اخباروگزارشات کارگری17اردیبهشت1394 (همراه با ضمیمه ویژه اعتراض سراسری 17اردیبهشت فرهنگیان)

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری17اردیبهشت1394 (همراه با ضمیمه ویژه اعتراض سراسری 17اردیبهشت فرهنگیان)

– بازهم اخراج کارگران معترض:

اخراج25کارگر معترض کارخانه سنگ ‌بری براداران آزغ مهاباد

– تداوم بازداشت موقت ابراهیم مددی و داود رضوی

– پیام تبریک به مناسبت آزادی کوروش بخشنده

– آزادی کورش بخشنده با وثیقه 100 میلیون تومانی

– آزادی نظام صادقی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی

– اعتصاب کارگران تراکتورسازی کردستان در اعتراض به وضع بد معیشتی

– بیکاری کارگران وتعطیلی کارخانه ها

– گزارشی از وضعیت کارگران سوله ئاگرین دهگلان

– اخراج 14کارگر باسابقه  کارخانه ذوب آهن ارسباران بدون دریافت حقوق ۲ ماه گذشته

– خطربیکاری بیخ گوش 55کارگر کارخانه آردل

– تقدیر از پالایشگاهی که طی هشت روز ۲۳ کارگرش کشته یا مصدم شدند

– حادثه کار بار دیگر جان کارگری را گرفت

– جان باختن 2کارگردرحین کاردراستان هرمزگان

– سرمایه داران خواسته ی خود را با سازماندهی خانه ی کارگری ها، از زبان کارگران مطرح می کنند

– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:با همه ی توان از کارگران شریف افغانی حمایت کنیم

– سومین میزگرد رادیویی:ارزیابی از برگزاری اول ماه مه درایران

– درآستانه بیکاری قرارگرفتن 6000نفرازکارکنان شرکت فرانسوی اروا

بازهم اخراج کارگران معترض:

اخراج25کارگر معترض کارخانه سنگ ‌بری براداران آزغ مهاباد

٢۵ تن از کارگران کارخانه سنگ ‌بری “براداران آزغ” مهاباد، به دلیل هرآنچه “اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه” خوانده می‌شود، از کار اخراج شدند.

به گزارش 17اردیبهشت کُردپا، کارفرمای کارخانه سنگ ‌بری “برادران آزغ” مهاباد، ٢۵ تن از کارگران این کارخانه را به دلیل اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه از کار اخراج کرد.

یکی از کارگران اخراج شده اعلام کرد: پس از اعتراض کارگران، کارفرما قول پرداخت حقوق معوقه را طی چند ماه آینده به کارگران داد و این نارضایتی کارگران را درپی داشت.

این کارگر افزود: پس از اعتصاب کارگران در روز جهانی کارگر، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و مطالبات خود، کارفرمای کارخانه ٢۵ کارگر معترض را از کار اخراج نمود.

تداوم بازداشت موقت ابراهیم مددی و داود رضوی

همسر آقای ابراهیم مددی شانزدهم اردیبهشت ماه برای پیگیری وضعیت این کارگر حق طلب زجر کشیده به دادسرای اوین مراجعه کرد ولی اجازه ملاقات با همسرش داده نشد. و به ایشان گفته شده که در بازداشت موقت هستند و پس از بازجویی و تحقیقات با شما تماس می گیریم.

یک هفته است که این دو کارگر زندانی با خانواده تماس نگرفته اند و خانواده های شان نگران سلامتی آنها هستند. یاد آور می شود آقای مددی بیماری دیابت و پروستات دارد اضافه بر این کهولت سن ایشان به نگرانی ها افزوده است.

