– کارگران پیمانکاری آبفای اهواز خواستار حذف پیمانکارومستقیم شدن قراردادهای کار خود هستند!
– اطلاعیه کانون صنفی معلمان ایران(تهران) پیرامون دادگاه فعالان صنفی
– تجمع بازنشستگان صنعت فولاد مقابل استانداری اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق!
-180کارگر بیکارشده کارخانه تبریز کف بدنبال تجمعات اعتراضیشان تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتند
-300کارگر فصلی معدن آقدره بازهم اخراج شدند
– خوراک ۳۰ درصد گران شد!
– ادامه اعتراضات دانشجویان کوی دانشگاه تهران!
کارگران پیمانکاری آبفای اهواز خواستار حذف پیمانکارومستقیم شدن قراردادهای کار خود هستند!
به دلیل بدحسابی پیمانکار حدود۳۰۰ کارگر تلمبهچی آبفای اهواز خواستار مستقیم شدن قراردادهای کار خود هستند.
این کارگران میگویند جدا از آنکه در نتیجه استمرار این وضعیت دستمزدهای آنها دیگر پاسخگوی هزینههای زندگی نیست، پیمانکار کنونی در حال حاضر بابت حدود پنج ماه دستمزد (دو ماه ۹۲ وسه ماه ۹۴) بدهکار است.
کارگران آبفای اهواز، در ادامه یاد آور شدند، طی دو سال گذشته آنها برای دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین در اعتراض به سیاست گذاریهای مدیران در رابطه با واگذاری بخش عمدهای از تأمین نیروی انسانی به شرکتهای پیمانکاری دست به تجمع زده بودند.
آنها افزودند: از آن زمان تا هم اکنون مسئولان هیچ تصمیم جدی برای حذف پیمانکارو نوع قرار داد کارگران نگرفتهاند واین موضوع هر روز نگرانی کارگران را بیشتر میکند چرا که جدا از مشکل ناکافی بودن مزد، در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار در مقاطعی حق بیمه آنها بطور کامل پرداخت نشده است.
به گزارش9دی ایلنا،منابع کارگری در آبفای اهواز با اعلام این خبر گفتند: سالهاست که زیر نظر پیمانکار در آبفای اهواز به عنوان تلمبه چی (اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب) مشغولیم و در تمامی این سالها پیمانکار در مقام کارفرما به تمامی تعهدات مزدی خود عمل نکرده است.
کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار آن هستند تا مدیریت آبفای اهواز در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرحهای مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.
آنها با اشاره به میانگین ۱۵ تا ۱۹ سال سابقه کاری خود در آبفای اهواز میگویند، تجربه سالها حضور پیمانکاران در این شرکت نشان داده است که مدیران پیمانکاری نه تنها تاثیری بر فرآیند کار این شرکت ندارند بلکه در عمل میتوانند به عاملی برای تهدید امنیت شغلی کارگران تبدیل شوند.
به گفته این کارگران با روزی ۱۲ ساعت کار مداوم و سخت از حداقلهای مزدی محروم هستیم و مسئولان اداره آب وفاضلاب اهواز به مشکلاتمان که در نتیجه حصور پیمانکار ایجاد شده، اعتنایی نمیکنند.
اطلاعیه کانون صنفی معلمان ایران(تهران) پیرامون دادگاه فعالان صنفی
روز یکشنبه 13 دی ماه ، سه تن از معلمان فعال صنفی، در شعبه 28 دادگاه انقلاب بخاطر فعالیت صنفی محاکمه خواهند شد.
در این روز قرار است آقایان محمدرضا نیک نژاد، محمود بهشتی لنگرودی و مهدی بهلولی از فعالین صنفی تهران که در تابستان گذشته بازداشت شده بودند ،در برابر قاضی قرارگیرند.
کانون صنفی معلمان ایران، ضمن دفاع از عملکرد صنفی و آموزشی اعضا و همکاران خود در طی یک سال گذشته، تاکید می نماید:
1- مطالبات معلمان برخواسته از وضعیت معیشتی آنان و وضعیت نابسامان نظام آموزشی است، لذا معلمان حق دارند برای بهبود وضعیت خود و دانش آموزان به روند موجود،اعتراض مدنی نمایند و نباید نمایندگان معلمان را به این دلیل،مورد پیگرد قانونی قرار داد.
