اخباروگزارشات کارگری2اردیبهشت1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری2اردیبهشت1394

– شماره ای دیگرازسریال اخراج کارگران معترض:

اخراج کارگر پیمانی سیمان داراب به دلیل پیگیری‌ مطالبات خود و همکارانش

– احضاررسول بداقی به دادگاه!

– کارگران نورد لوله صفا   پنجمین  روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند

– نامه سرگشاده 3هزارپرستار استان خراسان رضوی خطاب به روحانی

– دولت با افزایش ۱۷ درصدی مستمری کارگران بازنشسته هم موافقت نکرد

– تجمع کارگران مخابرات روستایی دردومین روز حضورشان درتهران مقابل وزارت ارتباطات

– تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سیمان کارون مسجدسلیمان وارد دومین روز شد

– تجمع کارگران معدن زغال سنگ زمستان یورت در اعتراض به اخراج۸۰ کارگر پیمانکاری

– تجمع اعتراضی کارگران معدن کرومیت منوجان در فرمانداری

– کاریکاتوری که خشم معلمان را برانگیخت

– بیکاری 80کارگر بدنبال توقف ساخت کارخانه ذوب آهن ملکان

– ادامه بلاتکلیفی کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن اردبیل وعدم پرداخت مطالباتشان

– پرداخت  نصف ونیمه حقوق وعیدی کارگران دهیاری روستای خواجه نفس

– عدم پرداخت عیدی کارگران در گلخانه کاکی

– مدیر عامل صندوق بازنشستگی فولاد دربافق : دست های خالی جواب!!!/سوالات فنی بپرسید!!!

-24هزار شکایت و دادخواست از کارگران برعلیه کارفرما در مراجع قضایی اصفهان درسال 93

حقانیت کارگران در ۸۰ درصد شکایت ها از کارفرمایان

– شناخت نهادهای سر مایه داری و تو طئه علیه کارگران

– خودسوزی یک معلم درقوچان

– مرگ کارگر 50 ساله بر اثر ریزش چاه فاضلاب در قم      

– کارگر شبکه فاضلاب مسکن مهر یزد بر اثر ریزش کانال کشته شد

– عفو بین الملل: ۱۷۰۰ پناهجودر چهار ماه گذشته قربانی امواج مدیترانه شدند

شماره ای دیگرازسریال اخراج کارگران معترض:

اخراج کارگر پیمانی سیمان داراب به دلیل پیگیری‌ مطالبات خود و همکارانش

منابع خبری از اخراج یکی از کارگران پیمانکاری کارخانه سیمان داراب به دلیل پیگیری‌ مطالبات خود و همکارانش خبر می‌دهند.

در پی اخراج این کارگرگروهی از همکاران وی در کارخانه سیمان داراب در فاصله روزهای ۲۴ تا  ۳۰ فروردین ماه  (به مدت نزدیک به شش روز) نسبت به اقدام پیمانکار کارخانه معترض شدند.

به گزارش2اردیبهشت ایلنا،پس از آنکه در تاریخ ۲۹ اسفند ماه سال گذشته قرارداد کار یکی از کارگران پیمانکاری سیمان داراب به پایان رسید، کارفرما دیگر حاضر به عقد قرا داد جدید کار با وی نشده است.

براساس اطلاعات موجود از قرار معلوم دست کم ۱۵۰ نفر از مجموع ۵۳۰ کارگر کارخانه سیمان داراب بصورت پیمانکاری مشغول کار هستند.

به نقل از کارگران کارخانه سیمان داراب عنوان شده است از قرار معلوم شرکت پیمانکاری «آینده اندیش‌نگر» که هم اکنون از مقاطعه‌کاران سیمان داراب محسوب می‌شود برای سال جدید حاضر به تمدید قرار داد کار این نماینده کارگر نشده‌است.

گفته می‌شود این کارگردر ۱۲ سال گذشته از طریق شرکت‌های پیمانکاری که بصورت مقاطعه اداره بخشی از کارخانه سیمان داراب را برعهده داشته‌اند‌؛ مشغول به کار بوده است وعمده فعالیت‌های این کارگردرپیگیری مطالبات کارگران کارخانه سیمان داراب در رابطه با موضوعاتی چون اجرای مقررات بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، پرداخت درست مزایای قانونی همچون حق شیفت همکارانش بوده است.

براساس اطلاعاتی که توسط منابع کارگری استان فارس بدست آمده است در پی اخراج این کارگرگروهی از همکاران وی در کارخانه سیمان داراب در فاصله روزهای ۲۴ تا  ۳۰ فروردین ماه  (به مدت نزدیک به شش روز) نسبت به اقدام پیمانکار کارخانه معترض شدند.

احضاررسول بداقی به دادگاه!

کمیته حمایت ازشاهرخ زمانی طی اطلاعیه ای بتاریخ 1اردیبهشت ازاحضاررسول بداقی به دادگاه خبرداد.

دربخشی ازاین اطلاعیه آمده است:روز یک اردیبهشت رسول بداقی معلم مبارز را که اکنون در سالن 12  زندان گوهر دشت مبحوس است به شعبه 6 بازپرسی مجتمع قضایی مقدسی واقع در زندان اوین احضار کرده اند . در رابطه با علت این احضار یا اتهام احتمالی هیچ چیزی بیان نشده است .

