– سومین نشست ایجاد تشکل سراسری کارگری در روز شنبه سوم آبان ماه در شهر سقز بر گزار شد
– با هدف مقابله با اعتصاب، کارفرمای نورد لوله صفا بار دیگر از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کرد
– اخراج دو نفر از نمایندگان کارگران کارخانه شیشه آبگینه به دلیل پی گیری مطالبات همکارانشان
-2کارگرکارخانه نوشابه سازی خوشگوارهم بدلیل پیگیری مطالبات همکارانشان اخراج شدند
– اخراج5 کارگر رسمی کارخانه ایران زاک
– کارگران کارخانه کاشی گیلانا درچهلمین روزاعتصابشان خواهان پرداخت هرچه سریعترحقوقشان شدند!
– تجمع وتظاهرات کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در اعتراض به تعویق ۲ ماه حقوق
– اعتراض کارگران پتروشیمی رازی به توزیع تن ماهی تاریخ مصرف گذشته در وعده غذایی
– تجمع اعتراضی جمعی از کارمندان سازمان محیط زیست استان ایلام مقابل مجلس
– تحمیل بخشی از سهم حق بیمه کارفرما به مربیان پیش دبستانی ناحیه دو قزوین با وجود حقوق ۲۲۰ هزار تومانی
– حکایت کارگران ساوجی و پروژه مسکن اتحادیه اسکان
سومین نشست ایجاد تشکل سراسری کارگری در روز شنبه سوم آبان ماه در شهر سقز بر گزار شد
در این نشست ضمن تایید فعالیتهای قبلی در دو نشست گذشته و ضرورت تداوم آن ، بر گسترش هر چه بیشتر این تلاشها در جهت ایجاد تشکل سراسری تاکید شد.
هم چنین ضمن بررسی و بحث در باره شرائط موجود در نظام سرمایه دای جهانی و همچنین تحرکات این نظام در چنین شرائطی در منطقه خاورمیانه و به خصوص ایران ، بر ضرورت بیشتر در ایجاد تشکل سراسری کارگران تاکید شد و مسائل زیر مورد بررسی و تایید قرار گرفت .
1-تغییرات اوضاع منطقه وایجاد گروههای مسلح حفظ نظام سرمایه داری نظیر داعش و مزدوران مسلحی همانند آن و سرکوب نیروهای مستقل ومترقی و کارگری در منطقه، ضرورت ایجاد تشکل سراسری کارگری را بیشتر نمایان میکند.
2-توافقهای اخیر میان حکومتگران در ایران و نظام جهانی سرمایهداری و گسترش هر چه بیشتر ساز و کارهای استثماری، ورود شرکتهای بینالمللی، بر ضرورت هر چه بیشتر استثمار نیروی کار تاکید دارد. دفاع بی چون و چرای دولتمردان از نظم و نظام سرمایهداری در سال گذشته کاملا مشهود و غیرقابل انکار است و در نتیجه در این میان اتحاد و همبستگی نیروهای کارگری در این زمینه ضرورت خود را بیشتر نشان میدهد.
3-اعتراضات وسیع کارگری در دورهی اخیر نظیر اعتراضات در پارس جنوبی و صنایع پتروشیمی، صنایع و معادنی نظیر بافق و معدن سنگرود، و همچنین اعتراضات در لولهسازی صفا، واگن پارس و کاشی گیلانا و… بیانگر آن است که هر روزه تضادهای نیروی کار و حافظان نظام سرمایهداری بیشتر و حادتر میشود و در کنار آن تحمیل حداقل دستمزد زیر خط فقر بر کارگران و غارت اموال کارگران در سازمان تامین اجتماعی ، بر ضرروت دفاع هماهنگ از حقوق کارگران تاکیدی مجدد است.
4-تحرکاتی نظیر اسیدپاشی به صورت زنان برای ایجاد جو ارعاب و مقابله با آزادی زنان و خانه نشین کردن آنها است. ما ضمن محکوم کردن این اعمال خواهان مقابله با چنین اعمالی به صورت سراسری هستیم. از نظر ما این اعمال سازمانیافته و حساب شده است تا جو ارعاب و سرکوب را هر چه بیشتر گسترش دهند.