2-انتظار ما این است که دادگاه این معلمان بصورت علنی، با حضور هیئت منصفه و وکیل مدافع برگزار گردد.وکلا بایستی به پرونده موکلین خود بصورت کامل دسترسی داشته باشند تا بتوانند از حقوق آنان دفاع نمایند.
باور و اطمینان داریم با رعایت اصل یکصد و شصت و هشت قانون اساسی،در یک دادگاه صالح زمینه ی تبرئه همکاران از اتهامات وارده،فراهم خواهد شد.
کانون صنفی معلمان ایران ( تهران)
9دی1394
تجمع بازنشستگان صنعت فولاد مقابل استانداری اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق!
پیش از ظهر امروز9دی، نیز جمعی از بازنشستگان فولاد برابر استانداری اصفهان تجمع کردند و به شرایط نامناسب بازنشتگان و تعویق معوقات آن ها اعتراض کردند.
به گزارش9دی تابناک،این تجمع کنندگان در حالی در هوای ناسالم و آلوده اصفهان برابر استانداری جمع شدند که با در دست داشتن کاغذهایی تأکید داشتند که چرا حقوق آن ها پرداخت نمی شود!
180کارگر بیکارشده کارخانه تبریز کف بدنبال تجمعات اعتراضیشان تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتند
بدنبال تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه تبریز کف وبا تصمیم شورای تامین استان آذربایجان شرقی کارگران کارخانه تبریز کف به بیمه بیکاری معرفی شدند.
به گزارش9دی الینا،کارگران کارخانه تبریز کف گفتند: به دنبال تجمعی که در روز سوم دی در مقابل استانداری داشتیم، شورای تامین شهرستان مرند در عصر روز یکشنبه ششم دی ماه برای رسیدگی به خواستههای آنها تشکیل جلسه داد و با معرفی تمامی 180 کارگر باقیمانده این واحد تولیدی به صندوق بیمه بیکاری موافقت کرد.
از قرار معلوم در این جلسه مقرر شده است تا مشخص شدن وضعیت کارخانه کارگران از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند و در مقابل کارفرما معادل یک ماه از معوقات مزدی آنها را پرداخت کند.
در عین حال به گفته کارگران ظاهرا اعضای شورای تامین برای برطرف شدن مشکلات مربوط به معوقات مزدی کارگران و سایر بدهیهای کارفرما به دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی پیشنهاد فروش بخشی از سهام کارخانه را مطرح کردهاند.
بنا به گفته کارگران کارخانه تبریز کف،از دوماه پیش فعالیت تولیدی کارخانه تبریز کف به طور کامل متوقف شده است علاوه بر آن این کارگران بیش از یک و نیم سال مزد معوقه دارند و همچنین چهارماه حق بیمه آنها به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
300کارگر فصلی معدن آقدره بازهم اخراج شدند
کارگران معدن طلای آقدره از اخراج دوباره کارگران فصلی این واحد معدنی در ماه گذشته خبر میدهند.
برپایه اظهارات این کارگران،امسال نیز قرار داد کار حدود ۳۰۰ کارگر فصلی این واحد معدنی با شروع فصل زمستان دیگر تمدید نشده است.
به گزارش9دی ایلنا،به نقل از این کارگران گفته می شود که آنها در بهار هرسال فعالیت خود را در معدن آقدره شروع کرده و تا شروع سرمای فصل زمستان به همکاری خود با این واحد معدنی ادامه میدهند.
این کارگران با یادآوری اینکه کارگران اخراجی از یک تا هفت سال سابقه کار دارند،افزودند: زمان بازگشت بکار این تعداد کارگر فصلی بهار سال بعد است اما هیچ تضمینی برای بازگشت بکار این کارگران از سوی پیمانکار بعد از ایام بیکاری وجود ندارد.
