اخباروگزارشات کارگری7آذر1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

parastaran

– تجمع کارگران شرکتی سازمان پارکها و فضای سبزمقابل شهرداری آمل دراعتراض به وضعیت استخدامی وکاهش حقوق!

– عدم پرداخت5ماه حقوق کارگران پیمانکاری آشپزخانه معدن طزره!

– عدم پرداخت2ماه حقوق کارگران خدماتی مترو تهران!

– عدم پرداخت 3ماه حقوق وحق بیمه کارگران کارخانه کاشی گیلانا وخودداری اداره تامین اجتماعی  رودباراز تمدید دفترچه بیمه آنها!

– اعتراض گسترده دستفروشان منطقه بازار به شهرداری تهران نسبت به جلوگیری از بساط گستری!

– اعتصاب و تجمع دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک

– گزارشی درباره موضوع به حاشیه رفته ایمنی کار از سوی کارفرمایان؟

کارگر 52 ساله زیر آوار جان باخت

– کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس وراهپیمایی طرفداران محیط زیست در پنجاه شهر بزرگ دنیا!

اعتراض هزاران کشاورز سوئیسی به تدابیر ریاضت اقتصادی دولت

تجمع کارگران شرکتی سازمان پارکها و فضای سبزمقابل شهرداری آمل دراعتراض به وضعیت استخدامی وکاهش حقوق!

روز4آذر،کارگران شرکتی سازمان پارکها و فضای سبزشهرداری آمل دراعتراض نسبت به اجرای طرح تجمیع کارگران مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند.

کارگران شرکتی فضای سبز شهردار آمل با تاکید براینکه هر یک از این کارگران چندین سال در این سازمان مشغول کار هستند، ابراز داشتند: اکنون هر یک از ما با تصمیمات جدید حقوق و با اجرای طرح تجمیع ششصد هزار تومان از حقوق‌مان کسر شده است.

به گزارش4آذرخزر24،برخی خبرنگاران با حضور در ساختمان سرای مهر جویای ادامه این تجمع گردیدند که به آنها اجازه ورود داده نشد و عنوان شد که با حضور برخی از اعضای شورای شهر و فرماندار ویژه آمل این اعتراض در حال رسیدگی است.

این تجمع اعتراضی که با حضور ۱۱۰ نفر از کارکنان شرکتی سازمان پارکها و فضای سبز بوده شهردار آمل و مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای شهر شهرداری آمل را برانگیخت تا نشستی را با این کارگران در ساختمان سرای مهر داشته باشد.

این کارگران با بیان اینکه در سال ۸۹ براساس مصوبه مقرر شد این تعداد کارگران جذب استخدامی شهرداری درآیند، یادآور شدند: متاسفانه نه تنها با اجرا نشدن این مصوبه کارگران در اجرای طرح تجمیع قرار گرفتند و این موجب کاهش ۶۰۰ هزار تومانی حقوق آنها شد.

آنها بیان کردند: ما نسبت به اجرای طرح تجمیع مخالف هستیم زیرا با توجه به اینکه شهرداری آمل طبق قرارداد به پیمانکاران بالغ بر ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار با ۲ میلیارد تومان اضافه نسبت به سال گذشته اعتبار داده که با این افزایش متاسفانه حقوق کارگران کاهش یافت.

کارگران شرکتی فضای سبز شهردار آمل با تاکید براینکه هر یک از این کارگران چندین سال در این سازمان مشغول کار هستند، ابراز داشتند: اکنون هر یک از ما با تصمیمات جدید حقوق و با اجرای طرح تجمیع ششصد هزار تومان از حقوق‌مان کسر شده است.

آنها گفتند: ظاهرا اجرای این طرح نه تنها در این شهرستان بلکه استان در دستور کار قرار گرفته و شهرداری باید نسبت به این طرح پاسخگو باشد.

