اخباروگزارشات کارگری3اردیبهشت1394
– فشارسیستماتیک به اعضاء کمیته هماهنگی درشهر سنندج
– بلاتکلیفی ۱۹۰ کارگر در پی تعطیلی موقت مجتمع فولاد البرز با ۴ ماه حقوق معوقه
-۸۵ کارگر کارخانه سینجر تهران اخراج شدند – ۴۰ کارگر دیگر در لیست اخراج
– اشتغال زنان در بازار کارسیاه بدون حق و حقوق!
– مرگ دستفروش تبریزی بدنبال خودسوزی در اعتراض به جمعآوری بساطش
– اعتراض و اعتصاب صدها کارگرمعدن اوکراین وتجمعشان مقابل مقر ریاست جمهوری
– اعتصاب سراسری رانندگان قطار در آلمان
– نه به هر نوعی از راسیسم و بیگانه ستیزی!
تظاهرات در اعتراض به خشونت علیه خارجی ها در آفریقای جنوبی
فشارسیستماتیک به اعضاء کمیته هماهنگی درشهر سنندج
روزی نیست که اخبار مربوط به احضار، دستگیری و صدور احکام سنگین برای کارگران و فعالین کارگری را نشنویم. سرمایه داری به خوبی می داند که تحمیل دستمزدهای چند برابر زیر خط فقر، گسترش ناامنی شغلی از طریق تحمیل قراردادهای موقت، اخراج و بیکارسازی کارگران، کاهش خدمات تامین اجتماعی و چپاول این صندوق، بدون تهدید و ارعاب و بگیر و ببند کارگران پیشرو و فعالین کارگری میسر نخواهد شد. به همین دلیل است که همزمان با اعمال سیاستهای ضد کارگری، به طور برنامه ریزی شده ای انواع فشارها را به کارگران آگاه و فعالین کارگری اعمال می کند تا بدینوسیله فضای بسته و مختنق جامعه را جهت ممانعت از اعتراضات و خیزش کارگران و مردم به ستوه آمده از نابرابری های حاصل از نظام سرمایه داری تنگ تر وتنگ تر نموده، جلوی حرکت های توده های مردم استثمار شده و محروم را بگیرند و صدای اعتراض آن ها را در گلو خفه کنند.
در راستای چنین سیاستهایی است که اخیرا فشار به اعضا کمیته هماهنگی، به ویژه در شهر سنندج به شیوه ای سیستماتیک و برنامه ریزی شده تشدید گردیده است.
یورش به خانه های فعالین کارگری و بازداشت فعالین در خانه، خیابان و کوچه پس کوچه ها ی سنندج یکی پس از دیگری صورت می گیرد و بعد از دستگیری فعالین کارگری با تهدید از آنها می خواهند تا از عضویت کمیته هماهنگی استعفا داده و این استعفا را در فیس بوک شخصی و یا سایتهای مختلف به نمایش بگذارند. این مسئله تا حدی برای مسئولین اطلاعاتی و امنیتی اهمیت دارد که جهت اعمال فشار بیشتر به آنها، از تهدید فعالین کارگری به آزار و اذیت و دستگیری اعضای خانواده های آنها نیز فرو گذار نمی کنند. مواردی نیز دیده شده که بعد از دستگیری فعال کارگری با تهدید از او خواسته شده تا مسئله بازداشت خودراپنهان نگاه دارد و اطلاع رسانی نکند و حتی با سایر اعضای کمیته نیز درمیان نگذارد.
اما چه کسی هست که نداند تنها راه مقابله با چنین سیاستهایی، نه پنهان کاری بلکه افشاگری و اطلاع رسانی است. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن تمامی سطوح فشار به فعالین کارگری و دیگر فعالین عرصه های اجتماعی، و تقبیح سیاست های کارگر ستیزانه ی سرمایه و نیروهای امنیتی و انتظامی، از کلیه اعضای این کمیته می خواهد با اطلاع رسانی وافشاگری مانع تحقق این سیاستهای ضدکارگری شوند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
2 اردیبهشت 1394
بلاتکلیفی ۱۹۰ کارگر در پی تعطیلی موقت مجتمع فولاد البرز با ۴ ماه حقوق معوقه
در پی ادامه بحران مالی در کارخانه فولاد البرز در شهرستان تاکستان، این واحد صنعتی موقتا تعطیل شد وحدود ۱۹۰ کارگر قرار دادی بلاتکلیف شدند.
