ممنوع الورود شدن9کارگرمعترض پتروشیمی تندگویان یک روز پس از پایان اعتصاب 3روزه!
بامداد روزچهارشنبه22مهر،از ورود 9کارگرمعترض پتروشیمی تندگویان به محل کار جلوگیری به عمل آمد.
به گزارش23مهرایلنا، کارگران مورد نظر قصد داشتند تا مانند سایر همکاران خود مطابق معمول در محل کارشان حاضرشوند اما به وسیله عوامل انتظامات و نگهبانی پتروشیمی اروند از ورود آنهابه داخل این مجموعه جلوگیری شد.
بنا به اظهارات کارگران،جلوگیری از ورود این کارگران به دستور کارفرما بوده است.
در هفتههای گذشته کارگران مجتمعهای پتروشیمی اروند، تندگویان و فجر بر اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، افزایش ۳۰ درصدی مزد پایه به عنوان مزایای جانبی و افزایش ۳۵ درصدی مزایای حق نوبت کاری (شیفت) کارگران پیمانکاری اعتراضاتی را ترتیب داده بودند.
به نقل از کارگرانی که بعد از این اتفاق در جریان خبر ممنوعیت ورود همکاران خود قرار گرفته اند گفته می شود: کارگرانی که کارفرما از حضور آنها در محل کار جلوگیری کرده است مانند سایر کارگران بودند و طبق توافق انجام شده از تاریخ ۲۱ مهرماه در محل کار خود حاضر شده بودند.
این وضعیت در حالی است که روز گذشته روابط عمومی هلدینگ خلیج فارس گفته بود: همه کارگران به سرکار خود بازگشته و مذاکرات با اداره کار برای برطرف کردن مشکلات آنها ادامه دارد.
لازم به یادآوری است، مالکیت و مدیریت مجتمعهای پتروشیمی اروند، تندگویان و فجر به هلدینگ خلیج فارس تعلق دارد و برابر اخباری که تا پیش از این منتشر شده بود، کارگران مجتمعهای پتروشیمی اروند، تندگویان و فجر به ترتیب برای مدت ۱۰، ۳ و ۲ روز اعتصاب کرده بودند.
افزایش اعتراضات کارگری در پتروشیمی های ماهشهر/هلدینگ خلیج فارس بازیگر نقش اول
اعتصاب، نخوردن غذا و تجمع در پتروشیمی های ماهشهر در این چند ساله به امری مرسوم و متداول تبدیل شده است که بسیاری از اینها با وعده های مسئولین شرکت ها خاتمه میابد؛ وعده هایی که در اغلب موارد در حد حرف باقی می ماند.
اما مدتی است که این اعتراض ها شدت بیشتری گرفته و تقریبا روزی نیست که شاهد اعتراض کارگران یکی از پتروشیمی ها نباشیم.
به گزارش23مهرماهشهر امروز،اعتصاب کاری، نخوردن غذا و تجمع در پتروشیمی های ماهشهر در این چند ساله به امری مرسوم و متداول تبدیل شده است که بسیاری از اینها با وعده های مسئولین شرکت ها خاتمه میابد؛ وعده هایی که در اغلب موارد در حد حرف باقی می ماند.
اما مدتی است که این اعتراض ها شدت بیشتری گرفته و تقریبا روزی نیست که شاهد اعتراض کارگران یکی از پتروشیمی ها نباشیم.
بیشتر این اعتراضات به دلیل عدم پرداخت مزایا و یا مقایسه تسهیلات خود با دیگر شرکت ها بوده است.
با دقت بیشتر در این موارد متوجه می شویم که اغلب این اعتراض ها مربوط به شرکت هایی که به هلدینگ خلیج فارس منتقل شده اند مربوط می شود.
در اواسط مهرماه امسال، ۲۵۰ نفر از کارگران پتروشیمی تندگویان در اعتراض به دریافت نشدن مطالبات خود دست از کار کشیدهاند.
