اخباروگزارشات کارگری1اردیبهشت1394
– ما کارگران متحدانه به استقبال اول ماه مه روز جهانی کارگر خواهیم رفت
-۱۵۰۰ کارگر مراکز مخابرات روستایی مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کردند
– گزارش خبرنگار نشریه پیام سندیکا از کارخانه ایران خودرو
– ادامه اعتراض کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه به تعویق سه ماهه دستمزد
– تجمع کارگران کارخانه سیمان کارون مسجدسلیمان در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان
– دومین روز مربیان نهضت سوادآموزی استان لرستان مقابل درب مجلس
– گزارش خبرنگار نشریه پیام سندیکا از کارخانه های شیشه
-۸۰ کارگر نورد گرم سمنان به دلیل تعطیلی کارخانه بیکارشدند
– بیکارشدن 53کارگردر پی تعطیلی کارخانه آجر ماشینی ورد سن با ۵ ماه حقوق معوقه
– واگذاری۱۳۰شرکت درلیست نهایی سازمان خصوصی سازی
– جدیدترین نتایج آمارگیری از معادن کشور
– جان باختن یک کارگرعملیات روکش آسفالت در لاین شمالی آزاد راه کرج- قزوین
– مرگ یک کارگر هنگام تخریب ساختمان قدیمی
– کولبری در سردشت براثر شلیک نیروهای هنگ مرزی جان سپرد
– کشته شدن 8کارگر در حادثه معدن زغال سنگ چین
ما کارگران متحدانه به استقبال اول ماه مه روز جهانی کارگر خواهیم رفت
اول ماه مه روز جهانی کارگر، روز اعتراض کارگران به ستم و نابرابری در سراسر جهان است . این روز، روز اعتراض کارگران و کیفر خواست آنان علیه سرمایه داران و روز اتحاد و همبستگی و مبارزه برای گرفتن دهها خواسته ومطالبه بر حق می باشد .
امسال ما کارگران ایران، در شرایطی به استقبال اول ماه مه میرویم که سال پر جنب و جوشی از اعتراضات کارگری را پشت سر گذاشتیم. اعتراضاتی که نقطه اوج آن برای افزایش دستمزدها بود .مشاهده کردیم که کارگران، معلمان و دیگر زحمتکشان در تمامی نقاط کشور، همگی برای افزایش دستمزدهایشان به اعتراض و اعتصاب و تجمع دست زدند. علیرغم اینکه از سال 92 چهل هزار کارگر با امضاء و تهیه طومار در اعتراض به میزان دستمزدها و برگزاری تجمع و اعتراض و نامه خواستار افزایش حداقل دستمزد طبق تورم واقعی و سبد هزینه شدند ولی دولت تدبیر و امید سرمایه داران با تعیین مزد خفت بار 712 هزار تومانی و دهان کجی به خواستهای کارگران که طبق سبد هزینه می باید بالای سه میلیون تومان تعیین می شد نشان داد که اعتراضات ما کارگران برای افزایش مزد باید با اتحاد و قدرت تعرضی بسیار بیشتر و در اتحاد با دیگر مزد بگیران همچون معلمان و پرستاران ادامه پیدا کند.
ما کارگران با پشت سر گذاشتن سالی پر از اعتراض و مطرح کردن خواست افزایش مزد از سوی کارگران کارخانه هایی مهمی همچون ایرانخودور و پارس خودرو و همچنین مبارزات متحدانه معلمان برای افزایش حقوق، اول ماه مه روز جهانی کارگر را فرصتی میدانیم که میشود و باید در این روز فریاد اعتراض خود را بلندتر کنیم و نشان دهیم که تا رسیدن به مطالباتمان دست از اعتراض و مبارزه بر نخواهیم داشت.
ما کارگران در این روز خواهان افزایش فوری حداقل مزد به سه میلیون تومان، پایان دادن به فقر و بی حقوقی و یک زندگی انسانی شاد و مرفه خواهیم شد و پرداخت فوری دستمزدهای عقب افتاده، لغو قراردادهای موقت، پایان دادن به اخراج سازیها و حق برپائی تشکلهای مستقل کارگری را فریاد خواهیم زد.
