اخباروگزارشات کارگری23خرداد1394
– پلیس امنیت مانع شرکت 5نماینده کارگران اعتصابی کارخانه ایران برک درجلسه بررسی اعتصاب در شورای تامین رشت شد!
– تجمع 2هزاربازنشسته صنعت فولاد مقابل استانداری اصفهان در اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه
– کانون نویسندگان ایران:آزادی بیان همچنان زیر فشار
– بدون تفسیر؟!
تصویردستورالعمل شماره40 روابط کار درباره قراردادهای موقت کار
– تجمع پرستاران بیمارستان شریعتی البرزدراعتراض به اجرای طرح مبتنی بر عملکرد
– بازنشستگان آموزش و پرورش :دو صد گفته چون نیم کردار نیست
– اعتصاب کارگران پیمانی پتروشیمی ایلام دراعتراض به عدم پرداخت چهار ماه حقوق
– عدم پرداخت۴ ماه حقوق کارگران کارخانه ماشین سازی افراز راستا و احتمال تعطیلی کارخانه
– محرومیت کارگران روزمزد «رامپکو» در پتروشیمی بندر امام از مزایای سایر کارگران
– تجمع طرفداران محیط زیست شاهرود در اعتراض به قطع بیش از هزار درخت در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود
– تجمع اهالی منطقه «باقرخان ـ3» بجنورد دراعتراض به شرکت آبفا
– چرا اقتصاد ایران اینقدر غیرمجاز دارد؟
چون نهادهایی که باید با فساد مقابله کنند، خود به فساد آلوده شدهاند و نمی توانند با فساد مبارزه کنند
– مسمومیت کارگران کارخانه روغن نباتی کرمان
– محکومیت حذف اسراییل از فهرست سالانه سازمان ملل در باره ناقضان فاحش حقوق کودک
پلیس امنیت مانع شرکت 5نماینده کارگران اعتصابی کارخانه ایران برک درجلسه بررسی اعتصاب در شورای تامین رشت شد!
صبح روز پنجشنبه ماموران پلیس امنیت به این کارخانه آمدهاند و از خروج 5 نمایندهای که قرار بود از جانب کارگران در شورای تامین حضور یابند جلوگیری کردند.
کارگران کارخانه ایران برک که در بیست و شش روز گذشته به نشانه اعتراض دست از کار کشیده بودند، میگویند در جلسه روز پنجشنبه (21 خرداد) شورای تامین شهرستان رشت که به منظور رسیدگی به دلایل اعتراضات کارگران این واحد برگزار شده بود، نمایندهای از سوی آنان دعوت نشده است.
به گزارش23خرداد ایلنا، پیش از این قرار بود جلسه روز پنجشنبه شورای تامین فرمانداری شهرستان رشت با موضوع رسیدگی به دلایل پدیدآمدن این اعتصاب تشکیل شود و نمایندگانی از جانب کارگران و کارفرما در حضور مقامات این شهرستان به طرح مشکلات کارخانه ایران برک بپردازند.
کارگران گفتند:صبح روز پنجشنبه ماموران پلیس امنیت به این کارخانه آمدهاند و از خروج 5 نمایندهای که قرار بود از جانب کارگران در شورای تامین حضور یابند جلوگیری کردند.
هر چند معترضین تا این لحظه از تصمیم شورای تامین بیاطلاعاند اما به کارگران وعده داده شده است حوالی ظهر امروز (23 خرداد) کارگران را از جزئیات جلسه روز پنجشنبه با خبر کنند.
همچنین کارگران گزارش کردهاند تمام پارچه نوشته هایی که از اولین روز اعتصاب بر سر در ورودی کارخانه نصب شده بود، روز پنجشنبه به دستور دادگستری شهرستان رشت جمع آوری شده است.
تجمع 2هزاربازنشسته صنعت فولاد مقابل استانداری اصفهان در اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه
به گفته شاهدان عینی بیش از 2 هزار نفر از این بازنشستگان هم اکنون در کف خیابان به حالت اعتراض نشسته اند و خواستار رسیدگی مسئولان استان برای کمک به احقاق حقوق خود هستند.
کارکنان بازنشسته صنعت فولاد از شرکتهای فولاد مبارکه و ذوب آهن در اعتراض به عدم پرداخت حقوق قانونی و مطالبات خود در برابر استانداری اصفهان تجمع کردند.
به گزارش 23خرداد خبرآنلاین ،برای دومین بار در سال جاری بازنشستگان صنعت فولاد استان اصفهان از شرکتهای فولاد مبارکه و ذوب آهن دست به تجمع در برابر استانداری اصفهان در اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه خود زده اند و خواستار دریافت مطالبات خود هستند.
