فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر ژوهانسبورگ را برای برگزاری سی‌ونهمین کنگره‌ی خود انتخاب کرد

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

پاریس ـ فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، با همراهی سازمان‌های عضو خود، وکلای مدافع حقوق بشر در آفریقای جنوبی، دیشوانِلو ـ مرکز حقوق بشر بُتسوانا و جامعه‌ی حقوق بشر زیمبابوه، و با حمایت دِزموند توتو، سی‌ونهمین کنگره‌ی خود را از ۲۳ تا ۲۷ اوت ۲۰۱۶ (۶ـ۲ شهریور ۱۳۹۵) در ژوهانسبورگ برگزار می‌کند. در این رویدادِ یگانه که نمایندگان ۱۷۸ سازمان عضو فدراسیون شرکت خواهند داشت، بیش از ۴۰۰ مدافع حقوق بشر از سراسر جهان گردِ هم می‌آیند.

عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، گفت: «پس از داکار در سال ۱۹۹۷ و کازابلانکا در سال ۲۰۰۱، این سومین بار است که فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر تصمیم گرفته کنگره‌ی خود را در آفریقا برگزار کند. ما آفریقای جنوبی را اتفاقی انتخاب نکردیم. این کشور نقشی روبه‌رشد و اساسی در سطح قاره بازی می‌کند و هم‌زمان باید از پسِ چالش‌های مهم داخلی برآید. برگزاری کنگره‌ی ما در ژوهانسبورگ به معنای قدردانی از جامعه‌ی مدنی آفریقای جنوبی است که در کشوری متأثر از چندین دهه حاکمیت آپارتاید، شجاعت و پیگیری در راه بازگرداندن حاکمیت قانون را به نمایش گذاشته و هنوز به‌خاطر تحکیم دستاوردهای خود مبارزه می‌کند.»

سال ۲۰۱۶ سالِ حقوق بشر آفریقا و سالِ سالگردهای مهمی برای آفریقای جنوبی است: ۲۰ سال پیش نخستین قانون اساسی دمکراتیکِ، ۴۰ سال پیش شورش سووِتو و ۶۰ سال پیش راه‌پیمایی زنان علیه آپارتاید، و برای بُتسوانا نیز پنجاهمین سالگرد استقلال است. فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر همچنین به این مبارزه‌ها و پیروزهای حقوق بشری ارج خواهد گذاشت.

کنگره در تاریخ ۲۳ اوت (۲ شهریور) با گردهمایی دو روزه‌ی عمومی با حضور مطبوعات و جامعه‌ی مدنی آغاز می‌شود. عنوان این گردهمایی از این قرار است: مبارزه به‌خاطر حقوق بشر: امکان‌پذیر ساختن یک آرمان، به اجرا در آوردن یک راه‌بُرد و تضمین فضای حرکت برای جامعه‌ی مدنی به‌عنوان سنگ زیربنای پیشرفت بشر.

تصمیم در باره‌ی موضوع این گردهمایی در پی ارزیابی زیر گرفته شد: جامعه‌ی مدنی از طریق فعالیت و تلاش‌های خود در سراسر جهان به افزایش احترام به حقوق بشر کمک کرده است، اما در چند سال گذشته، از همه سو مورد حمله قرار داشته است: انگ‌زنی، آزار قضایی، تهدید، تهاجم، قتل. این حمله‌ها فقط به اشخاص محدود نمی‌شوند، زیرا جهان‌شمولی حقوق بشر را هدف قرار می‌دهند. دولت‌ها با مسایلی مربوط به رسم‌ها و سنت‌های فرهنگی خاص، مبارزه با تروریسم یا منافع اقتصادی این جهان‌شمولی را مورد تردید قرار می‌دهند. هدف از این گردهمایی ایجاد فرصت برای نمایندگان جامعه‌ی مدنی از سراسر جهان برای دیدار و گفت‌وگو در باره‌ی روش مقابله با این حمله‌هاست. این گردهمایی توان فوق‌العاده‌ی جنبش جهانی مدافعان حقوق بشر را برای مقاومت و مبارزه به نمایش می‌گذارد.

بیش از ۱۰۰ نماینده‌ی سازمان‌های غیردولتی آفریقای جنوبی برای مشارکت در این گردهمایی دعوت شده‌اند. این منطقه اغلب به‌عنوان یکی از باثبات‌ترین مناطق قاره‌ی آفریقا توصیف می‌شود. با وجود این، این منطقه با مشکلات مربوط به امنیت، برابری و محافظت از حقوق بشر روبروست. اقدام‌های سرکوبگرانه در چندین کشور برای بی‌اثر کردن جامعه‌ی مدنی به اجرا درآمده‌اند، درحالی‏که فساد و کلاهبرداری سیاسی به نابرابری‌های اجتماعی ـ اقتصادی دامن می‌زنند و خشونت و تبعیض اغلب علیه زنان، مهاجران و دگرباشان جنسی به کار گرفته می‌شود. سازمان‌های غیردولتی آفریقای جنوبی، به منظور واکنش به این شرایط دشوار، راه‌بُردهایی را ابداع و ابزارهایی را برای محافظت از خودسرانگی و معافیت از مجازات تهیه کرده‌اند.

