اخباروگزارشات کارگری12بهمن1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

Capture d’écran 2016-01-03 à 12.56.46

کارگران بازداشتی کارخانه مس خاتون آباد آزاد باید گردند

– کارگران معترض مس خاتون آباد باید فوری و بدون قید و شرط آزاد شوند

– خروج کارگران زیر29سال فارغ التحصیل دانشگاه ازشمول قانون کاردر دستورکار برنامه ششم تحت لوای کارورز!

– تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی مقابل مجلس برای تامین امنیت شغلی!

خطربیکاری بیخ گوش بیش از3300 کارگزار بیمه کشاورزی!

– کارگران معدن زمستان یورت در ششمین روز اعتصاب نمایندگانشان رابه شاهرود اعزام کردند!

– ادامه اعتصاب کارگران معدن طزره برای هفتمین روز!

– تجمع اعتراضی کارگران مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه برای دومین روز متوالی!

– تجمع کارکنان شهرداری صیدون مقابل فرمانداری باغملک دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق!

– پایان اعتصاب کارگران پیمانکاری فاز های 20 و 21 عسلویه بدنبال پرداخت یک ماه حقوق!

– تجمع اعتراضی دانشجویان کارشناسی ناپیوسته مقابل مجلس

تجمع اعتراضی دانشجویان پیام نور ساوه

تجمع دانشجویان واحد علوم پزشکی تهران دانشگاه آزاد دراعتراض به افزایش 45 درصدی شهریه!

– تشکل‌یابی مستقل، قدرت چانه زنی کارگران را افزایش می‌دهد

– نتایج یک پژوهش در مورد دستفروشان مترو

– داربست‌های ناایمن در 70 درصد حوادث سقوط ساختمانی سهم دارند

– کشته وزخمی شدن 4کارگر شرکت تنگه زاغ بدنبال انفجار تانکر قیر

مرگ کارگر پتروشیمی سیراف در یک تصادف رانندگی

کارگران معترض مس خاتون آباد باید فوری و بدون قید و شرط آزاد شوند

۲۸ کارگر معترض مس خاتون آباد از روز سه شنبه ۲۶ ژانویه ۲۰۱۶ در بازداشت به سر می برند. طبق گزارشات موجود و اظهارات وکیل برخی از کارگران بازداشتی، تا کنون در مورد سرنوشت این کارگران تصمیمی از جانب مقامات حکومتی گرفته نشده است و خانواده های آنان کماکان پیگیر وضعیت آنان هستند.

کارگران شرکتهای اقماری مس خاتون شهر بابک حدود ۴ سال با حقوق پایین به امید جذب در پروژه پالایشگاه کار کرده اند. سعد محمدی مدیر عامل اسبق شرکت مس در ابتدای کار پروژه، قول جذب تمام این کارگران را به هنگام راه اندازی شرکت داده بود، اما سال گذشته مجتمع مس برای تامین نیروی مورد نیاز این شرکت، برگزاری آزمون را در دستور کار قرارداد. کارگران با آگاهی از این که برگزاری آزمون استخدامی می ‌تواند امنیت شغلی‌شان را با تهدید جدی مواجه کند، طی یکسال گذشته همراه با خانوادهایشان در اعتراض به بلاتکلیفی و تضمین امنیت شغلی بارها دست به تجمع زدند.

سرانجام در ۱۱ اسفند ماه سال ۱۳۹۳ کارگران بدنبال وعدهٔ مسئولین مبنی بر تضمین امنیت شغلی‌شان، در آزمون استخدامی این شرکت ثبت نام کردند. اما ۳۲۰ کارگر مجتمع ذوب مس خاتون آباد پیش از برگزاری آزمون، در ۳۱ تیرماه سال جاری از کار اخراج شدند. سپس کارخانه ذوب مس خاتون آباد در ۲۴ مهرماه سال جاری آزمونی را برگزار کرد که تنها ۲۸۰ نفر از کارگران اخراجی شرایط شرکت در آزمون را کسب کردند و از این تعداد نیز فقط ۱۵۰ نفر موفق شدند که به سر کار بر گردند. بدین ترتیب ۱۷۰ کارگر کارخانه ذوب مس خاتون آباد بیکار شدند که ۱۳۰ نفرشان در آزمون نیز شرکت کرده بودند.

دور اخیر اعتراضات کارگران از اواخر دی ماه آغاز شد. با تداوم این اعتراضات که با حضور خانواده های کارگران همراه بود، مامورین انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی روزسه شنبه ۶ بهمن ماه به جان کارگران معترض افتادند و ۲۸ نفر از آ‌نان را بازداشت کردند که بنا برآخرین خبرها همچنان دربازداشت بسر می برند.

کارگران مجتمع مس خاتون آباد از سالهای پیش با معضل بنیادی کار بسیار سخت و عدم امنیت شغلی مواجه بوده اند و مطالبات آنها یا با سرکوب های شدید و خونین روبرو شده است و یا در سالهای اخیر با وعده و وعیدهای مختلفی از جانب مدیریت مجتمع و نیز مسئولین حکومتی بی پاسخ مانده است. کارگران ایران و جهان به یاد دارند که در پی اخراج ۲۰۰ نفر از کارگران مجتمع مس خاتون آباد در شهرک بابک کرمان در سال ۱۳۸۲ (ژانویه ۲۰۰۴ ) کارگران اخراجی به همراه خانواده هایشان دست به اعتصاب و تحصن زدند. کارگران بعد از این حرکت اعتراضی، از آنجا که به خواست خود نرسیده بودند، جاده خاتون آباد به شهر بابک را بستند. در این هنگام نیروهای سرکوب گر جمهوری اسلامی از جمله با استفاده از هلی کوپتر خود را به محل رساندند، به کارگران هجوم بردند و با ضرب وشتم آنان را پراکنده کردند. کارگران سپس در مقابل فرمانداری شهر بابک تجمع کردند. نیروی های سرکوب رژیم این بار کارگران را به گلوله بستند و چهار نفر از کارگران و یک کودک را کشتند. خبر کشتار کارگران خاتون آباد توسط رژیم اسلامی سرمایه بلافاصله در سطح بین المللی منتشر شد و کارزاری جهانی علیه این جنایت رژیم به راه افتاد.

