پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد
– تجمع کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس دراعتراض به عدم پرداخت حقوق،حق بیمه ودیگرمطالباتشان مقابل ساختمان مدیریت شرکت دراسلامشهر!
– حاشیه های یازدهمین جلسه گزارش کارگروه مطالبات کارگران معدن سنگ آهن واهالی بافق!
– بیانیه انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران در مورد اصلاح قانون کار
– کارگران قرار دادی بندرامام وبخشنامه تبلیغی وبدون ضمانت اجرایی وزیرکار!
-*بیکاری صدها کارگر فارسیت دورود بدنبال تعطیلی کارخانه!
*عدم پرداخت حقوق کارگران کارخانه بهراد دورودازسال 1393تابه امروز!
*عدم پرداخت7ماه حقوق کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود!
– عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری رشت درآستانه سال تحصیلی جدیدعلیرغم وعده ووعیدها!
– کارگران فنی رجا خواهان رسیدگی به وضعیت شرکتهای پیمانکاری رجا و تامین امنیت شغلی هستند!
عدم پرداخت حقوق کارگران فنی رجا!
– هیات اجرایی وزارت صنعت در کارخانه پلی اکریل مستقر شد!
کارگران خواهان پرداخت مطالباتشان هستند!
– تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه اصفهان!
– وقوع ممتد حوادث کار انجام بازرسیهای به موقع را ضرورت میبخشد
– آلودگی بیش از پیش هوای عسلویه پس از حادثه آتش سوزی پتروشیمی مبین!
– اخبار تکمیلی از حادثه انفجار در کارخانه روغن قزوین!
– گزارشی درباره تظاهرات روزجمعه ۱۶ سپتامبر بیش از ۵۰۰۰ نفر در شهر شارلوروا بلژیک، در همبستگی با کارگران کارخانه کاترپیلار!
– تظاهرات هزاران نفربرای حمایت از پذیرش پناهجویان بیشتر در بریتانیا!
تجمع کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس دراعتراض به عدم پرداخت حقوق،حق بیمه ودیگرمطالباتشان مقابل ساختمان مدیریت شرکت دراسلامشهر!
ظهرامروز28شهریور، کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس دراعتراض به عدم پرداخت حقوق،حق بیمه ودیگرمطالباتشان درست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت شرکت دراسلامشهرزدند.
به گزارش28شهریورفارس،یکی از کارگران اظهار کرد: متأسفانه در راستای اجرایی کردن اصل 44 قانون اساسی، شرکت حمل و نقل خلیج فارس که تحت مدیریت دولت بود به بخش خصوصی و با نازلترین قیمت و به ثمن بخس واگذار شد و متأسفانه مدیریت جدید در اداره این شرکت توانایی انجام تعهدات خود را ندارد.
وی بیان کرد: حدود دو ماه است که حقوق حدود 200 نفر از کارکنان پرداخت نشده و از زمان تحویل این شرکت توسط مدیریت جدید کارانه، بهرهوری و اضافهکاری و حتی پول ناهار پرسنل پرداخت نشده و علاوه بر آن بحث بیمه کارکنان نیز قطع شده است.
یکی دیگر از کارکنان تصریح کرد: متأسفانه به علت ضعف مدیریت در دورههای گذشته این شرکت، بدهی زیادی بالغ بر 500 میلیارد ریال به بار آورده و اکنون این بدهیها جلوی فعالیتهای شرکت را سد کرده و هر روز بر مشکلات ما افزوده میشود.
وی افزود: ما کارکنان این شرکت حاضر هستیم با همه مسائل و مشکلات بسازیم و مثل شمع بسوزیم اما راضی به تعطیلی شرکت نیستیم، متأسفانه برخی از مدیران میخواهند این شرکت تعطیل و کارکنان بیکار شوند.
یکی از رانندگان تجاری این شرکت نیز گفت:، بالغ بر 14 ماه است که کرایه حمل بار به رانندگان بخش خصوصی پرداخت نشده و هیچ مقام مسؤولی هم پاسخگو نیست، آخر ما رانندگان که تنها منبع درآمدمان همین کرایههاست چگونه پاسخگوی زندگی و خواستههای خانواده باید باشیم.
معاون سیاسی انتظامی فرماندار شهرستان اسلامشهر که در پی اطلاع، برای رسیدگی به مشکلات این کارگران در محل حاضر شده بود، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در غرب استان تهران اظهار کرد: متأسفانه این شرکت مشکلات انباشته شده زیادی داشت و با وجود زیانده بودن به بخش خصوصی واگذار شده که این اقدام بر مشکلات گذشته افزوده شد.
نظام ملکشاهی بیان کرد: از بدو ورود مدیریت جدید، تغییراتی در شرکت به وجود آمد که با وجود تذکرات انجام شده و پیگیریهای صورت گرفته، مدیریت به وعدههای خود عمل نکرده است که امیدواریم این بار با صحبتهایی که انجام شد و در ظرف فرصت دو هفتهای که مدیرعامل جدید خواسته، وعدهها عملی شود.
