اخباروگزارشات کارگری22بهمن1393
– دادنامه ای برای حمایت از حقوق کارگران به طور عام و کارگران پروژه ای به طور خاص
– بازهم وعده به کارگران معدن زغال سنگ شمال شرق
– اقساط بالا و سود ۳۰میلیونی گرفتاری جدید متقاضیان مسکن ویژه
– حادثه کار، مرگ کارگر دیگری را رقم زد
– مصدومیت و بستری شدن تعدادی از کارکان هتل عباسی اصفهان بدنبال آتش سوزی
– ادامه مذاکره شل و اتحادیه کارگران آمریکا در دهمین روز اعتصاب
– بیش از ۲۰۰ پناهجو در دریای مدیترانه ناپدید شدند
دادنامه ای برای حمایت از حقوق کارگران به طور عام و کارگران پروژه ای به طور خاص
در شرایطی که زندگی شهری بویژه در کلانشهرها با دستمزدهای رایج فقط بخشی از هزینه ها را پاسخ می دهد و کارگران و سایر زحمتکشان برای گذران زندگی و معیشت خانواده، ناگزیر از یافتن کار دوم می شوند، ما کارگران پروژه ای که تمام وقت خود را در کار و محیط کار سپری می کنیم با چه ترفندی می توانیم از هفت خوان هزینه های زندگی خانواده برآییم. در شرایطی که کارگران هیچ امکانی برای سازماندهی خود در مقابل سرمایه داران و کارفرمایانِ سازماندهی شده و شریک در قدرت ندارند و هر جمع چند نفره، حتی صنفی، با هزار و یک شیوه زیر شدید ترین فشار های امنیتی قرار می گیرند، با چه ابزاری می توانیم هجوم کارفرمایان را نسبت به حقوقمان به دفاع برخیزیم. از این رو خطاب به همه ی زحمتکشان و همه آنان که به هر دلیل برای اعتلای این سرزمین به پارامترهایی غیر از حقوق کار می اندیشند اعلام می کنیم که دست های سازنده ی صنعت پایه در این سرزمین به سوی شما دراز شده و از شما یاری می جوید.
پس از سال ها تلاش بی وقفه برای احقاق حقوق کارگران پروژه ای، توسط فعالان کارگری و کارگران فعال در پروژه ها، متاسفانه حتی در انتقال منطق این حق به مسوولان وزارت کار نتوانسته ایم موفق شویم. از همین رو به ناچار ریز ساعات کار کارگران پروژه ای و تفاوت آن با کار سایر اقشار مزد بگیر و بی توجهی مسوولان به حقوق کار این زحمتکشان را به صورت داد نامه ای تنظیم کرده ایم و امیدواریم لااقل مورد توجه حق جویان و مدعیان حق قرار گیرد و در این میان آنانی که در صاحبان قدرت اندک نفوذی دارند، از این نفوذ بهره برده و لااقل در تنظیم قوانین و مقرراتی در جهت تسهیل دریافت این حقوق یاری مان کنند.
زمان کار یک ماهه یک کارگر پروژه ای با توجه به عدم امکان استفاده ازتعطیلات رسمی و نیز 6 ساعت کار در روز های جمعه،24 روز کار در ماه و زندگی در خوابگاه های کارگری و تنها 6 روز امکان مرخصی رفتن و دیدن خانواده.
24 روز با روزانه 12 ساعت کار با احتساب کسر 3 روز 6 ساعته ی جمعه ها 12*24-(18)= 270 ساعت درماه.
کار یک مزد بگیر در شرایط معمولی عبارت است از 176 ساعت کار موظف در ماه به شرطی که غیر از جمعه تعطیل نباشند.
کار یک کارگر پروژه ای در هر سال 270*12=3240 ساعت. بدون محاسبه مزایای کار در تعطیلات رسمی.
ساعت موظف یک مزد بگیر در شرایط معمولی در یک سال 176*12=2112 ساعت. تعطیلات رسمی باید کسر شود.
ساعات کاری کارگر پروژه ای در 20 سال 3240*20=64800 ساعت کاری، بدون محاسبه تعطیلات رسمی.
یک مزد بگیر در شرایط عادی در 30 سال 2112*30=63360 ساعت کاری، تعطیلات رسمی باید کسر شود.
تفاوت: یک کارگر پروژه ای با 20 سال کارکرد مقدار 1440 ساعت اضافه کاری نسبت به 30 سال کارکرد یک مزد بگیر عادی انجام داده است که بیش از 8 ماه کار کرد یک مزد بگیر عادی است.
