مفهوم راستین تدبیر و امید : تخریب تولید ملی و اقتصاد ملی
هوشنگ طالع
با یک روز دیرکرد ، روزنامههای دیروز را برگ میزدم . مطالب دو رویهی روبروی هم ( 4 و 9 ) یکی از روزنامهها ، سخت دردناک و شکفتانگیز بود . اجازه بدهید به ترتیب و از بالا به پایین ، کوتاه شدهای از مطلب ها و سرخطهای مربوط را که همگی در راستای نابود سازی تولید داخلی و زیانرسانی به اقتصادملی است ، برایتان بازگوکنم و سپس در بارهی مسالهی شیرین « واردات بنزین » که یکی از همین خبرهاست و سخت موردنظر برخی « دولتمردان و دولتزنان » است ، چند نکتهای را به آگاهی برسانم :
یارانه تولید هیچگاه پرداخت نشده است
ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصاد مجلس : یارانه تولید به آن صورتی که تعریف شده بود ، هیچگاه عملی نشده است .
از یادمان نرفتهاست که چندی پیش ، این مساله را آقای وزیر بازرگانی ، صنعت و معدن هم مطرح کرد و گفت اگر کسی یارانهی صنعت گرفته است ، سلام ما را هم به ایشان برسانیدکه در اثر « توپ و تشر » سخنگوی دولت ، این استدلال مسخره که : قرار نیست یارانهی صنعت را به وزیر بدهند ، وزیر خاموش شد و دیگر شاید حیاتیترین مسالهی صنعت کشور را پیگیری نکرد .
افزایش نرخ کالاهای دولتی ، منشا گرانی هاست .
مشاورمعاوناجرایی رییسجمهور گفت : نرخ کالاها و خدمات دولتی که افزایش مییابد ، خود منشا افزایش نرخ کالا و خدمات بخش خصوصی میشود .
رکورد واردات بنزین در اردیبهشت ماه امسال شکسته شد
به گزارش خبرگزاری فارس ، آمار تولید ، مصرف و واردات بنزین نشان میدهد در اردیبهشت ماه سال جاری ، رکورد واردات بنزین از زمان اجرای هدفمندی یارانهها و سهمیهبندی سوخت ، شکسته شد .
دولت کالاهای داخلی مصرف نمیکند
عضو هیات نمایندگان اتاقبازرگانی ایران گفت : دولت به عنوان مصرفکنندهی بزرگ ، از کالاهای ایرانی استفاده نمیکند .
نیمی از واردات در سال گذشته غیر ضروری بود
نمایندهی مردم زنجان و تارم و عضو کمیسیون امنیتملی مجلس [ شورای اسلامی ] با اشاره به واردات 64 میلیارد دلاری کشور در سال گذشته ، تاکید کرد : با یک بررسی میبینیم ، نصف این واردات ضروری نبوده است
برخی دستگاههای اجرایی ، فعالیت های اقتصاد مقاومتی را پشتیبانی نمی کنند
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور گفت : برخی دستگاههای اجرایی ذیربط نه فقط کمک آنچنانی به تولید کنندگان عرصهی اقتصاد مقاومتی نکرده ؛ بلکه فعالیتهای مردمی را مانع شده و مزاحمتهایی را نیز ایجاد میکنند … برخیها درک درستی از اقتصاد مقاومتی ندارند . به همین دلیل نیز حاضر نیستند تلاش و فعالیت های مردم در این عرصه را یاری دهند .
اما مسالهی شیرین « واردات بنزین » که مورد توجه کامل برخی از « دولت مردان و دولتزنان » در دولت یازدهم است . اصل مسلمی است که واردات چندمیلیارد دلاری بنزین ، برای دستاندرکاران و دلالان محترم و واسطههای محترمتر ، دارای « سود » هایی است که رقم آن در ماشین حسابهای مردم کوچه و بازار نمیگنجد .
همگان از ماجرای ساختگی آلودهبودن بنزینهای داخلی به پیشگامی یکتن از « دولتزنان » و واردات بنزین معروف به « افغانستانی » یا ارزانترین بنزین موجود در بازار جهانی ( البته به بهای بیش از بهای بنزین « یورو 4 ») و سودهای چند میلیارد دلاری ، آگاهی دارند . اکنون بشنوید از کاهش دادن تولید داخلی ( البته در راستای دقیق و اجرای کامل اقتصاد مقاومتی ) و افزایش بیسابقهی واردات بنزین .
البنه باید بهدستاندرکاران و نیز دلالان محترم و واسطههای محترمتر حق داد ؛ زیرا با افت بهای بنزین تنها راه برای حفظ سطح « سود » ، افزایش میزان واردات است !
اما خبر افزایش واردات بنزین براساس گزارش خبرگزاری فارس ( با سر خطی که در بالا به نظر رسانیده شد ) : رشد مصرف بنزین در سال 93 نسبت به 92سال کمابیش8/1 درصد بوده است ، در حالی که تولید بنزین کشور در سال 93 نسبت به سال 92 حدود 4 در صد کاهش نشان میدهد .
از سوی دیگر ، در حالی که مصرف بنزین در سال 94 نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، تغییر چندانی نکردهاست ، تولید بنزین در اردیبهشتماه سال 94 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13 در صد کاهش نشان میدهد .
میانگین واردات بنزین از ابتدای سال 94 روزانه 8/7 میلیون لیتر بوده است که این رقم در اردیبهشتماه به 10 میلیون لیتر رسیده است . این رقم رکورد واردات بنزین از آغاز اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانهها میباشد .
گزارش خبرگزاری فارس نشان میدهد که میانگین تولید بنزین کشور در سال 93 برابر با 95 میلیون لیتر بوده است که این رقم در سال 94 به 59 لیتر در روز کاهش یافته است .
بدین سان ، سال پر برکتی برای دست اندرکاران واردات بنزین ( از زن و مرد ) پیشبینی میگردد ؛ البته در راستای اجرای دقیق وکامل « اقتصاد مقاومتی » .
سهشنبه 22 اردیبهشتماه 1394 ـ هوشنگ طالع