اخباروگزارشات کارگری19اردیبهشت1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری19اردیبهشت1394

– معرفی پنج کارگرمعترض کارخانه لوله سازی خوزستان به مراجع قضایی!

– همه کارگران زندانی، فورا و بی هیچ قید و شرطی آزاد باید گردند

– بیانیه در حمایت اعتراضات معلمان

-1000 کارگر نورد لوله صفا در نوزدهمین روز اعتصاب، با برگزاری یک مجمع عمومی بزرگ مانع ورود و خرج ماشینهای حمل اجناس شدند

– اعزام هیئتی از تراکتور سازی تبریز به شرکت تراکتورسازی کردستان

– سیزدهمین روز اعتصاب کارگران قطار شهری اهوازوبی توجهی مسئولان

– تجمع کارگران کارخانه کنتور سازی ایران در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق

– تجمع متقاضیان بیمه کارگران ساختمانی مقابل اداره تامین اجتماعی شعبه 1 اردبیل

– عدم پرداخت حقوق بازنشستگان در برخی استان‌ها

– امشب ما منتظر خبری هستیم

به بهانه19اردیبهشت چهارمین جلسه گزارش کارگروه پیگیری مطالبات مردم وکارگران معدن سنگ آهن بافق

– تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان شهر دهدشت در مقابل اداره آموزش و پرورش

– چرایی معرفی کارگران مهاجربعنوان عامل بیکاری ازطرف دولت وخانه کارگر؟

– افزایش بیماری‌های ناشی از کار بدلیل عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار در منطقه ویژه عسلویه

– در عسلویه بیشتر کارگران تا نزدیک به ۱۶ ساعت در روز کار می‌کنند

ایمنی کارگران فدای سرعت پروژه‌های نفتی می‌شود

– جان باختن 11کارگردرسال جاری درخراسان شمالی بدلیل حوادث کار

معرفی پنج کارگرمعترض کارخانه لوله سازی خوزستان به مراجع قضایی!

تعطیلی کارخانه لوله سازی خوزستان،عدم پرداخت حقوق کارگران ازشهریور93تاکنون،اعتراضات دامنه دارکارگران ،معرفی پنج کارگرمعترض به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی و……..

ایرنا طی گزارشی بتاریخ19اردیبهشت از تعطیلی کارخانه لوله سازی خوزستان،عدم پرداخت حقوق کارگران ازشهریور93تاکنون،اعتراضات دامنه دارکارگران ومعرفی پنج کارگرمعترض به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی،خبرداد.

بنا بهمین گزارش،قدیمی ترین کارخانه لوله سازی خوزستان با گذشت بیش از یک دهه هنوز با مشکلات کارگری، مالی و فنی رو به روست.

شرکت لوله سازی خوزستان که از بزرگترین و قدیمی ترین تولید کننده های لوله های مورد نیاز کشور است از سال 81 با واگذار شدن به بخش خصوصی ناکارآمد با مشکل روبه رو شد. از همان زمان بود که به دلیل بدهی سنگین توان تولید و نیز پرداخت حقوق و مطالبات کارگران را از دست داد. در این مدت کارگران این شرکت بار ها خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.

از ابتدای امسال نیز کارخانه لوله سازی خوزستان تولید خود را متوقف و به حالت راکد درآمده است. حدود 100 کارگر این کارخانه نیز در وضعیت بلاتکلیف قرار دارند. کارگرانی که علاوه بر معیشت خود نگران تخریب، سرقت و فروش قطعات اصلی کارخانه هم هستند.

نماینده کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان در این باره می گوید: کارگران این کارخانه از شهریور 92 همکاری خود را با سرمایه گذار جدید آغاز کردند و مقرر شده بود مدیریت جدید حقوق جاری و بدهی گذشته این کارگران از سال های گذشته را نیز پرداخت کند.

وی می افزاید: کارگران از زمان مدیریت قبلی و سال 88 حدود 40 ماه حقوق و دستمزد و عیدی خود را دریافت نکرده اند که در زمان مدیریت جدید چند ماه حقوق پرداخت اما بازهم تاخیر در پرداخت ها تکرار شد به طوری که از شهریور پارسال تاکنون حقوق کارگران پرداخت نشده است.

وی ادامه می دهد: با وجود مشکلات مالی شدید که کارگران با آن دست به گریبان بودند در پایان سال 93 به جای عیدی و حقوق تنها 500 هزار تومان به صورت علی الحساب به کارگران پرداخت شد.

نماینده کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان اظهار می کند: مدیر سابق کارخانه به کارگران وعده داده بود که تا 10 اردیبهشت ماه امسال با کارگران تسویه حساب می کند اما به بهانه رسیدگی به امور جاری، کارخانه را از 9 اردیبهشت تعطیل اعلام کرده و از ورود کارگران و حتی نماینده آنها به محل کار جلوگیری کردند.

وی می گوید: کارگران به دنبال مطالبات خود هستند اما متاسفانه مدیریت کارخانه با کارگرانی که برای احقاق حقوق خود مراجعه می کنند برخورد می کند و به تازگی نیز پنج نفر را به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی معرفی کرده است.