گفته شد که این کارگران خواهان اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، پرداخت معادل ۳۰ درصد مزد مبنا به عنوان سایر مزایا و ۳۵ درصد افزایش حق شیفت هستند.
یا در نمونه ای دیگر حدود ۵۰۰ نفر از کارگران پتروشیمی اروند از خوردن غذا در رستوران شرکت خودداری می کردند و یا در بسیاری از موارد دست از کار می کشیدند.
دلیل اعتراض مجموعه این شرکت چنین عنوان شد که پیشتر پرداخت ۳۵ درصد حق شیفت توسط رئیس امور اداری هلدینگ خلیجفارس امضاء و به کارگران پرداخت شده بود اما ظاهرا بار مالی این طرح عملیاتی شدن آن را به تاخیر انداخته است.
از قرار معلوم در یکسال و چهار ماه گذشته کارگران معترض اروند بدون قرارداد کتبی کار کردهاند و هر بار که از مدیریت جویای عقد قراردادهای خود شدهاند، این پاسخ را شنیدند که «میخواهیم طرح طبقهبندی مشاغل را اجرا کنیم و به همین دلیل فعلا قرار داد همه شفاهی است».
شرایط این دو پتروشیمی برای چند نمونه دیگر مثل پتروشیمی فجر و فارابی مشترک است و نکته جالب این است که همه این شرکت ها زیر نظر هلدینگ خلیج فارس هستند.
اغلب کارگران و نیروهای رسمی که زیر نظر شرکت هلدینگ خلیج فارس قرار گرفته اند معترض به ابهام در وضعیتشان بعد از واگذاری به این شرکت بودند.
مزایای خصوصی سازی و بازنشستگی قبل از موعد برای آن ها مشخص نشده و در این مدت اجازه انتقال از شرکت داده نشده است.
هرچند که بعد از مدتی این اعتراض ها با جلسه ای که میان نمایندگان کارگران معترض با مسئولان هلدینگ خلیج فارس صورت گرفت خاتمه یافت.
طبق توافق صورت گرفته؛ قرار شد تا ۳۰ درصد افزایش حقوق مبنا تحت عنوان سایر مزایا به تمامی کارگران پتروشیمی های اروند،تندگویان و فجر پرداخت شود و حق بهرهوری این کارگران که ۲۶ – ۲۷ درصد تعیین شده بود با چانهزنی کارفرما و رضایت نمایندگان کارگری به ۱۰ درصد کاهش و از این ماه پرداخت خواهد شد.
نامه سرگشاده محمود صالحی
مورخ 8/2/94 اینجانب محمود صالحی توسط نیروهای اداره اطلاعات شهر سقز به نیابت از وزارت اطلاعات استان کردستان در منزل مسکونی خود بدون اینکه جرمی مرتکب شده باشم ،دستگیر شدم. بعد از یک ساعت نگهداری در سلولهای انفرادی اطلاعات سقز به سنندج منتقل شدم.
خانواده ام از سرنوشت من هیچ اطلاعی نداشتند به این دلیل به ستاد خبری سقز مراجعه می کنند. ستاد خبری به استحضار خانواده ام می رساند که محمود صالحی را به سنندج منتقل کرده اند.
خانواده من به همراه خانواده عثمان اسماعیلی طی یک نامه از دادستان درخواست ملاقات می کنند. دادستان به صحبت خانواده ها گوش می دهد و به آنان می گوید که” ما هیچ گونه نقشی در بازداشت محمود صالحی نداشتیم، شورای تامین سقز و تعدادی از کارفرمایان از او شاکی هستند ما تنها نیابت بازداشت او را داشتیم”.