کارگران نورد لوله صفا   پنجمین  روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا که برای دومین بار از آغاز سالجاری از روز 29 فروردین ماه دست به اعتصاب زده اند امروز پنجمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. این کارگران روز 15 فروردین ماه نیز بدلیل خلف وعده کارفرما در پرداخت عیدی و پاداش شان در آخر سال گذشته دست به اعتصاب زده بودند که در دومین روز این اعتصاب مدیریت کارخانه با هدف از موضوعیت انداختن اعتصاب کارگران، اقدام به تعطیلی کارخانه کرد.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، دیروز در چهارمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا، مدیریت کارخانه حدود 70 درصد از مبلغ عیدی و پاداش این کارگران را به حساب شان واریز کرد و از آنان خواست به اعتصاب پایان دهند اما کارگران اعتصابی این پرداخت را ناکافی دانستند و اعلام کردند تا واریز یکماه دیگر از معوقاتشان همچنان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

بنا بر این گزارش، دیروز رانندگان سرویس و ایاب و ذهاب کارخانه نیز بدلیل عدم پرداخت مزد شان دست به اعتصاب زدند اما بدنبال واریز مطالبات شان، از صبح امروز کار خود را از سر گرفتند.

کارگران نورد لوله صفا در حال حاضر بخشی از عیدی و پاداش و چهار ماه از دستمزدشان را دریافت نکرده اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – دوم اردیبهشت ماه 1394

نامه سرگشاده 3هزارپرستار استان خراسان رضوی خطاب به روحانی

در حالیکه ۴ ماه از تجمع پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری می‌گذرد هنوز هیچ پاسخ مثبتی از سوی مسولین عالیرتبه کشور در مورد تحقق مطالبات جامعهٔ پرستاری داده نشده است.

پرستاران می‌گویند، پس از تجمع ۲۳آذر ۹۳  مقابل نهاد ریاست جمهوری، که کمیته پیگیری مطالبات پرستاری با نهاد ریاست جمهوری جلساتی را در جهت رفع مشکلات جامعه پرستاری برگزار کرد هنوزجوابی از سوی نهاد ریاست جمهوری به آن‌ها داده نشده است.

آخرین تجمع بزرگ جامعه پرستاری روز ۳ اسفند ۹۳ در مقابل مجلس برگزار شد. پرستاران نسبت به عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت معترض‌اند.

به گزارش31فروردین ایلنا، جمعی از پرستاران استان خراسان رضوی در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، خواستار پیگیری مطالبات جامعه پرستاری و پایان دادن به تبعیض در نظام پرداخت ها بین پزشکان و پرستاران شدند.

در این نامه که به گفته ی “جواد توکلی” عضو کمیته ی پیگیری مطالبات پرستاری خراسان رضوی ، به امضای حدود سه هزار نفر از اعضای جامعه پرستاری رسیده است، ضمن تاکید بر صنفی بودن مطالبات جامعه پرستاری بر اجرای هرچه سریع‌تر طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری و برقراری عدالت در نظام پرداخت‌ها تاکید شده است.

امضاء کنندگان این نامه که گروههای مختلف کادر درمان، پرستاران، فوریت‌های پزشکی ۱۱۵، تکنیسین اتاق عمل و بیهوشی هستند آمده است، که اجرای تعرفه گذاری نه تنها بار مالی برای دولت نخواهد داشت بلکه به جهت قانونمند شدن  پرداخت ها ، منجر به تسریع در روند درمان بیماران و در ‌‌نهایت کاهش هزینه‌ها خواهد شد.

دولت با افزایش ۱۷ درصدی مستمری کارگران بازنشسته هم موافقت نکرد

با وجود وعده‌ سازمان تامین اجتماعی در خصوص افزایش ۱۷ درصدی مستمری بیمه‌شدگان بازنشسته در نهایت هیات دولت تنها با افزایش ۱۵ درصدی مستمری‌ها موافقت کرد.

به گزارش2اردیبهشت ایلنا،در حالیکه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پیش از ظهر امروز چهارشنبه ، از افزایش ۱۷ درصدی مستمری حداقل‌بگیران در صورت موافقت دولت خبر داده بود، بعد از ظهر امروز به نقل از سخنگوی دولت اعلام شده  مستمری بازنشستگان در سال ۹۴ به میزان ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت.

این خبر در حالی از سوی محمد باقرنوبخت معاون اول رییس جمهور بیان شده که پیش از این نیز “عبدالرحمان تاج الدینی” معاون حقوقی سازمان تامین اجتماعی از احتمال توافق بر افزایش ۱۷ درصدی مستمری بازنشستگان در سال ۹۴ خبر داده بود.

تجمع کارگران مخابرات روستایی دردومین روز حضورشان درتهران مقابل وزارت ارتباطات

کارگران مخابرات روستایی برای دومین روز متوالی مقابل وزارت ارتباطات تجمع کردند.

