بیانه جبهه ملی ایران- اروپا در محکومیت تجاوز نظامی ترکیه به خاک سوریه

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخبار رسیده حاکی از یورش همه جانبه ارتش ترکیه به شهرها و مناطق کردنشین سوریه است.

چندین شهر و روستا در شمال سوریه هدف حمله جنگنده‌های ترکیه و همین طور گلوله‌باران توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند. “ارتش باصطلاح آزاد سوریه”، که اکثرا متشکل از گروههای اسلامگرای افراطی است، نیز در کنار ترکیه در این عملیات شرکت دارند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، دو روز پیش در تصمیمی غیرمنتظره اعلام کرد که نیروهای این کشور را از شمال شرق سوریه خارج می‌کند. این تصمیم ترامپ که به احتمال زیاد نتیجه زد و بندهای پشت پرده با ترکیه بوده، درواقع راه را برای اقدامات تهاجمی ترکیه، که مدتهاست مترصد چنین فرصتی بود، باز کرد.

قصد اعلام شده ترکیه از این تهاجم ایجاد منطقه‌ امنی به عمق ۳۲ کیلومتر در مرز ۴۸۰ کیلومتری خود با سوریه و انتقال بخش بزرگی از ۳.۶ میلیون پناهنده سوری در خاک ترکیه بدانجاست.

نیروهای کرد منطقه که مورد حمایت آمریکا بودند این تصمیم را “خنجر از پشت” خواندند.

لازم است گفته شود که کردها نقش اصلی را در بیرون راندن نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در آن منطقه داشتند. نیروهای کرد از آمریکا خواسته‌اند با ایجاد منطقه پرواز ممنوع مانع از حملات جنگنده‌های ترکیه به مناطق آنان شود. اما به گزارش رسانه‌های آمریکایی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، به نظامیان این کشور دستور داده است که در این درگیری دخالت نکنند.

تجاور نظامی ترکیه به سوریه تاکنون اعتراضهای شدیدی را از سوی دولتها و مراجع مختلف بین المللی به دنبال داشته است. دولتین فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا، هلند، همین طور، پارلمان اروپا این عمل ترکیه را به شدت محکوم کرده اند. بعلاوه، به تقاضای پنج کشور عضو دایمی سازمان ملل متحد، قرار است شورای امنیت امروز جلسه اضطراری تشکیل دهد.

دولت ایران نیز به نوبه خود صریحا از دولت ترکیه خواسته است تا از حمله به کردهای سوریه خودداری کند. درضمن، در روزهای اخیر نیروهای نظامی ایران در مناطق شمال غربی کشور دست به مانورهای نظامی زده اند، که احتمالا بی ارتباط با رویدادهای اخیر در شمال سوریه نیست.

ترکیه، اما بدون اعتنا به اعتراضات و هشدارهای بین المللی عملیات نظامی خود را ادامه می دهد.

با توجه به پیشینه نه چندان مطلوب دولت اردوغان در تعامل و تساهل با داعش در چند سال گذشته، این احتمال که هدف از این عملیات، ازجمله آزاد کردن بیش از ده هزار نیروی داعشی اسیر تحت حفاظت کردها، پاک کردن منطقه از وجود کردها و دیگر نقشه های توسعه طلبانه علیه کشورهای همسایه باشد، اندک نیست. فراموش نکنیم که هم اکنون ترکیه بخشی از سوریه (عفرین و مناطق هم جوار)، بخشی از شمال عراق و همین طور، بخش بزرگی از کشور مستقل قبرس را در اشغال نظامی خود دارد.

در اوضاع و احوالی که پیش آمده، خطر بی ثبات تر شدن بیشتر منطقه و احیای مجدد داعش شدت یافته است. به گفته کردهای سوریه، آنها بیش از ده هزار تن از افرادشان را در مبارزه با داعش از دست داده و اکنون تک و تنها دربرابر ماشین جنگی عظیم ترکیه ایستاده اند.

کردهای سوریه برای تهدید و تحریک کاخ سفید اعلام کرده اند که گزینه جلب همکاری روسیه و دولت سوریه را بررسی می کنند. گرچه روسیه نیز از دولت ترکیه خواسته است از حمله به کردها منصرف شود، اما انتظار نمی رود که اقدامی فراتر از این برای کردها انجام دهد، زیرا روسیه نیز به نوبه خود در پی جلب دوستی ترکیه است و بعید است که دورنمای این دوستی پرمنفعت استراتژیک را فدای دوستی با کردها کند.

جبهه ملی ایران- اروپا ضمن محکوم کردن تجاوزترکیه به خاک سوریه و بمباران مناطق کردنشین، از همه طرفهای منازعه خواستار مراتب زیر است:

۱- آتش بس فوری و پایان دادن به هر گونه عملیات جنگی در شمال سوریه؛

۲- آغاز مذاکرات میان کشورهای ترکیه و سوریه (احتمالا با وساطت روسیه و ایران) با هدف رعایت تمامیت ارضی کشور سوریه؛

۳- رعایت حقوق شهروندی کردهای سوریه از طرف دولت سوریه؛

۴- همکاری همه جانبه برای پیشگیری از آزاد شدن و فعالیت دوباره نیروهای داعش در منطقه.

جبهه ملی ایران- اروپا

١٨ مهر ١٣٩٨ برابر با ١۰ اکتبر ٢۰١٩

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.