براساس این گزارش،در حال حاضر 13 نفر از شعبه اسلامشهر و حدود 200 نفر از سایر شعبات شرکت در کل کشور دو ماه است که حقوق استحقاقی خود را دریافت نکردهاند و با توجه به فصل بازگشایی مدارس دچار مشکلات فراوانی هستند.
حاشیه های یازدهمین جلسه گزارش کارگروه مطالبات کارگران معدن سنگ آهن واهالی بافق!
یازدهمین جلسه گزارش کارگروه مطالبات کارگران معدن سنگ آهن واهالی بافق باحضورکمرنگ کارگران معدن سنگ آهن واهالی بافق واعتراض کارگران وبازنشستگان معدن سنگ آهن بافق نسبت به عدم پرداخت حقوق همراه بود.
حضور مردم برای شنیدن گزارش کارگروه کمرنگ بود.
گزارشها تقریبا تکراری بود و جاهایی از عقبگرد حکایت داشت.
مسؤل گزارش فولاد برای مردم تاریخچه جهانی تعریف می کرد و به اینصورت قضیه را می پیچاند.
مسؤل فولاد همه تقصیرها در پیشرفت نداشتن فولاد را به گردن اوضاع بد جهانی اقتصاد انداخت.
مدیر عامل سنگ آهن از کارگرها خواست برای دوماه حقوق خود را مدیریت کنند.
مدیر عامل سنگ آهن گفت علی رغم رکود شدید اقتصادی هیچکدام از طرحهای توسعه ای شرکت نخوابیده.
مدیر عامل شرکت سنگ آهن در پاسخ به عقب افتادن حقوق کارگرها گفت همین که از کار اخراج نشدین خدا را شکر کنید و به اینگونه بر سرت کارگرها منت گذاشت.
مدیر عامل شرکت سنگ آهن در بخشی از سخنانش گفت اگر با این اوضاع خرج و دخل سنگ آهن کسی بهتر مدیریت می کند؛کار را تحویل بگیرد.
مدیر عامل شرکت سنگ آهن هنگام پاسخگویی با صدای بلند حرف می زد و تا حدی عصبانی بود.
مجری برنامه جلو سخن گفتن یکی از بازنشستگان سنگ آهن که به دیر پرداخت شدن حقوقها اعتراض داشت را گرفت و به او گفت:چرا می خواهید جلسه ما را به هم بزنید.
تعدادی از مردم به نحوه برخورد مجری اعتراض داشتند و می گفتند دوباره از ما رای می خواهی.
رئیس شورای اسلامی شهر بافق با بیان اینکه همه کسانی که صورتجلسه را امضا کرده اند در برابر آن مسؤل هستند به عدم حضور امضا کنندگان برای پاسخگویی اعتراض کرد.
مثل همه جلسات قبل و علی رغم دعوت؛ هیچ مسؤلی از استان برای پاسخگویی در جلسه حاضر نشد.
نماینده مجلس از کم کاری مسؤلان استان درمورد مفاد صورتجلسه سخن گفت.
لحن کلام نماینده در جلسه نسبت به قبل عوض شده بود و خطاب و عتابش آرامتر بود اما حرفهایش را زد.
وقتی نماینده مجلس سخن می گفت یکی از مسؤلین شرکت سنگ آهن در گوشه ای از مسجد معرکه گرفته بود و با اطرافیانش بگو بخند داشت، آن هم با صدای بلند.
فرماندار بافق در این جلسه هم جمله تکراری«تا پایان سال» را برای زمان اتمام جاده یزد – بافق به کار برد اما این دفعه توپ را به زمین پیمانکار انداخت.
دو نفر از اعضای شورای شهر که در جایگاه پاسخگویی نشسته بودند مثل همیشه فقط به صحبت ها گوش می دادند و یکی از شورائیها مثل همیشه غائب بود.
حضور خبرنگاران و عکاسان برا پوشش جلسه گزارش کارگروه پررنگ بود.
بخشی ازیک گزارش بافق فردا بتاریخ28شهریور
درهمین رابطه:
یازدهمین جلسه ارائه گزارش کارگروه پیگیری مطالبات کارگران معدن سنگ آهن ومردم بافق از دریچه دوربین!
شب گذشته(23شهریور)یازدهمین جلسه گزارش دهی اعضای کارگروه پیگیری مطالبات کارگران معدن سنگ آهن ومردم بافق در مسجد جامع بافق بدون استقبال کارگران معدن سنگ آهن بافق وگزارشی درباره به اجرادرآمدن مصوبات 6شهریورماه1393برگزار شد.
منبع:بافق خبر-24شهریور
بیانیه انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران در مورد اصلاح قانون کار
انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران ضمن تاکید بر حق داشتن کار و امنیت شغلی و حق آزادی تشکلهای کارگریِ تمامی مزد و حقوقبگیران، مخالفت خود را با اینگونه تغییر در قانون کار اعلام و خالی کردن آن را از ظرفیتهای حمایت از کارگران محکوم میکند.
انجمن ما خواهان بازپسگیری فوری این لایحه از مجلس و پوزش خواهی از کارگران بهخاطر احساس ناامنیای است که ایجاد شده است.
