tehran university 01

انقلاب فرهنگى ایران و پیامدهاى آن

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

tehran university 01

tehran university 01در گفت‌وگو با بهرام رحمانى، بهنام دارایی‌زاده

روزهای نخست اردیبهشت، یادآور آغاز انقلاب فرهنگی در ایران است. مجموعه‌ رویدادهایی که فقط به تعطیلی دانشگاه‌ها، اخراج هزاران دانشجو و استاد نیانجامید، بلکه در جریان آن شمار قابل ملاحظه‌ای از دانشجویان و فعالان سیاسی کشته، اعدام و صدها تن نیز زخمی شدند.

در ۲۹ فروردین ۱۳۵۹اعضای «شورای انقلاب» که اکثر آنان از وابستگان به «حزب جمهوری اسلامی» بودند به دیدار آیت‌الله خمینی رفتند. پس از این دیدار بود که شورای انقلاب با صدور اطلاعیه‌ای، مراکز آموزش عالی کشور را «ستاد عملیات سیاسی تفرقه‌آور» خواند و تنها تا روز دوشنبه، اول اردیبهشت‌ماه به گروه‌های سیاسی مهلت دادند تا دفاتر خود را در دانشگاه‌ها تعطیل کنند.

البته پیش از پایان این ضرب‌الاجل سه روزه، نیروهای وابسته به حکومت اسلامی به دانشگاه‌های مختلف در شهرهای تهران، شیراز، مشهد، اهواز و زاهدان حمله کردند و درگیری‌ها آغاز شد؛ درگیرهای که به گفته روزنامه‌های دولتی آن زمان صد‌ها زخمی و شمار زیادی کشته به جای گذاشت.

در سالروز آغاز انقلاب فرهنگی با بهرام رحمانی از فعالان سیاسی در سوئد که از نزدیک شاهد آن رویدادها بوده است، گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌شنوید.

گفت‌وگو با بهرام رحمانى، فعال سیاسى و یکى از شاهدان آن رویدادها :

فایل صوتی را بشنوید

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.