به گفته وی، کارخانه تا پایان سال 93 تولید داشته اما در سال جدید خط تولید متوقف و تعطیل شده است.

این نماینده کارگران تصریح می کند: در این مدت با دادستان، فرمانداری، استانداری، اداره کل صنایع، اداره کل کار و نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی مکاتبه کرده ایم اما مشکل کارگران هنوز حل نشده است.

کارگران معترض این کارخانه پنج روز پیش نیز خواستار احقاق حقوق خود شده بودند.

همه کارگران زندانی، فورا و بی هیچ قید و شرطی آزاد باید گردند

کوروش بخشنده و نظام صادقی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری که به ترتیب روزهای 16 اسفند ماه 93 و 16 فروردین ماه سالجاری بازداشت شده بودند آزاد شدند.

کوروش بخشنده با وثیقه یکصد میلیون تومانی در روز 16 اردیبهشت و نظام صادقی با وثیقه پنجاه  میلیون تومانی در روز 17 اردیبهشت در میان استقبال خانواده، اعضای کمیته هماهنگی و فعالین کارگری در شهر سنندج به آغوش گرم خانواده هایشان بازگشتند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز مسرت از آزادی این دو فعال کارگری، تداوم بازداشت دیگر فعالین کارگری آقایان داود رضوی، پدرام نصراللهی، آرام و فواد زندی، محمود صالحی، عثمان اسماعیلی، ابراهیم مددی، رضا امجدی و حامد محمود نژاد را که همگی در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر بازداشت شده اند قویا محکوم میکند و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط  این عزیزان و همه کارگران دربندی است که دوران محکومیت خود را سپری میکنند.

احضار و دستگیری گسترده فعالین کارگری و اعضای تشکلها و نهادهای مستقل کارگری در آستانه اول ماه مه امسال در حالی صورت گرفت که دولت تدبیر و امید سرمایه داران با هدف تحمیق کارگران و به عقب راندن جنبش مستقل کارگری ایران، مجوز راهپیمائی در این روز را برای نهادهای دست ساز و ضد کارگری صادر کرد و آنان در اقدامی فاشیستی برای توجیه اخراج سازیها و بیکاری گسترده ما کارگران، مهاجرین افغانستانی را هدف حملات نژاد پرستانه خود قرار دادند و در روز اتحاد و همبستگی جهانی کارگران، خواهان اخراج این عزیزان از کشور شدند.

تعرض همزمان دولت و تدبیر و امید سرمایه داران در روز جهانی کارگر به جنبش مستقل کارگری ایران و کارگران مهاجر افغانی، بیان عینی هم سرنوشتی ما کارگران ایران و کارگران مهاجر افغانستانی است.

بدون تردید اتخاذ چنین رویکردی از سوی سرمایه داری حاکم بر ایران در برخورد به جنبش مستقل کارگری ایران و کارگران مهاجر افغانی، بیش و قبل از اینکه خللی در مبارزات رو به گسترش کارگران ایران و نهادینه شدن حقوق شهروندی کارگران مهاجر افغانی ایجاد کند، جنبش کارگری ایران و افغانستان را در جبهه واحدی در برابر سرمایه داری حاکم بر این دو کشور قرار خواهد داد و بیش از پیش شرایطی را پدید خواهد آورد تا کارگران مهاجر افغانی و جنبش مستقل کارگری ایران دوشادوش همدگیر مبارزه متحدانه ای را برای دستیابی به مطالبات بر حق شان به پیش برند.

کارگر زندانی آزاد باید گردد

زنده باد همبستگی کارگران ایران و افغانستان

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 19 اردیبهشت ماه 1394

بیانیه در حمایت اعتراضات معلمان

کانون مدافعان حقوق کارگر که بر مبنای منشور خود، دفاع از زحمتکشان و مزد و حقوق بگیران را وظیفه‌ی خود می‌داند، از اعتراضات سراسری معلمان حمایت کرده و آن را در پیوند با مبارزات کارگران و سایر اقشار زحمتکشی می‌داند که از نابرابری و بی عدالتی در جامعه امروز رنج می‌برند.

 “می زنم فریاد هر چه باداباد” “وای از این طوفان وای از این بیداد”

این یکی از شعارهای معلمان در تجمع مقابل مجلس 17 اردیبهشت 1394

همه‌ی کارگران، زحمتکشان، معلمان و پرستاران از “این بیداد” جانشان به لب رسیده است. شکاف طبقاتی، ظلم و بیداد به کارگران و زحمتکشان به حدی رسیده است که دیگر برای فرودستان قابل تحمل نیست.