این کارگران خاطرنشان کردند: این کارگران با تلاش شبانه‌روزی‌شان با اضافه کاری ماهیانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که با اجرای این طرح اصلا توزیع حقوق منصفانه نیست.

اما نکته جالب بلاتکلیف ماندن این کارگران است که جلسه روز گذشته آنها با شهردار هم نتیجه خاصی نداشت و فقط صحبت از امیدواری و تلاش هایی که قراراست برای حل کردن این مشکل صورت بگیرد شد. و البته مدیرعامل مادام العمری که اگر هر عملکردی داشته باشد اطمینان از ثبات جایگاه خود دارد و نگران موقعیت کاری و عملکرد خود نیست بطوریکه مناقصه پیمانکاری یکی از مناطق که ضعف های بسیار زیادی هم در کار خود دارد هم یک پیمانکار مادام العمر و کاملا مطمئن از موقعیت و جایگاه خودست که خیلی دغدغه کیفیت و پاسخگویی ندارد.این شرکت پیمانکاری که هیچ سابقه ای در فضای سبز ندارد امروز مجری یک پروژه میلیاردی بزرگ فضای سبز استان در آمل است که با سکوت معنادار شورای شهری که ظاهرا فراموش کرده وظیفه اصلی آن چه بوده و با رای مردم برای دفاع از حقوق مردم در این جایگاه قرار دارد نه دفاع بی منطق از شهردار که امروز در گیر اختلافات داخلیست  و بعد از واگذاری مناقصه تنی چند از اعضای نزدیک مدیرعامل و اعضای شورا جذب این شرکت شدند براحتی در حال جولان دادن هستند.

عدم پرداخت5ماه حقوق کارگران پیمانکاری آشپزخانه معدن طزره!

کارگرانی که از طریق پیمانکار در آشپزخانه معدن زغال سنگ طزره از زیر مجموعه‌های معادن زغال سنگ البرزشرقی مشغول کارند می‌گویند که نزدیک به ۵ ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند.

به گزارش7آذرایلنا،یکی از کارگران شاغل در آشپزخانه معدن طزره گفت: نزدیک به ۱۵ نفر هستیم و از تیرماه امسال تاکنون پرداخت دستمزد‌هایمان به تاخیر افتاده است.

وی بابیان اینکه در این معدن او و همکارانش مسئولیت تامین دو وعده غذای گرم به حدود هزار کارگر شاغل در این واحد معدنی را برعهده داریم افزود: پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکار آشپزخانه بهانه‌ای شد تا پیمانکار آشپزخانه از یک ماه پیش (روز شنبه ۷ آبان) فعالیت آشپزخانه را متوقف کند.

به گفته وی میزان مطالبات پیمانکار از کارفرمای اصلی معدن البرز شرقی بیش از ۸۸۰ میلیون تومان است که پرداخت آن از تیر ماه به تاخیر افتاده است و به همین دلیل پیمانکار آشپزخانه می‌گوید برای پخت غذای کارگران حداقل به نیمی از مطالباتش برای تامین مایحتاج مواد اولیه نیاز دارد.

وی گفت: بصورت مشخص  کارفرمای اصلی معدن البرز شرقی که در پرداخت به موقع صورت وضعیت‌های مالی معدن تعلل می‌کند خود نیز از شرکت ذوب آهن اصفهان طلب کار است.

این کارگر در خاتمه سخنان خود همچنین در زمینه مشکلات بیمه‌ای خود وسایر همکارانش گفتند: از قرار معلوم بدهی کارفرما به پیمانکار آشپزخانه باعث شده است تا علاوه بر دستمزد مسئله پرداخت حق بیمه آنها با مشکل مواجه شود.

عدم پرداخت2ماه حقوق کارگران خدماتی مترو تهران!

ایسنا بتاریخ7آذردرلابلای یک گزارش از عدم پرداخت2ماه حقوق کارگران خدماتی مترو تهران،خبرداد.

