اخباروگزارشات کارگری25فروردین1394
– ادامه سریال اخراج کارگران معترض: ۲۰ کارگر معترض کارخانه شیشه آبگینه اخراج شدند
– کارگران کارخانه فارسیت دورود دیشب را درپیاده روخیابان آزادی تهران به صبح رساندند وموردتهدید قرارگرفتند که با کامیون جمعشان می کنند!
– تجمع کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورود مقابل وزارت کار به دومین روز رسید
– خبری درباره لغوواگذاری فولاد آذربایجان به بخش خصوصی و بازگشت به کارکارگرانش!
– تعطیلی کارخانه مازن گاز ۳۹ کارگر را بیکار کرد
– بلاتکلیفی کارگران کارخانه نیک نخ یکساله شد
– خطربیکاری بیخ گوش4هزارکارگرمعادن زغال سنگ کوهبنان
– سیل کارگرانی که با تعطیلی ۶۰درصد صنایع غذایی بیکار شدند
– بزرگ نمایی برخی رسانهها در مورد حداقل دستمزد کارگران
– شانس ناچیز کارگران مناطق آزاد برای پیروزی در محاکم کار
– تجمع بازنشستگان کرمانشاه مقابل استانداری دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!
– تجمع مالباختگان تعاونی مسکن سیف آباد کرج مقابل مجلس
– تجمع اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی
– تغییر ساختار بیمه طلایی حق بیمه فرهنگیان را تا ۲۰۰ درصد گران کرده است
-10 کارگر آملی همچنان گرفتار خشم رودخانه هراز
– کارگر معدن سنگ روستای سنجدک کوهسرخ بر اثر سانحه جان باخت
– اعتراض ده ها هزار کارگر صنعت کفش در ویتنام
ادامه سریال اخراج کارگران معترض: ۲۰ کارگر معترض کارخانه شیشه آبگینه اخراج شدند
20کارگرکارخانه شیشه آبگینه بدلیل اینکه از جانب کارفرما از عوامل اصلی تنشهای اعتراضی و بانی تجمعات کارگری این کارخانه در چند ماه گذشته بودهاند، حق ورود به کارخانه را ندارند.
به گزارش25فروردین ایلنا، در آخرین روزهای کاری در سال ۹۳ به حدود ۲۰ نفر از کارگران کارخانه شیشه آبگینه اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آنها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد. به همین دلیل این تعداد کارگر بعد از تعطیلات نوروز ۹۴ برای ادامه کار به کارخانه مراجعه کردهاند اما ماموران انتظامات مانع ورودشان به کارخانه شدهاند.
بنا به گفته این کارگران اخراجی، پیش از این برخی از مدیران به آنان وعده داده بودند بعد از تعطیلات نوروز به کارشان بازمیگردند. اما بعداز پی گیری کارگران به آنان گفته شده است که چون از عوامل اصلی تنشهای صنفی و بانی تجمعات کارگری این کارخانه در چند ماه گذشته بودهاند، حق ورود به کارخانه را ندارند.
در عین حال یکی از کارگران اخراج شده شیشه آبگینه با تایید خبر اخراج خود و ۱۹ نفر از همکارانش گفت که حکم اخراجش ۲۹ اسفند ماه سال ۹۳ بصورت شفاهی به آنها ابلاغ شده است.
به گفته این کارگر اخراجی، تعدادی از کارگران مذکور بیش از ۱۵ سال سابقه کاری داشتهاند و برای پیگیری مطالبات خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکردهاند.
به گفته این کارگر، کارفرما علاوه بر حقوق اسفند ماه حق عیدی سال گذشته را هم به کارگران پرداخت نکرده است.
کارگران کارخانه فارسیت دورود دیشب را درپیاده روخیابان آزادی تهران به صبح رساندند وموردتهدید قرارگرفتند که با کامیون جمعشان می کنند!
دیشب یکی شبهای زمستانی بهار بود. شب سرد تهران در گوشه خیابان آزادی و مقابل وزارت کار؛ شاهد کارگران شرکت فارسیت درود استان لرستان؛ بودکه نا امید از پاسخگویی مسئولان؛ به تحصن و اعتراض؛ هر عابری را در کنار خود می دیدند درباره ناملایماتی های کارفرما و وزارت کار و اساسا زندگی گلایه ها می کردند؛ کنارشان ایستادم و وقتی گفتم خبرنگارهستم؛ همه جمع شدند؛ رفتند نماینده شان را آوردند؛ معلوم شد که از سال 91 بسیاری شان حقوق نگرفته اند. می گفتند در این دو سه سال همسران بسیاری از این کارگران به دلیل عدم تامین مالی طلاق گرفتند. یادم آمد سال 91 همان سالی بود که نهال های عدالت ورزی به بار نشسته بود و رکود تورمی نرخ فلاکت را بیش از همه به رخ این کارگران می کشید! همان سالی که آمار طلاق به دلایل مسائل اقتصادی برآمار ازدواج پیشی گرفت، همان سالی که صدها کارخانه در اثر گفتمان عدالت تعطیل شدند یا تعدیل نیرو، همان سالی که کاغذ پاره ها برای همین کارگران هزاران شرمندگی به بار آوردند.