5-حاضرین در این نشست ضمن تاکید بر ضرورت پیشرفت تشکلهای کارگری متناسب با درجه رشد و جنبش کارگری تاکید داشتند که ایجاد تشکل سراسری کارگری در این مرحله از پیشرفت جنبش کارگری اجتنابناپذیر است و این امر متکی بر نقد و بررسی عمیق از فعالیتهای گذشته تشکلهای کارگری است و هیچگونه تقابلی با تشکلهای موجود کارگری ندارد .
نظرات و پیشنهادات خود را به ایمیل زیر برای ما بفرستید vahdatkargary@gmail.com
با هدف مقابله با اعتصاب، کارفرمای نورد لوله صفا بار دیگر از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کرد
اتحادیه آزاد کارگران ایران ایران: بدنبال دعوت مدیریت کارخانه نورد لوله صفا و حضور کارگران شیفت صبح در محل کارخانه در روز شنبه که توام با ادامه اعتصاب از سوی آنان بود کارفرمای این کارخانه بعد از ظهر دیروز بار دیگر از ورود کارگران شیفت شب به کارخانه ممانعت بعمل آورد و صبح امروز نیز به این وضعیت ادامه داد اما کارمندان اداری و کارگران برخی از قسمتها از جمله انبار و بارگیری بر سر کارهای خود رفتند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم این وضعیت کارگران اعتصابی نورد لوله صفا اعلام کرده اند کارفرما دست به هر کاری بزند به هیچ عنوان اعتصاب خود را تا دریافت دستمزدهای معوقه و تمدید دفترچه های درمانی شان پایان نخواهند داد. این کارگران در گفتگوئی با سایت اتحاد، شائبه اخراج خود را که در برخی خبرگزاریها آمده است بشدت رد کردند و هدف کارفرما از ممانعت از ورودشان به کارخانه را جا انداختن عدم پرداخت مزد و تحکیم وضعیت موجود از سوی کارفرما اعلام کردند. همچنین کارگران قسمت انبار و بارگیری که صبح امروز کارفرما جلو ورود آنان را به کارخانه نگرفت اعلام کرده اند برای همراهی با دیگر همکاران اعتصابی خود از فردا چنانچه کارفرما همه را به کارخانه راه دهد وارد کارخانه خواهند شد و در غیر اینصورت همراه با دیگر کارگران به خانه هایشان خواهند رفت.
بنا بر این گزارش، اعتصاب کارگران نورد لوله صفا و تصمیم آنان به ادامه این اعتصاب در حالی ادامه دارد که کارفرمای این کارخانه به جز هفته گذشته که وعده پرداخت دستمزد معوقه کارگران را داد و تاکنون به آن عمل نکرده است هیچ اقدامی دیگری برای پرداخت دستمزد معوقه کارگران نکرده است و فقط بنا بر برخی خبرهای غیر موثق گویا یکی از مسئولین کارخانه صبح امروز برای حل تمدید دفترچه های درمانی کارگران عازم اراک شده است. بیش از هزار و یکصد کارگر اعتصابی نورد لوله صفا اعلام کرده اند تسلیم دسیسه های کارفرما نخواهند شد و تا زمان پرداخت دستمزد معوقه خود بر سر کارهایشان باز نخواهند گشت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 4 آبانماه 1393
اخراج دو نفر از نمایندگان کارگران کارخانه شیشه آبگینه به دلیل پی گیری مطالبات همکارانشان
دو کارگر کارخانه شیشه آبگینه در قزوین به دلیل پی گیری مطالبات همکارانشان اخراج شدند.
به گزارش 4آبان ایلنا، دو کارگر رسمی کارخانه شیشه آبگینه واقع در شهر صنعتی البرز به اسامی «حسین فلاح» و «منوچهر افشار» که پی گیر مطالبات معوقه خود و سایر همکارانشان بودند، صبح امروز اخراج شدند.
منوچهر افشار در خصوص چگونگی اخراج خود و دیگر همکارش گفت: در پی تشدید مشکلات کارخانه شیشه آبگینه هفته پیش (روز ۲۹ مهرماه) من و ۴ کارگر دیگر به عنوان نمایندگان منتخب کارگران برای مشخص شدن وضعیت کارخانه و 300 کارگر به دفتر مرکزی کارخانه در تهران رفتیم که در آن دیدار اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل کارخانه وعده حضور در کارخانه و پرداخت بخشی از معوقات حقوقی کارگران را حداکثر تا پایان هفته دادند.