از نظر سندیکا ابراهیم مددی ریس و داود رضوی عضو هیات مدیره سندیکا تلاش هایی برای احقاق حقوق کارگران نموده اند و ادامه بازداشت موقت ایشان بهانه ای با هدف فشار بر کارگران حق طلب و تشکل های مستقل کارگری می باشد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

16اردیبهشت1394

اطلاعیه شماره ۴۸ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد 

پیام تبریک به مناسبت آزادی کوروش بخشنده

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

کوروش بخشنده فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری و عضو هیئت اجرائی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد امروز چهار شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه بعد از ۲ ماه بازداشت با سپردن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن تبریک به مناسبت آزادی این فعال کارگری خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران و فعالین کارگری زندانی است.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

komitedefaa.blogspot.com

شانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۴

آزادی کورش بخشنده با وثیقه 100 میلیون تومانی

به گزارش رسیده روز چهار شنبه 16 فروردین کورش بخشنده فعال کارگری واز اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بعد از 2ماه بازداشت در اداره اطلاعات شهر سنندج با وثیقه 100میلیون تومانی ازاد شد.

لازم به ذکر است این فعال کارگری در آستانه هشت مارس روز جهانی زن در روز 16 اسفند توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده بود.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی کورش بخشنده، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط همه کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی در بند می باشد.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

16 اردیبهشت 94

آزادی نظام صادقی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی

به گزارش رسیده نظام صادقی فعال کارگری واز اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، روز 17 اردیبهشت بعد از حدود یک ماه بازداشت در اداره اطلاعات شهرهای کامیاران و سنندج با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شد. این فعال کارگری روز 19 فروردین توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده بود.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی نظام صادقی، خواهان آزادی فوری کارگران و فعالین کارگری دربند و سایر زندانیان سیاسی می باشد.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

17 اردیبهشت 1394

اعتصاب کارگران تراکتورسازی کردستان در اعتراض به وضع بد معیشتی

به گزارش رسیده روز 14 اردیبهشت حدود 90 درصد از کارگران تراکتور سازی کردستان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی دست از کار کشیدند. این اعتصاب از 10 صبح تا 13/45 بعد از ظهر ادامه داشت.

بر پایه این گزارش مدیر عامل و صاحبان این شرکت به مدت 2 سال است که به کارگران اجازه انتخاب نماینده نداده اند. همچنین از حدود یک سال پیش کارفرمایان این شرکت ناهار کارگران را قطع و به جای آن مبلغی ناچیز (حدود یک سوم پول ناهار) به آنان پرداخت می شود و هدیه روز کارگر که باید قبل از روز جهانی کارگر به کارگران پرداخت می شد در روز 14 اردیبهشت پرداخت شد. همچنین از دو هفته پیش اضافه کاری کارگران قطع شده است.

در پی این اعتصاب مدیریت کارخانه کارگران را در سالن آموزش جمع کرده و با توضیحات ناکافی و طفره رفتن از پاسخگویی به کارگران از آنان خواست تا مشکلاتشان را مکتوب و به دفتر وزیر بفرستند یا برای نامبرده ایمیل کنند تا به مشکلاتشان رسیدگی شود.

لازم به ذکر است که این شرکت دارای 120 کارگر می باشد و در جریان این اعتصاب کارگران 5 نفر را در بین خود به عنوان نماینده انتخاب نمودند.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

17 اردیبهشت 1394

بیکاری کارگران وتعطیلی کارخانه ها

نزدیک 150 نفر از کارگران شرکت ورق کاران تبریز از کار بیکار شدند

طبق گزارش های رسیده٬ شرکت ورق کاران تبریز تعطیل شد. شرکت ورق کاران تبریز یکی از شرکت های اقماری تامین کننده ی قطعات شرکت های تراکتورسازی تبریز٬ ایران خودرو و سایپا می باشد٬ که افت شدید تولید کارخانجات فوق شرکت ورق کاران را به ورطه ی ورشکستگی و نابودی کامل رسانیده است.

در این واحد صنعتی-تولیدی بیش از 150 کاگر مشغول به کار بودند که به غیر از 10 الی 15 نفر از کارگران٬ مابقی نیروهای کار از کار بیکار شده‌اند. در اردیبهشت ماه سال جاری این کارگران در اعتراض به این مساله دو مرتبه مقابل استانداری استان آذربایجان شرقی تجمع کرده اند.

شایان ذکر است در تعطیلی واحد تولیدی مذکور٬ علاوه بر افت تولید کارخانجات مادری که این شرکت عهده‌دار تامین قطعات آن بود٬ کمبود سرمایه در گردش و اختلاف بین سهامداران نیز دخیل بوده است.