به گفته شاهدان عینی بیش از 2 هزار نفر از این بازنشستگان هم اکنون در کف خیابان به حالت اعتراض نشسته اند و خواستار رسیدگی مسئولان استان برای کمک به احقاق حقوق خود هستند.
گفتنی است بر اساس گفته این تجمع کنندگان شرکت ذوب آهن و دولت نامهای امضا کرده اند که براساس آن بخش خصوصی خودش را موظف کرده بود که هزینه های بیمه و درمان و عیدی سالانه، بن خرید کالا و مابه التفاوت را پرداخت کند که این اتفاق نیفتاد.
یکی از بازنشستگان ذوب آهن که اعلام میکند بارها و باره در این تجمعات در مکانهای مختلف از جمله استانداری اصفهان، روبروی مجلس شورای اسلامی و روبروی پاستور حضور یافته، میگوید: تنها مطالبه ما دریافت حقوق عقب افتاده و مابهالتفاوت سودی است که از محل برداشت حقوق بازنشستگی در زمان فعالیت ما در ذوب آهن به دست آمده است.
وی که از حقوق چندین میلیون تومانی برخی از کارکنان ذوب آهن سخن به میان میآورد، ادامه میدهد: چرا برخیها باید چندین برابر حقوقشان دریافتی داشته باشند و ما نتوانیم حقوق اصلی خودمان را هم دریافت کنیم.
این بازنشسته ذوب آهن که معتقد است در حال حاضر بازنشستگان ذوب آهن برای درمان بیماریهایی که در دوره فعالیت در این شرکت دچار آن شدهاند با مشکل روبر هستند، میافزاید: از این رو ما خودمان به هم کمک میکنیم و هزینههای بیماری همدیگر را پرداخت میکنیم.
وی ادامه میدهد: مطالبه برخی از این تجمع کنندگان به 4، 8 و 16 سال پیش بر می گردد و این در حالی است که ما میدانیم دولت توان پرداخت بدهی ما را دارد ولی نمیدانیم چرا اقدامی صورت نمیگیرد.
کانون نویسندگان ایران:آزادی بیان همچنان زیر فشار
خبرها و مشاهدات حاکی از آن است که اخیرا صدور حکمهای قضایی سنگین برای فعالان فرهنگی و اجتماعی و میزان احضارها و پروندهگشاییها شدت بیشتری یافته است. در همین یک – دو ماه اخیر سه تن از اعضای کانون نویسندگان ایران برای بازجویی به وزارت اطلاعات احضار و نیز شماری از فعالان فرهنگی و اجتماعی بازداشت شدند.
محمدرضا عالی پیام (شاعر) به “جرم” سرودن شعر زندانی شده است و مصطفی عزیزی (نویسنده) ، آتنا فرقدانی (هنرمند نقاش) و آتنا دایمی نیز حکم های سنگین گرفتهاند. و اینهمه، کمی از بسیار و مشتی از خروار است.
موج جدید فشار که ویژگیاش صدور حکمهای بسیار سنگین قضایی، افزایش ممنوعیت فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و بالا بردن آمار اعدامها است، برای آن به حرکت درآمده تا جامعهرا به سکوت و سکون وادارد و راه را بر ابراز وجود افراد که همانا استفاده از حق آزادی بیان است، ببندد.
کانون نویسندگان ایران بنا بر اصل اول منشور خود، آزادی بیان بیهیج حصر و استثنا را حق همگان میداند و خواهان پایان دادن به فشار و سرکوب، لغو احکام صادره و آزادی نویسندگان و هنرمندان دربند و دیگر زندانیان سیاسی و عقیدتی است.
کانون نویسندگان ایران
۲۲ خرداد ۱۳۹۴
بدون تفسیر؟!
تصویردستورالعمل شماره40 روابط کار درباره قراردادهای موقت کار:
تجمع پرستاران بیمارستان شریعتی البرزدراعتراض به اجرای طرح مبتنی بر عملکرد
پرستاران بیمارستان شریعتی البرز، صبح امروز با اجتماع در محوطه بیمارستان نتایج اجرای «طرح مبتنی بر عملکرد» در این بیمارستان اعتراض کردند.
به گزارش23خرداد ایلنا، معترضین که تعدادشان 60 نفر برآورد میشود میگویند دریافتی شش ماهه دوم سال 93 که هفته گذشته به حساب پرسنل بخشهای مختلف واریز شد نشان دهنده این بود که جایگاه افراد و موقعیت شغلی که در بیمارستان دارند چندان اهمیتی در میزان پرداختی ها ندارد و تنها میزان درآمد بخش مورد نظر است که میزان دریافتی افراد را بدون در نظر گرفتن اینکه دارای چه مدرک و سمتی هستند تعیین می کند.