انجمن تاکید میکند، تغییر و اصلاح در قانون کار و پیشبینی آزادیها و حقوق به رسمیت شناختهشدهی کارگران، مطابق با کنوانسیونهای سازمان بینالمللی کار (ILO) امری ضروری و اجتناب ناپذیر است اما این کار باید در فرصتی مناسب و با حضور نمایندگان واقعی کارگران که به همین منظور توسط تشکلهای مستقل کارگری برگزیده شدهاند و همچنین با حضور کارشناسان مستقل حوزه روابط کار صورت بگیرد.
بیانیه انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران در مورد اصلاح قانون کار
قانون کار پس از قانون اساسی، مهمترین و فراگیرترین قانون جامعه است و روزانه بیشترین ارجاعات به آن صورت میگیرد. قانونی است که روابط بین کارگر و کارفرما و دولت را تنظیم میکند و هنگام بروز اختلاف، قاضی با استناد به این قانون، داوری کرده و حقوق و منافع طرفین را از یکدیگر تمییز میدهد. روح و فلسفهی وجودی این قانون، مانند هر قانونِ دیگر جامعه، پاسخ به ضرورت ملاحظه و حمایت از گروههای زیر فشار در مقابل گروههای فشار است؛ چرا که قدرتمندان و زورمداران جامعه بدون قانون نیز توان تامین منافع خود و دستاندازی به حقوق و منافع دیگران را دارا هستند.
قانون کار فعلی در سالهای پایانی جنگ تدوین و در نهایت در سال 1369 توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد. در این سالها به دلیل حاکم بودن شرایط ویژه، اضافه بر نبود تشکلهای مستقل کارگری، شمار زیادی از اندیشمندان، دگراندیشان و منتقدان نیز در جامعه یا حضور نداشتند یا سکوت اختیار کرده بودند؛ به همین دلیل این قانون با وجود دربرداشتن نکات و ظرفیتهایی در حمایت از حقوق کارگران، در بخشهایی از آن نیز حقوق اساسی و حقهی کارگران نادیده گرفته شده است. از مهمترین حقوق نادیده گرفته شده، حق کار و امنیت شغلی و حق آزادی تشکلهای کارگری مطابق با کنوانسیونهای بینالمللی است. حق کار و امنیت شغلی در تبصرهی ماده 7 با به رسمیت شناختن قراردادهای موقت کار در کارهای با ماهیت دایم و مستمر و حق آزادی تشکل در سرتاسر فصل ششم این قانون بهطور کامل نقض و پایمال شده است.
طی بیست و چند سال گذشته، در راستای سیاستهای بازارمحورانه با جهتگیری به سود کارفرمایان، این قانون توسط آییننامههای مختلف، از شماری از ظرفیتهای حمایتیِ باقیمانده تهی شده است. هم اکنون برای دومین بار، لایحهی اصلاح قانون کار به زیان کارگران و بدون هیچ اشاره به کاستیهای متعددی که به برخی از آنها در بالا اشاره شد و با هدف حذف و بیاثر کردن آخرین ظرفیتهای حمایتیِ آن، به مجلس رفته است. دولتی که با شعار تدبیر و امید، گسترش عدالت، ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری و وزیری که با برنامه و شعار بهبود روابط کار و افزایش حقوق و دستمزد کارگران، رأی گرفته و بر سر کار آمده است، لایحهای را به مجلس برده که این قانون را از روح و فلسفهی وجودی آن و آخرین ظرفیتهای حمایت از کارگران تهی میکند.
در انبوه نیروی کار کشور، گروه بزرگی نیز از روزنامهنگاران و شاغلان رسانه با قراردادهای موقت و بدون هیچ پشتوانه و امنیت شغلی و گروه بزرگتری از این صنف حتا بدون قرارداد و هرگونه پوشش بیمهای و حمایتی و یا با قراردادهای سفید امضا، با کارِ گزارشگری و خبررسانی خود در حوزههای مختلف اجتماعی و در رسانههای گوناگون در خدمت ارتقای فرهنگی جامعه قرار دارند. این گروه نیز مانند سایرین از نبود پوشش حمایتیِ قانون کار و در واقع از بیقانونی بیشترین آسیبها نصیبشان میشود.
انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران ضمن تاکید بر حق داشتن کار و امنیت شغلی و حق آزادی تشکلهای کارگریِ تمامی مزد و حقوقبگیران، مخالفت خود را با اینگونه تغییر در قانون کار اعلام و خالی کردن آن را از ظرفیتهای حمایت از کارگران محکوم میکند.
انجمن ما خواهان بازپسگیری فوری این لایحه از مجلس و پوزش خواهی از کارگران بهخاطر احساس ناامنیای است که ایجاد شده است.
انجمن تاکید میکند، تغییر و اصلاح در قانون کار و پیشبینی آزادیها و حقوق به رسمیت شناختهشدهی کارگران، مطابق با کنوانسیونهای سازمان بینالمللی کار (ILO) امری ضروری و اجتناب ناپذیر است اما این کار باید در فرصتی مناسب و با حضور نمایندگان واقعی کارگران که به همین منظور توسط تشکلهای مستقل کارگری برگزیده شدهاند و همچنین با حضور کارشناسان مستقل حوزه روابط کار صورت بگیرد.
انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران- 28/06/1395
کارگران قرار دادی بندرامام وبخشنامه تبلیغی وبدون ضمانت اجرایی وزیرکار!
به دنبال انتشار خبر صدور بخشنامه «امنیت شغلی همراه با امنیت سرمایه»، شماری از کارگران قرارداد موقت بندر امام گفتند: اگرچه هرکدام از مفاد این بخشنامه به تنهایی یکی از خواستههای بنیادین کارگران محسوب میشود اما واقعیت این است که در این اوضاع و احوال کارفرمایان بیش از آنکه به امنیت شغلی کارگران توجه کنند به امنیت سرمایه خود می اندیشند.
کارگران مورد نظر با بیان اینکه مواد 27 و 51 قانون مناطق آزاد به طور مستقیم و غیر مستقیم بر «منع تبعیض در انواع روابط کار» اشاره دارند، افزودند: بخشنامه اخیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را یادآوری دوباره این قسمت از قوانین فراموش شده میدانند.
به گفته این کارگران، در بندهای مختلف این بخشنامه بر تعیین و پرداخت مزد مساوی به کارگران و ضرورت اصلاح قوانین مناطق آزاد تأکید شده است که به محک تجربه از منظر بیشتر کارگران خصوصا کارگران شاغل در مناطق آزاد تحقق آن موضوعی غیرممکن است چرا که کارفرمایان به چنین تکالیفی از اساس به چشم بارمالی سنگینی که باید کنار گذاشته شود نگاه میکنند.
آنان مصداق این سخنان خود را اعتراضات خود و سایر همکارنشان به تبعیض درپرداخت حقوق اعلام کرده و یادآور شدند: با وجود صدور رأی قطعی و لازم الاجرا از سوی شعبه دوم دادگاه عمومی حقوقی بندرامام و اداره کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام، کارفرمای آنها هنوز الزامی در اجرای این احکام نمی بیند.
اظهارات این کارگران، باوجود آنکه ردیفهای شغلی و مدارک تحصیلی کارکنان شاغل در بندرامام در بسیاری موارد برابر است اما به دلیل وجود مقررات متنوع شغلی در نحوه محاسبه و میزان پرداخت مزایای مزدی تفاوتهای فاحشی میان دریافتیهای آنها وجود دارد که در نتیجه میان میزان ارزش ریالی دریافتی آنها بعضا تا بیش از یک میلیون تومان تفاوت وجود دارد.
همچنین این کارگران قرارداد موقت خواستار اجرای مصوبه هیئت وزیران با موضوع:«ساماندهی حقوق و مزایای نیروهای قراردادموقت» هستند.
بنا به اظهارات کارگران یاد شده، مطابق قوانین جاری خودداری کارفرما از تمکین رای دادگاه تخلفی تلقی میشود که ارزش مالی جریمه آن دستکم تا 20 میلیون تومان در روز برآورد میشود اما با این حال بیش از سه ماه است که کارفرما به بهانه «شکایت به دیوان عدالت اداری» از اجرای قانون جلوگیری کرده است.
بخش هایی ازیک گزارش ایلنا بتاریخ28شهریور
*بیکاری صدها کارگر فارسیت دورود بدنبال تعطیلی کارخانه!
*عدم پرداخت حقوق کارگران کارخانه بهراد دورودازسال 1393تابه امروز!
*عدم پرداخت7ماه حقوق کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود!
اخباری از لرستان:
به گزارش28شهریورتسنیم،ماشاالله نعمتی فرماندار دورود ظهر امروز، در کمیسیون کارگری استان لرستان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد در رابطه با مشکلات کارخانه فارسیت دورود اظهار داشت: این کارخانه سال 90 به ثبت رسید اما به دلیل اینکه مواد اولیه کارخانه آزبست بود تعطیل شد و ازنظر پزشکی توجیه اقتصادی نداشت.
وی افزود: کارخانه فارسیت دورود سال 92 به دلیل عدم نقدینگی، عدم فروش محصول تولیدی بهطور کامل تعطیل و از 732 کارگر آن 263 نفر بازخرید شدند و با تلاشهای انجامشده بازخرید بخش دیگری از کارگران انجام شد.
فرماندار دورود عنوان کرد: هماکنون 75 نفر بهطور رسمی در کارخانه فارسیت دورود مشغول کار هستند که با توجه به توافقی که با شرکت فارس و خوزستان شده مقررشده این شرکت هر پنج ماه یکبار تا زمانی که این افراد بازنشست میشوند حقوق آنها را پرداخت کند.
وی در رابطه با مشکلات کارخانه بهراد دورود، بیان کرد: تولید این کارخانه نوپا لوله الیاف است که به دلیل کمبود نقدینگی با مشکل مواجه است که برای رفع مشکلات آن از شرکت خدمات رسان درخواست شد تا برای اخذ تسهیلات پیگیری لازم را انجام دهد.
نعمتی تصریح کرد: برای رفع مشکل این کارخانه از شهرستان برای دریافت تسهیلات سه و نیم میلیارد تومانی از بانک سینا پیگیریهای خوبی انجام شد اما به دلیل اینکه شرکت فارس و خوزستان اقدام لازم را انجام نداد هنوز این تسهیلات دریافت نشده است.