در طی ماههای گذشته به ویژه از آغاز سال 94 تاکنون، حداقل شاهد چند تجمع و تحصن کارگران واحدهای مختلف اقتصادی، تولیدی و صنعتی استان در اعتراض به پرداخت نشدن چندماهه ی حقوق و یا تعدیل نیرو بوده ایم.

به برخی از این اعتراضات نگاهی اجمالی می اندازیم:

– اعتراض 300 کارگر نیروگاه حرارتی تبریز نسبت به واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی و کاهش حقوق و دستمزد کارگران و تجمع آنها مقابل شرکت برق منطقه ای استان.

– اعتراض 570 کارگر کارخانه فولاد آذربایجان (میانه) و بیکاری صدها تن از کارگران این کارخانه به دلیل سوء مدیریت و واگذاری آن به بخش خصوصی.

– تعطیلی کارخانه ذوب آهن ملکان و خانه نشینی دهها کارگر آن.

– تجمع اعتراض آمیز ده‌ها تن از کارگران شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز به دلیل سوء مدیریت و واگذاری این واحد صنعتی به بخش خصوصی و پرداخت نشدن 7 ماهه ی حقوق شان.

– تجمع اعتراضی و ابراز نگرانی ده‌ها تن از کارکنان و کارگران شرکت تبریز کف.

اینها تنها چند نمونه از تجمعاتی است که طی هفته های اخیر، به دغدغه‌ی اصلی مدیران سیاسی و اقتصادی استان به ویژه، استاندار، معاون سیاسی و معاون برنامه ریزی استانداری تبدیل شده است. اما اطلاعات رسیده حکایت از آن دارد که حداقل 28 واحد تولیدی و صنعتی استان در طی ماه های گذشه با بحران های کارگری و رکود و تعطیلی روبرو بوده اند.

این اعتراضات و تجمعات بی‌تردیدبازتاب سنگین و گران رویکرد دولت گذشته و فعلی است که این روزها خود را به اشکال مختلف بروز می دهد. این اتفاقات هدیه نظام بجران زده سرمایه داری به کارگران وزجمتکشان است که چیزی به جز نیروی کار برای فروش ندارند .

منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر

گزارشی از وضعیت کارگران سوله ئاگرین دهگلان

بنابه گزارش رسیده کارگران سوله ئاگرین (اگرین) در شهرک صنعتی دهگلان چهار ماه است که حقوق و پاداش و همچنین عیدی سال   93 را دریافت نکرده اند. در این شرکت حدود 40کارگر مشغول به کار هستند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

17 اردیبهشت 1394

اخراج 14کارگر باسابقه  کارخانه ذوب آهن ارسباران بدون دریافت حقوق ۲ ماه گذشته

قرارداد کار ۱۴ کارگر باسابقه ذوب آهن ارسباران بدون پرداخت حقوق ۲ ماه گذشته تمدید نشد.

طبق گفته کارگران ذوب آهن ارسباران، اخراج کارگران این مجموعه صنعتی ادامه دارد و کارفرما در پاسخ به اعتراض کارگران گفته است در روز‌های آینده تعداد بیشتری از کارگران راخراج می‌شوند.

به گزارش17اردیبهشت ایلنا،منابع کارگری در کارخانه ذوب آهن «ارسباران» اعلام کردند قرارداد کار حدود ۱۴ تن از کارگران قرار دادی و باسابقه کارخانه ذوب آهن ارسباران در سال ۹۴ به دلیل عدم نیاز تمدید نشده است و هم اکنون این تعداد کارگر برای پیگیری مطالبات مزدی معوقه خود به اداره کار تاکستان شکایت کرده‌اند.

کارگران می‌گویند؛ کارخانه ذوب آهن ارسباران در گذشته حدود ۴۰۰ کارگر داشت که شمار زیادی از کارگران به تدریج در طی چند سال گذشته که صنعت کشور دچار بحران اقتصادی شده بود، اخراج شدند و تعداد کارگران این کارخانه به حدود ۷۰ نفر رسیده بود که کارفرما اردیبهشت ماه سال جاری حدود ۱۴ کارگر دیگر را اخراج کرد.