مبارزات کارگران مس خاتون آباد در طی تمامی این سالها همچنان ادامه داشته است؛ کارگران مس خاتون آباد نه تنها با معضلاتی همچون حداقل دستمزد چندین برابر زیر خط فقر، نداشتن امنیت شغلی و اخراج و بازداشت مواجه بوده اند، بلکه بنا به شرایط سخت و آلودگی محیط کار، بسیاری از آنها از بیماریهای مختلف رنج می برند. بعلاوه مقامات حکومتی با بکارگیری سیاستهای تفرقه افکنانه و تبعیض نسبت به کارگران با سابقه بومی، همواره تلاش کرده اند از اتحاد و همبستگی بین کارگران بومی و غیر بومی در مبارزه مشترک برای بهبود شرایط کار جلوگیری کنند. تنها اتحاد بین همه کارگران مس خاتون آباد (بومی و غیر بومی) و شرکت گسترده خانواده ها در این مبارزات و همزمان حمایت دیگر کارگران در ایران و در سطح بین المللی می تواند سیاستهای ضدکارگری رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی را به شکست بکشاند.

افشای سرکوب گریها و جنایات رژیم علیه کارگران ایران و کارزار برای آزادی کلیه کارگران زندانی از جمله کارگران بازداشت شده مس خاتون آباد باید هر چه بیشتر گسترش یابد. بعلاوه و در همان حال، بیش از پیش ضروری است که درتلاش برای تقویت اتحاد و همبستگی میان کارگران و برای ایجاد تشکلات مستقل کارگری، ماهیت تشکل های به اصطلاح کارگری اما وابسته به رژیم همچون خانه کارگریها، مجمع نمایندگان و انجمنهای صنفی دست ساز که شریک کارفرماها و دولت هستند را در سطح جهانی افشا کرد.

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

۳۱ ژانویه

خروج کارگران زیر29سال فارغ التحصیل دانشگاه ازشمول قانون کار در دستورکار برنامه ششم تحت لوای کارورز!

پیشنهاد دولت درهمین رابطه:

– افزایش دوره آزمایشی کاراز۳ماه به۲سال*

– حذف قرارداد کار

– اجازه اخراج آسان شاغلان بالای لیسانس به کارفرمایان

پس از حذف طرح کاهش حقوق شاغلان زیر ۲۹ سال در پیش‌نویس برنامه ششم، حالا دولت به دنبال ۸ برابر کردن دوره کارآموزی، حذف قراردادهای کار و اجازه اخراج آسان شاغلان بالای لیسانس به کارفرمایان است.

تصور کنید پس از مدت ها دوندگی و گرفتاری، کاری را پیدا کرده اید ولی نمی توانید روی آن به عنوان یک شغل حساب کنید. نه بیکار حساب می شوید و نه شاغل؛ تازه آینده روشنی هم ندارید و با وجود اینکه هر روز صبح باید در محل کار حاضر و مانند بقیه نیروها کار کنید، اما حقوق بسیار ناچیزی به شما پرداخت می شود و در مورد شما تبعیض حقوقی وجود دارد.

کارفرما در قبال آینده شغلی تان تعهدی ندارد و با همه اینها دولت برای جلب رضایت کارفرما برای اینکه به شما اجازه ورود و فعالیت در محیط کار را بدهد بابت جذب شما، کارفرما را از پرداخت حق بیمه و سهم بیمه بیکاری به مدت ۲ سال معاف می کند. اگر همه اینها را قبول دارید، باید حداقل تا لیسانس درس خوانده باشید، تا شاید جایی شما را قبول کند.

در دوره ای که دو سال است، حتی اگر لیسانس، فوق لیسانس و دکترا هم داشته باشید قراردادی حتی به صورت موقت هم با شما به امضا نمی رسد و شما تنها به عنوان یک کارروز معمولی شناخته می شوید. مطالبه مزد واقعی را هم که نمی توانید بکنید چون کارفرما شما را به عنوان نیروی اصلی نپذیرفته، ولی به شما تعهدات کاری در حد دیگران واگذار می کند و از شما مسئولیت می خواهد!

برزخی بین بیکاری و اشتغال

احتمالا پس از دوران دو ساله ای که به صورت نیروی کارورز پذیرفته شدید، چون کارفرما تعهدی در قبال شما ندارد می تواند در صورت صلاحدید به آسانی اخراجتان کند و مسئولیتی هم متوجه وی نباشد. همه اینها در حالی است که دوره آزمایشی در قانون کار تنها ۳ ماه پیش بینی شده و دوره های گذشته کارورزی نیز یکسال بوده است.

بنابراین در چنین شرایطی، فرد نه تنها دچار سرگردانی و دغدغه دائمی بیکاری است؛ بلکه کارفرما نیز اجازه یافته تا دوره آزمایشی جذب نیروی کار را به بیش از ۸ برابر افزایش دهد و از ۳ ماه به ۲ سال برساند. یعنی اگر تا به امروز باید ۳ ماه سرگردانی به عنوان نیروی کار آزمایشی را تحمل می کنید، حالا باید تحملتان را به دو سال افزایش دهید و پس از آن هم شاید اخراج شدید!

اگر فکر می کنید اینگونه کار کردن دیگر آخر گرفتاری و بدشانسی و نشان دهنده بدترین شرایط بازار کار کشور است، این موضوع در قالب بند ۵ ماده ۱۵ قانون برنامه ششم توسعه از سوی دولت برای فراهم شدن شرایط ورود متقاضیان شغل به بازار کار کشور پیشنهاد شده و چه بسا پس از تایید نهایی به اجرا هم گذاشته شود.

بند ۵ ماده ۱۵ لایحه برنامه ششم توسعه

برای ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی کار جوان، کارفرمایانی که طی برنامه ششم توسعه نسبت به جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی به صورت کارورزی اقدام نمایند، از پرداخت سهم کارفرما و بیمه بیکاری برای مدت دو سال از تاریخ شروع به کار معاف می باشند. آئین نامه اجرایی این تبصره شامل شیوه معرفی، زمینه های کاری اولویت دار، نحوه تامین هزینه و سایر موارد به پیشنهاد سازمان (سازمان مدیریت و برنامه ریزی) و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تصویب هیئت وزیران می رسد.

بخشی ازیک گزارش مهربتاریخ12بهمن

*ماده 11 قانون کار:

طرفین می‌توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هریک از طرفین حق دارد، بدون اخطار قبلی و بی آنکه الزام به پرداخت خسارت داشته باشد، رابطه کار را قطع نماید. در صورتیکه قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کارگر رابطه کار را قطع نماید کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود.

تبصره 1

مدت دوره آزمایشی باید قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یکماه و برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا سه ماه می‌باشد.

تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی مقابل مجلس برای تامین امنیت شغلی!

خطربیکاری بیخ گوش بیش از3300 کارگزار بیمه کشاورزی!

صبح امروز12بهمن ماه، بیش از 500 نفر از کارگزاران صندوق های بیمه کشاورزی به دلیل نگرانی ازاخراج وبیکارشدن و برای تامین امنیت شغلی ، مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

کارگزاران بیمه کشاورزی با اشاره به اینکه در جریان اجتماعات اعتراضی قبلی از مسئولان وعده گرفته بودند که به مشکل استخدامی آنها رسیدگی می شود، افزودند: این درحالی است که اکنون زمزمه‌هایی مبنی براخراج 75 درصدی جمعیت 4500 نفری کارگزاران صندوق های بیمه کشاورزی شنیده می‌شود.