یکی از پرستاران بیمارستان البرز به تفاوتهای به وجود آمده در پرداخت ها اشاره کرد و گفت: اکنون با گذشت شش ماه از اجرای این طرح شاهد تفاوت در پرداخت ها هستیم در حالیکه اگر این طرح، کارشناسی شده و مبتنی بر سابقه کاری افراد و میزان وقتی که برای کار صرف می کنند بود نباید به این شکل پیش می رفت.
گفتنی است طرح مبتنی بر عملکرد در نیمه ی دوم سال گذشته در بسیاری از بیمارستانهای کشور به صورت پایلوت اجرایی شد و بسیاری از پرستاران در شهرهای مختلف نسبت به اجرای این طرح معترض هستند. پرستاران می گویند، طرح مبتنی بر عملکرد باعث ایجاد تفرقه بین پرستاران باسابقه و طرحی می شود.
یکی از پرستاران در این رابطه می گوید: در بخش هایی مانند جراحی تعداد بیماران زیاد است اما میزان درآمدی که در نهایت نصیب بیمارستان می شود چندان بالا نیست در نتیجه چون پرداختی ها طبق این طرح مبتنی بر میزان درآمد هر بخش است، مبالغی که در نهایت بین پرستاران این بخش ها تقسیم می شود ناچیز است در حالیکه بیشترین زحمت را پرسنل همین بخش ها متحمل می شوند.
در همین حال یکی از پرستاران بیمارستان شریعتی اجرای این طرح را نوعی انحراف در راه پیگیری اجرای طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سوی پرستاران می داند و می گوید، بیمارستانها با اجرای این طرح و اختلاف افکنی بین پرستاران باسابقه و طرحی به دنبال این هستند تا پرستاران را از پیگیری مطالبات قانونی شان که عمده ترینش اجرای قانون بر زمین مانده تعرفه گذاری خدمات پرستاری است.
به گفته ی برخی از پرستاران بیمارستان شریعتی، هفته گذشته هم تجمع مشابهی در بیمارستان رجایی کرج نسبت به اجرای طرح مبتنی بر عملکرد صورت گرفت و طی آن پرستاران به نتایج اجرای این طرح اعتراض کردند.
بازنشستگان آموزش و پرورش :دو صد گفته چون نیم کردار نیست
قطعنامه تجمع روز سهشنبه ۱۹/ ۳/ ۱۳۹۴ بازنشستگان آموزش و پرورش
امروز ما نمایندگان فرهنگیان بازنشسته در سازمان برنامه و بودجه گرد هم آمده ایم چون این سازمان نیز هم چون نهادهای دیگر قدمی برای حل مشکلات معیشتی و بهبود وضع بیمه ی ما انجام نداده و در مقابل درخواست های مکرر حق طلبانه و قانون مندمان پاسخی جز وعده های بی سرانجام و جلسات بی ثمر نصیب ما نگردیده است .
خواسته های ما عبارتند از :
۱ _ اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری از سال ۱۳۸۶ تا پایان سال ۱۳۹۴ برای بازنشستگان از جمله :
الف _ اجرای ماده ۱۲۵ از سال ۱۳۸۷ و پرداخت افزایش اثر این ماده بر حقوقمان از سال ۱۳۸۷ تا کنون
ب _ اجرای تبصره ۳ ماده ۶۵ برای ضریب۱/ ۱ حق شغل آموزشی که با توجه به ماده ۶۴ به بازنشستگان فرهنگی که شغل آموزشی داشتند نیز تعلق می گیرد از سال ۱۳۸۶ که سال اجرای این قانون برای بازنشستگان می باشد هستیم
ج _ رفع ایراد جداول حق شغل بازنشستگان زیر نظر معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری و اصلاح احکام بازنشستگان همانند شاغلین از بدو اجرای این قانون برای بازنشستگان
۲ _ برخورداری از بیمه ی کامل و جامع شامل بستری ، خدمات دیگر و دارو مانند سایر وزارتخانهها و عقد قرارداد با شرکت های بیمه معتبر و مساعدت دولت در تامین هزینه هزینههای آن در پایان ما بازنشستگان آموزش و پرورش خواستار اقدام قطعی و عملی سازمان برنامه و بودجه به خواسته هایمان هستیم ، چرا که :
دو صد گفته چون نیم کردار نیست
بازنشستگان آموزش و پرورش
منبع:حقوق معلم وکارگر
درهمین رابطه:
فراخوان بازنشستگان فرهنگی برای تجمع19خرداد مقابل ﺳﺎﺯﻣﺎﻥﺑﺮﻧﺎﻣﻪ و ﺑﻮﺩﺟﻪ
دریافتی: ﺗﺠﻤﻊ ﺑﺎﺯﻧﺸﺴﺘﮕﺎﻥ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺩﺭﺭﻭﺯ ﺳﻪ ﺷﻨﺒﻪ 19 / 3/ 94.
