اخباروگزارشات کارگری29اردیبهشت1394
– عدم پاسخگویی به خانواده های بازداشت شدگان سندیکای کارگران شرکت واحد بعد از ۲۰ روز
– احضار رضا امجدی فعال کارگری به شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج
– یوسف آب خرابات کیست ؟- شادی رسولی
– اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران” تحرکات ضد کارگری خانه ی کارگر را محکوم می کند”
– آقای وزیرکارآیا قول هایی که تابستان93دربافق دادید یادتان هست؟
– پافشاری اداره کار قروه برتایید حکم اخراج کارگران کارخانه فولاد زاگرس ؟
اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است
– اعتصاب کارگران لوله صفا وارد بیست و نهمین روز متوالی راپشت سرگذاشت!
– اخراج دوباره کارگران معدن مهدی آباد (آنومالی شمالی)
– تجمع کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق
– ادامه اعتصاب کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد تاپرداخت کامل حقوق معوقه !
– ادامه اعتصاب کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان وتوطئه کارفرما!
– عدم پرداخت 7 ماه حقوق،دوسال عیدی،اضافه کارو…. کارگران شهرداری نیکشهر
– بازگشت بکارخاموش ؟! کارگران قطارشهری اهوازپس از 22روزاعتصاب
– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:مرگ فجیع کارگر فولاد خراسان
– اعتراض کارفرما به حکم دادگاه کارگران کشتهشده در کشتی سیراف
عدم پاسخگویی به خانواده های بازداشت شدگان سندیکای کارگران شرکت واحد بعد از ۲۰ روز
خانواده های اعضای دستگیرشدگان سندیکای کارگران شرکت واحد، آقایان ابراهیم مددی و داوود رضوی ،طی پیگیریهای مکرر به شعبه شش دادسرای اوین، پاسخ روشنی در رابطه با علت بازداشت و اتهام آنها نگرفتند.همچنین با درخواست ملاقات همسران بازداشت شده گان موافقت نشده است.
همچنین طی تماس تلفنی که نامبردگان داشتند، بعد از ظهر سه شنبه ۲۸/۲/۹۴ از بند امنیتی ۲۰۹ به قرنطینه بند عمومی منتقل شده اند و همچنان بلاتکلیف می باشند.
سندیکای کارگران شرکت واحد بازداشت اعضای هیئت مدیره خود و بلاتکلیفی ۲۱ روزه آنها را محکوم کرده، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنها می باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴
احضار رضا امجدی فعال کارگری به شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج
به گزارش رسیده روز چهار شنبه 23 اردیبهشت 94 رضا امجدی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری به شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج احضار شد. لازم به ذکر است این فعال کارگری در آستانه روز جهانی کارگر (اول ماه مه ) بازداشت و مدت 15روز در اداره اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته و سپس با وثیقه 30 میلیون تومانی آزادشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
27 اردیبهشت 1393
یوسف آب خرابات کیست ؟- شادی رسولی *
یوسف آب خرابات در سال …. در شهر مهاباد به دنیا آمد و از بچگی مشغول کار و تحصیل شد. یوسف کارگر شرکت کشت و صنعت مهاباد بود، اما به دلیل اینکه 4 ماه حقوق معوقه داشتند و بی پولی به همه ما خانواده های کارگری فشار آورد بود. یک روز جمعی از کارگر تصمیم می گیرند که برای حقوق های معوقه خود اعتصاب کنند .
این اعتصاب ادامه داشت تا اینکه حقوق معوقه کارگران پرداخت شد و یوسف چون کارگران را از وضعیت موجود آگاه کرده بود از کار اخراج شد و مدتی در شرکت آرد مشغول به کار شد. چشم یوسف مشکلاتی داشت که با توجه به اینکه در شرکت آرد مشغول کارهای سخت و زیان آور بود این مشکلات بیشتر شد چون یوسف برای زنده ماندن دو شیفت کار می کرد.
شبکه چشم یوسف به دلیل کار سخت و زیان آور در شرکت آرد دچار مشکل شدیدی شد و برای معالجه چشم به تهران رفت.
با اینکه از نظر مالی در وضعیت خوبی نبودیم اما در تهران چشم یوسف را عمل کردند و بعد از عمل پزشکان دستور دادند که باید مرتبا” تحت نظر باشد و هر چند مدت یک بار به تهران مراجعه می کرد تا چشم هایش مورد آزمایش قرار گیرد.
اما یوسف آبخرابات به دلیل فعالیت های کارگری در سال 1390 در شهر کرج همراه تعدادی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری دستگیر و روانه زندان شد. بعد از مدتی یوسف همراه محمد مولانایی و واحد سیده در دادگاه مهاباد محاکمه و به اتهام عضویت در کمیته هماهنگی به دو سال زندان تعزیری محکوم شد و حال مدت 14 ماه است که در زندان بسر می برد.
یوسف به دلیل اینکه بعد از بازداشت و زندانی شدنش دیگر هیچ پزشکی چشم او را معالجه و یا درمان نکرده اند. به شدت دچار کم بینی شده، هر چند ما مکررا” مسئولان قضایی و مسئولان زندان را در جریان امر قرار دادیم. اما در طول این مدت ایشان را بیمارستان و یا دکتر متحصص چشم نبرده اند.