کارگران فاریست درود به امید وزارت کار؛ از لرستان کیلومترها راه آمده بودند؛ اما دامنه غربتشان مقابل وزارتی که قرار بود تکیه گاهشان شود؛ بیشتر شده بود؛ می گفتند از صبح تا الان کسی یک لیوان آب دستشان نداده است؛ می گفتند حتی برای اقامه نماز هم اجازه ورود به داخل وزارت خانه را پیدا نکرده اند؛ می گفتند تهدیدشان کرده اند که با کامیون جمع شان خواهند کرد.
با کامیون؟ کارگران این مملکت آبروی اقتصاد آن هستند؛ چرا برای اعتراض به حق شان باید تهدید شوند و شب کنار خیابان به سر برند، می گفتند معوقات وصول شده خرج قرض هایی شد که در این چند سال از دوست و آشنا با هزاران شرمندگی گرفته بودند. می گفتند اخراج ما از کارخانه و تعطیلی آن پس از قول و قرارهای سال قبل هیچ دلیل منطقی ندارد؛ بیست سال، یعنی یک عمر؛ در کارخانه ای که پایه موادش آزبست بوده کار کرده اند، و حالا شرمنده خانواده هستند.
یادم آمد شرمندگی این مردان با غیرت، بسیار متفاوت تر از شرمندگی بسیاری از ما پایتخت نشینان است؛ آنقدر زندگی شان ساده است که وقتی از پس تامین اینهمه سادگی هم بر نمی آیند؛ و دربرابر غول تورم شرمنده می شوند؛ یعنی واقعا شرمنده هستند. تامین مایحتاج اولیه زندگی؛ حق مسلم هر شهروند و هر کارگر ایرانی است مانند سایر حقوق مسلم دیگر، اگر برای این حق مسلم میلیاردها دلار خرج نمی کنند حداقل به رسمیتش بشناسند.
در گفتگو چندین بار تکرار کردند که تحصن شان سیاسی نیست و تنها به دنبال حق و حقوقشان هستند.
قسم می خوردند که با هر شرایط کارخانه کنار آمده اند تا بیکار نشوند؛ از زدو بندهای پشت پرده صحبت می کردند که زندگیشان را به خاک سیاه نشانده بود، می گفتند بچه دارند و از پس مخارج زندگی آن بچه هم بر نمی آیند. با خود گفتم چقدر در این اوضاع داشتن بچه سخت است؛ اساسا بچه نخواهد فهمید که آزبست خطرناک است و کارخانه در شرف تعطیلی است؛ و یا نخواهد فهمید که حقوق کارگری پدر پاسخگوی رویاهای او نیست، رویاهایی که شاید در حد یک دوچرخه یا عروسک باشد.
منبع:گوشه هایی ازیک گزارش بهارنیوزبتاریخ25فروردین
تجمع کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورود مقابل وزارت کار به دومین روز رسید
نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه فارسیت دورود صبح امروز برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند. تعطیلی کارخانه فارسیت دورود و بیکاری بیش از ۲۶۰ کارگر دلیل اعتراض و تجمع کارگران است.
به گزارش25فروردین ایلنا،نمایندگان کارگران گفتند:پس از تجمع امروز، جلسهای در وزارت کار با حضور معاونین وزیر، مدیر کل اداره کار لرستان، مدیر حراست شرکت فارسیت دورود و سه تن از نمایندگان کارگران برگزار شده و طی آن خواستهٔ کارگران فارسیت مطرح شده است.
گفته میشود، در جلسهٔ امروز ضمن تشریح اثرات تعطیلی کارخانهٔ فارسیت دورود بر زندگی کارگران، آخرین خواستههای کارگران مطرح شد.
پرداخت حقوق ماهیانه به کارگران و بازگشایی مجدد کارخانه و پرداخت سنوات به ازای سابقهٔ کار هر کارگر از جمله مطالبات مطرح شده از سوی کارگران فارسیت دورود است. به گفتهٔ یکی از کارگران ، اکثریت کارگران فارسیت، بین ۱۳ تا ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند.
پیش از این مسولین کارخانهٔ فارسیت دورود از روز ۱۵ فروردین ۹۴ اجازه ورود کارگران به کارخانه را نداده بودند.
کارگران میگویند، در ۳ ماههٔ گذشته قرار بود شرایط برای فعالیت مجدد شرکت فراهم شود اما وقتی روز ۱۵ فروردین به کارخانه مراجعه کردیم با درهای بسته مواجه شدیم و به ما گفتند از کار خبری نیست.اخراج گستردهٔ کارگران با توجیه کاهش نیرو برای بازگشایی مجدد کارخانه، باعث بیکاری نزدیک به ۱۳۰ نفر در ۴ ماه گذشته شده است.
گفتنی است، با تعطیلی کارخانهٔ فارسیت دورود که یکی از بزرگترین کارخانههای صنعت سیمان و جزء هلدینگ فارس خوزستان است، بیش از ۲۶۰ نفر با سوابق کاری بالا بیکار میشوند.
ددی نماینده مردم میانه از دستور وزیر اقتصاد برای فسخ واگذاری فولاد آذربایجان و بازگشت کارگران به کار خبر داد.
خبری درباره لغوواگذاری فولاد آذربایجان به بخش خصوصی و بازگشت به کارکارگرانش!
میانا طی گزارشی بتاریخ25فروردین از لغوواگذاری فولاد آذربایجان به بخش خصوصی و بازگشت به کارکارگرانش،خبرداد.