به طور متوسط 20 روز در سال به جز روزهای جمعه وعاشورا تعطیلات رسمی داریم که کارگران پروژه ای نمی توانند از آن استفاده کنند. 20*12 ساعت = 240 ساعت کاری
240 ساعت کاری در 20 سال =4800 به عبارت دیگر 1440+4800= 6240 ساعت که معادل 3 سال کار مزد بگیر عادی است. حال اگر این اضافه کاری با محاسبه 40 درصد حق اضافه کاری مصوب قانون کار محاسبه شود به = 8736 ساعت کار می رسیم که بیش از 4 سال کار یک مزد بگیر عادی ست یعنی یک کارگر پروژه ای در طول 20 سال، معادل 34 سال مزد بگیر عادی کار می کند.
کارگر پروژه ای با روزی 4 ساعت اضافه کاری اجباری که بر خلاف مفاد قانون کار است و انجام کار در خارج از شهر ها و عدم وجود شرایط ایمنی کار و با وجود سختی کار و شیوه ی کار که کاری است اردوگاهی و می باید لااقل به مدت 24 روز بدون دیدار با خانواده در خوابگاه های کارگری به سر ببرد و بدون استفاده از مزایای کار اقماری که در همه ی دنیا مرسوم است (دوهفته کار و دو هفته استراحت) و همینک در فلات قاره شرکت نفت و شرکت های حفاری کاربردی می گردد.) کار می کند، ولی وزارت کار و تامین اجتماعی از حقوق قانونی کارگران پروژه ای حمایت نمی کند و در عمل با مقررات زدایی از قانون کار به آنها به چشم یک برده نگاه می کند. متاسفانه صاحبان قدرت تا کنون نه فقط نسبت به این دادخواهی ما بی توجه بوده اند بلکه حتی با تصویب و اجرای قوانینی مثل (مقررات مناطق ویژه آزاد تجاری- اقتصادی)
حداقل های حمایتی قانون کار را هم از کارگران پروژه ای دریغ کرده اند.
اتحادیه نیروی کار پروژه ای این دادنامه را به همراه مطالبات مکتوب و امضا شده ی کارگران، ناچار به تنها نماینده ای (محجوب) که ادعای دفاع از حقوق کارگران را در مجلس مقننه دارد تحویل داد، تا پیگیر حقوق از دست رفته ی کارگران باشد و صحت ادعای خود را به کارگران اثبات کند.
امضای بیش از 5000 کارگر پروژه ای پیوست می باشد
اتحا دیه نیروی کار پروژه ای ایران
21 بهمن ماه 93
برگرفته از:https://kmkoomak.wordpress.com/
بازهم وعده به کارگران معدن زغال سنگ شمال شرق
در پی اعتراض و تجمع کارگران معدن زغال سنگ قشلاق آزادشهر در خصوص عدم دریافت حقوق خود وعده هایی نیز به آنها برای پرداخت حقوقشان داده شد.
به گزارش 22بهمن تیتر آزاد، طی روزها و هفته گذشته حدود ۳۰۰ نفر از کارگران معدن قشلاق وابسته به معدن زغال سنگ شمالشرق، به دلیل عدم پرداخت حقوقشان دست به اعتراض و تجمع در محوطه معدن زدند.
از همین رو رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان آزادشهر گفت: طی جلساتی که در این هفته گذاشته شد و پیگری های صورت گرفته، مدیرعامل این معدن نیز قول های مساعدی نیز برای پرداخت حقوق این کارگران دادند.
خلیل رجبلی در ادامه با اشاره به اینکه این حقوق های عقب افتاده برای دوره قبلی و مدیرعامل قبلی این شرکت نیز بوده است و از زمان روی کار آمدن هیئت مدیره جدید و آقای نصیری مدیرعامل جدید این شرکت نیز حقوق های این کارگران به موقع پرداخت شده است افزود: قرار بر این شد در هفته آینده، یک حقوق عقب افتاده این کارگران پرداخت شود و تا ۱۵ ماه آینده نیز یک ماه حقوق عقب افتاده دیگر و عیدی این کارگران به آنها پرداخت شود.
اقساط بالا و سود ۳۰میلیونی گرفتاری جدید متقاضیان مسکن ویژه
در حالی قرار بود پرداخت اقساط مسکن ویژه ماهانه یکمیلیون تومان و بدون سود باشد اما متقاضیان باید ماهانه حدود ۱.۷میلیون تومان قسط و ۳۰میلیون تومان نیز سود این واحدها را پرداخت کنند.