بنابه اظهارات دادستان وقت شهرستان سقز شورای تامین شهر و جمعی از کارفرمایان از من شاکی هستند و به همین دلیل بازداشت شده ام. بعد از سپری کردن 32 روز زندان در انفرادی با قرار کفالت از زندان آزاد شدم . در تاریخ های 17/5/94 و 29/5/94 در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج با ریاست قاضی سعیدی محاکمه شدم و در نهایت به 9 سال حبس تعزیری محکوم شده ام.
به استناد ماده 64 قانون آیین دادرسی کیفری
جهات قانونی شروع به تعقیب.
الف – شکایت شاکی یا مدعی خصوصی.
ب – اعلام و اخبار ضابطان دادگستری مقامات رسمی یا اشخاص موثق و مطمئن.
پ – وقوع جرم مشهود، در برابر دادستان یا بازپرس.
ت – اظهارات و اقرار متهم.
ث – اطلاع دادستان از وقوع جرم به طریق قانونی دیگر.
هر گاه کسی اعلام کند که خود ناظر وقوع جرمی بوده و جرم مذکور از جرائم غیر قابل گذشت باشد. در صورتی که قرائن و اماراتی مبتنی بر نادرستی اظهارات وی وجود نداشته باشد. این اظهار برای شروع به تعقیب کافی است. هر چند قرائن و امارات دیگری برای تعقیب موجود نباشد، اما اگر اعلام کننده شاهد قضیه نبوده به صرف اعلام نمی توان شروع به تعقیب کرد. مگر انکه دلیلی بر صحت ادعا وجود داشته باشد یا جرم از جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی باشد.
به استناد این قانون باید کسانی که از من شاکی هستند در دادگاه حضور پیدا کنند.
اگر جرائم من علیه امنیت داخلی و یا خارجی کشور است باید نماینده دادستان محترم در جلسه دادگاه حضور پیدا می کرد و از مستنداتی که وزارت اطلاعات استان کردستان به دادگاه ارائه داده است از آن دفاع می کرد.
اما با کمال تعجب نه نماینده محترم دادستان ، نه نماینده محترم وزارت اطلاعات، نه نماینده محترم شورای تامین سقز و نه نماینده محترم کارفرمایان سقز هیچ کدام در دادگاهی که من را به 9 سال زندان محکوم کرده است حضور پیدا نکردند.
بنابراین مدارک و مستندات وزارت اطلاعات استان کردستان که در دادنامه به آن اشاره شده، هیچ گونه وجاهت قانونی ندارد و صرفا” برای مرعوب کردن طبقه کارگر و چراغ سبز نشان دادن به سرمایه داران غربی وحمایت از کارفرمایان چیز دیگری نیست .
اینجانب محمود صالحی در همین نوشته اعلام می نمایم و اماده هستم تا با نماینده آن نهادها در میان مردم و یا هر رسانه ای که انان تعیین کنند مناظره کنم و مردم در مورد هر کدام از ما قضاوت نمایند.
تعدادی ازکارفرمایان شهر سقز و مسئولان ادارات مربوطه سالهاست که به نفع کارفرمایان علیه کارگران این شهرستان پرونده سازی می کنند و ما تجربه سالهای اول انقلاب را داریم و مسئولان امنیتی هم از آنان دفاع می نمایند.
مسئولان امنیتی با دستگیر کردن کارگران معترض می خواهند به دنیای غرب بگویند که ما می توانیم کارگران معترض را سرکوب کنیم . چرا شما غربی ها اقدام به سرمایه گذاری در کشور ما نمی کنید. ما اماده هستیم تا کارگر رام شده تحویل شما غربی ها دهیم.
اگر امروز شاهرخ زمانی در زندان به دلیل فشار های روحی و روانی سکته مغزی می کند. ده ها شاهرخ دیگر متولد خواهند شد.