آنها افزودند: از موضوع احتمال این اخراج گسترده در جلسه‌ای که به تازگی در تاریخ ششم بهمن اعضای هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی و مدیرعاملین شرکت های خدمات بیمه ای خوزستان و 30 نماینده از کارگزاران داشته‌اند، باخبر شده‌اند و همین موضوع باعث تشدید نگرانی‌های آنها و برپایی اجتماع اعتراضی امروز شده است.

به گزارش12بهمن ایلنا،تعدادی از این کارگزاران گفتند: بیش از 500 نفر هستیم که به نمایندگی از جمعیت 4500 نفری کارگزاران صندوق بیمه‌های کشاورزی شاغل در سراسر کشور از ساعت 9صبح امروز برای تامین امنیت شغلی خود مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی حاضر شد‌ه‌ایم.

آنها بابیان اینکه در حال حاضر تعداد زیادی از جمعیت کارگزاران صندوق بیمه‌های کشاورزی بیش از 10 سال است که در استخدام بانک کشاورزی هستند، افزودند: با وجود این همکاری به نسبت طولانی، در حال حاضر از امنیت شغلی خود مطمئن نیستیم.

کارگزاران بیمه صندوق های کشاورزی افزودند: پیش از این از مسئولین بانک کشاورزی خواسته بودیم که بجای کارکنان بازنشسته بانک کشاورزی، گروهی از کارگزاران را جایگزین کند اما نه‌تنها تا به امروز این اتفاق نیفتاده است بلکه از مدتی قبل زمزه‌هایی در خصوص اخراج جمعیت کارگزاران کنونی به گوش می‌رسد.

آنها با اشاره به اینکه در جریان اجتماعات اعتراضی قبلی از مسئولان وعده گرفته بودند که به مشکل استخدامی آنها رسیدگی می شود، افزودند: این درحالی است که اکنون زمزمه‌هایی مبنی براخراج 75 درصدی جمعیت 4500 نفری کارگزاران صندوق های بیمه کشاورزی شنیده می‌شود.

آنها افزودند: از موضوع احتمال این اخراج گسترده در جلسه‌ای که به تازگی در تاریخ ششم بهمن اعضای هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی و مدیرعاملین شرکت های خدمات بیمه ای خوزستان و 30 نماینده از کارگزاران داشته‌اند، باخبر شده‌اند و همین موضوع باعث تشدید نگرانی‌های آنها و برپایی اجتماع اعتراضی امروز شده است.

به گفته این کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی ،وضعیت شغلی آنها به گونه ای است که مانند کشاورزان فصلی نیست و جزء مشاغل سخت و مستمر است و با توجه به شرایط راه‌های روستایی در کنار بدی های جوی و آب و هوایی باعث شده است تا تردد هر روزه‌ آنها به یکی از مشاغل سخت و زیان آور تبدیل شود اما تمام خدمات آنها نادیده گرفته شود.

کارگران معدن زمستان یورت در ششمین روز اعتصاب نمایندگانشان رابه شاهرود اعزام کردند!

در ششمین روز از اعتصاب کارگران معدن ذغال سنگ زمستان یورت، تعداد یازده نفر از این کارگران به نمایندگی از سوی همکاران خود برای پیگیری مطالباتشان به شهرستان شاهرود رفتند.

به گزارش12بهمن ایلنا،یکی از کارگران این واحد معدنی با اعلام این خبر گفت: حدود 200 کارگر هستیم که بابت نزدیک به 11 ماه معوقات مزدی از کارفرما طلبکاریم.

وی بابیان اینکه کارفرمای این واحد معدنی (زمستان یورت شمال غرب وشرق) بابت تامین ذغال سنگ مورد نیاز معدن البرز شرقی طلبکار است، افزود: در مجموع شرکت ذوب آهن اصفهان در مقام خریدار ذغال سنگ‌های استخراجی به معدن البرز شرقی و زمستان یورت بدهکار است.

این کارگر زمستان یورت افزود: در نتیجه همین بدحسابی پرداخت مطابلبات مزدی ما به تاخیر افتاده است و در روزهای اخیر کارگران زمستان یورت به اتفاق اعضای خانواده‌ خود با برپایی اجتماعات اعتراضی مقابل فرمانداری شهرستان آزاد‌شهر استان گلستان پیگیر مطالبات مزدی خود شده‌اند.

طبق اظهارات این کارگر دلیل ادامه پیدا کردن اعتراض آنان این است که تا این لحظه اقدام مشهودی از سوی کارفرما و مسئولان اداری شهرستان برای وصول معوقات مزدی آنها صورت نگرفته است.

ادامه اعتصاب کارگران معدن طزره برای هفتمین روز!

تجمع دیروز کارگران معدن طزره در ششمین روز اعتصابشان مقابل فرمانداری شاهرود با وعده مسئولان برای پی‌گیری مطالباتشان خاتمه یافت.اما این کارگران امروز12بهمن به اعتصابشان ادامه داده واز رفتن برسرکار خود خود داری کردند.

به گزارش12بهمن ایلنا بنقل ازکارگران معدن طزره،به دنبال وعده هایی که روز گذشته  مسئولان فرمانداری  شهرستان شاهرود برای پی‌گیری مطالبات کارگران داده‌اند، از روز گذشته معترضان به اجتماع اعتراضی خود خاتمه دادند.

با این حال گفته می شود که به غیر کارگران واحد‌های ایمنی و حفاظت معدن که حضور آنها همواره در معدن ضروری است سایر کارگران معدن طزره همچنان در محل کار خود نیستند.

پیشتر برابر اخباری که کارگران معدن طزره داده بودند؛ این کارگران از روز ششم بهمن ماه تا روز گذشته یازدهم بهمن هر روز در محل کار خود اجتماع اعتراضی برپا می‌کردند که روز گذشته این اجتماع اعتراضی به مقابل ساختمان فرمانداری شاهرود منتقل شد.

این کارگران خواهان وصول مطالبات معوقه خود هستند و از قرار وعده‌ای که روز گذشته در جریان برپایی آخرین تجمع اعتراضی به آنها داده شده است،  مسئولان اداری شهرستان شاهرود به اتفاق کارفرمای معدن طزره در روز‌های آینده در مورد رسیدگی به مطالبات کارگران تشکیل جلسه خواهند داد.

تجمع اعتراضی کارگران مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه برای دومین روز متوالی!