ما بر علیه صدور حکم شنیع شلاق بر علیه کارگران معترض متحدانه اعتراض خواهیم کرد، خواهان لغو احکام صادر بر علیه کارگران معترض و نماینده های آنان از جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی تا کارگران چادرملو و دیگر کارگران در معرض تعقیب قضائی در سراسر کشور خواهیم شد و بطور یکپارچه ای آزادی کارگران دربندی همچون شاهرخ زمانی، بهنام ابراهیم زاده تا رسول بداقی و کوروش بخشنده و یوسف آبخرابات و مهدی شاندیز و دیگر کارگران دربند را طنین انداز خواهیم کرد.
روز کارگر روز نمایش قدرت اتحاد کارگران در مقیاسی جهانی است، ما نیز در ایران متحدانه به استقبال این روز بزرگ خواهیم رفت.
زنده باد اول ماه مه روز جهانی کارگر
کارگر زندانی آزاد باید گردد
حسن محمدی
منبع:سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران تاریخ: 1/2/1394
۱۵۰۰ کارگر مراکز مخابرات روستایی مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کردند
نزدیک به ۱۵۰۰ کارگر مراکز مخابرات روستایی صبح امروز (سهشنبه ۱ اردیبهشت) مقابل ساختمان شرکت مخابرات ایران تجمع کردند.
به گزارش1اردیبهشت ایلنا، این کارگران که از استانهای مختلف ایران به پایتخت آمدهاند به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت معترضاند.
این ماده قانونی شرکت مخابرات ایران را مکلف میکند با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کند و آنها را تا زمان بازنشستگی بیمه کند.
کارگران میگویند وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت از اجرای ماده قانونی یاد شده سر باز میزند.
بر اساس گزارشها، در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در بالغ بر ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آنها بیمه و قرارداد ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار میکنند.
گزارش شده که کارگران حاضر در تجمع امروز از استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان غربی، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گیلان، فارس، کرمان، خوزستان، بوشهر، ایلام و سیستان وبلوچستان خود را به پایتخت رساندهاند.
گزارش خبرنگار نشریه پیام سندیکا از کارخانه ایران خودرو
پس از اعلام افزایش دستمزد حقیرانه سال ۱۳۹۴ ، کارگران ایران خودرو منتظر دریافت فیش های حقوق خود در چند روز آینده هستند. بنابر اطلاع ، کارگران در سالن های مختلف از اعتراض هماهنگ در مورد این افزایش حقیرانه سخن می گویند. ۹۴/۱/۲۹
ادامه اعتراض کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه به تعویق سه ماهه دستمزد
منابع خبری در فازهای ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه از ادامه اعتراضات کارگران پیمانکاری شرکت جهان پارس خبر میدهند.
به گزارش1اردیبهشت ایلنا، فعالان کارگری منطقه ویژه عسلویه این کارگران که تعداد آنها دستکم سصید نفر است همچنان با اجتماع در کمپهای محل اقامت خواستار دریافت معوقات مزدی و تسویه حساب هستند.
براساس این گزارش،اعتراض کارگران شرکت جهان پارس پس از آن آغاز شد که کارگران مطلع شدند کارفرمای آنها خلع ید شده است.
براساس این اطلاعات گفته میشود شرکت جهان پارس گذشته از جمله پیمانکارانی بود که در اجرای نصب خطوط لوله گاز و نفت (پایپینگ) پروژههای فازهای ۲۰ و ۲۱ منطقه عسلویه مشارکت داشته اما در واپسین روزهای اسفند ماه سال گذشته توسط کارفرمای اصلی خلع ید میشود.
به گفته فعالان کارگری منطقه عسلویه در روزهای اخیر درب ورودی کارگاههایی که جهان پارس در آنها مجری پروژه بوده به روی کارگران بسته شده است و کارگران این شرکت با اجتماع در محوطه کمپ اقامت خواهان دریافت مطالبات معوقه خود شدهاند.
از قرار معلوم این کارگران دست کم بابت سه ماه مزد پرداخت نشده طلبکار هستند.
تجمع کارگران کارخانه سیمان کارون مسجدسلیمان در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان
نزدیک به ۳۲۰ کارگر کارخانه سیمان کارون صبح امروز(سه شنبه یکم اردیبهشت) در اعتراض به تعویق حقوق و سایر مطالباتشان در محوطه کارخانه تجمع کردند.