به گزارش3اردیبهشت ایلنا،مجتمع فولاد البرز در استان قزوین که در زمینه ساخت و تولید انواع میلگرد فعالیت دارد به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود مواد اولیه تولید و بحران در منابع مالی عنوان میشود، موقتا از روز دوشنبه سیام فروردین ماه تا حداقل روز شنبه پنجم اردیبهشت ماه موقتا تعطیل اعلام شده است و ۱۹۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی با ۴ ماه حقوق معوقه به همراه عیدی سال ۹۳هم اکنون بلاتکلیف هستند.
بنابر اظهارات کارگران کارخانه فولاد البرز، این واحد صنعتی دارای تولید و بازار فروش خوبی بود و روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن میلگرد تولید میکرد اما کارفرمای این کارخانه که در عین مالک چند کارخانه دیگر همچون لوله و نورد صفا وپروفیل ساوه است، کارخانه را دچار بحران مالی کرده و مدعی است ادامه تولید در این واحد توجیه اقتصادی ندارد.
کارگران میگویند، هم اکنون شرایط تولید در کارخانه فولاد البرز به حدی نامناسب و بحرانی است که کارگران را نگران امنیت شغلیشان کرده است.
به گفته آنان، از یکسال پیش تا کنون حدود ۲۱۰نفر از مجموع ۴۰۰ کارگر این کارخانه بعد از اتمام قرارداد کاریشان اخراج شدهاند.
همچنین بنا بر گزارش کارگران فولاد البرز، مدیران این کارخانه در سال ۹۲حدود ۱۵۰ کارگر قرارداد موقت این واحد تولیدی را در دو مرحله با سوابق ۸ تا ۱۵ سال اخراج کردند. همچنین ۶۲ نفر از کارگران قرار دادی نیز در مهر و آبان ماه سال جاری با اتمام قرار داد کارشان اخراج شدهاند که هنوز نیمی از این تعداد نتوانستهاند با کارفرما تسویه حساب کنند.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۱۹۰کارگری است که در کارخانه باقی ماندهاند. به همین دلیل طی چند ماه گذشته کارگران فولاد البرز بیش از ۵بار مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری تاکستان تجمع کردهاند.
کارگران میگویند شرایط تولید در کارخانه مهم فولاد البرز بسیار نامناسب و بحرانی است و کارفرما توان پرداخت مطالبات معوقه کارگران در ماههای دی، بهمن، اسفند وعیدی ۹۳ وحقوق فروردین ۹۴ را ندارد.
کارگران شرکت فولاد البرز درباره معوقات بیمهای خود میگویند علاوه بر تعویق سه ماه حقوق، بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز با مشکلات زیادی روبروست. به طوریکه چهار الی ۵ ماه از سال دفترچههای درمانی خانوادههای کارگران فاقد اعتبار است.
براساس این گزارش،کارگران این واحد با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار میکنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغلشان هستند.
طبق اظهارات کارگران همه ما ۱۹۰ کارگر هم اکنون به دلیل نامشخص بودن وضعیت شغلیمان حاضریم برای تامین معاش زندگیمان مقرری بیمه بیکاری دریافت کنیم در ادامه گفتند: متاسفانه کارفرما برای برقراری مقرری بیمه بیکاری به کارگران نامه عدم نیاز نمیدهد و از کارگران تسویه حساب میخواهد.
۸۵ کارگر کارخانه سینجر تهران اخراج شدند – ۴۰ کارگر دیگر در لیست اخراج
کارگران کارخانه سینجراز تهدید امنیت شغلی بیش از ۴۰۰ کارگر قرار موقت این واحد تولید کننده انواع لوازم خانگی در جنوب شرقی تهران خبر میدهند.