وی گفت: این کارخانه 18 کارگر دارد که از سال 93 تاکنون حقوق آنها معوق مانده و پرداختنشده است به همین جهت از طریق اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی و محاکم قضایی شکایت کردهاند و رأی آن نیز صادرشده است.
فرماندار دورود کارخانه بهراد دورود را زیرمجموعه شرکت فارس و خوزستان دانست و اظهار داشت: یکی از مشکل این کارخانه این است که نماینده حقوقی برای پیگیری امورات حقوقی ندارد.
وی در رابطه با مشکلات کارخانه فولاد و چدن دورود نیز افزود: بیش از 99 درصد این کارخانه مربوط به شرکت فارس و خوزستان است که با 100 نفر پرسنل مشکلاتی دارد.
نعمتی با اشاره به اینکه حقوق نیروهای کارخانه فولاد و چدن حدود هفت ماه عقبمانده است، عنوان کرد: طلب این افراد 9 میلیارد ریال است که هنوز پرداختنشده است.
وی نبود سرمایه در گردش، نبود نظارت بر کار، عدم پرداخت هزینه پرسنل بازنشسته، نبود مواد اولیه و تعلیق بودن کارخانجات سیمان و رکود اقتصادی دانست و گفت: در جلسه ستاد تسهیل مقررشده است تا مبلغ پنج میلیارد ریال برای سرمایه در گردش به این کارخانه اختصاص دهند تا صرف تولید شود که با توجه به وضعیت این کارخانه لازم است روند احیاء آن تسریع شود.
علی آشتاب مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز در این جلسه در رابطه با کارخانه فولاد و چدن دورود، اظهار داشت: این کارخانه مشکل نقدینگی دارد که برای رفع مشکل نقدینگی آن مقرر شد شرکت فارس خوزستان پنج درصد آن را پرداخت کند تا بتوانند تسهیلات جدید بگیرد اما متأسفانه هنوز این مبلغ پرداختنشده است و اکنون کارگران آن حدود هفت ماه است که حقوق معوقه دارند و ما نیز بهعنوان اداره کار مکلف به پذیرش دادخواست و صدور رأی برای این نیروها هستیم.
عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری رشت درآستانه سال تحصیلی جدیدعلیرغم وعده ووعیدها!
با وجود وعدهی مسئولان شهرداری و شورا برای پرداخت حقوق پاکبانان شهرداری رشت، تاکنون حقوق مرداد ماه این کارگران پرداخت نشده است.
به گزارش 28شهریور8دی، علی بهارمست نهم شهریور ماه جاری ضمن نشستی وعده داده بود حقوق عقب افتادهی پاکبانان شهرداری رشت تا پایان همان هفته پرداخت شود. فاطمه شیرزاد عضو شورای شهر رشت نیز ۲۲ شهریور ماه جاری وعده داد به زودی حقوق مرداد ماه این کارگران پرداخت می شود.
یک منبع کارگری در همین زمینه اظهار داشت: تاکنون حقوق مرداد ماه کارگران شهرداری پرداخت نشده است.
وی افزود: ما هم از مسئولان وعدههایی برای دریافت حقوق گرفته ایم اما با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید دست پاکبانان برای خرید لوازم التحریر و بدانش آموزان خالی است.
این کارگر رفت و روب گفت: من فکر نمی کنم فرزندان مسئولان بدون لوازم التحریر جدید به مدرسه بروند.
این منبع ادامه داد: در بین ما کارگرانی هستند که فرزندان خود را با همان لباس فرم سال قبل به مدرسه میفرستادند اما امسال آموزش و پرورش بخشنامه کرده است که لباس دانش آموزان باید تغییر کند و با رنگ جدید به مدرسه بروند من فکر میکنم این مسئولان درک درستی از وضعیت کارگران ندارند.
کارگران فنی رجا خواهان رسیدگی به وضعیت شرکتهای پیمانکاری رجا و تامین امنیت شغلی هستند!
عدم پرداخت حقوق کارگران فنی رجا!
جمعی از کارگران فنی شرکت حمل و نقل ریلی رجا از ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند. این کارگران ازاخراج احتمالی ابراز نگرانی کردند.
به گفته این کارگران، هنوز دستمزد مردادماه بیش از چهارصد کارگر پیمانکاری فنی، برق و موتوریست رجا پرداخت نشده و مدیران شرکتهای پیمانکاری در مورد زمان دقیق پرداخت این مطالبات هیچ وعدهای ندادهاند.
به گفته کارگران رجاء، معوقات مزدی کارگران پیمانکاری تعمیرکار در شهرستانها متغیر است و برخی از این کارگران سه ماه است که دستمزد خود را نگرفتهاند.
به گزارش28شهریورایلنا،در عین حال این کارگران میگویند احتمال افزایش ساعات کاری کارگران شاغل و اخراج کارگران در شرکتهای پیمانکاری وجود دارد و همین مساله بر نگرانی آنها افزوده است.
کارگران رجا ضمن نگرانی از وضعیت پیش آمده و عدم پاسخگویی مسئولان، خواستار رسیدگی به وضعیت شرکتهای پیمانکاری رجا و تامین امنیت شغلی کارگران این شرکتها شدند.