ﻣﻮﻀﻮﻉ : ﺩﺭﺧﻮاﺳﺖ اﻗﺪاﻡ ﻗﺎﻃﻌﺎﻧﻪ ی ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ و ﺑﻮﺩﺟﻪ ﺑﺮاﻱ اﻧﺠﺎﻡ ﻭﻋﺪﻩ ﻫﺎﻱ ﻣﻜﺮﺭ ﺧﻮﺩ ﭘﺲ اﺯ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻃﻮﻻﻧﻲ ﺑﺮاﻱ ﺭﻓﻊﻣﺸﻜﻼﺕ ﻣﻌﻴﺸﺘﻲ ( ﺣﻘﻮﻕ) و ﺑﻴﻤﻪ ی ﻓﺮﻫﻨﮕﻴﺎﻥ ﺑﺎﺯﻧﺸﺴﺘﻪ , ﻭﻇﻴﻔﻪ ﺑﮕﻴﺮ ﻭ مستمرﻱ ﺑﮕﻴﺮ.
زمان:سه شنبه19خرداد، ﺳﺎﻋﺖ 10
ﻣﻜﺎﻥ : ﺑﻬﺎﺭﺳﺘﺎﻥ – ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ و ﺑﻮﺩﺟﻪ
اعتصاب کارگران پیمانی پتروشیمی ایلام دراعتراض به عدم پرداخت چهار ماه حقوق
نزدیک به ۳۰ کارگر پیمانی پتروشیمی ایلام از بهمن ماه سال گذشته حقوق دریافت نکردهاند.این کارگران روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۰ خرداد) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان دست از کار کشیده بودند.
به گزارش 23خرداد ایلنا، نزدیک به ۳۰ کارگر پیمانی پتروشیمی ایلام که به واسطه شرکت پیمانکاری «استیم» در بخش ماشین آلات این مجتمع صنعتی کار میکنند، چهار ماه است که حقوق دریافت نکردهاند.
این کارگران روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۰ خرداد) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان دست از کار کشیده بودند.
بنابر گفتههای منابع کارگری، پیمانکار در پی این اعتصاب یک روزه به کارگران معترض وعده داد که یک ماه از چهار ماه حقوق معوقه آنها را در هفته جاری پرداخت کند.
کارگران بخش ماشین آلات صنعتی پتروشیمی ایلام به عنوان راننده لودر یا جرثقیل در این مجتمع صنعتی کار میکنند.
گفتنی است این دومین اعتصاب کارگران پتروشیمی ایلام در هفتههای گذشته است. پیش از این حدود ۵۰۰ کارگر پیمانی پتروشیمی ایلام در تاریخ ۱۲ خرداد در اعتراض به تصمیم شرکت پیمانکاری استیم که آنها را به اضافهکاری اجباری ملزم میکرد، دست از کار کشیده بودند.
عدم پرداخت۴ ماه حقوق کارگران کارخانه ماشین سازی افراز راستا و احتمال تعطیلی کارخانه
کارگران کارخانه ماشین سازی افزار راستا 4 ماه حقوق و دستمزد دریافت نکردهاند.
به گزارش 23خرداد ایلنا، علاوه بر تأخیر 4 ماهه در پرداخت حقوق کارگران، 70 نفر از کارگران «افزار راستا» طی دو سال گذشته بیکار شدهاند.
به گفته کارگران، تعداد نیروی کار باقی مانده در این واحد تولید کننده انواع ماشین آلات صنعتی اکنون به کمتر از 10 نفر رسیده است.
خانلو یک مقام کارفرمایی در کارخانه «افزار راستا» دلیل پرداخت نشدن 4 ماه حقوق به کارگران را کمبود منابع مالی عنوان کرد.
او از احتمال تعطیلی کارخانه طی چند ماه آینده خبر داد و درباره مشکلات کارخانه گفت: عمدهترین مشکلات این واحد تولیدی عدم حمایت مسئولان دولتی از ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدات این کارخانه است.
خانلو ضمن اشاره به وضعیت بحرانی واحدهای تولید کننده ماشین آلات صنعتی اظهار داشت: کارخانه «افزار راستا» به دلیل آنکه سفارش تولیداتش با رکود مواجه شده و به حداقل رسیده است، هم اکنون دچار مشکل مالی است و در آستانه تعطیلی قرار دارد.
به گفته وی ، بخش دیگر از مشکلات این واحد مربوط به خریداران محصولات این کارخانه در سراسر کشور است که بدهیهای خود را به موقع پرداخت نمیکنند.