بنابهمین گزارش،مدیران سازمان خصوصی سازی، مدیران ایمیدرو [سازمان دولتی فعال در بخش معدن] و خریداران کارخانه فولاد آذربایجان روز گذشته در تهران جلسهای مشترک برگزار کردند. در این جلسه درخواست بخش خصوصی مبنی بر اقاله قرارداد واگذاری که پیش از سال جاری طرح شده بود بررسی شد.
۶۰ درصد سهام کارخانه فولاد آذربایجان تحت عنوان خصوصی سازی به گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی واگذار شده است و مابقی سهام این کارخانه در اختیار ایمیدرو است. هر سه شریک به این نتیجه رسیدهاند که نمیتوانند این کارخانه را اداره کرده و به تعهدات خود عمل کنند و پیش از سال جاری به صورت مکتوب، خواستار فسخ و اقاله قرارداد واگذاری شده بودند.
برپایه این گزارش،وزیر اقتصاد نیز دستور اقاله قرارداد را صادر کرده است تا وضعیت مالکیت این کارخانه به حالت اولیه باز گردد و کارگران به کار بازگردند. این کارخانه پیش از واگذاری به بخش خصوصی در مالکیت دولت و تحت مدیریت ایمیدرو بود.
گفتنی است ۵۷۰ کارگر فولاد آذربایجان در پایان بهمن سال گذشته، دو ماه بعد از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند و تولید در این مجتمع صنعتی متوقف شد. این اخراجها در شرایطی صورت گرفت که شورای تامین میانه پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی تصویب کرده بود کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند. این کارگران در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند و پاداش و عیدی آنها نیز به تعویق افتاده است.
کارخانه فولاد آذربایجان به عنوان بزرگترین کارخانه فولاد شمال غرب کشور و تنها کارخانه تولید فولاد در آذربایجان شرقی در سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرق شهر میانه احداث شده است.
تعطیلی کارخانه مازن گاز ۳۹ کارگر را بیکار کرد
با تعطیلی کارخانه «مازن گاز» در شهرستان نکا، ۳۹ کارگر بدون دریافت حق عیدی سال گذشته بیکار شدند.
به گزارش25فروردین ایلنا بنقل از کارگران، کارخانه مازن گاز در استان مازندران که در زمینه تولید لوازم گاز سوز همانند اجاق گاز و بخاریهای گازی فعالیت تولیدی دارد اسفند ماه سال گذشته تعطیل اعلام شد و ۳۹ کارگر با سابقهای که در این واحد مشغول بکار بودند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدهاند.
کارگران میگویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده «کمبود منابع مالی» و «ناتوانی در رقابت با کالاهای مشابهه خارجی» بوده است.
منابع کارگری در این کارخانه همچنین در خصوص مطالباتشان تصریح کردند: مطالبات کارگران این واحد تولیدی مربوط به یک ماه عیدی ۹۳ و ۱۵ روز حقوق فروردین ماه ۹۴ است که تا کنون پرداخت نشده است.
بلاتکلیفی کارگران کارخانه نیک نخ یکساله شد
کارگران کارخانه نیک نخ سمنان از یک سال تلاش بینتیجه ۵۰ کارگر این واحد تولیدی برای دریافت مطالبات معوقهشان خبر میدهند.
به گزارش25فروردین ایلنا، ۵۰ کارگر قرار دادی کارخانه نیک نخ سمنان که بعد از تعطیلی کارخانه از فروردین ماه ۹۳ بیکار شده بودند همچنان وضعیت شغلیشان نامشخص است و هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگران بیکار شدهای که ۵ تا ۶ سال سابقه کار دارند نمیپذیرد.
به گفته کارگران این کارخانه، فروردین ماه سال ۹۳، کارگران قرار دادی این کارخانه که شمارشان به ۵۰ نفر میرسید به دلیل آنچه کارفرما کاهش منابع مالی و کاهش فروش محصولات تولیدی میخواند یکجا اخراج شدند. در آن زمان تعداد زیادی از کارگران وادار به تسویه حساب شدند و بدون دریافت طلب خود ناچار به ترک کارخانه شدند.
این کارگران گفتند:کارفرما در زمان تعطیلی کارخانه از کارگران بیکار برگه سفید امضای تسویه حساب دریافت کرده بود در حالی که آنان در هنگام امضای برگه مذکور تنها بخشی از مطالباتشان را دریافت کرده بودند.
کارگران نیک نخ میگویند از مجموع ۵۰ کارگری که از این کارخانه اخراج شدهاند فقط ۵ کارگر به اداره کار شکایت کردهاند و مابقی کارگران که زن هستند به دلایل نامعلومی هنوز اقدام به شکایت نکردهاند.
برپایه این گزارش،در آخرین جلسهٔ پیگیری مطالبات کارگران که در هفته گذشته در اداره کار سمنان برگزار شد، کارفرما توانست با استفاده از مدارک تسویه حساب مذکور ۵ کارگر شاکی را محکوم کند اما آنان برای ادامه پی گیری مطالباتشان در دستگاه قضایی ثبت شکایت کردهاند.