هیات اجرایی وزارت صنعت در کارخانه پلی اکریل مستقر شد!
کارگران خواهان پرداخت مطالباتشان هستند!
به دنبال برپایی اجتماعات اعتراضی روزهای اخیر کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان سرانجام از روز گذشته اعضای هیات اجرایی برای اداره موقت این واحد صنعتی فعالیت در محل کارخانه حاضر شدند.
به گزارش28شهریورایلنا،تعدادی از کارگران کارخانه پلیاکریل اصفهان با اعلام این خبر گفتند: به دنبال تحولاتی که بعد از فوت سهامدار عمده این کارخانه اتفاق افتاده است، وزارت صنعت، معدن و تجارتی افرادی را برای تصمیم گیری در مورد مدیریت موقت این کارخانه انتخاب کرد.
آنها افزودند: ظاهرا این هیات تا پیش از برپایی اجتماعات اعتراضی روزهای گذشته ما و همکارانمان در داخل کارخانه و مقابل ساختمان استانداری عملکرد علنی و مشهودی نداشت و تنها از زمان خاتمه جلسهای که روز گذشته برای رسیدگی به وضعیت کارخانه پلی اکریل در استانداری اصفهان برگزار شده بود؛ فعالیت علنی خود را آغاز کرد.
برپایه این اطلاعات ظاهرا در جلسه روز گذشته استانداری به هیات اجرایی اداره کننده کارخانه پلی اکریل اصفهان ماموریت داده میشود تا هرچه زودتر اقدامات خود را برای از سرگیری فعالیت واحدهای مختلف این کارخانه و اشتغال مجدد 2 هزار کارگر آن آغاز کند.
اگرچه از سرگیری فعالیت خطوط تولید مهمترین خواسته کنونی کارگران کارخانه پلی اکریل است اما با توجه به نزدیکی زمان بازگشایی مدارس و شروع سال جدید تحصیلی این کارگران در حال حاضر خواهان دریافت بخشی از معوقات مزدی خود هستند.
در همین رابطه ظاهرا قرار است برای آغاز مجدد فعالیت کارخانه یک بودجه اعتباری در اختیار اعضای هیات اجرایی قرار داده شود و به همین دلیل کارگران نیز توقع دارند تا دست کم بخشی از مطالبات آنها از محل همین منابع پرداخت شود.
از قرار معلوم همه کارگرانی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کارخانه پلی اکریل اصفهان مشغول کارند بین 5 تا 6 ماه مزد معوقه طلبکارند.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه اصفهان!
ظهر امروز28شهریور، جمعی از دانشجویان دانشگاه اصفهان به دلیل تغییر مصوبات مربوط به سنوات تحصیلی دانشجویان کارشناسی و همچنین مشکلات خوابگاه و تغذیه دانشجویان ارشد و دکتری تجمع کردند.
به گزارش28شهریورفارس،در این تجمع که در مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه اصفهان برگزار شد؛ حدود 100 نفر از دانشجویان پیرامون مشکلات سنوات تحصیلی که از ترم 9 به بعد برای انتخاب واحد دارند اعتراض کردند، برخی از دانشجویان ارشد و دکترا نیز به عدم تخصیص خوابگاه و هزینه زیاد آن معترض بودند.
مسؤولان دانشگاه دانشجویان معترض را به داخل تالار پیامبر اعظم راهنمایی کردند تا در یک جمع دوستانه نظرات آنها را شنیده و به راهحل مشترک برسند؛ مشاور رئیس دانشگاه، معاون دانشجویی و مدیر معاونت دانشجویی در تالار پیامبر اعظم به پای سخنان دانشجویان نشسته و به سؤالاتشان پاسخ دادند.
در پایان این جلسه نتیجه نهایی این بود که مسؤولان قول دادند مهلت حذف و اضافه واحدهای درسی را 24 ساعت تمدید کنند؛ همچنین برای رفع مشکل خوابگاه پس از جلسه با هیئت امنا نتیجه نهایی را تا ساعت 15 فردا اعلام کنند و سعی بر این شد نظر دانشجویان در این موضوع انجام شود.
گفتنی است،سنوات تحصیلی پس از ترم ۵ برای کارشناسی ارشد و ترم ۹ برای دکتری اعمال می شود و هزینه های دانشجو را تا ده برابر افزایش می دهد.
وقوع ممتد حوادث کار انجام بازرسیهای به موقع را ضرورت میبخشد
یک فعال کارگران فلزکار مکانیک با اشاره به حوادث کار که به کشته شدن کارگران می انجامد تاکید دارد که می توان از این حوادث با ارزیابیها فنی و بازرسیهای به موقع جلوگیری کرد.
مازیار گیلانی نژاد با اعلام این مطلب اظهار داشت: حوادث مترو تهران و آتش سوزی های مکرر در پتروشیمی ها موضوع ایمنی و بازرسی های مداوم را بیش از گذشته ضروری ساخته است.
وی افزود: قطعا میتوان این حوادث را با ارزیابیها فنی و بازرسیهای به موقع پیش بینی و از وقوع آنها جلوگیری کرد.
