اخباروگزارشات کارگری14و15خرداد1394
– شادباش دهین سال بازگشایی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی
– بیانیه کارگران شرکت ریسندگی پرریس در دفاع از جعفر عظیم زاده
– وعده های توخالی به اپراتورهای شرکت برق بجای تبدیل وضعیت استخدامی !
– زیان 3700 میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی از یک مصوبه دولتی به نفع کارفرمایان
– بیمه”چتر حمایتی فراموش شده برای کارگران مقنی، شیروانکوبها و داربستبندها
– جان باختن یک کارگردربوکان هنگام کار
– سقوط لوله جان کارگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس را گرفت
شادباش دهین سال بازگشایی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه دهمین سال بازگشایی سندیکا را به همه کارگران شرکت واحد شادباش عرض می نماید. و به همین مناسبت تصاویری از مجمع عمومی با شکوه انتخابات هیات مدیره سیزده خرداد ماه سال ۱۳۸۴ را منتشر میکند.
۱۳خرداد ۱۳۹۴
لینک مشاهده تصاویر:http://vahedsyndica.com/archive/1064
بیانیه کارگران شرکت ریسندگی پرریس در دفاع از جعفر عظیم زاده
ما نمایندگان و کارگران شرکت ریسندگی پرریس سنندج از نزدیک جعفر عظیم زاده را به واسطه دفاع و راهنمایی هایش در مورداحقاق حقوق خود به خوبی می شناسیم اوکسی است که جزءبه احقاق حقوق کارگران به چیز دیگری نمی اندیشد و همیشه دوشادوش کارگران در اعتراضات حق طلبانه شان حضور فعال داشته وچهره خوشنام کارگری ست.
همه خواسته ها وتلاشش به خاطر زندگی فلاکت بار خود و هم طبقه ای هایش میباشد.
بزرگی این فرد آن چنان است که هیچ گاه به سود خود گامی بر نمی دارد او از جنس ماست بی ریا و دلسوز.
لذا ما کارگران ریسندگی پرریس که در جریان یکسال مراجعه به اداره کار و دادگاه ودر سایر مواردی که مطلع هستیم ، جعفر عظیم زاده را درکنار کارگران و یار ویاور خود دیده ایم ،
لذا کینه ورزی و بازداشت ایشان توسط دستگاه قضایی که بخاطر تلاشش در راه بهبود زندگی کارگران بوده است، را محکوم کرده و آن را بر خلاف میثاق جهانی و حقوق بشر و مقاوله نامه های سازمان جهانی می دانیم.
اتحادیه آزاد کارگران ایران
15 خرداد 94
وعده های توخالی به اپراتورهای شرکت برق بجای تبدیل وضعیت استخدامی !
یک شنبه هفته آینده وضعیت استخدامی اپراتورهای شرکت برق در کمسیون اجتماعی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
به گزارش14خردادبرق نیوز، سال گذشته کارگران وزارت نیرو با تجمع مقابل وزارتخانه به نامشخص بودن شرایط استخدامی خود اعتراض کردند که با وعده و قول از طرف وزارتخانه این تجمع پایان یافت اما این اعتراضات دو روز بعد به مقابل مجلس شورای اسلامی کشیده شد.
با توجه به درخواست مکرر کارگران از مسئولین مرتبط برای رفع این مشکل، کارگران جز وعده های توخالی چیزی دیگری دریافت نکردند.
علیرغم چندین تجمع اعتراضی در سال گذشته و سال 94 هنوز پرونده تعیین وضعیت استخدامی کارکنان شرکت های برق که اپراتورهای پست های فشار قوی را شامل می شدند به نتیجه نرسیده است.
زیان 3700 میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی از یک مصوبه دولتی به نفع کارفرمایان
سازمان تامین اجتماعی با صدور اطلاعیهای کارفرمایان را به پرداخت حق بیمه بن کارگری ملزم کرده است. گفته می شود لغو کسر حق بیمه از بن کارگری در سال گذشته زیانی چند میلیارد تومانی به تامین اجتماعی وارد کرده است.
به گزارش 15خردادایلنا، این اطلاعیه در حالی بر روی وبسایت رسمی سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته است که مدیرعامل این سازمان در تابستان سال گذشته به شورای عالی کار پیشنهاد داده بود کسر حق بیمه از بن کارگری لغو شود، پیشنهادی که بلافاصله در این شورا به تصویب رسید.
کمتر از یکسال بعد از تصویب این پیشنهاد، سازمان تامین اجتماعی به این نتیجه رسیده است که کسر حق بیمه از بن کارگری را از سر بگیرد. در زمان تصویب لغو کسر حق بیمه از بن کارگری، فعالان حقوق کارگران اعتراضاتی را مطرح کردند. آنان این اقدام دولت را به زیان منافع خود و غیرقانونی میدانستند. کسر حق بیمه از بن کارگری از آن جهت برای کارگران اهمیت دارد که در میزان مستمری آنها در دوران بازنشستگی تاثیر افزایشی میگذارد.