معلمان که کارگران فکری این جامعه فقرزده هستند، زبان گویای زحمتکشان شده و با فرهیختگی اعلام می‌کنند: “درد ما فرق است نه فقر”. هر چند آنان خواستار حقوق پایه بالای خط فقر هستند اما خواسته‌های صنفی‌شان فراتر از دغدغه معیشت‌شان است و به درستی بر ضرورت آموزش وپرورش رایگان برای تمام کودکان و مقابله با تفکر سوداگرانه حاکم بر مسئولان در جهت کالائی کردن علم و دانش تاکید دارند و خواستار آنند که کودکان مناطق محروم نیز سهمی از درآمد نفتی داشته باشند. آنان خواستار مدارسی با کیفیت در سطح استانداردهای جهانی‌اند و کلاس‌های پرجمعیت و مدارس فرسوده را عاملی برای ناکارآمدی آموزش می‌دانند. آنان بهبود کیفیت آموزش را خواستارند و می‌دانند که تنها مشارکت معلمان از طریق تشکل‌های مستقل و واقعی‌شان می‌تواند سیاست‌های مناسب را در جهت تغییر ساختار این نظام آموزشی بنیان گذارد. واقعیت موجود در جامعه بیانگر آن است که فاصله‌ی طبقات فرودست و زحمتکشان با طبقات حاکم آن چنان زیاد است که حاکمیت نه می‌خواهد و نه می‌تواند این فاصله را کاهش دهد و در برنامه‌های اعمال شده در چند دهه گذشته هر روز این فاصله را زیادتر کرده‌ است. حکومت‌گران و قدرت‌مدران نمی‌خواهند این حقیقت را درک کنند که با وجود این که بیش از 50درصد جامعه در زیر خط فقر زندگی می‌کنند، امکان تداوم وضع موجود نیست و چاره‌ی کار را در تشدید فشار، تهدید، بازداشت زحمتکشانی می‌بینند که علیه نابرابری‌ها فریاد برآورده‌اند و این گونه است که خواست آزادی معلمان زندانی به یکی دیگر از خواسته‌های صنفی معلمان تبدیل می‌شود. چاره کار تنها تغییر اساسی در وضعیت موجود است. این تغییر اساسی جز با پذیرش خواسته‌های مردمی امکان‌پذیر نیست. خواسته‌هایی که امروزه در فریادهای هزاران زحمتکش، از کارگر و معلم تا پرستار و… خود را نشان می‌دهد. اکنون وقت آن است که همگان بدانند دیگر به شیوه‌های قبل نمی‌توان تبعیض و نابرابری را بر مردم زحمتکش تحمیل کرد زیرا زحمتکشان نیز همانند قبل، حاضر به تن دادن به فقر و سیه‌روزی نیستند. این امر باید دانسته شود در جامعه‌ای که میلیون ها انسان زحمتکش برای قوت لایموت صبح تا شب به کارهای طاقت‌فرسا تن می‌دهند اما در انتها از داشتن یک زندگی عادی محرومند و در مقابل ثروت‌های بادآورده اقلیتی وابسته به قدرت سر به میلیادرها می‌زند و فساد اقتصادی در دستگاه‌های دولتی و بنگاه‌های مالی هر روز ابعاد وسیع‌تری می‌یابد، فریاد زحمتکشان هر روز همبسته‌تر و بلندتر خواهد شد.

 کانون مدافعان حقوق کارگر که بر مبنای منشور خود، دفاع از زحمتکشان و مزد و حقوق بگیران را وظیفه‌ی خود می‌داند، از اعتراضات سراسری معلمان حمایت کرده و آن را در پیوند با مبارزات کارگران و سایر اقشار زحمتکشی می‌داند که از نابرابری و بی عدالتی در جامعه امروز رنج می‌برند.

اردیبهشت 1394

1000 کارگر نورد لوله صفا در نوزدهمین روز اعتصاب، با برگزاری یک مجمع عمومی بزرگ مانع ورود و خرج ماشینهای حمل اجناس شدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در نوزدهمین روز اعتصاب بیش از 1000 کارگر نورد لوله صفا و بدنبال بی توجهی مدیریت کارخانه در پرداخت مطالبات کارگران، آنان ساعت 8 صبح امروز در سالن کوتینگ اقدام به برگزاری یک مجمع عمومی بزرگ جهت تصمیم گیری در مورد چگونگی ادامه اعتراضاتشان کردند. در این مجمع همه کارگران کارخانه از سالنهای آربی، اسپیرال، ئی دبلیو و تراشکاری شرکت داشتند. سالن محل برگزاری مجمع عمومی( سالن کوتینگ) جائی بود که چند ماه پیش فرزاد صفری بدلیل از کار انداختن “کلید قطع اضطراری” توسط مدیریت سالن، جان باخت.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این مجمع با یک دقیقه سکوت به یاد فرزاد آغاز بکار کرد و پس از آن یکی از کارگران به شرح اخباری دال بر اینکه از دیروز جمعه تعداد زیادی کامیون در حال بارگیری لوله و مواد جهت خروج از کارخانه هستند، پرداخت و از کارگران شرکت کننده خواهان تصمیم گیری در این مورد شد.  در ادامه این مجمع، کارگران به اتفاق آرا رای به جلوگیری از خروج این کامیونها از کارخانه تا زمان پرداخت دستمزدهای معوقه خود دادند و بدنبال آن بارگیری این کامیونها توسط کارگران متوقف و تعدادی نیز جهت جلوگیری از خروج کامیونهای بارگیری شده عازم درب خروجی کارخانه جهت کنترل نگهبانی شدند.