به گزارش 22بهمن تسنیم، اردیبهشت ماه سال گذشته و در روزهایی که مسکن ویژه تهرانسر مشتری چندانی نداشت، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از آغاز ثبتنام متقاضیان این طرح در محل پروژه با دو هدف سهولت ثبتنام و بازدید مردم از پروژه و اطمینان خاطر آنها برای ثبتنام خبر داده و گفته بود: تاکنون 1868 نفر احراز شرایط نهایی شدهاند که باید پنج شرط نداشتن واحد مسکونی، سرپرست خانوار، متأهل، سابقه 5 سال سکونت در تهران و عدم استفاده از تسهیلات یارانهای دولت را داشته باشند.
فریبرز واحدی تصریح کرد: متقاضیانی که اقساط اول و دوم خود را پرداخت کردهاند باید اول خرداد (93) قسط سوم را نیز واریز کنند که در نهایت متقاضیان در یک سال 120 تا 150 میلیون تومان پرداخت میکنند و بقیه پول که مربوط به زمین است نیز در مدت 10 تا 12 سال از آنها دریافت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بهطور متوسط متقاضی ماهانه کمتر از یک میلیون تومان ــ اقساط ــ میپردازد که این مبلغ هیچگونه سود بانکی ندارد و فقط میزان ناچیزی کارمزد به آنها تعلق میگیرد.
این در حالی است که متقاضیان مسکن ویژه تهرانسر حکایت دیگری را از نحوه پرداخت اقساط ماهانه و سود میلیونی طرح مذکور روایت میکنند.
یکی از متقاضیان مسکن ویژه تهرانسر ، گفت: زمانی که در مسکن ویژه ثبتنام کردم، اداره راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد که پرداخت اقساط ماهانه این طرح ظرف 10 سال هیچگونه سودی ندارد.
وی با بیان اینکه حتی این موضوع بارها توسط مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران مورد تأکید قرار گرفت، افزود: این در حالی است که الآن مشخص شده که هر متقاضی مسکن ویژه که واحد خود را دریافت کرده باید 30میلیون تومان سود پرداخت کند.
وی با بیان اینکه جیب متقاضیان مسکن ویژه خالی شده خواستار فرصت 6 ماه تا یکساله برای پرداخت اقساط شد و تصریح کرد: قرار بوده اقساط حداکثر ماهانه مبلغ یکمیلیون تومان باشد، این در حالی است که پرداخت اقساط از 900هزار تومان شروع و به حدود یکمیلیون و 700 هزار تومان میرسد.
بنا بهمین گزارش، مسکن ویژه تهرانسر از همان ابتدای طرحی پرحاشیه بود بهطوری که اختلافات پیمانکاران با کارفرما در پارهای مواقع به توقف ساخت و ساز منجر شد و این مسئله نیز زمانبندی تحویل واحدها را به هم ریخت. از سوی دیگر بهخلاف وعدههای داده شده، قرار است متقاضیان مسکن ویژه حدود 70میلیارد تومان سود پرداخت کنند.
حادثه کار، مرگ کارگر دیگری را رقم زد
یک کارگر دیگر اهل سنندج نیز به دلیل حوادث ناشی از کار در تهران جان خود را از دست داد.
به گزارش 22بهمن کُردپا، روز دوشنبه بیستم بهمنماه، غفار احمدی کارگراهل سنندج که جهت امرارمعاش به تهران مهاجرت کرده بود به دلیل حادثه کار جان باخت.
این کارگر اهل روستای “هویه” از توابع بخش کلاترزان سنندج میباشد.
مصدومیت و بستری شدن تعدادی از کارکان هتل عباسی اصفهان بدنبال آتش سوزی
وقوع آتش سوزی در محوطه پارکینگ پشت هتل عباسی اصفهان جوار بازار هنر، شامگاه سه شنبه سبب مصدومیت و بستری شدن شماری از کارکنان این هتل و آتش گرفتن یک دستگاه خودرو شد.
به گزارش22بهمن ایرنا به نقل از روابط عمومی اورژانس اصفهان،در این حادثه چند نفر از کارکنان هتل عباسی به سبب استنشاق دود حاصل از حریق به بیمارستان منتقل شده و تحت درمان قرار گرفتند.