به گزارش 1اردیبهشت ایلنا،منابع کارگری در مسجد سلیمان از اعتراض ۳۲۰ کارگر کارخانه سیمان مسجد سلیمان به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی و به روز نشدن طرح طبقه بندی مشاغل خود خبر میدهند.
براساس این گزارش،این اجتماع اعتراضی صبح امروز در داخل کارخانه سیمان کارون آغاز شده است.
در این رابطه به نقل از کارگران معترض این واحد صنعتی آمده است: از ابتدای شهریورماه تا پایان سال گذشته (۹۳) تعداد ۶۵ نفراز کارگران قراردادی سیمان کارون به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شدهاند.
کارگران میگویند: با وجود آنکه ۲۹ نفر از این کارگران اخراجی در نهایت با وساطت مسئولان استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» به کار بازگشتند اما هنوز وضعیت شغلی این کارگران مشخص نیست.
معترضان در عین حال گفتند: درکارخانه سیمان کارون بیش از ۳۲۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنان از یک تا سه ماه حقوق طلب دارند.
برپایه این گزارش،در نتیجه تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سیمان کارون جلوی خروج کامیونهای حامل بار سیمان ازکارخانه گرفته شده است.
دومین روز مربیان نهضت سوادآموزی استان لرستان مقابل درب مجلس
جمعی از مربیان نهضت سوادآموزی استان لرستان در اعتراض به عدم استخدام در وزارت آموزش و پرورش مقابل درب مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش 1اردیبهشت خبرگزاری مجلس، جمعی از مربیان نهضت سوادآموزی استان لرستان صبح امروز (سه شنبه، 1 اردیبهشت ماه) در اعتراض به شرایط استخدامی خود مقابل درب مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
نماینده این تجمع کنندگان با بیان اینکه این دومین تجمع ما مقابل مجلس است، گفت: ما مربیان نهضت سوادآموزی استان لرستان به علت عدم استخدام در وزارت آموزش و پرورش و بیمه نشدن نسبت به شرایط شغلی خود اعتراض داریم.
وی در ادامه سخنان خود از نمایندگان مجلس خواست هرچه سریع تر به وضعیت این مربیان که حدود 11 سال سابقه کار و تدریس به بی سوادان را دارند، رسیدگی کنند.
گزارش خبرنگار نشریه پیام سندیکا از کارخانه های شیشه
کارخانه شیشه عدل واقع در شهرک صنعتی شکوهیه قم در سال گذشته با ۱۷ کارگر مشغول فعالیت بود که در اول سال امسال ۴ نفر از کارگرانش را اخراج کرد.
کارخانه شیشه فدک واقع در شمس آباد قم از ۴۵ کارگر سال گذشته ۶ نفر را اخراج کرده است.
کارخانه شیشه شفق واقع در شمس آباد قم ۸ کارگر از ۵۰ کارگر خود را امسال نپذیرفت و آنان را راهی اداره کار برای دریافت بیمه بیکاری نمود.
کارخانه شیشه جام گستر واقع در گلدسته چهار دانگه جاده ساوه از ۱۷ کارگر خود ۵ نفر را اخراج کرده است.این ۵ کارگر در سالن رنگ مشغول بکار بودند که به دلیل کمی حقوق در سال کارخانه را به اعتصاب کشانده بودند.
کارخانه شیشه رخشان واقع در عباس آباد گرمسار هم تعطیل کرده و کارفرمایش دلیل تعطیلی را هزینه های بالای برق، آب ، گاز و تلفن اعلام کردهاست این کارخانه ۳۵ کارگر داشت.
به این ترتیب کارخانه های بالا بطور متوسط از هر ۴ کارگر خود در سال گذشته یکی را اخراج کرده اند.
۳۰/۱/۱۳۹۴
۸۰ کارگر نورد گرم سمنان به دلیل تعطیلی کارخانه بیکارشدند
از ابتدای سال جاری با تعطیلی کارخانه نورد گرم سمنان ۸۰ کارگر بیکار شدند.
به گزارش1اردیبهشت ایلنا،کارگران کارخانه نورد گرم سمنان گفتند:پیش از تعطیلی این کارخانه که در زمینه تولید انواع میلگرد در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت میکرد ۸۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند که در حال حاضر برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده اند.