به گزارش 2اردیبهشت ایلنا، صبح امروز چهارشنبه ۲ اردیبهشت ماه، بیش از ۱۰۰۰نفر از کارگران مخابرات روستایی که از استان‌های مختلف کشور به تهران آمده‌اند، در مقابل وزارت ارتباطات تجمع اعتراضی برگزارکردند.

این کارگران از استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان غربی، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گیلان، فارس، کرمان، خوزستان، بوشهر، ایلام و سیستان وبلوچستان به تهران آمده‌اند  روز گذشته هم در مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کرده بودند نسبت به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت معترض‌اند.

این ماده قانونی شرکت مخابرات ایران را مکلف می‌کند با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کند و آن‌ها را تا زمان بازنشستگی بیمه کند.

کارگران می‌گویند روز گذشته نمایندگان مجلس با معاونین وزیر و ریس هیئت مدیره مخابرات ایران، جلساتی را برگزار کردند اما هنوزتغییری خاصی در رویکرد شرکت مخابرات ایران نسبت به اجرای قانون مصوب مجلس دیده نمی‌شود.

به گفتهٔ یکی از تجمع کنندگان، قرار بود مدیرعامل مخابرات ایران برای ارائهٔ توضیحات در خصوص عدم اجرای این قانون امروز به مجلس احضار شود.

وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت به دلایلی نامعلوم از اجرای این ماده قانونی یاد شده سر باز می‌زند.

لازم به یادآوری است که مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز ۱۲ آذر ماه سال ۹۳ در ادامه بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، با موافقت ۱۱۹ نماینده، شرکت مخابرات ایران را مکلف به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی تا زمان بازنشستگی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار کرد. قانونی که با گذشت چند ماه از تصویب و ابلاغ آن هنوز به مرحلهٔ اجرا گذاشته نشده است.

در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در نزدیک به ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آن‌ها بیمه و قرارداد ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار می‌کنند.کارگران مخابرات روستایی طی دو سال گذشته بار‌ها با برگزاری تجمعاتی در مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی به وضعیت بیمه و قرارداد‌هایشان شده‌اند.

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سیمان کارون مسجدسلیمان وارد دومین روز شد

کارگران کارخانه سیمان کارون برای دومین روز متوالی در محوطه کارخانه تجمع کردند.

صبح امروز بیش از ۳۲۰ نفر از کارگران سیمان کارون  در شهرستان مسجد سلیمان بار دیگر تجمع‌های اعتراضی خود را در محوطه کارخانه از سر گرفتند.

به گزارش2اردیبهشت ایلنا،به نقل از کارگران سیمان کارون گفته می‌شود که مشکل اصلی این واحد صنعتی عدم بازبینی و اجرای ناصحیح طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه است.

بنابهمین گزارش، بخش دیگری از مشکلات مربوط به یک تا سه ماه معوقات مزدی و فقدان امنیت شغلی کارگران پیمانی کارخانه سیمان کارون می‌شود.

این کارگران می‌گویند؛ از ابتدای شهریورماه تا پایان سال گذشته (۹۳) تعداد ۶۵ نفراز کارگران قراردادی سیمان کارون به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شده‌اند.

طبق اظهارات آنان، با وجود آنکه ۲۹ نفر از این کارگران اخراجی در ‌‌‌نهایت با وساطت مسئولان استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» به کار بازگشتند اما هنوز وضعیت شغلی این کارگران مشخص نیست وبلاتکلیف هستند.

به گفته کارگران در نتیجه اعتراض کارگران سیمان کارون در روز جاری، در ‌‌نهایت قرار شد ،روز دوشنبه هفته آینده (هفتم اردیبهشت )این موضع توسط اعضای هیئت مدیره وبرخی مسئولان کارگری شهرستان در محل کارخانه برسی شود.

تجمع کارگران معدن زغال سنگ زمستان یورت در اعتراض به اخراج۸۰ کارگر پیمانکاری

در پی اخراج ۸۰ نفر از کارگران پیمانکاری معدن زغال سنگ زمستان یورت شمال غرب در آزادشهر استان گلستان صبح امروز کارگران اخراجی با همراهی جمعی دیگر از کارگران در مقابل ورودی تونل شماره سه تجمع کردند.

به گزارش2اردیبهشت ایلنا،در پی اقدام ناگهانی کارفرمای یکی از شرکتهای پیمانکاری، ۸۰ نفر از کارگران با سوابق ۸ تا ۱۸ سال با ۵ ماه نیم حقوق معوقه اخراج شدند. این تعداد کارگر با همراهی سایر همکاران پیمانی خود با تجمع در محوطه ورودی معدن خواستار بازگشت بکار خود هستند.

بنا به گفته این کارگران اخراجی، پیش از این حدود یک هفته پیش با تصمیم مدیران مرکزی در شاهرود سمنان فعالیت تولید زغال سنگ در معدن زمستان یورت شرقی موقتا متوقف شده و نیروی‌های شاغل در این واحد به بخش غربی انتقال داده شده‌اند. به همین دلیل با تغییرات انجام شده فعالیت کارگران پیمانکاری معدن زمستان یورت غربی محدود شد و با افزایش نیروی کار در مرحله نخست از ۸۰ نفر از نیروی کار پیمانکاری خواسته شده است محل کار خود را ترک کنند.