ما اعضای خانواده یوسف و دوستانش از وضعیت چشم او نگرانیم و اعلام خواهیم کرد که عواقب این بی تفاوتی مسئولان زندان و قوه قضائیه در مورد یوسف آبخرابات به عده آنان است. ما چند بار برای یوسف درخواست مرخصی پزشکی کردیم اما مسئولان امنیتی مرخصی را منوط به این کردند که با آنان همکاری کند و ……
کارگران، مردم شرافتمند ایران و تشکل های کارگری در سراسر جهان.
این وضعیت همسر و پدر فرزند 5 ساله من است که در زندان بسر می برد و من همراه فرزند دخترم باید در یک منزل اجاره ای زندگی کنیم و بدون اینکه هیچ گونه منبع درآمدی داشته باشیم. ما به این وضعیت فلاکت بار راضی هستیم و دوستان و آشنایان هیچ وقت ما را تنها نگذاشته اند و به اشکال مختلف ما را یاری می دهند. اما برای چشم یوسف نه ما و نه دوستان هیچ کاری نمی توانند بکنند.
سخنگوی قوه قضائیه این روز ها اعلام کرد که به آقای رحیمی معاون رئیس جمهور پیشین که به اتهام اختلاص چند ملیاردی به زندان محکوم شده است ، بعد از سپری کردن 15 روز از زندانش به دلیل اینکه همسرش مریض است به او مرخصی دادند و می توانند مرخصی او را تمدید کنند.
بعد از اینکه صحبت های سخنگوی قوه قضائیه را شنیدیم، ان زمان متوجه شدم که در این مملکت کسانی که سرمایه ملت را حیف و میل می کنند جای آنان بالای چشم مسئولان قرار دارد. اما کارگرانی که از حقوق های معوقه خود دفاع می کنند و خواستار وصول زحمات خود از کارفرمایان هستند باید در زندان ها جان دهند و هیچ کسی نیست تا به وضعیت مریضی و یا مالی آنان توجه داشته باشد.
وقتی یک کارگر درخواست کند که جهت معالجه به او مرخصی پزشکی دهند از او می خواهند تا با آنان همکاری کنند.!! ولی کسی که تمام سرمایه این کشور را به تاراج برده است و خودش از نظر جسمی مشکلی ندارد به او مرخصی می دهند تنها به خاطر این زنش مریض است و..
در واقع این برای ما که اهل ایران هستیم و مسئولان شبانه روز اعلام می کنند که ملت ایران از هر نظر با هم برابرند، یک سئوالی پیش آماده و دوست دارم مسئولان به آن پاسخ دهند این چه نوع برابری است ؟!!
شادی رسولی (همسر یوسف آب خرابات)
*این مطلب در صفحه فیس بوک شادی رسولی (همسر یوسف آب خرابات) انتشار یافته است و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری آن را عینا در اینجا منتشر کرده است.
اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران” تحرکات ضد کارگری خانه ی کارگر را محکوم می کند”
چه کسی به تنافر و تبعیض دامن می زند؟ بی شک آن که از قِبلش سود می برد؟ تنگ نظری و قوم گرایی و کوفتن بر طبل ناسیونالیسم افراطی از هر سمت و سو که باشد به زیان همه ی کارگران و به نفع همه سرمایه داران و ستمگران است. پس هر که با هر نیت به جای محکوم کردن مناسبات مبتنی بر بهره کشی، تبعیض را بنشاند در خدمت بهره کشان است.
در روزگاری نه چندان دور استاندار مازندران به کارگران افغانی اولتیماتوم می داد که باید استان مازندران از افغان ها پاک! شود و مهاجران زحمتکش افغان شهرهای استان را ترک گویند. در استانی دیگر گروهی از سر نادانی، تحریک شده و برافروخته بر ده ها خانواده ی زحمتکش افغان در شهر یزد هجوم می بردند و چند روز بعد نیروی انتظامی، کارگران افغان شاغل در شهرداری تهران را که با بیشترین کار، کمترین حقوق را دارند بازداشت می کرد. در همین حال سرمایه داران افغان، دست در دست همتایان ایرانی شان در استان های مشهد و تهران و کابل سرمایه گذاری می کردند. سرمایه دار ایرانی از کارگر ارزان و بدون حقوق افغان بیشترین سود را می برد و همزمان ورودش را غیر قانونی اعلام می کند درست همان کاری که سرمایه داران ایالات متحده با کارگران مکزیکی انجام می دهند و یا سرمایه داران آلمانی با کارگران غیر قانونی! تُرک.
وقتی مسئولان بلند پایه دولتی با صراحت از لزوم اخراج افغان ها به عنوان راه حل بحران بیکاری و یا برون رفت از چاله ی بحران اخلاقی و اجتماعی صحبت می کنند آدم در می ماند که واقعا این بلند پایگان مردم را ابله فرض می کنند و یا این اقدامات در راستای یک حرکت برنامه ریزی شده برای عبور از بحران به شیوه ی نظامی و با رویکردی شوینیستی ست.