خطربیکاری بیخ گوش4هزارکارگرمعادن زغال سنگ کوهبنان
به گزارش 25فروردین واحدمرکزی خبر،فرماندار کوهبنان مشکل عمده معادن زغالسنگ شهرستان کوهبنان را پایین بودن قیمت زغال اعلام کردوافزود:ادامه این روند توقف فعالیت بسیاری از معادن شهرستان وبیکاری کارگران را در پی دارد.
هاشمی از استاندار و مجمع نمایندگان استان کرمان درخواست کرد تا برای رفع مشکل معادن کوهبنان فکری بکنند.
جواد پور احمدی مدیر عامل معدن خصوصی پابدانای جنوبی و منصوری رییس معدن هشونی غربی هم گفتند سه سال است که قیمت زغال سنگ بیشتر نشده اما قیمت تجهیزات معدن افزایش یافته است .
درهفت معدن زغال سنگ کوهبنان حدود چهار هزار کارگر مشغول بکارند.
سیل کارگرانی که با تعطیلی ۶۰درصد صنایع غذایی بیکار شدند
مشاور عالی کانون انجمنهای صنایع غذایی :گفت:۴۰ درصد ظرفیت صنایع غذایی فعال است .
به گزارش25فروردین تسنیم،بهروز فروتن افزود،نداشتن پول برای تأمین مواد اولیه،نداشتن امکانات بسته بندی، فرسودگی ماشین آلات، بدهکاری بانکی و نبود مشتری برای خرید کالا موجب کاهش تولید شده است.
وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر صنایع غذایی با چه میزان ظرفیت فعالیت میکنند گفت: بدون غلو باید گفت حدود 40 درصد صنایع غذایی فعال و ظرفیت 60 درصدی بلا استفاده است.
عدم تمدید دفترچه بیمه کارگران شهرداری هندیجان توسط سازمان تامین اجتماعی بدلیل طلب ازشهرداری!
به گزارش25فروردین شوشان،سازمان تأمین اجتماعی دفترچه بیمه کارگران شهرداری هندیجان رابدلیل بدهکاری شهرداری هندیجان به این سازمان تمدید نمی کند.
بزرگ نمایی برخی رسانهها در مورد حداقل دستمزد کارگران
شورای عالی کار در آخرین مصوبه خود حداقل حقوق و دستمزد کارگران مشمول قانون کار را ۱۷ درصد افزایش داد که در مقایسه با حداقل دستمزد تعیین شده در اسفند ماه سال گذشته که ۶۰۹ هزار تومان بود، ۱۰۳ هزار و ۵۳۰ تومان افزایش یافت و به رقم ۷۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
بنا بر مصوبه شورای عالی کار افزایش حقوق ۱۷ درصدی سال ۹۴ شامل کلیه سطوح مزدی میشود. به عبارت دیگر، بر خلاف سالهای گذشته، حقوق کارگرانی که بیشتر از حداقل دستمزد دریافت میکنند نیز ۱۷ درصد افزایش خواهد یافت و این امر فقط مختص به حداقل بگیران نیست.
سال جاری حقوق کارگران در وضعیتی ۱۷ درصد افزایش مییابد که بنا به آمار رسمی نرخ تورم ۱۵ درصد است و نمایندگان کارگری حاضر در شورای عالی کار معتقدند نظر نمایندگان کارفرمایی و دولت افزایش حقوق ۱۵ درصدی بوده است و با چانه زنی و مقاومت آنها در نهایت ۱۷ درصد افزایش دستمزد تصویب شد.
این در حالی است که بنا به نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی نرخ تورم اعلامی از سوی دولت، با نرخ تورم واقعی و گران شدن اقلام مصرفی فاصله دارد و در سال ۹۴، افزایش قیمت ناشی از گران شدن نان، کرایه اتوبوس و مترو، برق و دیگر اقلام مصرفی موجب میشود کماکان قدرت خرید کارگران سیر نزولی طی کند.
اما مصوبه جدید شورای عالی کار شامل افزایش دیگر مزایای جانبی کارگران هم بود و بر این اساس میزان بن خواربار کارگران، حق مسکن، حق اولاد و پایه سنواتی کارگران را افزایش داد.
میزان بن خواربار در سال گذشته ۸۰ هزار تومان بود که قرار شد در سال ۹۴ این میزان به ۱۱۰ هزار تومان افزایش بیاید. اما آن گونه که نمایندگان کارگری میگویند هنوز اقدام ضروری برای تصویب این میزان افزایش به بن خواروبار صورت نگرفته است.
از سوی دیگر بر اساس مصوبه شورای عالی کار بن مسکن نیز به میزان ۲۰ هزار تومان در سال ۹۴ افزایش خواهد یافت و به ۴۰ هزار تومان میرسد اما با گذشت حدود یک ماه از آغار سال هنوز هیئت وزیزان چنین تصمیمی را تایید نکرده است و با توجه به فرایند طولانی تصویب نهایی آن، پرداختش به کارگران به شکل معوق صورت خواهد گرفت.
در مورد حق اولاد کارگران نیز شورای عالی کار میزان حق اولاد پرداختی برای یک فرزند را با ۱۰ هزار و ۳۵۰ تومان افزایش از ۶۰ هزار و ۸۸۸ تومان سال ۹۳ به ۷۱ هزار و ۲۴۱ تومان رساند که با توجه به برداشته شدن محدودیت پرداخت حق اولاد برای بیش از دو فرزند از سال جاری پیرو ابلاغ سیاستهای افزایش جمعیت از سوی مقام رهبری، پرداخت حق اولاد کارگران به تعداد فرزندان آنها اعمال خواهد شد.