محرومیت کارگران روزمزد «رامپکو» در پتروشیمی بندر امام از مزایای سایر کارگران
کارگران روزمزد پتروشیمی بندر امام، مزایای مربوط به پاداشهای نقدی مصوب وزات نفت و پرداختهای کالایی و غیر نقدی که به سایر کارگران تعلق میگیرد را دریافت نمیکنند.
به گزارش 23خرداد ایلنا، کارگران یاد شده که حدود 70 نفرند از طریق شرکت «پیمانکاری رامپکو» در مشاغل مختلفی همچون کارگری ساده، رانندگی و هدایت خودرهای سواری و سنگین و مکانیکی مشغول به کارند.گفته میشود که روزمزد بودن نوع قراردادهای کاری آنان دلیل تعلق نگرفتن مزایای شغلی مورد اشاره به آنهاست.
یکی از این کارگران در این باره گفت: پاداشهای نقدی مصوب وزارت نفت و یا حتی پرداختهای کالایی که متناسب با مناسبتهای تقویمی در میان سایر کارگران رسمی و قراردادی توزیع میشود به ما تعلق نمی گیرد.
این کارگر همچنین از پرداخت مطالبات مربوط به حق عیدی، پاداش و سنوات پایان کار کارگران روزمزد بصورت ماهیانه و به همراه مزد انتقاد کرد و افزود: بصورت معمول در پرداخت همین مطالبات نیز ممکن است وقفهای چند ماهه ایجاد شود .
گفتنی است بر اساس ماده 27 مقررات اشتغال مناطق آزاد ویژه اقتصادی، کارفرمایان از اعمال تبعیض در پرداخت مزایای مزدی کارگرانی که کار یکسان انجام می دهند منع شدهاند.
تجمع طرفداران محیط زیست شاهرود در اعتراض به قطع بیش از هزار درخت در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود
جمعی از تشکل های مردم نهاد شاهرود در اعتراض به قطع بیش از هزار درخت در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود تجمع کردند.
به گزارش 23خردادنسل شاهوار،فراخوان تجمع گروه های طرفدار محیط زیست شاهرود در اعتراض به قطع بیش از هزار درخت مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود چهارشنبه شب با ارسال پیام در شبکه های اجتماعی تلفن همراه و ارسال پیامک داده شد.
یکی از فعالان محیط زیست شاهرود با بیان اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود حدود هفت ماه پیش چند هزار اصله درخت سرسبز، شاداب و غیرمثمر این مرکز را قطع کرده است گفت: در پی این اقدام گروه های فعال محیط زیست شاهرود با ارسال یک نامه به دادستان شاهرود خواستار پیگیری موضوع از مراجع قانونی شدند.
وی با اشاره به حضور کارشناس رسمی قوه قضائیه در محل قطع درختان اظهار کرد: یکی از کارشناسان قوه قضائیه در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود حضور پیدا کرد و موضوع قطع درختان را تایید کرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه پس از مدتی پرونده قطع درختان به سمنان انتقال پیدا کرد و دیگر خبری از پیگیری آن نشد افزود: به همین دلیل گروه های طرفدار محیط زیست شاهرود تصمیم گرفتند در جلو درب مرکز تحقیقات شاهرود تجمع کنند و ضمن تاکید بر پیگیری شکایت خود در رابطه با قطع هزاران درخت اعتراض شان را نسبت به سکوت مسئولان در رابطه با این فاجعه اعلام کنند.
عضو گروه رفتگران طبیعت در پاسخ به این سوال که آیا مجوزهای لازم برای این تجمع اخذ شده است تصریح کرد: گروه هایی که مجوزهای لازم برای فعالیت خود را از وزارت کشور کسب کرده اند برای برگزاری چنین تجمعاتی نیاز به مجوز ندارند و این تجمع با هماهنگی و اطلاع رسانی برگزار شده است.
در پایان این تجمع بیانیه ای قرائت شد که در آن مسئولانی از جمله حجتی وزیر جهاد کشاورزی مورد خطاب قرار داده شده بودند و از آنها خواسته شده بود هر چه سریعتر در رابطه با این موضوع پیگیری نمایند و اقدامات لازم در برخورد با افراد متخلف انجام پذیرد.
همچنین در این تجمع سه اصله نهال در بلوار ورودی مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود به صورت نمادین از طرف شرکت کنندگان کاشته شد تا بدین وسیله اهمیت و ضرورت حفاظت از منابع طبیعی یادآوری شود.
مرکز تحقیقات کشاورز شاهرود در جاده بسطام واقع شده است و حدود 46 سال پیش در زمینی به مساحت بیش از چهارصد هکتار حدود هزاران اصله درخت کاج و چنار برای احداث ایستگاه تحقیقات باغبانی کاشته شد که متاسفانه حدود شش ماه قبل این درختان قطع شد.