کارگران میگویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهیهای مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.
به گفته کارگران عمده ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی یک میلیاردی به اداره مالیات و امور دارایی سمنان است که در نتیجه آن کارفرما کارخانه را تعطیل کرده است.
طبق اظهارات منابع کارگری، مسئولان این کارخانه وعده دادهاند تعطیلی این کارخانه موقتی است و کارگران بعد از رفع مشکلات مالی کارخانه مجددا به کارشان باز میگردند. با این وجود کارگران از تعطیلی کارخانه نگرانند و معتقدند کارفرما توان پرداخت بدهی های مالی خود را ندارد.
بیکارشدن 53کارگردر پی تعطیلی کارخانه آجر ماشینی ورد سن با ۵ ماه حقوق معوقه
با تعطیلی کارخانه آجر ماشینی ورد سن در استان گلستان ۵۳ کارگربا ۵ ماه حقوق معوقه بیکار شدند.
به گزارش1اردیبهشت ایلنا،با تعطیلی کارخانه آجر ماشینی ورد سن در استان گلستان ۵۳ کارگربا ۵ ماه حقوق معوقه بیکار شدند.
بنا بهمین گزارش،کارخانه آجر ماشینی ورد سن که در نصیر آباد استان گلستان واقع شده است از حدود یکسال پیش در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و توان پرداخت به موقع حقوق کارگر شاغل در کارخانه وهزینههای جاری را ندارد، به همین دلیل کارفرما از یک هفته پیش با اخراج ۵۳ کارگر، فعالیت کارخانه را متوقف کرده است.
کارگران بیکار شده این واحد صنعتی با بیش از ۵ ماه حقوق معوقه برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار کرگان معرفی شدهاند. همچنین گفته میشود به دلیل تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه کارگران، آنان در زمینه دریافت خدمات بیمهٔ بیکاری دچار مشکل شدهاند.
کارگران ورد سن میگویند رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت این واحد تولید کننده آجر ماشینی لطمه وارد کرده و توان رقابت در بازار را از آن سلب کرده است.
واگذاری۱۳۰شرکت درلیست نهایی سازمان خصوصی سازی
سازمان خصوصی سازی از ابتدای فعالیت تاکنون سهام ۱۱۵۰ شرکت را در لیست واگذاریهای خود داشت که طی ۱۴ سال گذشته ۹۰ درصد از سهام این شرکتها واگذار شده و فقط ۱۰ درصد باقی مانده است که ۱۳۰ شرکت را شامل می شود.
مشاور سازمان خصوصی سازی با اعلام اینکه اسامی ۱۳۰ شرکت دولتی در لیست نهایی واگذاریها است، گفت: لایحه آزادسازی سهام عدالت به زودی برای تصویب به مجلس میرود.
به گزارش1اردیبهشت مهر،سیدجعفر سبحانی درباره زمان آزادسازی سهام عدالت گفت: سازمان خصوصی سازی پیش از سال جاری، آئین نامه یا لایحه جدید آزادسازی سهام عدالت را آماده کرد که برای تدوین این لایحه ساعتها، کار مطالعاتی و تحقیقاتی با همکاری سایر دستگاه ها انجام داد.
مشاور سازمان خصوصی سازی با اشاره به ارسال این لایحه توسط این سازمان به وزارت اقتصاد و تصویب آن در این وزارتخانه افزود: لایحه مذکور هم اکنون برای تصویب در کمیسیون اقتصادی هیئت دولت است و به زودی به تصویب خواهد رسید.
وی ادامه داد: با توجه به آمادگی که مجلس در این زمینه دارد و اینکه تمامی جزئیات و شرایط آزادسازی سهام عدالت در این لایحه دیده شده است، به نظر می رسد که پس از تصویب لایحه در دولت، بلافاصله مجلس با فوریت این موضوع را پیگیری و رسیدگی خواهد کرد و با مصوبه مجلس بلافاصله اجرایی خواهد شد.
سبحانی همچنین درباره ادامه برنامه های سازمان خصوصی سازی برای واگذاری سهام شرکت های دولتی در سال ۹۴ اظهارداشت: سازمان از ابتدای فعالیت تاکنون سهام ۱۱۵۰ شرکت را در لیست واگذاریهای خود داشت که طی ۱۴ سال گذشته ۹۰ درصد از سهام این شرکتها واگذار شده و فقط ۱۰ درصد باقی مانده است که ۱۳۰ شرکت را شامل می شود.