اگر مسئولان امنیتی فکر می کنند با دستگیر کردن کارگران معترض و محکوم کردن آنان به حبس های سنگین راه را برای سرمایه داران غربی هموار می کنند تا کارگران را استثمار نمایند. این خواب وخیالی باطل است. کارگران معترض در زندان هم سکوت نخواهند کرد، اگر امروز ده ها کارگر را به جرم دفاع از هم طبقه هایشان بازداشت و یا به حبس های سنگین محکوم کرده اند. هزاران کارگر دیگر که از وضعیت فلاکت بارشان جان به لبشان رسیده ، وارد میدان مبارزه خواهند شد.
محمود صالحی مورخ 23/7/94
کسانیکه می خواهند میان کار و سرمایه آشتی ایجاد کنند می خواهم که این نوشته را به دقت مطالعه کنند.
سومین روز اعتصاب کارگران فاز ۲۲و ۲۴ عسلویه!
اعتصاب کارگران پیمانکاری فازهای ۲۲و ۲۴ منطقه ویژه عسلویه برای دریافت سه ماه مزد معوقه به روز سوم کشیده شد.
به گزارش23مهرایلنا،کارگران معترض بابت دستمزد ماه های تیر، مرداد و شهریور از پیمانکار طلبکارند.
این کارگران که شمار آنها نزدیک به 200 نفر می شود از دو روز پیش (سشنبه21 مهرماه) با تجمع در محوطه کارگاه خواستار دریافت پنج ماه مزد پرداخت نشده خود شدند.
به نقل از این کارگران گفته می شود که در همان روز نخست تجمع کارفرما بابت دستمزد اردیبهشت و خرداد با آنه تسویه حساب می کند اما چون هنوز وضعیت باقیمانده طلب مزدی آنها مشخص نشده این کارگران همچنان در اعتصاب هستند.
این کارگران در پروژه های در دست ساخت فازهای 22 و 24 منطقه ویژه عسلویه مشغول کارند.
تجمع مجدد کارگران بازنشسته کارخانه پوشش
از روز یکشنبه 19 مهر ماه تعدادی از کارگران کارخانه پوشش رشت که از اسفند ماه بازنشسته شده و تا کنون حقوق باز نشستگی خود را دریافت نکرده اند، باوجود بارندگی همه روزه از صبح تا پایان وقت اداری مقابل ساختمان مرکزی سازمان تامین اجتماعی رشت دست به تجمع می زنند.
34نفر از کارگران بازنشسته شرکت صنایع پوشش به دلیل اختلاف بین کارخانه و سازمان تامین اجنماعی 8 ماه است که هیچ حقوقی نه از کارخانه و نه از سازمان تامین اجتماعی دریافت نکرده اند.
به دنبال این تجمع مسئولین از انها درخواست کردند که دست از تجمع بردارند و اعلام کردند که در تهران جلسه ای در رابطه با مشکل کارگران کارخانه پوشش تشکیل شده و مشکل آنها به زودی برطرف خواهد شد. اما کارگران که این وعده و وعیدها را بارها و بارها شنیده و قبلا آن را تجربه کرده اند می گویند ما دیگر فریب حرف های شما را نخواهیم خورد و تا وقتی که به بانک معرفی نشویم دست از تجمع بر نخواهیم داشت.
لازم به توضیح است که پیش تر نیز به دنبال تجمعی که درخرداد ماه توسط همین کارگران، به منظور دستیابی به حقوق معوقه آن ها، ابتدا در مقابل استانداری و سپس در مقابل سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته بود استاندار شخصا به این کارگران قول داده بود که اگر دست از تجمع بردارند ظرف مدت ده روز مشکل آنها را حل خواهد کرد. اما هیچ اقدامی تا به امروز صورت نگرفته است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
20 / 7 / 94
اخراج 50 کارگرکارخانه کربنات سدیم سمنان!
منابع کارگری از اخراج ۵۰کارگر کارخانه کربنات سدیم سمنان واقع در شهرستان سرخه خبر میدهند.
به گزارش23مهرایلنا،در این واحد تولیدی حدود ۲۰۰کارگر مشغول به کار هستند اما روز گذشته (۲۴مهرماه) به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۵۰کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ۱۰ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شدهاند.