تجمع اهالی منطقه «باقرخان ـ3» بجنورد دراعتراض به شرکت آبفا
در پی انتشار بوی نامطبوع مشمئزکننده تصفیهخانه فاضلاب در منطقه باقرخانـ3 بجنورد ساکنان این محل تجمع کردند.
به گزارش 23خرداداطلاعات، اهالی منطقه باقرخانـ3 بجنورد از چند سال پیش تاکنون از فعالیت تصفیه خانه فاضلاب در این منطقه ناراضی بودهاند و هنگام ساخت فاز دوم این تصفیه خانه نیز مخالفت خود را اعلام کردند. این درحالی است که در این سالها مهاجران زیادی از روستاهای اطراف در حریم نزدیک این تصفیه خانه اقدام به ساخت و ساز کردهاند که منجر به افزایش 2برابری تعداد خانوارهای این منطقه شده است.
تصفیه خانه فاضلاب بجنورد حدود 100 هزار نفر از جمعیت شهری بجنورد را در 2 فاز زیر پوشش دارد.
چرا اقتصاد ایران اینقدر غیرمجاز دارد؟
چون نهادهایی که باید با فساد مقابله کنند، خود به فساد آلوده شدهاند و نمی توانند با فساد مبارزه کنند
6 هزار موسسه مالی، 6 هزار صرافی، 8 هزار واحد صنفی، 600 موسسه کرایه اتومبیل و 300 لیزینگ بهصورت غیرمجاز در اقتصاد ایران فعالیت میکنند، بدون آنکه مانعی جدی بر سر راه فعالیت آنها وجود داشته باشد. دلیل رشد غیرمجوزها در فضای اقتصاد ایران چیست؟
به گزارش23خرداد اقتصاد نیوز، فعالیت واحدهای اقتصادی غیرمجاز در اقتصاد ایران افزایش یافته است. فعالیت این واحدهای غیرمجاز حوزههای مختلف اقتصادی را در بر گرفته است. از فعالیت موسسات مالی غیرمجاز گرفته تا لیزینگها و صرافیهای غیرمجاز و واحدهای صنفی که در حوزههای مختلف فعالیت دارند. مرتضی عمادزاده، عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی در گفتوگو با اقتصاد نیوز دلایل رشد و فعالیت این واحدها را بررسی میکند.
به گفته این استاد دانشگاه، دو دلیل عمده میتوان برای افزایش فعالیت این موسسات برشمرد؛ یک دلیل در زمینه قوانین و مقررات است و دلیل دوم توسعه فساد و کمبود نظارت. وی در تشریح دلیل اول میگوید: هرگاه قوانین و مقررات انجام یک فعالیت را تسهیل کنیم، تمایل افراد برای کار در سایه و یا فعالیتهای زیرزمینی کم میشود. بر این اساس یکی از عوامل مهمی که سبب رشد فعالیتهای غیرمجاز میشود، به سختی و دشواری قوانین و مقررات کسبوکار بازمیگردد. کشورهای دیگر توانستهاند با سهل کردن قوانین، فعالیتهای زیرزمینی را کم کنند. وی تاکید میکند: ما هم اگر خواهان کاهش فعالیتهای غیرمجاز هستیم، باید قوانین و مقررات را به گونهای تنظیم کنیم که تمایل افراد برای فعالیتهای در سایه کم شود.
عمادزاده اما دلیل دوم را مهمتر از عامل اول میداند و تاکید میکند: گاهی توسعه فساد و کمبود توانمندی و قابلیت نظارتی باعث افزایش فعالیتهای غیرمجاز میشود. وی تاکید میکند» ما متاسفانه به دلایل خاصی قابلیتهای نظارتی خود را از دست دادهایم و در مواردی فساد در جایی رخنه کرده که خود مبادی مبارزه با فساد است. در چنین حالتی مبارزه با فساد تضعیف میشود. چون نهادهایی که باید با فساد مقابله کنند، خود به فساد آلوده شدهاند و نمی توانند با فساد مبارزه کنند.
وی به مقالهای که چندی پیش احمد میدری، معاون وزیر کار در روزنامه «دنیای اقتصاد» منتشر کرده بود، اشاره میکند و میگوید: ایشان در مقاله خود عنوان کرده بودند ما تمام مدلهای روانسازی کسبوکار را امتحان کردهایم، اما موفق به اجرای یک مدل خاص نشدهایم. دلیل آن هم این است که فساد به مشکلی شایع و متداول در سیستم ما تبدیل شده است.
عمادزاده از اظهارات خود به این نتیجهگیری میرسد که معضل فساد، دردسرسازتر از معضل قوانین و مقررات است. چون حتی اگر ما قوانین و مقررات را هم تسهیل و روان کنیم، اما فساد همچنان وجود داشته باشد نمیتوانیم امیدوار باشیم که مشکل اقتصاد ما برطرف شود. یعنی سادهسازی قوانین و مقررات هم معطل رفع فساد شایع است و تا دومی محقق نشود نمیتوان انتظار داشت زمینه اول، مشکلی از ما را برطرف کند.