وی ادامه داد: با وجود آنکه کارفرما به وعده پرداخت معوقات سه ماهه کارگران عمل نکرد اما ظهر دیروز بعد از مدتها به کارخانه آمد و دو مدیر جدید (مدیران داخلی و اداری) را به کارگران معرفی کرد.
به گفته این کارگر اخراجی، کارفرما در دیدار دیروز با کارگران مدعی شد با انتصاب این مدیران فعالیت تولیدی کارخانه از سر گرفته میشود و به مرور معوقات حقوقی کارگران پرداخت میشود.
این کارگر اخراجی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: اما صبح امروز (یکشنبه چهارم آبان) وقتی کارفرما برای دومین بار طی ماههای اخیر به کارخانه آمد در اولین اقدام برای از سر گیری فعالیت تولیدی در کارخانه شیشه آبگینه حکم اخراج من و آقای فلاح را صادر کرد.
افشار با اعلام اینکه او و دیگر همکارش علیه این حکم اخراج در اداره کار شهر صنعتی البرز شکایتی را طرح کردهاند، درباره پیشینه صدور این حکم توضیح داد: در خرداد ماه ما دو نفر به نمایندگی از 300 کارگر برای پی گیری مطالبات صنفیمان شکایتهایی در اداره کار مطرح کردیم.
قابل یادآوری است،کارگران این کارخانه در روز 22 مهرماه در اعتراض به تعویق 2 ماه حقوق و در واکنش به بیتفاوتی کارفرما به مشکلات معیشتیشان با تحریم غذای کارخانه سعی کرده بودند با روشی متفاوت و آرام اعتراضشان را اعلام کنند.
2کارگرکارخانه نوشابه سازی خوشگوارهم بدلیل پیگیری مطالبات همکارانشان اخراج شدند
ایلنا طی گزارشی بتاریخ4آبان ازاخراج دو تن ازکارگران شاغل در انبارهای محصولات شرکت توزیع نوشابه خوشگوار در تهران خبرداد.
برپایه این گزارش،احکام اخراج این 2کارگردر هیات تشخیص اداره کار اسلامشهرتاییدشده است. این هیات بدون توجه به تبصره دوم ماده هفت قانون کار، تنها به استناد خاتمه یافتن مدت قرارداد کار با درخواست بازگشت به کار این 2کارگرمخالفت کرده است.
براساس این گزارش،در تاریخ ۲۲ شهریور ماه تعدادی از کارگران در اعتراض به غیر منصفانه بودن شرایط کارشان برای چند ساعت دست از کار کشیده و در محوطه کارگاه تجمع کردند.
در همین رابطه یکی از کارگران کارخانه خوشگوار که نخواست نامش منتشر شود، گفت: نزدیک به هزار کارگر در چهار انبار و دفتر فروش کارخانه نوشابه سازی خوشگوار در تهران مشغول به کار هستند.شرایط کار در واحد تولیدی بسیار غیر منصفانه است و کارگران بارها اعتراض خود را به شیوههای مختلفی نشان دادهاند.
به گفته این کارگر، اجباری بودن کار در روزهای تعطیل، عدم پرداخت اضافه کاری به کارگران توزیع کننده، توزیع نوشیدنیهای تاریخ مصرف گذشته در میان کارگران به همراه وعدههای غذایی و یا در قالب کمکهای کالایی عرفی رایج در کارخانه از جمله مسائلی بود که کارگران این واحد تولیدی نسبت به استمرار آن معترض بودند.
وی بابیان اینکه کارگران باربر در داخل کارگاه ناچارند تا پاسی از شب به جابجایی محصولات مشغول باشند، افزود: بسیاری از این کارگران به دلیل شبکاری و دوری مسافت با تاخیر در محل کار حاضر میشوند اما کارفرما بدون توجه به شرایط کار، برای آنها غیبت و تاخیر ورود ثبت میکند.
این کارگر خوشگوار همچنین در مورد شرایط کار کارگران توزیع کننده گفت: کارفرما از یکسو نیم درصد از ارزش ریالی سفارش تحویلی را بابت پورسانت به کارگر توزیع کننده تحویل میدهد و چنانچه مشتری هزینه سفارش خود را نقدی پراخت کند نیز معادل نیم درصد دیگر به توزیع کننده پاداش میدهد اما از سوی دیگر چنانچه خریداری هزینه سفارش خود را به موقع پرداخت نکند، کافرما خسارتهای ناشی از اصل و فرع دیرکرد طلب خود را از حقوق ماهانه کارگر توزیع کننده کسر می کند.