سرمایه دارهای امریکایی و اروپایی و ژاپنی و ایرانی و افغان در همه ی دنیا آزادانه در پی وطن خود می گردند. وطن سرمایه داران جایی ست که منابع ارزان و کارگر ارزان تر داشته باشد. اگر در آفریقا به این منبع سود دست یازند در آنجا سرمایه گذاری می کنند، اگر در آمریکای جنوبی یا آسیا و اقیانوسیه و یا هر کجا که سود بیشتری ببرند همان جا را به عنوان وطن، برای خود باز تعریف می کنند. سرمایه داران دست در دست همتایانِ بومی و محلیِ وطن جدیدشان از کارگران بومی و مهاجر بهره کشی می کنند و در شرایط بحرانی هم تمام کمبود ها را به کارگران تحمیل می نمایند و تا آنجا که در توان دارند امنیت شغلی کارگران را مخدوش می سازند تا بتوانند از زیر بار حداقل حقوقی که دستاورد مبارزات کارگران در سال های گذشته بوده و در قوانین مدون شده ی سرمایه داری لحاظ شده، شانه خالی کنند. در آذربایجان، ارمنی و کرد بودن گناه و جرم نمایانده می شود و در کردستان فارس و ترک دشمن معرفی می گردد. در بنگاه های اقتصادی و پروژه های صنعتی کارفرمایان ترجیح می دهند با دسته های قومی کار کنند گروه ترک زبان ها با هم و در زیر نظر یک سرکارگر ترک، گروه بختیاری ها در دسته ای دیگر، بروجنی ها در گروهی جداگانه و… فاجعه به قدری درد آور است که هموطن بلوچ مان در سرزمین مادری خود به عنوان کارگر از همه ی حقوق شهروندی بقیه ی هموطنان دیگر هم محروم ترند. سرمایه داران اگر برای کارگر فارس زبان و ترک و بختیاری قراردادی صوری و موقت با حقوق مشخص و بیمه را رعایت می کنند اما همین حقوق صوری را برای هموطن بلوچ به رسمیت نمی شناسند. سرمایه داران آزمند ایرانی از این دسته بندی های قومی نهایت استفاده را می برند و همواره گروهی را در مقابل گروهی دیگر قرار می دهند و بدین سان صفوف بالقوه متحد کارگران را به صورت بالفعل از هم می پاشند و به همین دلیل و دلایلی از این دست می توانند تا ماه ها حقوق کارگران را معطل کنند و هر نوع اعتراض کارگران را بدون عواقب جدی سرکوب نمایند. کشیده شدن پای تبعیض از هر نوعش در مراسم روز کارگر از همه ی این ها دردناک تر است. درست در روزی که در همه ی جهان با نام روز جهانی کارگران و با شعار “کارگران همه ی کشورها متحد شوید” بزرگ داشته می شود در کشور ما و در زیر پرچم تشکل دولتی “خانه ی کارگر” عیله کارگر غیر ایرانی و برای همراهی و همدلی با سرمایه دار ایرانی شعار ساخته و پرداخته می شود و در قطعنامه ی پایانی می گنجد. بدیهی ست که این گونه تحرکات ضد کارگری که به نام کارگران متفرق و غیر متشکل این سرزمین به انجام می رسد، هیچ نسبتی با مطالبات و منافع کارگران ندارد و از نظر کارگران آگاه و فعالان مستقل کارگری محکوم می شود.
“اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران”
اردیبهشت 94
آقای وزیرکارآیا قول هایی که تابستان93دربافق دادید یادتان هست؟
آقای وزیر آیا یادتان هست که سال ۹۳ طولانی ترین اعتصابات کشور در بافق رخ داد؟
یادتان هست که شامگاه ۲۲ مرداد ۹۳ بود به بافق آمدید؟
آقای دکتر ربیعی شما در فرمانداری بافق جلوی نماینده کارگران و شورای شهر و شهرستان و دیگران گفتید: “من به دولتهای گذشته کاری ندارم، چه کسی قول داده و چه کسی عمل نکرده، به بنده ربطی ندارد. اما بنده، یاد گرفتم کاری را که از عهده اش بر نمی آیم، قول ندهم.”
گفتید: “این قول را به شما می دهیم که ما امنیت شغلی کارگران را تضمین خواهیم کرد.! در شرایط کلان و استاندارد، ما هیچ تعدیل نیرویی نخواهیم داشت بلکه در جهت گسترش و بکارگیری نیروهای جدید کار خواهیم نمود و با اولویت نیروهای کاری بومی، استخدام های جدیدی نیز خواهیم داشت.” اما هیچ کاری برای این امنیت شغلی نشده است! احدی تبدیل وضعیت نشده است!! احدی از تبدیل وضعیت هایمان، روزمزد دائم نشده اند و شاید هم نخواهند شد!!
جناب دکتر! آیا قسم خوردنتان را یادتان هست؟! “من در همین جا ودر حضور همه ی حاضرین قسم می خورم بیشتر از ۱۵ درصدی که شما می خواهید به این شهر و مردم این شهر کمک کنم.” آقای دکتر الان قریب به ۹ ماه از حضور شما میگذرد میشود بفرمائید چه کمک هایی شده است.
آقای وزیر مبلغ بیش از ۱۵ درصد عددی قریب به ۷۸۰ میلییارد تومان میشود بفرمائید تاکنون چه چقدر از این مبلغ نه بیشتر محقق شده است شایدکمکهایی شده که ما نمی دانیم؟ !