این استاد دانشگاه تاکید می کند: نتیجه این میشود که فساد کل سیستم اقتصادی را میگیرد و ما به هر حوزهای که نظر میکنیم فساد را میبینیم. از بانک و بیمه گرفته تا خودرو و فوتبال و تجارت داخلی و خارجی. وی میگوید: بارها عنوان شده که باید برخورد جدی با این مفاسد صورت بگیرد اما مساله این است که عزم لازم برای مقابله با فساد وجود ندارد. چون میبینیم که هرگاه ما با مشکل امنیتی مواجه میشویم این مشکل در کمترین زمان ممکن برطرف میشود چون سیستم در حل این مشکلات عزم جدی دارد، اما در مفاسد اقتصادی هنوز مشکل وجود دارد. بر این اساس تا زمانی که فساد در ردههای بالای اجرایی وجود دارد نمیتوان امیدوار بود فعالیت غیرمجوزها سامان یابد و یا کم شود.
مسمومیت کارگران کارخانه روغن نباتی کرمان
17 نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی کرمان دچارمسمومیت خفیف غذایی و سرپایی مداوا شدند.
به گزارش23خرداد کرمان فردا،دکتر فخر مدیر درمان بیمارستان پیامبراعظم کرمان گفت: دو روز گذشته 17 تن از کارگران کارخانه به علت مسمومیت غذایی به این بیمارستان مراجعه کردندکه به صورت اورژانسی مداوا و راهی خانه شدند.
در پی این حادثه بازرسان مرکز بهداشت با مراجعه به کارخانه اقدام به نمونه برداری از آب و غذای مصرفی کردند.
محکومیت حذف اسراییل از فهرست سالانه سازمان ملل در باره ناقضان فاحش حقوق کودک
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان های عضو آن در فلسطین و اسراییل [1] تصمیم دبیر کل سازمان ملل بان کی مون به تسلیم در برابر فشار و حذف اسراییل از فهرست طرف هایی که کودکان را می کشند یا مجروح می کنند، در پیوست گزارش سالانه در باره کودکان در جنگ را محکوم می کنند.
این گزارش که نماینده ویژه دبیر کل در امور کودکان در درگیری های مسلحانه، خانم لیلا زروقی، آن را تهیه کرده، اطلاعاتی در باره تاثیر درگیری مسلحانه بر کودکان در سال 2014، از جمله درگیری در غزه در تابستان 2014، ارایه می کند. بنا به این گزارش، در عملیات «تیغه حفاظتی» ارتش اسراییل در نوار غزه در تابستان 2014 بیش از 540 کودک فلسطینی به دست این ارتش کشته و 2955 کودک دیگر مجروح شدند. گزارش همچنین به تعدی های حماس و مسؤولیت آن در کشتن دست کم یک کودک اسراییلی و مجروح کردن دست کم شش کودک می پردازد.
نماینده ویژه در امور کودکان زروقی بر اساس ماموریت خود توصیه کرد که نیروهای مسلح اسراییل و حماس به این دلیل که عملکردشان موجد شرایط درج در لیست سیاه است، در فهرست گزارش سالانه مرتکبان نقض فاحش حقوق کودک قرار بگیرند. این گزارش در تاریخ 18 ژوئن 2015 به شورای امنیت سازمان ملل ارایه می شود.
نظر به فشار شدید اسراییل و ایالات متحد آمریکا برای حذف اسراییل از فهرست، دبیر کل توصیه های استوار بر واقعیتِ نماینده ویژه در امور کودکان زروقی را نادیده گرفت و به جای آن به خواست حذف اسراییل (و نیز حماس) از لیست سیاه گزارش نهایی تن در داد.
عبدالکریم لاهیجی، رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، اعلام کرد: «تصمیم دبیر کل به دادن اجازه به طرف های بیرونی برای تاثیر گذاری بر گزارش کودکان در درگیری مسلحانه به شدت مایوس کننده است. راه کار گزارش دهی وسیله موثری برای اعمال فشار بین المللی بر مسؤولان نقض فاحش حقوق کودک و درخواست پاسخگویی آنها بوده است. اکنون، یکپارچگی راه کار فهرست بندی مورد تردید قرار گرفته است.»
سازمان های ما یادآوری می کنند که این فهرست فرایندی تعیین کننده برای پاسخگویی در این راه کار سازمان ملل است، زیرا انگیزه ای برای طرف های مربوط است تا دست به اقدام اصلاحی بزنند و از موارد نقض در آینده جلوگیری کنند. همچنین امکان دارد طرف های واقع در لیست سیاه مورد تحریم بین المللی قرار گیرند.