صبح امروز12بهمن ماه، بیش از 250 نفر از کارگران بخش صنعتی  وکشاورزی «مجتمع  نی شکر هفت تپه» برای دومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه معوقات مزدی و مزایای پاداش و بهره‌وری سال‌های 93 و94 مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.

به گزارش12بهمن ایلنا،یکی از این کارگران با یادآوری اجتماع اعتراضی که روز گذشته با مشارکت او و تعداد دیگری از همکارانش برپا شده بود، گفت: مدیران مجتمع نی شکر هفت به‌دنبال یافتن راهی برای پایان دادن اعتراضات هستند و این در حالی است که کارگران معترض خواهان روشن شدن وضعیت مطالبات مزدی خود هستند.

او افزود:دیروز کارفرما در پاسخ به خواسته کارگران معترض وعده‌هایی داد که از نظر کارگران خلاف واقع به نظر می‌رسد و برای همین اعتراض امروز هم ادامه یافت.

این کارگر مجتمع هفت‌تپه  در ادامه خبر داد: همزمان با اجتماع  امروز، تعدادی از کارگر نی‌بر مجتمع که ماهیت کارشان فصلی است نیز در مزارع  محل کارشان همراه با کارگران تجمع کننده در مقابل ساختمان اداری، اجتماع اعتراضی برپا کره‌اند.

تجمع کارکنان شهرداری صیدون مقابل فرمانداری باغملک دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق!

روزیکشنبه11بهمن،حدود بیست تن از کارکنان شهرداری صیدون به علت عدم پرداخت حقوق و دستمزد خود ،مقابل فرمانداری باغملک تجمع کردند.

به گزارش11بهمن، باغملک نیوز تعدادی از نیروهای اجرایی شهرداری صیدون به دلیل عدم پرداخت مطالبات صبح روزیکشنبه مقابل فرمانداری شهرستان باغملک تجمع کردند.

یکی از این کارگران به نمایندگی از تجمع کنندگان گفت: ما حقوق ۷ ماه خود را دریافت نکرده‌ایم و با توجه به مشکلاتی که داریم در تهیه هزینه های زندگی خودمان درمانده ایم.

وی افزود : پرداخت نشدن حقوق ، زندگی را بر ما و خانواده هایمان بسیار سخت کرده است به طوری که دیگر پس اندازی هم برای هزینه کردن باقی نمانده است و فرزندان من به علت فقر مالی توان مدرسه و دانشگاه رفتن را ندارند از مسئواین می خواهیم پیگیر مشکل ما باشند.

یکی دیگر از نیروهای شهرداری دقیق تر به حقوق پرداخت نشده خود اشاره می کند و می گوید: حقوق ۴ ماه از سال ۹۲ و ۵ ماه از سال ۹۵ را طلبکار هستیم .

شهر صیدون در استان خوزستان قرار دارد ،این شهر از توابع شهر باغملک است. فاصله ی این شهرتا اهواز(مرکز استان خوزستان)  حدود۱۴۴ کیلو متر وحد فاصل آن تا باغملک ۳۱ کیلومتر می باشد.

پایان اعتصاب کارگران پیمانکاری فاز های 20 و 21 عسلویه بدنبال پرداخت یک ماه حقوق!

روز 11بهمن، با پرداخت یک ماه از معوقات مزدی کارگران پیمانکاری فاز های 20 و 21 عسلویه، تجمع اعتراضی این کارگران خاتمه یافت.

به گزارش12بهمن ایلنا،منابع خبری در عسلویه از خاتمه تجمع اعتراضی چند صد کارگر پیمانکاری عسلویه  فازهای 20 و 21 در روز گذشته خبر می دهند.

به گفته این منابع، روز گذشته یک ماه از معوقات مزدی این کارگران توسط کارفرما پرداخت شده است وبه این ترتیب تجمع اعتراضی کارگران خاتمه یافته است .

از قرار معلوم، شرکت پیمانکار با استناد به  دریافت دستور کتبی در  روزهای گذشته مبنی بر لزوم پرداخت مطالبات کارگران تا پیش از پنجم اسفند ماه، به کارگران وعده مساعد داده است که تا این تاریخ تمام معوقات  مزدی کارگران پرداخت می گردد.

درهمین رابطه:

اعتصاب صدها کارگر پیمانکاری فازهای 20 و 21  عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت 4ماه حقوق!

صبح امروز10بهمن، چند صد نفر از کارگران پیمانکاری فازهای 20 و 21 عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه تجمع کردند.

به گزارش10بهمن ایلنا،منابع خبری در عسلویه از تجمع اعترضی صبح امروز  چند صد نفر  از کارگران پیمانکاری عسلویه خبر دادند.

به گفته این منابع، این کارگران  که از نیروهای فنی متخصص شاغل در فازهای 20 و 21 عسلویه هستند، حدود 4 ماه مطالبات مزدی معوقه دارند.

این کارگران از اوایل صبح امروز دست از کارکشیدند و در محوطه کارگاه ها تجمع کردند.

از قرار معلوم این کارگران طرف قرارداد با  یک شرکت پیمانکاری دست سوم  هستند.

به گفته فعالان کارگری پارس جنوبی، در ماههای آخر سال به دلیل انباشت معوقات مزدی، احتمال برپایی تجمعات اعتراضی کارگران پیمانکاری افزایش می‌یابد.

تجمع اعتراضی دانشجویان کارشناسی ناپیوسته مقابل مجلس

امروزدوشنبه12بهمن ماه، دانشجویان مهندسی عمران و شهرسازی در اعتراض به مصوبه جدید وزارت راه و شهرسازی مبنی بر عدم صدور پروانه و مجوز ساخت و نظارت برای مهندسینی که کارشناسی ناپیوسته خوانده‌اند، مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش 12بهمن خبرنامه دانشجویان ایران، بر اساس مصوبه مذکور وزارت راه و شهرسازی که در تاریخ 25 مردادماه سال جاری مقرر شده است، پروانه بیش از 5 هزار نفر از مهندسان عضو نظام مهندسی معطل مانده و نمی‌توانند عضو سازمان نظام مهندسی شوند.

این در حالی است که دانشجویانی که در تجمع مقابل مجلس حاضر شدند، تصمیم وزارت راه در این خصوص را اجحاف در حق دانشجویان می‌دانند.

از طرفی لغو پروانه مهندسینی که کارشناسی ناپیوسته خوانده‌اند در حالی صورت گرفته است که دانشجویان کارشناسی پیوسته مشکلی برای صدور پروانه ندارند و با اینکه میزان، محتوا، سیلابها، کیفیت و … واحدهای گذرانده شده توسط هر دو قشر یکسان است و عملا تفاوتی میان کسب محتوای این دو گروه مهندس نیست اما وزارت راه این تصمیم سوال برانگیز را اتخاذ کرده است.

