ناهض حتر، نویسنده سرشناس اردنی، بامداد یکشنبه ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۶، در برابر دادگاه امان، پایتخت اردن در پی شلیک سه گلوله جانش را از دست داد. عامل ترور از سوی نیروهای امنیتی دستگیر شده است. بهگزارش خبرگزاریهای اردنی، شاهدان عینی اظهار داشتند که یک فرد مسلح ناشناس، در منطقه العبدلی در مرکز امان، سه تیر بهسمت حتر شلیک کرد و او در همانجا کشته شد.
آقای حتر ۵۹ ساله، در ۱۳ اگوست سال جاری، بهدلیل انتشار یک کاریکاتور، بهدستور مقامات اردنی بهدادگاه فرا خوانده شد و دو هفته نیز، در بازداشت بود. اما وی با پرداخت ضمانت مالی، بهطور موقت آزاد شده بود.
آقای حتر، قرار بود در دادگاه محاکمه شود، ولی پیش از جلسه دادگاه بهدست یک اسلامگرای افراطی از پای درآمد.
دادستانی امان، بهاین نویسنده چپ، اتهامات «تحریک اختلافات مذهبی» و «توهین بهاعتقادات دینی» وارد کرده بود. این نویسنده با رد چنین اتهاماتی، گفته بود که بیگناه است. مجازات هر یک از این اتهامات، بهتنهایی حداکثر سه سال زندان است. نخست وزیر اردن، پیش از این، بهوزیر کشور دستور داده بود ضمن احضار این نویسنده و در پیش گرفتن اقدامهای لازم در پیوند با توهین بهخدا، بهوضعیت او رسیدگی شود.
دولت اردن، بهدنبال ترور این نویسنده استعفا کرد.
قلم ناهض حتر، در انتقاد از سیاستهای سیاستمداران منطقه مشهور بود. او یکبار هم پیشتر از سوءقصد، جان سالم بدر برده بود.
ناهض حتر در کاریکاتور یادشده، که نامش را «خدای داعش» گذارده بود، یک جهادگرای داعش را نمایش داده بود که با دو زن در یک رختخواب دراز کشیده و از خدا میخواهد یک لیوان مشروب بهاو بدهد. در این کاریکاتور، خدا با ریشی سفید و تاجی زرین بر سر، از بالا پرده را کنار زده و بهاین اتاق مینگرد.
ناهض حتر، فارغالتحصیل رشته فلسلفه و تفکر سلفی معاصر از دانشکده علوم اجتماعی و فلسلفه دانشگاه اردن بود. وی در سال ۱۹۹۸ نیز هدف تروری نافرجام قرار گرفت. حتر نویسنده روزنامه «الاخبار» لبنان بود. انتشار نوشتههای وی در رسانهها و نشریههای اردنی، از سپتامبر ۲۰۰۸ ممنوع شد.
بهگزارش خبرگزاری رویترز، فرد ضارب در محل وقوع قتل دستگیر شده است. او ۴۹ ساله و یکی از موعظهگران مسجدی در شهر امان است و ظاهری شبیه بهافراط گرایان اسلامی دارد.
اداره اطلاعات امنیت عمومی اردن با انتشار بیانیهای گفت: «پس از این حادثه، نیروهای امنیتی حاضر در محل حادثه، عامل ترور را در حالی که سلاح در دست وی بود، بازداشت کردند».
ما انجمن قلم ایران در تبعید و جامعه ایران در طول سی و هفت سال، شاهد بودهایم که در حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، صدها تن از نویسندگان، شعرا و هنرمندان از سوی ماموران امنیتی رژیم اسلامی، ترور شدهاند و همچنین اعدامهای گروهی و فردی هزاران زندانی سیاسی و اجتماعی را تجربه کردهایم. ترور و از میان برداشتن هنرمندان، پیشدرآمد نابودی آزادی اندیشه و بیان و در نهایت سرکوب هر صدای دیگریست. بنابراین، بر ماست که این ترور را شدیدا محکوم کنیم و همینجا، همدردی و همبستگی خود را با بازماندگان و طرفداران این نویسنده و اهل قلم اردن، اعلام نماییم.
انجمن قلم ایران در تبعید
۲۶ سپتامبر ۲۰۱۶