اخراج5 کارگر رسمی کارخانه ایران زاک
۵ کارگر رسمی کارخانه ایران زاک تولید کننده انواع آدامس به دلایلی که از آن بی اطلاعند، اخراج شدند.
ایلنا طی گزارشی بتاریخ 4آبان،هویت و سابقه کار کارگران اخراجی این کارخانه را «محمد علی کاظمی» با ۳ سال سابقه کاری «جاوید ذوالقرنی» با ۱۷سال سابقه کاری، «کریم مافی دوست» با ۲۰ سال سابقه کاری، «مصیب کلهر» با ۱۸ سال سابقه کاری و «مهدی معافی بردبار» با ۱۷ سال سابقه کاری اعلام کرد.
برپایه این گزارش،کارفرمای کارخانه زاک برای رهایی از کارگران رسمی و پرداخت نکردن مطالبات معوقهشان، در اقدامی توهین آمیز،پس از سالها کاردرهای کارخانه رابه روی آنان بسته است و کارگران ناچار شدهاند با طرح شکایت در اداره کار شهر صنعتی البرز برای بازگشت به کار خود اقدام کنند.
گفته میشود کارفرمای این کارخانه بازگشت بکار این کارگران اخراجی را مشروط به بازپس گیری شکایتشان در اداره کار اعلام کرده است.
بر اساس گزارش کارگران، با وجود اخراج این ۵ کارگر رسمی از سوی کارفرما، هنوز مطالبات دو ماهه (شهریور و مهر) حدود ۶۰ کارگر کارخانه ایران زاک پرداخت نشده است.
بر مبنای این گزارش، از مجموع ۶۰ کارگر کارخانه تولیدی کنننده ایران زاک در قزوین فقط این ۵ کارگر با قراداد دائمی مشغول به کار بودند و مابقی کارگران با وجود مستمر بودن ماهیت شغلشان، بر خلاف تبصره دو ماده هفت قانون کار با قرار دادهای کار موقت مشغول کارند.
کارگران کارخانه کاشی گیلانا درچهلمین روزاعتصابشان خواهان پرداخت هرچه سریعترحقوقشان شدند!
همزمان با چهلمین روز از شروع اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا، صبح امروز کارگران بعد از ۵ روز تلاش مستمر از آماده شدن بخش زیادی از تجهیزات مازاد کارخانه برای فروش جهت تامین منابع پرداخت حقوق خبر دادند.
به گزارش4آبان ایلنا ،کارگران این واحد تولیدی تجهیزات مازاد کارخانه را که قرار است برای دریافت بخشی از معوقات حقوقی ۱۶ ماهه گذشته شان به فروش برسد آماده کردهاند.
بر اساس این گزارش، پس از موافقت ضمنی کارگران این واحد تولیدی برای فروش اموال و سایر تجهیزات کارخانه درتاریخ (۲۹ مهرماه)، کارگران متحصن در کارخانه ظرف ۵ روز گذشته تمام تلاش خود را برای جمع آوری ضایعات و باز کردن ماشین آلات فرسوده به کار گرفتند.
با توجه به شرایط مالی کارگران کاشی گیلانا پس از 16 ماه تعویق حقوق، آنان میخواهند هر چه سریعتر این اموال برای پرداخت حقوقشان به فروش برسد.
لازم به یاد آوری است از مجموع ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا که به دلیل عدم دریافت بیش از ۱۶ ماه حقوق معوقه از ۴۰ روز گذشته دست از کار کشیدهاند، کارفرما با اخراج حداقل ۲۰ کارگر قرار دادی در روز پنجشنبه (۱آبان) تعداد کارگران معترض را کاهش داد.
تجمع وتظاهرات کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در اعتراض به تعویق ۲ ماه حقوق
حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز، روز گذشته (۳ آبان) در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق و نامشخص بودن وضعیت کارخانه مقابل درب ورودی این واحد صنعتی تجمع کردند.