این کارگران میگویند کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینههای جاری کارخانه در مرحله نخست ۵۰نفر از کارگران کارخانه را اخراج کرده است.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر دادهاند. آنان میگویند؛ بعد از سالها تلاش در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
کارگران اخراجی همچنین میگویند به تبع رکود بازارفروش ،به محصولات کارخانه کربنات سدیم که در صنایع شیشه سازی، شویندهها و صابون، صنایع رنگ و رنگ سازی، صنایع نساجی، چرم سازی، کاغذ، صنایع فلزی، واحدهای تصفیه نمک، باطریسازی، ریختهگری و سایر صنایع شیمیایی کاربرد دارد، لطمه وارد شده است.
به گفته کارگران کارخانه کربنات سدیم احتمال وقوع حادثه کار در این واحد بسیار است در خاتمه افزودند، کارفرما از کارگرانی که در کارخانه باقی ماندهاند اخیرا تعهد مبنی بر آنکه در صورت وقوع هر حادثه کارخانه و کارفرما مقصر نیست اخذ کرده است.
گزارش تجمع سراسری 23مهربازنشستگان آموزش و پرورش
اجرای طرح رتبهبندی معلمان شاغل و عدم توجه به بازنشستگان فرهنگی بهانه ای شد تا بازنشستگان آموزش و پرورش سراسر کشور، به صورت خودجوش برای تجمع امروز پنجشنبه 23 مهرماه با یکدیگر هماهنگ شوند.
مهمترین دلایل این تجمع کشوری، ناچیز بودن حقوق بازنشستگان، ناکارآمدی بیمه تکمیلی آنان، تبعیض در پرداخت ها، عدم اجرای درست قانون نظام هماهنگ پرداخت حقوق و مدیریت خدمات کشوری، عدم نظارت مجلس بر حسن اجرای این قوانین، عدم پایبندی دولتها به به الزامات قانونی خود و به طور کلی نامناسب بودن وضعیت معیشتی بازنشستگان، عنوان شده بود.
با توجه به اخبار رسیده ، محل تجمع در تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی و در مراکز استان ها در مقابل سازمان بازنشستگی اعلام شده بود. گرچه زمان شروع تجمع از ساعت ده صبح اعلام شده بود ولی در تهران از ساعاتی پیش از آن افرادی در محل حاضر شده بودند.
بر اساس آخرین اخبار رسیده در دقایق اولیه تعداد 40 نفر از فرهنگیان بازنشسته در مقابل مجلس شورای اسلامی حضور داشته اند و در پایان ساعت نخست این تعداد به بیش از یکصد نفر رسیده است که در اطراف آنها تعداد زیادی نیروی انتظامی، لباس شخصی و عکاس نیز به چشم میخورد.
تعدادی از معلمان شاغل نیز با این رویکرد که وضعیت امروز بازنشستگان، آیینه ی تمام نمای آینده ی تیره و تار شاغلان است، در این تجمع شرکت کرده اند.
مهمترین شعارهایی که بر روی پلاکاردها و تراکت ها دیده می شود شامل موارد زیر است:
-تبعیض را بردارید، جایش قانون بگذارید
-همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی با شاغلان و بازنشستگان سایر وزارتخانهها
-تجمیع بیمه های بازنشستگان فرهنگی در بیمهای کارآمد و فراگیر
-خواسته ما بازنشستهها، معیشت معیشت
-زندگی شرافتمندانه حق مسلم ماست
-خواسته های ما صنفی و در چارچوب قانون است؛ نه سیاسی
همچنین پارچه ای روی زمین گسترده و روی آن نوشته اند: “سفره ی معلمان بازنشسته خالی است.”
بار دیگر مربیان پیش دبستانی استان گلستان دست به تجمع اعتراضی زدند!