در جلسه فرمانداری بعد از صحبت های اعضاء کارگروه فرمودید “خودم به مردم گزارش میدهم”خودتان که هیچ! صندوق داران نیز تا ۹ ماهی نیامدند که پاسخگو باشند!
آقای وزیر رفاه! یادتان هست که گفتید: “من سفره خالی را درک کرده ام”؟ اما آیا امروز هم همان درک را از سفره خالی کارگر دارید؟!!
آقای ربیعی برنامه ریزی معدن را که خوب بخاطر دارید؟! “برای معدن هم برنامه ریزی کرده ایم. برایش سرمایه گذاری کرده ایم. دل مردم قرص باشد. اینکه بگویید معدن تمام میشود، اشتباه است. ما طرح های گسترش فراوانی برای این معدن داریم”! چه سرمایه گذاری ای کرده اید؟ برنامه هایتان چی شد؟ آیا گسترشی داریم؟ آیا تصورمان در مورد تمام شدن معدنمان اشتباه است؟
آیا تعهد عدم برداشت ۵ سال سود از شرکت سنگ آهن و در ازای اجرای سریع طرحهای جوار معدنی را به یاد دارید.؟ بنظر نمی رسد که اجرایی شده باشد و گفته ها و شنیده ها از درخواست صندوق جهت واریز پول گویای حرف دیگری است.
جناب دکتر گفتید! “همین پلی کلینیک را حتما در موعد مقرر یعنی دوسال دیگر، بهره برداری خواهیم کرد. چرا که بودجه، نقشه و تمامی مواردش دیده شده و تامین شده است و نباید با سخنان ناامید کننده مردم را مایوس کرد”.! آیا این پروژه، ۲۲ مرداد ۹۵ تمام می شود؟!!
آقای رئیس و وزیر کارگری! یادتان هست که شایستگی های مدیرعامل شرکت سنگ آهن را برشمردید و گفتید: “آقای عسکری که به نظر بنده فردی زحمتکش، شایسته و دلسوز برای شهرش است، موظف است مطالعه کند، کمبودهای منطقه را ببیند و هر تعهدی را که در مورد پیشرفت منطقه بپذیرد، بنده خود را موظف می دانم که حامی این تعهد باشم و به جد، آنرا برآورده سازم. هر تعهدی هم که تا کنون برای شهر داده شده نیز، درصدد برآورده کردن آن خواهم بود. هم اکنون هم ایشان آخرین خبر را داده اند که ۱۵۰۰ نفر در سال ۹۳ در طرح های توسعه ای شرکت، مشغول بکار خواهند شد که الحمدالله این خبر بسیار مسرت بار را امشب، از زبان ایشان شنیدم و برای بنده که می دانم، کار برای یک خانواده بیکار چقدر باارزش است، خستگی ها را از تنم بیرون می برد”. آقای دکتر آیا میدانید که سال ۹۳ هم تمام شد و از بکارگیری ۱۵۰۰ نفر خبری نشد؟!!
آقای ربیعی آیا هنوز وزیر کار هستید و وزیر بیکاران نیستید؟؟! ما هنوز در این شهر بیکار فراوان داریم! نکند وزیر آنها نیستید؟!
گوشه هایی ازیک گزارش بافق فردابتاریخ29اردیبهشت
پافشاری اداره کار قروه برتایید حکم اخراج کارگران کارخانه فولاد زاگرس ؟
اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است
دیوان عدالت اداری رای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه به اخراج کارگران فولاد زاگرس را تایید نکرده است. کارگران پیش از این اداره کار قروه را به کارشکنی و همراهی با کارفرما متهم کرده بودند.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا،دیوان عدالت اداری ضمن شکستن آرای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه خواستار بررسی مجدد شکایت کارگران فولاد زاگرس در شعبه هم ارز شده است.
این رای به درخواست کارگران فولاد زاگرس که در شهریور ماه پارسال در اعتراض به تایید اخراجشان در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه در دیوان عدالت اداری شکایت کرده بودند، صادر شده است.
بنابر گفته منابع کارگری، اداره کار قروه در واکنش به شکسته شدن آرای صادره علیه کارگران درخواست تجدید نظر کرده است. اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است.
براساس این گزارش،رئیس اداره کار قروه حاضر نشد دلایل پافشاری اداره متبوعش بر اخراج کارگران را توضیح دهد. مدیران ارشد اداره کل کار کردستان نیز از این ماجرا ابراز بیاطلاعی میکنند.
بنا بر این گزارش، اگر رای اولیه دیوان عدالت اداری در تجدیدنظر تایید شود، شکایت کارگران فولاد زاگرس این بار در اداره کار یکی از شهرستانهای همجوار قروه بررسی میشود.
گفتنی است کارخانه فولاد ذوب آهن زاگرس با زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در قروه از شهرستانهای کوچک استان کردستان واقع شده است.
اعتصاب کارگران لوله صفا وارد بیست و نهمین روز متوالی راپشت سرگذاشت!
اعتصاب نزدیک به ۱۰۰۰ کارگر لوله و نورد صفا صبح امروز (سهشنبه ۲۹ اردیبهشت) وارد بیست و نهمین روز متوالی شد.