گیلانی نژاد ادامه داد: باید پرسید که آیا بخش های تعمیر و نگهداری وظایف خود را به همراه اکیپ های بازرسی به موقع انجام داده اند؟ آیا سرمایه گذاری و هزینه کردن در مورد بازرسی و ایمنی از نظر کارفرمایان هزینه سنگینی را به پروژه ها تحمیل می کند؟
وی با اشاره به اینکه 98 درصد از حوادث کار قابل پیشگیری است، تصریح کرد: بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار (ILO) 98 درصد حوادث ناشی از کار قابل پیشگیری است. آمار حوادث ناشی از کار طی 20 سال گذشته در کشورهای ژاپن و سوئد 20 درصد، و در فنلاند 62 درصد کاهش را نشان می دهد. عامل عمده این کاهش تغییر شرایط محیط کار از وضعیت ناایمن به ایمن بوده است.
این فعال کارگران فلزکار مکانیک به تحقیقات سازمان بین المللی تامین اجتماعی ( ISSA) سرمایه گذاری در زمینه پیشگیری و بهداشت کار در بنگاههای اقتصادی اشاره کرد و افزود: براساس آخرین مطالعات و تحقیقات انجام شده توسط سازمان بین المللی تامین اجتماعی ( ISSA) سرمایه گذاری در زمینه پیشگیری و بهداشت کار در بنگاههای اقتصادی نشان می دهد حداقل نرخ منافع حاصل از سرمایه گذاری در این زمینه برابر2/2 واحد به ازای هر واحد سرمایه گذاری در سال است.
وی افزود: این بدین معنی است که به ازای هر یک ریال سرمایه گذاری سالانه در زمینه پیشگیری ایمنی و بهداشت کار برای هر یک از کارگران یک بنگاه اقتصادی مبلغ حداقل 2/2 ریال بازگشت سرمایه در سال عاید شرکت خواهد گردید.
گیلانینژاد در ادامه با اشاره به این تحقیقات تصریح کرد: اثرات ارتقای ایمنی و بهداشت کار در بنگاههای اقتصادی سبب افزایش انگیزه کاری در میان کارگران، ارتقای جایگاه و چهره موفق شرکت ، کاهش مشکلات و ناهنجاری های کاری و افزایش کیفیت محصول نهایی نیز خواهد شد.
این فعال کارگران فلزکار مکانیک ادامه داد: این مطالعات همچنان نشان می دهد ، سرمایه گذاری در مقوله آموزش ایمنی و بطور متوسط به ازای هر واحد 48/4 واحد و تامین تجهیزات حفاظت فردی (PPE) به ازای هر واحد سرمایه گذاری 37/3 واحد بازگشت سرمایه در بر خواهد داشت که بسیار قابل توجه است.
وی با طرح این پرسش که چرا با توجه به این تحقیقات که در یک سازمان معتبر جهانی صورت گرفته است کارفرمایان از سود خود چشم پوشی نکرده و محیط ایمنی را برای کارگران ایجاد نمی کنند, تصریح کرد: ایمن سازی و دادن انگیزه به کارگران کیفیت محصولات را بالا می برد و چهره موفقی از شرکت به نمایش گذاشت.
گیلانی نژاد در پایان با اشاره به حوادث کاری در مترو تهران، پتروشیمی ها، ذوب آهن، ایران خودرو، و حوادث رخداده در کارخانه های شازند اراک افزود: آنچه از رفتار کارفرمایان می توان نتیجه گرفت آن است که حتی مدیران کلان صنعتی کشور هم دانش فنی و به روز ندارند وگرنه این تحقیقات می تواند پایه خوبی برای رشد و کیفیت محصولات در کنار کاهش حوادث کاری باشد.
منبع:ایلنا
آلودگی بیش از پیش هوای عسلویه پس از حادثه آتش سوزی پتروشیمی مبین!
مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی منع هرگونه عملیات غیر ضروری را به همه شرکت های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پارس اعلام کرده است.
به گزارش28شهریورایلنا، بنا به اظهارات «حمیدرضا عجمی» حادثه آتش سوزی به وقوع پیوسته در پتروشیمی مبین منجر به توقف تولید منجر به ایجاد شرایط آب و هوایی نامناسبی در منطقه عسلویه شد.
در همین راستا، به تمام طرح ها و مجتمع ها ابلاغ شده است تا نسبت به سلامت کارکنان به ویژه بیماران قلبی و ریوی، اقدام های لازم را معمول کنند.
از سوی دیگر، منع تردد غیرضروری افرادی که از وضعیت سلامتی خوبی برخوردار نیستند نیز صادر شده است.
همچنین این قوانین برای مردم و ساکنان منطقه نیز برای حفظ سلامت خود تا رسیدن به شرایط طبیعی جاری شده است.
اما کارشناسان ایمنی در این زمینه می گویند، موضوع آلودگی هوای عسلویه مسئله تازه ای نیست و همواره نارضایتی کارگران و ساکنان مستقر در این مجتمع بزرگ صنعتی را در برداشته است، بنابراین تعطیلی (shoutdown) برخی فازها و مجتمع ها از جمله فاز 1 عسلویه به دلایل تعمیرات و مشکلات فنی که حوادث زنجیره واری که ایجاد شده، اتخاذ گردیده است.
