یکی از خواندگان رنگین کمان
درحالی که مقامات پلیس اسیدپاشی به ۲ زن را تایید کردند، ایسنا با ۳ زن قربانی گفتوگو کرده است. همهی آنها گفتهی برخی مقامات مبنی بر “انگیزههای شخصی” را رد میکنند. رسانهها میگویند پای مبارزه با “بدحجابی” درمیان است.
نگرانی و هراس از اسیدپاشی به زنان در اصفهان همچنان ادامه دارد. مقامات پلیس تا بهحال تنها وقوع ۲ اسیدپاشی به زنان جوان این شهر را تایید کردهاند. بااینحال رسانههای داخلی و شهروندان اصفهان میگویند دستکم ۸ مورد اسیدپاشی در روزهای اخیر رخ داده است.
خبرگزاری “ایسنا” با ۳ تن از زنانی که در روزهای اخیر قربانی اسیدپاشی شدهاند و خانوادههای آنها گفتوگو کرده است.
در شبکههای اجتماعی و رسانههای داخلی این گمان مطرح است که گروهی با انگیزه مقابله با زنانی که از نظر قوانین ایران “بدحجاب” تلقی میشوند، به صورت این زنان جوان اسید میپاشند.
مقامات انتظامی تا کنون این گمان را نه تایید و نه تکذیب کردهاند. آنها میگویند بررسی دقیق برای یافتن انگیزهها و بازداشت مجرمان ادامه دارد.
فضلالله کفیل، فرماندار اصفهان به این خبرگزاری گفت یکی از زنانی که مورد اسیدپاشی قرار گرفته، متاهل است و احتمال داده که “انگیزههای شخصی و خانوادگی” دلیل این اسیدپاشی باشد. اما همهی قربانیان این احتمال را رد میکنند.
“انگیزهی فردی” در میان نیست
“ندا-م” یکی از زنان جوانی است که در روزهای اخیر قربانی اسیدپاشی در اصفهان شده است. او ۲۷ ساله است، پدرش به خبرگزاری “ایسنا” گفت که دخترش ماشینش را گوشهی خیابان پارک کرده بود تا جواب تلفنش را بدهد که دستی داخل ماشین آمده، روی او اسید ریخته و پس از آن مجرمان فرار کردند.
این زن جوان و خانوادهاش تاکید دارند که هیچکس با او خصومت شخصی نداشته و هیچکس را نمیشناسند که بخواهد با “انگیزهی فردی” مرتکب چنین جرمی علیه او شود.
پدر این زن جوان به “ایسنا” گفت که دخترش از ماشین پیاده و فریادزنان تقاضای کمک کرده، اما مردم نمیدانستند چطور باید به قربانی اسیدپاشی کمک کرد و تنها هراسان به اوژانس تلفن کردند.
پدر این قربانی اسیدپاشی گفت: «گناه ندا چه بوده است؟ هیچکس تاکنون از دختر من کوچکترین خلافی ندیده است، او همیشه آبرومندانه زندگی کرده و با هیچکس خصومت شخصی نداشته است.»
“مریم –د” زن متاهل جوان دیگری است که وقتی عازم تهیهی ملزومات جشن تولد پسر کوچکش بود، پشت فرمان ماشین قربانی اسیدپاشی شد. او به “ایسنا” گفت: «نزدیک به ۲ لیتر اسید از شیشه پایین ماشین و سمت راننده به صورت و دست و پا و بدنم پاشیده شد.»
او میگوید پیش از این دربارهی این “اسیدپاشی زنجیرهای” در اصفهان چیزی نشنیده بود. این زن جوان گفت: «بدنم به شدت آسیب دیده است. یکی از قرنیههایم را از دست دادم و باید پیوند قرنیه انجام دهم. بدنم به شدت آسیب دیده، چطور یک نفر با انسان چنین کاری انجام میدهد؟ آیا او هم انسان است؟»
این زن جوان از رفتار کارکنان بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان نیز انتقاد کرده که با او مثل یک “بیمار معمولی سوختگی” برخورد کردند و رسیدگی کافی نداشتند.
“همسرم نه بدحجاب است، نه کسی با او خصومتی دارد”
“سارا- ق” زن ۲۵ ساله متاهل دیگری است که قربانی اسیدپاشیهای زنجیرهای اصفهان شده است. همسر او به “ایسنا” گفت که همسرش در حال بازگشت از مطب دندانپزشک بود که ناگهان کسی به او حملهور و بر صورت و تنش اسید پاشیده است.
او به ایسنا گفت که همسرش مهاجمان را ندیده، اما احتمال میدهد که مهاجمان موتورسوار بودند. همسر این زن جوان میگوید:«برخلاف آنچه میگویند مهاجمان به زنان بدحجاب حمله میکنند، همسر من زنی مذهبی و باحجاب است. ما هرگونه احتمال انگیزههای با خصومت شخصی را نیز رد میکنیم.»
این زن جوان نیمی از صورت خود را کاملا از دست داده است و سوختگی صورت او “حیاتی” تلقی میشود.
جرمی بدون مجازات
تهیهی اسید در ایران بسیار ساده است. با مراجعه به داروخانهها، باطریسازیها و تعمیرگاههای اتومبیل با بهانهای ساده میتوان اسید تهیه کرد.
هیچ قانون، بخشنامه و دستوری برای محدودیت خرید و فروش اسید در کشور وجود ندارد. کارشناسان سهولت دسترسی به اسید را در افزایش میزان اسیدپاشی در جامعه موثر میدانند.
متوسط مجازات اسیدپاشی در کشور تابهحال با استناد به ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی بین ۲ تا ۵ سال حبس بوده است. میزان اندک مجازات برای جرمی که سرنوشت زندگی قربانی را برای همیشه تغییر میدهد، در افزایش این جرم نقش داشته اس