به گزارش4آبان ایلنا، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران این کارخانه پیش از ظهر دیروز ابتدا در محوطه کارخانه و سپس با خروج از کارخانه در خیابان منتهی به آن تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، این کارگران که حقوق ۲ ماه شهریور و مهر را دریافت نکردهاند در پی تداوم بیتوجهی مسئولان کارخانه به مطالباتشان جهت رساندن صدای اعتراضشان به گوش مسئولین طرازاول استان، دست به تجمع اعتراضی درمحوطه کارخانه وتظاهرات درخیابان های اطرافش زدند.
کارگران که افزایش مشکلات کارخانه را حاصل حضور نیافتن کارفرما و سایر مدیران در کارخانه میدانند گفتهاند پس از خروج کارگران معترض از کارخانه، فرماندار تبریز و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی برای جلوگیری از تشدید این اعتراض در جمع کارگران حاضر شدند.
بر پایه این گزارش، روز گذشته کارگران با دعوت فرماندار تبریز وارد کارخانه شدند و او در جمع کارگران قول داد تا چند روز آینده با دعوت مدیران کارخانه ضمن دریافت مطالبات کارگران وضعیت کارخانه را نیز مشخص کند.
به گفته کارگران این کارخانه علاوه بر دو ماه تعویق حقوق، پرداخت نشدن ۷ ماه حق بیمه به تامین اجتماعی را نیز در سوابق بیمهایشان مشاهده میکنند. آنان میگویند طی ۴ ماه گذشته در کارخانه کاری برای انجام دادن وجود نداشته و حضور آنان صرفا برای ثبت حضور و غیاب انجام میشده است.
منابع خبری در کارخانه ماشینآلات صنعتی تراکتور سازی تبریز گزارش دادهاند که تولید در این واحد صنعتی در سال جاری به حداقل ظرفیت رسیده است. این کارخانه از ابتدای سال حدود ۵۰ تا ۶۰ تراکتور (بیل دار) تولید کرده است که حدود ۱۵ دستگاه از این تولیدات هنوز در انبار کارخانه باقی ماند و فروش نرفته است.
اعتراض کارگران پتروشیمی رازی به توزیع تن ماهی تاریخ مصرف گذشته در وعده غذایی
کارگران یکی از شرکتهای پیمانکاری «پتروشیمی رازی» که برای وعده غذایی ظهر روز جمعه (۲ آبان) کنسرو تن ماهی تاریخ مصرف گذشته دریافت کرده بودند، در اقدامی اعتراضآمیز از خوردن غذا امتناع کردند. در عین حال این کارگران گفتهاند که به دلیل تجربه برخوردهای سنگین قضایی با کارگران معترض، قدرت جلوگیری از تخلفات ایمنی و بهداشت پیمانکار را ندارند.
به گزارش4آبان ایلنا،کارگران شرکت «پیشگامان فن اندیش تهران»، پیمانکار نگهداری و تعمیرات تعدادی از واحدهای «پتروشیمی رازی» برای وعده غذایی ظهر روز جمعه (۲ آبان) کنسرو تن ماهی تاریخ مصرف گذشته دریافت کرده بودند. به گفته کارگران تاریخ انقضاء کنسروهای تن ماهی توزیع شده ۲۷ مهر بوده و حداقل ۴ روز از مهلت مصرف سالم آنان میگذشته است.
بر اساس این گزارش، کارگران ضمن اعتراض به این اقدام پیمانکار از خوردن کنسروهای تن ماهی تاریخ مصرف گذشته خودداری کردهاند.
گفتنی است کارگران در ماههای گذشته یکبار دیگر به توزیع تن ماهی در وعده غذایی ناهار اعتراض کرده بودند. پیمانکار پس از اعتراض یاد شده متعهد شده بود تن ماهی را به شکل «کنسرو در بسته» در اختیار کارگران قرار دهد تا آنان بتوانند تاریخ مصرف غذا را بررسی کنند.
یکی از کارگران در همین رابطه گفته است: تا زمانی که مسئولان ایمنی و بهداشت حقوق خود را از پیمانکار دریافت میکنند نمیتوانند با تخلفات پیمانکار برخورد کنند و حتی گاهی اوقات مجبور میشوند بر این تخلفات سرپوش بگذارند.
او در ادامه گفته که اگر مسئولان ایمنی و بهداشت بر اساس وظیفه ذاتیشان با تخلفات این چنینی برخورد کنند، کارانه یا دیگر مزایایشان قطع میشود پس در عمل ترجیح میدهند سکوت کنند.