به گزارش ایلنا، کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیدهاند. این چندمین اعتصاب کارگران این کارخانه طی دو سال گذشته است.
مدیران ارشد کارخانه که در غیاب مدیرعامل گروه صنعتی صفا مسئولیت اداره کارخانه را برعهده دارند، روز گذشته اعلام کردند حق بیمه عقب افتاده کارگران را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کردهاند. این در حالی است که آنها تاکنون از پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه کارگران سر باز زدهاند.
گفتنی است مدیرعامل گروه صنعتی صفا به اتهام آنچه دریافت وام بدون ضمانت و خروج آن از کشور اعلام شده است، از مدتها پیش در بازداشت به سر میبرد.
مدیران ارشد کارخانه در جدیدترین پیشنهادشان برای خاتمه دادن به اعتصاب کارگران گفتهاند حقوقها را از این پس در فاصله زمانی ششم تا نهم هر ماه پرداخت میکنند و از مهرماه به بعد نیز در هر ماه به میزان ۴۰ روز حقوق پرداخت میکنند تا حقوق معوقه ۴ ماه گذشته به تدریج تسویه شود اما در عوض از کارگران خواستهاند تولید را از سر بگیرند.
کارگران معترض با رد این پیشنهاد خواستار پرداخت حقوق عقب افتادهشان برای بازگشت به کار شدهاند. آنها دو روز پیش در طوماری اعلام کرده بودند کارفرما ۴ ماه از دستمزدشان را به گروگان گرفته است تا آنها را به صورت «برده وار» وادار به کار کند.
از سویی خبر میرسد «شاپور احسانیراد»، مشاور کارگران لوله و نورد صفا که از کارگران بازنشسته یکی از کارخانجات گروه صنعتی صفا نیز است، عصر دیروز پس از جلسه بازپرسی به زندان مرکزی ساوه منتقل شده است. آقای احسانیراد شنبه شب (۲۶ اردیبهشت) به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شده بود.
منابع کارگری میگویند ماموران پیش از جلسه بازپرسی به نزدیکان آقای احسانیراد گفتهاند که با خود فیش حقوقی بیاورند تا او را با قرار کفالت آزاد کنند، اما پس از بازپرسی آقای احسانیراد را به زندان منتقل کردهاند و گفتهاند تحقیقاتشان کامل نشده است.
اخراج دوباره کارگران معدن مهدی آباد (آنومالی شمالی)
به گزارش29اردیبهشت بافق پویا، حدود ۳۰ نفر از کارگران آنومالی شمالی که به علت اتمام پروژه استخراج سنگ آهن آنومالی از کار بیکار شده بودند و پس از پیگیری های فراوان جهت کار مجدد به معدن مهدی آباد فرستاده شده بودند به جهت اعتراض به مواردی همچون کاهش دستمزد، افزایش ساعت کاری، نبود سرویس ایاب و ذهاب و… مجدد از کار اخراج شدند.
تجمع کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق
صبح امروز ۶۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری «امان دژ خوزستان» وابسته به شهرداری منطقه سه اهواز در اعتراض به دریافت نکردن دو ماه حقوق، ابتدا مقابل ساختمان مرکزی شهرداری و سپس شورای شهر اهواز تجمع کردند.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا،یکی از کارگران معترض گفت: صبح امروز کارگران فضای سبز ناحیه یک و دو منطقه سه اهواز در اعتراض به تعویق بیش از دو ماه حقوق و محقق نشدن سایر مطالباتشان دست از کار کشیده و مقابل دو ساختمان شهرداری و بعد شورای شهر اهواز تجمع کردند.
او تعداد کارگران فضای سبز شهرداری ناحیه یک و دومنطقه ۳ اهواز را ۳۴۵نفر ذکر کرد و افزود: کارفرمای شرکت امان دژ خوزستان از اسفند ماه سال ۹۳ به کارگران حقوقی پرداخت نکرده است.
کارگران در این تجمع اعتراضی خواستار رفع مشکلات بیمهای خود هستند. بیمه کارگران در ماههای تیر و مرداد ۹۳ به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در سایر ماههای سال نیز بیمه کارگران دچار مشکلاتی شده است.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: مسئولان شرکت پیمانکاری امان دژ خوزستان در پاسخ به کارگران معترض میگویند دلیل پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران، پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیتهای مالی شرکت پیمانکاری از سوی شهرداری است. در عین حال شهرداری ادعا دارد همه صورت وضعیتهای مالی این شرکت پیمانکاری را به موقع پرداخت کرده است. در این بین کارگران معترض بین ساختمانهای شهرداری و شرکت پیمانکاری امان دژ «پاس کاری» میشوند.
ادامه اعتصاب کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد تاپرداخت کامل حقوق معوقه !
کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد حدودیک ماه است که دراعتراض به عدم پرداخت 7ماه حقوق معوقه دراعتصاب بسرمی برند وطی این مدت بارها دست به تجمع اعتراضی وراهپمایی زده اند.
پرداخت به موقع حقوق و دستمزد مطالبه اصلی این کارگران است اما به گفته آنان، هربار که این مطالبه را درخواست کرده اند، با وعده ها و حتی تهدید به اخراج مواجه شده اند.
