجات سنگبری در شهرک بدون در نظر گرفتن تخلیه ضایعات مجوز و پروانه صادر می‎‎کنند که هم‌اکنون این صنعت دچار مشکل شود. در حال حاضر تمام گود نخاله‎‎های 14 واحد صنعتی سنگبری موجود در شهرک صنعتی مهریز انباشته از ضایعات است و عملاً کار در تمام این واحدها به صورت نیمه تعطیل انجام می‎‎شود.

وی با اشاره به رکود بازار سنگ‎‎، تصریح کرد: تعدادی از سنگ‌کوبی‏‎‎های شهرستان به دلیل رکود بازار و نبود مشتری به صورت نیمه فعال در حال فعالیت هستند.

نگرانی ۱۰۰ کارگر کارخانه نورد و پروفیل گل‌نرده از اخراج پایان سال/ ۸ نفر در بهمن‌ماه اخراج شدند

منابع کارگری در کارخانه نورد و پروفیل گل‌نرده از کاهش امنیت شغلی‌ بیش از ۱۰۰ کارگر قرار موقت این واحد تولید کننده  لوله و پروفیل‌های فولادی در شهرستان ری خبر می‌دهند.

به گزارش4اسفندایلنا،کارگران این کارخانه گفته‌اند کارفرما اخیرا تولید‌ات این کارخانه را با حداقل رسانده است.  در ادامه این رویه در بهمن‌ماه ۸ نفر از کارگران قرارداد موقت این واحد تولیدی بعد از اتمام قرارداد کاری‌شان با سوابق یک تا ۱۰ سال تعدیل شده‌اند. همچنین حدود ۲۵ نفر از کارگران قرار دادی نیز از تاریخ ۲۵ بهمن ماه تا پایان قرادادکاری‌شان در ۱۵ اسفند به مرخصی اجباری فرستاده شده‌اند.

کارگران این واحد صنعتی می‌گویند با وجود آنکه کارفرمای این کارخانه دستمزد کارگران را به موقع پرداخت می‌کند اما کارگران با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار می‌کنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغلشان هستند.

به گفته کارگران، پیش از این قرار داد کاری همه کارگران یکساله تمدید می‌شد، بعد از آن کارفرما به تدریج مدت قرار داد کارگران را به شش ماه، سه ماه و در ‌‌نهایت یک ماهه کاهش داد.

کارگران در ادامه می‌گویند کارفرما به کارگران ساده که حدود ۸۰ نفر هستند هشدار داده در صورت رفع نشدن مشکلات کارخانه ناچار است پایان سال جاری قرارداد کارگران را تمدید نکند.

کارگران لوله و پرفیل گل نرده در ادامه با بیان اینکه کارفرما ۱۵ روز اول هر سال را با کارگران قرارداد امضا نمی‌کند افزود: به همین دلیل کارگران در فروردین ماه هر سال در صورت تمدید قرار داد کاریشان حقوق نیمی از ماه را دریافت می‌کنند.

شیب تورم بهمن‌ صعودی شد

تورم ماهانه در بهمن ماه امسال با رشد 0.5 درصدی نسبت به دی ماه به 0.8 درصد رسید.

به گزارش4اسفند ایسنا، بانک مرکزی اعلام کرد: شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در ماه گذشته به 214.1 رسید که بیانگر تورم 0.8 درصدی بهمن‌ماه است. این در حالی است که تورم ماهانه در دی ماه حدود 0.3 درصد گزارش شده بود.

همچنین تورم دوازده ماهه در بهمن‌ماه با حدود 0.5 درصد کاهش به 15.8 درصد رسید و تورم نقطه به نقطه یعنی تغییر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی نسبت به بهمن ماه سال گذشته 16.2 درصد گزارش شد که نسبت به دی ماه 0.5 درصد رشد دارد.

بر این اساس تورم نقطه به نقطه و ماهانه در بهمن ماه با افزایش نسبت به دی ماه همراه بوده است.

این در حالی است که مرکز آمار ، تورم ماهانه بهمن ماه را صفر، نقطه به نقطه 14.4 و تورم دوازده ماهه را 15.2 درصد اعلام کرده است.

قیمت برق از اول اسفند ناگهان گران شد

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اعلام کرد: قیمت برق خانگی و کشاورزی ۱۰ درصد و قیمت برق تجاری ، صنعتی و عمومی ۲۰ درصد از اول اسفندماه افزایش یافت.

به گزارش 4اسفن مهر، هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه هزینه برق ۷۰ درصد مشترکان برق کشور کمتر از ۷ هزار تومان در ماه است، افزود : با این افزایش، قیمت برق این مشترکان حدود ۷۰۰ تومان افزایش خواهد یافت که مبلغ ناچیزی است.