به گفته این کارگر، در حال حاضر دو همکار خانم در واحد بهداشت حرفهای و بهداشت محیط کار میکنند و وظیفه نظارت بر رستوران را برعهده دارند اما به دلایلی که ذکر شد از قدرت لازم برای برخورد با تخلفات پیمانکار برخوردار نیستند.
او در پایان تاکید کرده که کارگران جز «غر زدن» یا در نهایت خودداری از خوردن غذا کار بیشتری از دستشان بر نمیآید چرا که پیمانکار در صورت مشاهده هر گونه اعتراضی از سوی کارگران بلافاصله مزایای آنان را قطع میکند.
گفتنی است کارفرمای پتروشیمی رازی در ماههای گذشته از چهار کارگر به اتهام «توهین»، «تهدید» و «اخلال در نظم» شکایت کرده بود. او مدعی شده بود این ۴ نفر در تاریخ ۲۸ بهمن پارسال کارگران پتروشیمی رازی را تحریک و ترغیب کرده و با طرح درخواستهای غیر موجه و خارج از موضوع روابط کاری به تجمع کارگران و تعطیلی کارگاه دامن زدهاند. شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی (جزایی) بندر امام خمینی در حکمی کمسابقه این ۴ کارگر را به تحمل شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم کرد.
تجمع اعتراضی جمعی از کارمندان سازمان محیط زیست استان ایلام مقابل مجلس
جمعی از کارمندان سازمان محیط زیست استان ایلام در اعتراض به اخراجشان از این سازمان مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش 4آبان خبرگزاری مجلس، عدهای از کارمندان سازمان محیط زیست استان ایلام صبح امروز (یکشنبه4 آبان )مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
طبق گفته تجمعکنندگان این افراد بدون عذر موجهی از سازمان حفاظت محیط زیست اخراج شدهاند که حال خواهان رسیدگی مجلس به این موضوع و رفع مشکلشان هستند.
تحمیل بخشی از سهم حق بیمه کارفرما به مربیان پیش دبستانی ناحیه دو قزوین با وجود حقوق ۲۲۰ هزار تومانی
در حالی که مربیان پیش دبستانی ۱۳ روز در ماه کار میکنند سازمان تامین اجتماعی از مسئولان مدارس خواسته است مربیان را به تعداد روزهای حضورشان در مدرسه (۲۲ روز) بیمه کنند.
مربیان پیش دبستانی میگویند مدیران تمامی حق بیمه این ۹ روز (مابهالتفاوت ۱۳ تا ۲۲ روز) را از حقوق مربیان کسر میکنند.
به گزارش4آبان ایلنا،یک مربی پیش دبستانی در ناحیه ۲ قزوین که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: ساعت کاری مربیان پیش دبستانی در سال تحصیلی از ۱۲ و ۵۰ دقیقه آغاز میشود و تا ۱۶ و ۳۰ دقیقه ادامه مییابد اما ما معمولا به خاطر تحویل نوآموزان به اولیاء یک ربع الی بیست دقیقه بیشتر در مدرسه میمانیم.
او افزود: تعداد روزهای کاری مربیان پیش دبستانی در ماه ۱۳ روز کامل است اما سازمان تامین اجتماعی با توجه به حضور ۵ روز در هفتهٔ مربیان در مدرسه از موسسان پیشدبستانی خواسته که ما را ۲۲ روز در ماه بیمه کنند.
او با بیان اینکه «مربیان پیش دبستانی بین قانون کار، کارفرمایان و سازمان تامین اجتماعی گیر افتادهاند»، گفت: مابهالتفاوت ۱۳ روز کامل تا ۲۲ روزی که گفته شده است ۹ روز میشود و بنابر گفته کارشناسان سازمان تامین اجتماعی، حق بیمه این ۹ روز باید بین کارفرما و کارگر تقسیم شود.
او در ادامه بیان کرد: قوانین کار و تامین اجتماعی تاکید کردهاند هزینه پرداخت ۷۰ درصد حق بیمه بر عهده کارفرمایان و هزینه پرداخت ۳۰ درصد مابقی بر عهده کارگران است ولی مدیران پیشدبستانی از این موضوع سر باز میزنند و صد در صد حق بیمه این ۹ روز را از حقوق مربیان کم میکنند.