به گفته کارگران، علاوه بر ۸۰ کارگر پیمانکاری مدیران این معدن برای کاهش تعداد نیروی کار تصمیم به اخراج ۳۵ کارگر قرار دادی با سوابق بالای ۲۰ سال نیز گرفته بودند که با پی گیری کارگران این موضوع فعلا معلق مانده است. همچنین حکم بازنشستگی حدود ۶۰ نفر از کارگران به تامین اجتماعی ارسال شده اما کارگران به دلیل مشکلات بیمه‌ای که در پرونده سوابق بیمه‌ای خود دارند مخالف بازنشستگی با مشاغل سخت زیان اور هستند.

کارگران معترض می‌گویند، حقوق بیش از ۶۰۰ کارگر معادن زمستان یورت شمال غرب و شرق از آذر ماه سال گذشته به تعویق افتاده است. همچنین چندین ماه است که بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچه‌های درمانی عده زیادی از کارگران فاقد اعتبار است.

براساس اطلاعاتی که توسط کارگران گزارش شده است، افزایش مطالبات معوقه کارگران زغال سنگ زمستان یورت دراسفند ماه سال گذشته باعث شد، حدود ۳۰ نفر از کارگران پیمانکاری خود خواسته محل کار خود را بعد از۸ تا ۱۵ سال کار ترک کنند. این کارگران برای ادامه کار به سایرمعادن در استانهای مجاور کوچ کرده‌اند.

تجمع اعتراضی کارگران معدن کرومیت منوجان در فرمانداری

جمعی از کارگران شرکت معدن کرومیت (فاریاب) واقع در منوجان روز چهارشنبه با حضور در فرمانداری این شهرستان خواستار رسیدگی مسوولان به مشکلات خود شدند.

به گزارش2اردیبهشت ایرنا،نماینده کارگران معدن روز چهارشنبه گفت: با توجه به اینکه کار در معدن از مشاغل سخت و زیان آور است لذا این تعداد از کارگران در پی احقاق حق خود برای بازنشسته شدن از طریق این ماده از قانون کار هستند.

وی افزود: چند هفته گذشته این موضوع از طریق مسوولان شرکت پیگیری شد زیرا قرار بود شرکت چهار درصد به خاطر سخت و زیان آور بودن کار معدن به تامین اجتماعی پرداخت کند که پرداخت نشده و تامین اجتماعی نیز به همین دلیل از بازنشسته کردن کارگران خودداری کرده است.

معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار و دادستان منوجان نیز در جمع کارگران و کارکنان معدن کرومیت حضور یافتند و قرار شد درخواست آنان پیگیری شود.

شرکت کرومیت فاریاب در فاصله 40 کیلومتری شهر منوجان واقع شده و یکی از معادن مهم تولید کننده کرومیت در کشور است.این شرکت متعلق به بخش خصوصی است وهزار و 500 کارگردارد.

کاریکاتوری که خشم معلمان را برانگیخت

دریافتی:انتشاردوروز پیش یک کاریکاتور درروزنامه همشهری بااعتراضات گسترده ای ازجانب معلمان روبروشد .

کاریکاتور زیر درروزنامه همشهری دو روز پیش منتشر شد:

بخشی ازعکس العمل ها:

“سلام ، صبح همگی بخیر،

قابل توجه معلمان آگاه و خبرنگاران مستقل؛

در پاسخ به توهین خبرگزاری فارس و روزنامه همشهری ؛

امروز چهارشنبه 2اردیبهشت 94 بنده اقدامات زیر را انجام می دهم :

1-یک بالشت باخود به مدرسه می برم.

2-چون نمی توان با 40 دانش آموز در کلاس خوابید ، به کلاس نمی روم.

3-ظهر چند جلد روزنامه همشهری را جلوی مدرسه آتش می زنم.

خبرنگاران مستقل و و فرهنگ دوست می توانند 12 ظهر جهت تهیه عکس و فیلم جلوی دبیرستان دهخدا ی کرج حضور یابند.”

همشهری امروز کاریکاتور را توضیح مثبت داد و همچنین از معلمان معذرت خواهی کرد.

بیکاری 80کارگر بدنبال توقف ساخت کارخانه ذوب آهن ملکان

مدیرعامل شرکت صنایع ذوب آهن شمال‌ غرب از تعطیلی پروژه ساخت کارخانه ذوب آهن ملکان وبیکاری 80 پرسنل دفتری و کارگر در ملکان و تبریزخبر داد.

به گزارش2اردیبهشت ماین نیوز، مرتضی حمایت خواه اظهار کرد: تعطیلی کارخانه ذوب آهن ملکان واقعیت دارد و این کارخانه هم اکنون تعطیل شده است. ساخت این کارخانه، هشت سال پیش، آغاز و برای ساخت آن حدود 86 نفر پرسنل جذب شده بود. این کارخانه هنوز به مرحله راه‌اندازی نرسیده بود.