از دیگر مصوبات جلسه دستمزد شورای عالی کار در سال گذشته، افزایش نرخ پایه سنوات روزانه بود که بر این اساس نرخ پایه سنوات روزانه کارگران قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار دارای یک سال سابقه و بیشتر از ۵۰۰ تومان سال گذشته به ۱۰۰۰ تومان در سال ۹۴ افزایش یافت و از این محل ماهیان ۳۰ هزار تومان به حقوق کارگران با سابقه کار بیش از یکسال اضافه میشود.
افزایش ۱۷ درصدی حداقل مزد کارگران در سال ۱۳۹۴ بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی کار به سایر سطوح مزدی نیز تعمیم داده شد تا به این ترتیب افزایش سایر سطوح مزدی که در سالهای گذشته ترکیبی از عدد و درصد بود و رقم ثابتی به حقوق کارگران میافزود امسال بدون هیچ پیش شرطی بر روی تمام سطوح مزدی اعمال شود و فاصله میان کارگران قدیمی با سابقه و نیروهای تازه کار در کارگاه را از بین ببرد که به باور نمایندگان کارگری حاضر در جلسات شورای عالی کار، این موضوع یک نقطه قوت برای دستمزد سال ۹۴ به شمار میرود.
بنابراین در صورت تصوییب کلیه موارد فوق الذکر از فروردین ماه امسال در فیشهای حقوقی کارگران، بن نقدی ماهانه ۱۱۰ هزار تومان، حق مسکن ۴۰ هزار تومان، سنوات روزانه ۱۰۰۰ تومان (۳۰ هزار تومان در ماه)، حق هر اولاد ۷۱ هزار و ۲۴۱ تومان (دو فرزند ۱۴۲ هزار و ۴۸۰ تومان) و حداقل مزد روزانه ۲۳ هزار و ۷۴۷ تومان اعمال خواهد شد.
حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۴ با احتساب افزایش ۱۷ درصدی و معادل ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ تومان، به ۷۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرده که با محاسبه افزایش مزایای جانبی فوق میتوان گفت حقوق و دریافتی یک کارگر مجرد با حدود ۹۰۰ هزار تومان و کارگر متاهل به یک میلیون و ۳۹ هزار تومان افزایش یافته است.
این در حالی است که طی روزهای اخیر، برخی از رسانهها و سایتهای خبری، میزان حداقل دستمزد کارگران را به اشتباه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عنوان کردهاند.
اما رقم نهایی محاسبه شده که حول و حوش یک میلیون تومان است در نتیجه اضافه شدن کلیه مزایای جانبی اعم از حق مسکن، خواربار و سنوات است در صورتی که بسیاری از کارگران تحت شمول قانون کار قرار ندارند و کارفرمایان به بهانههای مختلف از دادن مزایای جانبی به آنها خودداری میکنند.
از سوی دیگر طبق ماده ۴۱ قانون کار، صرفا میزان حداقل حقوق و بدون در نظر گرفتن مزایای جانبی باید به اندازهای باشد تا بتواند معیشت یک خانوار ۴ نفره را تأمین کند.
به عبارت دیگر یک خانوار کارگری ۴ نفره با دریافت ۷۱۲ هزار تومان در ماه باید بتواند هزینههای مربوط به مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، آموزش و حمل و نقل و تفریح اعضایش را تامین کند که با میزان دریافتی مذکور تحقق چنین امری غیر ممکن است!
منبع:تامین24-خسروصادقی بروجنی-25فروردین
شانس ناچیز کارگران مناطق آزاد برای پیروزی در محاکم کار
کنشگران حقوق کارگران در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میگویند به دلیل محدودیتهایی که در مقررات اشتغال این مناطق برای کارگران وضع شده است، کمتر کارگری شانس پیروزی در برابر کارفرمایان و پیمانکاران در محاکم کار ویژه این مناطق را دارد.
به گزارش25فروردین ایلنا، اشاره این فعالان جامعه کارگری به هیئتهایی است که به موجب مواد فصل چهارم مقررات اشتغال در این مناطق برای رسیدگی به اختلافات روابط کار پیش بینی شدهاند. آنان معتقدند این محاکم روابط کار از استقلال لازم برای رسیدگی به اختلافات دو جانبه میان کارگران و کارفرمایان برخوردار نیستند.
برابر مقررات این فصل که مشتمل بر هشت ماده است چنانچه اختلاف کارگر و کارفرما در سطح کارگاه از طریق سازش حل و فصل نشود؛ هیاتی سه نفره که در سازمان مناطق آزاد تشکیل میشود که وظیفه دارد تا در یک مرحله به اختلاف رسیدگی کند.
نماینده سازمان منطقه آزاد به همراه کارگر و کارفرمای ذیربط اعضای این هیئتند که البته به موجب همین مقررات هرکدام از کارگران و کارفرمایانی که پای آنها به هیاتهای رسیدگی کننده به اختلافات روابط کار گشوده شده میتوانند به غیر از خود یک نفر دیگر را به عنوان نماینده «تام الاختیار» انتخاب و به هیاتهای مذکور معرفی کنند.