طبق گفته کارگران ذوب آهن ارسباران، اخراج کارگران این مجموعه صنعتی ادامه دارد و کارفرما در پاسخ به اعتراض کارگران گفته است در روز‌های آینده تعداد بیشتری از کارگران راخراج می‌شوند.

در خاتمه کارگران ذوب آهن اردبیل درباره مطالبات معوقه خود گفتند؛ کارگران این واحد تولیدی از اسفند ماه سال گذشته حقوق نگرفته‌اند. به همین دلیل مشکلات زیادی طی ۷۶ روز گذشته به کارگران این کارخانه تحمیل شده است.

خطربیکاری بیخ گوش 55کارگر کارخانه آردل

کارگران کارخانه آردل از تصمیم مالک این کارخانه برای انحلال این واحد صنعتی و وضعیت نامعلوم شغلی ۵۵ کارگر خبر می‌دهند.

به گزارش17اردیبهشت ایلنا،کارگران کارخانه آردل گفته‌اند تصمیم کارفرما مبنی بر انحلال این واحد تولید لوازم خانگی هفته گذشته در جلسه ویژه فرمانداری تهران به اطلاع نهاد کارگری کارخانه رسیده است.

گفته می‌شود در این جلسه ویژه ابتدا قرار بود موضوع چگونگی وصول طلب بانک صادرات از کارخانه آردل بررسی شود اما در ‌‌نهایت فردی که از طرف کارفرما در این جلسه فرمانداری حاضر شده بود خود را مدیر تسویه کارخانه آردل معرفی می‌کرد.

از قرار معلوم شخصی که خود را مدیر تسویه معرفی کرده است به کارگران گفته است با توجه به وضعیت موجود ممکن است کارخانه آردل به جای منحل شدن؛ ورشکسته اعلام شود که در این صورت پرداخت مطالبات مزدی کارگران دشوار‌تر خواهد شد.

کارگران آردل به نقل از این فرد می‌گویند از قرار معلوم جلسه مجمع عمومی سهامداران کارخانه آردل در تاریخ اولین روز سال ۹۴ (روز تعطیل عمومی) برگزار شده و حاضران در این جلسه با انحلال کارخانه آردل موافقت کرده‌اند.

کارگران کارخانه آردل که خود را مالک ۷ درصد از سهام کارخانه می‌دانند می‌گویند با فرض آنکه حتی از نظر قانون برگزاری جلسه مجمع عمومی در روز تعطیل اشکالی نداشته باشد، کارگران در مقام سهامدار کوچک‌ترین اطلاعی از برگزاری جلسه یاده شده نداشته‌اند.

طبق گفته‌های فعالان کارگری تهران هم اکنون در کارخانه آردل نزدیک به ۵۵ کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود ۳۵ نفر کارگران رسمی هستند.

گفته می‌شود بیشتر این کارگران که سخت و زیان آور بودن مشاغل آن‌ها به تایید رسیده دارای حدود ۲۵ سال سابقه کار هستند اما به دلیل بدحسابی کارفرما سازمان تامین اجتماعی از صدور احکام بازنشستگی آن‌ها خودداری می‌کند.

در عین حال گفته می‌شود که کارفرمای آردل بابت حق بیمه اسفند‌ماه، عید و پاداش سال گذشته و دستمزد فروردین ماه ۹۴ به کارگرانی که هم اکنون در این واحد تولیدی کار‌ می‌کنند بدهکار است و تنها در نتیجه اعمال فشاری که قبل از پایان سال گذشته از سوی فرمانداری و اداره کل کار تهران صورت گرفت حاضر شد تا دستمزد اسفندماه آن‌ها را پرداخت کند.

کارگران آردل در توضیح مشکلات محل کار خود می‌گویند از حدود ۹ سال پیش که سهام گروه صنعتی آردل به بخش خصوصی واگذار شد، مالک جدید در تامین سرمایه در گردش کارخانه همکاری لازم را نداشته است بطوری که در مدت اخیر کارکنان کارخانه از محل فروش ضایعات مواد خام را خریداری و خطوط تولید کارخانه را فعال نگهداشته‌اند.