وی تغییر کاربری و وجود زمین‌های معوض را عامل تعطیلی شرکت صنایع ذوب آهن شمال غرب در ملکان دانست و توضیح داد: متاسفانه بنیاد مسکن برای زمین‌های کارخانه، سند معوض گرفته و سپس سند مالکیت صادر کرده است، از این رو هم اکنون مالکان زمین‌های فوق مبلغ کلان از کارخانه طلب می‌کنند. این امر ادامه فعالیت شرکت را غیرممکن کرده است.

وی با اشاره به تشکیل جلسات متعدد با نماینده مجلس شورای اسلامی، فرماندار، مدیر جهادکشاورزی و اعضای شورای شهرستان برای حل مشکلات این کارخانه گفت: منتظر نتیجه این جلسات هستیم. بازگشایی مجدد پروژه به تصمیمات دستگاه‌های دولتی و مسئولان مربوطه شهرستان وابسته است.

مدیرعامل شرکت صنایع ذوب آهن شمال غرب، وسعت فاز اول این شرک را 10 هکتار و پیشرفت فیزیکی ساخت کارخانه را نزدیک به 70 درصد اعلام کرد و گفت: در صورت رفع مشکل تعطیلی، در بازه زمانی 9 ماهه، سالیانه 350 هزار تن میلگرد ساختمانی نمره 8 در این کارخانه، تولید و زمینه اشتغالزایی حداقل 180 نفر فراهم خواهد شد. در فاز دوم این کارخانه زمینه تولید ذوب احیا با اشتغالزایی مستقیم برای 1200 نفر و غیرمستقیم 6000 نفر فراهم می‌شود.

وی از بیکاری 80 پرسنل دفتری و کارگر شرکت ذوب آهن شمال غرب در ملکان و تبریز خبر داد و اظهار کرد: متاسفانه به علت اتمام قرارداد و تعطیلی کارخانه از 86 پرسنل، 80 نفر کار خود را از دست دادند.

ادامه بلاتکلیفی کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن اردبیل وعدم پرداخت مطالباتشان

فروردین سال 1384 بود که فاز اول کارخانه ذوب‌آهن اردبیل با تولید روزانه 400 هزار تن میلگرد، نبشی و ریل به بهره‌برداری رسید تا اردبیل هم به جرگه تولیدکنندگان فولاد و آهن بپیوندد؛ این کارخانه که یکی از معدود واحدهای بزرگ صنعتی استان اردبیل است در سه شیفت‌کاری و با بیش از 275 کارگر فعالیت خود را ادامه داد تا اینکه در اردیبهشت سال 93 با این عنوان که تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد فعالیت «ذوب آهن اردبیل» متوقف شد تا  پرداخت بیمه و حقوق حدود 190 کارگر این کارخانه در بلاتکلیفی ۹ ماهه به سر ببرد.

 با پادرمیانی‌های صورت گرفته، در پایان سال 93، وعده هایی مبنی بر پرداخت  قسمتی از معوقات و بیمه کارگران ذوب آهن اردبیل داده شد تا روزنه‌ای از امید برای پایان بلاتکلیفی‌ها ایجاد شود و این  کلاف سردرگم بالاخره باز شود اما در سال جدید هم انتشار خبرهایی از رقم خوردن حکم عدم نیاز به کارگران و  طرح کارفرما برای معرفی کارگران به بیمه بیکاری برای دریافت مقرری بیمه بیکاری حکایت از این دارد که این قصه سر دراز دارد!…

خبرهایی از تمدید نشدن قرار دارد کار ۱۵۰ کارگر قرار دادی و با سابقه کارخانه «ذوب آهن اردبیل» با ۵ ماه حقوق معوقه در سال ۹۴ منتشر شد تا  نه تنها انتظار به بازگشت به کارکارگران بلاتکلیف این کارخانه در سال جدید مهیا نشود بلکه با این خبر اندک کورسوها هم به نا امیدی تبدیل خواهد شد.

در حال حاضر اختلاف عمیق بین مدیران کارخانه ذوب آهن اردبیل و بانک عامل صادرات وجود دارد؛ مدیران این کارخانه مدعی‌اند بانک عامل حتی 20 درد تسهیلاتی را که قرار بود پرداخت کند، نپرداخته و در مقابل مدیر عامل بانک صادرات هم به شدت از دست مدیر عامل کارخانه ذوب آهن اردبیل شاکی است و در اظهاراتش گفته است که  تسهیلات پرداختی در جایی به غیر از مکان مشخص شده بکارگیری شده اند.

در جلسه قبل از سال نو، مسئولان کارخانه ذوب آهن با استاندار اردبیل، قول پرداخت حقوق دوماه از کارگران داده شده بود این وعده هم عملی نشد در حالی که به نظر می رسد توانایی پرداخت این مطالبات به حقه وجود داشته است.

در حال حاضر تنها حدود ۲۵ کارگر رسمی و ۱۵ کارگر نگهبان در کارخانه حاضر می‌شوند که حقوقشان پرداخت می‌شود و سایر کارگران این کارخانه دربلاتکلیفی بسرمی برند.