بنا بر این گزارش، این اقدام در حالی بلافاصله پس از تصمیم گیری در مجمع عمومی، توسط تعدادی از کارگران عملی شد که مجمع برای تصمیم گیری های دیگر همچنان به کار خود ادامه داد و پیشنهادهای زیر در آن مطرح و مورد بررسی قرار گرفت:

1-کارگرا ن به طرف ساختمان اداری رفته و آنجا را در اختیار خود بگیرند 2- کارگران به اتفاق خانواده هایشان در مقابل فرمانداری ساوه دست به تجمع بزنند 3- کارگران به اتفاق خانواده هایشان عازم تهران شوند و در مقابل مجلس دست به تجمع بزنند 4- کارگران به اتفاق خانواده هایشان در مقابل دفتر نماینده شهر خانم میرگلو بیات تجمع کنند 5- اقدام به ایجاد شورای کارگری کارخانه بشود

در ادامه این مجمع بزرگ کارگری، در عین حال که کلیه پیشنهادات فوق مورد بحث و بررسی قرار گرفت، نهایتا مقرر شد که چنانچه تا فردا، ممانعت از ورود و خروج کامیونها جهت پرداخت مطالبات کارگران موثر واقع نشود یکی از اقدامات فوق در دستور اجرائی کارگران قرار بگیرد.

در اواخر این مجمع  معاون مدیر عامل کارخانه از کارگران خواست تا پیامی از طرف مدیر کارخانه به اطلاع کارگران رسانده شود. پس از موافقت کارگران با این پیشنهاد، وی رو به کارگران اینگونه گفت: کارگران بیاید گذشته را فراموش کنیم و از حالا شروع کنیم به تولید، که بلافاصله یکی از کارگران با قطع سخنان وی اظهار داشت: آقای شهلایی این زخم گذشته است که حالا عفونت کرده است. درهیاهویی که بدنبال سخنان این کارگر شکل گرفت وی دیگر نتوانست به صحبتهایش ادامه دهد و فقط موفق شد بگوید مدیر عامل از کارگران خواسته است تا نماینده هایی را جهت مذاکره به تهران بفرستند.

بدنبال این پیشنهاد، کارگران حاضر در مجمع، با به رای گیری گذاشتن این درخواست مدیر عامل کارخانه، با آن موافقت کردند و مقرر شد تعدای از نماینده هایشان جهت مذاکره فردا عازم تهران بشوند.

بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این مجمع پرشور کارگری با شعارهای: معیشت منزلت حق مسلم ماست، حقوق کارگر پرداخت باید گردد، کارگر اتحاد اتحاد، کارگر می میرد ذلت نمی پذیرد، بیمه کارگر پرداخت باید گردد، کارگر بیدار است از تبعیض بیزار است و…، در حالی به کار خود پایان  داد که مقرر شد فردا ضمن اینکه تعدادی از نماینده های کارگران جهت مذاکره عازم تهران میشوند، کارگران در محل کارخانه همچنان مانع ورود و خروج کامیونهای حامل لوله و مواد بشوند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 19 اردیبهشت ماه 1394

اعزام هیئتی از تراکتور سازی تبریز به شرکت تراکتورسازی کردستان

طبق گزارش دریافتی در پی اعتصاب کارگران شرکت تراکتور سازی کردستان در روز 14 اردیبهشت، هیئتی از تبریز مرکب از حراست کارخانه تراکتورسازی وهیئت مدیره به همراه مدیر عامل به کارخانه تراکتور سازی کردستان اعزام شدند. این هیئت جهت جلو گیری از اعتراض بیشتر کارگران و فرو نشاندن اعتصاب به میان کارگران آمدند و به آنان قول دادند مشکلات شان را حل کنند و همچنین لباس های کار را که از کارگران دریغ کرده بودند در اسرع وقت تهیه نمایند.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

18 اردیبهشت 1394

سیزدهمین روز اعتصاب کارگران قطار شهری اهوازوبی توجهی مسئولان

نزدیک به ۶۰۰ کارگر پیمانی معترض قطار شهری اهواز صبح امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) برای سیزدهمین روز متوالی دست از کار کشیدند. بخش دیگری از کارگران که تعدادشان ۵۰ نفر گزارش شده نیز در مقابل سایت مرکزی قطار شهری واقع در خیابان اقبال تجمع کرده‌اند.

به گزارش 19اردیبهشت ایلنا، حدود ۶۰۰ نفر از کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز که تحت مدیریت شرکت پیمانکاری «کیسون» فعالیت دارند از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) تاکنون در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی ۴ ماه گذشته دست از کار کشیده‌اند.

یکی از کارگران قطار شهری اهواز درباره دلایل این اعتصاب می‌گوید؛ از شرایط کار با شرکت پیمانکاری کیسون رضایت نداریم. این شرکت با وجود داشتن داشتن منابع مالی کافی، در پرداخت دستمزد ماهانه کارگران کوتاهی می‌کند.

به گفته کارگران پیمانی، بیش از ۹۰۰ کارگر با شرکت پیمانکاری کیسون در اجرای پروژه قطار شهری اهواز همکاری دارند. حدود 600 نفر از این کارگران که مستقیما با شرکت کیسون کار می‌کنند طی ۴ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند و پرداخت حقوق باقی کارگران که در شرکت‌های پیمانکاری کوچکتری با کیسون همکاری دارند نیز دو ماه به تاخیر افتاده است.