بنا به گزارش 29اردیبهشت ایرنا، کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد علیرغم تهدید وجوسازی مدیرعامل کارخانه سامان کاشی بروجرد ومعاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد تصمیم دارند به اعتصابشان تا پرداخت کامل حقوق عقب مانده ادامه دهند.
مدیرعامل کارخانه سامان کاشی بروجرد با ابراز نگرانی از تحصن کارگران سامان کاشی گفت: به رغم اینکه کارگران در تجمع های اخیر به دنبال احقاق حق خود هستند ولی این تجمع ها به هیچ وجه مورد پذیرش مدیریت کارخانه و مسوولان نیستند و باعث تاخیر در پرداخت تسهیلات بانکی شده اند.
وی مجموع مطالبات نیروهای این کارخانه را بیش از 20 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: 18 میلیارد ریال نیز برای پرداخت سنوات افراد بازنشسته در نظر گرفته شده است.
محسنی با بیان اینکه برخی در خصوص بدهی های کارخانه غلو کرده اند، گفت: بدهی سامان کاشی بروجرد 340 میلیارد ریال است ولی برخی شایعه کرده اند که این بدهی 700 میلیارد ریال است.
کمال محسنی در تشریح مشکلات سامان کاشی بروجرد اظهار داشت: بیش از یک سال است که سرمایه در گردش کارخانه سامان کاشی به حداقل رسیده و برای رفع این مشکل دریافت تسهیلات از بانک های عامل ضروری است.
وی با اشاره به عدم دریافت تسهیلات از سال 1385 تاکنون افزود: متاسفانه بانک ها در شرایط بحران مالی کارخانه هیچ گونه تسهیلات و کمک مالی ارائه نداده اند.
وی بازدید کارشناسان اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد از کارخانه را یادآور شد و گفت: این کارشناسان به این نتیجه رسیدند که باید 250 میلیارد ریال تسهیلات به منظور افزایش سرمایه در گردش، پرداخت مطالبات نیروها و بازسازی برخی از ماشین آلات اختصاص یابد.
وی خاطرنشان کرد: تا پیش از سال گذشته فقط چهار ماه از حقوق کارکنان معوق مانده بود ولی اکنون به 6 ماه رسیده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد اظهار داشت: کارخانه سامان کاشی در سال 92 و 93 به ترتیب حقوق دو و سه ماه کارکنان را پرداخت نکرده و ابتدای امسال در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
فرماندار ویژه بروجرد افزود: در سفر هیات دولت به استان لرستان در ابتدای سال 1393 تصویب شد که 250 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای پرداخت حقوق کارکنان، خرید مواد اولیه، تعمیر ماشین آلات و پرداخت بدهی های کارخانه به سازمان تامین اجتماعی، آب، برق و گاز در نظر گرفته شود.
مسلم پورقاسمیان با بیان اینکه کارخانه سامان کاشی به دلیل داشتن بدهی به سایر بانک ها نتوانست این اعتبارات را دریافت کند، افزود: عدم دریافت این تسهیلات باعث شد که حدود 6ماه از حقوق کارگران عقب بیفتد، مواد اولیه تامین نشود و ماشین آلات دچار مشکل شوند.
وی گفت: کارکنان سامان کاشی در اعتراضات خود خواستار پرداخت کامل حقوق معوقه خود هستند ولی کارخانه توانست یک ماه حقوق معوقه آنها را پرداخت کند.
وی یکی دیگر از خواسته های کارگران سامان کاشی را پرداخت سنوات برای بازنشستگی عنوان کرد و اظهار داشت: خوشبختانه پس از پیگیری های صورت گرفته، کارخانه این مشکل را با دادن چک برطرف کرده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد تمدید دفترچه های بیمه را از دیگر خواسته های کارگران این واحد صنعتی دانست و گفت: این مشکل با دستور استاندار لرستان برطرف شد و تمام دفترچه ها تمدید شدند.
وی با بیان اینکه رفع مشکلات کارخانه مستلزم فعالیت مجدد آن است، افزود: خوشبختانه مواد اولیه مورد نیاز برای فعالیت کارخانه تامین شده است.
پورقاسمیان با بیان اینکه کارگران اصرار دارند حتما حقوق عقب افتاده آنها به طور کامل پرداخت شود تا سر کار بروند، اظهار داشت: رفع این مشکل و تامین اعتبار یادشده زمان بر است لذا به کارگران توصیه می شود سر کار خود حاضر شوند.
وی افزود: وقتی در کارخانه باشند طلبکار می شوند ولی در صورت عدم حضور، غیبت می خورند که برای سابقه و آینده آنها خوب نیست و به طور قانونی با مشکل مواجه می شوند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد گفت: ما حتما مشکلات کارگران را پیگیری می کنیم و طلب های آنها را می گیریم ولی هیچ کاری برای غیبت های آنها نمی توانیم بکنیم.
وی افزود: به کارگران توصیه شده سر کار خود برگردند ولی آنها گوش نداده اند و این موضوع قطعا به ضرر آنها تمام می شود.
ادامه اعتصاب کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان وتوطئه کارفرما!