به گزارش3اردیبهشت ایلنا بنقل ازکارگران این کارخانه، این واحد تولیدی پیش از سال ۹۴ بیش از ۵۰۰ کارگر داشت که این تعداد به تدریج تا به امروز به حدود ۴۰۰ نفر تقلیل یافته است.
بنا بر این گزارش، مدیران کارخانه سینجر در دی ماه سال ۹۳ حدود ۸۰ کارگر قرارداد موقت این واحد تولیدی را یکجا اخراج کردند. همچنین اسامی ۴۰ تا ۵۰ نفر از کارگران قرار دادی نیز از فروردین ماه سال جاری در لیست اخراج قرار دارد که در مرحله نخست کارفرما ۵ نفر از کارگران واحد گاز را با اتمام قرار داد کارشان اخراج کرده است.
کارگران کارخانه سینجر میگویند با وجود آنکه کارفرمای این کارخانه دستمزد و بیمه کارگران را به موقع پرداخت میکند اما کارگران با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار میکنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغلشان هستند.
به گفته کارگران سینجر ، این کارخانه در سال جاری به دلایلی همچون کمبود برخی مواد اولیه تولید (ورق استیل برد) و ورود رقبای جدید دچار کاهش تولید و سفارش شده است. بطوری که اخراج کارگران در بهمن ماه سال گذشته (۹۳) واخراجیهای اخیر به سبب پائین بودن حجم سفارشات محصولات تولیدی انجام شده است.
کارگران میگویند، تولید در کارخانه سینجر به حدی کاهش یافته که کارفرما بمدت دو هفته همه کارگران را بجز چند کارگر به مرخصی اجباری فرستاده است. با وجود آنکه امروز پنجشنبه (۳اردیبهشت ماه) آخرین روز مرخصی اجباری کارگران است از روز شنبه کارگران امیدی برای بازگشت بکارشان ندارند.
اشتغال زنان در بازار کارسیاه بدون حق و حقوق!
به گزارش2اردیبهشت مهر،در حال حاضر نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان است و زنان در بخش های غیررسمی شاغل هستند که این موضوع مشکلاتی به همراه دارد. وی گفت: ۸۱ درصد بیمه شدگان را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل می دهند که این موضوع به دلیل اشتغال زنان در مراکز غیررسمی است.
مرگ دستفروش تبریزی بدنبال خودسوزی در اعتراض به جمعآوری بساطش
یک دستفروش تبریزی در اعتراض به جمعآوری بساطش دست به خودسوزی زده بود پس از چند روز بستری در بخش مراقبت های ویژه درگذشت.
به گزارش2اردیبهشت ایسکانیوز،حمید فرخی ، دستفروش 43 ساله ای که در اعتراض به جمع آوری بساطش به شهرداری منطقه 8 مراجعه کرده بود در یکی از اتاقهای مسئولان این شهرداری دست به خودسوزی زد و پس از چند روز بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان سینا درگذشت.
حمید فرخی که برای دستفروشی دربازار تبریز از شهرداری تبریز مجوز نیز داشته با مامورین ستاد رفع سد معبر شهرداری تبریز دچار درگیری لفظی میشود و پس از ساعتی در اتاق یکی از مسئولان شهرداری منطقه ۸ تبریز خود را به آتش می کشد.
حمید فرخی دیزج ملک ۴۳ ساله و پدر یک پسر و ۲ دختر صبح دوشنبه ۳۱فروردین۹۴ در آرامستان وادی رحمت تبریز به خاک سپرده شد.
اعتراض و اعتصاب صدها کارگرمعدن اوکراین وتجمعشان مقابل مقر ریاست جمهوری
صدها تن از معدنچیان اوکراینی، در اعتراض به شرایط کاری و همچنین بسته شدن تعدادی از معادن زغال سنگ این کشور در مقابل مقر ریاست جمهوری در کی یف تظاهرات و اعتصاب کردند.
به گزارش23آوریل یورونیوز، این معدنچیان خواهان بازیافت معادن، افزایش حقوق و دریافت یارانه هستند. آنها همچنین بیانیه وزیر انرژی و صنعت زغال سنگ این کشور مبنی بر بسته شدن حداقل سه معدن دولتی را رد کردند.