به گفته کارگران، همه مسئولان بویژه مسئولان استان و شهرستانی از موضوع اعتصاب کارگران پیمانی پروژه قطار شهری اهواز با خبرند اما هیچ توجهی به مطالبات کارگران ندارند.

تجمع کارگران کارخانه کنتور سازی ایران در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق

در پی تعویق دو ماه حقوق ۴۸۰ کارگر کارخانه «کنتور سازی ایران» در قزوین، صبح امروز حدود ۶۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند.

به گزارش19اردیبهشت ایلنا،تجمع اعتراضی امروز صبح (۱۹ اردیبهشت ماه) به دلیل بی‌توجه‌ای کارفرمای کارخانه کنتور سازی به تعویق ۲ ماه حقوق کارگران صورت گرفته است.

کارگران می‌گویند حقوق‌شان در ماه‌های اسفند ۹۳ و فروردین ۹۴ پرداخت نشده است و همچنین حق عیدی  حدود ۳۰ نفر از کارگران قرار دادی با سوابق حداقل ۱۴ سال کار، تا کنون پرداخت نشده است.

به گفته کارگران، علاوه بر تعویق دستمزد، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است.

کارگران معترض درباره مشکلات بیمه تکمیلی خود می‌گویند: با وجود آنکه هر ماه مبالغی از حقوق کارگران بابت بیمه تکمیلی آتیه سازان کسر می‌شود اما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی به دلیل واریز نشدن حق بیمه به حساب شرکت بیمه گر بهره‌مند نیستند.

به گفته کارگران حاضر در تجمع، کارفرما مدعی است خریداران محصولات این کارخانه که وزارت نیرو و سایر ادارات برق در سراسر کشور هستند، بدهی‌های خود را به موقع پرداخت نمی‌کنند و این موضوع باعث کمبود نقدینگی در این واحد تولیدی شده است.

تجمع متقاضیان بیمه کارگران ساختمانی مقابل اداره تامین اجتماعی شعبه 1 اردبیل

کارگران اردبیل در مقابل سازمان تامین اجتماعی شعبه یک تجمع کردند.

به گزارش 19اردیبهشت آذرسلام، کارگران اردبیل صبح امروز در مقابل تامین اجتماعی شعبه یک اردبیل تجمع کردند.

 تجمع کنندگان عنوان کردند: سهمیه جدید بیمه کارگری برای اردبیل تعلق گرفته و برای ثبت نام حضور یافته اند که واکنشی مبنی بر ثبت نام از سوی این سازمان صورت نگرفته است.برخی از کارگران در این تجمع گفتند که بیمه آنها مسدود و یا قطع شده است.

به منظور شفاف سازی در اطلاع رسانی این تجمع با سیروس محمدی رئیس شعبه یک تامین اجتماعی اردبیل طی مصاحبه ای از علت تجمع و سهمیه تعلق یافته سؤال کرد که وی اظهار داشت: تاکنون نزدیک به 18 هزار کارگر در سطح استان تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گرفته که فقط 7 درصد حق بیمه خود را پرداخت می کنند و بیش از 7 هزار بیمه شده کارگری مربوط به اردبیل بوده و با توجه به اینکه در سال 93 سهمیه ای برای ثبت نام بیمه کارگری برای استان تعلق نگرفته بود، تعداد متقاضی از سال های قبل نیز به تعداد متقاضیان جدید اضافه شده که اولویت در صورت تایید مراحل بازرسی و قانونی با متقاضیان قبلی است.

وی تصریح کرد: امسال 1800 سهمیه بیمه کارگری برای استان اردبیل تعلق یافته، که با توجه به کثرت جمعیت کارگری 500 سهمیه به شعبه یک و 250 نفر به شعبه 2 تعلق گرفته است و مابقی سهمیه به تناسب جمعیت کارگری هر شهر که از طریق صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداری هر شهر با معیار هر هزار متر مربع یک کارگر تعیین می شود، این در حالی است که بیش از 5 هزار نفر متقاضی بیمه کارگری در شهرستان اردبیل مدارک ارایه داده اند.

عدم پرداخت حقوق بازنشستگان در برخی استان‌ها

ایلنا طی گزارشی بتاریخ19اردیبهشت از عدم پرداخت مستمری بازنشستگان در تعدادی از استان ها خبر داد.

برپایه این گزارش،برخی از مستمری‌بگیرانی که نوبت پرداخت مستمری‌ آن‌ها در اواخر هفته گذشته بوده است در موعد مقرر موفق به دریافت حقوق خود نشده‌اند.

در این رابطه بازنشستگان اعلام کرده‌اند که در استان‌های تهران، گیلان و قزوین مستمری کارگران بازنشسته‌ای که می‌بایست طبق فهرست الفبا در هفته گذشته پرداخت شود هنوز پرداخت نشده است.

این گزارش می افزاید،سازمان تامین اجتماعی دلیل این تاخیر را کمبود اعتبارات مالی اعلام کرده است.

امشب ما منتظر خبری هستیم

به بهانه19اردیبهشت چهارمین جلسه گزارش کارگروه پیگیری مطالبات مردم وکارگران معدن سنگ آهن بافق

آقای صباغیان یادتان هست؟!

با گذشت قریب یکسال باز نگرانیم و این نگرانیمان بی دلیل نیست

ابتدا سناریوی چاه گز سپس قطعی شدن دی ۱۹!