برپایه این گزارش،از قرار معلوم کارفرما با این استدلال که سرمای فصل زمستان مانع فعالیت کارگران فصلی میشود به قرار داد کاری آنها خاتمه میدهد و این در حالی است که در سایر واحدهای معدنی مجاور فعالیت کارگران حتی در سرمای زمستان ادامه دارد.
معدن طلای آق دره در۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب در منطقه سرد سیر آذربایجان غربی قرار دارد اما به گفته کارگرانی که در این واحد معدنی مشغول کارند برخلاف سالهای گذشته سرمای هوای امسال آنقدر شدید نسیت که امکان فعالیت کارگران متوقف شود.
خوراک ۳۰ درصد گران شد!
با وجود گزارشهای دولت از کاهش نرخ تورم و قرار گرفتن این نرخ در آستانه تک رقمی شدن، اما خانوارهای کمدرآمد میگویند چنین احساسی ندارند و قیمت برخی اقلام مهم مصرفی تا ۵۵درصد هم رشد داشته است.
یک نکته حائز اهمیت درباره تناقضی که بین گزارشهای کاهش نرخ تورم دولت و احساس نشدن بهبود شرایط زندگی در بین جامعه وجود دارد، اینکه سبد مورد بررسی بانک مرکزی و مرکز آمار با آن چیزی که جامعه مصرف و یا به دنبال تهیه و خرید آن است تفاوت دارد.
به بیان ساده تر، در سبدی که مراکز آماری برای بررسی وضعیت نرخ تورم دارند اقلامی وجود دارد که ممکن است در زندگی خانوارهای کم درآمد و کارگری هیچگونه نقشی نداشته و با بسیار کمرنگ باشد؛ از این رو وقتی بانک مرکزی براساس آن اقلام لوکس مانند هزینه مبلمان منازل و خرید خودرو اقدام به تهیه و ارائه آمار می کند، برای جامعه قابل پذیرش نیست.
بلکه ممکن است قیمت اقلام لوکس در ماههای گذشته افزایش نداشته باشد؛ بنابراین وقتی تاثیر آن در کاهش نرخ تورم مطرح میشود، اقشار جامعه می گویند قبول ندارند و اصلا کاهشی اتفاق نیفتاده است. آنها طبق خریدها و مایحتاج روزانه خود نظر می دهند و مراکز آماری هم طبق سبدی که شاید نیازمند بازنگری و بروزرسانی باشد، آمار می دهد!
کارگران می گویند بسیاری از موارد موجود در سبد محاسبه نرخ تورم نقشی در زندگی آنها ندارد و موضوعاتی که برایشان اهمیت دارد در بخش هزینه مسکن، خوراک، پوشاک، حمل و نقل، درمان، تحصیل فرزندان و مواردی از این دست است که به زعم آنها برای تامین مخارج خود در مقابل هزینه های این بخش ها تناسبی برقرار نیست و قیمتها در این موارد یادشده نه تنها کاهش نیافته، بلکه با آهنگ رشد مداوم در حال افزایش است.
در سالهای اخیر اوضاع معیشتی جامعه دستخوش تغییراتی شده و افزایش هزینه هایی برای تامین معیشت خانوار اتفاق افتاده که در این بین، شرایط برای زندگی خانوارهای کارگری و گروه های کم درآمد جامعه، بدتر هم شده است.
کارگران در طول چند سال گذشته و به ویژه پس از اجرای هدفمندی یارانه ها دچار مسائل و مشکلات معیشتی جدی تری شده و فاصله بین دستمزد دریافتی نیروی کار و هزینه های خانوار به حد غیرقابل قبولی رسیده است.
کارشناسان اقتصادی می گویند افزایش افسارگسیخته و بی هدف قیمتهای بازار کالاها و خدمات مصرفی خانوار در طول سالهای گذشته و ادامه آن در حال حاضر البته با روند کُندتری نسبت به گذشته، باعث شده است تا درصد خانوارهای زیر خط فقر افزایش یابد. به بیان ساده تر، شرایط اقتصادی نامناسب و افت درآمدها باعث شده تا خانوارهای بیشتری توان خرید خود را از دست دهند و امروز در شرایط دشوار معیشتی قرار بگیرند.