در ادامه این مقرراتی که در فصل چهارم قانون اشتغال نیروی انسانی شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وضع شده آمده است: چنانچه اخراج کارگر از سوی هیات موجه تشخیص داده شود کارفرما ملزم خواهد بود تا بابت سنوات پایان کار به ازاء هر سال کاری معادل پانزده روزحقوق پرداخت کند اما چنانچه هیات رسیدگی کننده رای به ابطال حکم اخراج کارگر بدهد آنگاه کارفرمای وی مخیر خواهد بود تا میان بازگشت به کار کارگر یا انجام تسویه حساب در ازای پرداخت چهل و پنج روز سنوات پایان کار یکی را انتخاب کند.
درهمین رابطه یکی از کارگران شاغل در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه تجربه حضور در هیات رسیدگی کننده به پروندههای روابط کار را دارد میگوید: در خوشبینانهترین حالت ساختار حقوقی تشکیل این هیاتها طوری است که استقلال عملکرد آنها با تردید روبروست؛ بطوری که حتی ذیحقترین کارگران نیز نمیتوانند طبق قواعد حقوقی به دریافت رای این هیاتهای برای دریافت حقوق خود خوشبین باشند.
این کارگر شاغل در منطقه آزاد در توضیح این وضعیت ادامه داد: به طور مشخص در هیچ جای مقررات اشتغال مناطق آزاد جایی برای نهادهای صنفی کارگری تعریف نشده است که بتوان از نمایندگان آنها توقع دفاع از مطالبات کارگران را داشت.
وی افزود: براساس این مقررات در تمامی مراحل برگزاری جلسات سازش یا حل اختلاف تنها کارگر است که باید با کارفرما وارد گفتگو شود؛ بیشتر کارگران از حقوق خود اطلاع کافی ندارند و تازه اگر هم در میان آنها فرد مطلعی وجود داشته باشد از ترس اخراج ترجیح میدهند تا حداقل برای دفاع از حق کارگر دیگری رودروی کارفرمایش قرار نگیرد.
این کارگر دلیل این پرهیز را راحتبودن شرایط اخراج کارگران در مناطق آزاد عنوان کرد و توضیح داد: وقتی به صراحت حتی هیاتهای رسیدگی کننده به اختلاف روابط کار نمیتوانند بازگشت به کار کارگری را تضمین کنند و هیچ مرجع قانونی بالاتری برای اعتراض به آرای صادره از این هیاتها وجود ندارد، طبیعی است کمتر کارگری حاضر به فعالیت درعرصه حقوق کارگران میشود.
وی ادامه داد: البته در منطقه ویژه عسلویه وکلایی حقوقی هستند که حاضرند تا در قبال دریافت بخشی از طلب ادعایی کارگر در هیاتهای رسیدگی کننده به عنوان نماینده تام الاختیار وی حاضر شوند که البته طبیعی است این وکلا نیز تنها حاضر به قبول پروندههایی شوند که مبلغ ریالی مورد اختلاف آنها بالا باشد.
برخلاف مقرراتی که در فصل نهم قانون کار برای رسیدگی به اختلافات روابط کار پیش بینی شده است در مقررات حاکم بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، هیاتهای رسیدگی کننده به اختلاف تنها در یک نوبت تشکیل جلسه میدهند و در هیچکدام از این جلسات نماینده صنفی کارگران حضور ندارد.
این وضعیت در حالی است که شرایط کارگران سایر نقاط کشور دست کم بلحاظ قانونی با کارگران مناطق آزاد متفاوت است. به موجب مقررات فصل نهم قانون کار در صورت وجود نهاد کارگری، نماینده این تشکل چه در سطح کارگاه و چه در سطح مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار، برای دفاع از حقوق کارگران حضور دارند. اعتراض به آرا مراجع رسیدگی کننده در دو سطح هیاتهای تشخیص و حل اختلاف قابل پیگیری است و علاوه بر آن هریک از طرفین – کارگر یا کارفرما – میتوانند از طریق دیوان عدالت اداری اعتراض نهایی خود را به آخرین رای صادره اعلام کنند.
تجمع بازنشستگان کرمانشاه مقابل استانداری دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!
جمعی از بازنشستگان استان کرمانشاه در اعتراض به پرداخت قسطی مطالبات 30 ساله بازنشستگی خود در مقابل استانداری این استان تجمع کردند.
به گزارش 25فروردین مرصاد، جمعی از بازنشستگان استان کرمانشاه که عموما از کارکنان جهاد کشاورزی استان هستند مقابل استانداری این استان تجمع کردند.
بر اساس این گزارش نمایندگان این کارکنان بازنشسته با مسئولین استانداری در خصوص عدم دریافت مطالبات بازنشستگی خود گفتگو کردند.
یکی از این افراد اظهار داشت: بسیاری از بازنشستگان جهاد کشاورزی از سالهای 90 به بعد مطالبات بازنشستگی خود را دریافت نکرده و یا درصدی از آن را گرفته اند.
این بازنشسته جهادکشاورزی استان کرمانشاه اظهار داشت: حق و حقوق بازنشستگی پرسنلی که بعد از 30 سال به امید همین چند میلیون تومان هستند به صورت قسطی پرداخت شود روی زندگی و شرایط روحی و معیشتی آنها بسیار اثر گذار است.