نیک می دانید که جاده یمان تمام نشد، فولادمان ماند، واگذاری  ۲۸٫۵% در هاله ای از ابهام است و نمی دانیم آخرش چه شد؟ ۱۵ درصد سنگ آهن به کجا رسید؟ گمرک مان رفت!

و ما هیچ نگفته ایم و به امید جلسات پاسخگویی مطالبات مردمی هر دو ماه یکبار به مسجد جامع می آییم و می شنویم تکرارها را. خسته کننده شده اند بعضی ها چه غایباشان و چه حاضرانشان! ، آمدنشان و نیامدنشان فرقی نمی کند!

و امشب ما منتظر خبری هستیم.

یک بافقی

منبع:بافق پویا -19اردیبهشت

تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان شهر دهدشت در مقابل اداره آموزش و پرورش

فرهنگیان شهر دهدشت به دلیل نارضایتی از وضعیت حقوق، پاداش و مزایای خود در جلوی اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند

به گزارش 17اردیبهشت پایگاه خبری تحلیلی کهگیلویه، فرهنگیان شهرستان کهگیلویه به دلیل نارضایتی از وضعیت حقوق، پاداش و مزایای خود در جلوی اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند.

 بنابراین گزارش، معلمان در این تجمع خواستار افزایش حقوق، پاداش و مزایای خود و خواستار رفع ضعف منابع مالی در آموزش و پرورش شدند.

چرایی معرفی کارگران مهاجربعنوان عامل بیکاری ازطرف دولت وخانه کارگر؟

مجلس چهار هزار میلیارد تومان بودجه به اشتغال اختصاص داده که با آن می‌توان در بهترین حالت 57 هزار شغل ایجاد کرد که با فرض اینکه تعداد بیکاران 2.5 میلیون نفر باشد دولت تنها می‌تواند مشکل 2.28 درصد بیکاران را پاسخ دهد.

به گزارش19اردیبهشت اقتصادنیوز،موسی‌الرضا ثروتی گفته ما در کشور بیش از پنج میلیون نفر بیکار داریم و برای اشتغال سال جاری بودجه چهار هزار میلیارد تومانی در مجلس تصویب شده است. اما با این بودجه امسال چه تعداد شغل می‌توان ایجاد کرد؟

بنابهمین گزارش،برای ایجاد شغل ارقام متفاوتی عنوان شده است. حتی اگر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مرجع اعلام هزینه ایجاد شغل بدانیم، ربیعی حداقل سه رقم متفاوت را به‌عنوان هزینه‌های ایجاد اشتغال عنوان کرده است. ربیعی در جایی هزینه ایجاد هر شغل را بین 20 تا 70 میلیون تومان دانسته و در جایی هزینه ایجاد شغل را 150 میلیون تومان اعلام کرده است. اما در جای دیگری اعلام کرده با توجه به تجربه نرخ رشد منفی در کشور در حال حاضر ایجاد هر شغل به 400 میلیون تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد. ‫معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزیر کار هم متوسط هزینه ایجاد یک شغل را 300 میلیون تومان ذکر کرده است.

با این مقدمه با بودجه‌ای که مجلسی در نظر گرفته است، دولت می‌تواند امسال 57 هزار و 140 شغل با هزینه 70 میلیون تومان ایجاد کند. اما اگر هزینه ایجاد هر شغل 150 میلیون تومان باشد، می‌توان 26 هزار 600 شغل جدید ایجاد کرد. اما آنچه آخرین اظهارنظر ربیعی است و با شرایط نرخ منفی اقتصادی دو سال گذشته همخوانی بیشتری دارد، هزینه 400 میلیون تومانی برای ایجاد هر شغل است که با بودجه مصوب مجلس می‌توان 10 هزار شغل ایجاد کرد. اگر هم مبنا را اظهارنظر حسن طایی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهیم می‌توان 13 هزار و 330 شغل 300 میلیون تومانی برای افراد ایجاد کرد.

با این حساب در حالتی که به کمترین میزان برای ایجاد شغل نیاز است، می‌توان 57 هزار و در بدترین حالت 10 هزار شغل ایجاد خواهد شد. اما نکته قابل توجه این است که آمارهای رسمی از بیکاری 2.5 میلیون نفری و آمارهای غیررسمی از بیکاری چهار تا پنج میلیون نفر خبر می‌دهد. یعنی در صورتی که کل بودجه چهار هزار میلیارد تومانی صرف ایجاد اشغال جدید شود و با فرض اینکه تعداد بیکاران 2.5 میلیون نفر باشد دولت تنها می‌تواند 2.28 درصد نیاز بیکاران را پوشش دهد. اما اگر مبنای تعداد بیکاران عدد پنج میلیونی اعلام شده توسط موسی‌الرضا ثروتی باشد این بودجه تنها می‌تواند برای 1.14 درصد تعداد کل بیکاران اشتغال ایجاد کند و اگر قرار باشد بار اشتغال تنها بر دوش بخش دولتی باشد، 98.86 درصد بیکاران همچنان باید در انتظار ایجاد بودجه‌ جدیدی در سال‌های آتی باشند.