گوشه هایی ازیک گزارش سبلانه بتاریخ2اردیبهشت

پرداخت  نصف ونیمه حقوق وعیدی کارگران دهیاری روستای خواجه نفس

نوروز امسال به  کارگران زحمتکش روستای خواجه نفس فقط نصف عیدی که باید می گرفتند پرداخت شد.

به گزارش2اردیبهشت ساحل گمیشان ، یکی از کارگران زحمتکش دهیاری روستای خواجه نفس طی تماسی به شدت از بی عدالتی اعضای شورای روستای خواجه نفس در پرداخت حقوق و عیدی شکایت کرد.

وی افزود: در شرایطی که کارگران  دیگر روستاهای گمیشان  عیدی معادل یک میلیون و سیصد و پنجاه  هزار تومان که مصوب دولت و حق کارگران است پرداخت شد به کارگران خواجه نفس که بزرگترین روستا و پرکارترین روستای شهرستان است تنها 400 هزار تومان عیدی پرداخت شده است .

وی همچنین از حقوق و اضافه کار و …که در طول سال گذشته به طور ناقص پرداخت می شد گله مند بود .

براساس این گزارش،دهیاری خواجه نفس 10 کارگر دارد و روزانه تا ساعت 2 بعدالظهر مشغول رسیدگی به امور روستا و وظایف محوله هستم .

عدم پرداخت عیدی کارگران در گلخانه کاکی

به گزارش2اردیبهشت خلیج فارس،یک شرکت گلخانه در کاکی با گذشت یک ماه از سال جدید اقدامی به پرداخت عیدی کارگران خود نکرده و حتی گفته شده شاید پرداخت هم نگردد. از اداره کار تقاضا می شود نسبت به این موضوع بررسی داشته باشند.

برپایه این گزارش،نام این شرکت نزداین سایت محفوظ است.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی فولاد دربافق : دست های خالی جواب!!!/سوالات فنی بپرسید!!!

دریه در پاسخ به این پرسش که با توجه به کمبود نقدینگی و عدم صادرات سنگ آهن، هزینه طرح های صنایع جوار معدنی از کجا تأمین می شود؟ گفت: سوال دیگری نداری؟!

مهندس “مسلم دریه” مدیر عامل صندوق بازنشستگی فولاد در حاشیه جلسه ی بازنشستگان که روز چهارشنبه ۲۶ فروردین در مسجد آهنشهر برگزار شد، در گفتگویی به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.

مدیر عامل صندوق پیرامون ۱۵ درصد و خواسته مردم بافق گفت: حداکثر خدمت از طریق شرکت به منطقه و شهرستان ارائه می گردد و درصد آن نیز بالاتر از این اعداد خواهد بود. در یک یا دو سال آینده بیش از ۱۵۰۰ شغل دیگر برای مردم شهرستان ایجاد خواهد شد. اتفاقات خوبی در حوزه اکتشافی و آنومالی های جدید رخ داد؛ که خبرهای خوش آن بعداً اطلاع رسانی می شود.

دریه در پاسخ به این پرسش که با توجه به کمبود نقدینگی و عدم صادرات سنگ آهن، هزینه طرح های صنایع جوار معدنی از کجا تأمین می شود؟ گفت: سوال دیگری نداری؟!

وی در پاسخ به این پرسش که کلنگ گندله سال ۹۱ به زمین خورد و معمولاً برای این طرح ۵ سال در نظر گرفته می شود ۲ سال مشاوره و ۳ سال ساخت و هم اکنون وارد سومین سال شده ایم چرا خبری نیست؟ گفت: سؤال بعدی!

وی در پاسخ به این پرسش که علت عدم حضور در جلسه گزارش کارگروه علیرغم امضا صورتجلسه که یکی از بندهای آن قول حضور و گزارش اعضاء صندوق هست و از طرفی کتباً از طرف فرمانداری و استانداری دعوت شده اید چیست؟ گفت: قرار شد سؤال فنی بپرسید در غیر این صورت بقیه سؤالات را هم جواب نخواهم داد و این سوالات را جایی نپرسید.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی فولاد در پاسخ به این پرسش که هیئت مدیره صندوق قول داده است تا بهره برداری طرح های جوار معدنی سودی دریافت نکند پاسخ شما چیست؟ گفت: خلاصه بگویم تمام طرح های توسعه که در برنامه هست و توسط هیئت مدیره مصوب گردیده در دستور کار قرار دارد. انشاا.. . با امید به خدا پیش می رویم. منتهی هر کدام درصدی پیشرفت دارد ۷، ۱۰، ۴۰ درصدی. براساس اولویت و نسبت به درصد پیشرفت تمام هم و غم را به کار می بندیم تا کارها عقب نیفتد.

وی افزود: اگر طرح ها با مشکل مالی روبرو شود، طبیعتاً شرکت تا آن جایی که بتواند از محل منابع داخلی تأمین می کند و در صورت اینکه دیگر قادر نباشد از طریق فاینانس و تأمین مالی توسط دولت پرداخت می شود. موافقت اصولی آن امضاء شده، کارهای اولیه نیز انجام گرفته است.

وی درپاسخ به این پرسش که مقرر گردید دو نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت سنگ آهن مرکزی بافق بومی باشند چه شد؟ گفت: قرار شد سوالات فنی بپرسید. خسته نباشید!

