anjoman ghalam 01

در محکومیت کشتن روزنامه نگاران و جنایت های داعش و حکومت های دیگر در سوریه و عراق

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

anjoman ghalam 01

anjoman ghalam 01بیانیه انجمن قلم ایران در تبعید

گروه خلافت اسلامی (داعش) در میان تروریست ‌های اسلامی، در وحشی گری و بی رحمی های خارج از درک و دریافت های انسان، یگانه است.

داعش گروهی ست که روزنامه نگاران را سر می برد، اسیران را اعدام می ‌کند، کودکان را می کشد، زنان را به بردگی می گیرد و آنان را در بازارهایی که خود درست می کند، می فروشد و یا پیش از کشتار، آنان را مورد تجاوز قرار می دهد و در موارد بسیاری، کودکان را نیز به عملیات انتحاری وامی دارد. خلافت اسلامی و داعش، اقلیت های ملی و مذهبی را تنها برای دگراندیشی شان، قتل‌عام و پاک سازی می کند.

گروه داعش و خلافت اسلامی، پس از ربودن دو روزنامه نگار به نام های جیمز فولی و استیون ساتلاف و جدا کردن سر آنان از بدن، فیلم ویدیویی این جنایت تصور ناپذیر را در شبکه های رسانه ای منتشر کردند تا ترس و وحشت بیش تری ایجاد کنند.

بنا به گزارش کمیته حمایت از روزنامه ‌نگاران مستقر در نیویورک، سوریه در دو سال گذشته خطرناک ‌ترین کشور برای خبرنگاران بوده است. از سال ۲۰۱۱ که درگیری ‌ها در سوریه آغاز شد، تا کنون ۶۹ خبرنگار در این درگیری ‌ها کشته شده اند. این شمار، بیش تر در حمله های هوایی و یا بر اثر انفجار، جان خود را از دست داده اند؛ بسیاری از این جان باختگان، مصداق عینی قتل عمد بوده است.

در پیوند با خبرنگاران کشورهای غربی که در این جنگ ها جان می دهند و یا به گروگان گرفته می شوند، مسئله به آنی در رسانه ها بازتاب می یابد و نهادهای بین المللی و دولت ها تلاش گسترده ای برای آزادی آنان به خرج می دهند. اما، شوربختانه دربارۀ روزنامه نگاران کشورهای دیگر، چنین حساسیت هایی وجود ندارد؛ برای نمونه:

در ۲۲ ژوئن ۲۰۱۴ «هشام الحرباوی»، خبرنگار عکاس آزاد عراقی، پس از این که سه گزارش تصویری را در شبکه «التغییر» منتشر کرد، در منطقه ‌ای در شمال موصل ربوده شد؛

در ۲٩ ژوئن ۲۰۱۴ داعش «جمال المصری» خبرنگار شبکه «الموصلیه» و یکی از پسرانش را ربود. پسر جمال المصری، روز بعد آزاد شد. اما، المصری در بازداشت ماند و تاکنون اطلاعی از او در دست نیست؛

در تاریخ ۱۵ اوت ۲۰۱۴ «احمد خلف الدیلمی» در استان صلاح ‌الدین ربوده شد و تاکنون اطلاع دقیقی از سرنوشت او در دست نیست؛

در ۲٨ اوت ۲۰۱۴، داعش محل سکونت دو خبرنگار به نام‌ های «مروان ناجی جباره» و «خمیس محمد کحروت» را محاصره و آن دو و خانواده‌هایشان را ربودند و با خود به جای ناشناسی بردند.

تاکنون، شمار زیادی از خبرنگاران و عکاسان شبکه‌های خبری مختلف و خانواده‌ هایشان از سوی داعش، پیام‌ های تهدید آمیزی دریافت کرده ‌اند.

کشته شدن خبرنگار خبرگزاری «اسمارت» به ضرب گلوله در حلب و سوء قصد به جان خبرنگار تلویزیون «اورینت» در ادلب از دیگر موارد مهم کشتن روزنامه نگاران و نقض حقوق خبرنگاران در سوریه است.

از ابتدای سال ۲۰۱۴، پنج خبرنگار در سوریه کشته‌ شده ‌اند. در اوکراین، عراق و غزه نیز، چهار خبرنگار جان خود را از دست داده اند.

انجمن خبرنگاران سوریه در گزارش ماهانه آورده است: کشته شدن ۲ خبرنگار سوری در اثر انفجار و کشته شدن یک خبرنگار آمریکایی به دست گروه داعش در سپتامبر ۲۰۱۴ باعث شد که شمار قربانیان خبرنگار از آغاز بحران این کشور در سال ۲۰۱۱ تاکنون به ۲۵۵ نفر افزایش یابد.

خبرگزاری «فرات نیوز»، آدینه شب، هشتم آگوست ۲۰۱۴ گزارش داده است؛ در پی حمله داعش علیه کمپ پناهندگان مخمور، «دنیز فرات» روزنامه ‌نگار کرد بر اثر اصابت ترکش گلولۀ توپ، جان باخته است. «دنیز فرات» برای رسانه‌های خبری «استرک تی‌وی»، «مَدنوچه»، «روناهی» و «خبرگزاری فرات» خبررسانی می‌کرد. این دومین خبرنگار کرد است که در جنگ با داعش جان خود را از دست می دهد.

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.