کارگران معترض کارخانه لولهسازی خوزستان میگویند کارفرما بدون پرداخت ۱۰ ماه مطالبات معوقهشان که موجب اعتصاب آنان طی یک ماه گذشته شده است، امروز با بکار گیری کارگران بازنشسته کارخانه تصمیم به آغاز فعالیت تولیدی گرفته است.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا،با گذشت حدود یک ماه ازشروع اعتصاب کارگران به دلیل پرداخت نشدن حدود ۱۰ ماه از مطالبات حقوقی معوقهشان، کارفرما صبح امروز سه شنبه (۲۹ اردیبهشت) با بکار گیری ۱۰ نفر از کارگران بازنشسته این کارخانه قصد دارد بدون پرداخت مطالبات فعالیت تولیدی را از سر بگیرد.
کارگران معترض میگویند: کارفرما در حالی تصمیم به انجام این کار گرفته است که آنان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری در واکنش به تاخیر ۱۰ ماهه در پرداخت مطالبات معوقهشان، کار در بخشهای مختلف کارخانه را متوقف کردهاند. پیش از این نیز به دلیل فراهم نبودن شرایط کار، کارخانه فعالیت تولیدی نداشته است.
طبق اظهارات کارگران لوله سازی خوزستان، کارفرما در روز ۲۲ اردیبهشت با چند مامور لباس شخص وارد کارخانه شده بود و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرد. به همین دلیل اعتصاب کارگران از داخل کارخانه به بیرون انتقال پیدا کرد و کارگران در روزهای ۲۲، ۲۳ و ۲۷ اردیبهشت ماه در واکنش به رفتار توهینآمیز کارفرما، مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کردند.
به گفته آنان، در ادامه اعتراضات کارگران لوله سازی خوزستان با وساطت مسئولان استانی صبح روز گذشته (۲۸ اردیبهشت) ۸۰ کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان امکان ورود به کارخانه را یافتند، اما اعتصاب کارگران به دلیل محقق نشدن مطالبات امروز نیز ادامه یافت.
یکی از کارگران معترض امروز گفت «ما به دنبال تامین هزینه زندگی خانوادههایمان هستیم و از مسئولان استان خوزستان انتظار داریم که مشکلات زندگی بدون دریافت ۱۰ ماه حقوق را درک کنند.»
بازگشت بکارخاموش ؟! کارگران قطارشهری اهوازپس از 22روزاعتصاب
پس از گذشت بیست و دو روز از اعتصاب کارگران پیمانی پروژه قطارشهری اهواز، کارگران امروز (۲۹ اردیبهشت) از دقایقی پیش به کار بازگشتند .
به گزارش29اردیبهشت ایلنا، 600 کارگر شاغل در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، اجرا و… از تاریخ ششم اردیبهشت برای بیست و دو روز کار را متوقف کرده و خواستار دریافت 4 ماه حقوق معوقه خود شده بودند. آنان در میانه اعتصاب و با تهدید شرکت پیمانکاری کیسون مبنی بر اخراج 170 کارگر در سیزدهمین و پانزدهمین روز اعتصاب، تضمین امنیت شغلی کارگران پس از پایان اعتصاب را نیز به مطالباتشان افزودند با این حال در روز یکشنبه 27 اردیبهشت 60 کارگر غیر بومی پس از تسویه حساب به طور رسمی اخراج شدند.
عدم پرداخت 7 ماه حقوق،دوسال عیدی،اضافه کارو…. کارگران شهرداری نیکشهر
شماری از کارگران شهرداری نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان که بدهکاریهایشان به بقالی و صاحب خانه و غیره آنان را به ستوه آورده خواستار پراخت معوقات دو شیفت نوروزی، اضافه کار، بدهی بازنشستگی، دو عیدی و پاداش و هفت ماه حقوق معوقه خود شدند.
به گزارش29اردیبهشت ایرنا،کارگران معترض که شمارشان به حدود 20 نفر می رسید با مراجعه به این خبرگزاری بیان کردند: افزون بر 45 نفر از کارگران شهرداری بابت هفت ماه حقوق و سایر فعالیتها و اضافه کار از شهرداری طلبکار هستند.
آنان گفتند: بارها به شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مراجعه و درخواست پرداخت معوقات خود را کرده ایم اما متاسفانه تاکنون بی نتیجه بوده است.
این کارگران که به سبب نگرانی از اخراج شدن از ذکر نامشان خودداری می کردند رسیدگی به مشکل را از مسوولان استان خواستار شده و گفتند: به هر دری زده ایم و به هر مسوولی که فکر می کردیم مشکل ما را حل کند مراجعه کرده ایم اما همچنان بدهی ها و معوقات به قوت خود باقی است.
یکی از این کارگران گفت: پرداخت نشدن هفت ماه حقوق و دستمزد هر کارگر و کارمندی را از پای در می آورد و زندگی را دچار تزلزل می کند.
وی افزود: بیشتر ما به بقال، مرغ فروش و حتی نانوایی بدهکاریم و به سبب عدم توانایی در بازپرداخت این بدهی ها شرمنده زن و فرزندانمان و طلبکاران هستیم.