سوالات دیگری اعم از این که آیا شرکت قصد دارد مقداری از سهام خود را بفروشد؟- عملکرد مدیرعامل شرکت را در ۳ سال گذشته چگونه ارزیابی می کنید؟- برای ارتقای شغلی کارگران شرکت سنگ آهن بافق چه برنامه ای دارید؟- با توجه به اینکه گفته می شود نماینده صندوق بازنشستگی فولاد از کارگران بازداشتی، اعتراضات سال گذشته شکایتی ندارد؛ چرا پرونده ی آنها مختومه نمی شود؟ به دلیل ضیق وقت مهندس مسلم دریه، مدیر عامل صندوق، امکان طرح آن هم میسر نشد.

منبع:افق کویر

24هزار شکایت و دادخواست از کارگران برعلیه کارفرما در مراجع قضایی اصفهان درسال 93

حقانیت کارگران در ۸۰ درصد شکایت ها از کارفرمایان

معاون روابط کار اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی اصفهان گفت:در بیشتر پرونده شکایت کارگران از کارفرمایان که در دستگاه قضایی تشکیل شده است،حق با کارگر بوده است و کارفرما متخلف شناخته شده است.

به گزارش 2اردیبهشت مهر، محسن نیرومند ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: در سال گذشته ۲۴ هزار شکایت و دادخواست از کارگران برعلیه کارفرما در مراجع قضایی پیگیری و مورد بررسی قرار گرفت.

معاون روابط کار اداره کار، تعاون و  رفاه اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: از بین ۲۴ هزار شکایت و دادخواست، ۱۶ هزار کارگر به دلیل قطع ارتباط کاری با کارفرما تشکیل شده است که این اخراج می تواند دلایل متعددی داشته باشد.

وی با اظهار اینکه بیمه تامین اجتماعی هم در سال گذشته آمار پوشش بیمه بیکاری برابر با ۱۶ هزار نفری داشته است، گفت: بالغ بر ۵۰ درصد شکایات با موضوع بیمه بوده است و در ۸۰ درصد شکایت ها قصور از سوی کارفرما بوده و در ۲۰ مورد کارگر به دلیل عدم آگاهی از حقوق خود، به اشتباه شکایت کرده است.

نیرومند اضافه کرد: ۷۵ درصد حوادث کار، مربوط به قصور کارفرما بوده است.

نیرومند گفت: یکی از دلایلی که نیروی کار بدون بیمه و تحت هر شرایطی تن به کار می دهد ،عدم تعادل بین عرضه و تقاضای نیروی کار است.

وی بیان داشت: متاسفانه عرضه نیروی کار نسبت به تقاضا بیشتر است و همین سبب می شود که کارگر تن به هر خواسته کارفرما دهد که دراین میان بیشترین اجحاف در خصوص نیروی کار به بانوان وارد می شود.

شناخت نهادهای سر مایه داری و تو طئه علیه کارگران

اقتصاد سیاسی بشر دوستانه “جامعه باز”

نهادهای سرمایه‌داری و توطئه علیه کارگران

این تحقیق به ما نشان می‌دهد که برای کارگران و فعالان کارگری هیچ راهی جز استقلال و تکیه به نیروی خود در جهت ایجاد تشکل های سراسری باقی نمانده و هر گونه چشمداشتی به نهادها یا جناح‌هایی از سرمایه‌داری ره به ناکجاآباد است.

این مسئله مهم باید در نظر گرفته شود که چرا در سرفصل اخبار تمام خبر گزاری‌ها به خصوص از ابتدای قرن بیست و یکم همواره بازار بورس و سرمایه مالی قرار دارد.

لینک متن کامل:http://www.kanoonm.com/1757

خودسوزی یک معلم درقوچان

دریافتی:همکاران گرامی متاسفانه اطلاع واصل شد یکی از همکاران آقااز قوچان به دلیل وضع بد معیشتی اقدام به خودسوزی کردند که به دلایلی که خود میدانید خبری منتشر نشده و اکنون پیگیری کردیم به بخش سوختگی بیمارستان امام رضا منتقل شدند.لذا ما به حکم وظیفه و اطلاع رسانی ملاقاتی از ایشان خواهیم داشت.

ساعت ملاقات 14/30الی16/30بخش سوختگی بیمارستان امام رضا

مرگ کارگر 50 ساله بر اثر ریزش چاه فاضلاب در قم          

کارگر 50 ساله در بوستان فدک قم بر اثر ریزش چاه فاضلاب جان باخت.

به گزارش 1اردیبهشت خبرگزاری صدا و سیما،مدیر عامل سازمان آتش نشانی در قم با بیان اینکه امروز گزارش حادثه به آتش نشانی اعلام شد و ماموران آتش نشانی در کمتر از 5 دقیقه به محل حادثه رسیدند گفت : حفر یک چاه به ارتفاع 20 متر در کنار 2 چاه دیگر این فاضلاب که پر شده بود را علت ریزش چاه عنوان کرد .