گفتنی است دانشجویان مهندسی سابق بر این تصمیم وزارت راه، بعد از گذراندن 70 درصد از واحدهای درسی حائز مجوز یا همان پروانه ساخت و ساز می‌شدند و بعد از گذراندن 90 درصد از واحدهای درسی نیز مجوز نظارت می‌گرفتند که اکنون این امتیاز فقط به دانشجویان کارشناسی پیوسته تعلق می‌گیرد و این وزارتخانه عملا دانشجویانی که کارشناسی ناپیوسته می‌خوانند را انگار مهندس نمی‌داند!

تجمع اعتراضی دانشجویان پیام نور ساوه

صبح امروز12بهمن،دانشجویان پیام نور ساوه دراعتراض نسبت به وضعیت جدید نحوه پرداخت شهریه وحذف دروس خودخوان تجمع کردند.

به گزارش 12بهمن پیام نور،دانشجویان معترض نسبت به قانون جدید دانشگاه پیام نور به نشانه اعتراض درسالن آمفی تئاتر دانشگاه پیام نور ساوه تجمع کرده و از ریاست دانشگاه خواستار پاسخ گویی به مشکلات پیش آمده شدند.

یکی از دانشجویان دانشگاه پیام نور ساوه با بیان اینکه  قبلا نحوه پرداخت شهریه متغیر به این صورت بود که  دانشجویان تا آخر ترم فرصت برای پرداخت شهریه را داشتند ولی با قانون جدید، دانشگاه پیام نور دانشجویان را ملزم به پرداخت شهریه تا ۲۵ بهمن  میکند که بسیاری از دانشجویان توان پرداخت در موعد مقرر را ندارند.

این دانشجو در ادامه گفت :یکی از مسائل دیگر که پیش آمده ،برداشتن دروس خودخوان می باشد که این قانون دور از اهداف دانشگاه پیام نور می باشد ، قبلا خیلی از کلاس ها به حد نصاب نمیرسد و دروس به صورت خودخوان ارائه میشد ولی بسیاری از دروس هنوز ارائه نشده اند ، و این خود مشکلاتی را برای دانشجویان ایجاد میکند زیرا برای برداشتن درسی باید یک ترم منتظر بمانند.

ریاست دانشگاه پیام نور مرکز ساوه در بین تجمع کنندگان در سالن آمفی تئاتر حضور یافت و با دانشجویان معترض نسبت به قوانین جدید گفتگو کرد و  به دانشجویان قول داد که به زودی این مشکلات برطرف خواهد شد.

تجمع دانشجویان واحد علوم پزشکی تهران دانشگاه آزاد دراعتراض به افزایش 45 درصدی شهریه!

روز 11بهمن،جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران در اعتراض به افزایش شهریه ثابت، تجمع اعتراض آمیزی برگزار کردند.

به گزارش12بهمن خبرنامه دانشجویان ایران، بازار تجمع دانشجویان این روزها به داغ ترین ایام خود رسیده است؛ از هر کجا به دانشگاهها نگاه کنید، اعتراض دانشجویان را می‌بینید که عمدتا به علت کسری بودجه دولت و در نتیجه نبود بودجه کافی در دانشگاه ها و فشار بر دانشجویان در ماجرای شهریه‌ها، اجاره بهای خوابگاه‌ها و مواردی از این دست است.

روز گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران در اعتراض به افزایش شهریه ثابت، تجمع اعتراض آمیزی برگزار کردند.

این تجمع اما در حالی برگزار شد که ریاست این واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد در دانشگاه حضور نداشت اما مطمئنا ماجرای پر سر و صدای این تجمع به سمع نظر وی رسیده است.

برپایه این گزارش،میزان شهریه دانشجویان این واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد که نسبت به ترم گذشته با افزایش ناگهانی همراه بود است بدین شرح است:

– شهریه ثابت بهداشت محیط پیوسته ترم اول: یک میلیون صد هزار تومان (شهریه قدیم)

– شهریه کل بهداشت محیط پیوسته ترم اول: یک میلیون و ششصد هزار تومان (شهریه جدید)

– شهریه ثابت بهداشت محیط پیوسته ترم دوم: یک میلیون و ششصد هزار تومان (شهریه قدیم)

– شهریه کل بهداشت محیط پیوسته ترم دوم: یک میلیون و صد هزار تومان (شهریه جدید)

همچنین دانشجویان افزودند که دانشگاه معتقد است که فقط 15 درصد به شهریه اضافه شده اما با یک حساب سرانگشتی می‌شود فهمید که 15 درصد یک میلیون و 100 هزار تومان، 165 هزار تومان می‌شود، نه 500 هزار تومان!

همچنین دانشگاه مقداری از این شهریه تعیین شده را به عنوان علی‌الحساب، قبل از انتخاب واحد خواسته است اما دانشجویان همین مقدار هم توانایی تامین هزینه‌ها را ندارند و احتمال ترک تحصیل بسیاری از دانشجویان به علت عدم توانایی در تامین میزان درخواستی دانشگاه، قوت گرفته است.

با توجه به اینکه بسیاری از دانشجویان، خرج تحصیل خود را با زحمت تامین می‌کنند، چگونه می‌شود از یک دانشجو توقع پرداخت یک شبه 1 میلیون 600 هزار تومان را داشت؟

باید دید که دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی تهران و البته سایر دانشگاههایی که این روزها با افزایش شهریه ها شاهد فشار سنگینی بر گرده دانشجویان هستند و با شرایط پیشامد، احتمال ترک تحصیل دانشجویانی که توانایی پرداخت شهریه‌ها را ندارند قوت گرفته است چه تصمیمی اتخاذ می‌کنند؟

تشکل‌یابی مستقل، قدرت چانه زنی کارگران را افزایش می‌دهد

یک اقتصاد‌دان معتقد است: در شرایط فعلی، در مقابل اتحاد تشکل های قدرتمند کارفرمایی و دولت، کارگران فاقد تشکل های مستقل قدرتمند هستند و قدرت چانه زنی چندانی ندارند.

فریبرز رئیس دانا، اقتصاددان با اشاره به نقش تاثیر گذار  تشکل های کارگری در روند رشد یافتگی مدنی جوامع گفت: تشکل های کارگری در ایران از حقوق حداقلی  مندرج در قانون اساسی نیز محرومند و علاوه بر این مقاوله نامه های بنیادین سازمان جهانی کار نیز اجرایی نمی شود.

وی افزود: برای دستیابی به حقوق شهروندی و صنفی طبقه کارگر، تشکل های قوی، منسجم و متصل به بدنه کارگری مورد نیاز است.