اخبار تکمیلی از حادثه انفجار در کارخانه روغن قزوین!
حادثه روز گذشته انفجار تانکر حامل روغن در در کارخانهای در منطقه رامشان استان قزوین (محدوده جاده قدیم قزوین -رشت) تا هفت نفر تلفات برجا گذاشته است.
به گزارش 28شهریورایلنا، هرچند تاکنون علت اصلی این انفجار به صورت رسمی اعلام نشده است اما برخی منابع عامل انفجار را ناشی از حضور یک دستگاه تانکر 33 هزار لیتری حامل روغن گیربکس و موتور دانسته که حین بارگیری دچار حادثه می شود.
به دنبال این انفجار و حضور گروه های امداد ونجات در محل حادثه همه 7مصدوم برجای مانده که اغلب کارگر بودهاند به اورژانس بیمارستان رجایی قزوین منتقل وبعد از اقدامات اولیه اورژانس به بخشهای سوختگی وتحت نظر بستری می شوند.
ظاهرا در میان مصدومان این حادثه میزان سوختگی چهار نفر تا حدود 90درصد گزارش شده است.
بین مصدومان 5 نفر کارگر کارخانه مورد نظر قرار دارند و هویت دو نفر باقیمانده نیز راننده تانکر و فرزند 12 ساله وی عنوان شده است.
گفته میشود فرزند مصدوم راننده تریلی همان عصر دیروز برای ادامه درمان به بیمارستان سوختگی در کرج منتقل شده است.
همچنین یکی از پنج کارگر مصدوم که از هویت وی اطلاعاتی در دست نیست براثر موج انفجار پرتاب شده که همین اتفاق منجر به مصدومیت سطحی شده که در نتیجه بعد از مراقبت های اولیه درمانی اورژانس بیمارستان رجایی کرج مرخص شده است.
بنابهمین گزارش،هویت چهار مصدوم دیگر این حادثه که درصد سوختگی آنها بالا عنوان شده است «محمد علی شعبانی » 40 ساله،«محمد پور استر آبادی » 55ساله، «عباس حبیبی فر» و»«محمد حسن پور عسکری» اعلام شده است.
گزارشی درباره تظاهرات روزجمعه ۱۶ سپتامبر بیش از ۵۰۰۰ نفر در شهر شارلوروا بلژیک، در همبستگی با کارگران کارخانه کاترپیلار!
گزارش دریافتی:
در تاریخ ۲ سپتامر،هیىت مدیره کارخانه کاترپیلار اعلام کرد که واحد گوسلی در بلژیک را بسته و ۲۲۰۰ کارگر را بیکار خواهد کرد .
این در شرایطی است که شرکت آمریکایی کاترپیلار طی ۳ ماه اول امسال رقم ۷۸۵ میلیون دلار سود برده است و در سال ۲۰۱۴ بهره ای بالق بر۱،۴ میلیارد دلار بین سهامدارانش تقسیم کرده است.
در این تظاهرات اعتراضی که با فراخوان مشترک ۲ سندیکای سراسری بلژیک اف ژ ت ب ، ث اس ث برگزار شد ، هیئتی از کارگران سندیکای ث ژ ت کارخانه کاترپیلار گرونوبل ، فرانسه ، در کنار تظاهرات کنندگان بلژیک متشکل از کارگران و کارمندان بخشهای گوناگون و از مناطق مختلف شرکت کردند.
تظاهرات هزاران نفربرای حمایت از پذیرش پناهجویان بیشتر در بریتانیا!
نزدیک به ۲۰ هزار بریتانیایی روز شنبه در لندن در حمایت از پذیرش تعداد بیشتری از پناهجویان تظاهرات کردند. دولت بریتانیا سال گذشته وعده داد که ۲۰ هزار پناهجوی سوری را در پنج سال آینده بپذیرد.
به گزارش17سپتامبریورونیوز،یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات می گوید: «این بحران عظیمی است و ما فکر می کنیم که اقدامات سیاسی لازم برای حل این بحران صورت نگرفته، ما خواهان اقدامات بیشتری از جانب دولت بریتانیا هستیم. دولت وعده داد که بیست هزار پناهجو را اسکان بدهد. تا الان فقط به ۲۵۰۰ نفر پذیرش داده اند، و ما فکر می کنیم این خیلی کم است».
یکی از برگزارکنندگان این تظاهرات نیز می گوید: «جنگ در سوریه به شکل فاجعه باری شدت گرفته، جنگزدگان سوریه یا هر کشور دیگری باید این فرصت را داشته باشند که زندگی خود را در محیط امنی دوباره بسازند، و بریتانیا باید از پناهندگان بیشتری استقبال کند.»
در حالی که اختلاف نظرات مردم و مسئولان کشورهای اروپایی در مورد نحوه برخورد با بحران مهاجران و پناهجویان ادامه دارد، سازمان ملل روز دوشنبه اجلاسی در همین زمینه در نیویورک برگزار خواهد کرد.
بیست وهشتم شهریورماه1395