مشاور سازمان خصوصی سازی خاطرنشان کرد: لیست این شرکت های باقیمانده هم پس از اصلاح ساختارها و برگزاری مجامع برای قیمت گذاری و تعیین شرایط تقسیط به هیات دولت ارائه می شود تا برای عرضه آماده شوند.
جدیدترین نتایج آمارگیری از معادن کشور
تعداد معادن در حال بهره برداری به 5445 مورد رسیده است که از این میزان، 3.1 درصد معادن در اختیار بخش «عمومی» و بقیه در اختیار بخش «خصوصی» بوده است.
مرکز آمار ایران گزارش داد: میزان سرمایه گذاری معادن در حال بهره برداری کشور در بخش معدن طی سال 92، 50.8 درصد رشد پیدا کرد.
به گزارش1اردیبهشت ماین نیوز، براساس گزارش منتشر شده در مرکز آمار ایران، نتایج طرح آمارگیری از معادن در حال بهره برداری کشور در سال 92، نشان می دهد که طی این مدت تعداد معادن در حال بهره برداری با 129 مورد افزایش (2.4 درصد) نسبت به سال 91، به 5445 مورد رسیده است که از این میزان، 3.1 درصد معادن در اختیار بخش «عمومی» و بقیه در اختیار بخش «خصوصی» بوده است.
ارزش سرمایه گذاری در معادن در حال بهره برداری طی سال 92، 12980 میلیارد ریال بوده که از این مقدار، 34.4 درصد توسط بخش عمومی و 65.6 درصد توسط بخش خصوصی بوده است. در این میان، معادن سنگ آهن، مس و تزئینی به ترتیب با 6123، 2248 و 1187 میلیارد ریال بالاترین سرمایه گذاری را داشته اند. همچنین، در بین استان ها، کرمان، یزد و خراسان جنوبی به ترتیب با 4680، 1780 و 1330 میلیارد ریال بیشترین سرمایه گذاری سالانه را داشته اند.
نتایج آخرین آمارگیری معادن در حال بهره برداری سال 92 مرکز آمار ایران حاکیست تعداد شاغلان این بخش 94 هزار و 640 نفر بوده که در مقایسه با آمار سال 91 (84 هزار و 922 نفر)، 11.4 درصد افزایش نشان می دهد. از این رقم، 22 هزار و 808 نفر «کارگر ساده»، 26 هزار و 258 نفر «کارگر ماهر»، 3 هزار و 904 نفر تکنسین، 5 هزار و 146 نفر مهندس، 15 هزار و 579 نفر شاغل امور حمل و نقل و 20 هزار و 946 نفر در بخش اداری و مالی فعال بوده اند.
افزون بر این، نتایج آمار یاد شده نشان می دهد که میزان تولید ماده معدنی در سال 92 به 355 هزار و 848 تن رسید و ارزش کل این میزان تولید، 126 هزار و 738 میلیارد ریال بوده است که در مقایسه با ارزش کل تولید سال91 (101 هزار و 210 میلیارد ریال)، 25.2 درصد رشد نشان می دهد. طی سال 92، در بین فعالیت معادن مختلف، معادن سنگ آهن، مس و تزئینی به ترتیب با 73759، 19038 و 7928 میلیارد ریال بالاترین ارزش تولید سالانه را داشته اند.
ارزش افزوده معادن در حال بهره برداری کشور نیز در سال 92 حدود 93 هزار و 432 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال 91 (79 هزار و 163 میلیارد ریال)، 18 درصد افزایش داشته است.
همچنین، بهره وری نیروی کار در سال 92 با رشد 5.9 درصدی، از 932 میلیون ریال در سال 91 به 987 میلیون ریال طی سال 92 رسید.
جان باختن یک کارگرعملیات روکش آسفالت در لاین شمالی آزاد راه کرج- قزوین
بر اثر برخورد خودروی ون با کارگران عملیات روکش آسفالت در لاین شمالی آزاد راه کرج- قزوین یک کارگرکشته و 2 نفر مصدوم شدند.