این اقتصاددان در ادامه گفت: قدرت چانه زنی جمعی نیازمند تشکل‌های توانمند است و بدون وجود  چنین  تشکل هایی کارگران بدون شک نمی توانند  به محوری ترین مطالبه خود که همان افزایش عادلانه دستمزدهاست، جامه عمل بپوشانند.

رئیس دانا افزود: در شرایطی که دولت و تشکل های قدرتمند کارفرمایی یک آرمان مشترک به نام کسب سود بیشتر دارند و  در مقابل تحول مزدی کارگران با هم متحد می شوند، ساخت یافتگی متشکل بدنه کارگر یک ضرورت بنیادین است.

وی ادامه داد: اگر تشکل های کارگری به مفهوم واقعی آن وجود داشته باشند، با حرکت نظام مند و سازمان یافته در مدارهای قانونی چانه زنی، مانع از اتحاد صاحبان سرمایه و جبهه گیری علیه طبقه کارگر می شوند و بالطبع، مطالبات کارگران دست یافتنی تر می شود.

وی در ادامه با بیان این که ساختار کنونی انتخاب و تشکیل نهادهای صنفی کارگری به گونه‌ای است که نمایندگان حاضر در جلسات نمی‌توانند بصورت کامل برخاسته از بدنه کارگری جامعه تلقی شوند، گفت: این ساختار معیوب فعلی نمی تواند مدعی نمایندگی تمام عیار طبقه کارگر باشد.

وی ادامه داد: بدون پشتوانه عمیق، هرم وار و تشکیلاتی بدنه، هیچ نماینده کارگری نمی تواند در جلسات مزدی موفق باشد. برای پیشبرد چانه زنی و موفقیت در مذاکرات سه جانبه، ارتباط جدی، سیستماتیک و سازمان یافته با بدنه لازم است.

رئیس دانا در ادامه با بیان این مطلب که کارفرمایان صاحب تشکل های قدرتمند مثل انجمن های صنفی و اتاق بازرگانی  هستند گفت: سالهاست  تشکل های کارفرمایی به صورت سیستماتیک در دولت نفوذ می کنند و متاسفانه باید گفت گرایش مثبت به تشکل های کارفرمایی در همه دولت های پس از جنگ وجود داشته است.

وی ادامه داد: در دو دهه گذشته  دولت های حامی سرمایه و مجلس نشینان هرگز به تشکل های مستقل کارگری آنچنان که باید فرصت نداده اند.

این استاد اقتصاد در ادامه گفت: پیگیری مطالبات جمعی دستمزدبگیران بدون تشکل های مستقل از بلوک های ثروت و قدرت ممکن نیست و یکی از اساسی ترین ارکان دموکراسی، شکل گیری تشکل های مستقل کارگران، معلمان و پرستاران است.

وی ادامه داد: فساد اقتصادی، ناکارآمدی و زیر پاگذاشتن حقوق صنفی کارگران نتیجه سرکوب سیستماتیک تشکل‌های صنفی کارگری است.

رئیس دانا در پایان با بیان این مطلب که تشکل‌های کارگری غیر وابسته به قدرت، اگر اجازه فعالیت داشته باشند بدون شک در مسیر قانون، راه سازندگی را در پیش خواهند گرفت گفت: آزاد گذاشتن تشکل های کارگری است که نشان می دهد تشکل های کارگری چقدر توانمند هستند.

منبع:ایلنا-12بهمن

نتایج یک پژوهش در مورد دستفروشان مترو

بر خلاف آنچه گفته می‌شود که دستفروشان بساط گستر افرادی منزوی و غیراجتماعی هستند و از این رو مسئولیت‌ناپذیر نسبت به جامعه، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که ۷۶ درصد دستفروشان سرپرست خانوار هستند، ۴۱ درصد آن‌ها از پوشش هیچ بیمه‌ای حتی بیمه سلامت برخوردار نیستند، و فقط ۲۵ درصد آن‌ها از پوشش بیمه تأمین اجتماعی برخوردار هستند.

به گزارش12بهمن تامین24،پژوهش جامعی در این زمینه همزمان در شهرهای تهران؛ اهواز و رشت انجام گرفت که بخشی از نتایج آن‌که ناظر بر پدیده دستفروشی در تهران بود در جلسات عمومی گروه شهر انجمن جامعه‌شناسی ایران ارائه شد.

این تحقیق که به سفارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام گرفته است، توسط گردانندگان سایت یکشهر به مدت ۶ ماه در تمامی مناطق ۲۲گانه شهر تهران و از طریق تکمیل ۳۸۶ پرسشنامه از دستفروشان و به همین تعداد پرسشنامه از مغازه‌داران میسر گشت.

نظر به ناشناخته بودن جامعه هدف و لایه‌بندی‌های متفاوت آن، این تحقیق به صورت اکتشافی-توصیفی انجام شد که اهداف چهارگانه‌ای را دنبال می‌کرد. این چهار هدف عبارت بودند از:

۱شناخت ویژگی‌های (فردی، خانوادگی، شغلی، اقتصادی و فرهنگی) دستفروشان بساط گستر

۲رابطه‌ی دستفروشان بساط گستر با شهر و شهروندان

۳تنش‌های دستفروشان با مغازه‌داران و با مأموران شهرداری

۴راهکارهای ناظر بر ساماندهی

آمارهای بدست آمده ناظر بر ویژگی‌های فردی، خانوادگی، شغلی، اقتصادی و فرهنگی دستفروشان بیش از هر چیز بر ردّ ادعاهای کاذبی که در مورد دستفروشان و به طور افواهی مطرح می‌شود حکایت داشت.

بر خلاف آنچه گفته می‌شود که دستفروشان بساط گستر افرادی منزوی و غیراجتماعی هستند و از این رو مسئولیت‌ناپذیر نسبت به جامعه، نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که ۷۶ درصد دستفروشان سرپرست خانوار هستند و ۶۴ درصد آن‌ها متأهل. متوسط تعداد فرزندان دستفروشانی که متأهل هستند بالغ بر ۲.۳ نفر است که با میانگین این رقم در میان شهرنشینان کشور برابری می‌کند.

بسیار شنیده می‌شود که دستفروشان دارای مشاغل دیگری هستند و درآمد آن‌ها از دستفروشی حاصل زیاده‌خواهی آنان است. تحقیق نامبرده نشان می‌دهد حدود ۹۰ درصد دستفروشان هیچ شغل دیگری ندارند و تقریباً تمامی آن‌ها یعنی ۹۸ درصدشان غیر از درآمد حاصل از دستفروشی هیچ درآمد دیگری ندارند و حدود ۳۱ درصدشان حتی یارانه هم نمی‌گیرند.

آنچه آنان را شاید از سایر شاغلان جدا می‌کند سرمایۀ فرهنگیِ حاصل از تحصیلات و سرمایه مالی‌شان است. ۸۸.۶ درصد دستفروشان بساط گستر دارای مدرک دیپلم یا کمتر از دیپلم هستند.