تقدیر از پالایشگاهی که طی هشت روز ۲۳ کارگرش کشته یا مصدم شدند

در حالی که طی هشت روز بیش از ۲۳ کارگر پالایشگاه شازند در حین انجام تعمیرات اساسی در این پالایشگاه کشته و مصدوم شده‌اند، امروز اعلام شد رییس سازمان محیط‌ زیست به این مجتمع صنعتی به دلیل تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ لوح «محصول سبز» تقدیم کرده است.

به گزارش 17اردیبهشت ایلنا، در خبر‌ها اینطور اعلام شده که پالایشگاه شازند به دلیل تعهد به «رعایت قوانین و مقررات زیست‌ محیطی» و «مسوولیت اجتماعی» این مجتمع صنعتی مبنی بر تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ و توزیع آن در کلانشهرهای کشور موفق به دریافت این لوح شد‌ه است.

تقدیم چنین لوحی به شرکتی که طی دو هفته گذشته، بیش از ۲۳ کارگر در آن کشته و مصدوم شدند، از آن جهت حائز اهمیت است که بسیاری از فعالان کارگری شاغل در صنعت نفت در ماه‌های گدشته هشدار داده بودند که در مجتمع‌های صنعتی مربوط به این صنعت، پیشبرد زود‌تر تعهدات اجرایی بر رعایت اصول و موازین حفاظت و ایمنی کار اولویت پیدا کرده است.

ماجرا وقتی پر اهمیت‌تر می‌شود که تقدیر رئیس سازمان محیط زیست از پالایشگاه شازند بخاطر «تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴»را در کنار صحبت‌های دو روز پیش «عباس سلیمانی»، مدیر روابط عمومی این پالایشگاه قرار دهیم. آقای سلیمانی روز سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت بیان کرد «تولید بنزین یورو در پالایشگاه در حال حاضر که در تعمیرات بسر می‌بریم از ۱۶ میلیون لیتر به ۸ میلیون لیتر کاهش یافته است.»

اعلام این خبر که نگرانی این مقام مسئول در پالایشگاه از کاهش تولید بنزین به نصف را نشان می‌دهد در طرحی کلی‌تر بیانگر فشار مسئولان صنعت نفت بر هر چه سریع‌تر آماده شدن پالایشگاه جهت تولید دوباره بنزین است. اما آقای سلیمانی در ادامه این گفتگو ضمن طبیعی قلمداد کردن مصدومیت ۲۳ کارگر بر اثر تعمیرات اساسی، تاکید کرد «این تعمیرات به مدت ۱۰ روز به طول می‌انجامد» که نسبت به زمانی که به طور معمول در سایر پالایشگاه‌ها برای انجام فرایند تعمیرات اساسی در نظر گرفته می‌شود، کمتر است. با این حال بنا بر اعلام روابط عمومی پالایشگاه شازند زمان تعمیرات اساسی 45 روز تعیین شده است.

«عیسی ثعلبی»، کار‌شناس ایمنی کار نیز معتقد است دلایل وقوع حوادث سریالی در پالایشگاه شازند  «تاکید بر اتمام هرچه سریع‌تر فرایند تعمیرات اساسی» و «مشکل تامین تجهیزات فنی مطمئن» است.

او در گفتگویی که روز گذشته منتشر شد، گفت: «وقتی کارفرمایان پروژه‌های نفت و گاز تصمیم می‌گیرند که بر سرعت اتمام پروژه‌های در دست احداث و یا توسعه بیفزایند ناخواسته احتمال وقوع حوداث کار در چنین محیط‌هایی افزایش می‌یابد».

گفتنی است طی دو هفته گذشته حداقل سه حادثه گازگرفتگی در پالایشگاه شازند به وقوع پیوسته است که به مرگ سه کارگر و مصدومیت بیش از ۲۰ کرگر دیگر انجامیده است. حال سه تن از کارگرانی که در آخرین حادثه گازگرفتگی مصدوم شدند، به شدت وخیم گزارش شده است.

این در حالی است که مقامات محلی و مدیران پالایشگاه تاکنون هیچ گزارشی از دلایل وقوع این حوادث به افکار عمومی ارائه نکرده‌اند اما ایلنا طی گفتگویی با برادر یکی از کارگران کشته شده از جزییات هولناک این حوادث پرده برداشت.