به گزارش 1اردیبهشت آریا،رییس پلیس راه استان البرز گفت: این حادثه که ساعت 5 صبح امروز در منطقه مهرویلای کرج رخ داد یک دستگاه خودروی ون پس از برخورد با بشکه های ایمنی وارد محیط کارگاهی عملیات روکش آسفالت شد و با برخورد با 2 نفر از کارگران منجر به کشته شدن یک کارگرشد.
سرهنگ اکبری افزود: پس از برخورد با کارگران، خودروی ون در نهایت با برخورد وانت نیسان متوقف شد که این برخورد موجب مصدومیت خود راننده ون نیز شد.
وی افزود: خستگی و خواب آلودگی،عدم توجه به علامت پرچم دارانی که با باتوم نوری علامت می دهند برای کاهش سرعت و همچنین چراغهای مستقر در منطقه عملیات روکش آسفالت آزادراه علت اصلی این حاثه بود.
سرهنگ اکبری گفت: مصدومان این تصادف نیز به بیمارستان شهید مدنی کرج منتقل شدند.
مرگ یک کارگر هنگام تخریب ساختمان قدیمی
زیر آوار ماندن در هنگام تخریب ساختمان قدیمی مسکونی مرگ یک کارگر رارقم زد.
به گزارش 1اردیبهشت پایگاه خبری 125، ستاد فرماندهی آتشنشانی ساعت 12:05 دقیقه امروز با دریافت خبر وقوع این حادثه بلافاصله آتشنشانان ایستگاه 94 و نجات 3 را به محل حادثه در منطقه فرحزاد، خیابان آبشار اعزام کرد.
فریدون قاضی افسر آماده منطقه یک عملیات آتش نشانی تهران در مورد این حادثه ابراز داشت: کارگر حدودا 42 ساله ای در هنگام تخریب ساختمان در زیر آوار گرفتار شده بود که آتش نشانان بی درنگ پس از ایمن سازی محل با بکارگیری تجهیزات ویژه نجات، این کارگر را که از قسمت سر دچار جراحت شدیدی شده بود از زیر آوار خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس دادند.
وی افزود: امدادگران پس از انجام معاینات اولیه فوت وی را تائید و اعلام کردند.
کولبری در سردشت براثر شلیک نیروهای هنگ مرزی جان سپرد
شلیک نیروهای هنگ مرزی حکومت اسلامی ایران در شهرستان سردشت، جان یک کولبر ۴۵ ساله را گرفت.
به گزارش 1اردیبهشت کُردپا، شامگاه یکشنبه سیام فروردینماه، نیروهای هنگ مرزی حکومت اسلامی ایران، گروهی از کولبران را در مناطق مرزی سردشت هدف تیراندازی قرار دادهاند.
در نتیجه این تیراندازی، یک کولبر به نام کریم مرادی ۴۵ ساله و اهل سردشت مورد اصابت گلوله قرار گرفته و در نتیجه خونریزی شدید جان خود را از دست داده است.
برپایه این گزارش،کریم مرادی با گروهی از کولبران که هیچ کالای را بههمراه نداشتهاند، خواستهاند که در مناطق مرزی با کول کالا جابجا کنند.
کشته شدن 8کارگر در حادثه معدن زغال سنگ چین
در پی وارد شدن آب به داخل معدن زغال سنگ «جیانگ جیاوان» در شمال استان شانزی، 8 کارگر کشته و 13 تن زیرزمین حبس شدند.
به گزارش1اردیبهشت ماین نیوز، سخنگوی گروه نجات اعلام کرد یک گروه 600 نفری از آتشنشانان با پمپاژ آب از داخل معدن، عملیات بیرون آوردن معدنچیان از زیرزمین را آغاز کردهاند.
247 معدنچی در معدن «جیانگ جیاوان» کار میکنند که 223 تن نجاتیافته و 8 تن کشته شدهاند. عملیات گروه نجات برای بیرون آوردن معدنچیان همچنان ادامه دارد.
گفته میشود حجم معدن زغالسنگ «جیانگ جیاوان» حدود 900 هزار تن است که با ورود بیش از 3 هزار و 840 مترمربع آب به داخل حفرههای زیرزمینی معدن، فعالیت آن متوقف شده است.
اول اردیبهشت ماه1394