برخی از معلمان شهرهای استان گلستان در پی عدم استخدام آنها در آموزش و پرورش شهرستان خود در مقابل ساختمان استانداری گلستان تجمع اعتراضی برپا کرده اند.
به گزارش23مهر کلاس بیست ، صبح امروز پنج شنبه در هوای بارانی عده زیادی از مربیان پیش دبستانی در مقابل ساختمان استانداری گلستان تجنع کردندو خواستار پاسخگویی از سوی سوی مسئولین آموزش و پرورش و استانداری گلستان هستند.
آنها در این تجمع به وضعیت پیش آمده برای مربیان پیش دبستانی استان اعتراض داشتند چرا که سال ها بدون داشتن حداقل حقوق و مزایا مشغول به فعالیت بودند و حالا تنها به دلیل رشته غیرمرتبط از گردونه استخدام حق التدریس حذف شدند.
مصدومیت 2کارگر درریزش گودبرداری در جاده مخصوص کرج-ادامه تلاش برای نجات جان کارگر سوم
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از نجات دو کارگر در حادثه ریزش گودبرداری در جاده مخصوص کرج خبر داد و گفت: تلاش برای نجات جان کارگر سوم ادامه دارد.
به گزارش23مهرایرنا،سید جلال ملکی روز پنجشنبه افزود: ساعت 10 و 23 دقیقه امروز، حادثه آوار در محل گودبرداری شده در خیابان دارو پخش به سامانه 125 اعلام و ماموران سه ایستگاه آتش نشانی به همراه جرثقیل به محل حادثه اعزام شدند.
وی با بیان اینکه این گودبرداری به عمق شش متر در زمینی به وسعت یک هزار متر مربع در حال انجام بود، گفت: هنگامیکه یک دستگاه بیل مکانیکی در این گود در حال کار بود، دیواره بتونی قسمت شمالی گود تخریب شد.
ملکی با بیان اینکه بر اثر این تخریب سه کارگر زیر آوار گرفتار شدند، افزود: با تلاش آتش نشانان، عملیات نجات و جستجو آغاز و در ساعات اولیه، آتش نشانان دو کارگر را از زیر آوار نجات دادند و جستجو برای نجات کارگر سوم ادامه دارد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: آتش نشانان دو کارگر نجات یافته را برای ادامه مراحل درمان به عوامل اورژانس تحویل دادند.
اعتصاب کارگران در افریقای جنوبی در اعتراض به فساد اقتصادی
بر اساس اخبار منتشره *، هزاران کارگر صنایع و فلزات در کشور افریقای جنوبی در روز چهارشنبه 22 مهرماه 1394 برابر با 14 اکتبر 2015 بنا بر فراخوان “اتحادیه ملی کارگران صنایع و فلزات” این کشور و در اعتراض به فساد اقتصادی در این کشور در خیابان های ژوهانسبورگ در پایتخت این کشور دست به اعتصاب و تظاهرات زدند.
بنا بر پیش بینی یکی از مراجع بین المللی اقتصادی، رشد اقتصادی در افریقای جنوبی در سال جاری به پایین ترین حد خود از زمان برچیده شدن نظام تبعیض نژادی در سال 1994 رسیده است. یکی از فراخوان دهندگان این اعتراض کارگری اعلام کرده است که : ” ما رابطه ی بسیار مستقیمی بین فساد اقتصادی و اوضاع نابسامان اقتصادی در کشورمان می بینیم که نهایتا منتج به بیکارسازی در مقیاس انبوه و اجتماعی برای ما کارگران میشود” وی در ادامه افزوده است که : ” بیش از نیمی از کارگران[ درافریقای جنوبی] زیر خط فقر زندگی میکنند “.
این کارگران در اعتراض به دولت تحت حمایت کنگره ملی افریقای جنوبی و اوضاع اقتصادی وخیم در این کشور به این اعتراض و اعتصاب اقدام کرده اند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
23 مهرماه 1394
* منبع :