بر این اساس اعتباری که مجلس برای اشتغال تصویب کرده، اعتباری بسیار اندک است که تنها جوابگوی کمتر از سه درصد متقاضیان فعلی ورود به بازار کار آن است. اما ذکر یک نکته ضروری است و آن اینکه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بارها اعلام کرده ایجاد اشتغال به نرخ رشد اقتصادی هفت تا هشت درصدی نیازمند است و آخرین نرخ رشد اقتصادی اعلام شده مربوط به 9 ماهه سال 93 است که بانک مرکزی آن را 3.7 درصد اعلام کرده است. البته ربیعی گفته است: برای اشغال 900 هزار نفری به رشد بالای هشت درصد نیاز داریم اما نگفته است آیا با نرخ رشد 3.7 درصدی فعلی می‌توان امیدی به ایجاد اشتغال داشت یا نه؟

اما کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار کار پاسخ این سوال را به کرات داده‌ و گفته‌اند حداقل نرخ رشد اقتصادی برای ایجاد اشتغال، نرخ‌های بالای شش درصد است و با ارقام فعلی نمی‌توان امیدی به ایجاد اشتغال داشت. حال مشخص نیست آیا بودجه‌ای که مجلس تصویب کرده می‌توان همان اشتغال 57 هزار نفری را هم ایجاد کند و آیا مشاغل پایدار است یا آنکه شرایط فعلی به گونه‌ای است که در کنار مشاغلی که ایجاد می‌شود، مشاغلی هم از بین می‌رود؟

هزینه ایجاد هر شغل (میلیون تومان)

تعداد مشاغل ایجاد شده

چند درصد بیکاران شاغل می‌شوند؟

70

57140

2.28

150

26600

1.06

300

13333

0.53

400

10000

0.4

تعداد بیکاران 2.5 میلیون نفر فرض شده است.

افزایش بیماری‌های ناشی از کار بدلیل عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار در منطقه ویژه عسلویه

منابع آگاه در عسلویه از افزایش بیماری‌های ناشی از کار در میان کارگران شاغل در این منطقه به دلیل بی توجهی در اجرای اصول و مقررات ایمنی و بهداشت کار خبر می‌دهند.

به دلیل جدی گرفته نشدن اصول ایمنی و بهداشت کار در منطقه ویژه عسلویه، روند ابتلا به بیماری‌های ناشی از کار در این منطقه رو به افزایش است.

در مقایسه با حوادث ناشی از کار که تبعات آنی و مشهودی دارند، عوارض بیماری‌های ناشی از کار با تاخیر ظاهر شده و حتی ممکن است کارگرانی در هنگام بازنشستگی با عوارض دوران کارشان مواجه شوند.

هرچند صنایع نفت و گاز به لحاظ ماهیتی در گروه صنایع آلاینده و غیر سبز جای دارند، اما با این حال اگر در منطقه عسلویه و یا مناطقی دیگر از این دست که محل اجرای پروژه‌های نفت و گاز است نظارت‌های ایمنی و بهداشت کار و حفاظت فنی مخصوص این صنایع بصورت جدی رعایت شود می‌توان روند بیماری‌های شغلی را کنترل کرد.

تا همین چند سال پیش که اجرای پروژه‌های نفت و گاز به برخی شرکت‌های خارجی واگذار شده بود این شرکت‌ها بیشتر از مجریان  پیمانکاران ایرانی خود را به اجرای استانداردهای ایمنی ملزم می‌کردند و به همین دلیل در آن زمان روند گسترش آلودگی در منطقه عسلویه کنترل شده بود.

به گفته منابع آگاه با توجه به نوع آلودگی‌هایی که در جریان احداث و بهره‌برداری از مجتمع‌های نفت و گاز در منطقه عسلویه تولید می‌شود چندان دور از انتظار نخواهد بود که در آینده نزدیک یا دور شمار قابل توجهی از افرادی که هم اکنون به عنوان کارگر در این منطقه حضور دارند به عوارض تنفسی یا پوستی مبتلا شوند.

با توجه به اینکه فعالیت مجتمع‌های نفت و پتروشیمی هم در زمان احداث و هم در زمان بهره‌برداری حجم قابل توجهی از آلودگی را در فضای باز تولید می‌کنند همه افراد حاضر در منطقه در معرض این آلودگی‌ها قرار دارند و نمی‌توان گفت که این عوارض تنها مختص به کارگرانی است بصورت مستقیم در ساخت یا بهره برداری از پروژه‌ای خاص مشارکت دارند.

بخشی ازیک گزارش ایلنا بتاریخ19اردیبهشت

در عسلویه بیشتر کارگران تا نزدیک به ۱۶ ساعت در روز کار می‌کنند

ایمنی کارگران فدای سرعت پروژه‌های نفتی می‌شود

یک کار‌شناس ایمنی در منطقه عسلویه گفت: افزایش سرعت اجرای پروژه‌های نفت و گاز باعث شده است تا رعایت ایمنی کار جدی گرفته نشود.

 به گزارش19اردیبهشت ایلنا،وی در این باره گفت: بصورت طبیعی وقتی بر سرعت اجرای پروژه‌های پالایشگاهی اضافه می‌شود، کارگران شاغل در این پروژه‌ها باید بیشتر از حد معمول کار کنند.