فلاحتیان اظهار داشت: قرار بود براساس قانون ۳۰ درصد به قیمت برق افزوده شود که با آن موافقت نشد و به طور میانگین با افزایش قیمت ۱۷ درصدی موافقت شده است. 

وی درباره عوارض برق که در طرح قبوض درج می شود، گفت: عوارض برق که در سال جاری ۳۰ ریال به ازای هر کیلووات است، تغییر نمی‌کند. 

وی افزود: عوارض برق از همه مشترکان به غیر از مشترکان روستایی و کشاورزی دریافت می شود.

تحصن سوم اسفند، نقش تشکل ها، درس ها و امیدها

تحصن موفقیت‌آمیز سراسری، مستقل و خودجوش معلمان در روز یکشنبه تیر خلاصی بود بر اندیشه کسانی که می‌خواهند معلمان را به عقبه سیاسی باندهای قدرت و ثروت تبدیل نمایند. سوم اسفند در حالی بسیار از معلمان با تحصن در مدارس، از حضور در سر کلاس‌ها امتناع نمودند که بعد از تحصن اول بهمن دولت و جاده‌صاف‌کن‌های سیاست‌هایش با تمام رسانه‌هایشان به میدان آمده بودند تا با اشکال مختلف معلمان را از تحصن سوم اسفند منصرف نمایند.

همزمان با وعده‌های دولت برای پرداخت معوقات، برخی تشکل‌های منتسب به معلمان با القای سیاسی بودن مطالبات می‌کوشیدند ریشه معضلات را به دوران 8 ساله احمدی‌نژاد تقلیل دهند و معلمان را خطاب قرار می‌دادند که مبادا اسیر و بازیچه دست رقبای سیاست دولت موسوم به تدبیر و امید شوند. متأسفانه آن‌ها از درک پویایی و دینامیسم مطالبات عاجز بودند و چون خود در مناسبات باندی صاحبان قدرت و ثروت تعریف و بازتولید شده‌اند نتوانستند از حرکت بالنده و رو به رشد جنبش معلمان که ناشی از انباشت مطالبات در اثر سرکوب مستمر دستمزد و حقوق معلمان است در ک درستی ارائه نمایند. سهم خواهی از قدرت و وابستگی به آن‌ها اجازه نمی‌داد تا منافع صنفی معلمان را به معنای واقعی کلمه نمایندگی نمایند طبیعی است که نیرویی که بر حول تضادهای معلمان شکل نگرفته باشد نمی‌تواند برای حل تضادها و چالش‌های آموزش در ایران راهکار عینی و مترقی ارائه نماید.

این تشکل‌ها چاره‌ای نداشتند جز اینکه با فرعی کردن مسائل اصلی، ناکارآمدی دولت را توجیه نمایند و به‌واسطه برخورداری از نیروهای خود در بدنه مدیریت آموزش‌وپرورش ضمن مسموم نمودن فضا بر طبل بی‌حاصل بودن اعتراض و تحصن بکوبند بدین‌وسیله دو طیف از جریانات منتسب به معلمان از گردونه خارج شدند.

اولین طیف: تشکل‌ها و جریانات منتسب به  باندهای مخالف دولت هستند برخی از این تشکل‌ها که در دوره 8 ساله احمدی‌نژاد شکل‌گرفته‌اند نه جایگاهی در بین معلمان دارند و نه می‌توانند ادعایی برای تغییر شرایط داشته باشند و چون خود این تشکل‌های صوری محصول دوره تشکل زدایی احمدی‌نژاد هستند بیشتر به محافل باندی شباهت دارند تا تشکل صنفی. ازقضا طبل رسوایی این دسته در همه‌جا به صدا درآمده و سونامی فساد آنان اعتباری برای آنان به‌جا نگذاشته است هرچند در اثر سیاست معتدل فانی این افراد هنوز در پست‌های کلیدی و مدیریت میانی قرار دارند.

دومین طیف : تشکل‌ها و جریانات منتسب به دولت فعلی هستند حامیان و جاده‌صاف‌کن‌های سیاست‌های نئولیبرالی و انقباضی دولت یازدهم که از رانت قدرت و ثروت به‌واسطه وفاداری دولت برخوردارند. این تشکل‌ها  به خاطر تعادل قوا در سپهر سیاسی ایران به سود دولت، از ابزار و رسانه کافی برای تبلیغ و پیشبرد اهداف خود برای حمایت تمام‌قد از دولت برخوردارند و به اتکای مجوز دار بودن حتی می‌کوشند به افراد منتقد دولت برچسب زده و زمینه بایکوت و حذف فعالان مستقل صنفی را نیز مهیا نمایند. در طی 10 روز گذشته این تشکل‌ها کوشیدند با تحلیل‌های وارونه معلمان را از مسیر پیگیری مطالبات منحرف نمایند اما ناکام ماندند.