براساسا این گزارش، محمدباقر قالیباف در حاشیه افتتاح 63 پروژه منطقه 11 در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی برعدم واریز حقوق کارگران خدماتی مترو ظرف دو ماه گذشته، گفت: این موضوع را از شما می‌شنوم و در حال حاضر نمی‌توانم در این خصوص اظهارنظر کنم.

عدم پرداخت 3ماه حقوق وحق بیمه کارگران کارخانه کاشی گیلانا وخودداری اداره تامین اجتماعی  رودباراز تمدید دفترچه بیمه آنها!

اداره تامین اجتماعی شهرستان رودبار به دلیل بدهی کارفرمای کارخانه کاشی گیلانا از تمدید دفترچه بیمه ۱۶۰کارگر این کارخانه خوداری کرده است.

به گفته یکی از کارگران کارخانه کاشی گیلانا، علاوه بر بیمه هنوز کارفرما دستمزد شهریور، مهر وآبان سال جاری ۱۶۰ کارگر این کارخانه به آن‌ها پرداخت نکرده و علاوه بر همه اینها هنوز کارگران قدیمی ۲۰ماه از مطالبات مربوط به سالهای ۸۹ تا دی ماه سال ۹۳ را نگرفته‌اند.

به گزارش7آذرایلنا،کارگران کارخانه کاشی گیلانا با اعلام این خبر گفتند: اداره تامین اجتماعی شهرستان رودبار در استان گیلان به دلیل بدهی‌های مالی کارفرمای کارخانه کاشی گیلانا به تامین اجتماعی از سه ماه پیش از تمدید دفترچه‌های درمانی ۱۶۰ کارگر این کارخانه خوداری کرده است.

یکی از کارگران کارخانه کاشی گیلانا با بیان اینکه او و همکارانش بیش از ۲۰ سال است که به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت می‌کنند در ادامه افزود: در حال حاضر مشکلات بیمه‌ای ناشی از عدم تمدید دفترچه‌های درمانی این تعداد کارگر وخانواده‌هایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است.

به گفته وی بصورت مشخص علاوه بر بیمه هنوز کارفرما دستمزد شهریور، مهر وآبان سال جاری ۱۶۰ کارگر این کارخانه به آن‌ها پرداخت نکرده و علاوه بر همه اینها هنوز کارگران قدیمی ۲۰ماه از مطالبات مربوط به سالهای ۸۹ تا دی ماه سال ۹۳ را نگرفته‌اند.

یکی دیگر از کارگران کارخانه کاشی گیلانا درادامه مشکلات بیمه‌ای همکارانش اظهار داشت: حدود ۱۵کارگر این واحد که در شرف بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند، امکان استفاده از بازنشستگی پیش از موعد را پیدا نکرده‌اند.

به گفته این کارگر شاغل درکارخانه کاشی گیلانا، هم اکنون این ۱۵ کارگر رسمی کارخانه با تشکیل پرونده در تامین اجتماعی رودبار آماده بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند، اما با وقفه‌هایی که در پرداخت حق بیمه‌شان وجود دارد، امکان بازنشسته شدن ندارند.

وی بابیان اینکه میزان بدهی‌های بیمه‌ای کارفرمای این کارخانه به سازمان تامین اجتماعی بیش از یک میلیارد تومان بر آورد می‌شود، گفت: من و همکارانم درست است که بابت مزد پرداخت نشده طلبکاریم اما دیگر این وظیفه کارفرماست که حق بیمه را از مزد کسر و به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کند و در عمل سازمان تامین اجتماعی نمی‌تواند به نام بدحسابی کارفرما از ارائه خدمات درمانی خودداری کند.

وی افزود: در بین کارگران کارخانه کاشی گیلانا کارگرانی وجود دارند که هم اکنون خود ویا خانواده‌هایشان در بیمارستان های طرف قرار داد با تامین اجتماعی بستری هستند در حال حاضرآنان  بیشتر از هر زمانی به دفتر چه‌های در مانی تامین اجتماعی خود نیازمندندامابا مشکلاتی که در  زمینه تمدید نشدن دفترچه ها برایشان پیش آمده برای پرداخت هزینه‌های درمانی سر گردان شده‌اند.