حادثه کار بار دیگر جان کارگری را گرفت

شرائط غیر ایمنی کار بار دیگر جان یک کارگر را گرفت

روز دو شنبه پانزدهم اردیبهشت ماه یک کارگر اپراتور جرثقیل در اثر واژگونی جرثقیل درگذشت. علی رحیمی کارگر34 ساله شرکت برق اسفراین در حال کار با جرثقیل در مسیر انتقال برق فشار متوسط در اطراف این شهر در اثر واژگونی جرثقیل درگذشت.

این کارگر اپراتور و راننده جرثقیل تحت شرایط بارانی روز گذشته و با نداشتن حداقل های لوازم ایمنی شروع به کار میکند و در اثر سستی خاک در آن شرایط جرثقیل واژگون می‌شود و وی که به دلیل نداشتن کفش مناسب نتوانسته بود فرار کند زیر ماشین می ماند و در دم فوت میکند. این کارگر زحمت کش که یک کودک سه ساله و همسری پا به ماه دارد در شرایطی که حتی کفش هم نداشته و با دم پایی در حال فعالیت بوده است و با وجود بارندگی برای تند تر شدن و سریع تر شدن روند اجرا ئی کار و فشار کارفرما ،در چنین شرایط نا مناسبی تن به این کار داد .تکرار این حوادث بارها سبب شده است تا جان کارگران این چنین فدای سود طلبی کارفرمایان شود .این حادثه و حوادث مشابه آن نشان میدهد که کارگران و زحمتکشان که فاقد تشکل های مستقل کارگری هستند در برابر چنین حوادثی هیچ گو نه امنیتی ندارند .خوانواده این کارگر و صدها کارگر مشابه او با ازدست دادن نان آوران خود تحت آسیب های شدید اجتماعی قرار میگیرند که در نبود چتر حمایتی مناسب سر نوشتی نامعلوم خواهند داشت .

منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر

جان باختن 2کارگردرحین کاردراستان هرمزگان

برق گرفتگی حین کار ، 2 تن را در شهرستان های “بندرعباس” و “قشم”به کام مرگ فرستاد.

به گزارش17اردیبهشت پایگاه خبری پلیس، سرهنگ”سلطانی مهر” رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی هرمزگان در تشریح این خبر گفت: در حادثه ای در شهرستان “بندرعباس” مردی 51 ساله به نام “ح-ر” حین نقاشی دیوارهای بازار دچار برق گرفتگی شد و در مسیر انتقال به بیمارستان جان باخت.

این مسئول انتظامی تصریح کرد: همچنین در حادثه ای دیگر در شهرستان “قشم” فردی به نام”ف-ت” حین جابجایی مصالح ساختمانی بر اثر برخورد با کابل برق دچار برق گرفتگی شد که به علت شدت صدمات وارده پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.

سرمایه داران خواسته ی خود را با سازماندهی خانه ی کارگری ها، از زبان کارگران مطرح می کنند

پس از چندین سال ممنوعیت برگزاری روز جهانی کارگر و در پی گسترش اعتراض های کارگری و بحران های فراگیر معیشت خانواده های کارگران و دیگر زحمتکشان، بالاخره امسال به تشکل دولتی خانه کارگر اجازه دادند تا به نیابت از کارگران مراسم محدودی داشته باشند. اما در همین مراسم محدود هم به جای قطعنامه ای در راستای مطالبات طبقه کارگر، با مقصر نمایاندن گروهی از کارگران، آدرس غلط دادند و به جای پرداختن به مناسباتی دیکته شده توسط نهادهای امپریالیستی که بهره کشی های وحشیانه از نیروی کار را دستور کار خود دارد، کارگران افغان را آماج حملات خود قرار دادند.

گویا کارگران غیر ایرانی موجب پایین آمدن قیمت نیروی کار و بالا رفتن قیمت کالاهای مورد نیاز شده اند. آش این دروغ بیشرمانه آنقدر شور است که سازماندهندگان آن، با رندی تمام آن را در ظرف کارگران به کام خواهران و برادران افغان می رسانند.