تصمیم به رد توصیه های نماینده ویژه در گزارشی از این نوع به شدت غیرمعمول است. در واقع، اگر روش کار خانم زروقی یا استقلال او مورد تردید باشد، فرایند بازنگری داخلی برای رسیدگی به آن وجود دارد. اما هیچ درخواستی برای بازنگری در کار نبوده و در حقیقت هیچ اظهار نظری مطرح نشده که حاکی باشد که نماینده ویژه دبیر کل به قصدی به جز انجام ماموریت خود برای محافظت کودکان قربانی درگیری مسلحانه عمل کرده است.
بنابراین، دبیر کل می بایستی نتایج و توصیه های او را می پذیرفت. چندین کارشناس حقوق بشر دیگر سازمان ملل نیز در زمینه اقدامات نیروهای اسراییل در غزه در تابستان گذشته، خواهان اقداتی برای پاسخگویی شده اند. به علاوه، گزارشی که فدراسیون و سازمان های فلسطینی عضو آن ـ مرکز حقوق بشر فلسطین، مرکز حقوق بشر المیزان و الحق ـ منتشر کردند، کشتن کودکان را طی درگیری مستند کرده و به این نتیجه رسیده است که آتش باری بی رویه موشک و خمپاره به مدارس، پناهگاه ها و دیگر مکان های ضروری برای بقا، نقض جدی حقوق بین المللی بشردوستانه و حقوق بین المللی حقوق بشر به شمار می رود. یکی از توصیه های اساسی ما این بود که جامعه بین المللی به چرخه معافیت از مجازات به خاطر جرایم ارتکابی در سرزمین های اشغالی فلسطین و به ویژه در غزه رسیدگی کند.
با توجه به درج بعضی طرف ها در لیست سیاه که کارنامه آنها در نقض حقوق کودکان به بدی کارنامه نیروهای مسلح اسراییل نبود، هیچ معیار واقعی برای حذف اسراییل از لیست سیاه در گزارش کودکان در درگیری مسلحانه وجود ندارد. بنا به اعلام هیات تحقیق سازمان ملل که دبیر کل برای بررسی کشته شدگان و مجروحان در محل متعلق به سازمان ملل در تابستان 2014 در غزه تشکیل داده، در اثر اقدامات ارتش اسراییل 44 غیرنظامی فلسطینی پناه جسته در مدرسه زیر اداره سازمان ملل کشته شده اند.
کاترین گالاگر، نایب رییس فدراسیون و وکیل ارشد در مرکز حقوق اساسی در آمریکا، گفت: «حمله به مدارس یکی از شش مورد نقض فاحش حقوق کودکان است که در ماموریت نماینده ویژه دبیر کل مورد بررسی قرار می گیرد. کشتن و ناقص کردن نیز از این موارد است. این موارد نقض ارتکابی به دست نیروهای اسراییل در تحقیقات سازمان ملل به خوبی مستند شده است. توهینی به 540 [2] کودک فلسطینی کشته شده و خانواده های آنهاست که نتیجه این فرایند را سیاست های بعضی از پرنفوذترین اعضای شورای امنیت، به ویژه ایالات متحد آمریکا تعیین کرده است.»
سازمان های ما همچنین مقایسه بین شمار کودکان قربانی را که به دست ارتش اسراییل و حماس کشته شده اند مردود می دانند. حمله های گسترده نیروهای اسراییل علیه غیرنظامیان طی عملیات نظامی در نوار غزه در تابستان 2014 به تعداد بی سابقه ای تلفات، به خصوص در میان کودکان، انجامید.
بر اساس معیار تهیه فهرست دبیر کل، طرف هایی باید در لیست سیاه قرار گیرند که در روندی از ارتکاب اقدامات متعدد مرتکب نقض فاحش حقوق کودکان شده اند. ارتش اسراییل در شش سال گذشته که در عملیات نظامی پی در پی در نوار غزه به تکرار مرتکب نقض فاحش کودکان شده آشکارا این معیار را برآورده می کند.
دبیر کل سازمان ملل که ابتکار «حقوق بشر در صدر» را ترویج می کند، باید با تضمین اولویت دادن به حقوق بشر بر سیاست، از اعتبار کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل محافظت کند.
یادداشت
[1] مرکز حقوق بشر فلسطین، المیزان، الحق، و کمیته عمومی علیه شکنجه در اسراییل
[2] در حقیقت، بر اساس تحقیقات حقوق بشری که سازمان های حقوق بشر فلسطین انجام داده اند، 556 کودک فلسطینی در حمله های اسراییل کشته شده اند.
بیست وسوم خردادماه1394