کنگره‌ی فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر به یاد مدافعان حقوق بشری نام‌گذاری می‌شود که فقط به‌خاطر فعالیت‌هایشان در زندان هستند، از جمله نبیل رجب، نایب دبیرکل فدراسیون (بحرین)، عبدالفتاح سلطانی (ایران)، رزان زیتونه (سوریه)، که فقط چند نمونه از این دسته از مدافعان حقوق بشر هستند.

برنامه‌ی گردهمایی را در اینجا ببینید:https://2016congress.fidh.org/forum-2720/forum-programme

کنگره‌ی داخلی از تاریخ ۲۵ تا ۲۷ اوت ۲۰۱۶ (۶ـ۴ شهریور ۱۳۹۵) برگزار می‌شود. طی این رویداد مهمِ سازمان‌های غیردولتی، راه‌بُردهای عملی مورد بحث قرار خواهد گرفت و هیأت بین‌المللی فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر ـ شامل ۱ رئیس، ۱ خزانه‌دار، ۱۵ نایب رئیس و ۵ دبیرکل ـ انتخاب خواهد شد.

برای دریافت کارت ورود به گردهمایی و درخواست مصاحبه با بخش مطبوعات فدراسیون تماس بگیرید: press@fidh.org

• آرتور مانه، رئیس روابط مطبوعاتی، 42849553ـ6ـ27+ (آفریقای جنوبی)؛ 72284294ـ6ـ33+ (فرانسه)
• آدری کوپری، رابط مطبوعاتی، 42849553ـ6ـ27+ (آفریقای جنوبی)؛ 48059157ـ6ـ33+ (فرانسه)

برای اطلاعات بیشتر در باره‌ی گردهمایی و کنگره، از این تارنما دیدار کنید: https://2016congress.fidh.org/

فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر (FIDH) سازمانی غیردولتی است که ۱۷۸ سازمان از ۱۲۰ کشور را در یک فدراسیون متحد کرده است. فدراسیون از سال ۱۹۲۲ از همه‌ی حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مندرج در اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر دفاع کرده است. دفتر مرکزی فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر در پاریس است و دفاتری در ابیجان، باماکو، بروکسل، کُناکری، ژنو، لاهه، نیویورک، پرتوریا و تونس دارد.

وکلای مدافع حقوق بشر (LHR) سازمان مستقل حقوق بشری با ۳۷ سال پیشینه فعالیت در راه حقوق بشر و دادخواهی در دفاع از منافع عمومی در آفریقای جنوبی است. این سازمان از رشته‌ی حقوق به‌عنوان وسیله‌ی مثبتی در راه تغییر و عمق بخشیدن به دمکراتیک کردن جامعه‌ی آفریقای جنوبی بهره می‌گیرد. سازمان وکلای مدافع حقوق بشر شش دفتر در نقاط مختلف آفریقای جنوبی دارد و در برنامه‌ی خود به این موضوع‌ها توجه دارد: پناه‌جویان و حقوق مهاجران، دادخواهی راه‌بُردی، اصلاحات ارضی و مسکن، اصلاحات جزایی، برابری جنسیتی و عدالت محیط‌زیستی.

دیشوانِلو (DITSHWANELO) ـ مرکز حقوق بشر بُتسوانا در سال ۱۹۹۳ تشکیل شد. این سازمان در سه زمینه فعالیت می‌کند: پاسخ‌گویی و افزایش آگاهی؛ دسترسی به عدالت، و همبستگی منطقه‌ای. این سازمان به همکاری جامعه‌ی مدنی برای تقویت، پیشبرد و محافظت از فرهنگ حقوق بشر در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی توجه دارد. فعالیت‌های اصلی آن در حوزه‌های مجازات اعدام، بومیان، گرایش جنسی و هویت جنسیتی، آوارگان و پناه‌جویان، کودکان، اچ آی وی و ایدز، جوانان و محافظت از مدافعان حقوق بشر انجام شده و می‌شود.

جامعه‌ی حقوق بشر زیمبابوه (Zimrights) سازمانی با عضویت وسیع مردمی است که بر پایه‌ی اساسنامه خود تشکیل شده و بر اساس مقررات قانون سازمان‌های داوطلبانه‌ی خصوصی به ثبت رسیده است. این جامعه سازمانی خیریه، غیردولتی، غیرحزبی و غیرانتفاعی است که در حال حاضر دست‌کم ۱۰۸.۰۰۰ عضو در سراسر کشور دارد. ساختار آن بر اساس مجمع عمومی، شورای ملی، کمیته‌ی مدیریت، شوراهای منطقه‌ای، کمیته‌های شاخه‌های محلی و دبیرخانه شکل گرفته است. هدف این سازمان پیشبرد، محافظت و دفاع از حقوق بشر در زیمبابوه است.

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.