این کارگرکارخانه کاشی گیلانا در خاتمه سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه مسئولان استانی وشهرستانی از وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش با خبرند از آنان می‌خواهیم نسبت به مشکلات کارگران این کارخانه بیشتر توجه کنند.

اعتراض گسترده دستفروشان منطقه بازار به شهرداری تهران نسبت به جلوگیری از بساط گستری!

طرح گسترده شهرداری تهران در رابطه با بساط گستران و دستفروشان بازار بزرگ از ساعت 7 صبح امروز (شنبه) آغاز شد.ماموران یگان حفاظت شهرداری تهران به همراه مأموران یگان امداد مانع از بساط گستری دستفروشان این ناحیه شدند. این اقدام شهرداری تهران ، اعتراضات گسترده دستفروشان را به همراه داشت.

به گزارش7آذرایسنا،یکی از دستفروشان با بیان اینکه تنها دو هفته است که وضعیت بازار با وجود دستفروشان گسترده بغرنج شده است گفت: ماموران شهرداری برای هر قطعه فضایی که دستفروشان در آن فعالیت می‌کنند مبالغی را دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از دستفروشان با بیان اینکه برای هر قطعه فضایی که در آن دستفروشی می‌کنیم روزانه از 30 تا 50 هزار تومان باید به برخی از ماموران شهرداری بدهیم گفت: قطعه فضاهای بازار 15 خرداد قیمت گذاری مختلفی دارد به گونه‌ای که برای دستفروشی در حوالی مترو و سبزه میدان باید مبالغ بیشتری از 70 تا 100 هزار تومان بپردازیم و جای سوال است که با وجود آنکه پول می‌دهیم آیا باز هم باید از این منطقه برویم؟

یکی از دستفروشان در حالی که برگه‌های اقساط خود را در دست داشت با بیان اینکه اگر جنازه‌ام نیز از اینجا برود خودم از اینجا نمی‌روم گفت: به ما می‌گویند در جاهای دیگر دستفروشی کنید اما آیا در فضاهای دیگر، رونق بازار را به همراه دارد؟

یکی از دستفروشان زن در منطقه بازار که اقدام به فروش وسایل و لباسهای زنانه می‌کرد با بیان اینکه کسبه نیز چندیست رگالهای خود را از داخل مغازه به خیابان منتقل کرده‌اند، گفت: اینجا برای دستفروشان مناسب بود و تنها تعدادی دستفروش داشت اما مدتی است به دلیل کساد شدن بازار خود مغازه داران نیز اجناسشان را به شاگردهایشان می‌دهند تا در خیابان دستفروشی کنند و حالا همه چیز بر سر دستفروشان شکسته شده است و خوب است که برویم به جای نان حلال،‌ دزدی و مواد فروشی کنیم.

یکی دیگر از دستفروشان مرد که لوازم تحریر می‌فروشد می‌گوید که به ما می‌گویند بساطتان را جمع کنید و بروید در شهرداری ناحیه 2 منطقه 12 ثبت نام کنید اما کجا برویم که مانند اینجا درآمد داشته باشیم.

یکی دیگر از دستفروشان با بیان اینکه 30 سال است که در منطقه بازار دستفروشی می‌کنم گفت: حدود دو الی سه هفته است که دستفروشان محلات دیگر از جمله هفت تیر و … به این منطقه می‌آیند چرا که ماموران شهرداری دیگر به این منطقه بازار نظارتی ندارند و تعداد دستفروشان چندین برابر شده است.

اعتصاب و تجمع دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک

دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک در اعتراض به طرح جدید وزارت بهداشت از حضور در بیمارستان و کلاس درس امتناع کردند و  اعتصاب و تجمعی را به راه انداختند.

