روز 17 آبانماه سال جاری ، همایش مسئولان و مدیران حراست صنعت نفت با حضور وزیر نفت و نمایندهی قوهی قضاییه برگزار گردید . نمایندهی قوهی قضاییه در این نشست گفت که بیشترین پروندههای فساد مالی مربوط به « نفت »است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت ، در این همایش در بارهی ابعاد فساد در وزارت نفت با بیان این که شمار پروندههای فساد زیاد است ، افزود : « جای طلبکار و بدهکار » در نظام اداری [ وزارت نفت ] دارد عوض میشود . از این رو ، هزینهی برخورد با این پرونده ها برای حراست گران تماممیشود .
در خبرها آمد که یک هفته پس از هویدا کردن گوشهی کوچکی از اسرار ، رییس حراست وزارت نفت از کار بر کنار گردیده است . حال اگر سرش بر سر دار نرود ، جای شکرش باقی است ؛ زیرا به گفتهی «لسانالغیب » حافظ شیراز :
گفت آن یار کزو گشت سر دار بلند / جرمش این بود که اسرار هویدا میکرد
هنگامی که عامل قرارداد کرسنت را دو باره بر کرسی وزارت مینشانند ، چه انتظار دیگری باید داشت ؟ اگر ژرفای فساد در وزارت نفت ، ژرفتر نگردد ، جای شگفتی خواهد بود .
جالب اینجاست که آقای جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، برای دادن پوشش به « عامل قرارداد کرسنت » ، به گونهیرسمی بخشنامه میکند و از پشت تریبون مجلس شورای اسلامی نیز اعلام میدارد که مطبوعات و رسانههای نوشتاری نباید در بارهی قرارداد کرسنت چیزی بنویسند و دیگر وسایل ارتباط جمعی هم نباید در این باره چیزی بگویند ؟! در این میان علی مطهری نمایندهی مجلس برای رهانیدن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فرو افتادن به ورطهی استیضاح و در نیجه وارد آمدن « ضربه به فساد نفت » ، دست به رزمایش « نجات » میزند و با طرح سئوال ، وی را به نشست علنی مجلس شورای اسلامی میکشاند و پس از پاسخ وزیر به پرسش خود ، میگوید « من قانع نشدم » ؛ اما چون آقای وزیر دو کارت زرد دارند ، من اعلام میکنم که « قانع شدم » تا از رایگیری در بارهی این سئوال جلوگیری کند و بدین سان وی را از « سهکارته » شدن و در نیجه « استیضاح » میرهاند تا انتخابات دیگر و مجلس دیگر !
این داستانها ، انسان را به یاد قصههای « شهرزاد » و علیبابا و چهل دزد بغداد میاندازد ؛ اما باید خداوند را سپاسگزار بود که این جا « بغداد » نیست .
شنبه 7 آذرماه 1394 ـ هوشنگ طالع