اقای جعفری افزود : نفوذ فاضلاب دو چاه قبلی به چاه در حال حفر سبب بروز این حادثه شده است که با توجه به حجم زیاد ورود فاضلاب این دو چاه به چاه سوم کار نجات را با مشکل مواجه کرد.

وی گفت : با توجه به طولانی شدن زمان نجات متاسفانه این کارگر جان باخت.

کارگر شبکه فاضلاب مسکن مهر یزد بر اثر ریزش کانال کشته شد

منابع خبری در یزد از کشته شدن یک کارگر بر اثر ریزش کانال فاضلاب خبر می‌دهند. کانال مذکور متعلق به اجرای شبکه فاضلاب مسکن مهر بوده که از شرایط ایمنی مناسب نظیر اجرای سازه نگهبان و مهاربندی‌های جانبی در کانال برخوردار نبوده است.

به گزارش1اردیبهشت ایلنا، در پی حادثه‌ای که شب گذشته اتفاق افتاد چند کارگر در عمق پنج متری کانالهای فاضلاب در یکی از مجتمعهای مسکونی یزد مشغول کار بودند که ناگهان بخشی از دیواره خاکی این کانال فرو ریخت و منجر به مرگ یکی از کارگران حفار شد.

روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری یزد در تشریج جزییات این حادثه گفته است: این حادثه هنگامی رخ داد که چندین کارگردر عمق پنج متری کانال مشغول کار بودند که ناگهان بخشی از دیواره خاکی این کانال جدا شد و بر روی یکی از کارگران فرو ریخت.

به گفتهٔ «محمد میدانی» معاون عملیات سازمان آتش نشانی یزد، این حادثه در ساعت ۱۹: ۰۵ دقیقه عصر روز دوشنبه سی و یکم فروردین ماه ۱۳۹۴ به سامانه ۱۲۵ اعلام شده است.

همچنین سید عباس میرشمسی مدیرعامل سازمان آتش نشانی اعلام کرده که علی رغم تلاش آتش نشانان برای نجات جان کارگر مدفون در زیر آوار با استفاده از تجهیزات ایمنی عملیات و دستگاه زنده یاب عملیات انجام دادند اما بعلت فوت شدن کارگر درعمق ۵ متری و مدفون شدن در زیر حجم انبوهی از خاک، دستگاه مذکور اثری مبنی بر زنده بودن کارگرنشان نداده است.

وی اضافه کرده است: درادامه خاک برداری نظر به اینکه محل مدفون شدن کارگر دقیقاً مشخص نبود پس از ۵ ساعت تلاش، امدادگران توانستند جنازه کارگر مدفون شده را از زیر خروار‌ها خاک به بیرون منتقل کنند.

به گفتهٔ مدیرعامل سازمان آتش نشانی یزد، کانال مذکور متعلق به اجرای شبکه فاضلاب مسکن مهر بوده که از شرایط ایمنی مناسب نظیر اجرای سازه نگهبان و مهاربندی‌های جانبی در کانال برخوردار نبوده است.

عفو بین الملل: ۱۷۰۰ پناهجودر چهار ماه گذشته قربانی امواج مدیترانه شدند

در چند ماه اخیر هجوم پناهجویان از راه دریای مدیترانه به اروپا شدت یافته است، امری که موجب افزایش بی سابقه آمار مرگ و میر شده است. سازمان عفو بین الملل می گوید ۱۷۰۰ نفر در چهار ماه گذشته قربانی امواج دریا شدند، رقمی که نسبت به سال گذشته میلادی ۱۰۰ برابر رشد داشته است.

فیلیپ هینس مانس، از سازمان عفو بین الملل در این زمینه گفت: «شاهد افزایش اقدام کشتی های تجاری هستیم، زیرا قوانین دریایی آنها را مجبور به واکنش نسبت به آنچه اطرافشان می گذرد می کند. این نوع کشتی ها مناسب این کار نیستند. بزرگ هستند، اما ظرفیت محدودی برای حمل مسافر دارند و همچنین امکانات لازم را برای نجات جان افرادی که در حال غرق شدن هستند ندارند.»

فعالان حقوق بشر معتقدند جایگزینی عملیات ایتالیایی مار نوستروم با عملیات اروپایی ترایتون اقدامی اشتباه بوده است. به گفته آنها عملیات مار نوستروم وظیفه نجات جان پناهجویان را بر عهده داشت، در صورتی که عملیات ترایتون با بودجه ای به مراتب کمتر تنها مسئول حفاظت از مرزهای اروپاست.

اورنا ماک گوین، از سازمان عفو بین الملل در این زمینه گفت: «باید مرزهای زمینی باز شوند و مسیر دریافت پناهندگی هموار شود. همچنین می بایست روند اسکان این افراد سرعت گیرد، ویزاهای بشر دوستانه افزایش پیدا کند و همبستگی خانواده ها حفظ شود.»

بی ثباتی در خاورمیانه و شمال آفریقا، بخصوص دو جنگ لیبی و سوریه موجب آوارگی میلیون ها نفر شده است، کسانی که برای نجات خود به استقبال هر نوع خطری می روند.

منبع:یورونیوز-22آوریل

دوم اردیبهشت ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.