یکی دیگر از کارگران گفت: هر گاه برای دریافت معوقات خود به شهرداری و شورای اسلامی شهر مراجعه کرده ایم پاسخ قانع کننده ای دریافت نکردیم و می گویند این بدهی ها و معوقات مربوط به زمان شهرداران سابق است و چنانچه بودجه و اعتباری باشد در آینده پرداخت می کنیم.
کارگر دیگری در ادامه سخنان همکارش تصریح کرد: ما برای شهرداری و شهر نیکشهر کار کرده ایم و ربطی به اینکه در آن زمان چه کسی شهردار و عضو شورای اسلامی بوده و اکنون چه کسی است، نداریم، اگر هر مسوول اداره و دستگاهی چنین طرز تفکری داشته باشد باید با جابجا شدن یک مسوول تمام کارها و پرونده ها بایگانی شود زیرا مربوط به رییس قبلی بوده است.
شهردار نیکشهر گفت: از 15 ماه پیش که زمام امور شهرداری را در دست گرفته ام با وجود مشکلات و نبود اعتبار، حقوق 90 کارگر و پرسنل شهرداری در پایان هر ماه پرداخت شده است و معوقات حقوق هفت ماهه کارگران مربوط به گذشته است و بطور قطع با تامین بودجه و اعتبار کم کم پرداخت می شود.
عبدالله میربلوچزهی افزود: هم اینک شهرداری نیکشهر افزون بر 11 میلیارد ریال بابت معوقات و حقوق پرسنل، اضافه کار، بازنشستگی، بیمه و پیمانکاران عمران شهری بدهکار است.
نیکشهر در 510 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
عدم پرداخت3ماه حقوق کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان
کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان از تعویق دو تا سه ماه حقوقشان به دلیل کمبود منابع مالی خبر میدهند.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا بنقل ازکارگران کارخانه رنگین نخ که در زمینه رنگرزی نخ و تولید الیاف در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت دارد حدود ۲۳ کارگر رسمی قدیمی و ۱۵ کارگر جدید قرارداد موقت دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت میشود.
کارگران با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران رسمی کارخانه سه ماه (بهمن، اسفند ۹۳ وفروردین ۹۴) است افزودند: ۱۵ کارگر زن قرار دادی که از نیمه دوم سال ۹۳ جایگزین حدود ۳۰ کارگر بازنشسته شدهاند از اسفند ماه حقوقشان به تاخیر افتاده است.
به گفته کارگران رنگین نخ، در نیمه نخست سال گذشته از مجموع ۵۳ کارگر این کارخانه حدود ۳۰ کارگر بدون دریافت سنوات خدمت بازنشسته شدند. کارفرما به دلیل ناتوانی در پرداخت سهم بازنشستگی کارگران که به ۸ درصد افزایش پیدا کرده است نمی توانست کارگران را بازنشسته کند به همین دلیل تعدادی از این کارگران برای بازنشسته شدن مبالغی حدود ۴ تا ۵ میلیون تومان به کارفرما پرداخت کرده اند. در حال حاضر تعداد دیگری از کارگران که توانایی پرداخت این مبلغ را به کارفرما ندارند امکان بازنشسته شدن ندارند واز موعد بازنشسته شدنشان گذشته است.
منابع کارگری همچنین در خصوص معوقات بیمهای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه رنگین نخ میگویند: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:مرگ فجیع کارگر فولاد خراسان
یکی از سه کارگر فولاد خراسان که روز سه شنبه هفته گذشته براثر فوران مواد مذاب دیگ مستقر در کارگاه ریخته گری این کارخانه،دچار سوختگی شده بودند به نام” داوود سهلی”شب گذشته براثر شدت جراحات وارده جان باخت. دو کارگر دیگر به نام های”حجت شرقی” و “اکبری” نیز به شدت دچار سوختگی شده ودر بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا نگهداری می شوند.
با وجودی که در گذشته نیز حوادث مشابهی دراین کارخانه روی داده اما کارفرما هیچ اقدامی جهت تهیه حداقل امکانات حفاظتی و ایمنی،ازجمله تهیه لباس ضد احتراق برای کارگرانی که در کارگاه ریخته گری و در مجاورت دیگ مذاب مشغول به کار هستندانجام نداده و کارگران این بخش با لباس معمولی کار می کنند.
طبق ماده91 قانون کار،کارفرمایان مکلفند برای تامین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار،وسایل و امکانات لازم را تهیه و دراختیارآنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند ودرخصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند. همچنین طبق ماده 95 قانون کار ،مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار برعهده کارفرما خواهد بود.هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد،حادثه ای رخ دهد،شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازاتهای مندرج در این قانون مسئول است.
لازم به توضیح است شرکت فولاد خراسان با 1500 کارگر در 15 کیلومتری شمال نیشابورواقع شده و تعدادی از کارگران این شرکت به واسطه شرکت پیمانکاری گل فیروز در این شرکت مشغول به کار هستند
تا زمانی که کارگران نتوانند از طریق نمایندگان واقعی و تشکلهای مستقل خودشان،امر خطیر نظارت بر ایمنی و بهداشت محیط کار را به عهده گرفته،حداقل استانداردهای بهداشت و ایمنی را در محیط کار خود برقرار نمایند، پیوسته شاهد حوادث دلخراشی از این قبیل خواهیم بود.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
28 اردیبهشت 1394
…