همان ها که سرمایه دار را کارآفرین، و کارگر را کارپذیر می نامیدند تا هر نوع مقرراتی را از مناسبات کار حذف کنند و مسیر بهره کشی را بدون مقاومت سازند، امروزه می خواهند با قرار دادن کارگر ایرانی در مقابل کارگر افغان و کارگر مرد در مقابل کارگر زن و کارگر شیعه در مقابل کارگر سنی و… صف کارگران و مطالبات متراکمشان را به انحراف کشانده و با ضعیف کردنشان در مقابل سرمایه داری باز هم به عقب نشینی بیشتر وادارشان سازند.

کارگران ایران خود را جزیی از طبقه کارگر جهان می دانند. آنانی که با دعوت از هارترین سرمایه داران خارجی و شرکت های چند ملیتی به ایران سر از پا نمی شناسند و برای غارت منابع و نیروی کار در این مرز و بوم، هم طبقه ای های خود را از سراسر جهان به ایران دعوت می کنند. در روز کارگر به یکباره جلوه ای از ناسیونالیسم افراطی را به نمایش می گذارند. بی آن که بفهمند طبقه ی کارگر در ایران دم خروس همبستگی طبقاتی این بی وطنان را دیده و دروغ عِرق ملی این جماعت را با پوزخند و مقاومت طبقاتی جواب خواهد داد.

ترفند قرار دادن کارگران غیر بومی در مقابل کارگران بومی و نهایت استفاده از کار ارزان آنان، تنها مختص به ایران و کارگران غیر ایرانی نیست این حیله ی شناخته شده ایست که در آمریکا با کارگران مکزیکی و در آلمان با کارگران ترک و … می شود. در واقع کارگر در هر کجا که باشد چاره ای جز فروش نیروی کار خود به صاحبان ابزار تولید ندارد و سرمایه داران برای سود بیشتر از یک سو با تقسیم کارگران به قانونی و غیر قانونی، به بومی و غیر بومی به زن و مرد و… در تلاشند تا نیروی کار را با تفرقه نسبت به هم بد بین نمایند و از سوی دیگر، با استفاده از نیروی کار غیر قانونی و غیر رسمی، زمینه ی حذف مقررات را به طور کامل از مناسبات کار فراهم آورند. زیرا نیروی کار افغان، هم کار می کند و هم بیمه نمی شود. نیروی کار غیر رسمی هم کار می کند و هم مشمول حداقل های مصوب قانونی قرار نمی گیرد. از مسیر کشف علل افغان ستیزی ست که می توان دست سازمان دهندگان قطعنامه ی روز جهانی کارگر را خواند.

از همین رو یک بار دیگر اعلام می کنیم: کارگران صرف نظر از ملیت، جنسیت، قومیت، نژاد و باورهایشان، به یک طبقه اجتماعی تعلق دارند و مادام که این طبقه در مقابل هجوم بهره کشان که اتفاقا آنان نیز به دنبال وحدت طبقاتی و جهانی خود هستند، به اتحاد عمل طبقاتی دست نیازند وضع اشتغال و لاجرم وضع معیشت بهتر از اکنون نخواهد بود. در حال حاضر با توجه به فقدان سازماندهی موثر طبقاتی در سطح جامعه و با عنایت به پتانسیل موجود در میان نیروی کار تنها، مقاومتِ طبقاتیِ متشکل است که می تواند هجوم بهره کشان را به معیشت خانواده هایمان بی اثر سازد.

تلاش برای ایجاد تشکل های مستقل صنفی و طبقاتی کارگران می تواند ترفندهایی از نوع خانه ی کارگر را بی اثر کند.