به گزارش نسل فردا ، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک به دلیل ابلاغیه 50/870 وزارت بهداشت که قرار است دانشجویان پرستاری بدون حضور در دانشگاه و با طی کردن یک دوره کوتاه آموزشی در بیمارستانها ، به عنوان پرستار بکار گرفته شوند از حضور در بیمارستان و سر کلاس ها امتناع و اعتصاب و تجمعی را ایجاد کردند. در این برنامه که کاملا در یک فضای آرام برگزار شد رئیس دانشکده پرستاری در جمع دانشجویان حاضر گردید و به دانشجویان قول پیگیری این مشکل را داد.

گزارشی درباره موضوع به حاشیه رفته ایمنی کار از سوی کارفرمایان؟

براساس آمار سازمان پزشکی قانون طی سه ماهه نخست امسال ۳۵۲ کارگر در حوادث مربوط به کار جان خود را از دست دادند.

به گزارش7آذر ایلنا ، برای کاهش خطرات ناشی از مشاغل پر خطر هم بحث آموزش کارگران و هم فراهم کردن امکانات ایمنی از طرف کارفرمایان مسئله‌ای مهم در کاهش حوادث ناشی از کار است.

رعایت بهداشت و ایمنی کار از طرف کارفرما، نظارت بر حسن اجرای آن توسط بازرسان کار و آموزش کارگران همگی مجموعه عواملی هستند که در کاهش خطرات ناشی از کار نقش آفرین هستند.

این نقش آفرینی می‌بایست به گونه‌ای باشد که تمامی افراد دخیل بایستی همچون بازیگران یک صحنه همزمان و هماهنگ نقش آفرینی داشته باشند.

متاسفانه برخی از کارفرمایان با محاسبه ضریب سود و درآمد خود از پروژه‌ها، هراز گاهی این امکانات را برای کارگران فراهم نمی‌کنند.

حق بیمه مسئولیت مدنی یک پروژه ساختمانی در قبال هزینه پروژه بسیار ناچیز و در حد صفر است ولی متاسفانه برخی کارفرمایان از پرداخت حق بیمه زیر یک میلیون تومان نیز فرار می‌کنند و به هنگام بروز حادثه کارفرما خود را به هر دری می‌زند تا جبران تقصیر خود را به گردن دیگری بیاندازد، غافل ازاینکه برداشت ناحق خسارت از جیب دیگری نهایتا بازتاب‌های منفی در کار و زندگی وی را در پی خواهد داشت.

بنابراین بیمه‌نامه مسئولیت مدنی، کارفرما را در مقابل کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار می‌دهد. چنانچه در حین انجام کار در محل کار، در اثر حادثه خسارت بدنی به کارکنان شاغل بیمه‌گزار وارد آید و مسئولیت کارفرما در این ارتباط برای بیمه‌گر محرز شود خسارت وارده جبران خواهد شد. منظور از جبران خسارت بدنی، شامل پرداخت هزینه‌های پزشکی و غرامت نقص عضو و فوت است.

متاسفانه اغلب کارفرمایان به زعم اینکه کارکنان خود را بیمه تامین اجتماعی کرده‌اند، هر اتفاقی برای کارکنان رخ دهد، بیمه تامین اجتماعی کلیه خسارات وارده به فرد حادثه دیده توسط بیمه تامین اجتماعی جبران خواهد کرد، ولی متاسفانه این ذهنیت صحیح نبوده و بیمه تامین اجتماعی با داشتن خدمات و پوشش‌های متنوع هیچ تعهدی نسبت به دیه نقص عضو یا ازکارافتادگی و نیز دیه فوت کارکنان، در حیطه مسئولیت کارفرما تعهدی ندارد.

بازرسان باید نیروهای آموزش دیــده‌ای باشند و به وظایف خــودآگاه بوده تا بتوانند به خوبی ایفــای نقش کنند.