این بازنشسته جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: مگر مطالبات همه اینها چقدر می شود؟ آیا از حق حقوق افرادی که عمر خود را برای یک مجموعه گذاشته اند هم واجب تر وجود دارد؟ آیا این تأخیر چند ساله و آن هم قسطی پرداخت کردن نابود کردن دسترنج این افراد نیست؟
تجمع مالباختگان تعاونی مسکن سیف آباد کرج مقابل مجلس
جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن سیف آباد کرج امروز- سه شنبه – مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش25فروردین ایرنا،یکی از این تجمع کنندگان در اعتراض به 9 سال بلاتکلیفی خود بیان کرد: 2 هزار و 400 نفر از اعضای تعاونی مسکن سیف آباد کرج حدود 9 سال است که از سوی مسئولان این تعاونی مال باخته شده و بلاتکلیف هستند.
تجمع اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی
به گزارش25فروردین ایرنا،جمعی از اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی نیز امروز در اعتراض به عدم دریافت زمین های خود و یا مابه ازای ریالی زمین های خود در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این تجمع کنندگان خواستار رسیدگی فوری مجلس شورای اسلامی به این موضوع شدند.
تغییر ساختار بیمه طلایی حق بیمه فرهنگیان را تا ۲۰۰ درصد گران کرده است
یک فعال صنفی معلمان از افزایش ۲۰۰ درصدی حق بیمه طلایی فرهنگیان انتقاد کرد. او معتقد است یکی از ریشههای اعتراضات صنفی اخیر فرهنگیان افزایش قیمت و افت کیفیت خدمات بیمه طلایی است.
به گزارش25فروردین ایلنا،مهدی بهلولی درباره پیشینه افزایش ناگهانی حق بیمه معلمان گفت: یک سال از تصدی حاجی بابایی [وزیر آموزش و پرورش دولت دهم] بر وزارت آموزش و پرورش گذشته بود که بیمه طلایی فرهنگیان راه افتاد. تنها کار مهم و مفید حاجی بابایی بیمه طلایی بود که اغلب فرهنگیان از آن راضی بودند، اما در دوره آقای فانی، شرکت ارائه دهنده خدمات بیمه طلایی تغییر کرد.
او افزود: وزارت آموزش و پرورش در این دوره با شرکت بیمه آتیه سازان حافظ قرارداد بست در حالی که خدمات شرکت قبلی به مراتب بهتر بود. بر اثر این تغییر و تحولات بیمه طلایی ناکارآمد شده است چرا که به طور مثال پوشش هزینههای دندانپزشکی و چشم پزشکی از لیست خدمات بیمه طلایی حذف شده است و مراکز تحت پوشش این بیمه نیز کمتر شدهاند.
بهلولی با انتقاد از اطلاق عنوان بیمه طلایی به بیمه تکمیلی فرهنگیان تصریح کرد: بیمهای که هزینههای چشم پزشکی و دندانپزشکی را پوشش نمیدهد طلایی نیست. استفاده از این عناوین پروپاگاندای وزارت آموزش و پرورش حول خدماتی است که به فرهنگیان ارائه میدهد.
این فعال صنفی معلمان بیان کرد: بیمه طلایی در سال جاری بر خلاف سالهای گذشته چهار بسته پیشنهاد داده است. بسته سوم و چهارم دارو و ویزیت را پوشش نمیدهند و فقط هزینه بستری در بیمارستان را تقبل میکنند. حق بیمه فرهنگیان در این دو بسته افزایش پیدا نکرده است. اما حق بیمه فرهنگیان در بستههای ۱ و ۲ که هم ویزیت و هم دارو را پوشش میدهند نسبت به سال گذشته به ترتیب ۲۰۰ و ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
او ادامه داد: معلمان پارسال به ازای هر عضو خانواده ۱۳ هزار تومان پرداخت میکردند اما این هزینه امسال در بسته دوم به ۲۵ هزار تومان و در بسته اول به ۴۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که در بسته شماره یک بیمه طلایی، هزینههای دندانپزشکی فقط تا سقف ۳۰۰ هزار تومان و هزینههای چشم پزشکی تنها تا سقف ۱۰۰ هزار تومان پوشش داده میشود. بخاطر همین دو مورد اضافه شده نسبت به سال گذشته، سهم حق بیمه فرهنگیان را ۲۰۰ درصد افزایش دادهاند.
بهلولی گفت: این در حالی است که در بسیاری از شرکتها، بیمه کارآمدتری در جریان است که با حق بیمه ۲۵ هزار تومانی، هزینههای دندانپزشکی و چشم پزشکی به ترتیب تا سقف یک میلیون و دویست هزار تومان پوشش داده میشوند. به علاوه بسیاری از شرکتهای بیمهای فقط ۱۰ درصد فرانشیز [سهم بیمه شونده از هزینه] میگیرند در حالی که شرکت بیمه آتیه سازان حافظ ۲۰ درصد فرانشیز میگیرد.
او افزود: وزارت آموزش و پرورش بیمه گران ارائه میدهد بعد عنوانش را هم بیمه طلایی میگذارد. یکی از ریشههای اعتراضات صنفی اخیر فرهنگیان همین بحث بیمه طلایی است که به نارضایتیها دامن زده است.