همین رقم در مورد همسران آن‌ها نیز صدق می‌کند. میانگین سرمایۀ لازم برای ورود به این حوزۀ شغلی فقط بالغ بر ۲.۴ میلیون تومان است. بسیاری از آن‌ها ساعت‌های متوالی در روز را برای درآمد متوسط ۴۵ هزار تومان روزانه کار می‌کنند و به این اعتبار علی‌رغم تلاش طاقت‌فرسای روزانه همچنان زیر خط فقر به سر می‌برند.

رسمیت نیافتن شغلشان باعث می‌شود ۴۱ درصد آن‌ها از پوشش هیچ بیمه‌ای برخوردار نباشند، حتی بیمه سلامت و فقط ۲۵ درصد آن‌ها از پوشش بیمه تأمین اجتماعی برخوردار هستند.

۳۳.۵ درصد دستفروشان اعلام می‌کنند که این شغل اولین شغل آن‌هاست و ۴۳.۱ درصد به علت اجبار، تعدیل نیرو یا ورشکستگی به این شغل روی آورده‌اند. ۳۶ درصد آن‌ها پیش از روی آوردن به شغل دستفروشی کارگر ماهر بودند و ۲۱ درصد آن‌ها کارگر ساده یا کارگر کارخانه.

به‌عبارت‌دیگر ۵۸ درصد آن‌ها پیش از این که شغل دستفروشی را برای امرار معاش انتخاب کنند، در حوزۀ تولید مشغول به کار بودند و رکود اقتصادی یا ناتوانی جسمی آن‌ها را به سمت انتخاب این شغل کشانده است.

رابطۀ دستفروشان بساط گستر با شهر و شهروندان

اگر دستفروشان می‌توانند علی‌رغم فشارهای شدیدی که به آنان از طرف شهرداری وارد می‌شود (۶۷ درصد دستفروشان دست کم ۱ بار شاهد توقیف اجناسشان بوده‌اند) به حیات خود ادامه دهند به این دلیل است که اولاً وضعیت اقتصاد کشور به آن‌ها امکان یافتن شغل دیگری را نمی‌دهد (۷۸ درصد دستفروشان به دلیل پیدا نکردن شغل دیگری به این شغل روی آورده‌اند).

دوم اینکه ۳۷.۵ درصدشان یا به دلیل مشکلات جسمی و یا به دلیل منعطف بودن ساعات کار این شغل به آن روی آورده‌اند و درنتیجه در صورت از دست دادنِ شغل دستفروشی، پیدا کردن شغلی دیگر برایشان به مراتب سخت‌تر از دیگر بیکاران خواهد بود و سوم آنکه دستفروشان به نیاز مسلمی پاسخ می‌گویند که همانا نیاز شهروندان کم درآمد است برای دسترسی به کالاهای ارزان قیمت. ۶۷.۵ درصد خریداران دستفروشان را جوانان و نوجوانان یعنی قشری از جامعه تشکیل می‌دهد که امکانات مالی محدودی دارد.

بسیار گفته و تبلیغ می‌شود که دستفروشان اجناس دستِ دوم، خراب یا بی‌کیفیت را تحویل خریدارانشان می‌دهند. اما یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که حدود ۷۲ درصد دستفروشان اجناس خود را از عمده‌فروشی‌ها و بازار ، ۱۱.۵ درصد از تولیدی‌ها و ۴.۷ درصد از مغازه‌داران تهیه می‌کنند.

۵.۲ درصد نیز تولید شخصی خود را می‌فروشند. ۶۷ درصد از آن‌ها بیش از ۳ سال است که به این شغل مشغول‌اند و ۸۲ درصد آن‌ها محل ثابتی برای فروش دارند که نشان می‌دهد خریداران آن‌ها می‌توانند به راحتی آن‌ها را پیدا کنند و درصورت ناراضی بودن از جنس خریداری شده، آن را مسترد گردانند.

گفته می‌شود که دستفروشان تهرانی ساکن این شهر نیستند و از شهرهای مجاور یا حتی استان البرز برای دستفروشی به تهران می‌آیند. تحقیقات نشان می‌دهد که حداکثر ۱۴٪ از دستفروشان شاغل در تهران از محل‌هایی همچون اسلامشهر یا سکونتگاه‌های اطراف تهران برای کار به تهران می‌آیند و ۸۶ درصدشان ساکن در شهر تهران هستند. رقمی که حتی بیشتر از شاغلان به سایر مشاغل است.

تنش و ساماندهی

هم درصد بالایی از دستفروشان یعنی ۹۴ درصد آن‌ها و هم درصد بالایی از مغازه‌داران یعنی ۸۶ درصد آن‌ها موافق ساماندهی دستفروشان هستند. آن دست از مغازه‌دارانی که با این امر موافقت ندارند به این دلیل است که نسبت به این موضوع خوش‌بین نیستند. دلیل این موافقت گسترده در دو سوی معادله تنشی است که میان شاغلان به این دو نوع دادوستد وجود دارد.

۴۲ درصد دستفروشانی که در مجاورت مغازه‌داران بساط می‌گسترند اعلام کرده‌اند که با مغازه‌داران مشکل داشته‌اند و ۲۸ درصد آن‌هایی که به دور از مغازه‌داران فعالیت می‌کنند نیز به وجود مشکل با مغازه‌داران اذعان می‌کنند.

فقط ۱۶ درصد دستفروشانی که در مجاورت مغازه‌داران فعالیت می‌کنند بر این باورند که مغازه‌داران از آن‌ها به شهرداری یا نیروی انتظامی شکایت کرده‌اند. اما ۴۳ درصد مغازه‌داران می‌گویند که تا به حال مشکلشان را با دستفروشان به اطلاع شهرداری رساندند.

دلیل اصلی این تفاوت در آن است که دستفروشان مداخلات شهرداری را لزوماً منوط به شکایت مغازه‌دار نمی‌دانند. در واقع ۸۸ درصد دستفروشان اعلام می‌کنند که با مأموران شهرداری مشکل داشته‌اند، مشکلی که همان‌طور که در خطوط بالا یادآوری شد در ۶۷ درصد موارد به توقیف اجناسشان انجامیده، حدود ۱۵ درصد موارد به ترک یا جابجایی محل و در باقی موارد یعنی حدود ۱۸ درصد موارد به مصالحه با مأمور شهرداری یا پرداخت جریمه به وی انجامیده است.