زنده باد همبستگی طبقاتی همه کارگران جهان

کانون متحد کارگری «کمک»

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:با همه ی توان از کارگران شریف افغانی حمایت کنیم

“کارگران جهان متحد شوید”

دریازدهم اریبهشت امسال بار دیگر عوامل سرمایه همچون محجوب و صادقی و نهادهای وابسته و گوش بفرمانی چون خانه کارگر که به موجب وظیفه در بین کارگران لانه کرده اند، گوشه ای از ماهیت ضد کارگری و تفرقه افکنانه خود را به نمایش گذاشته و در راهپیمایی ای که به مناسبت روز جهانی کارگر از طرف این نهاد ضدکارگری ترتیب داده شد، همه ی سعی و تلاش خود را به کار بردند تا در کمال بی شرمی شعارهایی همچون: “کارفرما حیا کن ــ افغانی را رها کن”، را برای ایجاد تفرقه و جدایی در بین کارگران به میان صفوف آنان برده و تا آن جا که ممکن است در بین آنان تفرقه بیندازند. گماشتگان سرمایه تلاش کرده اند تا بدین وسیله در روزی که بر اساس یک سنت تاریخی و مبارزاتی، می بایست روز اتحاد و همبستگی طبقاتی و جهانی طبقه کارگر برای احقاق حقوق و پیگیری خواست های و مطالبات آنان در همه عرصه ها باشد، تخم تفرقه و جدایی را در بین کارگران رواج داده و بخش ها و لایه های مختلف این طبقه را به جان یکدیگر بیندازند.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2154:l———–r&catid=14:1389-12-23-23-57-18&Itemid=27

سومین میزگرد رادیویی:ارزیابی از برگزاری اول ماه مه درایران

گفتگوی امیر جواهری با فرخنده آشنا ، مجید تمجیدی و علیرضا نوایی

تحلیل برگزاری اول ماه مه در ایران، ارزیابی از حرکت فاشیستی عوامل خانه کارگردردشمنی با کارگران افغان و مشکلات کارگران و دفاع ازموقعیت معلمان در راستای پشتیبانی از اعتراض سراسری 17 اردیبهشت در سراسر ایران

گوش کنید:http://www.artin.rivido.de/rd/2015/05/ga03mai.mp3

درآستانه بیکاری قرارگرفتن 6000نفرازکارکنان شرکت فرانسوی اروا

شرکت فرانسوی اروا، فعال در بخش انرژی هسته ای و استخراج معادن از حذف ۶ هزار پست خبر می دهد.

به گزارش7مه یورونیوز،این برنامه حذف مشاغل در طول سه سال اجرا می شود. حذف بیش از نیمی از این تعداد از نیروی کار در فرانسه صورت می گیرد. تعداد نیروی کار اروا ۴۴ هزار نفر است که ۶۵ درصد آنها در فرانسه فعالیت دارند.

تصمیم مدیران این شرکت بزرگ واکنش سندیکاها را در پی داشته است. ژان پی یر بشمن، از سندیکای کنفدراسیون دموکراتیک کار (CFDT)می گوید: «شرکتی که حذف مشاغل می کند همه ثمرات و داشته ها را حذف خواهد کرد. همه تضمینهای کاری و ساز و کارهای درآمد از بین خواهند رفت. همه اینها بهره روی شرکت است که زیر سئوال می رود هیچ تضمینی هم برای حفظ آن وجود ندارد».

ژوزه مونتس، از سندیکای نیروی کارگری فرانسه (FO) می گوید: «نمی دانیم آیا نصف شرکت فروخته خواهد شد یا خیر. نمی دانیم شرکت برق فرانسه چه برنامه ای خواهد داشت. نمی دانیم شرکت چه سیاستی نسبت به چینی ها در پیش خواهد گرفت. تنها موضوعی که فهمیدیم اینست که باید از تعداد حقوق بگیران شرکت کاسته شود».

اخیرا شرکت برق فرانسه برای خرید بخش رآکتورهای اتمی اروا با این کمپانی وارد مذاکره شده است. مبلغ پیشنهادی شرکت برق ۳۰۰ میلیون یورو بوده است. اروا در مقابل مبلغ یک میلیارد یورو را مطرح کرده است.

با انتشار این خبر، ارزش سهام شرکت اروا در پایان کار روز پنجشنبه بازار بورس پاریس با افت ۴.۷۹ درصدی همراه بوده است.

اروا در نظر دارد با اجرای یک طرح صرفه جویی اقتصادی ۱۵ درصد از مخارج خود را در فرانسه و ۱۸ درصد از هزینه های این شرکت را در سایر نقاط دنیا کاهش دهد.

هفدهم اردیبهشت ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.