این فعال صنفی معلمان در پایان گفت: تا سال گذشته با همه فرهنگیان یک جور بیمه میبستند اما امسال ۴ بسته پیشنهاد دادهاند با این استدلال که امکان انتخاب گذاشتهاند. پشت این منطق همان جملهای است که میگوید «هرچقدر پول بدهی آش میخوری». این منطق، منطق سرمایه داری و بازار آزاد است. یک نهاد دولتی گوی سبقت را در خصوصی سازی و تحمیل منطق بازار آزاد از مراکز خصوصی ربوده است. با این منطق معلمانی که از نظر مالی ضعیفترند باید بستههای ۳ و ۴ را انتخاب کنند که اوضاع معیشتی آنها را سختتر از گذشته میکند.
10 کارگر آملی همچنان گرفتار خشم رودخانه هراز
10 کارگر آملی پس سه روز از وقوع سیلاب همچنان گرفتار خشم رودخانه هراز هستند و نتوانستند محل کار خود که در محاصره جنگل و سیلاب قرار دارد را ترک کنند.
به گزارش25فروردین فارس ، رودخانه هراز این شهرستان که از دامنه کوه دماوند سرچشمه میگیرد، در آخرین وضعیت خود با بارندگی شدید بالادست و ذوب شدن برف کوهها؛ سیلاب بهراه انداخت و آنچه در سر راه خود بود را شست و برد.
در میانه راه و در حاشیه رودخانه هراز، تأسیسات و بناهای زیادی احداث شده است که یکی از آنها سه واحد تولیدی از شعبات واحدهای صنعتی مستقر در شهرستان آمل است که 10 کارگر این واحدها بهدلیل خراب شدن پل ارتباطی، سه روز است در محاصره جنگل و سیلاب قرار گرفتهاند و فریادرسی ندارند.
موسوی یکی از این کارگران تلاش کرده است از طریق ارسال فیلم گرفتار شدن خود و همکارانش به شبکههای اجتماعی برخی خبرنگاران، آنها را از وضعیت خود مطلع کند.
وی در گفتوگوی تلفنی ، با اشاره به اینکه از سه روز گذشته که سیلاب موجب خروش رودخانه هراز شد، خبری از امکانات برای رهایی ما نیست، گفت: ما باید دو روز پیش شیفت کاری خود را پس از 12 ساعت تحویل میدادیم ولی دو شب پیش تاکنون در محاصره سیلاب قرار داریم.
این کارگر شرکت، با بیان اینکه واحدهای صنعتی ما در جاده هراز ـ کیلومتر هفت جاده آمل به تهران ـ قرار دارد، افزود: شرکت تازهتأسیس کاله، آملطیور و کشتارگاه آملطیور در این منطقه قرار دارد.
موسوی اظهار کرد: با بخشهای مختلف امدادی در آمل تماس گرفتیم اما همه میگویند چون زندهاید بمانید تا بیاییم، با این حال مسئولان شرکت ما از طریق جنگلهای پشت کارخانهها، توسط یک پیرمرد راهبلد مقداری کنسرو برای ما فرستادند.
وی با اعلام اینکه ما حدود 10 کارگر هستیم که در انتظار کمک مسئولان ماندهایم، درباره وضعیت خروشان رودخانه هراز، بیان کرد: رودخانه هنوز پرآب است و کندههای درخت و گلولای فراوانی را با خود شسته و آورده و تنها پل ارتباطی منطقه بهدلیل ازدحام سیلاب، تغییر مسیر داده است.
کارگر معدن سنگ روستای سنجدک کوهسرخ بر اثر سانحه جان باخت
کارگر معدن سنگ روستای سنجدک بر اثر پاره شدن سیم الماسه برش سنگ و برخورد آن به یکی از کارگران معدن در دم جان باخت.
به گزارش25فروردین خراسان ، یکی از شاهدان عینی حادثه گفت: سیم برش پس از پاره شدن به صورت کارگر اصابت کرد و دچار ضربه مغزی شد.
«صدیقی» افزود: ضربه مغزی شدن این کارگردرحین کار، موجب پرت شدن از ارتفاع 6 متری به روی سنگ ها شد.
وی در پایان گفت: کارگرجان باخته شده دارای 3 فرزند بود.
اعتراض ده ها هزار کارگر صنعت کفش در ویتنام
در طول سه دهه گذشته ادغام ویتنام در اقتصاد سرمایه داری جهانی، شرایط سخت و دشواری را به کارگران ویتنامی تحمیل کرده است. این هفته حدود 90 هزار کارگر نایک و آدیداس در شهر هوشی مینه در جنوب ویتنام ، در اعتراض به قوانین جدید ، بعد از اعتصاب در محیط کار به خیابان آمدند. به گفته کارگران قوانین جدید کار که قرار است از سال آینده اجرایی شود، مزایای اجتماعی و در نتیجه توانایی آنان را برای تامین نیازهای خانواده در زمان بیکاری کاهش می دهد.
*بنابر آمار منتشر شده از سوی وزارت کار ویتنام در سال 2014 ، حدود 6709 حادثه در محل کار اتفاق افتاده است که در نتیجه آن 630 کارگر ، جان خود را از دست داده اند. در واقع به طور متوسط در هر ماه بیش از 50 کارگر در نتیجه حوادث شغلی جان خود را از دست داده اند.
منبع: http://aawl.org.au/
ترجمه: کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
20 فروردین ماه 1394
بیست وپنجم فروردین ماه1394