این افراد هنگام خاموش کردن آتش با مشکل تنفسی مواجه شده و به کمک عوامل اورژانس به بیمارستان عیسی بن مریم اصفهان منتقل شدند.
ادامه مذاکره شل و اتحادیه کارگران آمریکا در دهمین روز اعتصاب
شرکت انگلیسی-هلندی شل روز سهشنبه (٢١ بهمن ماه) از ادامه مذاکره میان این شرکت و اتحادیه کارگران فولادسازی آمریکا (یواسدابلیو) در دهمین روز اعتصاب در این کشور خبر داد.
به گزارش22بهمن شنا بنقل از خبرگزاری رویترز، شرکت شل روز سهشنبه اعلام کرد که در دهمین روز از بزرگترین اعتصاب کارگران پالایشگاهها از سال ١٩٨٠ میلادی تاکنون، مذاکرات میان این شرکت و اتحادیه یواسدابلیو درباره قرارداد کار کارگران پالایشگاههای آمریکا ساعتها به طول انجامیده است.
بر اساس این گزارش، از زمان آغاز مذاکرات در روز ٢١ ژانویه (یکم بهمن ماه) تاکنون، دو طرف نتوانستهاند به توافق دست یابند. این مذاکرات درباره افزایش میزان دستمزد و چگونگی نظارت بر کار بیش از حد کارگران است که میتواند با پرداخت اضافه کار یا افزودن نیروی کار حل شود.
شل نماینده اصلی شرکتهای نفتی در مذارکرات قرارداد سه ساله کار است، قراردادی که ٣٠ هزار کارگر را در ۶٣ پالایشگاه و واحد تولیدی پوشش میدهد.
بنابراین گزارش، اتحادیه یواسدابلیو خواستار افزایش دستمزد، وجود سیاست بهتر برای ایمنی کارگران و کاهش حضور پیمانکاران خارج از این اتحادیه در پالایشگاهها است.
اعتصاب کارگران اواخر هفته گذشته گسترش یافت و کارگران پالایشگاه وایتینگ شرکت بیپی در ایالت ایندیانا و همچنین پالایشگاه مشترک این شرکت با هاسکی انرژی در تولدو در ایالت اوهایو نیز به این اعتصاب پیوستند.
در مجموع تاکنون ١١ پالایشگاه و واحد تولیدی در این اعتصاب شرکت کردهاند. بر اساس این گزارش، ٩ پالایشگاه اعتصابکننده ١٣ درصد از ظرفیت پالایش آمریکا را به خود اختصاص میدهند. هماکنون حدود پنج هزار و ۴٠٠ کارگر در این اعتصاب حضور دارند.
شرکتهای نفتی به منظور فعال نگه داشتن واحدهای خود از مدیران آموزشدیده خود استفاده کردهاند و تنها شرکت تسورو برای اجرای عملیات تعمیر و نگهداری، پالایشگاه مارتینز خود را در ایالت کالیفرنیا تعطیل کرده است.
اتحادیه یواسدابلیو از زمان آغاز مذاکرات در روز ٢١ ژانویه با پنج پیشنهاد شل مخالفت کرده است.
با توجه به این که ممکن است فعالیت پالایشگاهها ماهها به این صورت ادامه یابد، کارشناسان پیشبینی کردهاند که اعتصاب کارگران میتواند تأثیر اندکی بر قیمتهای بنزین برای رانندگان داشته باشد.
بیش از ۲۰۰ پناهجو در دریای مدیترانه ناپدید شدند
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می گوید که بیش از ۲۰۰ پناهجو در دریای مدیترانه ناپدید شدند. سخنگوی این نهاد، روز چهارشنبه در توییتر خود نوشته است که گارد ساحلی ایتالیا ۹ تن از این مهاجران را پس از ۴ روز سرگردانی در دریا نجات داده است.
به گزارش11فوریه یورونیوز،نجات یافتگان گفته اند که آنها روز شنبه ساحل لیبی را به مقصد اروپا ترک کرده بودند. دو قایق حامل آنها روز شنبه واژگون شده و ۲۰۳ تن از پناهجویان در نزدیکی جزیره لامپدوزا ناپدید شدند.
گارد ساحلی ایتالیا، روز یکشنبه، قایق دیگری را در این منطقه یافت که گفته می شود ۲۹ تن از سرنشینان آن بر اثر سرما و خستگی ناشی از سفر جان باخته بودند.
بیست ودوم بهمن ماه1393