حداقل دستمزد ۷۱۲ هزار تومانی امسال مشمولان قانون کار و متوسط دریافتی یک تا یک و نیم میلیون تومانی باعث بروز چالشهای جدی معیشتی برای اقشار کم درآمد و گروه های کارگری کشور شده است.
براساس این گزارش، کارگران میگویند خانوارهای کم درآمد مجبور شده اند برای خروج از مسائل معیشتی بسیاری از اقلام سبد هزینه خانوار را حذف کرده و یا اولویت بندی داشته باشند.
آنها مجبورند درآمد خود را تنها به بخش مسکن و خوراک، بخشی را برای پوشاک و تحصیل فرزندان و یا موضوعات پیش بینی نشده مانند بیماری ها اختصاص دهند، از حمل و نقل عمومی استفاده کرده و برای درمان به بیمارستان های دولتی و یا مراکز غیرتخصصی بروند، خوراکشان را تنها به اقلام بسیار ضروری اختصاص دهند و خلاصه اینکه تلاش کنند ارتباطی بین درآمدها و هزینه ها برقرار باشد.
بخشی ازیک گزارش مهربتاریخ9دی
ادامه اعتراضات دانشجویان کوی دانشگاه تهران!
ظهر امروز چهارشنبه 9 دی ماه، دانشجویان پسر ساکن در مجموعه خوابگاه های کوی دانشگاه تهران نسبت به پایین بودن کیفیت غذا اعتراض کردند.
این اعتراض در حالی صورت گرفت که دانشجویان ضمن اعتراض به پایین بودن کیفیت غذای سلف، نسبت به تمام شدن غذا در حالی که تعدادی از دانشجویان غذا رزور کرده بودند، اعتراض داشتند. دانشجویان با ریختن تعدادی از غذاها بر روی پیشخوان سلف، خواستار رسیدگی مسئولین دانشگاه تهران به این وضع نامطلوب شدند.
به گزارش9دی خبرنامه دانشجویان ایران،یکی از این دانشجویان در همین رابطه درباره دیگر مشکلات این سلف دانشگاه گفت: ما الآن نزدیک سه هفته یا بیشتره با موشها درگیر هستیم، البته آتش نشانی تعدادی تله در مناطق مختلف نصب کرده اند، چسب موش می گذارند ولی موش ها به رفت آمد خود از طرق مختلف از جمله از کنار محفظه لوله های آشپزخانه ادامه می دهند. این شرایط غیرقابل تحمل شده است.
این اعتراض ها در حالی است که این دانشجویان از بهمن ماه سال گذشته پیگیر مشکلات صنفی خود بودند و طی یک ماه اخیر تجمعات مختلفی حتی در کنار ساختمان دفتر رئیس دانشگاه برگزار کرده اند؛ البته در این بین هفته گذشته بود که دانشجویان در جلسه ای با حضور رئیس دانشگاه تهران مشکلات صنفی خود را با وی در میان گذاشتند و قول هایی نیز جهت رفع مشکلاتشان دریافت کرده بودند.
یکی از این دانشجویان درباره جزئیات این جلسه که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، گفت: یک ساعت این جلسه برای بیان مطالبات و اعتراضات دانشجویان و یک ساعت هم برای پاسخگویی مسئولین دانشگاه اختصاص داده شد. در یک ساعتی که به دانشجویان اختصاص داشت دانشجویان مشکلات خود در مورد اینترنت، تغذیه، دانشجویان سنواتی، تاسیسات امنیتی در کوی، ساعت ورود و خروج ساکنین دختر، مباحث فرهنگی و … را مطرح کردند.
وی در مورد پاسخگویی رئیس دانشگاه، گفت: علی رغم اینکه فرصت یک ساعته برای پاسخگویی به همه سئوالات توسط رئیس دانشگاه کافی نبود، اما نتایج این جلسه که برای اولین بار بدون هیچ درگیری و نزاعی برگزار شد بسیار مثبت بود.
نهم دی ماه1394