در میان این دو طیف اما وضعیت و مواضع کانون‌های صنفی متناقض و پر ابهام است. آن‌ها نه مانند انجمن اسلامی معلمان و برخی دیگر از تشکل‌ها حامی تمام‌عیار دولت‌اند و نه قادرند بدنه معلمان را به‌درستی هدایت و حمایت نمایند. ازیک‌طرف در بیانیه رسمی خود می‌کوشند بر پایه اساسنامه خود، کانون را مدافع حقوق صنفی معلمان معرفی نمایند از طرف دیگر نمی‌توانند به‌درستی منافع و خواسته‌ها و جهت‌گیری معلمان را تشخیص دهند. به خاطر همین کانون‌ها با دو بیانیه آخری که دادند نشان دادند برداشت و شناخت خوبی از بدنه صنفی معلمان، مطالباتشان  و میزان جدیتشان ندارند و املا در روز سوم اسفند از خیل عظیم معلمان متحصن عقب ماندند.

اگرچه ممکن است اعضای کانون‌های صنفی به‌صورت انفرادی در تحصن روز سوم اسفند حضور پیداکرده باشند اما انفعال تشکیلاتی کانون‌ها آن‌ها را در کنار سایر تشکل‌های موجود قرارداد. که می‌توان از آن به‌عنوان ناکامی کانون‌ها در هدایت و رهبری معلمان نام برد. این ناکامی کانون‌ها درس‌هایی برای کانونی‌ها و تمام کسانی که می‌خواهند نماینده بخشی از بدنه معلمان باشند به دنبال داشت که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

اول: استقلال از تمام بلوک‌های قدرت و ثروت یک شرط پایه‌ای برای هر تشکلی است که می‌خواهد بر مدارِ مطالبات صنفی حرکت نماید.

دوم : درک درست از شرایط و حرکت بر مدار مطالبات به‌حق معلمان، نیازمند مطالعه، پژوهش و کار جدی تئوریک و پراتیک در عرصه آموزش است.

سوم: در شرایطی که فرصت برابر برای برخورداری تمام سلایق از حق تشکل یابی وجود ندارد تشکل‌های موجود نباید دچار توهم شوند و این اصل و قانونمندی را به خاطر بسپارند که هر تشکلی که در موقعیت فراخوان قرار دارد لزوماً در جایگاه رهبری و نمایندگی صنفی معلمان نیست.

چهارم : آگاهی صنفی معلمان به مرحله‌ای از بلوغ رسیده است که با استفاده از دستاوردهای عصر اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی قادر است فراتر از تمام تشکل‌ها و صاحبان قدرت و ثروت، معلمان را در یک روز مشخص، حول یک مطالبه خاص متحد نماید تا تحصن سوم اسفند به ثمر بنشیند.

پنجم: همزمان با معلمان، پرستاران نیز در مقابل مجلس تحصن نمودند و طی هفته گذشته تشکل‌های کارگری از مطالبات معلمان حمایت کردند. این امر نشان‌دهنده اوج گرفتن مطالبات برحق طبقات فرودست جامعه است و حاکی از آن دارد که نیروهای کار در ایران که به‌واسطه کارِ مزدی مورد استثمار مداوم و مستمر واقع می‌شوند بایستی از منظر طبقاتی جبهه متحدی در مقابل فرادستان برخوردار از ثروت و قدرت تشکیل دهند.

نگارنده به‌عنوان یک معلم که دل درگرو آموزش برابر، کیفی، مشارکتی و پویا دارد با تمام کاستی‌های موجود نسبت به آینده جنبش به‌حق معلمان امیدوار است و آرزو می‌کنم تمام کنشگران صادق و مستقل  بتوانند حول مطالبات صنفی به یک اتحاد سراسری دست پیدا نمایند و تشکل یابی مستقل را به یک خواسته صنفی اصلی بدل نمایند چراکه ریشه بسیاری از هجمه‌ها به معیشت و منزلت معلمان و ساحتِ آموزش در فقدان تشکل‌های صنفی مستقل نهفته است.

از سویی امیدوارم ظرفیت کانون‌های صنفی در راستای پیوند با بدنه معلمان سمت‌وسو پیدا نماید تا بتوانند نقش خود را به‌درستی ایفا نمایند و با نقد عملکرد خود زمینه‌های بالندگی کانون‌ها را فراهم نمایند. بی‌شک تاریخ در مورد عملکرد ما در آینده قضاوت خواهد نمود و نشان خواهد داد که چه کسانی به خاطر منافع باندی و شخصی، خواسته و مطالبات به‌حق معلمان را در پای اربابان قدرت و ثروت ذبح نمودند و چه کسانی صادقانه برای تحقق آرمان‌های انسانی فداکاری کردند.

جعفر ابراهیمی- معلم

نشر توسط:حقوق معلم و کارگر

چهارم اسفندماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.