این مربی پیش دبستانی در پایان گفت: وقتی این تخلف آشکار را به مدیران سازمان تامین اجتماعی گزارش میدهیم میگویند شکایت کنید. اگر شکایت کنیم رابطه بدی بین ما و مدیران حکمفرما میشود. اداره آموزش و پرورش استان هم کاری نمیکند. ما ماندهایم و حقوق ۲۲۰ هزار تومانی.
حکایت کارگران ساوجی و پروژه مسکن اتحادیه اسکان
احداث پروژه مسکن 212 واحدی اتحادیه اسکان در شهرک علوی ساوه پس از گذشت سال ها بی سرانجام مانده و کارگران را در بلاتکلیفی قرار داده است.
به گزارش4آبان مهر،مسعود امینی رییس هیئت مدیره یکی از تعاونی های مسکن کارگری در رابطه با همین موضوع گفت: این قرارداد از ابتدا به صورت یک قرارداد ترکمنچای و کاملا یک طرفه منعقد شد و با وجود اینکه قرار بود واحدهای مسکونی ظرف دو سال تحویل داده شوند، اسکان در زمان انعقاد قرار داد هنوز مجوز دریافت نکرده بود و صدور پروانه از طرف نظام مهندسی به تنهایی دو سال زمان برد.به علاوه از 212 واحد فقط 165 واحد به کارکران تعلق گرفت و مابقی در اختیار اسکان باقی ماند.
امینی ادامه داد: ما در زمان انعقاد این قرارداد به یک طرفه بودن آن واقف بودیم، اما از آنجا که اسکان از خود کارگران است مبنی بر این باور که چاقو دسته خودش را نمی برد به آن ها اعتماد کرده و این قرار داد را منعقد کردیم، اما متاسفانه شاهد هستیم که این قرار داد کاملا به ضرر کارگران تمام شد.وی اضافه کرد: با وجود اینکه آورده کارگرها به موقع به حساب اسکان وارد شد، اما از آنجایی در پروژه های قبلی چون پروژه پرند اقساط به موقع واریز نشده و سند ها واگذار شده بودند، اعطای تسهیلات از طرف بانک به اسکان به موقع صورت نگرفت و هم این مسائل دست به دست هم دادند تا به موضوع هرروز پیچیده تر و گره آن کورتر شد.
وی با اشاره اینکه برخی کارگران به سختی این پول را تهیه کرده بودند گفت: اگر کارگران از ابتدا با این پول به تنهایی برای خرید خانه ای هرچند کوچک اقدام می کردند شاید موفق می شدند اما پس از چند سال که آورده اولیه خود را دوباره دریافت کردند هیچ ارزشی برای آنها نداشت.امینی اضافه کرد: حتی در بازپرداخت پول به کارگران هم اسکان ذینفع خواهد بود، چون به وسیله پول این کارگران واحد های مسکونی تا نیمه ساخته و با انصراف کارگران در اختیار اسکان قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه گفت: کارگرهای عضو این پروژه از خانه کارگر ساوه هم دلخور هستند و به هیچ عنوان از نوع حرکت، برخورد و همکاری خانه کارگر ساوه راضی نیستند.
اسدالله ناصری رییس هیئت مدیره تعاونی سازمان تاکسیرانی هم با شرح ماجرا گفت: ظاهرا اسکان منتظر است تا تعداد محدود کارگران باقی مانده هم انصراف بدهند و خودشان واحدهای مسکونی را تصرف کنند.
ناصری گفت: وقتی ما این پول را به حساب اسکان واریز کردیم می توانستیم به وسیله آن تغییرات بزرگی در زندگی مان به وجود بیاوریم، اما هنگام بازپس گیری آن با توجه به نرخ فزاینده تورم دیگر به دردمان نمی خورد.
درخواست کارگران ساوجی حداقل تکمیل و تحویل یک بلوک 70 واحدی به اعضای باقیمانده یا استرداد مطالبات آنان است، اما سوال مهم اینجاست که در صورت انصراف کارگران این واحدهای مسکونی به چه کسانی تعلق خواهد گرفت، در واقع خون دل نصیب چه کسی شد و صاحب خانه چه کسی؟!
این سوالی است که مسئولان اسکان کشور باید به آن پاسخ بدهند اما متاسفانه پس از چندین بار تماس هنوز پاسخی به آن داده نشده است.
چهارم آبان ماه1393