بیکاری فارغ‌ التحصیلان ۲ برابر شد

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

بیکاری فارغ‌ التحصیلان ۲ برابر شد

نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در فاصله ۲۵ سال به ۲.۵ برابر رسیده و با وجود ۲۳ برابر شدن تحصیلات دانشگاهی در بین زنان، بیکاری آنها تشدید شده است. نامناسب بودن مکانیزم های بازار کار باعث شده حدود ۴۰ درصد جویندگان شغل ترجیح دهند از طریق دوستان و آشنایان (پارتی بازی) کاری برای خودت دست و پا کنند.

به گزارش ۱۶اردیبهشت مهر، جدیدترین تحلیل و گزارش وزارت کار درباره بیکاری حاکی از آن است که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در فاصله ۲۵ سال ۶۵ تا ۹۰ به ۲.۵ برابر رسیده است. در حال حاضر نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی ۱۵.۳ درصد است که این نرخ در سال ۶۵ به میزان ۶.۲ درصد بود.

بر پایه این گزارش، در فاصله ۲۵ سال ۶۵ تا ۹۰ گروه مهندسی، تولید و ساخت و علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق دارای بیشترین تعداد بیکاران بوده است. از سویی نرخ بیکاری زنان دارای تحصیلات عالی در بیشتر رشته های تحصیلی افزایش نسبتا بالایی داشته است.

برخی حدود ۲ سال در جستجوی شغل هستند

در سال های ۶۵ و ۸۵ بیشترین تعداد بیکاران در گروه تحصیلی کاردانی بوده اند ولی در سال های ۷۵ و ۹۰ افراد دارای تحصیلات کارشناسی بیشترین تعداد بیکاران را تشکیل دادند. در حال حاضر بیش از ۳۴ درصد کل بیکاران ۱۹ ماه و بیشتر بیکار و در جستجوی کار هستند.

این وضعیت درباره زنان بدتر است به نحوی که ۴۷ درصد کل زنان جویای کار ۱۹ ماه و بیشتر بیکار و در جستجوی شغل هستند. پرس و جو از طریق دوستان و آشنایان مهم ترین روش جستجوی شغل در ایران است و ۳۷.۵ درصد کل بیکاران کشور از این طریق به دنبال کار می گردند.

پس از آن، ثبت نام و پیگیری از طریق کاریابی ها دومین روش پُرطرفدار جستجوی شغل محسوب می شود. یافتن شغل از طریق درج آگهی و یا مطالعه آگهی های استخدامی در روزنامه ها و مجلات و در نهایت تماس با کارفرما؛ از مهم ترین روش های جستجوی شغل در ایران است.

جمعیت زنان تحصیل کرده ۲۳ برابر شد

نکته حائز اهمیت درباره افزایش صعودی فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور این است که تعداد تحصیل کرده ها پس از انقلاب در ایران ۱۴ برابر شده که این میزان درباره مردان ۱۰ برابر و در بخش زنان ۲۳ برابر است. به بیان ساده تر تعداد زنانی که پس از انقلاب وارد دانشگاه ها شده و تحصیل کرده اند نسبت به دوره قبل از انقلاب، ۲۳ برابر شده است.

با وجود اینکه تعداد تحصیل کرده ها در اغلب گروه های تحصیلی دارای رشد چشمگیری است اما تعداد تحصیل کرده های گروه بهداشت و و رفاه از سال ۶۵ تا ۹۰ به ۱۷ برابر رسیده است.

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.