۵۳ درصد دستفروشانی که در مجاورت مغازه‌داران بساط خود را پهن می‌کنند علت تنش با مغازه‌دار را سد معبر می‌دانند و ۴۵ درصد فروش ارزان‌تر. اما فقط ۳۲ درصد مغازه‌داران دلیل تنش با دستفروشان را ارزان‌فروشی می‌نامند و ۲۹ درصد آن‌ها اختلال در عبور مشتری. ۲۸ درصدشان مدعی هستند که دستفروشان باعث می‌شوند که آن‌ها مشتری‌شان را از دست بدهند و ۱۱.۵ درصد آن‌ها می‌گویند دستفروشان باعث زشت شدن محل کسب آن‌ها می‌شوند.

می‌دانیم که تنش موجود میانِ دستفروشان و مأموران شهرداری حاصل درگیری‌ای است بر سرِ فضا که مأموران شهرداری را وادار می‌کند با استناد به ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها از کسب‌وکار آن‌ها جلوگیری کنند. دیدیم که بخشی از تنش میانِ دستفروشان و مغازه‌داران نیز حاصل منازعه بر سر فضاست.

به عبارت دیگر مسلم است که یکی از مشکلات هر ساماندهی مشکل تنظیم و تقسیم فضا خواهد بود. به ویژه آنکه وقتی از دستفروشان که اکثریت قریب به اتفاقشان با ساماندهی موافق هستند، حدود ۶۰ درصدشان متقاضیِ آن هستند که در همان محلی که هم‌اکنون فعال هستند ساماندهی شوند. ۲۸ درصدشان حاضرند جابجا شوند به شرطی که شلوغ باشد یا در نزدیکی بازار. ۴۲.۵ درصد مغازه‌داران نیز بر این نظر بودند که مهم‌ترین نظارت بر کار دستفروشان باید نظارت بر محل کسبشان باشد.

داربست‌های ناایمن در 70 درصد حوادث سقوط ساختمانی سهم دارند

یک کارشناس ایمنی و حفاظت کار گفت: بیش از 70 درصد از حوادث سقوط از داربست در ایران بر اثر فقدان راه پله‌ها داربست‌ها و عبور از یک سطح به سطح دیگر که موجب بر هم خوردن تعادل کارگران می‌شود، رخ می‌دهد.

به گزارش12بهمن ایلنا،دو روز پیش یکی از کارگران فاز 2 عسلویه  براثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داد، در این رابطه  یک کارشناس ایمنی و حفاظت کار می‌گوید: بیش از 70 درصد از حوادث سقوط از داربست در ایران بر اثر فقدان راه پله‌ها داربست‌ها و عبور از یک سطح به سطح دیگر که موجب بر هم خوردن تعادل کارگران می‌شود، رخ می‌دهد.

وی با بیان این‌که حوادث مربوط داربست از گذشته تاکنون ادامه داشته و هنوز فکری به حال ایمنی در داربست‌ها نشده است، ادامه داد: در داربست‌های از نوع قدیمی رفت و آمد کارگران بدون هیچ‌گونه حفاظ و معبر ایمنی همراه است تا آنجا که کارگران مجبور می‌شوند با حرکات آکروباتیک از پایین داربست به بالا حرکت کنند که این حالت با از دست دادن تعادل فرد مخاطراتی زیاد جانی برای کارگران همراه دارد.

به گفته این کارشناس ایمنی، در کشورهای پیشرفته داربست ها دنیا سکو به سکو مونتاژ شده و راه‌پله‌ها، حفاظ ایمنی و راهروهای ایمنی از قبل بر روی آنها تعبیه شده است که تا تکمیل نشوند به سطح بالاتر نمی‌توان رفت.

وی افزود: با نصب راهرو ایمن و مونتاژ پله‌کانی داربست‌ها خطر سقوط به صفر می‌رسد و حتی اگر در مرحله‌ای نیز کارگر هنگام کار دچار مصدومیت شود عملیات امداد و نجات نیز به‌راحتی صورت می‌گیرد.

وی در خاتمه گفت: چنانچه الزام استفاده از داربست های جدید طی بخشنامه‌ای به تمام کارگاه‌های مشمول و غیرمشمول قانون کار ابلاغ شود ما شاهد این حوادث غم انگیز نخواهیم بود.

کشته وزخمی شدن 4کارگر شرکت تنگه زاغ بدنبال انفجار تانکر قیر

صبح امروز12بهمن، 2کارگر شرکت تنگه زاغ بر اثر انفجار تانکر حامل قیر درشهرستان سیریک کشته شدند. در این حادثه نیز دو کارگردیگر به شدت از ناحیه پا و دست دچار سوختگی و راهی بیمارستان شدند.

به گزارش 12بهمن جوان از بندرعباس؛بخشدار مرکزی سیریک گفت: این حادثه ساعت 8 صبح امروز در کارگاه شرکت تنگه زاغ واقع در جاده اصلی سیریک به جاسک محدوده دوراهی روستای سرزه اتفاق افتاد.

احمد جمالدینی افزود: در این حادثه نیز دو کارگردیگر به شدت از ناحیه پا و دست دچار سوختگی و راهی بیمارستان شدند.

وی گفت : روشن کردن آتش زیرتانکربرای گرم گردن قیردرون آن موجب انفجار تانکرشد.

این کارگاه در 8 کیلومتری جنوب شهر سیریک و در امتداد جاده اصلی سیریک به جاسک قرار دارد.

مرگ کارگر پتروشیمی سیراف در یک تصادف رانندگی

در حادثه‌‌ای روز شنبه دهم بهمن‌ماه در منطقه سیراف استان بوشهر رخ داد یکی از کارگران شاغل در پتروشیمی سیراف براثر تصادف رانندگی جان باخت.

به گزارش 12بهمن ایلنا از عسلویه،  «عبدالحسین کتانی» کارگر 32 ساله پتروشیمی سیراف که در راه آمدن به محل کار خود بوده است بر اثر برخورد با اتوبوسی که از جاده می‌گذشت مصدوم و پس از انتقال به بیمارستان کنگان جان خود را از دست می دهد.

کارگران با بیان اینکه جزئیات این حادثه دردست بررسی است، می‌گویند از آنجایی که کارگر متوفی عازم محل کار خود بوده است تصادف منجر به فوت وی در زمره حوادث کار تلقی می‌شود.

بر اساس مطابق «ماده ۱۵۲ قانون کار» در صورت دوری کارگاه و عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی، صاحب کار باید برای رفت و برگشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب در‌اختیار آنان قرار دهد. در صورت عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی، تهیه وسیله نقلیه مناسب برای کارگران از وظایف کارفرمایان است.

قانونگذار برای عدم تهیه وسیله نقلیه مناسب برای کارگران ضمانت اجرای کیفری در نظر گرفته و صراحتا عدم اجرای این تعهد قانونی و نه قراردادی توسط کارفرما را در ماده ۱۷۳ قانون کار جرم دانسته است.

دوازدهم بهمن ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.