وضعیت غیر ایمن برخی ساختمان‌ها که در بحث بهداشــت ایمنی کارگاه دقت لازم را انجام نمی‌دهند و رعایت نکات ایمنی در آنها بســیار کم است و تخلفات بهداشت ایمنی کار کاملا مشهود است.

هزینه‌بر بودن ایمنی دستگاه، عدم آشنایی کارگران با حقوق خود و درخواست وسایل ایمنی برای کاهش این خسارات نیز بسیار مهم است که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

یک جوشکار اسکلت ساختمان در این زمینه می‌گوید: بدون هیچ ایمنی مجبورم روی یک تیر آهن ۲۴ در ارتفاع بسیار بالا راه بروم.

وی اظهار کرد: این کار بسیار خطرناک است و همیشه با مرگ در حال بازی هستم، می‌دانم نباید این‌گونه و بدون تجهیزات در ارتفاع بالا کار کنم.

وی افزود: کارفرما هیچ‌گونه تجهیزات ایمنی برای ما مهیا نکرده است و من برای تامین مخارج زن و بچه‌ام ناچارم در این شرایط کار کنم.

این کارگرجوشکارمی‌گوید: راه‌حلی وجود دارد، اگر بازرسان کار به این مکان‌ها مراجعه کنند و بهداشت و دارا بودن استاندارد ساختمانهای در حال ساخت را تایید کنند و از کارفرمایان بخواهند تا تجهیزات مورد نیاز را برای کارگران فراهم کنند.

کارگر 52 ساله زیر آوار جان باخت

مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی از مرگ کارگر 52 ساله زیر آوار دیوار فروریخته در حاشیه یک گودبرداری خبر داد.

به گزارش6آذرایسنا،حبیب حسینقلی‌زاده گفت: با گزارش این حادثه در ساعت 10:28 صبح روز6آذر در محل بالاتر از هتل مرمر به سمت میدان بسیج و با احتمال گرفتاری 3 کارگر ساختمانی در زیر آوار، 3 دستگاه آمبولانس به محل اعزام شدند.

وی گفت: پس از رسیدن تکنسین‌های اورژانس 115، مرگ کارگر 52 ساله در محل تائید و کارگر 32 ساله نیز با جراحت‌های وارده به سر، سینه و بازو به بیمارستان امام رضای تبریز منتقل شد.

وی یادآور شد: وضع عمومی مصدوم اعزامی به بیمارستان امام رضا رضایت‌بخش است.

مطلبی با بیان این‌که این ملک در مرحله فونداسیون‌ریزی است، گفت: ظاهراً سستی خاک باعث ریزش دیواره ضلع شرقی شده است.

کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس وراهپیمایی طرفداران محیط زیست در پنجاه شهر بزرگ دنیا!

در آستانه کنفرانس تغییرات آب و هوایی در پاریس٬ طرفداران محیط زیست در نزدیک به پنجاه شهر بزرگ دنیا دست به راهپیمایی می زنند.

به گزارش28نوامبریورونیوز،گروهی از این افراد روز جمعه در مانیل پایتخت فیلیپین راهپیمایی کردند. مجمع الجزایر فیلیپین از گرم شدن زمین و بالا آمدن سطح آبها آسیب بسیاری را متحمل خواهد شد.

در هلند نیز عده ای در پاسخ به فراخوان یک سازمان غیردولتی با شعار دنیایی «تمیز و درست» از اوترخت به راه افتاده اند تا خود را به پاریس برسانند.

اعتراض هزاران کشاورز سوئیسی به تدابیر ریاضت اقتصادی دولت

بیش از ده هزار کشاورز سوئیسی در اعتراض به تدابیر ریاضت اقتصادی دولت این کشور در برن تظاهرات کردند.

به گزارش27نوامبریورونیوز،دولت سوئیس در نظر دارد در فاصله سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ ، هشتصد میلیون فرانک از بودجه کشاورزی این کشور بکاهد.

هفتم آذرماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.