این معدنچیان از مناطق مختلف شرق و غرب اوکراین به کی یف آمده بودند.
یکی از آنها می گوید: “ما در معادنمان امنیت نداریم. امکان خرید تجهیزات، ساخت تونل و استخراج زغال سنگ وجود ندارد. ما زندگی خود را به خطر انداخته ایم تا به دولت زغال سنگ بدهیم و در مقابل آن برای خانواده هایمان پولی دریافت کنیم. چگونه به دختر چهار ساله ام بگویم که نمی توانم برایش غذا بخرم.”
اعطای وام کمکی به اوکراین از طرف صندوق بین المللی پول، به قطع اعطای خدمات رفاه اجتماعی و یارانه به معدنچیان مشروط شده بود.
اعتصاب سراسری رانندگان قطار در آلمان
اعتصاب حدود ۳ هزار راننده قطار در سراسر آلمان سرگردانی صدها مسافر را در پی داشت.
به گزارش23آوریل یورونیوز،این اعتصاب از روز چهارشنبه آغاز شده و ۴۳ ساعت طول خواهد کشید اما رانندگان قطارهای باربری به اعتصاب خود تا ۶۶ ساعت ادامه می دهند.
این هفتمین اعتصاب رانندگان قطار در آلمان طی ۱۰ ماه گذشته به شمار می رود.
این اعتصاب ها در پی بی نتیجه بودن مذاکرات بر سر سطح دستمزدها و شرایط کار بین اتحادیه کارگران قطار و شرکت متصدی راه آهن یا دویچه بان برگزار شد.
سخنگوی شرکت دویچه بان می گوید: «یک روز اعتصاب برای ما هزینه ای بیش از ۱۰ میلیون یورو در بر دارد و این یک خسارت مالی جدی است اما علاوه بر خسارت مالی، اعتبار ما نیز خسارت می بیند و اعتماد مشتریان را از دست می دهیم».
اتحادیه کارگران قطار که نمایندگی حدود بیست هزار نفر از حدود دویست هزار کارگر را به عهده دارد خواستار افزایش پنج درصدی سطح دستمزدها و یک ساعت کاری کمتر طی هفته است.
نه به هر نوعی از راسیسم و بیگانه ستیزی!
تظاهرات در اعتراض به خشونت علیه خارجی ها در آفریقای جنوبی
صدها تن از ساکنان شهر کیپ تاون در آفریقای جنوبی ضمن برپایی تظاهرات نسبت به رواج خشونت و بیگانه ستیزی در این کشور اعتراض کردند.
به گزارش23آوریل یورونیوز،این اعتراض ها در پی افزایش خشونت علیه سیاه پوستان مهاجر به آفریقای جنوبی صورت گرفت. اقدام های خشونت آمیز برخی گروهها تا کنون مرگ دستکم ۷ تن را در پی داشت است.
این تظاهرات با همکاری ۲۰ نهاد اجتماعی و در مقابل پارلمان این کشور برگزار شد.
یکی از تظاهرکنندگان می گوید: « همه ما یکی هستیم. همه آفریقایی ها یکسان هستند. نباید یکدیگر را بکشیم. همانطور که رئیس جمهوری این کشور نیز گفته است ما هم در رشد اقتصاد این کشور سهیم هستیم. باید یادآوری کنم که که اکثریت خارجی ها در این کشور پناهنده هستند . بنابراین به هر نوعی از راسیسم و بیگانه ستیزی نه می گوییم».
این تظاهرات تحت تدابیر امنیتی از سوی پلیس برگزار شد. طی هفته های اخیر، خشونت علیه خارجی ها به خصوص در شهرهای ژوهانسبورگ و دوربان افزایش یافته است.
پلیس آفریقای جنوبی روز چهارشنبه از دستگیری ۱۱ مظنون به همکاری در قدام به خشونت علیه خارجی ها در شهر ژوهانسبورگ خبر داد.
به گفته پلیس تاکنون ۳۰۰ تن به اتهامی مشابه بازداشت شده اند.
سوم اردیبهشت ماه1394