اما به نظر می رسد بازگشت مدیرعامل تامین اجتماعی از پیشنهاد تصویب شده قبلی دلایلی بغیر از اعتراض کارگران داشته باشد. سازمان تامین اجتماعی در جایگاه یک نهاد اقتصادی به اعتراف مدیران گذشته و حالش، بنگاهی است که مصارفش بیش از عوایدش شده است چرا که اکنون تعداد کارگران بازنشسته و مستمری بگیر – خروجی ها – بیش از نیروی کاری شده است که بصورت رسمی و با بیمه تامین اجتماعی وارد بازار کار می شوند. برای یک بنگاه بیمه گر در این شرایط اقتصادی، کاهش میلیاردی عوایدش به واسطه کسر نشدن حق بیمه از بن کارگری زیان هنگفتی محسوب می شود.
اساسا چرا لغو شد؟
اعطای چنین امتیازی به کارفرمایان علاوه بر تامین اجتماعی به نوعی کارگران را نیز به زیان دیده این ماجرا تبدیل می کند، با این حال فعالان کارگری دلایلی را مبنی بر غیر قانونی بودن اصل این امتیاز مطرح می کنند. به باور آنان دولت (به عنوان قدرت مسلط در شورای عالی کار) بطور غیر قانونی و به سود کارفرمایان واحدهای متوسط و بزرگ که عمدتا دولتی هستند، تامین اجتماعی را از دریافت صدها میلیارد تومان در سال گذشته محروم کرده است.
“بیمه”چتر حمایتی فراموش شده برای کارگران مقنی، شیروانکوبها و داربستبندها
هزار اما و اگر برای بیمه شدن کارگران مقنی، شیروانکوبها و کارگران ساختمانی امید بیمه شدن را از این کارگران گرفته است.
به گزارش 15خرداد تسنیم، کارگر چاه کن به زندگی برگشت،نجات چاه کن جوان از اعماق چاه، مرگ دو کارگر چاه کن،کارگر در اعماق چاه خاموش شد و مرگ کارگر مقنی در اعماق چاه. اینها تیترهایی است که هر از گاهی در رسانه ها به چشم میخورد. کارگران چاه کن در معرض پرخطرترین حوادث کار قرار دارند و نکته قابل تأمل در این شرایط نداشتن بیمه برای کارگران مقنی در اعماق چاه ها است.
گازگرفتگی، سقوط، ریزش دیوارهای چاه و پاره شدن سیم بکسل حمل کارگرخطراتی است که به تناسب شغل هر کدام از این کارگران ایجاد می شود. این کارگران به اصطلاح جز دسته کارگران ساختمانی هستند اما مانند تعداد زیادی از کارگران ساختمانی در حسرت داشتن بیمه ای هستند.
پشت خط ماندن، پر شدن لیست، متوقف ماندن، داشتن کارت مهارت فنیوحرفهای، بالابودن سن برای پذیرش بیمه و هزاران اما و اگرهای دیگر امید بیمه شدن را نیز از بسیاری از کارگران ساختمانی گرفته است و اما آنها همچنان بهدنبال نان حلال هستند.
تلاشهای جانکاهی را در سرما و گرما انجام میدهند ؛ خبر بیمه شدن کارگران ساختمانی را از روزنامهها و این طرف و آن طرف میشنوند اما وقتی از آنها میپرسی، آهی میکشند و میگویند: «بیمه؟ مگر کسی ما را میبیند؟ اصلاً جزو آمار هستیم؟»
جان باختن یک کارگردربوکان هنگام کار
یک کارگرجوان اهل شهر بوکان، هنگام کار در یک ساختمان چند طبقه دچار حادثه کار شده و در نتیجه جان خود را از دست داده است.
به گزارش 14خرداد کُردپا، امجد علیوند ٢٣ ساله اهل بوکان، هنگام کار به دلیل حوادث ناشی از کار در یکی از ساختمانهای جاده “حصار” این شهر، در دم جان باخت.
به گفته شاهدان عینی، این کارگر جوان براثر سقوط “بالابر” جان خود را از دست داده است.
سقوط لوله جان کارگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس را گرفت
یکی از کارگران شاغل در پروژه ساخت پالایشگاه ستاره خیلج فارس روز گذشته براثر وقوع حادثه کار کشته شد.
به گزارش15خردادایلنا،در جریان وقوع حادثه ای که روز گذشته در محل احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس اتفاق افتاد یک کارگر کشته شده است.
برپایه این اطلاعات که به نقل از کارگران شاغل در این پروژه نفتی به دست آمده است این حادثه حوالی عصر روز گذشته اتفاق افتاده است.
گفته می شود در زمان حادثه کارگران مشغول اجرای عملیات لوله کشی تاسیسات پالایشگاه ستاره خلیج فارس بودند که براثر سقوط یک قطعه لوله بزرگ از روی جک این حادثه روی می دهد.
از قرار معلوم کارگر متوفی که از وی به نام «بخشی» نامبرده می شود مجرد و از اهالی مسجد سلیمان بوده است.
پانزدهم خردادماه1394