وی بابیان اینکه هم اکنون در عسلویه بیشتر کارگران تا نزدیک به ۱۶ ساعت در روز کار می‌کنند؛ ادامه داد: این وضعیت یعنی کارگران ممکن است برای مدت نامعینی از حق قانونی مرخصی نیز محروم شوند.

به باور این مدرس ایمنی کار، افزایش ساعات شغلی در کنار مسائل دیگری همچون دوری از خانواده و شرایط آب‌ و هوایی باعث می‌شود تا از کارایی نیروی کار کاسته شود.

وی با اشاره به رابطه مستقیمی که میان کاسته شدن از کارایی نیروی انسانی با افزایش وقوع حوادث کار وجود دارد توضیح داد: در چنین شرایطی هم پیمانکاران جزء و هم مدیران پروژه‌های بزرگ از کار‌شناسان ایمنی توقع دارند که در اجرای مقررات ایمنی چندان سخت گیری به خرج داده نشود.

این کار‌شناس ایمنی در این باره ادامه داد: بصورت مشخص وقتی قرار می‌شود تا سرعت اجرای پروژه‌ای افزایش پیدا کند خواه‌ناخواه به کار‌شناسان ایمنی به عنوان ترمز و سرعت‌گیر پروژه نگاه می‌شود و این در حالی است که کل بار مالی ناشی از اجرای مقررات ایمنی و حفاظت فنی نمی‌تواند از حداکثر ۵ درصد بارمالی پیش بینی شده برای پروژه بیشتر باشد.

به گفته وی در یکسوی ماجرا پیمانکاران و به ویژه پیمانکاران جزء قرار دارند که به لحاظ سازمانی در موقعیتی همتراز یا پایین‌تر از کار‌شناسان ایمنی قرار دارند و این گروه ممکن است در مواجه احتمالی با کار‌شناسان ایمنی که بصورت دوره‌ای یا سرزده خواستار بازبینی شرایط ایمنی کار هستند ادبیاتی تند را اتخاذ کنند.

وی ادامه داد: در سوی دیگر ماجرا مدیران ارشد پروژه‌های بزرگ حضور دارند؛ این گروه که به لحاظ سازمانی در موقعیتی بالا‌تر از کار‌شناسان ایمنی هستند معمولا درخواست مشابه‌ای با پیمانکاران را با لحن خودمانی و دوستانه مطرح می‌کنند.

وی با تقسیم بندی پروژه‌های نفت و گاز به دو گروه پروژه‌های در دست ساخت و دردست بهره برداری گفت: افزایش سرعت اجرای پروژه باعث می‌شود تا از یکسو در پروژه‌های در دست ساخت احتمال وقوع حوداث فیزیکی زیاد شود و از سوی دیگر و در پروژه‌های در دست بهره برداری نیز به دلیل وجود میعانات گازی شاهد وقوع حوادث دیگری مانند خفگی، آتش سوزی و… باشیم.

جان باختن 11کارگردرسال جاری درخراسان شمالی بدلیل حوادث کار

بهمن شاه ابراهیمی

با گذشت کمتر از دو ماه از سال 94 متاسفانه شاهد 11 مورد فوت ناشی از حوادث حین کار در خراسان شمالی بوده ایم که بیشتر آن از جانب شرکت‌‌‌ها و پیمان کاران وابسطه به اداره برق بوده است. پیمانکاران شرکت برق با 6 کشته در 45 روز اول سال 94 بیشترین سهم را در مرگ و میر کارگران در حین کار داشته اند. چهار تن آنان که در 20 فروردین ماه در حادثه‌‌ای جمعی در نیروگاه سیکل ترکیبی برق شیروان دچار مرگ شد‌اند که البته حال نفر پنجم این سقوط نیز اصلا مساعد نیست و متاسفانه دچار قطعی نخاع و شکستگی‌‌‌های متعدد در بدن و حتی برداشتن تحال وی شده است که الان نیز در بخش‌‌ای سی یو بیمارستان امام علی شهرستان بجنورد بستری است. و یا  در اواخر فروردین ماه نیز یه تن از پیمانکاران اداره برق شیروان در حالی که کمپرسی حمل مصالح در حال تخلیه بوده است به سیم برق گیر میکند و ایشان که دستشان بر روی بدنه ماشین بوده است دچار برق گرفتگی میشود و فوت میکنند و یا در آخرین حادثه منجر به فوت مربوط به این اداره آقای “علی رحیمی” اپراتور و راننده جرثقیل در اثر واژگونی جرثقیل در حین کار فوت می‌شود. در مجموع این موارد مربوط به شرکت برق تنها و تنها می‌توان واحد hse یا همان”واحد ایمنی و بهداشت” اداره برق این استان را مقصر شمرد که با کم کاری‌‌‌ها و نیاوردن فشار به پیمانکاران برای بالا بردن سطح ایمنی در کارگاه‌‌‌های مربوط به این اداره به دلیل پایین آوردن هزینه‌‌‌های جانبی کارگاه و بخصوص برای سرعت در انجام کار از پیگیری مسائل ایمنی خوداری کرده اند. بطور مثال سقوط از ارتفاع کارگران  نیروگاه سیکل ترک

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.